Anonyymin totuus?

Anonyymin totuus?
Jotta ei totuus unohtuisi. Kyseisellä videolla sanotaan Maijun kanssa toisillemme murto-osa niistä asioista, joita olemme saaneet osaksemme blogiimme ja vlogiimme. Tarkoitus on herättää keskustelua siitä, että miltä se haukku näyttää kasvotusten sanottuna, eikä anonyymiteetin suojista. Ei selittelyä, ei analysointia, vain karu totuus. Lempeämpää lauantaita kaikille ja yksikin hyvä sana, se voi muuttaa paljon tai jopa kaiken <3 


Blogissa Matkakuume jutellaan näistä asioista mielenkiintoisesta kulmasta, kannattaa kaikkien lukea. 🙂32 thoughts on “Anonyymin totuus?”

 • Tuulikki on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Ihan hirveitä kommentteja ihmisiltä, ja anonyymisti tietenkin. Vetää ihan sanattomaksi, mutta tiiän että te nousette todellakin tuollaisten asioiden yläpuolelle – tuollaisten kirjoittajilla on joku ongelma ilmiselvästi. Mutta kyllä nuo jäävät kuitenkin harmittamaan. Itsellekin on kaksi kertaa sattunut, ei itseen kohdistuvia puheita vaan tiettyyn aiheeseen liittyen.

  Olette ihania ihmisiä sinä ja Maiju – jatkakaa todellakin samaan tyyliin kuin ennenkin <3

 • Tuula / Oman katon alla
  13.26 (6 tuntia sitten)

  -> minä
  Tuula / Oman katon alla on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Voi hyvää päivää noita kommentteja! 🙁 Kaikki ei tykkää kaikesta, mutta pakkoko niiden ahdistujien silti on tuijotella ja lueskella teidän blogeja ja sitten vielä valittaa ja lähettää haukkuja… Kummallista ja moukkamaista, ei voi muuta sanoa.

  Minusta olette ihania ja täydellisiä juuri tuollaisina! <3

 • Outi Krimou/Outi's life on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Tämä video on niin hyvä. Kuten tuonnekin kommentoin, olen oman osani minäkin saanut anonyymien kommenteista.
  Tuo kirjoitus Matkakuume blogissa oli myös tosi hyvä, hauskasti kirjoitettu ikävästä asiasta.
  Ihanaa viikonloppua Tiia <3

 • Mysterious M on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Hyvä tytöt! Luin myös jo aiemmin tuon Matkakuume blogin jutun. Huvitti, koska kirjoittaja oli niin hyvin tarttunut aiheeseen. Sitten kyllä harmitti, koska on se kyllä ihmeellistä kuinka jotkut vaan jaksaa ilkeillä! No, onneksi te handlaatte nämä ja ette käyt liikaa näitä miettimään ettehän! Ootte just niin hyviä!

 • Nanni on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Te olette niin ihania <3
  Miksi meitä bloggaajia voi vaan arvostella, aivan kuin arvostelija unohtaisi kokonaan että mekin ollaan ihmisiä, äitiä, jonkun lapsia tai puolisoita, siis samanlaisia ihmisiä kuin kuka tahansa.

 • Kirsti on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Taitaa joillakin ihmisillä olla sellainen käsitys bloggareista, että koska he pystyvät jakamaan jonkin osan elämästään, he ovat myös paksunahkaisempia kuin ihmiset yleensä. Hyvä, kun tekin tartuitte tähän aiheeseen. toivottavasti jotkut henkilöt tunnistavat videosta itsensä. Lukevat blogianne ja katsovat tubetuksenne kuitenkin, vaikkei muka kiinnosta yhtään. Hyvää Sunnuntaita ja elokuun jatkoa.

 • SariBP on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Erinomainen kannanotto! Ihana, että jaksatte kaikesta huolimatta pitää mielen korkealla ja muutekin tsempata eteenpäin! Ootte upeita naisia<3

 • Maiccu / Mansikoita ja vaahtokarkkeja on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Mä oo ihan järkyttynyt, miten jotku voi vajota noin alas sanomalla tuollaisia asioita! Onneksi te nousette tuon shitin yläpuolelle, ootte aitoja ja ihania itsejänne ♥ Pysykää juuri tuollaisina kuin ootte, just siksi teitä myös rakastetaan!

 • Sofia on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Ihan mahtava video! Mä oon ainakin vielä säästynyt tämän nykyisen blogin kanssa anonyymien ilkeiltä kommenteilta, mutta edelliseen blogiin niitä tuli muutama :/ Mä en ymmärrä miksi anonyymit sanoo ilkeitä asioita. En mä ainakaan saisi itselleni hyvää mieltä siitä, että polkisin toisia maahan sanomalla kaikkea kauheaa, joten ihmettelen että miksi muutkaan tekevät sitä.

 • Niin olet ja hyvä on kiusaamisesta puhua, vaikka se tietääkin, että joutuu taas uudelleen kohteeksi. Matkakuume blogin postaus asiasta oli nerokas ja aivan mielettömän hyvä ja kertoi juuri sen, että juu kuka tietää toisen elämästä, no vain ne lähimmät.

  Ihanaa sunnuntaita Outi <3

 • Tiia K on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Matkakuume bloggaajilta aivan mieletön postaus, veivät kiusaamisen hyvin siihen ytimeen, että tajuaako miten noh hömelöiltä kiusaajat näyttäytyvät muiden silmissä ja eivät ymmärrä sitä itse. Juu anonyymin suojassa, mutta se kiusaaja on yhtälailla ihminen, kuten sinä ja minä. <3

  Sä oot just hyvä, muiskuja M <3

 • Tiia K on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Sepä juuri, ajatteleeko miltä meidän lapsista tuntuu lukea kaikka sitä sontaa mitä niskoihin saa. Sitten syytetään kun en voi kaikkea julkaista. Mutta että silleen, paha olo ihmisillä ja sitä pitää purkaa bloggaajiin, koska mehän ollaan se ansaittu, kun kirjoitetaan julkista blogia :)Johonkin se paha olo pitää purkaa.

  Muiskuja <3

 • Anonyymi on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Tutkimusten mukaan vihapuheiden takana netissä ollaan kyllä useimmiten omalla (tai keksityllä) nimellä ja identiteetillä eli ei näennäisesti anonyymina, mutta kenties kiusaaminen kohdistuu bloggaajiin useimmiten ns. anonyymien taholta.

  Huvittavaa sinänsä, koska identiteetin selvittäminen on joskus suorastaan lapsellisen helppoa. Jokainen yksittäinen tietokone/puhelin/tabletti ja nettiyhteys yhdessä muodostavat sormenjäljen, joka on täysin tunnistettavissa ja yksilöitävissä. Paitsi jos käyttää verkkoa, joka salaa yhteyden kierrättämällä sitä tuhansien eri koneiden kautta. Sellaisen käyttö on kuitenkin jo niin hankalaa, ettei keskivertokiusaajan äly siihen riitä. Tavallinen ihminen pystyy jopa ihmisen lähettämän sähköpostinkin välittämämän tiedon perusteella selvittämään fyysisen osoitteen mistä se lähetettiin, puhumattakaan sitten niiden tietojen perusteella, jotka jäävät serveriin blogialustalla eli on täysin naivia kuvitella olevansa oikeasti anonyymi.

  Nuo teidän saamat kommentit ovat saraita! Tuollaista ei kenenkään tarvitse sietää tai ymmärtää, ja minusta tekisit viisaasti, jos yksinkertaisesti estäisit meidän anonyymien kirjoittamisen!

  ❤️Minna

 • Sude on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Onneksi saatte Maijun kanssa tukea toinen toiseltanne ja jaksatte löytää huumoria noista ilkeilyistäkin. Sehän on vain merkki että on suosittu blogi, kun löytyy noita kateellisia anonyymejäkin kommentoijista. Ei kai se muuta ole kuin silkkaa kateutta .
  Hyvää sunnuntaita sinne päin ♥♥♥

 • iia K on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Kyllähän tässä nahka kasvaa ja ihminen turtuu kun tottuu näihin.

  Ehkä hassuinta on jatkuvasti saada kommentteja, "kuka teitä lukee muka" No siihen tekisi mieli vastata, sinä anonyymi sinakin. ihanaa viikonlopun jatkoa💖💖💖

 • Kati – Tavallista arkea on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Aivan hirveitä kommentteja olette saaneet. Onneksi voitte niitä purkaa toistenne kanssa. Minua kyllä huvitti tämä video, vaikka vakavasta asiasta on kyse. Näytitte pidättävän itsekin naurua 😀 Onhan nämä aika naurettavia kommentteja, vaikka niiden saaminen varmasti alussa järkyttääkin.

 • Tiia K
  6.8.2017 (1 päivä sitten)

  -> minä
  Tiia K on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Olen todella paljon törmännyt vihapuheisiin ja aivan järkyttäviin sellaisiin ihan ihmisten omilla kasvoilla ja nimellä Facebookissa, mutta sitten meihin bloggaajiin suhtaudutaan ilkeästi useimmiten anonyyminä. Itse asiassa en ole koskaan saanut kenetäkään nimellä varustetulta eli oikealta henkilöltä palautetta niin minkäänlaista.

  Sepä siinä on, että anonyymit eivät ymmärrä, että heidät saadaan kyllä selville ja valitettavasti monesti he ovat myös tuttuja, mikä on todella surullista. Toki sitten yksittäisiä ihan vieraitakin tulee huultaan heittämään.

  Eihän se ihan tavanomaista toimintaa ole ja vaikka se kertoisi kuinka ihmisen pahasta olosta, niin itse kyllä käyttäisin oman aikani rakentavimmin.

  Minna, Sinä olet yksi niistä syistä, miksi en edes harkitse anonyymin kommentoinnin poistamista. Olet blogini sokeri ja suola ja molemmat positiivisessa merkityksessä. Odotan aina kommenttejasi, ne ovat aivan jotain huippua ja niin viisaita ja älykkäästi argumentoitu. Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa ja kiitos Minna 💖

 • Katja/Optimismiajaenergiaa on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Voi ei mitä juttuja, näitä kyllä valitettavasti blogimaailmassa tuntuu piisaavan. 🙁 Pitäkää ihanat leuka korkealla! <3

 • Sarin kotona on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Tosi hyvä video!
  Harmi, että tuommoisia kommentteja tulee bloggaajille.
  Tsemppiä teille!❤️
  Ja ihanaa alkavaa viikkoa!❤️❤

 • Kaisa / Villa Murunen
  6.8.2017 (1 päivä sitten)

  -> minä
  Kaisa / Villa Murunen on lisännyt kommentin tekstiisi "Anonyymin totuus?":

  Hyvä video, toivottavasti laittaa arvostelijat miettimään!

  Julkaise

 • Kommentit näyttävät hassulta, koska sormi ketaleeni meni ja poisti kerralla sata kommenttia, kun piti julkaista, mutta nyt on jokainen kommentti sähköpostista kaivettu ja manuaalisesti tänne kopsattu <3

 • Kiitokset linkkauksesta, ja useammalle lämmin kiitos vielä kehuistakin!

  Tämä asia on kyllä niin kummallinen – että ihmiset viitsivät purkaa huonoa oloaan näissä kommenteissa.

  Jos jokin asia ei kiinnosta tai on vain huonoa sanottavaa, voi tietysti olla myös vain hiljaa. Itse en viitsi sanoa mitään netissä mitä en sanoisi ihan kasvotustenkin, sama pätee blogikirjoituksiin. Aika monella jäisi varmaan nämä jutut sanomatta kasvotusten.

  Jatkakaa vaan samaa rataa, toisesta korvasta sisään, toisesta ulos! 🙂

  • Ihan juuri samanlainen arvomaailma, kohtelen ihmisiä netissä ja kasvotusten samalla lailla, se on aika hyvä somekäyttäytymisen punainen lanka.

   Teidän kirjoitus oli naseva ja mieletön ja painotti niin hyvin sitä, ettei kukaan tiedä toisten elämästä, paitsi ne lähimmät, yhtikäs mitään.

   Näin jatketaan ja zemmpiä teille ja onnea ihanista uutisista koko perheelle <3

 • Anonyyminä kommentointi ei mielestäni ole paha asia ja saattaapa se ano-kommentoija olla joku kirjautunut lukijasi, joka ei muuten uskalla esittää eriävää mielipidettään. Bloggaajan pitäisi kuitenkin kestää myös kritiikkiä ja jos jokaisen ano-kommentin poistaa jää tunne, että bloggaaja haluaa itse olla oikeassa ja hamuaa ylistystä ja kiitosta (narsisti!?). Suosittelen vastaamaan anonyymien kommentteihin asiallisesti, jos ne nyt eivät ole ihan törkyä.

  Varsinkin jos blogia pitää ansaitsemistarkoituksessa (raha, tuotenäytteet, ilmaiset matkat ym.) kannattaa vastata myös anonyymeille kirjoittajille. Moni heistä voi olla ujoja tai sellaisessa työssä, etteivät voi kommentoida omalla nimellään ja moni ei edes itse pidä blogia.

  Anonyymi on yksi blogisi lukija ja hänellä on oikeus mielipiteeseensä. Eihän normaalielämässäkään olla ihmisten kanssa läheskään aina samaa mieltä. Siksipä vaikuttaa kummalliselta, että lähes 100 % blogisi kommenteista on positiivisia ja kaikki tuntuvat tykkäävän tädit tubettajista. Hieman mietin, että onko todellisuudessa näin? Ihminen voi täyttää omaa sisäistä tyhjyyttään puhumalla hömppää ja laittaa sen nettiin uskoen, että kaikki tykkäävät. Olen katsonut pätkiä teidän videoista mutta valitettavasti eivät ole minun makuuni. Ulkonäkö on asia, jota ei pitäisi arvostella mutta vertaaminen johonkin missiin ei ole mitenkään järisyttävää.
  T. anonyymi-Anna :))

  • Hei Anna, Tädit ovat hyvin tietoisia, ettei kaikki voi tykätä kaikista, tämän on joutunut ja karvaasti oppimaan lapsuuden hiekkalaatikolla ja ainakin minua on lapsena koulussa kiusattu, olin herkkä ja ujo lapsi.

   Pääsääntöisesti julkaisen kaikki anonyymien kommentit, joskus olen stopannut tilanteen, kun kyseessä on ollut hyökkäys ja kommentit eivät ole olleet asiallisia. Kun haukkuja, ulkonäköarvosteluja ja myös oman luonteen pikkutarkkaa psykoanalysointia tulee paljon, ei kukaan jaksa sitä henkisesti.

   Jokainen bloggaaja voi pitää bloginsa oman näköisenä, koska bloggaajan ikioma blogihan se on ja vaikka kirjoittaisi vain itselleen, ilman lukijoita. Jokainen saa valita, julkaiseeko ja mitä julkaisee tai onko jopa anonyymiesto koko ajan päällä. Nämä valinnat ei tee bloggaajasta narsismia, narsismi on niin paljon muuta.

   Luultavasti pääsääntöisesti oman blogin kommentit ovat kivoja, koska ne ovat toisten bloggajien kommentteja. Toiset bloggaajat varmasti ymmärtävät miten erilaiset haukut satuttaa ja haluavat olla kannustavia toisilleen, niin minäkin.

   Ehkä en kirjoita riittävän provosoivista aiheista, että blogiini tulisi suurensuuri haukkumatulva, ehkei blogini ole niin suuri ja suosittu, että sen olisi löytänyt kaikki ihmiset maan ja taivaan väliltä. Mutta jos blogisa lukisi kaikki postaukset, huomaisi että negatiivisia anonyymien kommentteja on julkaistu paljonkin. En itse pidä sensuurista, paitsi jos se menee kiusaaminen hyökkäyksen omaiseksi tai kommentit on ala-arvoisia, kuten mielestäni toisten ulkonäön haukkuminen on juuri sitä hiekkalaatikkotouhua, kun lapsen empatiataso ei ole vielä niin kehittynyt, että ymmärtäisi miten toiseen voi haukku sattua. Toisaalta itse en edes pienenä olisi halunnut toista ihmistä haavoittaa haukuilla…

   Mitä missijuttuun tulee, jos samassa virkkeessä sanotaan "sinusta ei saa kaunista tekemälläkään, toista se oli missit ne ja ne", niin mielestäni siinä on jo mainitsemasi "Ulkonäkö on asia, jota ei pitäisi arvostella" ulkonäköhaukku samassa lauseessa eli olen niin ruma, ettei minusta saa kaunista tekemälläkään, missit oli vain lauseen sivujuonne tai vahvistus minun rumuudelle".

   Sisäinen tyhjyys meni jo keittiöpsykologian puolelle, minusta ei kannattaisi niin syvällisesti pohtia bloggaajan/vloggaajan sielunelämää. Tädit tubettaa on tapa pitää hauskaa ja yksi pieni osa minua, ei sen kummempaa. Minusta bloggaajien blogien ahnas lukeminen ja kuitenkin bloggajaan sielunelämän liiallinen analysointi, (kun ei se bloggaaja voi koko minuuttaan siellä blogissaan millään näyttää, on perhe ja perheen huolet, isompi kokonaisuus) niin minun näkökulmasta on huolestuttavan tyhjää syväanalysoida vieraita ihmisiä ja käyttää aikaansa siihen. Myös lukea blogeja joista ei tykkää, kertoo elämän tyhjyydestä. Enkä viittaa nyt sinuun tässä tapauksessa, vaan yleisellä tasolla. Kiusaaminen myös kertoo tyhjästä ammottavasta aukosta, katkeruudesta, surusta ym. Jos minun elämän kiusaaja tuntisi, tuskin haluaisi vaihtaa paikkaa kanssani, joiden yksittäisten elämän kohokohtien vuoksi. Jokainen "oikeasti aikuinen" ymmärtää, että kukaan täällä ei säästy murheilta ja bloggaajilla on se ihan oikeakin elämä suruineen ja murheineen ja hyvä olisi myös ymmärtää, että me olemme ihmisiä myöskin ja meillä on tunteet.

   Kivaa kesän jatkoa Anna

  • Hassua on että jatkuvasti sanot että elämästäsi vain osa on blogissa eivätkä lukijat voi tietää
   sitä sun tätä. Mutta itse analysoit ja tuomitset anonyymit ja olevinaan tiedät anonyymeistä kaiken pelkästään kommenttien perusteella ja väität että ovat kateellisia eikä heillä ole elämää ym ym. Oletko koskaan ajatellut että anonyymillä voi olla moni asia paljon paremmin kuin sinulla ja eivätkä ehkä ollenkaan ole sitä miksi heitä haukut. Sitä paitsi mielenkiinnosta on hyvä lukea ärsyttäviäkin eikä ehkä niin hyviä blogeja eikä välttämättä kuten kehotat anonyymejä lopettamaan blogin lukemisen.
   Ei Anna Anonyymi

 • Tämä oli niin hauska,ja hyvä,vaikka tietää ettei tuollaisten kommenttien saaminen ole lainkaan hauskaa.Matkakuumeen kirjoituksen luin silloin kun se julkaistiin,hyvä.kirjoitus.Ja hyvä te❤❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud