Bloggaaja on narsistinen sosiaalipummi

Bloggaaja on narsistinen sosiaalipummi
Olen seurannut kirjoittelua sometähden ja hotellinjohtajan riitelystä, niin Iltalehden sivuilla ja Iltasanomien kommenttikentässä, kuin Vauva.fi palstalla (sivukohdat 20 eilistä päivää) ja juu ei olisi pitänyt.  Hotellinjohtaja ja sometähden tapaukseen en ota nyt muuta kantaa, kuin kielteisen päätöksen olisi varmasti voinut ilmaista rakentavasti, niin sivistynyt ihminen tekee tai jos kielteisen päätöksen antaminen on vaikeaa, jättää vaikka vastaamatta kokonaan? En ymmärrä julkisuudessa nuoren naisen nöyryyttämistä lainkaan ja valitettavasti näissä riitelyissä tahraantuu aina kaikki osapuolet, joten mielestäni viisas vaikenee, eikä tahraa itseään. 

Mitä olen suomalaisten kommentteja lukenut, en ole päässyt muuhun lopputulemaan, kuin että Suomessa asuu paljon kateellista kansaa. Bloggaajia haukutaan narsisteiksi, pummeiksi ja menisivät oikeisiin töihin. Ei ymmärretä, että tässä hotelli/sometähden tapauksessakin sometähti tavoittaa oliko se 86000 ihmistä kanavallaan ja miten paljon mainostoimisto veloittaa esimerkiksi kampanjasta, joka tavoittaa saman määrän ihmisiä? Eli kyseessä on yhteistyötarjous. Jos koetaan, että mainostaminen on ok lehdissä ja televisiossa, jossa muuten mainosten katsominen etenkin ennen vanhaan oli suorastaan pakollista ellet mennyt käymään välissä jääkaapilla ja mainostaminen tapahtui salavihkaa alitajuntaan vaikuttamalla, niin bloggaajan tekstithän voi jokainen jättää lukematta, se kun on vapaaehtoista. Eihän YouTubessakaan pääse katsomaan sisältöä ennen, kuin olet pakkokatsonut pari mainosta ensin.

Mielestäni on nykyaikaa, että bloggaajatkin voivat mainostaa ja kaiketi yritys päättää, kenen kanssa haluaa mainostaa? Suomessa ja maailmalla on bloggaajia, jotka ovat erittäin taitavia kirjoittamaan ja ottamaan valokuvia, suorastaan superlahjakkuuksia ja en ymmärrä miksi he eivät ansaitsisi kaupallista yhteistyötä tehdessään, palkkion työstään ja kaikesta ajasta mitä he ovat käyttäneet blogipostauksen tekemiseen? Näillä keskustelupalstoilla kukaan suurinpiirtein ei ottanut esiin sitä seikkaa, että miten paljon bloggaajalla menee omaa aikaansa näihin yhteistöihin ja eikös sitä ole sellainen sanontakin, että ”aika on rahaa”.  

Mielestäni on upeaa, jos joku menestyy ja meidän suomalaisten tulisi olla ylpeitä ihan kaikella lailla menestyneistä suomalaisista, tekevät he ihan mitä tahansa työkseen. Miksi bloggaajille sanotaan ”menisivät oikeisiin töihin”, miten sitten joku joka kirjoittaa, valokuvaa, musisoi, laulaa, piirtää jne, on sitten taiteilija, mutta erittäin taitava ja lahjakas bloggaaja on sosiaalipummi? 

Miten oikeita töitä tuntuu olevan vaan kädet mullassa tyyppinen työ, miten vaikka toimitusjohtajallekin sanotaan, että helppoahan sinun on. Ei ole kuulkaa taatusti kenellekään helppoa ja jokainen bloggaaja, joka on päässyt siihen pisteeseen, että tekee bloggaamista töikseen ja kymmenet tuhannet ihmiset seuraavat heitä, niin heidän on pakko olla joko himputin hyviä siinä mitä tekee tai karismaattisia, puhumattakaan siitä kaikesta ajasta mitä he blogiinsa käyttää. Miten toisen menestys tai jonkun yhteistyön saaminen on keneltäkään pois ja jokainenhan voi tehdä halutessaan perässä? 

En ole koskaan ymmärtänyt kenenkään ihmisen arvottamista sen perusteella mitä hän tekee työkseen tai vaikka missä asuu, mitä saa, minkälainen käsilaukku on tai auto alla. Ihan sama ja jos jollain on hienompi, kuin meikäläisellä, niin taatusti on sen omalla työllään ansainnut. Menestyksen tulisi olla loistava esimerkki meille kaikille, luoda fiilistä siihen, että mitäs jos meikäläinenkin vaikka ottaisin haaveista kiinni ja alkaisin tekemään  jotain missä olen hyvä, vaikka aluksi ihan harrastuspohjalta. Mielestäni toisten menestys on vain itseäni sparraava voima, jos joku voi onnistua, niin jos vaikka minäkin tai vaikka ihan pikkaisen. Tiedänhän minä jo omat ikärajoitteet ja maailma on nuorten, mutta jokin pieni siivu hyvää, kun paljon töitä tekee voi koitua myös minun osakseni. Huom. paljon töitä tekemällä ja kun me kaikki emme voi olla niitä arjen sankareitakaan.

Nämä huutelijat ovat juuri niitä, jotka jonottavat niitä ilmaisia ämpäreitä tai osallistuvat oman blogini arvontoihin viidellä eri nimimerkillä ja viidellä erikseen luodulla sähköpostilla, ilmainen kelpaa kyllä, kunhan sitä ”ilmaista” ei vaan saa narsistinen sosiaalipummi bloggaaja. Olen vihainen ja surullinen, siitä ettei ymmärretä, että bloggaaminen on nykyaikaa, toki muutosvastarintaa aina piisaa. Ei ymmärretä sitä, että tietyt tähtibloggaajat ovat vaan niin hitsin taitavia ja sekös ärsyttää, kun ei itse osata tehdä perässä, silloin on vaan parempi huudella ja haukkua ja mitä se oikeasti kenellekään kuuluu mitä toinen tekee työkseen? Mitä olen näitä tähtibloggaajia tavannut, he ovat täyspäisiä, vaatimattomia, mukavia, ihan tavallisia ihmisiä, jotka vaan sattuvat tekemään bloggaamista työkseen. Toki joukkoon mahtuu aina pissapäitä joka kastiin, mutta kyllähän jokainen järkevä ymmärtää, että yleistäminen on kapeakatseista. 

Voi hyvät hyssykät, antakaa jokaisen tehdä omaa juttuaan ilman, että toista pitää alentaa, ei se alentaminen tee kenestäkään yhtään parempaa, vaan tietämättömän typeryksen ja jos ei sillä kuvittelulla ja mielikuvaharjoittelulla edes pääse toisen saappaisiin, niin sitten on parempi vaieta. 

Olen surullinen miten paljon tietämätöntä vihaa ihmisiin mahtuu, ennakkoluuloja ja täysin vailla kokemuspintaa, kun ei osata astua niihin toisen saappaisiin, suorastaan empatian tajun totaalista puutetta. Keskittäisin tuon vihan ja kaiken energian sen oman jutun tekemiseen, lakkaisin myös lukemasta niitä vihaamiani blogeja ja ties vaikka kaikesta tuosta turhasta ajankäytöstä, syntyisikin menestystarina. Aika paljon ylimääräistä aikaa meinaan tuntuu olevan käsissään noilla vihahuutelijoilla, onko se ajankäyttö jotenkin parempaa, kuin bloggaaminen, jotenkin kansakuntaamme edistävää, arvokkaampaa?

Mielipiteitä, onko bloggaajat sosiaalipummeja ja narsisteja, missä menee narsistin määre, minulla se menee juuri siinä, ettei tunneta empatiaa ja eikä kyetä astumaan toisen tilanteeseen myöteläen, vaan huudellaan vailla mitään kaikupohjaa ja minkäänlaista todellista tietoa. Tällöin ihminen huutelee vain oman itsekkään navan kautta eli on narsistinen ja vielä typerys. Muistuttaisin myös, etteivät bloggaajat ole mikään lahko eli bloggaajaporukkaan mahtuu erilaisia ihmisiä yhtä paljon, kuin napattaisiin sama määrä ihmisiä katukuvasta, joten yleistäminen siksikin on aivan älytöntä. 

Ohessa vielä linkki, että suomalaiset ovat miltei maailman huonompia asettumaan toisen ihmisen asemaan eli olemme kansa, jolla on todella huono itsetunto. Sitä ne vuodet ”parempiosaisten” ruotsalaisten vallan alla on varmaan teettänyt, kenties sieltä on syntynyt suomalainen kateus. 

Mukavaa päivää kaikille, tämä harrastelijabloggaaja lähtee tästä tutustumaan Oopperatalon Madame Butterflyn kulisseihin. 😉


99 thoughts on “Bloggaaja on narsistinen sosiaalipummi”

 • Juuri luin tuosta jutusta. Nyt kyllä pilkka osui hotellinjohtajan omaan nilkkaan. Ei tyyppi tajua, millainen mainosarvo bloggaajalla voi olla. Juttu kävi ärsyttämään ja sitten kävi sääli tuota bloggaajaa. Hänen kirjeensä hotellille oli asiallinen ja kohtelias.

  • Ikävää oli tapa millä toimittiin, siitä jäi niin paha mieli. Mutta ymmärtääkseni kyseisellä hotellilla on tapana harjoittaa tälläistä trollausmainontaa.

 • Hei ! Itsekkin luin tuon bloggarin ja hotellijohtajan jutun, ajattelin onpa tyhmä johtaja kun ei ymmärrä mainosarvoa. Näinhän se on meitä on moneen lähtöön ja jotenkin kateellisuus on vaan niin kamalaa, olen sitä itsekkin kokenut, onneksi se ei kumminkaan ole päässyt voitolle.
  Hyvistä asioista kumminkin tulee pitkäkestoinen olo ja blogin lukeminen on aivan vapaehtoista, jos itse on tyytyväinen niin tuskin normi ihminen haluaa ilkeillä .

  • Kateus on todella negatiivinen voimavara ja vie voimat keskittymiseltä omaan hyvään. Ihan juuri näin, jos näkee että bloggaajalla on kaupallinen yhteistyö tai yhteistyöpostaus, voi olla vaikka klikkaamatta halutessaan koko postausta. 🙂

 • Todella hyvin kirjoitettu. Itsekkin artikkelia lukiessa ihmettelin kaikkea mahdollista.
  Itsekkin ihan harrastuksena kirjoitan blogiani. 🙂

  • Kiitos kovasti ja omassa elämässä blogi on rikastuttanut ja tuonut paljon ihania ihmisiä elämään, eli voisin sanoa, että en kadu, että josku aloitin blogin pitämisen ja blogin aloittamiseen oli iso kynnys eli se vaati myös rohkeutta. 🙂

 • Tää teksti vois olla ihan mun suusta 😀 Viimeksi eilen just miehen kanssa keskusteltiin tästä kateus-asiasta.. Mun mielestä on ihan ok, että toisen esim.voittaessa lotossa tulee itsellekin fiilis, että "voi kun mäkin joskus.." mutta jos jää vellomaan siinä, että tuuri sattui sille toiselle eikä sinulle etkä voi toisen puolesta iloita niin olisi peiliin katsomisen paikka. Mitä sinä itse hyödyt edes siitä, että jäät siinä katkeruuden ja kateuden tunteessa vellomaan? Miksi et astu askelta eteenpäin ja tee jotain sen eteen, että ehkä vaikka joskus itse olet siinä asemassa missä se kaveri nyt?

  Ja tosiaan tuo on ihan käsittämätöntä, että ihmiset ajattelee edelleenkin, että bloggaaja/vloggaaja tms. saa tavaraa ilmaiseksi tekemättä mitään – eihän sitä siihen asti pääse ilman työtä, että yritykset pr-lähetyksiä sinulle laittaisivat tulemaan! Suomessa lisäksi aika harva pystyy elättämään itseään pelkästään esim. bloggaamalla vaan useimmat tekevät siinä sivussa vielä päivätyötä – ja omalla kohdalla ainakin rahaa aikamoiset summat kuluu myös blogin pyörittämiseen kun ottaa huomioon kaikki hankinnat mitä tulee blogi mielessä tehtyä..

  Toivottavasti tästä kateuden ilmapiiristä joskus vielä päästäisiin vai onko tämä sitten niin sisäsyntyistä suomalaisille..? :/

  • Ei sellaista ole kuin ilmainen tavara, eikä yritykset tee hyväntekeväisyyttä meitä bloggaajia kohtaan. Mutta niin kauan, kuin ei ole itse bloggaajan kengissä, on suorastaan mahdotonta millään tietopohjalla asiaa kommentoida. Ihmiset mölyävät niin paljon ja vailla mitään tietoa, se on jopa huvittavaa, mutta myös valitettavan vahingollista.

   On tämä sisäsyntyistä ja miksi me olemme maailman kuudenneksi kateellisin kansa? Naapurikateuskin on ollut aina kova. Uskon, että uusien ja uljaiden sukupolvien kautta tämä asia lähtee ihan eri tavoin uuteen nousuun ja kateus vähenee.

   <3

 • Elämä on … sanottiin jo eräässä mainoksessakin.
  Ja muinoin sanottiin että kateus vie kalatkin vedestä.
  Kateus on kummallinen "luonnonvoima".Mietin sitäkin, kuinka usein yritykset yrittävät hyötyä teistä bloggaajista saadakseeen likimain ilmaista mainosta tuotteilleen yms. Ymmärtämättä että varsinkin Suomessa bloggaajilla on käsittääkseni lähes kaikilla se palkkatyökin, josta saavat elannon itselleen ja perheelleen.
  Luin itsekin mainitsemastasi tapauksesta – enkä voinut olla ihmettelemättä ihmisten käytöstä ja puhetta niin täällä Suomessa kuin Englannissa (?) missä tuo some-myrsky nousi. Useat kommentit varmaan täyttäisivät kunnianloukkauksen kriteerit. Puhumattakaan siitä että nöyryyttää toista ihmistä ja samalla mielestäni nolaa itsensä puhuessaan ja kirjoittaessaan näitä järkyttäviäkin viestejä.
  Unohdetaan että blogin ja youtube-videoiden takana on ihan oikea tunteva ihminen, johon ilkeät kommentit sattuvat.
  Somea voi käyttää niin monella tavalla;sen kautta voi tehdä paljon hyvääkin mutta niin kuin taas nähtiin, some on myös erittäin vahvfa ase, kun halutaan loukata ja nöyryyttää. Nettietiketti ei tosiaankaan ole hallussa … ikävistäkin asioista ja negatiivisista asioista voidaan puhua niin monella tavalla.
  Tsemppiä sinulle kaiken maailman somemyrskyjen keskellä !

  • Tätäkin on, siis ihan kaikenlaiseen olen myös bloggaajan törmännyt, siis kaikenlaisiin ehdotuksiin, niin pelifirmojen linkkauksia myöten, mutta ihan varmasti yritykset saavat myös oman osansa bloggaajilta, kun me kaikki olemme ihmisiä ja jokaiseen joukkoon toki mahtuu erilaisia ihmisiä. En ole ikinä halunnut lähteä blogissa kirjoittelemaan pöyristyttävistä ehdotuksista mitä olen saanut, en näe syytä lähteä tahraamaan yrityksiä, siinä vaan likaa sitten itsensä, mutta kyllä, kaikenlaista on mahtunut, mutta käy yhtälailla yrityksetkin sääliksi, he saavat varmasti ihan uskomattomia ehdotuksia myös. 🙂

   Tuntuu ettei sellaista kuin nettietiketti edes ole ja mikäs sen hauskempaa, kuin perjantaipullon jälkeen huvittaa itseään ja alkaa trollaamaan. Juuri kuuntelin radiosta tästä ohjelmaa, että monet mölyävät netissä humalassa.

   Kiitos niin paljon Ritva ja kiitos kaikesta empatiasta ja tavastasi ymmärtää eri osapuolia <3

 • Etenkin kun verotiedot tulee, niin nousee kateus ja hämmästely, että miten joku bloggaaja voi tienata jopa 100 000. Harva varmaan saa suoraan blogilla näitä rahoja, vaan moni tekee useampaa työtä blogin lisäksi. Mutta pointti oli se, että jos jonkun mielestä laadukkaan blogin pyörittäminen on helppoa ja siitä saa helppoa rahaa, niin ei muuta kuin itse yrittämään 🙂

  • En ymmärrä lainkaan näitä ihmisiä jotka tutkii toisten verotietoja, miksi toisten rahat kiinnostaa, niin outo ilmiö tämä.

   Ihan juuri niin ja monella on tosiaan se päivätyö tai suurimmalla osalla ja sitten mennään ohhoh laskemaan nekin siihen blogitienestiin, joka voi olla ihan pieni siivu tai vaikka ei ollenkaan.

   Juu bloggaaminen vaatii jatkuvaa panostusta ja siltikään ei koskaan mikään ole itsestäänselvää, ei ikinä.

   <3

 • En ole seurannut kyseistä keskustelua enkä edes tiedä, mistä on kyse. Mutta mitäpä siitä, voin kommentoida kuitenkin, khihii 🙂 Luulen, että bloggaaminen on vaan asia, jota ei tajua kuin bloggaajat (ja mainostajat). Ja joo, onhan se monelle "vain harrastus", eikä hirveästi siihen panosta mitään. Se on ok! Mutta kyllähän jokainen yhteistyö vaatii panostusta, enemmän tai vähemmän ja sitä ei tosiaan ymmärretä. Jopa minä huomaan välillä, että joku tuttu sanoo jotain, että niin sinähän saat sitä ja tätä ihan tuosta noin vaan… Yleensä olenkin heittänyt vettä kiukaalle ja sanonut, että niinpä, käsittämätön harrastus kun kaikkea tulee ovista ja ikkunoista eikä mitään tarvitse tehdä sen eteen. Hauska katsella sen jälkeen ilmeitä 😉 Olen kyllä sitten kuuntelijan tehtyä omat johtopäätöksensä, vähän valistanut asiaa 😀
  Meehän sie oopperatalolle ottamaa kaikki ilmain vastaa, mie lähen suihkuu ilmaisten suihkusaippuoideni kanssa. ha ha hah! (tosin, vaikka laskisin "vain" lähihoitajan tuntipalkalla, niin olisi kyllä harvinaisen kalliit saippuat 😉 )

  • Hihi no todellakin saa kommentoida, ihanaa että kommentoit <3 Juu samaa olen täällä joiltain tutuilta kuullut, että saat ilmaiseksi ja jos joskus annan lahjaksi kosmetiikkaa, joita jäänyt yli, niin sitä ei ehkä kaikki pidä minään, ajatellaan, kun en ole maksanut ns. niistä. Ei ajatella, että olen käyttänyt kyseisiin tuotteisiin ja niistä kirjoittamiseen tunteja, joten miten on lahjan saajan tuntipalkka omassa työssä eli melkolailla samalla lailla mielestäni rinnastettava asia. Oma palkkani on tavallaan ollut kosmetiikka, vaikka kosmetiikkahan ei ole palkkaa, se on työväline kosmetiikkafanin kirjoittaa niistä tuotteista ja näin saada blogiinsa sisältöä.

   Tuo on kyllä hyvä heitto, sillä aikuisten oikeasti sellaista nyt vaan ei ole kuin ilmainen tavara. Ilmaista on pikemminkin ne ilmaiset ämpärit ja niidenkin täky on saada ihmiset kuluttamaan rahaa siellä liikkeessä tai arvonnat, siinä on arvonnan voittajalle aidosti ilmainen tavara. 🙂

   Juu mikä arvo silloin kun puhutaan yhteistyöstä on bloggajaan tunnilla. 😉

   <3 ihanaa talvipäivää sinne <3

 • Minä en oo kerennyt tai ehkä ei ooo hypännyt tämä kyseinen keissi silmille, joten siitä en osaa mielipidettäni antaa, mutta mutta…. tuo kateus ja empatian puute meissä suomalaisissa asuu kyllä syvällä ja se jos mikä välillä kauhistuttaa ja ärsyttää minuakin. Jotenkin tuntuu, että nämä huutelijat ovat niitä perus negatiivisia ihmisiä, joille vaikka mitä antaisi tai hyvää tapahtuisi, ei sekään heidän hyvää oloaan tai empaattisuuttaan parantaisi. Noita on munkin henkilökohtaisessa FC:ssä muutamia, onneks kuitenkin niin vähän, huh, enkä haluu heihin omaa aikaani käyttää. Hyvä kirjoitus kaikinpuolin, ihanaa kun tartuit tähän. Mukavaa talvipäivää Tiia <3.

  • Empatian puute näkyy niin monessa ja miten suomalainen on kireää kansaa. Vaikka ihan yleisessä kuluvälineessäkin on sellaista pälyilymentaliteettia ja auta armias, jos satut olemaan tai istahtamaan tai jotenkin olemaan väärällä lailla, niin suomalainen kyllä hyvin helposti katsoo pahalla silmällä, vaikka voisi muistaa, että jokainen meistä toilailee. Rentoutta ja iloa kaipaisin tänne, mutta onhan tämä pitkä talvi synkistävä ja armoton ja vaikuttaa mielialaan. Kesällä olemme kuin toinen kansa.

   Negatiivisuus on sellainen tekijä, että siihen jää jumiin, siitä tulee luonne ja siitä ei uskalleta enää luopua, se on kuin turvakilpi. Ilo ja sydän avoimena, kun vaan saa niin paljon enemmän.

   Kiitos niin paljon Sari <3

 • Eilen lueskelin ja mietinkin että miten nopeasti Tiia reagoi 😉 Oikeesti, miten voi olla niin tyhmä hotellin johtaja. Tottakai bloggari saa kysellä yhteistyötarjouksia, eikä siitä tarvitse kokea huonoa omaantuntoa. Minäkin kyselen. Vastauksia tulee ei, ehkä myöhemmin ja kyllä. Ja jokaisen vastauksen hyväksyn ja ne on osattu antaa ihan fiksusti. Mutta tuo hotellinjohtajajan vastaus jotain ihan kamalaa! Tuollaista vastausta en halua koskaan saada. Ja koska mitkään bloggarit eivät ole tervetulleita hänen sanojensa mukaan hänen hotelliinsa, niin yritin oikein painamalla painaa tuon hotellin nimen muistiini negatiivisiin asioihin, etten sinne vaan eksy, jos Dubliniin joskus matkaan; olisihan se kauheeta, jos vahingossa mainitsisin hänen hotellinsa nimen blogissansa kun hän ei sitä tahdo; ties vaikka tulisi sakkoja 😉

  • Päätin etten reagoi ja sitten se vaan 40min oli kiire meinaan sinne oopperaan, niin tämä teksti syntyi ja en tiedä tuliko tästä nyt riittävän diplomaattinen joak suuntaan vai annoinko tunteiden vaikuttaa. Mutta pitikö mennä lukemaan ne kaikki ihaketjut, sillä heh minäkin tulin niistä vihaiseksi. 😉 ELi viha luo vihaa.

   Juu tuonne hotelliin ei parane buukata itseään ja toivottavasti oma ukkelikaan ei juuri ollut kyseisessä hotellissa. 😉

 • Meitä on moneen junaan…

  En haluaisi tukea yritystä joka nolaa muita omissa kanavissaan, olipa kohde kuka tahansa. Huonoa käytöstä ei tarvitse tukea. Pyyntö oli ihan asiallisesti esitetty, siihen olisi voinut vastata kieltävästi tai olla vastaamatta ollenkaan.

  Somevaikuttajankin kannattaa kuitenkin perustella yhteistyötarjouksensa hyvin, kertoa millaista näkyvyyttä ja millaisen lähestymistavan hän voisi tuoda kanavissaa ja mitä konkreettista hyötyä siitä olisi yritykselle. Useimmathan innostuvat vasta kun tarjotaan valmis paketti. Olemme töihin saaneet muutaman yhteistyöehdotuksen bloggaajilta, mutta bloggaajan profiili, -eikä hintakaan- ole ollut ihan sopivia yritykselle/tuotteille. Olemme siis ystävällisesti kieltäytyneet, mutta mieleenkään ei olisi tullut vastata epäkohteliaasti tai nolata ketään.

  Itse en ole aktiivisesti etsinyt yhteistöitä, osasta tarjotuista olen keltäytynyt. Tuotteet ovat oleet ihan hyviä omassa luokassaan, mutta eivät sellaisia joita oikeasti käyttäisin. En ole siis tuntenut, että osaisin aidosti tuoda niitä blogissa esiin enkä totisesti halua tavaraa vain tavaran takia. Kiinnostavista tuotteista/palveluista tehtyihin yhteistyöpostauksiin olenkin sitten satsannut aikaa ja vaivaa. Pohtinut etukäteen näkökulman, miettinyt millaisia kuvia tarvitsen, odottanut viikonloppuun, jotta voin ottaa kuvat luonnonvalossa (jos siis kotona tai ulkona kuvattava yhteistyö), kuvannut paljon, valinnut parhaat ja editoinut kuvat. Lisäksi olen veivannut tekstin oikeinkirjoutusta, luettavuutta, kiinnostavuutta ja hakukonenäkyvyyttä jne.

  Taitavimmat bloggaajat osaavat tehdä yhteistyöpostauksistakin ihan yhtä kiinnostavia kuin ns. "orgaanisista" postauksistakin. Tuote tuodaan luontevasti esiin, siinä on jokin selkeä yhtymäkohta bloggaajan/vaikuttajan omaan elämään ja selkeä tunne, että hän on aidosi kiinnostunut tuotteesta. Jos yhteistyöpostaukset tuntuvat liian päälleliimatuilta, ne voi yksinkertaisesti jättää lukematta. Ne on helppo tunnistaa, ohjeiden mukaisesti yhteistyöpostauksissa lukeekin heti ensimmäisellä rivillä "yhteistyö".

  • Huonoa käytöstä ei tarvitse tukea, samaa mieltä. Kuten tuohon kirjoittelinkin, niin bloggaajiin kuin yrittäjiin mahtuu koko ihmiskirjo eli yritykset varmasti ovat moni väsyneitä bloggaajien yhteydenottoihin ja myös bloggaajat päinvastoin, sillä kyllähän sitä on ehdoteltu 10 euron postausyhteistyötä ym. uhkapelilinkkiyhteistyötä. kaikki menee samaan soppaan, kuten hyvin esimerkilläsi kerrot. Voin kuvitella, että jotkut yritykset ovat niin väsyneitä, etteivät vastaa enää mitään. Toki heillä voisi olla valmiina joku vakiovastaus, jonka laittaisivat aina kohteliaana kielteisenä päätökeksenä niille, joiden kanssa eivät halua tehdä yhteistyötä.

   Olen ihan samaa mieltä, että taitavimmat tekevät mainospostauksista luontevan tarinan, osan heidän elämäänsä, joku soljuu, eikä vaikuta mainokselta ollenkaan.

   Samaa minäkin haen, koska kun asianmukaisesti ylhäällä näkyy se yhteistyömerkintä, näkyy jo facejaossakin, niin voi skipata.

   Kiitos Tuuli taas niin rakentavasta ja fiksusta kommentista ja taidosta olla kaikkien saappaissa. olet super <3

 • Mulla on ihan tukkapystyssä tämän casen kanssa! Tiia, sun teksti oli niin hyvä!

  Kävin myös lukemassa sen hotelliukkelin viimosen viestin heidän sivuilta otsikolla: "**ALL BLOGGERS BANNED FROM OUR BUSINESS**". Teki mieli vastata, että "en tulisi vaikka maksaisitte" 😉 Tosi röyhkeä tyyppi, kunpa olisi vastannut vaan bloggaajalle asiallisesti ja kunpa olisi ymmärtänyt, miten paljon hän olisi voinut hyötyä yhteistyöstä. Hänen hotellissa luultavasti on tyhjiä huoneita joka viikko, olisiko ollut niin kova ponnistus tehdä yhteistyötä – hotelli olisi voinut antaa vaikka vastatarjouksen ja kertoa että haluaa bloggaajan maksavan mutta he voivat tarjota jotakin extraa – tai mikä ikinä olisikaan vastannut heidän intressejä.

  No, elämä jatkuu, uskon että tuo bloggaaja tulee olemaan haluttu, tuon alueen muiden hotellien toimesta 🙂 Varmasti loppu hyvin, kaikki hyvin!

  • Hih no en usko, että Irlannissa on sellaista bloggaajien viharyhmää tai maailmalla, jotka nyt tämän hotellinjohtajan mainostaktiikan perusteella valitsevat tuon hotellin, voi elämän kevät. Tästä tulee sellainen sikaria toisen naamaan ylimielisesti pössyttävä sketsihahmo jo. Mainos on mainos, vaikka se olisi huono ajatuksella. Uskon, että negatiivisuus antaa kuitenkin epämääräisen leiman.

   Olisi vaikka jättänyt vastaamatta, jos koki bloggaajan ehdotuksen olevan näin pöyristyttävä.

   Kiitos niin paljon Saron <3

 • Juuri näin, Tiia! Olen seurannut kyllä tapausta ja todellakin törkeää toimintaa hotelliyrittäjän puolelta – yhteistyötarjoukseen voi sanoa kauniistikin ei. Ja samoin kuin sinua, on minua hirvittänyt se kateellisten, ilkeiden ja tietämättömien kommenttien määrä, jonka tämä case on aikaansaanut. Suomessa bloggaamalla elää vain muutama bloggaaja – ja he tekevät töitä joka päivä ja ilman lomia. Ajatukset ja elämä koko ajan siinä blogissa, kamera aina mukana. Heistäkin, joiden tuloja repostellaan verotietojen julkitulon jälkeen, suurin osa tekee muuta työtä blogin ohella. Ihmettelen, miksi bloggaajia vastaan tällainen viha nostetaan – eipä kukaan käy haukkumassa esim. kauneustoimittajia tai matkatoimittajia – eikä mainostoimistoja! Meitä harrastelijabloggaajia on paljon – ja osa saa tästä touhusta pienen korvauksen tekemäänsä TYÖTÄ vastaan – ja maksaa siitä työstä verot. Ei pitäisi olla kenelläkään nokan koputtamista. Jos kaivelee, voi tehdä perässä. Ugh!

  • Se juuri hirvittänyt se kauhea viha ja mihin se viha perustuu, ihan armottomaan tietämättömyyteen. Jos joku onkin kohdannut pissapää bloggaajan, niin kuka menee yleistämään, että kaikki bloggaajat ovat ihan kuraa. Voi elämän kevät.

   No nimenomaan, kun bloggaaja maksaa veroa yhteistyöstä ja pääsääntöisesti käy päätöissä eli maksaa niistä kaupallisista yhteistöistä ison veroprosentin, niin tämähän vaan edistää yhteiskuntaa. Mutta ei loisia katsos.

   En tiedä, olen miettinyt paljon tuota miksi bloggaajat, ehkä koetaan, että kun joku menestyy tyhjästä, vaikka oikeastihan kukaan ei menesty tyhjästä, kuten postauksessa kirjoitin, vaatii valtavaa työtä bloggaajana aidosti menestyä, karismaa, valokuvaus ja kirjoittamistaitoja, joten bloggaajahan on oikea multi talent. Mutta koetaan muutosvastarintaa, koska bloggaamista on tehty niin vähän aikaa.

   <3

 • Hyvin kirjoitettu Tiia! Mä luin vain iltiksen jutun ja sekin oli liikaa. Oon ihan samaa mieltä että meillä jokaisella on mahdollisuus olla hyvä jossain.Mitään ei saa ilmaiseksi ja kyllä työkseen blogaava on yhteistyönsä ja suosionsa ansainnut!

  • Ihan juuri näin, työkseen bloggaavat tekevät yötä päivää töitä ja maksavat työstän verot siinä missä muutkin kansalaiset, mitä siinä on valittamista?

   Kiitos kovasti Maiccu <3

 • todellakin: voi hyvät hyssykät..!
  Kyllä immeiset ovat sitten pikkusieluisia. Vaikken itse tee blogia työkseni, niin täysin ymmärrän heitä, jotka joko täyspäiväisesti, osa-aikaisesti, tai harrasteisesti siten toimivat että saavat korvausta, joko pientä tai suurta. Ei se minulta ainakaan pois ole!
  Mitä tulee kateuteen ja empatian puutteeseen, niin varmaankin tuo tutkimus toi esiin totuuden, ainakin suomalaisten kohdalla. Tämä maa ja ihmiset voivat niin pahoin.. :'(
  Vanha sanonta on hyvä: kateus vie kalatkin vedestä!

  • Kyllä ja maksavat vielä työstään verot, mutta ei liian helposti on tullut, kärsimän pitää, jotta on aitoa työtä. Nämä tähtibloggaajat sattuvat vaan olemaan niin lahjakkaita ja löytäneet oman juttunsa. Monesti sitä ihminen kahehdtiikin juuri sellaista, jota itse ei osaisi tehdä tai jota haluaisi tai asiaan kuuluvia hyödykkeitä, oma itsekäs tarve on kadehtimisen taustana usein.

   Kateus vie kaiken, se on energiaa imevä voima.

   <3

 • Loistava postaus Tiia! itse luin tänään tuosta jutusta ja voin sanoa, että tuo meni kyllä täysin kohtuuttomaksi. En jaksa myöskään ymmärtää miksi tämä nuori nainen piti nolata julkisesti. Mutta käsittääkseni kyseinen hotelli on tehnyt näin ennenkin. Hotelli olisi voinut ihan normaalisti vastata, kiitos ei, emme tee tälläistä yhteistyötä.

  Valitettavasti harva myöskään tajuaa sitä, ettei niitä yhteistöitä ihan tosta vaan tupsahda syliin. Sen eteen on jouduttu tekemään monesti vuosia duunia.
  Ja todistamaan, että juuri sinä kelpaat tähän yhteistyöhön.
  Sen jälkeen teet tunteja duunia, että postaus on valmis julkaistavaksi, Kuvat, taustatukimukset, testaukset, jutun kirjoittaminen jne. Ei tällä duunilla rikastumaan pääse, ainankaan suomessa.
  Mielestäni blogit ja vlogit on nykypäiävää ja mainostaminen niissä on ihan ok. Itse aiannkin saa sitä kautta paljon inspiraatiota ja tietoa.

  Jos blogit niin ärsyttää niin ainahan voi sulkea tietsikan ja keskittyä niihin asioihin jotka tuottavat itselleen iloa <3

  Ihanaa kun olet rohkea ja kirjoitat näistä asioista,
  Kaunista päivää sinulle Tiia <3

  • Kiitos kovasti Souliina <3

   Kyllä mainostaminen somessa on tätä päivää, mutta muutosvastaiset haluavat tätä jarruttaa. Kaikki suht uudehko aiheuttaa vastarintaa ja etenkin niissä, joilla ei ole asiasta minkäänlaista ymmärrystä. Eli tietämättömyyttään huudellaan, se onkin tässä kaikkein vaarallisin asia.

   Heh en voi tietää huonompaa ajankäyttöä, kuin jatkuva vihapuhe.

   Ihana päivä olikin sun seurassa <3

 • "Mielipiteitä, onko bloggaajat sosiaalipummeja ja narsisteja, missä menee narsistin määre, minulla se menee juuri siinä, ettei tunneta empatiaa ja eikä kyetä astumaan toisen tilanteeseen myöteläen, vaan huudellaan vailla mitään kaikupohjaa ja minkäänlaista todellista tietoa. Tällöin ihminen huutelee vain oman itsekkään navan kautta eli on narsistinen ja vielä typerys. Muistuttaisin myös, etteivät bloggaajat ole mikään lahko eli bloggaajaporukkaan mahtuu erilaisia ihmisiä yhtä paljon, kuin napattaisiin sama määrä ihmisiä katukuvasta, joten yleistäminen siksikin on aivan älytöntä. "

  Olisi voinut olla omasta kynästä.

  Valitettavasti tuo empatian puute näkyy tälläkin hetkellä yhteiskunnassamme ihan jäätävän hyvin. Tuntuu, usein ulkonakin kävellessä, että ihmiset painaa sokkona eteenpäin, näkemättä mitä ympärillä tapahtuu. Se näkyy ihan pienissäkin jutuissa. Tossa meidän ihan vieressä lähikauppaan mennessä on risteys, jossa ei ole liikennevaloja, mutta pitkä suora. Siinä jalkakäytävällä suojatien edessä seisoo usein läheisen palvelutalon mummoja ja vaareja rollaattoreidensa kanssa, kun autoilijat painavat vaan kaasua, ettei vaan vanhukset ehdi "hyppäämään" suojatielle ennen heitä. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun olen nuorempana ja röyhkeämpänä astunut suojatielle, kun joku kiituri on taas ollut tulossa, että on joutunut hiljentämään ja olen saatellut vanhuksen tien yli. Kiittelevät, kun eivät uskalla mennä, kun tulevat kulma niin kovaa kohti, etteivät voi tietää, ehtivätkö hitaina alta pois. Kukaan ei tee elettekään, että hiljentäisi sitä vauhtia kunnolla, kun vanhus on tienposkessa. Olen tästä ihan pöyristynyt, ei kellään nyt niin kiire voi olla?

  Somessa voi tehdä paljon hyvää, mutta ilmeisesti myös tuollainen negatiivinen markkinointi on myös osalla suosiossa (ei ihme, että uppoaa, senhän huomaisin jo Ilta-Sanomien kommenteistakin 😉 ) ja sitä nyt mauton hotelliyrittäjä sitten käytti nuoren tytön kustannuksella, mikä oli todella röyhkeää ja jopa moraalitonta. Itse en astuisi puljuun jalallanikaan. Somessa nykyään kaikki saadaan heti selville, niin tuonkin tytön henkilöllisyys, vaikka hotellin johtaja ei sitä alunperin paljastanut.

  Tekisi niin mieli avata oma sanainen arkkuni tuosta empatian puutteesta ja ikuisesta katkeruudesta, joka tuntuu pesiytyneen moneen suomalaiseen pesun kestävästi.

  • Meillä on niin paljon samanlaisia ajatuksia, vaikka toki ollaan joistain eri mieltä ja nekin asiat osataan aina keskustella sulassa sovussa ja ymmärtäen mistä toinen tulee.

   Empatian puutetta näkee enemmän tänä päivänä, kuin ei empatian puutetta, tarkoitan katukuvaa, kuinka moni kävelee vaikka vanhuksen ohi, auttamatta. Mutta onneksi on myös niin paljon hyvyyttä.

   Juu sanotaanko, että hotellityyppi käytti moraalitonta mainontatapaa ja aina mietin, miten tälläinen ihminen nukkuu yönsä? Ilmeisesti hyvin, kun puuttuu se empatia tumake.

   Toivon, että jonain päivänä olet vapaa avaamaan sanallisen arkkusi, sillä paljon olisi asiallista sanottavaa siellä.

   <3

 • Kaikki, mitä ajattelin upeaa tekstiäsi lukiessani, onkin tullut sanotuksi noissa edellisissä kommenteissa. Tuntuu kuin bloggarit ja sijaisvanhemmat olisivat joidenkin ihmisten silmissä pohjasakkaa, jonka niskaan saa heittää lokaa kuka vaan.
  Myös meitä on sanottu narsistisiksi, toisten verorahoilla kotona loisiviksi laiskureiksi.
  Jokainenhan voi kokeilla – bloggaamista tai sijaisvanhemmuutta, tai mitä vaan hommaa, jonka tekijöitä kadehtii – ihan itse. Olen ensimmäisenä toivottamassa onnea ja menestystä.
  "Ihminen on kauneimmillaan, kun tekee, sitä mitä rakastaa." Hyvää päivän jatkoa kaunis Tiia!

  • Olen aivan järkyttynyt, kun olen ajatellut miten upeaa työtä teette ja erittäin raskasta sellaista. Ymmärtääkö tuomitsijat miten raskasta on esim. kasvattaa jo ihan omia lapsia, saatikka ei biologisia,jotka eivät tule aivan vauvana syliisi. Teillä voi usein olla myös ongelmaperheen lapsia juuri, joilla on erilaisia tunnelukkoja. Teidän ammatti on kutsumusammatti, johon ei monesta olisi, helppoa sanoa, mutta en itse ainakaan kohta neljä lasta kasvattaneena voisi ajatella, että minusta olisi venymään.

   Otetaan vielä se puoli, mitä kukaan ei ajattele, te rakastatte näitä lapsia ja mikä luopumisen tuskakin voi olla, jos joudutte lapsesta luopumaan. Tuohon teidän työhön liittyy niin niin monenlaisia tunnetasoja ja muutenkin lapsista huolta pitäminen on maailman tärkein työ.

   Tämä teihin kohdistuva kertoo juuri sen, miten syvää ja mätää voi kateus pahimmillaan olla.

   Ihan juuri näin, kokeilkoon huutelijat, mutta ai niin eihän heitä kiinnosta, he kun tekevät jo jotain muuta tärkeämpää. 😉

   Kiitos niin paljon Kirsti <3

  • Ihan juuri näin ja mikä on kukaan kenenkään ammattia arvostamaan. On arjen sankari ammatteja ilman muuta, mutta on myös erilaisia töitä, joita voi pitää hyvin vertailukelpoisena bloggaamiseen. Yksi tärkeä arvo on, että ihminen on onnellinen siinä hommassa mitä tekee.

   <3 Ihanaa keskiviikkoa Kristiina <3

 • Jälleen kerran sinulta hienoa tekstiä!

  Oi joi… mä olen tulossa perjantaina sinne päin ja pääsen katsomaan Madame Butterflyn! Täällä jo oottelen malttamattomana 🙂

  Mukavaa päivän jatkoa <3

 • En ole itse seurannut tuota tapausta, mutta hyvä kirjoitus sinulta. Blogi-ja tubemarkkinointi on tätä päivää, ja nimenomaan kohdennettu sellainen. Blogit tavoittavat juuri halutun kohderyhmän. Mutta joidenkin pantaa kiristää, kun bloggaaja "ilmaiseksi saa"…

 • Siis tosiaanko joku osallistuu viidellä eri nimimerkillä ja s.postilla arvontoihin o.O
  Herramunjee.
  Bloggaamisesta en tiedä omakohtaisesti mitään, mutta voin kuvitella että työtä se vaatii siinä kuin mikä tahansa muukin homma.
  Voiko se olla sitäkin että bloggaamista ei niin vielä työksi mielletä kun on kuitenkin ilmiönä aika uusi juttu vielä?
  Noita keskustelupalstoja lukiessa muutenkin on helppo saada itsensä pahalle tuulelle, niin paljon niissä rähjätään ja riidellään oli asia mikä hyvänsä.

  • No kyllä aivan tosissaan ja en ole ainoa jonka blogiin näin tehdään…

   Samaa minäkin mietin, ilmiönä niin uusi, että herättää vastarintaa ja tosiaan ajatellaan ettei ole oikeaa työtä.

   Ihan juuri näinhän siinä Heli kävi, että luin Ilta Sanomat ja Vauvan, ja hetkellisesti "mieleni järkkyi". Sitä vihan määrää on hyvin vaikeaa ymmärtää.

   Ihanaa viikkoa <3

 • Mä luin tota casea kans sillai,että ei hyvää päivää.. :O 🙁 :# Ollaan aika samoilla linjoilla asiasta, sä kyllä niin osaat pukea (munkin) ajatukset asiasta sanoiksi. Ite kirjoitan ihan puhtaasti harrastuspohjalta, mutta arvostan kyllä suuresti niitä, jotka pystyy elään kirjoittamisella! 🙂 Ihanaa viikkoa Tiia! <3

  • Ihan mielettömän lahjakkaita ovat he, joille bloggaaminen on työtä. 🙂 Iso peukku heille monipuolisesta taituruudesta.

   Kiitos niin paljon Terhi <3

 • Loistava postaus Tiia♥ Että minä ihailen sinun tapaasi kirjoittaa ja tuoda ajatuksiasi julki.. Aina vaan se perisuomalainen kateus jäytää ihmismieltä, se on heti itseltä pois jos kuulee että jollekin on tapahtunut jotakin kivaa/saa jotain..Mukava oli myös lukea näitä lukuisia kommentteja, joita on tähän mennessä tullut…järki porukkaa:)♥ Surullista on että nykypäivänä monelta ihmiseltä puuttuu tuo empatiakyky täysin ja kaikesta mitä tehdään pitäisi jollain lailla hyötyä:( Mukavaa tiistai-iltaa♥

  • Ihan mahtavaa järkiporukkaa ja yleensä ne ns. ei ne jotka eivät osaa antaa rakentavasti palautetta, taktisesti tulevat tänne kommentoimaan useamman päivän jälkeen, kohdistaen kommenttinsa minulle, mutta piilossa, tietäen että tämä kommenttiketju on jo vaiennut, ettei muut eli te ala vastakommentoimaan näille tapauksille. Tämä on ihan jo ns. lempparianonyymien taktiikkaa.

   Kiitos kauniista sanoista päde <3

 • Olipa minulle taas ihan 'uusi juttu', mutta onneksi postasit ja tutustuin pintapuolisesti aiheeseen. HUH HUH…
  Minulle tämä juttu on vain harrastus ja ehkä kuin päiväkirjaa kirjoittaisin. Muutamia yhteistyöjuttuja tehnyt, eikä nekään ihan tuosta vain synny, mutta tehty kuitenkin kuluttaen aikaa, ajatuksia ja kuvaruutuja. Ja aika tekstiä kirjoittaessa, oikolukiessa, oikeellisuutta tarkistaessa, kuvia ottaessa ja niitä editoidessa jne. on sitten jostain muusta pois, vaikka yöunista 🙂 Se, että onko yhteistyökumppani niistä saanut mitään, niin ei ole minulle kerrottu….
  Kylläpäs taisi nuori(jos itse kuvissa) hotellinomista haukata hatullisen ***kaa. Voi olla, että on suosittu hotelli, mutta voi olla myös, että tässäkin somen voima voi koitua notkahdukseksi huonevarauksissa….menen ja tiedä, mutta käytöstapoja tyypillä ei taida olla? Sääliksi käy tyttöä, mutta tiesiköhän hänkään mihin ryhtyi kun antoi itsensä julki? Jokatapuksessa hänen kohtelunsa on alle ala-arvoisen – kuten myös bloggareiden yleistyksen samanlaisiksi tai yleensä ihan minkä ihmisryhmittymän tahansa.
  ristus millaista menoa taas, että ihan hirvittää!!!!

  Kauniisti kirjoitit asiasta ja huomasin jo instassa Madamen 😉 <3

  • Blogi vaatii tuhottomasti aikaa ja on toki vapaaehtoista eli minä en siitä valita, mutta silloin kun blogi on jonkun leipätyö ja kyseinen henkilö käyttää niin niin paljon aikaa bloginsa panostamiseen ja maksaa työstään verot, niin en vaan voi ymmärtää, tätä tuomintaa.

   Ihan juuri näin, tietämätöntä on yleistää ihan mikä ihmisryhmä tahansa.

   Kiitos niin paljon ja oih Madama <3

 • Olen itsekin tuota juttua seurannut ja onhan se ihan sairas homma. Miksi hotellinjohtaja ei vain kohteliaasti voinut sanoa että ei kiitos, meidän hotellissa emme toimi näin. Kyllähän kysyä saa ja vastaanottaja sit itse päättää ottaako tarjouksen vastaan vai ei. Tuossahan oli kyse lähes ilmaisesta mainoksesta ellei bloggaajalla ollut sivukaupalla muita vaateita vierailunsa varalle.
  Ihmiset on kateellisia. Sanotaanko näin jo viidettä vuotta blogia pitävänä että jokainen voi lähteä blogia perustamaan ja katsoa kuinka pian saa suunnattomat lukijaröykkiöt ja sen myötä kivoja yhteistyötarjouksia joista voi sitten kieltäytyä kun se ei kerta ole oikeaa työtä. Itselleni tämä on harrastus mutta vie se tämäkin tosi paljon aikaa.

  • Ei kiitos tai olisi jättänyt vastaamatta. Kyllä tässä oli hotellinjohtajalla ihan tavasta markkinoida asioita tähän tyyliin, mutta miten hän nukkuu yönsä, mietityttää kyllä se.

   Hienosti sanottu, tämä harrastuskin vie paljon aikaa ja se on tietty oma valinta, kun on rakas harrastus kyseessä, mutta saako toisen harrastusta haukkua?

   Ihanaa iltaa Nanni <3

 • Veit kyllä sanat suusta, en ole hotelli juttuun tutustunut kun ihan silmäyksellä, mutta ihmettelen suuresti tätä asennetta! Suomalaiset on kateellista kansaa allekirjoitan niin sydämestä, että tämä minua välillä niin riipaisee! En ymmärrä miten mikään on toiselta ihmiseltä pois, mitä toisella on ja eikö voi yrittää omasta elämästään tehdä onnellista omilla keinoilla, eikä aina haluta jotain mitä toisella on!?! No mutta, oikein hyvä postaus Tiia, asiaa, eikä yhtään muuta ♥ Kaikkea hyvää viikkoosi ♥

  • Ihan juuri näin, jos jokainen keskittäisi kaiken vihaenergiansa omaan juttuunsa, niin jestas kun olisi maailma tehokas. 🙂

   Kiitos niin paljon ja ihanaa viikkoa sinullekin <3

 • Huh taas näitä ihmishirviöitä, jotka julkisesti toisen tai muut nolaamalla saavat aikaan vain itselle ja omalle sairaalle minällensä tyydytystä kostollensa, tuli mieleen deja vu -kokemus vastavasta myös täällä Suomen blogipiireiss. Yhteistyöehdotus oli asiallinen, toki se olisi voinut olla räätälöidympi, mutta silti tuollainen hyökkäys kyllä kääntyy pitkällä juoksulla tuota hotellia vastaan. Olihan se törppöpäissään kieltänyt aiemmin mm. vegaanit hotellivieraina. Ja bloggaaminen/vloggaaminen tulee varmasti olemaan yksi tulevaisuuden ammateista ja monen toimeentulo, joten ihan varmasti naurut ja huutelut loppuvat jossakin vaiheessa. Onneksi on jo sivistyneitä lukijoita ja yhteistyökumppaneita, jotka ymmärtävät blogien arvon yhtenä aika vaikuttavanakin 'mainoskanavana'. Olet Tiia kyllä sellainen terävä sulkakynänen, blogiasi on nautinto lukea kaikessa monipuolisuudessaan ja rohkeudessaankin!

  • Jeps julkisesti nolaamalla ja aina kun mennään ja mainitaan nimiä, häilytään jo kunnianloukkauksen tiimoilla. Yleismaailmallinen keskustelu on toki oma lukunsa, mutta vähemmän paha, kuin julkinen nolaaminen jolla osoitetaan ihan tietyt henkilöt tai portaali.

   Ihan juuri näin, tämä on uutta aikaa ja mainoskanava siinä missä muukin. 🙂

   Kiitos niin paljon Heli ihanasta palautteesta ja oli mahtava päivä eilen <3

 • Voi mikä otsikko 😀 Sossupummeja ollaan 😀 Asiasta olisi mielessä vaikka ja mitä, mutta olen juuri töissä enkä ehdi vuodattaan nyt 😀 Kade on ihmisen pahin vihollinen! Olen itse yrittänyt kaikesta kateellisuudesta irti…Siitä ei ole iloa kellekkään! Jokaisella on omat hyvät ja huonot jutut ja sama aurinko paistaa meille kaikille, loppujen lopuksi. Ihana postaus! Antaa kaikkien kukkien kukkia vaan ja nautitaan elämästä, eikä anneta kateellisuudelle valtaa!!!Kiitos tästä postauksesta! Ihanaa päivää ihanuus <3

  • Otsikko oli suora launaus, jommalta kummalta palstalta, en nyt muista enää kummalta. Jos joskus kateus puskee päätään, haluan vaimentaa tunteen heti, puhua itselleni, hei haloo katsopa kaikki hyvä mitä sinulla ja äläkä vertaa itseäsi muihin. Helpottaa heti. 🙂 Kateus on kuin syöpä, imee kaiken.

   Kiitos sinulle kauniista palautteesta ja oikein ihanaa päivää. <3

 • "Sitä ne vuodet "parempiosaisten" ruotsalaisten vallan alla on varmaan teettänyt, kenties sieltä on syntynyt suomalainen kateus. " Oletko ihan tosissasi vai heitikö tuon vain vitsinä? Kuulostaa ihan Huhtasaaren vaalilauseelta. Kenties se kateus on syntynyt siitä, ettei vieläkään satoja vuosia ruotsalaisten vallan alta päästyämmekään emme ole päässeet lähellekään sitä taloudellista asemaa, joka "parempiosaisilla ruotsalaisilla on"? Vai johtuikohan se kateus siitä, että oltiin jonkin aikaa myös "parempiosaisten venäläisten" vallan alla?

  • Hmmm.. oletko sinä ihan tosissasi vai heitätkö tämän vitsinä? Tässähän keskustellaan ihan samasta eri sanoin. Eli itse pohdin mistä suomalainen kateus on alunperin kenties syntynyt ja mm. "bättre folk" teema, joka varmasti juontaa jo Ruotsin vallan aikoihin ja kateuden tunteita vahvistaa nykyinen tilanne ja ruotsalaisten parempi onnistuminen yritysmaailmassa ym. ym. Jostainhan se kateus aina syntyy, eikä suomalainen kateus ole mikään nykyajan trendi, vaan se on sukupolvien jatkumo.

 • Hyvä postaus jälleen sinulta!
  Sulla on kyllä sellainen taito kirjoittaa, että wau.
  Mukavaa pakkaspäivää! <3

 • Hyvin kirjoitettu ja ajateltu. Vaikka minä en ole menestynyt blogin pitäjä. Minulle on tultu sanomaan että nyt rikastut hemmetisti palkkani ohella. Toivon, että nuo ihmiset ymmärtäisivät, että monelle blogin pitäminen on ilomielellä vain harrastus. Ja noin yleensä menestys ei ole keneltäkään muulta pois. Suomalaiset on ikävän kateellista kansaa.

  • Apua oikeastiko sielläkin on mietitty tienestejä, kun olet aloittanut blogin. En alunperinkään ymmärrä miksi toisten raha-asiat niin paljon kiinnostaa. Ihmisten suurin ongelma on se, että keskittävät aivan liikaa muiden elämän vatvomiseen, kun tuon saman energian voisi käyttää johonkin omaan hyvään.

   <3

 • Hän joka bloggaajaa sosiaalipummiksi haukkuu, on pahasti ajasta jäljessä (jos ei bloggaamisen kautta syntyvää toimeentulon ideaa ymmärrä) ja hänellä on myös termit hakusessa (Sosiaalipummihan tarkoittaa yhteiskunnan varoilla elävää. Bloggari, joka tekee yritysten kanssa yhteistyötä, hakee toimeentulonsa muualta kuin Kelalta). No, se on hänen menetyksensä, eikö vain? Tähän maailmaan syntyy parhaillaan lisää ammatteja ja luulisi jokaisen olevan iloinen siitä, koska toisesta päästä jotkut ammatit kuihtuvat pois.

  • Näinpä juuri eli kaupallista tekevä bloggaajahan maksaa veroja, mutta ei ne tulot on liian helpolla saatu, ihan vaikka kotisoffalta, se tässä on suomalaisten mielestä niin väärin.

   Ninnu niin fiksusti sanottu, miten uusia ammatteja syntyy, kun vanhoja kuolee ja siinä ei ole niin mitään väärin.

   <3

 • Suomalaisten alemmuudentuntoa on selitetty (ihan tutkijatasolla) juuri tuolla historiallamme "vallan alla". Venäjän tai Ruotsin, samaa pakotettua tottelua kai kaikki. Ja mistä muusta se kateus sikiää, kuin alemmuudentunteesta?

  Miksi bloggaamisesta saadut tulot, peräti sillä eläminen ärsyttää? Koska periaatteessa se on kelle tahansa mahdollista. Harva kadehtii agressiivisesti huippujääkiekkoilijaa tai nobel-palkittua tiedemiestä, koska kumpikaan ei liene ihan kaikkien tallaajien tavoiteltavissa. Bloggaaminen on. Tarvitaan vain tietokone, kamera ja ymmärrettävä ulosanti. Menestys syntyykin sitten ihan muista tekijöistä, joka helposti unohtuu kateellisilta.
  Laadukkaan blogin pitäminen vaatii paljon aikaa, en kyllä ymmärrä miksi sen pitäisi olla nöyrä harrastus, jossa ei saa menestyä tai haluta jotain palkaksi?

  Elämä on aika paljon mukavampaa, jos ei ajattele toisten onnen, menestyksen tai lahjakkuuden olevan itseltä pois.

  • No juuri tätä hain tuolla ylempänä anonyymille kommentoimalla ja tuolla letkautuksella mitä blogiin kirjoitin Ruotsin vallan ajasta. Luonnollisesti myös Venäjän vallan ajasta, mutta sanotaanko, että sotaveteraani ja lotta isovanhempien kasvattamana, on hirmuisen vaikea irroittaa ja ajatella kateutta kohdistuen Venäjään, vaikka juuri vallan alla olo on murentanut itsetuntoa ja sieltä lähtee suomalainen alemmuudentunto, joka jatkuu tänäkin päivänä, sillä onhan Ruotsissa kaikilla paljon paremmin ja etenkin suomenruotsalaisilla. ,) No mutta eteenpäin.

   Harva kadehtii juu jääkiekkopelaajaa tai kirjailijaa, mutta heillä on tietynlaiset lahjakkuudet, bloggaamista, koska sen keskiössä usein on minä itse, et luo jotain kultturellia tai et pelaa joukkuepeliä, niin sitten olet pinnallinen narsisti. Näin kärjistettynä yritän pohtia miten nämä vihaajat bloggaajat näkee.

   Hieno tuo, miksi bloggaamisen tulisi olla nöyrä harrastus, no niinpä, miksi pitäisi. Toki ei saa pissa nousta päähän, mutta kait saa olla itseensä tyytyväinen, jos elättää itsensä bloggaamalla. 🙂

   Niin on ja keskittää kateus energian ihan oman itsensä kehittämiseen. <3

 • Upeita kuvia! Suomalaiset tosiaan ovat kateellista ja epävarmaa kansaa -vaikkei saisi yleistää niin monesti se on kyllä niin. Kun annettaisiin vaan kaikkien elää omaa elämäänsä miten haluaa ja harrastaa mitä haluaa ja jos haluaa perustaa toiminimen, mutta kun yrittämisestäkin on tehty niin hankalaa. Ihankuin siinäkin olisi pohjana kateus, ettei vaan yrittäjänä pääsisi liikaa tienaamaan. Olisi niin inspiroivaa itsekin edes kokeilla omia siipiään jos ei tarvitsisi pelätä että jää ihan puille paljaille. No mietitään nyt tätäkin…
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  • Sepä se, mitäs jos keskityttäisiin siihen omaan hommaan, sen naapurin sijaan. Kyllähän se niin on, että ihan mitä tahansa teet, niin et taatusti ole ansainnut, tämä on tätä ajattelua.

   Rohkeutta miettimiseen Matkatar ja ihanaa loppuviikkoa sinne <3

 • Moikka, kiitos Tiina pohdiskelevasta postauksesta! Olen pitänyt ja harjoitellut hetken oman blogin kirjoittamista ja kyllä on kaikki mahdolliset pilvilinnat romahtaneet. Tämä jos mikä harrastus vie aikaa ja rahaa.

  Voisiko ihmiset olla kateellisia some vaikuttajille sen takia, koska sisällön tuottaminen nähdään todella helppona ja taloudellisesti kannattavana. Itsekin ajattelin, että tulen saamaan nopeasti seuraajia. Voi kuinka väärässä olinkaan. Ihmiset ehkä luulevat, että kun perustat blogin tai muun vastaavan saat heti 10 000 seuraajaa ja yhteistyökumppaneita sekä kasoittain rahaa. Oli syy kateuteen mikä tahansa, se ei oikeuta kiusaamista missään muodossa. Toivon todella, että suomalaisetkin pikkuhiljaa tajuais, että sisällöntuottaminen someen voi olla harrastus tai ammatti. Ja jos tätä tekee työkseen, siitä kuuluu saada jotain vastinetta käyttämästään ajastaan.

  • Juu ei ole helppoa tietä onneen ja harvalle sellainen lottovoitto missään tapahtuu, että menestys tulee ilman jatkuvaa työtä. 🙂

   En tiedä, mutta helppoa ei ole bloggaaminen ja lukijoiden saaminen, siinä missä muutkaan ammatit. Juu onhan meikäläisellekin tänne ihan runon muodossa laitettu, miten skumppaa vaan juon kaiket päivät ja shoppaan, hih pakko sanoa, että tuo kuva ihan naurattaa.

   Ihan juuri näin, ihan niin kuin kenen tahansa työstä.

   <3

 • Kateus se kamala kansantauti, joka ihmisiä riivaa ja johonka ei koskaan varmaankaan löydy parannuskeinoja.
  Arvontoihin osallistuminen anonyyminä ja vielä sama ano- usemman kerran, huh, huh, että on otsaa!
  Hyvinkin uskon sen, että näin tehdään. Olin juolun edellä eräissä myyjäisissä, jossa oli arpajaiset kävijöiden kesken. Osuin sitten arpapöydälle erään henkilön kans ja odotin kynää, että saisin oman nimeni kirjoitettua. Kynä ei meinannut irrota edellisen kädestä, hän kun kirjoitti aiankin puoli tusinaa nimiä ja ihan pokkana sujautti ne arpalaatkkoon. Keskustelin jälkeenpäin erään järjestäjän kans tästä asiasta ja sen olivat muutkin huomanneet ja tunnistaneet ko. henkilön.

  Kiitos Tiia todella hyvästä postauksesta ♫ ☺
  Ihanaa loppuviikkoa Sinulle ♥ ♥♫♥ ♥

  • Hih no kaikenlaista, kuten kerrotkin. Pakko sanoa, että hih vielä ihan kaiken kansan keskellä täytteli ziljoonia arvontalomakkeita, hih meitä on moneen junaa.

   Kiitos sinulle ihanuus ja oikein mukavaa loppuviikkoa <3

 • Valaiseva postaus, onneksi en ole lukenut mitään mielipidepalstoja tästä asiasta, sillä ne yleensäkin on aika hämmentävää luettavaa aiheesta kun aiheesta. Tätä kateellisuutta ja ymmärtämättömyyttä on tullut usein pohdittua ja onkin harmi, kun vastaan tulee ihmisiä, jotka eivät edes halua ymmärtää mistä on kyse.

  • Eikä kannata lukea, sillä meinaan otti tunteisiin. Sepä se huudellaan vaan menemään, vailla niin minkäänlaista tietoa, sellainen on hölömöläisten hommaa.

   Ihanaa loppuviikkoa Jessica <3

 • Asiallinen postaus 🙂 Ehkä bloggaaminen ja tubettaminen yms. ovat vielä niin uusi juttu, etteivät ihmiset osaa oikein mieltää niitä. Suurin osa blogeista on edelleen pieniä harrasteblogeja, joita pyöritellään lähinnä omaksi huviksi ja harrastukseksi. Ehkä sen takia joillekin on vaikea ajatella, että jollekin toiselle se voi olla työ.

  Itse en sinänsä kadehdi ammattibloggaajia ja -tubettajia. Rankkaa työtä se varmasti on ja monilta osin ihan yhtä työllistävää kuin perinteinen työ. Bloggaajalla työnantaja on se joka maksaa ja niinhän sitä sanotaan, että sen lauluja laulat, jonka kuusen juurella seisot. Eli on se bloggaajallakin "pomo" olemassa siellä maksavalla puolella, vaikka toki itse voikin määritellä, että millaisiin juttuihin haluaa lähteä mukaan.

  Tsemppiä sinne yhdelle ihanalle ja aidolle huippubloggaajalle! <3

  • Ihan samaa ajattelin, että kaikki uusi herättää aina hieman muutosvastarintaa.

   Uskon, että ammattibloggaajat ovat työnsä kanssa naimisissa, ihan siinä missä kuka tahansa yrittäjä eli kovaa työtä on ja ote ei vaan voi lepsua. Ihan juuri näin vaikka voi päättääkin, mutta kun on ammattina, niin ehkä joskus se voi pitää vaan saada leivän päälle ja tietenkin oman moraalin ja sydämen puitteissa.

   Kiitos niin paljon ihana Tuula ja samoin sinulle <3

 • Hyvä kirjoitus Tiia! Tiedän alkuperäisen jutun perusasian, mutta en ole hirvittävän tarkkaan seurannut sitä. Ahdistaa tuollainen bloggaajaan kohdistuva epäoikeudenmukaisuus ja tuomitseminen, joten en ole halunnut lukea kommentteja tms. Ihmiset ovat yllättävän kateellisia ja kun bloggaaminen on suht uusi asia, bloggaajat ja bloggaus on helppo kohde syyllistämiselle ja parjaamiselle. Suuri "massa" ei tiedä, miten kovaa työtä ammatti- tai lähes ammattibloggaus parhaimmillaan on ja suurimpia tuomitsijoita ovat monesti ne, jotka eivät välttämättä itse lue tai seuraa blogeja. He tekevät omat johtopäätökset pienen (muilta kuullun) asiamurusen pohjalta. ilman minkäänlaista käsitystä, mitä kaikkea yhden postauksen julkaisuun vaaditaan. Meitä on moneen junaan ja valitettavasti kateellisille emme voi mitään. Nautitaan me muut elämästä ja kaikesta ihanasta heidänkin puolestaan. Kivaa loppuviikkoa!

  • Ehkäpä tämä tuomitseminen kohdistuu moneenkin, mutta nyt nousi sitten keskustelunaiheeksi tämä bloggaaminen. Samalla huomasin myöskin samaisella vauva-palstalla miten pitkät pätkät keskustellaan bloggaajien miesten tuloista. Noh toki sitä saa utelias olla jne, mutta en silti vaan tajua miksi toisten raha-asiat niin kiinnostaa.

   Ihan juuri näin, tietämättömät on ne suurimmat mölyäjät.

   Oikein mukavaa loppuviikkoa ja annetaan palaa <3

 • En jaksanut lukea vauvafoorumin läpätystä, tämän bloggauksenkin lukeminen vaati minulta useemman lähestymiskerran. Ei en ole bloggaaja, mutta luen/seuraan useita blogeja.

  Joskus ärsyttää, yleensä ei. Jos ärsyttää usein siivoan blogin pois kotikoneeni kirjanmerkeistäja en vaan lue. Useimmat blogit löytyneet, kun oon etsinyt "kokemuksia" johonkin tuotteeseen.

  Ärsyynnyn selkeistä mainoksista…sain tän ja tän ja tän…
  Toisaalta tykkään lukea lemppari asuista, meikkipussin/käsilaukun sisällöistä…ehkä saaden vinkkiä omiin tarpeisiin. Sama sisustuksen jne. suhteen.

  Oon varmaan ihan superkateellinen paskiainen,mutta mua ei kiinnosta mitä bloggaaja on saanut. Ennemmin kiinnostaa mielipide niistä saaduista roinista ja tuote-arvio kenelle suositeltu sopii… Jos ihan kaikki aina on ihanaa, niin niskakarvat nousee (toki osaan itse googlata kohderyhmän tuotteista…).

  Sun blogista perustykkään. Tuntuu aidolta ja sinulta, vaikka välillä otan taukoa, kun samat tuotteet esitellään 3-5:ssä kaverisi blogissakin ja saamiset, lahjukset… No olis kiva saada, mutten saa ja varaa ei oo ostaa.
  Sun mukikokoelma on huisi (mä kerään syksysin mustioita), tykkään koirasta ja kissoista ja ukkoskin on jees (mun oma on mulle paree). Alkuaikojen valokuvat häistä ja muista oli ihan huisii. Uusissakin postauksissa oon tykänny kokelmista (huulipunat liisa ihmemaassa…), joista tykkäät…
  Mut osa niistä ns. yhteispostauksista on mjääh (jos sallit kritiikin…keksikää jotain erilaista juttuu blogeihin tai vaan yhteispostaus…olis mielekkäämpäää).

  Itse en sinänsä ole kateellinen, mut nykysin mietin kyllä kahdesti, sijoitankoselektiiviseen kosmetiikkaan. Jos myyjä on syytänyt tonnien tuotteet arvosteluun bloggaajalle ja sit nillittää vitosen alennuksesta…ostajalle, joka ostais useemmalla sadalla tuotteita.

  • Ihan hyvä ettet lukenutkaan vauva-sivustoa sillä siitä tulee sellainen inha mätä fiilis.

   Nyt on pakko heti sanoa, että olipahan virkistävän erilainen kommentti ja miten kivalla ja rakentavalla tavalla annat palautetta, minähän sain tästä ideoita reppuun mukaan.

   Tuo vinkkisi lähtee käyttöön, eli kohderyhmittely, kenelle on tarkoitettu, kuivaihoiselle, rasvaiselle iholle jne. eri ikäisille jne, ihan superhyvävinkki ja tuohan on täältä puuttunut. Myönnän myös, että omaan blogiini pääsevät ne ihanat ja sitten ne ei suosikit lähtee eteenpäin tai arvontaan tai toki jos joskus vahingossa saan eri tilanteissa tuplia, niin sitten arvontaan.

   Ymmärrän hyvin, että otat taukoa ja kun kirjoitan kuitenkin jonkin verran erilaisista jutuista, en ole esim. pelkkä kissabloggaaja tai kosmebloggaaja, niin ei voi millään kaikki jutut ketään napata, saatikka että näitä kaikkia olisi aikaa lukea.

   Tuokin on totta, että toistoa tulee varmasti eri blogeissa paljon ja se varmasti rasittaa lukijaa. Toivottavasti me osattaisiin edes kirjoittaa tai kuvata jotenkin ne jutut eri tavoin, että tulisi edes jotain uutta kulmaa. Totta ja tätä ongelmaa en osaa tästä hetsilleen ratkaista, mutta jää mietintämyssyyn.

   Kiitos niin paljon mukikehuista ja voin sanoa, että olen saanut niistäkin erinäisiä negatiivisia palautteita, niille on ilkeilty ja on myös kirjoitettu, ei voisi kiinnostaa vähempää mukisi tai kotieläimet. Mutta pahuksen vaikeaa on yhden ihmisen jakaantua moneksi, joten olen päättänyt kirjoittaa niistä asioista mistä kulloinkin on fiilis ja mistä tykkään. 🙂

   Ihana tuo ukkokin on yes ja oma on paree, just hyvä, että jokaisen oma on se paras. <3

   Kiva kuulla, että alkuaikojen hääjutut miellytti, tässä olisi eräänlainen nostalgiapostaus ollut jo tovin mielessä, tosin sinne ajattelin lykätä nuoruusaaikojen kuviin tuoksut, joita käytin sille.

   Sallin kritiikin ja se on jopa suotavaa, silloin juuri kun se annetaan näin rakentavalla tavalla kuin sinä. Kritiikki on ainoa tapa oppia ja uudistua, joten kiitos kovasti .

   Tuo on mielenkiintoinen tuo alennusjuttu, mutta tokihan se myyjä joka nillittää siitä alennuksesta, ei luultavammin ole bloggaajalle antanut niitä tuotteita, vaan ne tulee suoraan maahantuojilta ja maahantuojat saavat sitten taas pääkallopaikalta tietyn määrän näytteitä, joita he jakavat bloggaajille. Mutta olen itsekin oikea sekakäyttäjä ja harkitsen tarkoin mitkä selektiiviset kosmetiikat itse ostan, hintalapun pitää olla tietynlainen. Siksi omassa blogissani ei nähdä 200e voiteita, vaikka se mahdollisuus olisi ollut, koska en itse ostaisi eli kaikkien tuotteiden tulee olla sen hintaisia, että voisin itse ostaa. 🙂

   Kiitos kovasti postiivisesta palautteesta ja erinomaisesta kritiikistä, tykkäsin. Kiitos myös, että jaksat lukea juttuja täällä ja en voisi ikinä edes olettaa, että kaikki jutut voisi kiinnostaa.

   Oikein mukavaa talven jatkoa ja kommentoihan useammin, oli niin hyvä kommentti. Lämpimin terkuin Tiia

  • Kiitos, ymmärsit kritiikkini oikein. Sanoin sen tosissani ja tarkoitukselle. Millään tavoin en silti halua ilkeillä.

   Jos valotan yhdellä esimerkilläni, milloin ärsyynnyin ja lopetin blogien lukemisen kokonaan vähäksi aikaa. Ihan pöljää, mut näin se ihmismieli vaan välillä toimii.
   Silloin kun julkaistiin se Urban Decay Naked Heat luomiväripaletti. Onhan se hieno paletti, mutta joka jessuksen blogissa törmäsin siihen. Silloin päätin, et tota palettia en osta…oikeestaan aloin vihaamaan koko palettia. Joo on varmaan lapsellista ja naurettavaa. Mut riittävän monessa paikkaa toistettuna siitä paletista vaan tuli ällötys.
   Ja sit mun mies meni ja osti mulle sen paletin, jostain messuilta, kun hajotti aamutohinassa LilyLolon nudepalettini…
   Mä nieleskelin krokotiilin kyyneleitä ja sappinestettä sisäisesti ja kiitin kauniisti saamastani messutuliaisesta. Ja meikkaan paletin väreillä päivittäin.

   Blogeissa yleensä tykkään tarinoista, pohdiskeluista, asioiden korjaamisesta/uudelleenjärjestelyistä/ideoista ja valokuvista.
   En itse varmaan jaksaisi lukea vain yhtä aihetta käsittelevää blogia (poikkeuksena yksi kanablogi, jossa kirjoitetaan vain kanoista).

   Kun teet esittelyihisi kohderyhmittelyä, muista se kaikkein tärkein asia: kerro omia fiilistelyitäsi tuotteesta, mieti voitko verrata sitä johonkin vanhaan hyväksitodettuun ja kiilaako topluokituksellasi sen edellisen holygrailin yli vaa jääkö alemmille sijoille.

   Kaikkein parasta on kun sun mielipiteeseesi perustuen osaa arvioida, sopiiko tuote minulle. Jonkin verran kauan samoja blogeja lukeneena osaan arvioida sopiiko joku meikkivoide vai liejuuntuuko se ihollani ja löytyykö vaate/ruoka/sisustusjutuista mulle konkreettista kokeiltavaa vai jääkö ne nyt oon tuonki nähnyt tasolle.

   Kerron sullekin sen, minkä kaikki läheiseni/oppilaani/alaiseni tietävät. Kritiikki kerrotaan aina itseään varten. Oletuksena on että kritiikin antaja vielä uskoo hyötyvänsä ruoskan viuhkeen kohteen nostessa maasta ja tekevän parempaa jälkeä. Sitten kun kukaan ei enään sano mitään: oot joko pirun hyvä tai menetetty tapaus (jokaisen on päätettävä itse, mitä haluaa olla).

   ps: yksi mistä hyvässä blogissa pidän, on vastaaminen lukijoille (siitä peukku).

  • Hei kiitos vielä tästä, hirmu hyviä kulmia kosmetiikan esittelyyn, sellaisia joita kaikkea en ole tullut ajatelleeksi. Pidän nämä varmasti mielessä.

   Niin se ihmismieli toimii ja todellakin ymmärrän tuon UD ilmiön, kaikki jatkuva rupeaa ärsyttämään. Muuten ärsytyskin jää alitajuntaan ja kumma polte voi tulla tavaraan, jota ei alunperin halunnutkaan.

   Tilaisuudesta sen verran, että itse sain kutsun vuorokautta aiemmin, eli peruutuspaikalla. Päätin kuitenkin mennä, koska olen nyt yhtä kokemusta rikkaampana ja kerran täällä eletään. UD on enemmän nuorille suunnattuna kohderyhmänä, mikä on sinänsä valitettavaa, mutta näinhän se brändiajattelu menee eli minä olin alunperin kohderyhmältäni liian vanha.

   Eli olin aika innoissani, että pääsin johonkin sellaiseen kurkistamaan, johon en ehkä alunperin ollut ajateltu ja hieman vielä naisasianaisena kaikkien meidän keski-ikäisten puolesta, että wow vähän vanhempikin pääsi mukaan.

   Päivä oli upea ja itse palettihan on sairaan hieno, kuten sitten lopulta sait huomata ihanan miehesi avulla. <3 Meillä 13v tytär pölli paletin, koska on selvästi laatutietoinen hih ja minulla ei ole enää koko palettia.

   Mutta ymmärrän ärsytyksen, kun joka tuutista tulee, mutta edelleen olen aidon riemuissani, että sain kokea tuon päivän ja paletin puoleen vannon, vaikka sävymaailma sopii ehdottomasti ruskeasilmäiselle ruskeahiuksiselle tyttärelle paremmin, kuin minulle.

   Ihanaa kuulla mistä tykkäät ja toivottavasti ajoittain täältä löytyy sellaisia juttuja. Sama täällä luen blogeja laidasta laitaa ja joskus joku blogityypin takia, kun sattuu olemaan niin mahtavan aito tyyppi siellä blogin takana.

   Vastaaminen teille on minulle tärkeää ja vuorovaikutuksellista, ilman teitä lukijoita, niin tämä blogi olisi enemmän päiväkirja, mutta saan niin paljon teiltä.

   Kritiikki annetaan tosiaan itsensä vuoksi, mutta hyvällä itsetunnolla varustettu ihminen osaa ottaa kritiikin oikealla tavalla vastaan, etenkin kun se on ansaittua. 🙂

   Oikein mukavaa tammikuun loppua ja viikonloppua <3

 • Minä arvostan bloggaajia ja vloggaajia ja sometähtiä. Tehän olette käskikirjoittajia, editoijia ,ja kuvaajia samassa paketissa.

  Jännä miten sen oikea työn pitää aina olla raskasta ruumiillisesti ,tai sellaista missä juostaan hiki päässä . Minusta esim bloggaajatkin tuo iloa ja tukea ihmisille, olen saanut monista blogeista tuotevinkkejä,vinkkejä arkeen , viihdettä ja inspiraatiota ja jopa jaksamista vaikeisiin elämäntilanteisiin.

  Minusta blogeja ei saisi vähätellä, Minusta pitää tehdä sitä mikä on intohimo ja missä on vahvimmillaan. Ihmiset tuhlaa liikaa aikaa tekemällä töitä mistä eivät pidä tai viihdy työssään, ja sitten ne jotka tavoittelee unelmia saa negat niskaan. Ihmisten pitäisi koittaa tehdä se oma elämä itselleen mieluisaksi,esim sen ajan minkä käyttää blogistien dissaamiseen voisi käyttää omien unelmien tavoitteluun.

  • Varsinkin ne kaikkein taitavimmat <3 Voi pojat miten taitavia he ovatkaan.

   Niin mikä on oikea työ, kenties sellainen josta saadessa palkkaa maksetaan veroja, aika simppeliä tosiaan. 🙂 Miksi iloa tuottava asia ei voisi olla ammatti, tosin nämä vihapuheen pitäjäthän vihaavat blogeja eli blogit eivät tuota heille iloa.

   Hieno lause tuo viimeinen, kaikilla on aikaa rajallisesti ja se kannattaa käyttää hyvin ja myös itselleen positiivisuutta keräten eikä negaatioita.

   Ihanaa viikonloppua Nina <3

 • Lueskelin tämän ketjun. Haluan korjata yhden asian siinä kiistellyssä hotellinjohtaja – bloggaajanainen -tapauksessa. Nainen sanoo videollaan joutuneensa julkisesti nolatuksi, mutta se oli hän i t s e, joka tuli kasvoillaan ja nimellään esiin ja kertoi tapauksesta. Hotellinjohtajan julkaisemassa bloggaajan kirjeessä (joka minusta oli nenäkäs!) oli nimi mustattu. Hän julkaisi sen kertoakseen, että tällaistakin nykyään tapahtuu. Siinä jatkossa on ollut sitten vaikka mitä, osin humorististakin.
  Minusta tuo tapaus on aika säälittävä, enkä voi sanoa pitäväni tämän naisen tyylistä.

  Toinen asia on kateus-selitys bloggaajien saamille anonyymeille vihaposteille. Minä en oikein usko siihen kateuteen motiivina. Luulen, että niissä yhteydenotoissa on usein kyse oman ärtymyksen purkamisesta, diivailusta ja itsetehostuksesta. Kohde saattaa olla joskus hyvinkin sattumanvarainen.

  Aivan eri asia on sitten ilmiöiden, kuten bloggaaminen, asiallinen arvostelu. Jos sanoo, ettei arvosta jotain asiaa, niin ko asian harrastajille ei ole silloin kateellinen. Kaikesta voi keskusteslla sivistyneesti ja rakentavasti.
  Tuotteiden markkinointina tapahtuva bloggaaminen, vloggaamien ja tubettaminen ovat niin uusia juttuja, että ei ole mikään ihme, että niitä hämmästellään ja että niistä on erilaisia mielipiteitä.

  Kaikkein kauheinta on se alennustila, mikä monissa keskusteluissa näkyy. Ei siis täällä.
  Luin muutaman sivun tuota vauvasivustoakin, voi voi…

  Olen seurannut Tiia sinun blogiasi. Kaikki persoonalliset postauksesi ovat kivoja.

 • Kiitos tarkennuksesta ja siksi laitoin nuo linkit, jotta jokainen voi lukea lisää faktoja sieltä, etten sumenna omilla mielipiteillä. 🙂

  Koen että hotellinjohtaja edustaa yritystä ja siksi odotan häneltä moitteetonta käytöstä. Bloggaaja edustaa itseään ja jos tyrii,on kyseessä yksittäisen henkilön maine, kun taas hotellinjohtaja vastaa koko hotellin maineesta ja monien työpaikoista.

  Olin tietoinen, että bloggaajatyttönen toi asian esiin ja miksipä ei, jos yrityksen keulakuva vastaa noin ikävästi. Se mitä sen jälkeen tapahtui onkin jo oma posketon tarinansa. Oma postaus lähinnä otti kantaa suomalaisten kommenttiketjuihin, mikä on ollut järkyttävää luettavaa eli kaiken jälkipuinti.

  Motiivit vihapuheisiin ovat luonnollisesti moninaiset, kateus yksi, oma paha olo, alkoholia alla, kavereiden kanssa lystin pito eli trollaaminen. Oli niin tai näin, käyttäisin energiani hyödyllisempää kuin vihapuheisiin ja yrittäisin muistaa, että kohde on toinen ihminen.

  Olen samaa mieltä, että asiasta voi keskustella rakentavasti, kuten anonyymi tuolla yllä antaessaan kritiikkiä, josta otan kopin.

  Tekstissä mainitsikin, että kaikki muutos ja uusi aiheuttaa vastarintaa ja varmasti juuri tietämättömyyttään. Mutta mitä jos tutkisi ennen kuin hutkisi ja silloinkin nukkuisi yön yli, että haluanko nyt varmasti huudella vihapuheitani kuitenkin toiselle ihmiselle.

  Ihan samaa mieltä, alennustila, viha jolla lietsotaan lisää vihaa.

  Kiitos niin paljon Marjatta ja olet hyvä esimerkki siitä, miten voidaan asioista keskustella ja heittää ilmoille erilaisia ajatuksia rauhanomaisesti. Oli kivaa kuulla sinusta, sydämellistä viikonloppua 😘

 • En nyt jaksa koko ketjua lueskella, en tätä enkä Vauva-sivustolta mutta paljon pitää olla päivässä aikaa, että ehtii em. juttuja lukemaan ja niihin kantaa ottamaan. Minulle on aivan sama, mistä bloggaajat saavat kalliit havuvedet ym. tuotteet, joita mainostavat blogissaan. Harvalla edes työssäkäyvällä perheenäidillä on varaa ostaa jotakin 100 euron hintaista tuoksua. Kyllä rahat menevät ruokaan ja muuhun elämiseen ja on asunto- ym lainaa. Eläminen ei ole halpaa nyky Suomessa. Pitää olla tosi hyvätuloinen perheenelättäjä (mies), jos äiti vaan bloggaa. En tiedä, mitä mainosyhteistyöstä saa palkkaa ja onko bloggari siten yrittäjä, joka maksaa veronsa ym. kulut vai pystyykö ne kiertämään. Luin just, että Suomessa pimeä työ on jotain 10 miljardin euroa vuodessa. Nyt pohdin asiaa yleisellä tasolla enkä tarkoita sinua. Minä en ainakaan olisi pystynyt jäämään kotiin aikoinaan (onneksi oli säännöllinen palkkaduuni) ja samoin miehellä. Mistä sitä eläkettäkään muuten kertyy. Mies jos kupsahtaa ennen aikojaan niin mitäs sitten, ainakin hyvä henkivakuutus oltava turvana. Veljeni on hyvätuloinen sairaalalääkäri ja silti vaimo pyörittää omaa yritystä (työnohjauspalvelut). Ajat muuttuvat ja kiire elintason perässä juoksemisessa vie ihmisistä mehut, moni uupuu ja huomaa, ettei tarvitsekaan kaikkea sitä tavaramäärää ja että elämyksiä ja nautintoja voi saada ilmaiseksi luontoretkeilemällä koko perheen kanssa.

  • Kiitos että käytit aikaa kommentoimiseen, sillä ihan kaikkien aika on varmasti rajallinen.

   En ota kantaa perheemme yleiselläkään tasolla perheemme raha-asioihin vaikka en niitä nimenomaisesti tarkoittanutkaan. Omat blogituloni teen verokortilla ja luonnollisesti kaikki on läpinäkyvää ja kaikki blogiin testiin saadut tuotteet on ilmoitettu postauksissa pr-näytteinä, ettei kenellekään jää pimentoon, mikä on hankittu itse tai mikä ei. Joten en usko, että bloggaajat pystyvät kiertämään veroja millään muotoa vaan kaiken tulee olla läpinäkyvää. Eli täällä ei missään nimessä tehdä pimeää tuloa, enkä myöskään hae rahaa yhteiskunnalta, eli olemme järjestäneet asiamme omalla ja parhaalla tavalla.

   Kasvatin ensin miehen lapset, jotka ovat kuin omia ja huomasin miten heille oli tärkeää, että olin kotona, joten halusin antaa omille lapsilleni myös saman rakkauden ja hoidon eli kaikille neljälle lapselle tasapuolisesti. Ennemmin olemme jättäneet matkoja matkustamatta ym. jotta olemme voineet toimia näin. Jokainen perhe tekee omat valintansa ja koska sekä miehelläni on ollut äiti kotona ja minulla mummi, joka kasvatti minut, vanhanaikaiset roolimallit ovat olleet meille ihan normaali asia. Onneksi saan blogista myös tuloja, jotka ovat hyvä lisä talouteen ja ihan sillä verokortilla, ei yksikään yritys maksaisi palkkiota ilman verokorttia.

   Ihan juuri näin, ei se tavara ja matkat, vaan meillä se, että lapsia on koulupäivän päätteeksi vastassa aikuinen. <3

   Minäkin kaipaan esim. mahdollisilta matkoila vaikka vuoria ja luontoa, kuin New Yorkin sykettä, jos matkoista haaveilen.

   Mukavaa talven jatkoa sinulle. <3

  • Kiitos, kiva kun vastasit ja todella hieno homma, että voi tienata lisätuloja, kun teini-ikäisetkin varmasti kuluttavat ja tarvitsevat taskurahaa, vaatetta ym. Ja kotiäitinä olemista arvostan. Niin meidätkin mummo hoiti, kun äidin oli pakko mennä töihin. Omat lapsi oli pakko laittaa päivähoitoon ja voi niin mieluusti olisin hoitanut hänet kotona mutta silloin ei ollut vielä kotihoidontukea.

   Niin vaan kaksi köyhää maksoi talolainat, kesämökkiin oli jo säästöjä. Vuokralla emme asuneet kuin yhden vuoden ja senkin miehen vanhempien omistamassa asunnossa, josta ei tarvinnut maksaa kuin yhtiövastike.
   Nyt vanhempana mm. sijoittaminen kiinnostaa ja onhan näitä nuoriakin sijoitusneroja, joiden ei tarvitse normaali palkkaduunia tehdä.

   Kulutushysteria ajaa ihmisiä velkakierteeseen, otetaan luottoja hirveällä korolla, joita ei pystytä maksamaan takaisin.

   Mukavaa helmikuun alkua sinulle 😊.

  • Meidän teinit muuten ei ole vaativia ja tykkäämme käydä kirpputoreilla, sieltä löytyi viimeksikin talvitakki ja housuja tyttärelle eli oikein kiva juttu. 🙂

   Upeaa, että on kesämökki, ehkäpä meilläkin olisi ollut, ellemme olisi joutuneet käymään hometalotragediaa eli tiedämme miltä talolainan maksaminen tuntuu.

   Juu pivipit ja kovat korot on huono homma, pelkkä talolaina riittää ihan jo itsessään.

   Oikein sydämellistä helmikuun alkua. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud