Hyvä luo hyvää!

Kuinka moni on nähnyt elokuvan Pay it Forward eli Anna hyvän kiertää? Leffaa tähditti huikeat Kevin Spacey ja Helen Mirren, (kiitos anonyymille, no tietenkin Helen Hunt, eikä Mirren:) unohtamatta mielettömän hyvää silloista lapsinäyttelijän suoritusta Haley Joel Osmentilta. Vuosihan oli muuten 2000 kun leffa ilmestyi.

Uskoakseni olin ihan suht normaali tavis ihminen ennen elokuvaakin, mutta tämä kyseinen elokuva mullisti jotain pienesti minussa ja toisaalta voisi todeta isosti. Leffan juonihan on: Las Vegasissa asuva 11-vuotias Trevor McKinney aloittaa koulussa seitsemännen luokan. Yhteiskuntaopinopettaja Eugene Simonet antaa oppilailleen tehtäväksi muuttaa maailmaa paremmaksi. Trevor kehittää idean ”hyvän kierrättämisestä”: mikäli hän muuttaisi suuresti kolmen henkilön elämää, näistä jokainen voisi parantaa kolmen muun ihmisen elämää ja niin edelleen.

Olin mitä luultavammin tiedostanut jo ajatuksen tasolla ja ehkäpä teoissakin, että hyvä luo aidosti hyvää, mutta vasta elokuva puhkaisi mieleni niin, että halusin aktiivisemmin aloittaa hyvien tekojen tekemisen enemmän tiedostaen. Elokuva ns. herätti pyyteettömämpään vieraiden ihmisten auttamiseen. En ole todellakaan mikään hyväntekijä ja jos lähtee perspetiivimittaukseen, niin maailmalta löytyy huomattavasti isompia hyväntekijöitä, kuin minä. 
Pikemminkin elokuva muistuttaa edelleen takaraivossa toteuttamaan ajoittain itseänikin yllättäviä pieniä hyviä tekoja, kuten vaikkapa jättämällä metrolipun, jossa on aikaa vielä jäljellä, lipunostoautomaatin päälle odottamaan lipun ostajaa. Tai maksamaan kassassa edellä olevan namuset, jos rahat eivät aivan toisella riitä tai päästämään kassajonossa edelleni jonkun ihmisen, joka ilmehtii eleillään ja katseillaan selkeää kiirettä tai hänellä on käsissään vain muutama hassu tuote ja minulla Ikea-kassillinen kärryissä. Tai vaikka sitten tietä antamalla toiselle autolle jne. Sellaisia arjen pieniä hyviä tekoja, siemenen ituja. 

Uskon vahvasti siihen, että aktiivisesti hyvää ajattelemalla ja muille ihmisille hyviä tekoja osoittamalla, itselle tulee hyvä mieli tietenkin, mutta myös vastaanottaja antaa hyvää eteenpäin. Olen saanut tutustua moniin todella hyviin ihmisiin ja välillä jopa tuntuu, että elän hyvyyden kuplassa. Ikää myöten myös olen oppinut suojelemaan itseäni vahingoittavilta ihmissuhteilta. Usein kyllä mietin, olivatko kyseiset ihmiset edes itsekkäitä ja negatiivisia, ehkei meidän kemiat vaan kohdanneet, emmekä ymmärtäneet toisiamme ja ehkä heidän hyvyyden kupla on toisaalla tai ehkä joistain syistä ja joistain elämäntilanteista johtuen toinen ihminen tarvitsee kaikki resurssit omaan itseensä keskittymiseen.
Tänään eräs sanoi minulle puhelimessa ”mitä olen tehnyt ansaitakseni sinut”, samaan hengenvetoon ajattelin, mitä minä olen tehnyt ansaitakseni hänet. Ehkä tässä onkin sen antamisen puhtain kulma, ei odoteta mitään, annetaan apua koko sydämestä ja ei lasketa niitä omia tekoja, eikä todellakaan muistutella toista niistä vuosienkin päästä. Ystävyys, rakkaus, onni ja hyvän kierto, onkin siinä antamisen ilossa. 
Koko aiheen toki voisi vielä monimutkaistaa, mutta kun on ihmisiä, jotka vaan ottavat ja eivät koskaan anna. Ehkä he tosiaan ”antavat” saamaansa hyvää toisaalla, ehkemme me ole heille ykkösenä listalla. Ehkä heillä on jokin sisäinen tyhjyys, joka loputtomasti kaipaa täytettä ja siksi he kokevat, että ottaminen on ansaittua, koska he ovat kokeneet tyhjyyttä niin paljon. Ehkä heitä myös pelottaa antaa, koska pelkäävät, että heitä käytetään jotenkin hyväksi, en tiedä. Mutta sen tiedän, että aktiivinen antaminen omien resurssien puitteissa, luo hyvää itselle ja lähipiirille ja tämä piiri säteilee sitä laajemmalle. Eli kyllä uskon siihen, että hyvä luo hyvää ja vaikka ajoittain on tilanteita, ettet saa antamaasi takaisin, on elämän tasapaino niin mystinen juttu, että se hyvä tulee aina takaisin kuitenkin jossain vaiheessa ja jossain muodossa.
Joskus tarvitaan elokuva tai kirja tai toinen ihminen tai kokemus, avaamaan silmät, minulle se hetki oli vuonna 2000 Pay it Forward elokuvan myötä. Ne jotka eivät ole leffaa katsoneet, lämmin suositus.

Mitkä on teidän pieniä arkisia hyviä tekoja, uskotteko siihen, että hyvän kierre moninkertaistuu, kuten sen vastavoima pahankin kierre. Olisiko teillä kertoa joistain pyyteettömistä ihmisistä, jotka aina hyvyydellään hämmästyttävät teitä ja mikä on ollut sellainen yllättävä hyvä teko, jonka te olette saaneet joko tutulta tai tuntemattomalta. Näihin ajatuksiin, hyviä unia kaikille. <3




43 thoughts on “Hyvä luo hyvää!”

 • Yllättävä teko tapahtui munille tänään ja siitä jäi niin hyvä tunne sydämeen ❤️
  Itse tykkään autella pikkuhommissa ystäviä ja sukulaisia. Korjaan pyörää, ompelen verhot ja autan tapetoimaan seinät yms. Pienillä teoilla voi olla todella suuri vaikutus sekä avun saajalle, että myös antajalle.
  Ihanaa torstai-iltaa Tiia ❤️

 • Toi on muuten ihan älyttömän ihana leffa! Helen Hunt on niin symppis ja yks mun lempinäyttelijöistä ja tykkään myös Kevin Spaceystakin ihan hillitömästi ( ootko muuten käynyt jo katsomassa Baby Driverin? ) Mullakin tuo elokuva oli silmiä avaava, vaikka hyvän tekeminen ei ehkä ihan kaikissa tilanteissa aina välity 🙂

  • On muuten niin ihana leffa, että mietin, että pakko katsoa uusiksi, onhan tässä jo vuosia vierinytkin. <3 Kevin ja Helen on molemmat fantastisia älykkänäyttelijöitä, tykkään molemmista todella paljon. Vaikka joskus Helenin roolit on sellaisia aavistuksen valittavia hih.

   En ole muuten käynyt, ensi viikolla ajattelin mennä leffaan ja se Baby Driver on katsotalistalla. Yleensä pyrin käydä katsomassa kaikki katsottavat.

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Allekirjoitan! Mulle hyvän kierrättäminen tapahtuu luontevimmin positiivisen palautteen antamisella. Sen sijaan, että kadehtisin työkaverin tekemää loistavaa työtä, kerron hänelle, että vau miten hienoa työtä olet tehnyt. Sanon siskolle, että onpa hänellä kuulas iho tänään ja koiria en moiti karkaamisesta vaan kehun siitä, miten hienosti ne tulivat tänne-käskyn kuultuaan luokse. Positiivinen vahvistaminen <3

  • Positiivinen palaute on jetsulleen juuri tosi hyvä ja sillä saa todella paljon hyvää aikaiseksi. 🙂 Juuri tuo positiivisuuden vahvistaminen on aivan yhtälailla ellei jopa voimallisemmin hyvän laittamista kiertoon.

   Kiitos tästä Salla ja mukavaa viikonloppua <3

 • Olen saanut enemmän vastaanottaa hyvää kuin olen ennättänyt antamaan. Hyvän tekeminen on pieniä juttuja, joilla huomioi lähimmäisiään. Joskus, kun viljelimme vihanneksia tukkuun, ihmiset saivat hakea meiltä muotopuolia, joita ei voinut tukkuun viedä. Se teki itselleni hyvää, sillä en kyennyt heittämään pois syömäkelpoista ruokaa. Hyvää viikonloppua.

  • Samaa mieltä, niin paljon enemmän hyvää olen kohdannut ja vain yksittäistä pahuös Myutta, jos sitäkään, pikemminkin itsekkyyttä. En ihmettele myöskään, että sinä olet kohdannut hyvää enemmän, koska perheenä olette uskomattomia, tuo pyyteetön vihannestenkin lahjoittaminen siitä kertoo. Yhtä hyvin se muotopuoli maistuu suussa, ellei jopa makeammin, koska se on ajatuksella annettu <3

   Ihanaa viikonloppua teidän perheelle <3

 • Muistan hämärästi tämän leffan, varsinkin sen pikkupojan, joka oli noihin aikoihin jonkinlainen lapsinäyttelijätähti:)
  Kyllä hyvän tekemin jossain vaiheessa kantaa satoa, vaikka joskus tuntuu, että jotkut ihmiset ovat pelkästään kiittämättömiä ja itsekkäitä. Onneksi ei tarvitse itse vajota samalle tasolle, vaan kiinnittää huomionsa sellaisiin, joilla arvomaailma on kutakuinkin samanlainen kuin itsellä. Monesti myös jokin täysin tuntematon ihminen ilahtuu suuresti jostain mistä ei olisi uskonut, että voi ilahtua. Joskus pitää esim. ystävällisyyttä ihan normijuttuna, mutta toiselle se onkin iso asia:)
  Ihanaa viikonloppua<3

  • Niin oli ja tosi hyvä näyttelijä olikin tuo lapsinäyttelijä. 🙂
   uu
   Kyllä sitä kuoreensa menee, jos toinen vain aina ottaa, eikä anna, koko ajan kysyy asioita, ei koskaan aidosti mitä kuuluu, pumppaa tietoa tai palveluksia, eikä koskaan anna takaisin. Pahinta jos pyydät palvelusta, saat hyökkäyksen. En aina ymmärrä ihmisluontoa, mutta yritän tämänkin ajatella, että vastaava käytös johtunee jostain lapsuuden traumoista, että ihminen on oppinut pitämään vain huolta itsestään ja ei edes kykene näistä syistä ajattelemaan laajemmin, että hyvä ystävyys on aina vastavuoroista. <3

   Eli kaikenlaista on tullut vastaan, mutta huomattavasti enemmän hyvyyttä ja anteliaisuutta kaikissa sen jaloissa muodoissa. Helppo ystävyys toimiikin niin, että molemmat aktiivisesti auttavat toisiaan ihan luonnostaan.

   Ihan juuri niin, jollain pienellä teolla tai kehulla voi joskus pelastaa todella paljon ja ainakin yhden ihmisen päivän. <3

   Muiskuja Sari viikonloppuun ja minusta sinusta on tullut aina todella lämmin ja sydämellinen kuva, sen aistii ihan kommenteissa ja blogin perusteella, että muista se. <3

  • Kiitos, Tiia <3 <3
   Samoin sinusta, lämminsydäminen ja välittävä ihminen, jolla on mitä mainioin huumorintaju:)

 • Mäkin muistan ton elokuvan, siinä yhdistyivät vahvat näyttelijät, hyvä juoni ja koskettavat tapahtumat. Mikä parasta oli tuo punainen lanka. Minä en ole mikään super hyväntekijä, mutta kyllä mäkin pieniä tekoja teen. Nyt työttömänä teen lähes päivittäin tuota samaa kassajuttua, eli päästän kiireisen näköiset ohi.

  Kiitos muikkarista ihana, tehdään hyvää (vieläkin enemmän)!

  • Kyllä eli sanoisinko leffasta, että viisi tähteä <3 En ole minäkään mikään superhyväntekijä, mutta vastavuoroisessa suhteessa, haen kyllä miltei kuun taivaalta toiselle ja pyrin kaikin keinoin auttamaan. Mutta yksipuolisessa suhteessa menen minäkin lopulta kuoreeni ja auttamisenhalu surkastuu eli en todella ole mikään suuri hyväntekijä siinäkään mielessä. Tosin ehkä viisaus on myös suojella itseään, pysyä itse eheänä, eikä antaa tiettyjen ihmisen riekaloida sielua ja käyttää hyväksi, ei sekään ole hyvä.

   Mutta joo pieniä hyviä tekoja, mutta ajattele jos kaikki tekisi niitä, niin miten pitkälle se kantaisi. Eli ei kaikilta voi odottaakaan suuria tekoja ja nämä suuria tekoja tekevät ihmeelliset, he ovat elämää suurempia itsekin. <3

   Ihanaa viikonloppua Taru <3

 • Tuo leffa sai kyllä itseni kyyneliin.. <3 Tärkeä ajatus taustalla ja itsekin pyrin samanlaisilla pienillä asioilla ihmisiä huomioimaan – toki välillä on itselläkin niitä huonoja päiviä, jolloin kääntyy sisäänpäin ja tuijottaa vain omaa napaansa, mutta niitä varmasti jokaiselle joskus sattuu..

  • Leffa on ihana ja pitää katsoa se pian uudelleen <3 Jokainen saa ajoittain tutkia napaansa, ne on tärkeitä navantuijottelupäiviä, josta kerätään voimaa parempaan huomiseen, jolloin jaksaa taas tehdä niitä pieniä hyviä tekoja.

   Ihanaa viikonloppua Mira <3

 • Mä katsoin ton leffan heti kun se tuli, pitäisi varmaan katsoa uudestaan se. 🙂 Jokainen kuitenkin pystyy noihin pieniin tekoihin ja niitä koita itsekin päivittäin tehdä.

  • Samaa mietin, että pitääpä muistutuksena katsoa uudelleen vai katoaako lumous, en tosin usko, että katoaa. Jokainen pystyy pieniin hyviin tekoijin ja vaikka ei joka päivä, niin ajoittain. Meillä homma toimii, toinen aidosti kysyy mitä kuuluu ja kuuntelee, autetaan toisiamme ja sparrataan ja vaihdellaan juttuja, jotka on toiselle kivempia. Meidän ystävyyttä kutsuisin joka tasolla täydelliseksi ystävyydeksi <3

   Ihanaa viikonloppua Jonna <3

 • Me suomalaiset olemme monesti aika huonoja kehumaan ja kannustamaan toisiamme. Voisimme varmasti ihan jokainen antaa enemmän positiivista palautetta toisillemme. Välillä sitten vaan on niitä kertakaikkisen huonoja päiviä, jolloin paras teko onkin pitää suu visusti suljettuna 😉
  Itse yritän pitää mielessä sen, että pienilläkin teoilla ja sanoilla voi vaikuttaa suuresti, niin omaan kuin toistenkin hyvinvointiin.
  Hyvää ja hymyntäyteistä viikonloppua ♥

  • Ihan juuri näin ja ne pienet teot kantavat "kaksiteräisesti" hyvää molempiin suuntiin ja kauniit sanat ihmiset yleensä muistaa aina. Hyvää todellakin kannattaa viljellä. <3

   Samoin sinulle ihana Ansku <3

 • Ehdottomasti uskon hyvään ja siihen että se tulee laittaa kiertämään!
  Pyrin tekemään juuri pieniä arjen hyviä tekoja, kuten sinäkin ♥
  Päästän kiireisimmän tai kärsimättömämmän jonossa edelle, avaan oven, annan tietä, hymyilen ohikulkijalle, kehun ja kiitän jos saan hyvää palvelua jne.
  Tosi pieniä asioita mutta voi olla todella merkityksellisiä sille toiselle.
  Maailam olisi NIIN paljon parempi paikka jos me kaikki tehtäis niin.
  Hymyä ja hyvää tuulta Ihana♥

  • Pieniä, mutta samalla suuria ja osoittavat ajattelevaisuutta <3 Maailma olisi hyvän kupla ja ketjumo, jos kaikki uskaltaisivat olla toisilleen hyviä. <3 Ihanaa viikoloppua ja ihania ajatuksia Maiccu <3

 • En oo katsonut tuota leffaa ikinä, mutta aion kyllä kattoa tän postauksen myötä! 🙂 Puhut kyllä täyttä asiaa, koska ite oon huomannut sen, että jos on itsellä huono päivä, pelkkä hymykin toiselta ihmiseltä piristää päivää huomattavasti. Mutta valitettavasti tää toimii myös päinvastasesti :/

 • Oi mitä kuvia😍En olekkaan tuota elokuvaa nähnyt,mutta varmasti katson kun vastaan tulee! Aina olen uskonut siihen että hyvä tuottaa hyvää..Joskus ollaan ystävien kanssa mietitty kuinka joillekin on niin vaikea olla onnellinen muiden puolesta..Eihän se ole itseltä pois jos jollekin muulle tapahtuu jotain kivaa/saa jotain uutta ym. Minulla on monta hyvää ystävää jotka pääsevät tasaisin väliajoin yllättämään hyvyydellään❤Ihanaa viikonloppua sinne koko poppoolle❤

  • Suosittelen leffaa koko sydämestä <3 Juu tuo, ettei jalosti auteta ja koetaan, että hyvät teot ovat itseltä pois ja kehuja ja tietoa ja hyvyyttä haluaa jemmata, niin se on jonkinlaista suojelua, joka johtunee elämän varrella saaduista ikävistä kokemuksista, muuten en vaan sitä osaa selittää, enkä ymmärtää.

   Sama juttu ystävien kanssa, olemme onnekkaita <3 Ihanaa viikonloppua Päde <3

 • En ole nähnyt tuota elokuvaa. Mutta hienoa pohdintaa on postauksessasi.
  Yritän myös pienillä jutuilla huomioida muita. Ja hymyilen mielelläni tuntemattomillekin.
  Jos pitävät outona, niin menköön iän tiliin 🙂
  Hymyä, iloa ja hyvää mieltä, ystäväiseni <3

  • Sinä olet ihana ja sydämesi valoisuus kantaa kaikessa sinussa <3 Et ole outo laisinkaan, vaan esikuva <3

   Ihanaa viikonloppua halausten kera Tuula <3

 • Olen nähny elokuvan ja se taitaa löytyä meidän leffa(dvd-)laatkostamme :). Tykkäsin. Ihana ajatus Olen kanssasi samaa mieltä, että hyvällä saa aikaa hyvää ja eritoten itselleen.

  • Kivaa kuulla, että leffa löytyy kokoelmistakin <3 Niin samaa mieltä, hyvä luo hyvää, sitä ei käy kiistäminen. Ihanaa viikonloppua Ninnu <3

 • Vuosia sitten olimme New Yorkin Harlemissa baptistikirkon jumalanpalveluksessa. Papin kaksituntisen, yllättävän vähän uskontoa sisältävän, hauskan ja viihdyttävän saarnan aihe oli juuri hyvän kierrättäminen. Hän mm. kertoi tarinaa, jossa vilahtelivat isotädit ja puudelia käsilaukussa kuljettavat fashionistat, tarina huipentui huudahdukseen "Pass it on!!!" eli pistä kiertämään. Tätä muistelen ja koetan toteuttaakin.

  • Olen aina halunnut päästä vastaavaan jumalanpalvelukseen ja en ymmärrä suomalaista synkkää jumalanpalvelusta, elämää ja jumalaahan tulisi ylistää. <3

   Pass it on, jetsulleen näin ja babtistikirkon pappikin laittaa siellä ilman muuta hyvää kiertämään. <3

   Nämä tälläiset hetket jäävät vahvana mieleen ja silloin kun itsellä on henkisesti tasapainoisempaa ja voimallisempaa, silloin etenkin jaksaa hyvää kierrättää. <3

   Ihanaa viikonloppua Lumo <3

 • Kyllä uskon hyvän kiertokulkuun. Ja kun antaa, niin saa. Esimerkiksi tulen itse onnelliseksi, kun kerään ja annan sienet naapurustossa oleville vanhoille ihmisille. He eivät itse pääse metsään. Pienetkin teot on tärkeitä. Pahan saa aina takaisin – muodossa tai toisessa. Suomalaisten pitäisi myös oppia kehumaan toisiaan enemmän.

  • Ihan juuri tuo on niitä aktiivisia hyviä tekoja ja ei edes pieniä, vaan suuria ja ajattelevaisia. Jokin voi tuntua itselle pieneltä, mutta vastaanottajalle onkin suuri asia Ihana olet. Paha saa aina takaisin, näin elämä menee, muut hylkää pahuuden. <3

   Totta, täällä Suomessa on outo kyräilymentaliteetti ja epäluulo. Olemme outo kansa.

   Kivaa viikoloppua Marja <3

 • Hyvä elokuva. Mutta korjaan kuitenkin, että elokuvassa näyttelee Helen Hunt ei Mirren. Upeita naisia molemmat. Muistelen Huntin saaneen Oscarin roolistaan tuossa elokuvassa,

  • Hih no tietenkin on Helen Hunt, mistä lie tuo lapsus tullut, kun itse videon kuvassakin on jenkki Helen eikä vanhempi upea brittiläinen Helen, jonka muuten viime leffoistakin mm. Kultainen nainen, Kaikenkattava kauneus ja Herkullinen elämä ovat olleet viime ajan suosikkejani. Helen Huntia taasen ei ole enää niin kovin leffoissa näkynytkään.

   Kiitos oikaisusta, ärsyttää jos teen tuollaisen hölmön nimilapsuksen.

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Hups! Näin se käy, kun rupeaa esittämää viisaampaa kuin onkaan. Hunt on edelleen upea nainen, mutta Oscarin hän sai elokuvasta Elämä on ihanaa, missä vastanäyttelijä oli Jack Nicholson.

  • Upeita naisia molemmat, niin Mirren ja Hunt, vaikka Mirren on kyllä näyttelijänä vielä suurempi suosikkini, Jack Nicholsonista puhumattakaan. 🙂

 • En ole nähnyt elokuvaa, pitää laittaa listalle. Vuoden aikana on joutunut monta kertaa punnitsemaan juuri noita asioita ja miettimään että mikä on vikana kun eí tällaisenaan toiselle riitä. Katsomaan peiliinkin. Mutta kyllä mä tuolla arkipäivänä muistan kaupassa ja muualla kiittää ja hymyillä kun kassoillakin on aina kiire ja paljon yrmyjä ihmisiä. Tietää itsestä että siitäkin pienestä tulee hyvä fiilis. Ja tuossa vähän aikaa sitten jouduttiin hovikuvaajan kanssa auttamaan vähän isommastikin kun tuli eteen tajuton pahasti naamalleen kaatunut vertavuotava pappa. Hovikuvaaja antoi ensiapua tajuttomalle samalla kun mä roikuin linjoilla hätäkeskukseen ja yritin selittää että nyt on oikeasti kiire. Onneksi ambulanssi tuli nopeasti kun olin vastassa ja näytin että mihin ja lääkäriambulanssi heti perään. Tuli kiitokset sieltä, kun oltiin nopeita ja näppäriä, olisi vaan kiva tietää että selvisihän pappa. Vammat oli aika pahat.

  • Joskus vain ihmiset kasvavat erilleen, ei ole syypäitä tai syyllisiä. Se, että katsoo itseään peiliin, kertoo epäitsekkyydestä ja empatiakyvystä, jokaisen on aina ajoittain tutkittava sieluun, mutta henkilöt jotka aina syyttävät vain toisia ja löytävät virheitä toisista, karkoittavat läheiset ihmiset ympäriltään, heidän se vasta sinne peiliin tulisi katsoa.

   Ohhon onpa teillä ollut hurja tilanne, kunpa pappa selviäisi ja vielä, että te saisitte tiedon, tuollainen säikyttää ja järkyttää aivan hirveästi.

   Ihanaa viikonloppua Sari kuitenkin ja muista pää pystyyn, jotkut ihmissuhteet ei ole tehty kestämään ja niissä tilanteissa kannattaa lämmöllä muistella vanhoja hyviä hetkiä. <3

 • Kiitos leffavinkistä! Toivottavasti löydän sen Netflixistä. Hyvän kierre on osa arkista elämääni. Vahvuuksien tunnistaminen ja aito läsnäolo ovat jokapäiväistä leipääni, joka maistuu herkulliselta. Lapset ovat ihania hyvän jakamisessa. Tiia, kirjoitit tärkeästä asiasta, joka on tapetilla monella foorumilla. Onko Hyvän mielen kortit sinulle tutut? Terveisin Tuija

  • En muuten tiedä löytyykö Netflixistä, mutta huomasin, että Youtubessa taitaa olla koko leffa, tosin en tiedä onko se maksullinen. Haluaisin itsekin sen katsoa tuon leffan tässä pikapuoliin.

   Vahvuuksien tunnistamista pitäisi osata vielä vahvistaa, mutta aito läsnäolo on kyllä sellainen asia, johon ajoittain pystyy pysähtymään, mutta ei aina arjen kiireissä.

   Lapset ovat uskomattomia ja kunpa kaikki säilyttäisivätkin se lapsen sielun osittain. <3

   Kortit on tutut, vaikka en niitä omistakaan. <3

   Ihanaa sunnuntaita Tuija ja paljon lämpöisiä ajatuksia <3

 • Tuo elokuva on yksi suosikeistani.

  Mitä tulee hyvän kierrättämiseen, itse ilahdun kun löydän ostoskärryn, johon ei tarvitse sitä polettia tai kolikkoa.Niinpä aina tällaisen kärryn kanssa tullessani kärryparkkiin, katson onko ketään joka ehkä tarvisee ostoksilleen kärryt ja tarjoan eteenpäin.Tai jätän siihen irralleen odottamaan jotakuta.
  Olen myös joskus antanut taskustani ylimääräisen poletin,kun huomaan jonkun kaivavan kolikkoa kärryä varten.Ei maksa minulle mitään, ja voin vaikka välittömästi hakea kaupasta sisältä uuden itsellei tilalle, jos haluan.
  Ei ole iso asia eikä teko, mutta ehkä ilahduttaa häntä joka poletin saa.

  • Muuten tuota ostoskärryhommaa tulee mietittyä. Joskus ihmettelen tilanteita, missä ihminen laittaa ostoskärryn kiinni siihen toisen kärryn lukkoon nenäni edessä, vaikka hänelleä ei ole kolikkoa kärryjen sisällä edes. Tulee sellainen outo ähäkuttifiilis. Varmasti osa on ajattelemattomuutta, mutta toki osa on myös tahallista pientä arjen ivaa, mitä en ymmärrä.

   Nimenomaan tuo ja joskus on tullut annettua se killinkikin, ei se oma maailma tosiaan siihen kaadu, jos auttaa toista poletilla tai killingillä. <3

   Vaikka on pieni tekoa, isoa asiassa on se, että ihminen on ajattelevainen ja ajattelee, että voi tuottaa toiselle iloa se on isoa se. <3

   Ihanaa sunnuntaita Ritva <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud