Kahdenlaisia ihmisiä

Ajattelin aavistuksen avata tätä blogimaailmaa, joka on aika oivallinen vertauskuva kuvaamaan ihan mitä maailmaa tai työyhteisöä tahansa. Eli pääasiassa ihmiset ovat hyviä, sydämellisiä ja mukavia. Miten paljon maailmassa onkaan hyvyyttä ja miten hyvä voittaa aina. 

Olen aiemmin kantanut matkassani negatiivisia voimavaroja aiheuttavia ihmissuhteista ja todennutkin näin jälkikäteen ajatellen niistä, että kaikkien ihmisten kemiat eivät vaan toimi keskenään, liikaa tulkinnallisia ristiriitoja, väärinymmärryksiä ja myös osittain tahallista halua ajatella toisesta aina ensin pahimman kautta. Nyt tällä iällä olen valinnut uuden seurani tarkemmin ja huolellisemmin, pitäytynyt vanhoissa ja rakkaissa ystävyyssuhteissa, jotka antanut voimaa ja alkanut karttaa hyvin pian ihmisiä, joissa on suhteessa omaan luonteeseen ristiriitoja. Kaikki ihmiset eivät vaan keskustele keksenään ja blogimaailmassa minun ei tarvitsekaan keskustella.

On ollut hämmästyttäviä asioita, miten  minua on yritetty jopa ohjailla, kenen kanssa minun kannattaa ja ei kannata seurustella. On ollut ihmisiä, jotka ovat esim. sanoneet, että sovitko sinä nyt Pinkit korkokengät Maijun kanssa yhteen, kun Maijun tyyli on niin värikäs? Voitteko aidosti kuvitella, että on näin pinnallisesti ajattelevia ihmisiä, että ihmisen värikäs pukeutumistyyli on määrittävä tekijä ystävyydessä tai ihmisen luonteessa? En ole varma onko näitä kommentoiva ihminen harmissaan vaan hienosta ystävyydestä, joka minulla Maijun kanssa on ja halu nakertaa tätä ystävyyttä vai ajatteleeko ihmiset aidosti ystävyyttä myös hyödyn kautta?

Olen tehnyt kaikki valintani ihmissuhteissa sydämen kautta, niin varmasti suurin osa ihmisistä tekee? Mutta on myös murto-osa ihmisiä, jotka ajattelevat miten toisesta ihmisestä saisi parhaimman hyödyn ja heille on antaa neuvo, sydän tietää ja sydämen valinnat vievät ihmistä myös eteenpäin. Kuten Maijun kanssa olemme jutelleet, kaksin olemme vahvempia, autamme ja puskemme toisiamme ja haluamme myös auttaa muita ja näin olemme myös huomanneet, että mekin olemme saaneet apua monessa. Hyvän kierre on mitä ihmeellisin.

On toki itseltänikin kykenemättömyyttä, kun en ymmärrä, enkä pääse täysin näiden ihmisten sisään, jotka kokevat, että auttaminen, tiedon jakaminen, toisen ihmisen tukeminen, hyvän sanominen on heiltä pois. Olen yrittänyt ja yrittänyt analysoida, kunnes lopulta en enää jaksa. Blogimaailmassa on se eroavaisuus verrattuna työyhteisöön, ettei minun ole pakkokaan  jaksaa. 

Myönnän, että tämä ikä ja päälle mummokuume on tehnyt sen, etten enää katso myöskään itsekkyyttä, sitä ettei ystävyys ole vastavuoroista, ilkeitä ihmisiä, joiden mielestä esim. toisen nolaaminen on suurta hupia, tai on näitä ihmisiä, jotka ovat sitä mieltä, että Maiju ja minä emme ole esimerkiksi ansainneet joitain asioita, sillä mehän olemme vain hassuja tätejä. On ihmisiä, jotka haluavat lokeroida, olla katsomatta pintaa syvemmälle tai olla vaikka lainkaan miettimättä sitä, että mikään ei tule kenellekään ilmaiseksi. 

Kaikkeen onnistumiseenkin vaaditaan paljon työtä ja sydämen valintoja. Itse uskon vahvasti siihen, että sydämellistä ja auttavaista ihmistä myös muutkin haluavat viedä enemmän eteenpäin, olla sellaisen ihmisen kanssa tekemisissä, tehdä hänen kanssaan töitä. Toki kovuudellakin voi päästä vaikka kuinka pitkälle, mutta uskon siihen, että elämä opettaa, jos et kunnioita etkä halua auttaa muita, elämä kyllä sinut vielä alas pudottaa. 

Nöyryys ja se ettei vertaa itseään muihin, tekee omaa juttuaan, uskaltaa olla aito ja rehellinen. Olemme käyneet elämässämme perheenä useita taisteluita mm. hometalooikeudenkäynnin, jota olisimme voineet toki jatkaa vielä hovioikeuteenkin asti. Silloin kuitenkin päätimme, että roikkuminen vuosien löysässä hirressä ei ole sen arvoista, mikä hintalappu annetaan niille vuosille ennen, kuin oikeuspäivämäärää edes olisi lyöty lukkoon, se hintalappu on korvaamaton. Niellä tappionsa ja elää sulassa sovussa ja rauhassa.

Nuorena olin kärkkäämmin asialla, puolustamassa oikeuksiani, tänä päivänäkin tuota leijonaa minusta ajoittain löytyy, joskus ei vaan jaksa niellä. On ihmisiä jotka tekevät valintoja, että muiden dissaaminen tekee heistä jotenkin älykkäämpiä ja hienompia, he osaavat niin taitavasti käyttää sanan säilää ja luulevat osaavansa riisua toisen ihmisen alasti, kun nämä ihmiset elävätkin vihan kuplassa, oman virheellisen ajatusmallinsa sokeuttamana. 


Jos he eivät saa riittävää vastusta, he tuntevat olonsa kaikkivoipaiseksi, mutta he eivät ymmärrä, viisas vaikenee, viisas ei viitsi kuluttaa aikaa heidän kanssa vääntämiseen. Viisas myös tietää, ettei väittelylle tule loppua, koska riidankylväjä on kaikkivoipa ja oman itsensä sokaisema. Kaikkivoipa jää lopulta yksin kuplaansa, syyttäen muita kuplassa elämisestä, koska kaikkivoipa ei aidosti ja syvästi kohtaa toista ihmistä, ei kuuntele ja kaikkivoivalla on näin vain se oma kokema ja luulo muista ihmisistä ja näin kaikkivoipa ei voi olla koskaan viisaampi, kuin hänen arvostelemansa kohde on. Kaikkivoipa käy yksinkeskustelua. 

En ole menestynyt, eikä blogiani koskaan tulla noteeraamaan suurilla tantereilla tai palkita gaaloissa, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, niin kauan kuin rakastan sitä mitä teen ja saan tehdä juttuani hyvien ihmisten parissa. On niin paljon minua taitavampia, enkä koskaan kyseenalaista miksi, sillä jos jostain olen varma, heidän menestys on vaatinut vielä paljon enemmän työtä, taitoa ja lahjakkuutta ja myös onnea ja oikeita ihmissuhdevalintoja. Ihmiset on loppupeleissä ne, jotka vievät asioita eteenpäin ja kukaan ei taatusti halua loputtomiin kannatella yhtäkään ihmistä, jonka pää on täynnä omaa huttua ja hyödyntavoittelua. 
En halua kadottaa nuoruuden sinisilmäisyyttä mihinkään, usko hyvyyteen ja pitäen sydämen auki, ollen aidosti vain oma aito itseni, niin hyvässä, kuin pahassa, olen saanut itselleni parhaan perheen, parhaat ystävät ja parhaat blogiystävät. Miehen kauniita sanojani lainatakseni ”aitous ei mene koskaan muodista”, haluan antaa ohjenuoraksi kaikille niille, jotka pelkäävät, jotka vertaavat itseään muihin, joilla on tarve vähätellä toisia, nostaakseen itseään. Ole oma itsesi ja sydän auki, vaikka välillä turpaan tulee, näin saat enemmän ja kohtaat ihmiset niin aidon syvällä tavalla, ettei sellainen kohtaaminen miltei vedä vertoja millekään, mitä tällä elämällä on annettavanaan meille. Teille jotka ajattelette vihaisuuden kautta, koskaan ei ole liian myöhäistä muuttua, pohtia omia toimintamallejaan ja pyytää anteeksi. Anteeksi onkin yksi kauneimpia sanoja. 

Suuttua saa ja omaa itseään suojella, kun poljetaan ja oman seuransa saa valita, sillä meillä on vain yksi elämä. <3 Minulle menestys ei ole titteleitä, rahaa, hienoja asioita, menestys on sanana jopa väärä, onnellisuus on hyvät ihmiset ja hyvän kierre, niin kotona,  kuin ulkomaailmassa ja se jos mikä on ”menestystä”, olla hyvyyden ilmapiirissä. 

Minkälaisia omia kokemuksia tai ajatuksia juttu herätti. Pelottaako olla täysin auki, onko esim. aiemmat elämän pettymykset saaneet simpukaksi. Mitä vaan olisi mukava kuulla ja myös siitä jutella, miksi me ihmiset vertaamme itseämme niin paljon toisiimme, kun keskittyy tekemään omaa juttua ja käyttää vertailuun käyttämän energian siihen, se on valtava voimavara. Ihanaa sunnuntaita, tyttären kanssa lähdemme etsimään kasettisoitinta, äidin vanhat kasetit ovatkin yhtäkkiä tosi cool ja äiti vähän niin kuin in, nyt oon polleena, kun en ole pelkkä urpo äiti, vaan kasettisoittimista tiedän yhtä sun toista. <3
93 thoughts on “Kahdenlaisia ihmisiä”

 • Kannattaa aina kuunnella sydäntään. Kukaan muu ei voi ohjailla toisten ystävyyttä. Meillä kun synkkää täydellisesti yhteen ja täydennämme toisiamme, se on meidän vahvuus. ❤️

  • Ystävyys ei ole sellainen asia jota todellakaan voi ohjailla ja se joka ohjailee, noh onhan sellainen outoa. Näin juuri yhteistyössä on voimaa. <3 Ihanaa päivää Maiju <3

 • Olipas niin viisaita sanoja Tiia ❤
  Voin allekirjoittaa tekstisi ihan täysin.
  Itsekin olen varmaan sinisilmäinen ja hyväuskoinen myös. Vähättelyä olen joutunut kokemaan ihan lapsesta asti – vasta nyt 50+ ikäisenä olen oppinut pitämään puoliani tiettyyn suuntaan.Siitä syystä olen saanut kuulla olevani ilkeä, itsekäs jne.
  En kuitenkaan ole menettänyt uskoani ihmisiin, uskon edelleen hyvään. Ystävälliset sanat ja teot eivät ole minulta pois.
  Tietyt ihmiset vain eivät tätä minun uutta asennettani pysty sulattamaan ja sille en voi mitään. Välillä kaikesta huolimatta olen yrittänyt ottaa yhteyttä, korjata välejä, mutta en ole saanut vastakaikua. Luultavasti taas sitten kelpaan,kun minusta on hyötyä. Eri asia sitten on, mitä siinä tilanteessa sitten teen ja ajattelen.
  Elämä on kuitenkin lyhyt, koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu. Toivoisinkin voivani elää sovussa mutta jos siihen on yksinpuolinen halu, niin se on hieman hankalaa. Toistaiseksi yritän parhaani mukaan elää ja antaa muidenkin elää.

  • Kun kiltti ihminen alkaa ilmaista omaa tahtoaan, lähipiiri pitää sitä uhkana ja reagoi hyvinkin juuri noin ja syyttää itsekkääksi, vaikka he itse ovat voineet talloa ja kävellä yli moneen kertaan ohjaa ja jolla on jo kokemusta monenlaisista ihmisistä.

   Totta tuokin, toisten ihmisten tekemisiä ei sovi määritellä, miten joku pukeutuu, syö, elää on, kukin tavallaan.

   Ihanaa päivää Ritva ja kiitos avoimesta kommentista <3

 • Kaunis ja viisas kirjoitus. Hyvä kierre on totta. Hyvä saa aikaan hyvää. Miehesi on sanonut tosi viisaasti: "aitous ei mene koskaan muodista". Minun on helppo jo tässä iässä olla oma itseni js kuunnella sydäntä. Kivaa sunnuntai päivän jatkoa.

 • Ihana ja koskettava kirjoitus. Niin hienosti osasit pukea sanoiksi ajatuksia, joita itsekin kannan, mutta noin hienosti en olisi niitä perustella. Olet taitava kirjoittaja ja ihana ihminen.

  "En ole menestynyt, eikä blogiani koskaan tulla noteeraamaan suurilla tantereilla tai palkita gaaloissa, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, niin kauan kuin rakastan sitä mitä teen ja saan tehdä sen hyvien ihmisten parissa. "
  Kolahti myös. Minä en ole menestynyt millään mittarilla, mutta aitous ja hyvään uskominen – ne minä ainakin omaan. Muiskuja Tiia!!

 • Mainiota pohdintaa!!
  Uskon, että jokaisen elämässä on ihmisiä, joiden ainoa tarkoitus on aika ajoin tuottaa pahaa mieltä. Ehkä sitäkin sitten tarvitaan, tiedä häntä. Mutta olen vahvasti samaa mieltä, että oman sydämen kuunteleminen on oleellisempaa kuin kenenkään miellyttäminen vain siksi, että "niin kuuluisi tehdä".
  Kukapa meistä voisi toisen housuihin asettua siten, että tietäisi miksi jotkut kaksi ovat ystäviä ja miksi jotkut eivät. Hämmentävä ajatus yhtäkaikki, että värikkyyden tai iän tai jonkun vastaavan sivuseikan takia oletusarvo on, ettei sovi ystäväksi. Huh!

  Pidä oma tyylisi. ♥ Ihminen on varmasti onnellisimmillaan aitona. Joskus vaan pitää ravistaa päältään ne negatiiviset ja ihmeelliset kommentit. Niin kauan kuin oma peilikuva miellyttää sen verran, että voi itseään katsoa rehellisesti silmiin, ollaan varmasti oikealla tiellä.

  Mahtavaa (sateista) viikonlopun loppua ja vallan mainiota tulevaa viikkoa! =)

  • Kai hyvä ja paha on aina kuulunut elämään ja esim. jotkut ihmiset jäävät herkemmin vastoinkäymisiinsä vellomaan tai syyttämään toisia ihmisiä. Jokaisella meistä on onnen avaimet varmastikin ja onnihan tulee hyvin pienistä asioista.

   Niin mielestäni kohtaamme ihmisyyden tasolla, ei ulkomuodon, omaisuuden tai vaatteiden värikkyyden, en jotenkin ole hullumpaa kuullutkaan ja kertoo siitä, miten tietyt ihmiset ovat oman elämänsä ja sen raamien vankeja.

   Olen samaa mieltä, aina olen ajatellut, että vanhuksena haluan katsoa hyvillä mielin itseäni peilistä ja ajatella, olin ihan ok, vaikkakin virheellinenkin, mutta myös annan itselleni anteeksi ne virheet.

   Ihanaa uutta viikkoa Vivi <3

 • Joskus sitä tuli tehtyä niin kuin toiset halusi. Nykyään saatan olla itsekäs, kun en hyväksy hyväksikäyttöä. Ei ole kiva, kun seura kelpaa vain silloin kun sua tarvitaan.

  – Sydäntä on hyvä kuunnella ja aitous on parasta ❤ Ihanaa sunnuntaita Tiia ❤

  • Ei ole kiva ei, tai kun haukotellaan, kun olet ensin kuunnellut pitkään toista ja kun sanot jotain omia kuulumisiasi, toisen katse alkaa harhailemaan ja kuuluu haukotus.

   Näin juuri, lempeää uutta viikkoa Marru <3

 • Hienoa pohdintaa…voisin taas sanoa, että onpa helppo olla kanssasi samaa mieltä. T. Anne M-P

 • Aitous ei mene oiskaan pois muodista. Viisaita sanoja. Pysy Tiia sellaisena kuin olet, kiska oket hyvä juuri sellaisena. Vertailu muihin on turhaa, koska ei tässä elämössä voi olla kuin oma itsensä ❤️❤️

 • Loistava kirjoitus Tiia!Mä niin tykkään sun blogista ja Maijun kanssa ootte huikee pari! Itse olen karsinut elämästäni ihmiset jotka vain kuluttaa ja vie voimia. Kun uskallamme olla omia itseämme ja tehdä niitä asioita joita kohtaan todella tunnemme kiinnostusta ja innostusta elämä tuntuu hyvältä. Kivaa alkavaa viikkoa ja onnea kasettisoittimen hankintaan🤗

  • Kiitos niin paljon Kristiina ja omaa sydäntä todellakin kannattaa ja pitääkin kuunnella. <3 Jee kirpparila löytyi yksi kasettisoitin ja olipa illalla nostalgista, koska tytär kuunteli kasettejani mm. vuodelta -84

   Ihanaa viikkoa sinulle ja kiitos <3

 • Teksti herätti paljon ajatuksia. Tuntuu, että nykyisin liian moni kokee oikeudekseen teilata muiden puheet ja tekemiset ja sitä kautta yrittää saada itsensä vaikuttamaan jotenkin fiksummalta. Eivät ilmeisesti huomaa, että ilkeiden kommenttien vaikutus on ihan päinvastainen 😊
  Jotenkin mun mieleen tarttui tuo, kun sanoit, että joidenkin mielestä ette Maijun kanssa ole ansainneet kaikkea saamaanne, koska olette "vain hassuja tätejä". Mitä potaskaa!!! Hassut tädit ansaitsee ihan kaiken ja hassuja tätejä tarvitaan maailmaan lisää! Onneksi taidatte tietää sen itsekin ja voitte jättää huutelijat omaan arvoonsa. 😘

  • Etenkin somessa ollaan jyrkkiä ja sitten kohtaamisissa mennään pitkin seiniä ja ihan samat ihmiset. Some saa joissain ihmisissä ehdottomasti pahimmat puolet esiin, uskalletaan huudella sieltä jostain anonyymiyden suojeluksesta. Hupaisinta, että jotkut tapaukset on ihan tunnistettavissa jo teksistä, välillä naurattaa, välillä harmittaa.

   Ihanaa kuulla, että hassuuttakin arvostetaan, olla hassu tai hölmö siinä on kaksi eri asiaa ja kiusaaja on aina mielestäni hölmö.

   Ihanaa viikkoa Hanna ja kiitos tästä <3

 • Minä myös – saman ikäisenä kuin sinä – haluan säilyttää ja tulen aina säilyttämään sen nuoruuden sinisilmäisyyden. Jos lakkaamme uskomasta hyvään, paha voittaa, näin minä uskon. Oli sitten kyse isoista maailmanpoliittisista jutuista tai pienemmistä kahden henkilön välisistä tilanteista. Jos sen uskon hyvään hylkää, peli on menetetty. Ihanaa, että on ihmisiä, kuten sinä, jotka ajattelevat ja uskovat samoin!

  Ja hei, mä kyllä pidän sua ihan älyttömän menestyneenä täällä blogimaailmassa! Ja uskon, että jonain päivänä sut myös palkitaan. Ainakin sä ansaitsisit sen <3

  • Olen samaa mieltä, kyllä tämä asia hieman raamatullisessa hengessä menee tai miten kaikissa saduissakin on hyvä ja paha. Molempi asuu meissä ja välillä ihminen joutuu valitsemaan useammankin kerran elämässään, kumman puolen valitsee ja heikkoja hetkiä on kaikilla.

   Maapallo pysyy edes jonkinlaisessa balanssissa, koska hyvää on enemmän. <3

   Kiitos niin paljon kehuista ja tähän en usko, blogimaailma on nuorten ja blogini ei ole edes riittävän tyylikäs, että kukaan tohtisi sitä palkita. Näillä mennään ja palkinnon olen jo saanut moneen kertaan, nimittäin teidän muodossa, jotka jaksatte täällä kommentoida, elää ja olla mukana ja annatte palan sieluanne kommenttikenttään. <3

   Ihanaa viikkoa <3

 • Olen kanssasi ihan samoilla linjoilla. Joskus muiden pahantahtoisuus ihan todella saa hämmästymään!
  Tunnen itseni välillä tosi mitättömäksi ja huonoksi, mutta eihän muiden haukkuminen ja riidan kylväminen sitä ainakaan parantaisi. Sen sijaan hymy ja toisten positiivinen huomiointi saa samanlaisen vastauksen ja parantaa oloa.
  Tuntuu tosi oudolle, että joku ajattelee teidän ystävyydestä noin. Tehän olette molemmat aivan mielettömän ihanan oloisia persoonia: valoisia, värikkäitä ja elämän iloisia joten luontevalta tuntuu, että olette myös ystäviä. Jatkakaa noin tytöt ❤

  • Ehkä se meidän hyvä olo ja värikkyyskin halutaan lannistaa, ihminen jolla on huono olo, eittämättä häntä ärsyttää positiivisuus ja se varmasti lähtee siitä, että toisella on sillä hetkellä sitä mitä itsellä ei ole. Jos liikaa menee suppuun, voi olla pelottavaa kaivaakaan enää omaa positiivisuuttaan esiin, heittäytyä, on helpompi olla siilinä suojamuurina omat piikit. Mutta jos uskaltaa olla auki ja heittäytyä, saa muilta ihmisiltä niin paljon enemmän, jokaisen kannattaa olla rohkea ja murtaa omat muurinsa. <3

   Ihanaa päivää sinulle ja kiito kauniista sanoista <3

 • Oikein. Minä olen poistanut kuluttavia ihmisiä elinpiiristäni. Olen sitä mieltä etten jaksa ihan kaikkea eikä mun tarviikkaan. Saan olla niinkuin olen. Bloggailen ihan omaks huviks 🙂 Sen huomaa kommenttien vähyydestä ja lukijamäärästä..mutta kait siellä joku niitä lukasee joskus. Eiks se mee vähän sillailla että ollaan onnellisia ittemme kanssa ja maijun kaa 🙂 puspus

  • Hih juuri näin ja omaa juttuaan pitää tehdä niin, että itsellä on hyvä olo siitä. Meriittinä ei ole sadat tuhannet lukijat ym. ai toki onkin, mutta se ei ole itseisarvo ja ainakin, jos minulla olisi niin paljon lukijoita, niin sehän olisi jopa pelottavaakin.

   Muiskuja sinulle ihana Bikke ja olet niin sydämellinen ja osaat aina nauraa itsellesi ja juurikin et koskaan muille, kuten ei täditkään. <3

 • Aika ajankohtainen aihe, juuri eilen bloggaajaryhmässä kyselin mitä siitä toisten nolaamisesta saa ja voiko poikkipuiset sanansa sanoa vakuuttavasti ilman että se menee henkilökohtaiseen dissaamiseen. Me ei voida olla kaikesta samaa mieltä ja mielipiteensä esiintuominen on tärkeää, mutta nämäkin voi sanoa ilman pahantahtoisuutta..

  • En tiedä mitä siitä saa, kenties tyydytyksen ja ylemmyyydentunnetta, harhaista luuloa, että on itse älykkäämpi, kuin ihmiset joita mollaa, viisas sanaahan tähän ei voi mitenkään liittää. Ihmiset joilla on harhainen luulo omasta ylemmyydestä, jäävät usein yksin, saattavat olla oikeassa elämässä seinäkukkasia ja uhota sitten somen takana. Huutelun voi vielä voittaa somessa, toinen voi olla vaikka lahjakkaampi verbaalisesti kirjoittamaan, kuin vastusajansa, mutta silti verbaalinen vahvuus ja sen väärinkäyttö ei tee ihmisestä älykästä, vaan sokean itselleen. Sokeus on sitä, ettei kuuntele tarkkaan muita, ei myönnä omia virheitään, luulee olevansa ylempänä muita, nämä ihmiset aina jossain kohden putoavat korkealta, koska ovat ihmisiä, joita ihmiset jo ihan itseään suojellakseen haluavat vältellä. Kuten totesin, viisas vaikenee, joten on myös harhaista luulla, että jos joku ei kommentoi tälläiselle, se ei tarkoita sitä, ettei ajatuksia olisi, vaan viisas tietää, että itsensä jalustalle nostaneen kanssa ei voi koskaan voittaa.

   Ollaanhan me sinunkin kanssa keskusteltu ja väännetty mm. aikuistubettajat termistä, mutta osasimme keskustella itse aiheesta, menemättä henkilökohtaisuuksiin, tälläinen kulma on aina hedelmällistä ja molemmat saattavat jopa ymmärtää mistä toinen tulee ja että kumpikin voi olla oikeassa, silti muuttamatta omaa kantaansa. 🙂

   Muiskuja Elsa ja ei kannata inttää kenenkään kanssa, loppupeleissä siitä kärsii vain itse, ihan ajanhukkaa moinen. Inttäjä saa tyydytystä saamalla huomiota ja hakee huomionsa sitten vaikka negatiivisen toimintamallin kautta.

   Mukavaa viikkoa sinulle <3

 • Lapsuuteni lempikirjassa Pikku Prinssi on elämän suuri viisaus, jota itse kannan mukanani aina ja johon tukeudun omassa elämässäni. Tämän joko ymmärtää tai sitten ei.

  "It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye." Antoine de Saint-Exupery

  Kun itse tietää kulkevansa oikealla polulla ja toimivansa oikein ei sillä oikeastaan ole mitään merkitystä mitä muut ajattelevat. Itsensä hyväksyminen kaikkine virheineen puutteineen kantaa ja auttaa myös elämän karikoissa.

  Sinulle Tiia haluan sanoa kuten joskus täällä aiemminkin "Hei älä koskaan ikinä muutu
  pysy aina tuollaisena kuin nyt oot" ♥♥♥

  • Pikku Prinssi on niin ihana ja niin viisas. <3

   Niin totta jokainen meistä on virheellinen ja ihmisen suurin harha onkin luulla ettei sitä ole. <3

   Kiitos niin paljon kauniista sanoista Marjo ja kuin myös sinä <3 Muiskuja viikkoosi <3

 • Oi Tiia, jälleen niin ihana ja hyvä kirjoitus! Kiitos! <3
  Itse olen myös ottanut osaltaan käyttööni itsekkyys vaihteen ystävyyssuhteuden osalta. Ystävyys joka ottaa enemmän kuin antaa, en tarvitse sellaista. Toki kaikilla on vaikeita hetkiä ja silloin ystävä tukee, tämä on normaalia. Mutta, jos vain olet aina kantamassa "ystävää" tilanteesta toiseen, se on liian raskasta.
  Mutta, ihana ystävyys sinulla Maijun kanssa. Ja, voi että laittoi taas kiukuksi. Vaatetusko sen ihmisen mittaa? Minulla on aivan eri mittarit ja se löytyy ihmisestä sisältä.
  Oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinulle! <3

  • Näin sekin menee, että joillakin ihmisillä tulee sellainen moodi päälle, että he tietävät, että joku auttaa aina ja tuosta suhteesta tulee hyötymissuhde, otetaan yhteyttä aina kun halutaan apua. Avunanto on molemminpuolinen asia, kuten ihan kaikki ystävyydessä, ystävä myös ei heti ensimmäisenä ajattele pahimman kautta, ei syyttele, ei yritä omistaa tai määrätä. Ystävyys on vapautta valita joka pv, ollako toisen ystävä. <3

   Kaikkeen hulluun sitä törmää ja ehkä tuo vaateasia oli vain aaasilta todelliseen kulmaan eli siihen, miten meidän ystävyys vaan sattuu ärsyttämään erästä. 🙂

   Ihanaa viikkoa Kaisa <3

 • Joku kirjailija, muistaakseni Aksel Sandemose on todennut, että 'ne joilla ei ole kotona mitään kivaa pohdittavaa, alkavat negatiivisesti tonkia toisten asiota.'Tämä nyt muistin varalta, sillä en läytänyt tuota merkintääni.

  Yritän aina tehdä omia juttujani enkä kuukuilla oikealle taikka vasemmalle.

  Te olette mahtavata ja toisianne täydentävä pari!

  ♥♥

  • Tähän olen törmännyt, ei ole mitään tekemistä ja aletaan punomaan kaikenlaista, niin että punojalta katoaa jo punainen lanka ja yleensä tähän liittyy jonkinlaista vainoharhaisuutta muiden ihmisten pahuudesta. Ihminen jolla on kädet täynnä, ei ehdi muista edes ajatella ikäviä, näin on näreet>!

   Nimenomaan omaa juttua tehdään ja ajoittain joillain on siihen aika paljonkin sanottavaa.

   Ihanaa viikkoa Leena ja kuin myös sinä olet mahtava ihminen <3

 • Todellakin herätti ja paljon herättikin. Itse huomaan välillä olevani liiankin avoin ihminen jos nyt sellainen voi olla mutta valitettavasti voi. Jotkut ihmiset eivät kestä avoimia, sosiaalisia ihmisiä, se vain on heille ihan liikaa. Olen liian naivi ihminen ja uskon jokaisesta pelkkää hyvää kunnes huomaan joutuneeni jällleen selkäänpuukotetuksi.
  Mitä vaikeampi ihminen minulla on vastassa, huomaan mielisteleväni enemmän sillä haluaisin kuitenkin tulla toimeen kaikkien kanssa. En osaa olla kusipää vaikka joskus sekin olisi varmasti paikallaan. Siis mitä hittoa kenellekään kuuluu, kuka on kenenkin ystävä ja mitä yhdessä tehdään. Huoh ei vaan aina jaksa käsittää mutta varmaan meidän ei kuulukaan ymmärtää. Halauksia ihana Tiia ja todellakin olet menestynyt blogisi kanssa, tiedäthän sie sen <3

  • Älä Nanni vaan ikinä muutu ja ole avoin oma ihana itsesi, sillä muuten nämä negatiiviset pääsevät niin sanotusti vaikuttamaan ja määrittämään, kuka olet. Asia ei ole sen arvoista, ei mikään ole sen arvoista, että ihminen muuttaisi luonnettaan. Ei siihen kuin vähän keittiöpsykologiaa tarvita, että eihän toista mollaava ihminen voi hyvin tai ole hyviä asioita kokenut ja on näiden asioiden antanut muuttaa itsensä katkeraksi. Myös tämä klisee on aina tarpeellinen kuultava, se mitä he sanovat, ei kerro välttämättä mitään sinusta, vaan heistä.

   Mitä enemmän mielistelet, sen enemmän he kävelevät ylitsesi, koska huomaavat, että olet kiltti ja he voivat kanssasi käyttäytyä miten huvittavat. Tälläiset ihmiset menevät kyllä kyykkyyn, kun elämä kyykyttää, mutta jos heillä on valtaa, he käyttävät sitä surutta. Rakkaan anoppini sanoin "huonolla itsetunnolla varustettuja peepäitä". Huono itsetunto on tuhovoimainen voima. Ehdottomasti puhuisin narsismista näissä tapauksissa, koska hyvän ihmisen ei tarvitse käyttää valtaansa kenenkään, hyvä ihminen vain on ja antaa muidenkin olla. Narsistinen ihminen hakee huomionsa vaikka negativiisuuden kautta, koska heidän sisimmissään on usein vaikean lapsuuden aiheuttama tyhjiö, jota niin mikään ei voi täyttää. Pahinta heille on välinpitämättömyys ja tällöin he monesti myös yrittävät kostaa kaikinkeinoin, kuin pieni kehittymätön lapsi, joka ei ole koskaan kasvanut aikuiseksi. He eivät edes ymmärrä, miten huonon olon he saavat toisille, koska heidän luonteensa on kehittymätön.

   Eli Nanni älä mielistele, vaikka ajoittain viisas vaikenee, heidän kanssaan nimittäin ei voi voittaa ja muut ihmiset ovat heille aina jonkinlainen uhka.

   Ihan parasta viikkoa sinulle ja iso hali <3

 • Kyllä se niin on, että todelliset ystävät paljastuvat aika pian. Tähän ikään mennessä on se täysi sinisilmäisyys kyllä kadonnut. On opittu erottamaan jyvät akanoista ja päättää sen, että enää ei tuhlata aikaa ihmisiin, jotka eivät minua ystäväkseen ansaitse. Sinä olet ihana ja teet tosi paljon tämän blogisi eteen ja joka toista väittää on niin hiton väärässä kun vaan voi olla.
  Loves u <3

  • Juu ehkä sitä edelleen on ns. avoin, mutta ehkei sinisilmäinen, sillä vaistomaisesti sitä osaa hakeutua omien tyyppisten ihmisten pariin.

   Kiitos niin paljon ja ihan samat sanat sinulle takaisin. Loves u too <3

 • Kyllä sydän sanoo mikä on oikein ja ohjaa oikeaan suuntaan ♥ Tietyissä asioissa olen varmaan nykyisin valikoivampi, kuten seuran ja oman aikani suhteen, osaan kuunnella itseäni. Siitä tämä keski-ikä on ihanaa, nuorempana vain mennä vouhotin enkä osannut pysähtyä. Sitten tuli pysähdys, jos toinenkin ja oli pakko oivaltaa mikä asiat ovat tärkeimpiä. Ompa kurja kuinka joku on kyseenalaistanut ystävyytenne toisen pukeutumisen tähden, miten pinnallisia ihmiset voivat ollakaan.
  Minä oon taasen sitä mieltä että oot tosiaankin menestynyt bloggaajana, todellakin ja aivan ansaitusti!
  Ihanaa viikonalkua ♥

  • Aikuisuus onkin tavallaan ihanaa ja ikääntyminen, koska oma minuus vahvistuu, kuten sinullakin on käynyt <3

   Kiitos niin paljon ja minulle jos mikä on menestystä, on te jotka jaksatte täällä aina kommentoida, se tekee onnelliseksi ei palkintopystit vaikka hienoja juttuja nekin on <3

   Ihanaa uutta viikkoa Maiccu <3

 • Olipa hieno kirjoitus. Ensin katselin vain kuvia, mutta sitten aloin lukea postausta. Taas kerran ajatuksella kirjoitettu juttu. Uskon siihen, että ihmisen oma sydän sanoo, kenen kanssa on hyvä olla. Kummastelen ihmisiä, jotka heittelevät kommentteja sinun ja Maijun ystävyydestä ja Maijun värikkyydestä. Hoh hoijaa, että jotkut jaksavat. Jatka sinä samaan malliin ja ole oma aito itsesi.
  Ja saattaa olla, että ensin lähti haamuviesti liikkeelle, koska painoin ehkä enteriä tai jotain. Eka viestinalku vain hävisi jonnekin. 😀
  Mukavaa viikon alkua <3
  PS. Ja siis oikeasti nuo kuvat ovat todella upeita. Miten sinä onnistut ottamaan noin mainioita kuvia?

 • Ihan täydellinen teksti <3
  Upposi minuun täysin. Olen juuri tällainen sinisilmäinen haahuilija, mutta elämä on myös koulinut, joten odotan ensisijaisesti ihmistä hyvää ja olen kyllä aika taitava huomaamaan milloin yritetään vain hyötyä ja käyttää hyväksi avuliaisuuttani. Sanonta kyllä koira koiran tuntee, pitää paikkansa kohdallani. Jotenkin sitä vain tietää toisen ihmisen kohdatessaan, että tästä tulee hyvä juttu 🙂 Ai että sylettää ihmiset, jotka sotkeutuvat toisten juttuihin…varsinkin tuo sinun ja Maijun ystävyys. Siis kuinka monet naurut olemme kaikki saaneet, vakavista asioista puhumattakaan… kiitos teidän kahden ihanuuden!
  Upeaa uutta viikkoa!

  • Ihan jetsulleen näin! Hih ehkä tässä oli vaan tarkoitus ylipäänsä mitätöidä ja rikkoa meidän ystävyyttä, koettiin se uhkana. Ehkä ne vaatteet eivät alkuusanakaan ollut se juttu, mutta jostain piti näykkiä, ettei itse paljastuisi mitä oli tekemässä ja hakemassa.

   Kiitos niin paljon Satu ja ihanaa viikkoa sinulle <3

 • Viisaita sanoja taas kerran. Teki heti mieli mennä kurkkimaan peiliin ja miettimään miten voisi itseään parantaa. Taidan olla vähän simpukka enemmänkin kuin kovin avoin. Elämä on opettanut vähän varovaiseksi. Arvostan paljon ihmisiä jotka uskaltavat vielä olla avoimia kuten sinä ja antaa sydämen ohjata. Avoimuudessa ja sydänmellisyydessä on se suurin voima elämässä jos vaan uskaltaa. Sinulla uskallusta piisaa, älä anna minkään koskaan muuttaa sitä<3 Maailmassa on ihan tarpeeksi pelkästään hyötyä ja omaa napaansa ajattelevia ihmisiä. Ihanaa alkavaa viikkoa.

  • Älä vaan ihana Sari turhaan kurki peiliin, sillä kaikkien ei kuulu olla avoimia kirjoja ja jokaisella on oikeus olla simpukka. Simpukka on itsesuojelua ei ilkeyttä, jota postaus käsittelee eli kaksi täysin erillistä aihetta.

   En aio kadottaa uskallustani ja ne jotka mollii, niin jätän omaan arvoonsa. Eilenkin tänne tuli kommentti, joka nauratti, mutta en vaan voi sitä kommentoida, koska siinä mollattiin myös ystävääni. Jos minua mollitaan se on eri asia, mutta täällä ei saa mollia muita.

   Ihanaa viikkoa ihana Sari ja kultaisuutesi välittyy aina täällä ja omassa blogissasi . <3

 • Loistavaa pohdintaa, aika lailla samantyylistä olen itsekin aistinut ja kolmen vuoden blogihistorian havinalla jo joutunut itsekin kokemaan! Vaikka sitä haluaisi uskoa ihmisten pyyteettömään hyvyyteen, niin selkäänpuukotukset ovat opettaneet varovaiseksi. Surettaa että varsinkin naisten kesken monesti uupuu se toisia nostava ja tsemppaava voima, katoaako se siten sinne katkeruuden ja kateuden pahojen voimien taakse… Silti jaksan uskoa hyvyyteen ja aitoihin kohtaamisiin, ja onneksi voi valita seuransa. En jaksaisi enää energiasyöppöjä, pyrkyreitä, negatiivisuudessa vellovia tai itseänsä parempina pitäviä ihmisiä lähelläni. Iso kiitos, että te olette te, aitoja itsejänne ja saan teistä kummastakin valtavasti voimaa, uskoa & positiivista energiaa myös omiin tekemisiini. Monesti sitä somekohujen, -raivojen ja muiden vihaisten/kriittisten puuskien kohdalla hiljaisesti tutkiskelee lähinnä sitä omaa tekemistänsä. Kaikesta ei ole pakko avata suutansa, jos ja kun on löytänyt sen oman linjansa, niin sitä seuraten ja omaa tehtäväänsä tekemällä eteen tyyliin 'karavaani kulkee, vaikka koirat räksyttää…' Ja turha vaatimattomuus pois, täällä näpytellään kommenttia yhden Suomen suosituimman aikuis/lifestylebloggajan blogiin…; ) Keep on going & STRONG!

  • Kun kohtaa ihmisiä paljon, niin toki mahtuu kaikenlaista säätäjää ja säätöä ja osa säädöistä on varmaan väärinkäsityksiäkin, koska kasvotusten keskustelu on aina niin paljon parempi, kun somessa jää niin paljon tulkinnan varaa. Sitten on aitoa negatiivisuutta, että halutaan katsoa kaikkea pahalla silmällä, röyhkeyttä, hyväksikäyttöä ym, mutta onneksi kuitenkin minimaalisen vähän. Pisara meressä, joka ei luo edes aaltoa merenpintaan. <3

   En tiedä miten negatiiviset ihmiset ajattelee, mutta yhdessä asiassa he ovat varmaan ainakin todella väärässä, eli he eivät ymmärrä sitä, miten heidän syytösten kautta hyvä ihminen joutuu valtavaan mankeliin, jossa hyvä ihminen aivan ensimmäiseksi aina tutkii itseään joka kantilta, onko toisen sanoma totta eli myrskyissä sitä joutuu käymään valtavan itsetutkiskelun läpi ja luulen, etteivät negatiiviset ihmiset tätä lainkaan edes tajua, mihin myrskynsilmään meidät heittävät. Monet negatiiviset ihmiset taasen vaan syyttävät muita ja mielestäni tässä on se hyvien ja hmmm. paha on väärä sana, mutta negatiivisten ihmisten ero, he kokevat etteivät heissä ole mitään vikaa.

   Kiitos Heli niin paljon kauniista sanoista ja täällä ollaan Maijun kanssa vankkumattona tukena ja aina ollaan oltu samoilla aaltopituuksilla, ymmärtäen eikä negatiivisen kautta. <3 Suosiosta en osaa sanoa sen kummemmin, mutta kauniit sanasi niin kovin lämmittää, että hyvä ettei täällä takka roihahda kuules päälle.

   Ihanaa viikkoa ystäväin <3

 • Hieno teksti ja ajatuksia herättävä. Itse olen siinä pisteessä että tajusin haluavani negatiiviset piirteeni esiin saavista ihmisistä eroon ja myös niistä joiden suusta ei tule ikinä mitään muuta kun marinaa, koski se sitten mitä aihetta tahansa. Haluan myös ajatella ihmisistä hyvää ja jossei muutta niin koittanut itse olla positiivinen ja iloinen ja ystävällinen. Itselleni siitä ainakin tulee parempi mieli 🙂
  Sinun ihanat kirjoituksesti ja kuvasi täällä blogissa saa minut hyvälle mielelle ja välillä tuntuu kun oltaisiin tunnettu pidempäänkin vaikkei olla koskaan edes nähty 😀 Sellainen ihminen on aitoa kultaa <3

  • Valittajatkin ovat raskasta seuraa, aina negatiiviset, joilla ei ole mikään hyvin, meinaan se levy jää helposti päälle. Maiju ei esim. valita koskaan, meikäläinen kyllä ajoittain ja etenkin nälkäisenä kaikki mättää, Maiju laittaa heti kuriin ja sanoo suoraan ja minä ojentauduin ja laitan suun tukkoon. Eli kunpa ihmiset sanoisivatkin enemmän suoraan, niin monelta väärinkäsitykseltäkin vältyttäisiin.

   Ystävällisyyttä ei voi olla koskaan liikaa ja esim. juuri sellainen pieni juttu, että tervehtii ihan kaikkia ihmisiä ja katsoo silmiin, niin monesti olen nähnyt ikäviä tilanteita, kuten vaikka hotellin siivoojaa ei tervehditä ym. me kaikki olemme ihmisiä ja hyvät tavat kunniaan.

   Kiitos Hertta-Viola niin paljon kauniista sanoista ja ei voisi olla parempaa lahjaa saada kuulla, jos täällä pystyy samaistumaan näihin aikuisen naisen hommeleihin, siitä tulee niin hyvä fiilis itselle, jos vaan jotenkin voi olla iloksi ja avuksi. <3

   Aivan ihanaa viikkoa sinulle ja kiitos, että olet täällä <3

 • Ihan loistava postaus ja täyttä asiaa♥ Itse olen aina halunnut uskoa siihen että jokaisesta ihmisestä löytyy sitä hyvää..enkä ole koskaan ymmärtänyt mistä se pahansuopaisuus/halu loukata toisia kumpuaa, mitä sillä saavuttaa. Niin montaa kertaa päässyt näkemään miten uskomaton voima muutamalla kauniilla/hyväntahtoisella sanalla onkaan, eikä ne ole keltään pois. Kateus taitaa vaan loppujenlopuksi olla monenkin toiminnan takana ja se on surullista…ja minäkin olen kyllä vahvasti! sitä mieltä että tämä sinun blogisi on kyllä ihan huippuja♥ Mukavaa alkavaa viikkoa sinne♥

  • Pahansuopuus kenties kumpuaa katkeruudesta, petetyksi tulemisen tunteista, että elämä on jotain velkaa, huonosta itsetunnosta, jonka kautta tulee vertailtua itseään toisiin ja pinnan kautta kuviteltua, että muilla on niin paljon paremmin. Uskon, että ns. negatiivisuuteen jää kiinni ja sieltä on vaikea muuttua positiiviseksi, sellainen on pelottavaa, negatiivisuus on kuori, kuin siili piikit pystyssä.

   Ihan niin totta, hymy, kiitos, anteeksi, nöyryys, siinä monen monta hienoa asiaa, jolla saa toiselle ihmisella hyvän olon. Mutta itseäni suojelleksani oikeassa elämässä on pakko taiteilla, mutta blogielämässä koen, ettei ole pakko, blogielämän voin viettää pelkästään positiivisten ihmisten parissa.

   Ihanaa viikkoa ja kiitos niin paljon Päde kauniista sanoista <3 Sinä se olet ihan huipputuunaaja ja supersydämellinen <3

 • Hyvä teksti jälleen kerran. Uskon hyvän kierteeseen. Jos voin auttaa tai tukea toista ihmistä, toivon hänen auttavan ja tulevan jossakin toisessa tilanteessa jotakuta toista. Itse on laitettava rajat, myös sille, mitä ottaa vastaan. Anoppini sanoi aina, että vaatimattomuus kaunistaa vain nuoria tyttöjä. Jatka samaan malliin…

  • Hyvä todellakin luo hyvää monikerroksisesti, kun antaa apua, siitä saa itseleen hyvän olon ja myös saa joskus itsekin apua. Mutta jos avunanto on aina yksipuolista, niin ei kiitos.

   Hih kiitos vaan anopille <3 Anopit ovat viisaita <3

   Kivaa päivää Kirsti <3

 • Itse olen myös joutunut karsimaan elämästäni negatiivisia ja ilkeitä ihmisiä .väsyin heidän jatkuvaan arvosteluun ja ohjailemiseen. Oikean valinnan tein ja enää en tunne syyllisyyttä jos ostan kivoja asioita tai matkustelen. Olen saavuttanut kaiken omalla työlläni ja osaan myös nauttia onnesta mitä olen saanut mieheni myötä kokea.

  • Tälläisen ihmisen poistaminen elämästään voi vaatia vuosien kipuilun, mutta mikä tulvahtava helpotuksen tunne, kun ei tarvitse enää kuulla toisen tuntien ja tuntien yksinpuheluja tai ikävää naljailua.

   Itsestään saa ja kuuluukin olla ylpeä ja myös oman rakkaan valinnasta. <3

   Upeaa viikkoa Nina <3

 • Mun mielestä sä olet nimenomaan menestynyt, koska uskallat olla aidosti oma itsesi <3 Meitä on tosiaan moneksi ja osan mielestä toisten menestys on heiltä itseltään pois – miksei siitä voisi yrittää ottaa lisäpuhtia ja tsempata itseään vielä joskus samaan suoritukseen? ..osa kyllä ihan aidosti tuntuu nauttivan siitä, että saa naljailla ja ilkeillä muille 🙁

  Ajatuksia herättävä teksti jälleen. Ihanaa viikonalkua <3

  • Hei tuo oli mielenkiintoinen näkökulma, olla oma aito itsensä on menestystä. 🙂 En ole aina uskaltanut olla, koska olen ollut tavattoman ujo, toisaalta silloinkin olin jääräpäisesti oma itseni, enkä myöskään koskaan lähtenyt juttuihin yhteisön paineista. :)Kuljen omia polkujani, olen ehkä sellainen erakko ja itsenäinen.

   Tiedän faktana, ettei blogini ole riittävän kaunis, tyylikäs, ei riittävän hienot kuvat jne. sitten tulee vielä ikäkysymys, huomaan joutuvani todistelemaan monessa itseäni enemmän, toisissa jutuissa ikä on taas ollut etu. Joka tapauksessa erittäin valitettavaa, mutta ikäni puolesta en ole mediaseksikäs ja sen takia en haaveile suurista, juuri näin on hyvä, suorastaan täydellistä. <3

   Ihanaa viikkoa sinulle kultainen Mira <3

 • Jaksamista!

  Mitä arvelet, vaikuttaako blogigenre vaikkapa siihen, millaisia kommentteja tulee? Matkablogiini (Popot pogoillen) olen vajaan neljän vuoden mittaan saanut vain hyväntuulisia kommentteja. Onneksi olen niin vähäpätöinen, etteivät kärkevimmät öykkärit viitsi vaivautua… Saas nyt nähdä, mitä Ananasajan kanssa tapahtuu. Siinä tuumiskellaan useampaa aihepiiriä, jahka keretään.

  • Ihan varmasti vaikuttaa, mitä enemmän jaat asioita itsestäsi tai herättelet keskustelua, sen enemmän negatiivisia kommentteja tulee. Mutta yhtälailla joku voi saada ilkeilyä saamastaan kosmetiikasta, matkoista ihan mistä vaan, jos jonkun kynsiin joutuu. Monestihan nuo anonyymit ovat yksi ja sama henkilö ja jopa tunnistettavissa kirjoitustyylistään. 😉

   Ihana nimi Ananasaika <3 Zemppiä ja menestystä <3

 • Kaikessa kannattaa kuunnella sydäntään. Minun sydän on aina sanonut, että niin sinä kuin Maijukin olette ihmisiä, joiden kanssa on hyvä olla ja viettää aikaa. Olen kiitollinen teistä.

  • Jani ihan samat sanat teistä ja ihan ensihetkestä lähtien on tunne ollut sama teistä <3 Olen kiitollinen ja meillä oli niin kiva päivä tuossa taannoin, otetaan joskus uusiksi <3

   Mahtavaa viikkoa, teidän kirja teettää varmasti paljon happeninkejä <3

 • Voi Tiia – miten sinun ajatuksesi ovatkaan kulkeneet niin samoja polkuja kuin omani viime aikoina! Miehesi sanat ovat viisaat ja niin olet sinäkin <3 Meillä on vain yksi elämä, ja ihan itse saamme valita, elämmekö sen hyvää levittäen vai katkeruutta ja vihaa kylväen. Kyllä sinä ja Maiju olette sellainen pari, että sitä hyvää tulee ulos ikkunoista ja ovista – kiitos teille molemmille monesta päivän pelastuksesta. Upeaa uutta viikkoa sinulle <3

  • Kiitos sinulle Lady sielukkaasta ja sydämellisestä ystävyydestä ja tuesta silloin, kun me kaikki kävimme tiettyjä rankkoja asioita läpi.

   Paljon halauksia ihanainen Lady <3

 • Hyvä teksti <3 Sydämen ja aitouden kautta minustakin tulee valita ne ihmiset, joiden kanssa on tekemisissä. En ole koskaan osannut ihmissuhdepelejä enkä ihmissuhteilla taktikointia. Siksi aina hämäännynkin, jos näen tai kuulen sellaisesta. Minun seuraani kukaan ei tuppaa maineen tai mammonan takia, mutta tiedän, että niitäkin on, jotka saavat tarkkaan miettiä, että lähestyykö tuo ihminen aidosti vai oman hyödynsaannin takia. Sikäli on helppoa olla tavispallero 🙂 Jos joku haluaa minuun tutustua, niin luultavasti hän tekee sen aidosta halusta. Ja jos mielessä onkin jotain muuta kuin aitoa tykkäämistä minusta, niin vaistoan sen kyllä aika pian.

  Minusta te olette Maijun kanssa oiva parivaljakko 🙂 Jatkakaa vaan omaan aitoon tapaanne!

  Iloa viikkoon <3

  • Ihmissuhdepelit ovat omituisia ja sellaiseenkin olen törmännyt, juuri taholta, joka yritti mitätöidä Maijun ja minun ystävyyttä. Hän puhui yhtä toisella ja toista toiselle ja kun alkoi meidän kohteiden kanssa ajatuksenvaihto, sai oikein hämmentyä, että huh aikamoista peliä.

   Sama juttu ja en osaa edes kuvitella, miltä tuntuu olla julkkis, jolla on niin paljon hännystelijöitä, ettei tiedä miten erottaa se aidoin ystävyys.

   Näinhän me jatketaan, kun ei muuta osata. 😉

   Ihanaa viikkoa sielukas Tuula <3

 • Kiitos rohkeudestasi jakaa ajatuksiasi. Kosmetiikka-, tavarahankinta-, matkajuttusi jätän lukematta, mutta nämä postaukset joissa kerrot itsestäsi, ne luen aina mielenkiinnolla. Toivottavasti muistat halata itseäsi usein ja saat läheisimmiltäsi usein aitoa, hyvää palautetta.

  Minä olen ikäisesi introvertti simpukka, en kerro läheisillenikään kaikista onnenhetkistäni ja tuntemuksistani. Heistä monelle, kuten sinullekin saattaisin olla kateellinen ja siksi puheissani pisteliäs puolisosta, terveistä lapsista, omasta asunnosta, mahdollisuuksista matkustella, vakaasta taloudellisesta tilanteesta (kertoisitko joskus miten koet sen, ettet ole mukana työelämässä)

  Mutta vaikka noita asioita minulla ei ole, se ei mielestäni oikeuta minua ilkeilemään toisille, ja kateudessa vellominen "iskee omaan nilkkaani" varmasti lisäten huonoa oloa itselle.

  Ihanaa syystalvea sinulle läheistesi, ystäviesi ja uusien päivien myötä aukeavien mukavien hetkien kautta.
  Yst.terv. rinkeli

  • Kiitos Rinkeli <3
   Mahtavaa, että täältä löytyy omat mieleiset luettavat ja me naisethan olemme moninaisia olentoja ja jokaisella on omat kiinnostuksen kohteet. 🙂

   Olen aika huono halaamaan itseäni, mutta mieheni esimerkiksi on maailman paras sparraaja ja Maiju toki myös ja hyvä ystäväpiiri <3 Silti se kovertava mitättömyyden tunne aina kaihertaa ja mieskin aina sanoo, ettei oikein tiedä ketään toista, jolla on aina jalat niin maan pinnalla tapahtui mitä tahansa. 🙂

   Varmasti jännää kyllä, olen myös introvertti tai joku sekoitus, avoin asioistani, mutta erakko, viihdyn todella paljon omissa oloissani ja jos lähden sauhuamaan jonnekin kaipaan lepoa. Kateus on suhteellista, jos katsoo pintaa aika monelle voi olla kateellinen, mutta silti uskon, että moni ei olisi halunnut osakseen 2,5 hometalotaisteluita, sitä taloudellista tappiota mitä siitä seurasi, tyttären sydänvikaa ja ensimmäisen elinvuoden elintaistelua ja operaatiota, pelkoa ja väläytyksiä uudesta operaatiosta eli tuo terveet lapset eivät ehkä nyt oikein osuneet, aikuisella pojallammekin on jatkuvia näköhermontulehduksia silmän aina sokeutuessa, jotka voivat olla toki yksittäisiä, mutta ovat myös aina ensioire ms-taudista eli kaikki huoli ei näy blogista ja kun en voi muiden asioista täällä kirjoitella, mutta en voi myöskään olla kokonainen ilman läheisiäni, niin toki blogiin voi tulla vääränkinlainen kuva. uusperheen haasteetkin meillä ovat aikanaan menneet pahimman kautta, mutta ei niistä sen enempää, kun ne koskettavat niin monia ihmisiä. Tällä hetkellä kaksi muistisairasta vanhusta taustalla. Lapsuuttani on myös siivittänyt iso kipupiste eli olla isovanhempien kasvattama. Nyt harvinaisen paljon tähän kommenttiisi avauduin, koska näinkin väärän kuvan voi ihmisestä saada pelkän blogin perusteella. Jos kertoisin ihan kaikki, kaikki mitä tapahtuu kaikkien läheisteni kanssa, olisi blogi luonnollisesti erilainen, mutta sellaistahan en luonnollisesti voi tehdä eli jakaa huolia mitkä sävyttää elämäämme muiden ihmisten kautta. <3

   Olet niin oikeassa, ettei niin mikään oikeuta ilkeilemään toiselle, sellaista asiaa ei ole, mutta puolustautua saa ja siinä mielessä ikä on tehnyt tehtävänsä, että en katso enää keneltäkään mitä vaan ja puolustaudun kyllä, mutta harjoitan mieluiten puolustautumistaktiikkaa, kuin hyökkäystä. 🙂

   Kiitos sinulle Rinkeli positiivisesta kommentista ja ihan samoilla linjoilla, jatketaan samoilla positiivisella linjoilla ja sinulle suuri ja lämmin halaus täältä. <3

 • Sinä olet blogisknenen hyväsydämisimpiä ihmisiä, mutta siltikään ei kaikkia voi miellyttää. Eikä tarvitsekaan.

  Blogia voisi tehdä laskelmoiden, mutta kun se kuitenkin on rakas harrastus, ei siihen taida olla tarvetta. Itse pyrin siihen, että kuvat olisivat niin hyviä kuin minä saan aikaan ja teksti sujuvaa. Koetan kehittyä molemmissa ja toivon tietysti, että blogilla riittää lukijoita, mutta pakonomainenlukujen kyttäys ja postausten rakentaminen "menestys" ajatuksissa ei ole minun juttuni. Vaikkei minulle olekaan pahemmin blogissa ilkeilty, olen silti varovainen joidenkin asioiden jakamisessa. Yksityisimmät ilon aiheet ja toisaalta huolet ja murheetkin jäävät vain lähimpien kanssa jaettavaksi.

  • Tuuli ja sinä olet ja moni moni muu, mikä hyvän ja positiivisuuden porukka meillä onkaan <3 Olet oikeassa jos yrittäisi kaikkia miellyttää, kadottaisi itsensä ja olisi totaalisen hajuton ja mauton, niin ei voi olla, vaan täytyy olla oma itsensä ja luottaa siihen, että juuri ne oikeat tykkääkin. <3

   Näin on ja olen ihan pihalla kaikista hakukoneoptimoinneista ym. halu on kirjoittaa ja ottaa myös kuvia, jotka nyt ei ole mitään huippuja, mutta niiden ottamisesta kuitenkin nautin ja saan iloa, sehän tässä on tärkeintä. 🙂

   Kuin myös, teen mitä teen blogin kanssa ja se menee miten menee, en vaan jaksa mitään pakkoja tai alkaa ahdistamaan.

   Sama täällä, vaikka osa luulee toisin, jos avaan vaikka mummovuosiani, osa luulee, että kerron kaiken. Olen kuitenkin itse muurahainen tässä omassakin kokonaisuudessani, minuuttani kattaa myös perhe, sukulaiset, miehen sukulaiset, ystävät. Joten on mahdotonta olla blogissa täysin avoin, koska mitä olisin ilman tätä kokonaisuutta ja toisten asioista en täällä puhu. Ei ihmistä voi edes irroittaa ihmissuhteiden kokonaisuudesta ja blogissa se kuitenkin tulee tehdä, joten blogi ei koskaan voi olla muuta, kuin jäävuoren huippu.

   Ihanaa viikkoa Tuuli kultaisella sydämellä varustettu ja pian risteillään ihanalla porukalla, odottan sitä niin paljon ja miten miehet tulevat juttuun keskenään <3

 • Hyvä ja nappi kirjoitus, ikä tuo varmuutta ja uskallusta tuntea itsensä paremmin. Elää niin kuin juuri sinulle on parasta, omaa sydäntä kuunnellen. Ei se tarkoita etteikö voisi hengailla ihmisten parissa, niiden negatiivisten ja ylimielisien kanssa, mutta silloin heidän sanomisiaan tai tekemisiään ei tarvitse edes miettiä, yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos. Mutta ne hetket jolloin haluat nauttia, ne vietetään juuri siinä seurassa, missä saat empatiaa, onnellisuutta ja rakkautta. Onnea ja iloa viikkoosi Tiia <3.

  • Välillä on pakko heilua kaikkien kanssa ja mielestän olisi tosi yes, jos olisi kohteliaat puhevälit. Vaikka esim. tässä uusperheessäkin on aikanaan olleet toraisimmat välit ihan pahimman kautta, niin silti kaikki osapuolet osaavat käyttäytyä mukavasti ja fiksusti ja annan suuren arvon sille. Siksi toki sitä käyttäymistä kaipaisin ja sen moi sanomista, mutta jos pää lasketaan pari kertaa ja mennään seiniä pitkin, niin selvä, viesti on tullut perille. 🙂 Mutta todellakin on mielestäni hyvä, jos kaikkien kanssa olisi asialliset moikkaus-ja puhevälit, mutta torjunnasta menen kyllä lukkoon, enkä minäkään halua tulla moneen kertaan torjutuksi.

   Mutta enemmän tässä oikeassa elämässä joutuu taiteilemaan, blogi on kuitenkin harrastus, niin sen säiltytän mieluiten positiivisuuden tyyssijana, ei ole pakko olla kaikkien ihmisten kanssa tekemisissä, eikä heidän minun.

   Niin viisaita sanoja, mutta olen ehkä huono tuossa toisesta korvasta ulos, otan asiat sydämeeni. Joskus olen liian suorasuu ja joudun vaikeuksiin sen kautta, mutta pahaa en tarkoita, vaan kaipaan avointa keskustelua ja aiheesta kestän vaikka kuinka paljon väittelyä, kunhan ei mennä henkilökohtaisuuksiin.

   Ihanaa viikkoa Sari <3

 • Hyvä kirjoitus Tiia. Näitä samoja asioita olen pohtinut vanhemmiten yhä enemmän ja yhä enemmän vahvistuu sr ajatus ettei enää tarvitse mielllyttää ketään ja ystävämäärä on pieni mutta sitäkin parempi. Turhat tuttavat jäävät kyydistä ja tosiystävät pysyvät. Näin sen kuuluu ollakin mielestäni. Miksi hukata ainoaa elämää ja kallisarvoista ystävyyttä sellaisiin ihmisiin jotka eivät sitä arvosta. On ihanaa auttaa ja tukea ihmistä joka seisoo myös rinnallani silloin kun minulla on murheita. Samoin kuin parisuhteessakin. Sun ja Maijun ystävyys on varmaan sen takia juurikin niin toimivaa koska olette sopivasti erilaisia mutta asenteenne ja huumorinne kohtaa hienosti. Molemmilla on omat vahvuutensa toinen tukee hienosti tarpeen tullen. Näin mä teidät näen ja minusta se on upeaa. Ihanaa viikon alkua teille molemmille🤗

  • Hyvien ystävien kanssa ei ole väärinkäsityksiä, ei ole aina ajattelua negatiivisimman ja pahimman kautta, on vilpitön usko toiseen. Jos toisesta ei vaikka kuulu pitkään aikaan ym. niin on tietoisuus, että toisella on kaikenlaista, mutta se ei tarkoita sitä, etten asuisi toisen sydämessä. Itselleni on vaikeinta kestää ystävyydessä syyllistämistä, mustasukkaisuutta ja painostamista, olen vapaa sielu ja vain sellaisessa ystävyydessä voin olla tiiviiminkin, kun tiedän ettei toista tarvitse miellyttää, nähdään kun nähdään ja se riittää molemmille osapuolille. Ymmärrän että tälläinen tapa voi olla toiselle loukkaava, joka ajattelee eri tavoin, mutta kaikki on vapaaehtoista, niin avioliitto, kuin ystävyys, vain lapset on 100% sitoutuneisuus ilman ehtoja, mutta myös avioliitossa minun tarvitsee saada vapaasti olla oma itseni kaikkine tunteineni ja niin että molemmilla on myös sitä omaa elämää. 🙂

   Ihan totta tuo, että me olemme Maijun kanssa erilaisia, kuten tavallaan olen miehenikin kanssa, Maiju ja mieheni ovat vahvoja ja ehkä minä sitten taas annan jonkinlaista herkkyyttä vastapainoksi. 🙂

   Ihanaa viikkoa Ansku, olet ihana <3

 • Hieno kirjoitus jälleen Tiia <3

  Samaa siivoamista olen minäkin ihmissuhteissani harrastanut, silläkin uhalla, että ystäväpiiri pienenee.
  Pahimmat "ystäväni" kritisoivat kaikkea tekemääni, eli mökkimme oli rötiskä (kuka sellaisesta jaksaa nauttia), Kreikka-lomamme idiotismia (Marbella on trendikkäämpi) jne. Näihin ihmisiin olen todellakin ottanut etäisyyttä, sillä en ole koskaan ymmärtänyt tarvetta moiseen puheeseen.
  Minä en tee asioita status-hakuisena, vaan itseni vuoksi, enkä koe kovin ystävälliseksi moista toisen alaslyömistä.

  Te olette Maijun kanssa aivan mahtava kaksikko, sitä saattaa joku kadehtiakin.

  Ikä tuo kenties juuri senakaltaista viisautta, josta tässä kirjoitat, sillä tunnistan samat ajatukset itsessänikin.

  Hyvää marraskuuta <3

  • Ei oikeasti voi olla totta, kenellä on oikeus arvostella teidän mökkiä, vaikka se olisi tulitikkulaatikko tai teidän matkojanne, apua mitä hienohelmaisuutta, kyllä pakko olla epävarmoja tyyppejä, jotka itseään noin muita alentamalla nostattaa. Oikeasti en kestä!

   Rodoksella on sydämesi, pitäisihän se tajuta, siis pitääkö tässä matkustaakin niin, miten se näyttää muiden silmissä hienolta, voi itku sentään. Ihan miltei iljettää…

   Joku saattaa kadehtia ystävyyttä, että siinä positiivisuudessa on jotain mikä ärsyttää, kenties jotain mitä itsekin haluaisi olla, mutta on oman negatiivisuuden vanki. En tiedä, on vaikea asettua näiden latistajien sielunmaisemaan.

   Ihanaa viikkoa Marianna ja kiitos <3

 • Mä oon kokenut ton saman ja ihan muutaman bloggarin osalta, että "hei, miksi sä oot ton kaveri?"ja koetetaan hiekoittaa juttuja vaika millä keinoilla. Todella törkeää!
  Mä itse en ymmärrä kadehtimista eikö se oo multa pois, jos joku tekee yhteistyötä jonkun firman kanssa. Käsittämätöntä kateutta ja tyhmyyttä.

  Mä itse myös tene valinnat sydämen kautta ja kuuntelen enemmän itseäni kuin muita. Ja positiivisuus se on monelle liikaa. Ei suostuta menemään siihen negatiivisuuden ikeeseen. Pysytään aitoina ja empaattisina.

  Aurinkoista viikkoa!

  • En vaan ymmärrä, miksi joku ihminen kokee, että voi vaikuttaa toisen ystävyyssuhteisiin, tämähän on sitä mitä omille lapsillekin jo pvkotiaikana olen opettanut. Jokin siinä hyvässä ystävyydessä joitain riepoo… Höh ja voi julmuus sanon minä.

   Omaa sydäntään kannattaa kuunnella, se on maailman paras kompassi. <3

   Ihanaa viikkoa Satu ja kiva, että vihdoin nähtiin face to face <3

 • Todella hyvää pohdintaa Tiia <3. Kun lukee sun blogia, ei voi mitenkään ymmärtää että jollain tulisi edes mieleen antaa negatiivisia kommentteja. Sen verran positiivisella otteella tunnut elämääsi elävän, joten jatka samalla ihanalla linjalla.

  Se mitä suhun ja Maijuun tulee, niin vaikka en teitä tunnekaan, voin hyvin kuvitella kuinka hersyvää teidän yhteistyö on. Se että jollain on jotain sanottavaa teidän ystävyydestä, kuulostaa vahvasti narsistiselta ihmiseltä. Itse olen kahden vuoden aikana törmännyt yllättäen kahteen narsistiin ja toisesta irtipääseminen vei kokonaisen vuoden. Mutta se todellakin kannatti.

  Voimia teille ja jatkakaa ihanalla ystävällisellä linjallanne. Lopulta se on kuitenkin ainoa asia mikä kannattaa. Antaa muitten räksyttää, räksyttäjistä vaan mahdollisimman pian eroon <3

  • Juu kyllä niitä tähänkin tuli pari, toisessa mollattiin mm. Maijua, joten en julkaise ystäviäni mollaavia tekstejä, saatikka sellaisia, joissa väitetään, että tunnetaan vallan meidän arkielämä. Kaikenlaista hiihtäjää mahtuu maailmaan, että saimme taas miehen kanssa kunnon naurut, kun heitin miehelle läpällä, että sinäkö rakas kommentoit blogiini, kun täällä joku väittää tuntevansa meidän arkielämän, hih. 🙂

   Jeps narsistipa hyvinkin ja aivan selvä tapaus, hyvin paljon muitakin asioita ilmennyt, mm. patologista valahtelemista, suorastaan suuruudenhulluutta. Tälläisiä ihmisiä en päästä lähelleni, vaan lähtee ihan estolistalle. Tälläisiin kun olen törmännyt aiemminkin. Eli kuulostaa pahalta ja tuo vuoden irtipääseminen myös tutulta ja lopultahan narsisti kostaa mitä julmimmalla tavoilla ja välillä anelee ja teeskentelee katumusta. Että huh.

   Ihan niin viisaita sanoja ja kiitos niin paljon Heidi lämmöstä ja tuesta ja hyvä kun pääsit narsistista eroon <3 Aurinkoisia päiviä Thaimaahan <3

  • Kyllä, se on niitä kauneimpia lauseita, mitä mieheni aina minulle sanoo ja sen, että ei ole juuri törmännyt ihmiseen, joka tavallaan vaan on mitä on. 🙂 Ja minä sinusta, olet ihana iloinen ja superkaunis Jaana, on ollut ilo tavata sut <3

 • Joku joskus sanoi, että jos sanominen ei paranna maailmaa, niin se kannattaa jättää sanomatta. Ja tässä tapauksessa parantaminen oli oikeasti hyvän tekemistä eikä toisten oikomista ja toisten asioihin sekaantumista.

  Pidetään liput korkealla ja nautitaan tästä elämästä <3

  • Niin hyvin sanottu Birgitta, jetsulleen näin ja kyllä ihan joskus tulisi itsekin miettiä, ennen kuin avaan suuni.

   Ihanaa sunnuntaita sinulle aina viisas ja sydämellinen Birgitta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud