Mikä suututtaa somemaailmassa!

Mikä suututtaa somemaailmassa!
Nyt moni ajattelee, että jauhan taas trolleista ja anonyymeistä kiusaajista ym. mutta ei, kaikessa ärsyttävyydessään kiusaaminen ei ole tällä kertaa aiheena, vaan huijaaminen somessa, joka on muuten lilliputtimainen osa siitä siivusta, mikä meissä bloggaajissa ym. somettajissa niitä kiusaajia ärsyttää ja niin ärsyttää minuakin.  
En yleensä kirjoita tälläisistä aiheista täällä, sillä haluan blogillani palvella kaikkia lukijoita eli en kirjoita muille bloggaajille tai somettajille, vaan ihan teille lukijoille siellä, jotka monet ette kommentoi, mutta näen lukemista, että te olette käyneet täällä. Siksi en esimerkiksi koskaan huikkaa blogin lopussa, että tulen pian blogikierrokselle, sillä se ei varmasti aukene suurimmalle osalle lukijoistani, jotka eivät todellakaan mitä luultavimmin ole bloggaajia. 

Eilen Souliinan kanssa juttelimme Instagram tileistä ja miten tiliä on niin vaikea saada kasvatettua. Esimerkiksi omalla tililläni on tällä hetkellä seuraajia 6715 ja itse seuraan peräti 3636 instatiliä eli selvää on, että jotkut näistä lukemista ovat silkastaan vastavuoroisia, jos minä en seuraisi, ei varmasti minuakaan seurattaisi, mutta ei sekään ole tässä jutun juuri, vaan ostetut seuraajat ja tykkääjät. 

On hämmentävää nähdä, että jonkun tutun instatili on yhtäkkiä parissa viikossa kasvanut vaikka muutamalla tuhannella seuraajalla. Etenkään kun julkaisuja ei ole, kuin muutamia satoja kokonaisuudessaan. No jos menee katsomaan tuon instatilin seuraajia, usein huomaa seuraavaa, hämäriä instaosoitteita, monesti miehiä, joilla muutama kuva, instatilin nimessä on usein numerosarjoja. 

Loogisesti voisi sanoa, että olen nyt itse instannut 5-vuotta ja seuraajia on tuo 6715 eli vuodessa tulee lisää normaalisti noin tuhat seuraajaa ja vähän päälle. Ei 2000 viikossa, ellei tosin satu olemaan superstara tai joku kuva on breikannut tai olet vaan niin loistava kuvaaja, toki tälläisiä instatähtiä on, mutta noin normaalilla instaajalla tilien kasvu ei vaan kasva muutamalla tuhannella muutamassa viikossa ja etenkin suhteutettuna julkaisuihin joita on vähän. 

Myös tykkääjiä ja kommentoijia on mahdollista ostaa, ei vain seuraajia. Omilla instakuvillani on tykkääjiä yleensä 200-400, muutama kuva on saanut osakseen yli 600 tykkäystä eli jos jollain satoja kommentteja tai tykkäyksiä ja kyseessä ei ole arvonta, saattaa juttu haiskahtaa aika pahasti. 

Mikä tässä kaikessa on ikävintä on se, että maksetut seuraajat eivät ole aitoja ja huijaajat haluavat tehdä yritysten kanssa yhteistyötä huijaisluvuilla, eli eihän tälläinen mitenkään palvele yrityksiä tai ole kohdennettua mainontaa. Minusta kyseessä on jopa petokseen rinnastettava asia. 

Laitan tähän omat ja Keyword:Love blogin Jonnan käppyrät, (Jonnan luvalla totta kai) koska Instagram tilien käppyröitä on mahdollista seurata tälläiseltä sivuilta, kuin Social Blade. Jonnan kanssa käppyrämme ovat tappavan tahmean tasaisia, hiljakseen nousevia ja kertovat omaa kieltään, oikotietä onneen ei ole ja jos joku näyttää liian hyvältä, se on joko pirun hyvää eli priimaa tai huijausta. Jonnalla on pieni piikki alussa, koska teimme testiä miten paljon vaikuttaa, jos instassa tykkää ahkeraan toisten kuvista. Yhteisöllisuus ja vastavuoroisuus vaikuttaa positiivisesti, mutta käy pidemmän päälle raskaaksi eli tuollaista ei jaksaisi, kuin kokeiluluontoisesti. 
Omalle tilille on muuten tullut nyt muutaman päivän aikana ihmeellisiä seuraajia n. 15kpl ja jokaisella on vain muutama kuva ja ihmeelliset instanimet. He varmasti lopettavat seuraamisen, kun en ala seuraamaan heitä eli tuokin on tapa kalastella heidän feikkitileille seuraajia eli alla olevat seuraajat eivät ole missään nimessä aitoja seuraajia. 

Ohessa statistiikkaa oman Instagram tilin tahmean hitaasta kasvusta. Souliinalle laitoin myös omansa, kun häntäkin asia kiinnosti ja hänellä ihan sama tahmea tahti, kuin Jonnalla ja minulla ja meidän käppyräthän voi käydä kurkistamassa yllä olevista linkeistä boldattuna tai kenen tahansa käppyrät laittamalla kyseisen Instagram tilin nimen Social Blade tilin hakukenttään, valitsemalla Insta osion ja painamalla suurennuslasin kuvaa. 

Huijariseuraajia ostaessa ei somettaja ymmärrä sellaista seikkaa omassa kuplassaan. Minä tässä nyt vähän rahalla kasvatan näitä seuraajia muuten vaan. Tokkopa kukaan maksaa seuraajista vailla tarkoitusta eli tarkoituksella on halu saada jotain ja tässä kohden uskon sen olevan erilaisia yhteistöitä. Mutta onko se oikein yrityksiä kohtaan, että teet yhteistyön ja kohderyhmä on feikkitilejä täynnä? 

Eli teet kampanjan jonkun yrityksen kanssa ja kertoen, että sinulla on tuhansia seuraajia ja yrityksen ymmärtämättä, että seuraajat ovat vain ilmaa ja höttöä eli yritysten antama tavara tai rahapalkkio menee sokeille silmille? Mielestäni tälläinen on petoksellista toimintaa ja yksi varkauden muoto. Tätä ei ehkä ymmärrä seuraajia haaliessaan, mutta jos miettii koko prosessin loppuun asti, niin miten tälläinen huijarimeininki palvelee ketään.

Toinen on blogin lukijoiden valehteleminen. Eli kaikki jotka ette ole mobiilisovelluksella, näette tuolla oman blogini oikealla yläkulmassa sivulatausmäärän, joka omassa blogissani on aika iso. Se ei kuitenkaan ole se määrä mikä ilmoitetaan yrityksille yhteistyötä tehdessä tai voidaan toki tuokin luku ilmoittaa samalla, mutta yrityksiä yleensä kiinnostaa ne uniikit eli yksilöidyt lukijat, eikä se, miten monta kertaa se sama ihminen käy blogissani uudelleen lukemassa vaikka saman jutun tai vaikka lukemassa uudelleen mitä olen vastannut hänen kommenttiin. 

Uniikit lukijat ovat n.1/4 sivulatausmäärästä ja minulla uniikit lukijat vaihtelevat 9000-14 000 uniikin määrässä kuukaudessa ja sivulataukset 30 000-40 000 määrässä. Eli ei, minun sivuilla ei käy 40 000 eri ihmistä joka kuukausi lukemassa juttujani, niin kivalta ja kauniilta, kuin se kuulostaisikin ja tätä lukemaa en myöskään ilmoita yrityksille yksinään ja yritä esittää sen olevan yksilöityjen kävijöiden määrä. 

Pitää vielä muistaa, että tuo oikeassa sivukulmassa oleva laskuri pitää sisällään myös robottikävijät eli lukema on aina hieman isompi, kuin edes ne aidot sivulataukset ovat. Tämän hetken luotettavin laskuri onkin Google Analytics ja siellä omia sivulatauksia kerrotaan tällä hetkellä olevan 38 000 kuukaudessa eli miltei samat lukemat mitä Blogger laskurikin antaa. Hyvä on kuitenkin muistaa, ettei mikään ole ihan aukotonta, ei edes Google Analytics. 

Eli tässä tapauksessa voisin tulla siihen tulemaan, että blogiini tulee noin sanotaanko 12 000 eri ihmistä kuukaudessa ja he kurkkivat blogini sivuja yhteensä n. 40 000 latauksen verran. Tuo noin 40 000 on myös hyvä luku, sillä se kertoo, että lukijani ovat sitoutuneita ja palaavat blogiini aina uudelleen, mikä on minun sydäntäni ilahduttava asia.

Eli jos olisin yritys ja haluaisin tehdä bloggaajan kanssa yhteistyötä, pyytäisin Google Analytics raportin, enkä uskoisi bloggaajan ilmoittamia sivulatausmääriä ihan hetsilleen tuosta noin vaan. Olen omin silmin nähnyt pressitilaisuudessa miten eräs bloggaaja, joka on tunnetulla listauksella sijoittunut kymmenen parhaan häntäpäähän ja häntä ylempänä monta porrasta on toinen bloggaaja, joka on ystäväni ja jonka luvut tiedän ja ne luvut ovat puolet pienemmät, kuin tuon häntäpään bloggaajan. Eli tässäkin tapauksessa pressitilaisuudessa on yhteistyötä haettaessa ilmoitettu sivulataukset ja nekin vähän tappiin eli suora yritys huijata, saadakseen itselle hyötyä ja hyödykkeitä blogiin.
Tätä ei pidä sekoittaa sponsoroituun mainokseen Instassa tai Facebookissa, sillä tällöin toki tilit tavoittavat isomman  yleisön, mutta viime kädessä tykkäämisnappulaa painaa kuitenkin aito henkilö. 🙂 

Minusta muutenkin siinä aidossa henkilössä on juuri jotain sympaattista, että tiedän seuraajieni olevan aitoja ihmisiä, jotka eivät ole sen takia tilejäni seuraamassa, että maksan heille siitä vaan he haluavat olla siellä ja se jos mikä tuntuu hyvältä ja näitä lukemia kelpaa pää pystyssä kertoa myös yrityksille tarvittaessa.

On aika lyhytnäköistä huijata, sillä yritykset äkkiä tarkistavat instatilisi Social Bladen kaltaisista palveluista tai voivatkin pyytää Google Analytics raporttia ja mitä sitten teet, jos olet ilmoittanut sivulataukset kaikkine robotteineen ja lukemat eroavat erittäin paljon oikeista lukemista. Meillä kaikille on maine ja kun se tahraantuu eli luottamus, sitä ei vaan enää helposti saa takaisin. Joten miksi ottaa riskiä ja maksaa huijariseuraajista, siinäpä on miljoonan taalan kysymys. 

Pahaa mieltä herättää myös kanssasisarissa se, että toiset tekevät vuosia työtä somekanaviensa eteen ja toiset hakevat oikotietä onneen. Huijarit kyllä tunnistaa, sillä nämä palapelit ovat monien osien summia ja näitä oppii tulkitsemaan ja myös vertaillen toisten lukemia, julkaisumääriä ym. seikkoja. Huijarit itse ovat sokeita asialle, eivätkä ymmärrä, että suurin osa asialle vähääkään vihkiytynyt huomaa, kuka valehtelee lukujaan ja kuka ostaa instaseuraajansa. 

Onneksi huijaajia on vähän ja harvoin näitä osuu silmiin, mutta silti tuntuisi paljon mukavammalta, että hekin saisivat yhteistyönsä ansaitusti omilla aidoilla kävijä-ja seuraajamäärillään tai etteivät he huijaamalla ohittaisi monia muita somettajia, joilla on aidolla työllä saavutetut yhtä kovat lukemat. 

Loppupeleissä kuitenkaan vastuu ei ole meillä kanssasomettajilla, vaan vastuu on yrityksillä ottaa selvää aidot lukemat ja suurin vastuu on somettajalla olla rehellinen, sillä valheista jää aina kiinni. Eli en lähtisi koskaan kuitenkaan huijareita käräyttämään, sillä samalla sitä jotenkin likaa itsensä. Toivoisin vain, että moni kuuntelisi sydäntään, että niillä omilla vaatimattomillakin lukemillaan on vaan niin mukava olla ja niistä lukemistaankin saa olla ylpeä.

Itsekin tiedostan, että olen keski-ikäinen, keskivartaloinen, etten vaan tässä iässä enää kiinnosta suurta yleisöä tai ettei kanavani saavuta ikinä 100 000 uniikin tasoisia lukijamääriä tai instatilinä kasva lukemiin arvaamattomiin. Mutta olen ikikiitollinen jokaisesta aidosta kävijästä ja tykkääjästä, sillä kanssakäyminen on puhdasta ja rehellistä, eikä perustu vilppiin ja valheisiin.

Saan myös ajoittain iskuja itsekin siitä etten vaan kelpaa. Olen esimerkiksi tehnyt erään yrityksen kanssa vuosia yhteistöitä ja monen vaihtuvan pr-ihmisen kanssa. saman yrityksen alla. Puurtanut postauksia postauksien perään, valokuvannut ja kirjoittanut lukemattomien tuntien työt. Sitten tapahtuu seuraavaa, tuleekin paikalle uusi pr-henkilö, joka päättää pyyhkiä listoiltaan ja kyllä kaikki 40+ vuotiaat. Se kirvelee ja tuntuu epäreilulta, mutta lähtisinkö lukemiani huijaamaan, niin en lähde. Olen vaan entistä kiitollisempi niistä yhteistyökumppaneista, jotka arvostavat minua ikään tai kiloihin katsomatta. Blogini hassun nimen sivuuttaen ja ymmärtävät, että täällä on hyvä meno ja maailman parhaat ja aidoimmat lukijat ja kävijät. Se on suuri arvo ja se on se, mikä tekee tästä somettamisesta minulle kivaa. Te ihmiset ja  lukijat lämmitätte ikuisen tulen veroisesti ja ajatuskin siitä, että olisitte maksettuja seuralaisia, niin huhheijakkaa!

Olen pahoillani, ettei kaikille lukijoille varmasti avaudu Google Analytics ja Social Blade tyyppiset sanat ja moni kirjoittamani seikka tässä postauksessa. Kenties kuitenkin avautuu huijaamisen ja rehellisyyden ydin. Ihminen on ihminen kaikkialla, niin somemaailmassa, kuin ihan missä tahansa kuvioissa eli kaikkiin piireihin mahtuu kaikki mahdolliset ihmiskirjot. Mutta mielestäni on hyvä herätellä tätäkin asiaa, tätä uutta huijaamiskulttuuria, Instan ollessa nykyään todella suosittu ja ja sen lieveilmiöistä. 

Alla olevalla videolla suosittu vloggaaja avaa vielä syvemmin ja tarkemmin Instagram huijaamisen saloja ja mistä selvästi tietää, että jollain henkilöllä on maksetut seuraajat, tykkääjät ja kommentoijat.  Kyseisen videon Keyword:Love blogin Jonna tänään minulle vinkkasi, kun keskustelimme taas tästä iäisyysaiheesta nimeltä huijaaminen. Videosta sain kipinän kirjoittaa tavallisesta poikkeavamman kirjoituksen, joka ei kenties palvele kaikkia blogini lukijoita, pahoittelen sitä. 

Mitä olet tälläisestä mieltä, sana on vapaa ja omassa tekstissäni olen niin paljon jo ottanut kantaa, etten johdattele kysymyksiä teillepäin, mielipiteitä olisi kiva kuulla? Jos jotain ei vaikka ärsytä tälläinen ollenkaan, tyyliin elämässä on kaikki sallittua ja röyhkeys on sallittua niille jotka osaavat, sillä kaiketi taitolajinsa sekin.  Saa myös jakaa mitä tahansa kokemuksia huijaamisesta, ihmisluonnon pimeästä puolesta.

Mukavaa perjantai-iltaa kaikille. <3


*Tämä postaus on toteutettu ”yhteistyössä” Keyword:Love Jonnan ja Souliina blogin Pauliinan kanssa. 107 thoughts on “Mikä suututtaa somemaailmassa!”

 • En paljon ymmärtänyt tekstistäsi enkä kauhean tarkkaan lukenutkaan 🙂 mutta se pisti ajattelemaan, että kyllä yritykset kovasti näemmä tekevät ainakin minun osaltani totaalisen turhaa yhteistyötä bloggaajien kanssa. Luen tositosi paljon blogeja ja olen vuosikausia lukenut – mutta vain yhden ainokaisen kerran näiden vuosien kuluessa olen jotain ostanut blogikirjoituksen yllyttämänä. Toivottavasti oli edes yhteistyöbloggaus, että edes se yritys sai yhteistyöstään jotain hyötyä.

  • Kiitos palautteesta ja ymmärrän, että osa tekstistä on vaikeasti avautuu ei alalle vihkiytyneille. Mutta on varmasti myös pointteja, jotka aukenee kaikille. Minusta on prosentuaalisesti selvää, että on myös ihmisiä, jotka eivät osta blogien innoittamina mitään. Mutta moni ostaa ja on myös alitajuntaan vaikuttava mainonta, niin blogimaailmassa, televisiossa, nettisivustoilla, radiossa ja lehdissä, sillä on suuri voima myöskin.

   Kivaa viikkistä. 🙂

  • Minuun ei vaikuta edes alitajuinen mainonta, koska en ylimalkaan osta juurikaan just mitään ja vaatteetkin aina käytettyinä. Näitä blogejakin luen juuri siksi, että näitä voi lukea ikään kuin ilmaiseksi, koska nettiyhteys nyt on nykymaailmassa lähes pakollinen toimeen tullakseen. Minusta on kyllä kiva katsella tavaroita niin netissä kuin kaupoissakin, mutta huusholliini ja omakseni en niitä halua.

  • No nyt ymmärrän eli ei ole siis blogimainontaan liitännäinen asia lainkaan. Minun mielestä ostamattomuus ja ei turhan ostaminen on ihmisessä hyvä. Kansantaloudellisesti toki olisi ongelmallista, jos kukaan ei ostaisi mitään.

   Minustakin nykyään ns. ikkunaostelu on kivempaa, kuin shoppailu itsessään, on kivaa katsella, mutta enää ei ole tarvetta omistaa asioita. Pikemminkin ylimääräinen on mukava laittaa elämyksellisiin asioihin.

   Kivaa viikonloppua <3

 • Mulle ei ole ikinä mennyt jakeluun esim. juurikin tuo instaseuraajien väkisin haaliminen. Mikä siinä niin hivelee sielua, että on vaikka 10000 seuraajaa, vaikka siellä seassa on sitten niitä ostettuja? Samoin en ymmärrä sitä, että jos joku alkaa seurata minua, mutta minä en vastavuoroisesti seuraa häntä (koska haluan seurata vain sellaisia, jotka oikeasti mua jollain lailla puhuttelee), niin äkkiä tuo uusi seuraaja häviää kuin tuhka tuuleen 😀 Minusta olisi kivaa, että seurattaisiin aidosta halusta eikä vain siksi, että yritetään kasvattaa omia seuraajalukuja. Ja ehkä tää kaikki selittääkin sen, että mulla on varsin vähän seuraajia, kun en ole lähtenyt mukaan tuohon "jos sä leikit mun kanssa, niin mä leikin sun kanssa"-juttuun.

  Tsemppiä ja iloa Tiiuskalle! <3

  • Täällä on periaate etten maksa mistään mitään ja kahdesta syystä, maksettu seuralainen ei vaan tunnu niin hyvältä ja hivele itsetuntoa ja toisekseen se on petos ilmoittaa yrityksille isoja lukuja ja seuraajat on feikkejä. Ainakin omassa arvomaailmassani se on petos.

   Olen pehmo ja seuraan monia, joilla on siis normaali kiva tili, koska ne seuraa meikäläistä. Mutta nyt olen yrittänyt kovettaa itseäni sen saralla, mutta 5vuotta ahkeraa instailua ja tuhat seuraajaa per vuosi, niin ei tää nyt ihan maaliin ole mennyt, hih. Jos ajattelee että jollekin tulee yhtäkkiä kuukaudessa muutama tuhat seuraajaa.

   Pelaaminen ei ole kivaa ja koskaan en ala uudelleen no olen kyllä alkanut joskus jos ovat tuttuja, niin seuraamaan jos kerran ovat unfollanneet. Eli sanotaanko, että poikkeukset vahvistavat säännöt.

   Ihanaa päivää <3

 • Minullakin Instan kasvu takkuaa, tulee välillä monta seuraajaa, joiden aihepiiri ei kiinnosta, ja kun en itse tykkää takaisin niin ne häviävät. Olen tosiaankin monta kertaa ihmetellyt jotain uudehkoa Insta-tiliä, jolla monta tuhatta seuraajaa, mutta vain muutama kuva, heti huomaa että on kyllä muuta tietä tulleet ne seuraajat. Välillä tulee sähköpostiin ehdotuksia Instan seuraajien kasvattamiseen, ja sellaiset viestit poistan heti. Näen itse aika paljon vaivaa Instan suhteen, mitä tulee kuviin ja kirjoitan selitykset 3 kielellä, joten kyllä ärsyttää jos joku huijaa maksetulla oikotiellä, ja vielä huijaa sillä. Hyvä postaus Tiia🌹

  • Juu nämä on niitä feikkitilejä juuri. Olen myös epäluuloinen uusia tilejä kohtaan, mikä on ikävää tietty rehtejä uusia kohtaan, jostainhan tässä on itsekin aloitettu. Sama juttu koen, vaikka tietty kaikki ei tykkää jatkuvista mukeista ym. mutta teen instaa itselleni, mutta näen kuviin vaivaa kyllä, joten on se inhaa. Ehkä kaikkein inhottavinta on, että haalitaan yhteistöitä ilmoittamalla vääristettyjä lukemia, eikö se ole jo petoksellista.

   Kivaa viikonloppua Jael ja zemppiä meille insta tahkoajille. <3

 • Täyttä asiaa, Tiia! SoMe -tilien seuraajien määrän kasvattaminen vaatii työtä (ellei ole julkkis) ja paljon! Instassa ärsyttävät ne feikkiseuraajat yli kaiken – kun välillä näkee, että ihanaa, uusia seuraajia tullut useampi kerralla, niin kun katsoo tarkemmin, niin suurin osa on näitä feikkiseuraajia – ja sitten niitä toisenlaisia feikkejä eli miehiä armeijapuvuissa tai lääkärintakki päällä ja joilta niitä yksityisviestejä tupsahtelee. Vaikka kuinka niitä blokkaa, ne palaavat takaisin. Murr! Minulle ne seuraajaluvut kertovat siitä, että joku oikeasti haluaa seurata minun tiliäni – ja siksi ärsyttää, kun siellä on niitä valeseuraajia. Enkä alkuunkaan ymmärrä sitä peliä, mitä jotkut pelaavat: käyvät klikkaamassa itsensä seuraajaksi ja kun itse seuraan takaisin, niin saman tien lakkaa seuraaminen takaisin päin. Ja nämä ovat usein tilejä, joilla on aikamoinen määrä seuraajia – miten jaksavatkaan! Sitä, että ostetaan seuraajia, en ymmärrä alkuunkaan – kyllä niistä seuraajista näkee, mitkä ovat aitoja tilejä ja mitkä eivät!
  Kun nyt alkuun pääsin, niin jatkanpa vielä nurinaani: en ole pitkään aikaan blogini arpajaisissa (joita nykyisin järjestän tosi vähän) edellyttänyt keneltäkään edes sitä, että olisivat blogini lukijoita tai vaikkapa että saisivat lisäarvan FB-sivun seuraamisesta, sillä aina löytyy niitä, jotka seuraavat vain juuri sen arpajaisen ajan ja sen jälkeen poistuvat – ja palaavat taas seuraavissa arpajaisissa.
  Minulla on samoin kuin sinullakin lukijoita, jotka ovat sitoutuneet ja joista on monesta tullut ystäviäkin ja heille minä kirjoitan – en muille bloggaajille. Paitsi joskus harvoin ja silloin olen sen kyllä selvästi ilmoittanut;)
  Nämä aidot lukijat ovat siitä ihanaa joukkoa, että he pysyvät lukijoina vaikka postaustahtikin hidastuu välillä sitä normaalistikin hitaasta!
  Pysytään vaan Tiia, omina itsenämme – me kelvataan oikein hyvin juuri niille, joille on tarkoituskin!
  Ihanaa viikonloppua sinulle, ihaNainen <3

  • Kiitos muuten vinkistä – tuota SocialBladea en ollutkaan kokeillut ja nyt sitten testasin: minun käppyräni näytti kyllä sinun käppyräsi toisinnolta eli hidasta kasvua eikä piikkejä missään;)

  • Pakko vielä palata: siivosin äsken instatiliäni ja poistin sieltä 2 prinssi Harrya, 3 prinssi Hamidia ja ison liudan tohtoreita, insinöörejä, jumalaa pelkääviä sinkkuisiä ja muita upeita miehiä. Taisi lähteä yli 200 seuraajaa enkä edes loppuun jaksanut. No – kerran se vain kirpasee;) Miten ihmeessä niitä on noin paljon liikkeellä noita onnenonkijoita? Vaikka mä mielestäni koko ajan niille estoja annan, niin kummasti niitä vaan on päässyt seuraajiin livahtamaan. Mistä löytyisi ohjelma, jolla nuo saisi estettyä…

  • Hih sama, tuli tosiaan n. 15 seuraajaa tunnin sisällä ja olin ihan wow, nyt on vihdoin meikä löydetty, Disney fanit varmaan siellä. Mutta ei elämän kevät, ovat noita maisemakuvia muutamalla kuvalla kaikki, mitkä nostin tännekin kuvana esimerkiksi. Juu silikonitissit, eduskuntavaalit, festivaalit palaa aina ja aina uudella tilillä, mitä peliä hih.

   Juu ja kyllä olen minä silloin kun olen arponut omasta pussistani, niin toivonut näitä tykkäyksiä, vaikka totta sekin on feikkiä, koska lähtevät pois kuienkin. Olen käyttänyt muutaman satasen postikuluihin kuitenkin postittamalla arvontavoittoja vuosien aikana. Arvonnat on kiva tapa hemmotella lukijoita. 🙂

   Olen ehdottomasti sitä mieltä, että sydäntä kuunnellen pääsee pitkälle.

   Kun on hyvä hetki otan aikaa ja selaan oman instatilini ja laitan pois nuo oudot. Olen ollut laiska ja ajatellut, että he häipyvät aina viikon sisällä kuitenkin, mutta onhan se hyvä viesti heille, että juuri minä en siedä tuota pelaamista

   Oi hih oispa prinssi Harry aito. 😉

   Juu ostetut tilit näkyy sellaisina piikkeinä tai portaina, ei epäselvää ollenkaan, ellei joku yksittäinen kuva ole breikannut, mutta sittenhän se näkyisi tuhansissa tykkäyksissäkin. 🙂

   Ihanaa päivää Lady ystäväin, olet rautaa ja sydäntä ja se jos mikä on kaunista. <3

  • Tiia – kiitos taas kerran rohkaisusta. Ja kun alkuun pääsin, niin yli 800 niitä seuraajia sieltä heitin pellolle – ja totta kai kirpaisi, kun suurella vaivalla ja hitaasti on saanut seuraajamäärän lähelle sitä 6000. Kyllä minä tiesin, että seuraajamäärässä oli näitä onnenonkijoita, mutta luulin, että ne häipyvät hetken päästä, kun niitä ei seuraa. No – osa häipyy mutta suurin osa näyttää jäävän!

  • Sä oot ihan huippu ja hei vaatii rohkeutta ja kyllä se kirpaisee, kun yhtäkkiä lähtee noin paljon itseltä seuraajia pois. Minäkin olen luullut, että ne aina häipyvät ja totta on, että moni häipyy, mutta ei ilmeisesti kaikki.

 • Hmmmm, jäin miettimään noita huijariseuraajia, oonkohan törmännyt sellaisiin tai tiedänkö ketään, jolla näitä olisi instassa? No nyt ei tule mieleen ketään ja oma ensimmäinen insta kuva julkaistU melkein tasan 4 vuotta sitten, opettelin silloin Tallinan risteilyllä :D. Mut joo tasaisesti on seuraajia tullut, tosin luvut ihan toista luokkaa, mut tyytyväinen olen näin. Kiinostava aihe ja aina oppii jotain uutta, pitääpä alkaa seuraamaan tilannetta ja toki myönnän että jos joku minua alkaa seuraamaan, niin silloin itsekin vastavuoreoisesti rupean seuraamaan häntä, paitsi jos kyseessä a)mies, jolla vain muutama kuva ja nekin hänestä itsestään, en siis etsi seuraa b) puhtaasti meikki tai vaateinsta, en tiedä miksi, ei vaan kiinnosta c) kuntoiluinstat, vaikka niiden just pitäis alkaa kiinnostaa. Sorry Tiia, mitähän mä rupesin taas selittää. HYVÄÄ VIIKONLOPPUA SULLE <3 <3 <3 kiitos ja anteeks

  • Luulen, että tiedät mutta et tiedosta. 🙂

   Itse olen ollut aktiivinen eli kuvia joka päivä 5-vuotta, tykkään muiden kuvista suht ahkeraan jos ja kun on aikaan, nämä vaikuttaa positiivisesti, mutta siltikin tahti on vuosi ja n. tuhat seuraajaa. 🙂 Näin se normaalin ihmisen insta aika pitkälle toimii, jollet breikkaa tai ole stara.

   Ihan hyvää selitystä, tännehän saa selittää mitä vaan.

   Kivaa viikonloppua Sari <3

 • No onhan se fakta, että kun "raadat" itse niska limassa vuosikausia instagram-tilisi tai blogisi eteen (vaikka se olisi pelkkä harrastus, saatika jos haaveilet siitä itsellesi ammattia) ja huomaat, että toiset ovat sitten huijaamalla saaneet saman asian, niin onhan se selvä, että meitä se ihmisenä kirpaisee. Onneksi yritykset alkavat pikkuhiljaa olemaan näistä aika hyvin kartalla.

  Mikä varsinkin Instagramissa on pistänyt silmään, on se, että noita hurjia seuraajien kasvuja tulee ainakin itsellä entistä enemmän vastaan ihan suomalaisilla tileillä. Ennen näin näitä lähinnä vaan ulkomaalaisilla. Instagramin nykyinen hölmö algorytmi kun on lisäksi tehnyt sen, että niitä seuraajia on entistä vaikeampi saada.

  Aluksi sitä tietenkin pohti, että hitto, tuntuu, että teen kaikkeni ja silti mitään ei tapahdu, että missä vika? Aloin sitten itsekin ihan uteliasuudesta seuraamaan tilejä (saadakseni tietää, miten itse voisin kasvattaa lukuja), jotka ovat kasvattaneet määrää nopeasti, että millaisia ne yhtäkkiä tulleet seuraajat sitten on. Kun näin ne, aloin ajattelemaan, että jotain tässä on takana, kunnes tuo Chloen videon näkeminen pari kuukautta sitten selvitti minulle asian todellisen laajuuden. Olin oikeasti jopa järkyttynyt ja surullinenkin siitä, mitä ihmiset ovat valmiita tekemään oman edun nimissä, tekemään jopa pienen petoksen.

  Valitettavasti on niin, että jos Instatili näyttää hyvinkin kotikutoiselta ja sillä on silti hurja määrä seuraajia, se on yhtälö, mikä nykymaailmassa on harvoin todellista. Toki näitäkin on ja kyllä siellä voi nousta yhdellä kuvalla tai trendillä kuuluisuuteen, mutta harvemmin näitä asioita varsinkaan suomalaisille tapahtuu. Itsehän luotan enemmän hieman kotikutoiseen sillisalaattiin kuin viimeisen päälle hiottuun Instatiliin, vaikka hyvin tiedän, että esim. mainostajiin sillisalaattini ei niin iske.

  • Kyllä se kirpaisee ja kun katsoo, kun nämä listaan totaalisen liotellut luvut pyöräyttävä menee niiden rehtien bloggaajien ohi, se on myös kurjaa.

   Sepä se ja on hieman pettymys, että ihan ns. somekamuilla tulee vastaan näitä huijaustilejä. Olemme sen verran periaatteen naisia, että se tekee pienen särön. Kun itselle ei tulisi mieleenkään.

   Oli mahtavaa, että laitoit tuon Chloen videon, sillä ensinnäkin järkytti ja myös varmistui eräät huijaajat, mikä tietenkin harmittaa ja samalla tuli helpottunut olo, että kyllä ihminen aistii vilunkipelin ilman jopa käppyröitä.

   Ihan juuri näin ja tiedän ettei oma kotikutoinen instani voi ikinä breikata, ehkä jos olisin tyytynyt pelkkiin Disney mukeihin, mutta onhan nyt elämässä paljon kaikkea muutakin kaunista. Joten teen instaa itselleni ensisijaisesti ja sitten toki vielä se ahkeruus, eli päivitän säännöllisesti ja mietin kuitenkin kuvia, että ne omaa silmää miellyttää. Vaikka lapsuksiakin sattuu välillä ja joskus kadun jotain kuvaa minkä julkaisin. Mutta kuitenkin hitsinmoinen homma ihan tälläisellä harrastelija instaajalla. Totta kai myös moni meistä haluaa yhteistyötä ja siinä ei ole mitään väärää, väärää on että vilunkipetterit menee rehtien tyyppien ohi ostetuilla seuraajilla ja näin tavallaan pyllistävät joka suuntaan, yrityksille ja meille kanssasomettajille.

   Ihanaa viikkistä Jonna ja tämä postaus oli kaikkien meidän kolmen aivotyön tulos. <3

 • Asiaa puhut Tiia, jälleen kerran.. seuraajia ei ole mitenkään helppo saada, varsinkaan pysyviä. Minullakin on Instan puolella nuita herrasmiehiä, kasapäiten. Tulevat ja menevät, tiedä sitten mitä etsivät. Yleensä jätän seuraamata jos heillä on vain muutama kuva.(nekin varmaan otettu netistä) Mutta se, että aletaan ostamaan seuraajia.. se ei mee tähän vanhaan päähäni. Leppoisaa perjantaita sinulle Tiia.

  • Hih kaikilla meillä on ja onneksi he myös menevät. 🙂 Ja kun ei ala seuraamaan, he kyllä häipyvät.

   No ei mene minunkaan vanhaan päähäni ei, miten ihmeessä ihan kaikkeen iskee ahneus ja mädännäisyys, ei tajua.

   Ihanaa viikkistä Tuta <3

 • Mua itseäni suorastaan ärsyttää kun huomaan ajoittain Instagram-seuraajiini tulleen selkeästi jotain feikkejä, jotka nopeasti sieltä katoavat (vaikken heitä itse edes poistaisi..) ja sähköpostiin tulee vähän väliä myös juuri noita tarjouksia, että kun sun tili on niin loistavaihanamahtava niin maksamalla xx summan rahaa saisit sitä kasvatettua lisää – itse olen tuossa tilanteessa pohtinut juurikin tuota, että miksi ihmeessä haluaisin sitä feikeillä boteilla kasvattaa? Tottakai sitä toivoisi, että seuraajia olisi enemmän, mutta haluan, että ne seuraajat ovat tulleet mukaan minun takiani ja ovat aitoja eikä jotain feikkiä ja maksettua.

  Kyllähän tämä blogimaailmakin on aika brutaali paikka monella tapaa, mutta itse olen yrittänyt ajatella, että jos en kelpaa tällaisena kuin olen ja tällä seuraajamäärällä kuin mitä minulla tällä hetkellä on niin ei voi mitään. Yritän toki kokoajan itse parantaa taitojani bloggaamisen suhteen ja sitä kautta saada niitä seuraajia lisää – mutta mikä saavutus sekään on jos siihen ei itse ole päässyt rehellisin keinoin vaan huijaamalla?

  Taas teksti varmaan hyppii ja pomppii, mutta aihe tosiaan on itselläkin mielessä ollut ja vaikkei tämä välttämättä kaikille lukijoille avaudu ihan täysin niin hyvä, että joku uskaltaa ns. nostaa kissan pöydälle ja puhua rehellisesti ja avoimesti näistäkin asioista – voihan olla, että joku tuntee piston sydämessään ja muuttaa tämän vuoksi jatkossa omia toimintatapojaan 🙂

  Ihanaa alkavaa viikonloppua! <3

  • Hirmu ärsyttävää peliä ja myös sellaisilta kauniilta tileiltä, joita pyörittää vaikka joku kaunis ulkomaalainen bloggaaja eli he haluavat noin kasvattaa instaansa. Aika tökeröä ja vähän jo säälittävää.

   Sama juttu, ei sydänalaa lämmitä maksettu seuralainen vaan aidot. <3

   Huomaan, että ennen blogimaailmaa elin vielä kaikkine hometalooikeuskäynteineenkin jonkunlaisessa lintukodossa. Anot kiusaajat, ostetut seuraajat ym. lukujen valehtelu ym. niin on kyllä silmät avautuneet tässä blogimaailmassa ja toki myös harvojen pr tyyppienkin käyttäytymine, mutta onneksi pääasiassa on todella ihania tyyppejä, jotka arvostaa ja hei kohtelee ihmistä ihmisenä.

   Juu se tässä postauksessa on ongelma, ettei tämä palvele oikein kaikkia lukijoita ja pyrin tähtäämään postaukset niin, etten kirjoita toisille somettajille, vaan ihan kaikille. Tietenkään koskaan eivät postaukseni palvele kaikkia, mutta tämä postaus menee ehkä enemmän pienelle ryhmittymälle. Mutta tämän oli pakko päästä ulos, on tätä mielessä niin pitkään veivattu ja kun Jonnan ja Souliinan kanssa näistä juteltiin ja viestiteltiin, niin yhteisen aivotyön tulos tuli ulos.

   Ihanaa viikonloppua ihana Mira <3

 • Mä laitoin jossain vaiheessa instan yksityiseksi, koska noita "outoja" seuraajia alkoi tulemaan. Täällä mennään siis pienessä piirissä 🙂

  Blogeja seuraan sen mukaan, mitkä kiinnostaa. Tavalliset ihmiset ja tavallinen arki on ykkösjuttu, lisäksi otan mielelläni uusia ideoita tai vinkkejä vastaan. Läheskään aina en ryntää uusia tuotteita ostamaan, mutta sinun innoittamana olen ostanut uusia tuoksuja – kiitos vinkeistä <3

  Omalla kohdalla nuo luvut ovat toissijainen juttu. Mutta pakko myöntää, että kyllä minäkin omia tilastoja oon katsellut 🙂

  Mukavaa perjantaita Tiia <3

  • Oletko ostanut uusia tuoksuja, niin ihanaa kuulla. <3 Kiitos palautteesta. Koska itsekin haen blogeista juuri kaikki kosmemaailman uudet tuulet, kun en aina jaksa ensin mennä kauppaan kyttäämään. Joskus on myös ihanaa odottaa jotain ihanaa tulevaksi.

   Ihana Marru, kivaa viikonloppua <3

 • Mie oon kerran ilmottanu jollekkin firmalle ga.luvun väärin koska en vaan osannu vielä lukea sitä sivua🙈 ei siitä mitään poikinut joten en lähtenyt heille hurjia "kävijämääriä" selittämään.

  • Ihana sinä ja arvaa mitä niin minäkin. Olen myös perään laittanut pr-ihmiselle viestiä, että joudun pyytämään anteeksi, että luulin että nuo sivulataukset ovat yksittäisiä ja korjasin asian. Eli näin on varmaan käynyt kaikille aloittelijoille. 🙂

   Ihana kun tunnustit. <3 Muiskuja <3

 • Instatililleni tulee toisinaan noita seuraajia, joiden tilillä on samana päivänä postatut 5 -8 kuvaa ja joiden tileille ei sen jälkeen uusia kuvia tule. Kuten kerroit, näiden profiilien nimissä on useinmiten myös numerosarja. Estän tällaiset seuraajat. Joillekin saatan antaa mahdollisuuden (mulla on reilusti alle 200 seuraajaa, joten kontrolli on helppoa) hetkeksi, mutta jos ei mitään (asiallista) tapahdu, niin estän. Useimmat ovat jenkkisotilaita tms. Estän myös poliittisesti fundamentalistiset seuraajat. Tiedätkö mikä tarkoitus näillä valetileillä, jotka itse tunkevat seuraajiksi, on? Toivovatko he, että instatilin omistaja ottaisi yhteyttä ja tilaisi lisää valeprofiileja?

  • Luulen, että nämä tietyt valetilit, miehet jotka lähettävät viestejä, haluavat, että sinä lovestut heihin ja alat lähettämään rahaa. Näistä on saanut lukea lehdistä, tosin alkanut kaikki sähköpostitse, mutta miksi ei instankin kautta. En vaan keksi mitään muuta järkeä noille ihmeellisille seuraajille.

   Ihanaa viikonloppua Ninnu ja hei estoon laittamisessakin on oma taikansa. 🙂

  • Ai niin :-D. Ei tullut mieleen, vaikka olis ehkä pitänyt tajuta. Surullista on, että jotkut ovat niin yksinäisiä tai heillä on naisena/miehenä/muusukupuolisena niin huono itsetunto, että joutuvat jonkun feikkitilin huiputtamaksi.
   Ystävänpäivää!

 • Tuo on valitettava ilmiö, ikävä kyllä. Toivottavasti yrityksissä ja viestintätoimistoissa jo osataan tarkistaa noita "seuraajia".

  Seuraan jonkin verran noita poistuvia seuraajia Unfollowers-sovelluksella, melkoista trafiikkia edestakaisin… Välillä ollut pikku yllätyksiäkin kun joku tuttu on lakannut seuraamasta. Syksyllä olin eräässä tilasiuudessa, jossa juttelin muutaman sometoimistoissa työskentelevän naisen kanssa. He ihastelivat instatiliäni "Vau, onpa upeita kuvia, kuka kuvasi ottaa?" (Outo kysymys, minä itse…) "Seuraan sinua heti, kas näin!" ja kohteliaasti ryhdyin itsekin seuraamaan heitä. Mutta kas kummaa, muutaman päivän päästä molemmat poistuivat seuraajista…

  Unfollowerista voisi samalla poistaa omia seuraajia parikymmentä kerrallaan, mutta siihen en ole lähtenyt, seuraan niitä joita haluankin seurata – valitettavasti Instan algorytmit jättävät näyttämättä monia suosikkeja jos en käy itse aktiivisesti katsomassa erikseen heidän tilejään.

  Monet ilmeisesti käyttävät näitä robottissovelluksia seuraamiseen, sen lopettamiseen ja myös kommentointiin. Useinhan tulee vähän hassujakin kommentteja, jotka eivät sovi kuvaan ollenkaan. Niistä Insta on kai ruvennut "rankaisemaan", jos käyttää automaatteja tai kommentoi samoin sanoin kaikille, Insta tiputtaa omien kuvien näyttämistä.

  • Uskon, että monessa osataan, mutta ei ehkä ihan kaikissa.

   On niin raskasta peliä tuo unfollaaminen, ihan joskus huvittaa, joskus ottaa pattiin. Mutta nyt on pakko sanoa tuosta pressitilaisuusjutusta, että tuo on sellaista mikä on käynyt itsellekin ja siitä tuli aavistuksen lyöty ja typerä olo, mutta typeriähän ovat nuo pressityypit, että toimivat noin. On aika vahva fiilis, että ovat päälle parikymppisiä, valitettavasti, jotkut heistä eivät vaan ymmärrä, että meillä on esimerkiksi ne massit ostaan niitä hajuvesiä hih.

   Juu vissiin robotteja ovat. On se vaan niin, että oli mikä tahansa ilmiö, aina tulee lieveilmiötä, huijaaminen, ahneus ja röyhkeus asuu ihmisluonteessa ja kun koko ihmiskirjo on instassa, niin näin käy.

   Ihanaa viikkistä Lumo <3

 • Joskus itsekkin olen pohtinut, että miten ihmeessä joillakin on niin hurjia määriä instaseuraajia ja tottakai miettinyt, että miten niitä saa. En kuitenkaan lähtisi moisia ostamaan, koska en näe siinä mitään järkeä. Eikä minulle kyllä ole mitään tarjouksia semmoisista tullutkaan. Sen olen huomannut, että ajoittain tulee useampia seuraajia yht äkkiä ja viikon sisällä ne katoavat, seurasit heitä tai et. Tosin, rehellisyyden nimissä on myönnettävä, ettei instatilini kuvat ole mitään laatukamaa. Ne on minun arkea, minun elämää, minun ajatuksiani vastaavia kuvia. Sitä Maatiaiskanasen Elämää 😀
  Totta on tuo, ettei tässä bloggaamisessa ole tavallisella ihmisellä oikotietä onneen. Aikaa vie saada lukijoita ja kyllä se työtä vaatii. Ne jotka tätä blogi maailmaa kadehtivat, kuvittelevat tosiaan, että homma menee niin, että teet pari postausta ja maailma on auki ja tavaraa lentää ovista ja ikkunoista. Ei ei ei! Ei se vaan niin mene.
  Se mikä bloggaamisessa on ihanaa, on juurikin ne oikeat lukijat. Pidän itse aika usein arvontoja, joka johtuu toki siitäkin, että arvonnoilla ihmisiä saa blogiin tulemaan, mutta myös siitä, että tykkään niistä itse ja ne ovat piristäviä juttuja. Mutta myönnän, joskus ärsyttää, kun arvontoihin osallistuu aina samat tyypit, jotka eivät KOSKAAN muuten blogiini mitään kirjoita, eli oletan, että seuraavat ainoastaan arvonta-aiheisia blogeja josta on hyvin helppo ja nopea arvonnat löytää…
  Näköjään aihe saa minutkin paasaamaan, joten ehkä lopetan tähän 😀 khih! Mukavaa viikonloppua Sinulle Tiia <3

  • No omat olen saanut 5v joka päiväisellä instaamisella jne.Mutta että kuukaudessa saisi tavallinen tili tuhansia, se on vaan mahdotonta, ellei ole joku stara. 🙂

   Juu ei ole oikotietä onneen, eikä tavallaan ahkeruudessa voi lipsuakaan, jos siis haluaa tavoitteita pitää yllä. Mikään ei tule ilmaiseksi ja ilmaista tavaraa ei myöskään ole ja sehän on ihan hassu ajatuskin, että joku vaan lähettäisi minulle ilmaisia lahjoja, eikö vaan.

   Minä olen järjestänyt paljon arvontoja ja jatkan samaan malliin, on ihanaa ilahduttaa lukijoita ja myös näin antaa osa saamastani pr-tavarasta lukijoille kiitokseksi. 🙂 Jos joku haluaa tässä nähdä jotain rumaa, niin ei mahda mitään.

   Ihanaa, että paasasit, niin tein minäkin.

   Kivaa viikkistä <3

 • Tuntuu todella ikävältä tuollaiset siivellä eläjät, joiden moraali sallii oikopolut omien intressien eteenpäin viemiseksi. Voi pahus, ei voi muuta sanoa kuin, että onpa todella ikävää ja surullista tuollaiset epärehelliset tyypit ovat löytäneet tiensä myös somemaailmaan… tai toisaalta se ei kai ole suurensuuri ihme. Näin tuon Chloe Morellon videon joitakin viikkoja sitten ja ajattelin, että sellainen koskee enemmän "suurta maailmaa", mutta olipa yllätys, että samanlaista likaista peliä on myös piskuisessa kotimaassamme.

  Yhteen aikaa armeijatakkisia hemmoja tupsahti seuraajaksi myös mun vaatimattomalle ja arkiselle instatilille, mutta sellaiset tyypit tuntuu jo lähtökohtaisesti huijaukselta ja ahdistavalta, niin olen blokannut järjestään kaikki, sekä muutamia muita vastaavia epäilyttäviä seuraajia. Kyllä yleensä heti hoksaa onko kyseessä aito ihminen, jolla on myös aito kiinnostus seurata vai joku hämärä tyyppi.

  Onneksi ei itsellä ole mitään pyrkimystä mihinkään oman blogin suhteen kuin viihdyttää itseään ja ehkä kourallista uskollisia lukijoita. Olenn kuitenkin suruissani kaikkien niiden rehtien ja ahkerien bloggaajien ja muiden somettajien puolesta, jotka omalla yrittämiselläön ja suurella vaivannäöllä yrittävät eteenpäin ja saada työstään myös sen arvonannon ja hyödyn, mikä siitä kuuluukin saada. Minä olen vaan iloinen, jos joku saa hyviä yhteistyökuvioita tai menestyy muuten blogista tms. kautta.

  Kivaa viikonloppua Tiia <3

  • Chloen video avasi silmät ja tuli humaus vaan päässä, että no kaikki tämä mitä olen epäillyt, niin näinhän se juuri onkin.

   Se juuri tässä harmittaa, että huijaajat pyllistää niin yrityksiin päin, mutta myös ahkerille kanssasisarille ja se jos mikä on väärin sen.

   Sama juttu ja muiden yhteistyöt eivät ole minulta pois, mutta jos joku epärehtiydellä niitä haalii, se syö pientä ihmistä.

   Ihanaa viikonloppua Sari <3

 • Mulle tämä blogimaailma on niin uutta ja ihmeellistä etten ymmärrä ihan kaikkea mitä tuossa kirjoitit. Voiko tosiaan seuraajia ostaa..Instassa olen huomannut että se on kuin Tinder konsanaan mutta myös täynnä paljon ihania ihmisiä joita on niin kiva seurata.Olen jokaisesta yhteistyöstä myös suuresti kiitollinen, että he luottavat tällaiseen pieneenkin blogiin..jokainen asiakas on tärkeä ja näkyvyys pienikin💕Sulla on Tiia ihana blogi..jatketaan samaan malliin.Mukavaa viikonloppua❤

  • Kyllä voi ostaa ja myös tykkääjiä ja kommentoijia. En tiedä voiko tänne blogiin ostaa, mutta YouTubeen, Twitteriin, Facebookiin ja Instaan eritoten.

   Avaan hieman eli olen itse instannut joka päivä 5v- ja minulla on nyt 6800 seuraajaa instassa eli tahtia n. 1000 vuodessa ja tuhat vuodessa myös noin tuhatta julkaisua kohden. Tämä on sellainen normaali tahti ja jollei ole suuri stara vaikka Kimi Räikkönen, ei suomalaisen perus instakuvat saa tuhansia seuraajia viikoissa. Niin ei vaan tapahtu. Joten kyseessä on ostetut seuraajat. 🙂

   Samaten avaan tuota blogger lukemaa eli nuo minun 40 000 sivulatausta ei ole yksittäisiä kävijöitä vaan ihmisiä, jotka ovat moneen kertaan käyneet blogissani. Yrityksille tulee ilmoittaa yksittäiset luvut eikä noita blogger lukuja, jotka pitävät vielä robotteja sisällään. Eli lataa itsellesi google analytics ja yhteistöitä tehdessä ilmoita siellä olevat uniikit kävijät. 🙂 Uskon, että pian kaikki yritykset osaavat jo vaatiakin tuota google analytics raporttia ja osaavat myös katsoa instaa, onko siellä aitoja seuraajia tai feikki.

   Kiitos kovasti Kristiina ja mukavaa viikonloppua. 🙂

 • Kiitos tuosta sovellusvinkistä, täytyy heti perehtyä ja yhdyn edellisten mm. Lady of the Messin, Lumo lifestylen yms. ajatuksiin. Onpas ihan järkkyä ja niin feikkiä tuo seuraajien haalinta ostamalla, onneksi se on jo läpinäkyvää ja on helppo nähdä nuo ei-oikeat tykkääjät. Oma instagram-seuraajamäärä kasvaa hitaasti mutta varmasti kun tuon käppyrän latasin, on myös kiva kertoa yhteistyökumppaneille, että omat seuraajat aitoja ja pitkälti suomalaisia aitoja ja normaaleja kuluttajia. Ei niitä vielä kymmeniä tuhansia ole, lähdetty vasta lähestymään neljää tuhatta : )

  Toivottavasti kaikki bloggaajia yhteistöihin hakevat yritykset tarkistaisivat google analytics-lukemat pyytämällä print screenin ko. blogin lukemista ja vaikkapa tietoa niistä lukijoista mistä ja keitä he ovat.

  Toivottavasti instagramin ja facebookin algorytmit palaavat vielä joku päivä sellaisiksi kuin ne olivat, eli kuvat tulevat juuri siinä järjestyksessä kuin ne postataankin palveluun. Nythän facebookin puolella julkaisu saattaa jäädä pimentoon, ellei se saa ratkaisevalla hetkellä sen yhdenkin ratkaisevan tykkäyksen. Siksi yritän heti kun näen jonkun postaavan faceen käydä tykkäämässä, toivottavasti muutkin toimisivat vastavuoroisesti niin : )

  • Minustakin on kiva, että voi rinta rottingilla kertoa ne aidot lukemat ja jos en kelpaa, sitten en kelpaa, mutta ainakin on rehti peli. 🙂

   Samaa toivon minäkin ja siksi on hyvä nostaa näitä asioita esille, että yritykset ymmärtäisivät tuon google analyticsin ja osaisivat myös sitä vaatia, siihen heillä on oikeus.

   Insta on nykyään niin peestä, oli niin kivaa katsoa kamujen kuvia aikajärkässä.

   Käyn aina jälkikäteen tykkäämässä instassa tai pyrin käymään, tuttujen instat ja tykkään kuvista. Facebookissa en pysy kärryillä, enkä siellä juuri viihdy, seinä on niin täynnä, että on mahdotonta ehtiä tykätä kaikesta, enkä edes kestä olla naimissa facen kanssa, aika ei vain riitä kaikkeen.

   Ihanaa viikkistä Heli <3

 • Olen kyllä kuullut/lukenut että Instagramiin jotkut ostavat seuraajia, mutta itse olen niin tietämätön ettei minulla ole hajuakan miten niitä voisi ostaa. Usein törmää siihen ilmiöön että joku on alkanut seuraamaan, mutta jos samainen henkilö ei ole sitä ennen klikannut tykkäävänsä yhdestäkään kuvastani, niin en ala seuraamaan häntä, koska silloin vaistoaa että kyseessä on vain tapa jolla yritetään saada minut seuraamaan häntä ja jos aloitan seuraamisen (tai vaikka en aloitakaan), niin parin päivän päästä kyseinen "seuraaja" n kadonnut kuin pieru saharaan. Vaikeaa on saada rehellisesti paljon todellisia seuraajia jollei ihan huippukuvia ole ja laajaa kontaktiverkostoa.

  • Minulle on tullut sähköpostiin viestejä, osta seuraajia. Siis en ikinä edes uskaltaisi moisille laittaa luottokortin numeroa, saatikka miten hyvältä tuntuisi, että on seuraajia jotka ovat maksettuja. Kerro siinä sitten yritykselle luvut, en ikinä kehtaisi.

   On mahdotonta rehellisesti saada tuhansia seuraajia hetkessä tavallaisen suomalaisen tallaajan ja instaajan, niin ei vaan käy, ellet ota aivan viimeisen päälle viilattuja kuvia tai olet stara. Olen itse tahkonnut nyt 5-vuotta tuhat seuraajaa vuodessa tahtiin ja näin se vaan menee.

   Kivaa viikkistä Kristiina <3

 • Olipa hyvä kirjoitus jälleen kerran. Itselläni on niin pieni blogi, jossa "virallisia" lukijoita on vain kourallinen ja kommenttien (ja tilastojen) perusteella vakituisia lukijoita tuntuisi olevan kuitenkin enemmän. Silti, ei ole tullut pieneen mieleen, että alkaisin huijaamalla huijata tai isotella seuraajieni määrää jonnekin taholle tai kalastella itselleni seuraajia. Instan puolella ärsytyskynnyksen sitten ylittääkin muutama juttu, suurimpana ärsytyskohteena tai pikemminkin ällötysasiana (dissaamatta miesseuraajia kokonaan) nuo äijänköriläät, jotka ovat tykänneet kerralla monesta asukuvasta ja lähettävät privaattiviestejä. Eivätkä seuraajien kalastelijatkaan minusta saa itselleen seuraajaa. Ja vähän perusasian vierestä, mutta kyllä ärsyttää suunnattomasti Instan muuttunut käytäntö, jolla näyttää seurattavien kuvia: moni tili, jota aidosti haluan seurata jää päiväkausiksi pimentoon, kun kuvat eivät tule näkyviin kuvavirrassa. Nurinastani ja ärsytyksistä huolimatta leppoisaa ja hyvän mielen viikonloppua!

  • Huijaaminen on tie, jolle kun menee, niin ei taatusti tule nukuttua öitä niin hyvin tai katsottua ylpeydellä peiliin.

   Insta on nykyään ihan peffasta, oli niin kiva seurata aikajärkässä mitä kullekin kuuluu ja miten kunkin aamu on vaikka lähtenyt käyntiin.

   Kivaa viikkistä Belladonna <3

 • Itse laitan aina pyytäjille kuvakaapaukset Google analytics -tilastoista. Vaikka joskus on ollut kausia, että yksittäisiä eri kävijöitä on blogissani ollut 15.000 ja sivulatauksia jopa 45.000, niin en koskaan sanoisi näitä lukuja kysyjälle. Koska ne on olleet yksittäisen ajan lukuja. Kun joku kysyy, niin ilmoitan ne edeltävän kuukauden luvut Analytciksistä, vaikka ne olisi hitaasta postaustavastani johtuen vaikka 5.000 eri kävijää ja sivulatauksia 20.000. Se, että joskus on ollut jotain, ei tarkoita, että se on aina ja joka kuukausi.
  Kuten sinäkin tiedät, niin minähän olen niitä, jotka estävät instassa uusia seuraajia, jos ne on niitä epäillyttäviä "leskimiehiä" 🙂 Ne menee samantien estoon, eikä pysty seuraamaan mua 🙂
  Yritysten kyllä pitäisi enemmän tänä päivänä olla kiinnostuneimpia lukijoiden ikähaarukasta ja millaisia ihmisiä meitä seuraa. Se on kyllä tärkeämpää kuin koko ajan vain lukuihin tuijottaminen. Onneksi nyt ollaan kiinnotuneita mikrovaikuttajista, jotka siis tulevat ja toivotaan, että yrityksetkin kiinostuvat enemmän siitä, että se pienempi kohderyhmä on oikea.
  Hyvä, kuitenkin, että luvuista puhutaan. Jotta ei vaan niitä bloggerin tilastojen lukuja anneta, kun nehän ei kerro mitään muuta kuin liian suuria lukuja 🙂

  • Sama täällä, google analytics. Esim. nyt sain juuri kivan yhteistyön, vaikka laitoin joulun ajan raportin ja joulukuu ja tammikuun alku juuri hiljaisinta aikaa kesän kanssa. Mutta olen myös laittanut viime vuonna lukuja kysyttäessä keskiarvon, koska blogini niin kovin heittelee yli 10 000 ja 10 000 lukujen kanssa, niin laitoin vuoden keskiarvon, koska vuosi oli niin tasainen, eikä tuollaisia piikkejä ole ollut, kuten aiempana vuotena taas oli, kun Indiedays jakoi postauksiani ja ne tekivät ison piikin.

   Kohderyhmä oikea sellainen on hyvin tärkeä asia, tehdessä mainontaan, eikä vaan hutkia menemään.

   Ihanaa viikonloppua Maiju <3

 • Totta että seuraajia haalitaan, mitä en ymmärrä. Tiedän eräänkin joka hommasi seuraajia, jotta pääsisi ilmaiseksi messuille mediakortilla. Itsellä ihan sama kuka seuraa – en seuraa takaisin jos ei kiinnosta hänen sivunsa; sen takia en todennäköisesti löytänyt instasivuani koko social bladesta 🤣

  • Löysin kyllä sut sieltä, eli pitää painaa instatäppää, sivusto olettaa youtubea. 🙂

   Ei ole totta, eihän messulippu edes maksa mitään, kuka huijaa sellaisen eteen! Kaikenlaista!

   Ihanaa viikkistä ja kisuille myös <3

 • Olen aika osaamaton näillä tuntemattomilla teillä, mutta bloggaan ja luen muiden blogeja vain ihan omaksi ilokseni, joten aika paljon menee mainostajien panostusta kohdallani hukkaan.
  Insta on minulle vielä valloittamaton paikka ja faceenkin olen suostunut ihan vasta…

  • Ei kaikkia mainokset palvele, vaikka toki on olemassa alitajuntainen mainonta. 🙂 Instaan vaan, olisi kiva seurata kuviasi siellä. <3

 • Kiitos tästä postauksesta! Itsekin kun valitettavasti tiedän numeroiden valehtelusta yrityksille. Yritykset eivät aina edes ymmärrä kyseenalaistaa numeroita ja jotkut bloggaajat luottavat esim. Bloggerin lukuihin eivätkä cross-checkaa esim. Google Analyticsin kanssa. Vaikka mun blogi on ollut pystyssä jo 8 vuotta niin lukijoita ja instaseuraajia on tosi vähän, en ole missään nimessä silti harkinnut huijaamista, ketä se palvelisi?

  • Yritykset eivät todellakaan aina ymmärrä kyseenalaistaa, sen on tässä bloggaajana saanut huomata. Toki on valveutuneita yrityksiä, mutta on myös paljon niitä ei olevia.

   Huijaaminen ei palvele ketään, eikä se hivele omaa seuraajaa, kuten ne aidot seuraajat, oli niitä miten vähän tahansa. <3

   Kivaa viikkistä Henna <3

 • Kiitos, Tiia, tästä postauksesta, todella hyvä ja perusteltu kirjoitus ja vielä muutenkin mielenkiintoista statistiikkaa. Olen itse mikrobloggari eli kirjoitan pienelle yleisölle, mutta eipä todellakaan tulisi mieleenkään alkaa ostamaan "suosiota" 😀 Enemmänhän tuo olisi itsensä huijaamista 😀 Eiköhän tässäkin asiassa kannattaisi vaan mennä sisältö edellä ja aidoilla asioilla. Hyvää viikonloppua – "suuntaa dinnerille tyttöjen kanssa" !

  • Nimenomaan itsepetos on pahin petos ja minua ei hivele lainkaan maksetut seuraajat, joten en lähtisi ikinä.

   Kyllä sisältö, aitous ja sydän ja hyvä omatunto, näillä eväillä.

   Ihanaa viikoloppua Susanna ja toivottavasti oli kiva dinneri <3

 • Onpa kurjaa kieroilua, en moista ole osannut edes kuvitella tapahtuvan.
  Oma pikkuinen, sekava instatilini on nykyään suljettu taannoisen kiusaajan takia.
  Seuraajiksi pyrkii nykyään enimmäkseen hohtavahampaisia jenkkejä, joilla on kuva tai pari profiilissaan, enkä heitä hyväksy D
  Muutenkaan en oikein ymmärrä tavan ihmisesten taholta miksi seuraajiksi aletaan, ja seuraavassa hetkessä sieltä kadotaan. Itse en mokomaa jatkuvaa showta jaksaisi edes.

  • Onko sinulla ollut kiusaaja? En tiennytkään.. Onpa todella surullista. Juu itse en ole unfollaaja tyyppiä, mutta myönnän unfollaan, jos vilunkipelillä minut unfollataan tai jos joku tuttu unfollaa, se jostain syystä vähän kirpaisee ja sitten minä unfollaan myös hänet, en siksi että sillä olisi merkitystä seuraanko vai en, vaan haluan ilmentää, että huomasin mitä toinen teki.

   On ollut sukulaista unfollaajana ja ystäviä, että kaikenlaista, kaikki ei jaksa katsella mukikuviani hih.

   Ihanaa viikkistä Heli <3

 • Tunnen kanssasi aivan samoin, Tiia. Olen tässä mielenkiinnolla seurannut erään kanssasisaren instatilin äkillistä kasvua. Vielä muutama kuukausi sitten hänellä oli vähemän seuraajia kuin minulla, mikä ei ole paljon, ja nyt ykskaks on alkanut luvut paukkua. Taas oli tullut muutama sata lisäseuraajaa reilussa viikossa. Kun katsoo seuraajien tiliä, on yhdelläkin kuvia parikymmentä, jotka on lisätty samana päivänä ja siinä kaikki. Ostettu seuraaja siis.

  Ei tuo kivalta tunnu. Itse olen ollut Instassa pari vuotta ja seuraajamäärät ovat jämähtäneet Instan uudistumisen myötä, mutta ei voi mitään. Epärehelliselle tielle en lähde.

  Mitä tulee blogiarvontoihin, joita tuolla ylhäällä kovasti paheksuttiin niin, minusta ne ovat ihan ok. Jos haluaa lisää lukijoita ja sitä kautta myös yhteistyötä, en ymmärrä, miksei arvontoja voisi käyttää markkinointina. Osallistuminen niihin on täysin vapaaehtoista – kuten järjestäminenkin. Se on kuitenkin ihan rehellistä toimintaa ja jollekulle voittajalle tulee hyvä mieli. Olen itsekin voittanut monissa blogiarvonnoissa ja kyllä se ilahduttaa. Siinähän oman blogin kiinnostavuus tulee myös mitattua, lähtevätkö arvonnan mukana tulleet lukijat samoin tein pois.

  Itse en tykkää moralisoida toisten bloggaajien toimia niin kauan, kuin ne ovat rehellisiä. Tarkoitan arvontaa, bloggaustahtia, naamakuvia, asukuvia yms. Oma blogi, oma tyyli!

  • Miten kanssasisaret eivät ymmärrä, että kyllä tuon huomaa, se on suorastaan räikeän ilmeistä.

   Blogiarvonnat ovat todellakin ok ja en ymmärtänyt että niitä arvosteltiin, vaan että on haluttu pitää arvonnat kaikille avoinna, eikä haalia tykkääjiä sitä kautta. Itse olen sitä mieltä, että jos laitan omaa rahaa postikuluihin, ja niihin on mennyt muutama sata euro, niin kyllä silloin on kiva, että seurataan edes blogia tai facea, kun osallistutaan, koen sen vastavuoroiseksi.

   Sama juttu, kukin tehköön mitä lystää, mutta huijaamista en niele. 🙂

   Ihanaa viikkistä kukkien parissa Satu <3

  • Niinpä. Eivät ne arvonnat ilmaisia ole. Useimmiten ostan palkinnot itse ja postikulutkin ovat melkoisen kalliita. Minä lasken nuo arvonnat markkinnoinniksi. Aina on ne samat, jotka tulevat arvontojen perässä ja lähtevät pois. Useimmiten myös jää ihan aitoja lukijoita, jotka ovat arvonnan myötä löytäneet blogiin.

   Tuli muuten mieleen, että itse olen jossain kohdassa poistanut Instastani varmaan tuhat kuvaa erinäisistä syistä. Eivät enää miellyttäneet omaa silmääni, kännykän muisti oli täynnä valokuvien vuoksi yms. Näyttääköhän nyt mun kuva-seuraajasuhde pahalta? No, ei voi mitään! Hih!

  • Arvonnat eivät ole ilmaisia, vaan ne vievät aikaa ja myös postikuluissa paljon rahaa. Voisin toteuttaa paljonkin yhteistyöjuttuja ilman arvontoja, mutta minusta on aivan mahtavaa, jos yritys tarjoaa jotain lukijoillekin.

   Toki on näitä onnenonkijoitakin, sekin lieveilmiö kuuluu tähän kuvioon.

   Apua älä edes mieti tuollaisia ja en tiedä meneekö nuo seuraajamäärät ihan julkaisumäärien kanssa miten suhteessa, vaikka omalla kohdalla menee. 🙂 Nyt vaan porskutetaan eteenpäin ja kun itse tietää, että rehellisin keinoin, niin se vaan on niin hyvä olotila. <3

   Muiskuja Satu <3

 • Asiaa! Olen myös itse joskus törmännyt vastaaviin feikkiseuraajilla täytettyihin instatileihin, mutta en ikinä itse jaksaisi lähteä moiseen. Haluan, että minun tilistäni pidetään sen vuoksi mitä sinne laitan ja jos ei pidetä, niin ei haittaa:) Prinssi Harry alkoi kyllä minuakin seuraamaan justiinsa, joten voi hyvää päivää!
  Seuraajalukujen ilmoitukset blogeissa meinaa ilmeisesti karata käsistä yhteistyön toivossa ja onhan minulle suoraa päin valehdeltu näitä lukuja, joten vaikea on meikäläisen tätä hommaa tajuta. Ei ne luvut kuitenkaan aina kaikkea kerro, se pitäisi yhteistyössä myös ymmärtää firmojen. Tästä on tullut kauhea kilpajuoksu blogien kesken ja välillä huvittaa näillä luvuilla kehuskeleminen:)
  Minusta ei ole mitään pahaa noiden arvontojen järkkäämisessä. Miksi olisi? Ei niistä kuitenkaan haittaakaan ole kenellekään. Juuri eilen laitoin arvonnan pystyyn, koska blogini täyttää 5 vuotta:D

  • Voi Prinssi Harry <3

   Niin sinulle on valehdeltu ja miten joku joka on tietyn listan häntäpäässä, niin hänen lukemat on tuplasti isommat, kun listan yläpäässä olevan, ei tälle voi kuin nauraa. Tai jonkun blogi, jossa käydään päivässä kuulemma yhtä paljon, kuin meillä kuukaudessa ja nohh… niinpä.

   Ilman muuta arvontoja, ja olen laittanut satoja euroja postittamiseen, niin minusta silloin seuraajille arvonta, hommelit ovat myös vastavuoroisia.

   Ihanaa viikkistä M <3

 • Heippa Tiia, muutama asia tuli lukiessa mieleeni. 😊
  Kyllä suurin osa yrityksistä on valveutuneita, ja ymmärtävät vaikuttajamarkkinoinnin ja -viestinnän merkityksen. Ja silloin kyllä ymmärtävät myös esimerkiksi GA:n päälle. Hyvin isolla osalla yrityksistä jotka tekevät markkinointia käyttävät viestintä- tai mediatoimistoa markkinoinnin suunnitteluun ja kanavavalintaan, TAI heillä on viestintä/markkinointiosasto, joka asiaan on perehtynyt.

  Jotkut yritykset kokeilevat itse, ilman osaamista muutamaa "sometempausta" ja toteavat ettei se "kannata" kun eivät ole osanneet miettiä kohderyhmää tai ylipäänsä miksi sen tekevät. Ne roiskaisevat "somemainoksen" samalla tavalla, kuin ostavat rivimainoksen paikallislehdestä tai paikallisen XYZ-joukkueen/yhdistyksen kannatuslehdestä. Ajatus kulkee rataa "muutama satanen/tonni sinne tänne – onhan se budjetissa". Eli ongelma on siinä, ettei ymmärretä markkinoinnin / vaikuttamisen mahdollisuuksia tai tärkeyttä. Silloin on ihan sama mikä se kanava on.

  Seuraavan asian kertominen julkisesti taitaa olla someitsemurha, mutta olen rehellinen. 😉 Oma käyttäytyminen Instassa on aika itsekästä – seuraan tilejä, jotka haluan omaan päivittäiseen feediin. Tätä Instan uusi algoritmi on kyllä hienosti sekoittanut! Tosi monia seuraamiani tilejä joudun skannaan yksi kerrallaan läpi noin kerran viikossa, jotta edes joskus näen mitä ihmisille kuuluu. Joitakin tilejä käyn katsomassa (ja tykkäämässä kuvista), vaikken olekaan tilin kirjautunut seuraaja. En välttämättä jaksa heidän kuviaan joka päivä, mutta niitä on silloin tällöin kiva pikaisesti katsella.

  Itse en seuraa ketkä minua seuraa, ja poistuuko niitä vai tuleeko niitä lisää – luvuthan elävät koko ajan. Seuraamani tilit vaihtuvat muutenkin mielenkiinnon vaihtumiseni mukaan. Välillä klikkaan itseni seuraajaksi jollekin tilille, MUTTA jos feediin alkaa tulla kuvatulvaa, jota en jatkuvasti "jaksa", niin lopetan seuraamisen. Ei siinä ole kiinni siitä seuraako ko. tyyppi minua vai ei. Esimerkiksi, jollakin on kivoja treenikuvia/vinkkejä/videoita ja sitten yhtäkkiä kuvat ovatkin pelkkiä selfieitä ja belfieitä, niin lopetan seuraamisen. Tai jos alan seurata jotakin tiliä koska hänellä on vaikkapa kivoja sananlaskuja tai tunnelmallisia sisustuskuvia, mutta voi olla, että puolen vuoden päästä ne vaan toistavat itseään ja ovatkin tylsiä. Mutta vuoden päästä ne voivatkin olla taas kivoja ja sitten klikkaan takaisin seuraajaksi.
  Eli mun oma Instakäytös riippuu varmaankin tuulista ja tähtien asennosta – ei siitä seuraako joku minua, tai lopettaako joku seuraamisen. 😊

  • Hei Annu,

   Uskon että on paljon yrityksiä, jotka ovat kartalla ja myös pressitoimistoja. Mutta olen myös eri mieltä, sillä näin bloggaajana tiedän muutamia bloggaajia/somettajia jotka huijaamalla saavat satojen eurojen yhteistöitä. Samaten olen nähnyt pressitilaisuudessa juuri, miten luvut laitetaan paperille eli täytetään lomake ja sen perusteella porukka saa yhteistyöt ja kyllä nämä huijarit ovat saaneet ne satojen eurojen tuotteet, vaikka esim. listasijoituksena heidän ilmoitetut lukemat ovat tiedostettavasti valheelliset. Monille isoilla yrityksillä on varmasti varaa tarksitella, mutta entäs pienet yritykset, jotka ovat vielä aika tietämättömiä.

   Uusi insta on peestä, oli kiva seurata minulle tuttujen ihmisten kuulumisia aikajärkässä ja ei niin myöskään, että kaikki kuvat tulevat tulvana. Minusta tuossa ei ole mitään itsekästä, mutta arvostan rehtiyttä. Rehtejä kun ollaan, niin kenties jos olen jotain seurannut pari vuotta instassa, en samana päivänä kun näen hänet ensimmäisen kerran lakkaa seuraamasta toista instassa. 😉 Siitä jää eittämättä hieman outo tunne, että pari vuotta kuitenkin jaksoi seurata, mutta kun minut näki, se oli siinä. Että ehkä itse olisin kohteliaasti odottantu muutaman päivän ja sitten unfollannut. Mutta tämä on minun mielipide ja itse olen nössykkä.

   Arvostan rehtiyttäsi ja totta kai jokainen seuraa juuri mitä haluaa ja mitkä kiinnostaa, mutta itse haluan kannustaa ja pidän myös tiettyä some-etikettiä kohteliaana käytöksenä.

   Kivaa viikonloppua annu. <3

 • Voihan Prinssi Harry tuota instagramin. Heitin tuon prinssin tuohon, koska hän käy tykkäämässä ja laittelemassa viestejä ja sitten lähtee seuraajista. Hänen mukanaan tulee myös muita seuraajia, jotka myös poistuvat lähes heti. Tämä prinssi esittää olevansa aito, mutta hän kyllä asuu Thaimaassa 😀
  Itse en ymmärrä millään tuota huijaamista. Minä olen ylpeä omista lukemistani, koska tiedän ne omalla, kovalla työllä, ansainneeni. Tosi hyvin kirjoitit Tiia <3

  • Harry <3 olisitpa oikea <3 Thaimaan prinssikö se sua halajaa kuitenkin. 🙂

   Ihan juuri näin, vaikka blogiani lukisi yksi henkilö, hän olisi se minun aito ja yksi ja se riittäisi. <3 Joten näillä mennään eli sydämellä. <3

   Ihanaa viikkistä <3

 • Todella hyvä postaus! En ymmärrä lukujen vääristelyä, valheella on lyhyet jäljet ja aina jää kiinni. Pitäisi osata olla ylpeä niistä oikeista luvuista, itse en nukkuisi yöuniani hyvin jos valehtelisin! Ja ihan kamalaa olisi myös ylläpitää sitä sellaista valheiden verkkoakin, luulisi sellaisen olevan henkisestikin kuluttavaa!

  Mulla on vähän mennyt Instaan maku, koska se uusi algometri on ihan kökkö. Siinä saattaa näkyä parilta tyypiltä kymmenen kuvaa perätysten, ja sitten kun käyt välissä tykkäämässä, siis etsien varta vasten jonkun toisen tyypin tilin ja tykkäämässä hänen kuviaan niin kas, tämä tyyppi vaihtuukin tuon toisen tyypin tilalle. Mä niiin kaipaan sitä aiempaa Instaa! Ja en todellakaan ymmärrä Instassa seuraajien ostamista, sekä sitä follow-unfollow- kissanjuoksupeliä. Mrr!

  Mutta ihanaa Viikonloppua kaikesta huolimatta!

  • Juu siis jos maksaa seuraajista, niin sillähän haetaan jotain hyötyä eli tässä tapauksessa luulisin, että yhteistöitä ym. Että tuskin vaan sitä, että wow nyt mulla on paljon seuraajia ihan ilokseni tässä vaan. No jos valehdellaan yritykselle tavallaan luvut, niin ihan on petolliseen toimintaan verrattaaa mielestäni. Joten en nukkuisi hyvin en.

   Se uusi algometri on ihan totaalikökkö, oli niin kiva ennen seurata kaikkien vaikka aamuhommia, mutta nyt tulee pötköön ne kuvat ja joidenkin kuvia en näe. Ihan pöhköä. Pitäisi ryhtyä instalakkoon, että saataisiin vanha systeemi takaisin.

   Kaikkinainen pelaaminen on pepusta, näin on näreet

   Ihanaa ja sydämellistä viikonloppua Salka <3

 • Tärkeä aihe jälleen kerran.
  Selkisi sekin mitä ne lääkärit ja upseerit yms ovat jotka yks kaks ilmaantuvat Instagramissa seuraajiksi.
  En ymmärrä tuota oman edun hakemista tai huijaamista- on se sitten somemaailmassa tai ihan tässä oikeassa elämässä.
  Itse lataan Instagramiin satunnaisesti kuvia – joskus useamman samana päivänä. Joskus menee pitkäänkin ilman että lataan yhtään mitään. En hae kuvillani mitään erityistä, on vain mukava julkaista kuva johon olen tyytyväinen tai kuva on jostain minulle tärkeästä asiasta.Itsestäni ei taida olla yhtään kuvaa profiilikuvaa lukuunottamatta.
  Ja niin sinisilmäinen olen ollut että ei ole tullut mieleenkään että seuraajia voisi ostaa …
  No minä olen tyytyväinen tähän omaan sometukseeni sellaisenaan, niin kuin sinäkin.Ihanaa viikonloppua sinulle Tiia <3

  • Juu ja olen miettinyt, että osa noista lääkäri ym. feikkiprofiileista voi olla sellaisia, että olettavat että lovestutaa niihin ja yrittävät saada rahaa, vaikkapa sairaille lapsilleen jne. Näistä olen lukenut lehdestä. Aikamoista vilunkipeliä ja ikävää niille aidoille ihmisille, joiden kuvia nuo feikit käyttää.

   Ihan juuri näin, en jaksa pelata vaikka instakuvilla, lataan mikä itseäni miellyttää ja joskus liikaa kuvia päivässä, joka ärsyttää joitain ja unfollaavat, mutta katsos kun minun tili se on ja joskus on hauska sitä kahlata taaksepäinkin, että ai mitäs sitä sattui kk sitten tai viime kesänä.

   Ihanaa, että tulee seuraajia, mutta en halua laskelmoida kuvia, miettiä miten ne sopii yhteen toistensa kanssa tai pitää kaikkia kuvia tietyn värisinä. Hirmu ihania ja upeita tälläisiä instatilejä on ja ai että jotkut ovat taitavia ja heidän instatili kaunis, mutta en vaan jaksa paneutua tälläiseen ja tehdä instaa ns. liian huolella, tykkään että elämänmaku näkyy, niin täällä, kuin instassa ja kaikkia se ei tietenkään miellytä, mutta näillä mennään.

   Nautitaan siitä mitä tehdään, se on tärkeintä ja feikkiseuraajien ostaminen ei toisi minulle mitään nautintoa, maksettu seuralainen ei vaan ole sama, kuin aito rakkaus.

   Ihanaa viikonloppua Ritva <3

 • Kiitos Tiia hyvästä kirjoituksesta. Painavaa asiaa ja niin totta. Eipä tuohon ole mitään lisättävää, sillä olen kanssasi täysin samaa mieltä.
  Aitous ja vilpittömyys on tärkeintä.
  Ihanaa lauantaita <3

 • 1) maksetut seuraajat (oli alusta mikä vain), kiitos ei
  2) olen ilkeä ihminen enkä seuraa takaisin, ellei uuden seuraajan kuvafeed kiinnosta minua oikeasti. Hurjan usein käy niin, etten edes käy katsomassa kuka uusi seuraaja on.
  3) tämän sanottuani myönnän rehellisesti, että seuraan ehkä noin 10-15 Instaajaa supporttina.

  Tässä voisikin esittää kysymyksen: miksi seurata ketään support-mielessä? Sekin on tietynlaista huijaamista. Ainakin, jos katsoo yrityksen/mainostajan näkökulmasta. Ei tuki-seuraaminen ole ns. aitoa, kiinnostunutta seuraamista. Olen nykyään itse sortunut tykkäämään kuvista, joista en oikeasti välitä. Mutta olen ajatellut, että on kiva seurata jonkun kuulumisia ja siksi minulla onkin hyvä syy tykätä. Instagram-kuvat, jotka ovat pelkkiä mainoksia, eivät minua kiinnosta eivätkä saa ostamaan mitään. Ne itse asiassa vähän ärsyttävät. Vielä enemmän nostattaa kulmakarvoja katsoa kuvia, jotka ovat mainoksia, mutta niistä on "unohtunut" selvä mainonta yhteistyöstä tai se on piilotettu hakusanoihin viimeiseksi.

  Instan uusi algoritmi on ihan syvältä. Jos haluat olla ystävällinen ja tykätä tukena jonkun kuvista, saatkin niitä sen jälkeen feedisi täyteen ja ne kuvat/tilit, joita oikeasti haluat seurata jäävät näkemättä.

  Eli, kiitos Tiia, tämä oli hyvä postaus ja palaan entiseen tapaani olematta tykkäämättä kuvista, joista en aidosti tykkää ja seuraamatta heitä, joita minulla ei ole kiinnostusta seurata.

  Ehkä tämä mun mielipide on jonkun makuun tyly, mutta aikanaan Instagram oli mulle sellaisten valokuvien jako- ja katselupaikka, joista tykkäsin. Valokuvilla tarkoitan muuta kuin lifestyle-esittelyä tai oman elämän esittelyä, niitä seurasin blogeissa ja Facebookissa. Instagram valitettavasti muuttuu yhä kiihtyvässä määrin mainosalustaksi ja tiedän – kyllä vain – että olen itse aiheuttanut sen, mitä omassa kuvavirrassani liikkuu.

  Voi, kun Instaan tulisi mahdollisuus hallita oman feedin kuvavirtaa tekemällä ryhmiä ja katsomalla niitä ryhmiä erikseen. Vai ei kai siellä sellaista ole jo?

  Hyvää viikonloppua, Tiia! Muiskis!

  • Juu ei maksullisia seuraajia, kiitos ei. 🙂

   Et ole ilkeä ihminen mielestäni laisinkaan ja eikös jokaisella ole oikeus oman näköiseen insta elämäänkin. <3

   Mitä tukiseuraamiseen tulee, niin tästä olen hieman eri mieltä. Minulta ei ole pois laittaa sydäntä toiselle tärkeälle asialle, se on lähimmäisenrakkautta ja yhteisöllisyyttä ja välitän siitä, että joku toinen iloitsee asioista, jotka ovat minulle merkityksettömiä. Jos ne tuottavat minun välittämilleni ihmisille iloa, ne tuottavat minullekin. Mutta ymmärrän yhtälailla tuon sinun kulman ja sinulla on siihen oikeus.

   Mitä tulee sydämien antamiseen kuville joista et tykkää yritysten kannalta. Yritykset tästä viis veisaavat, piilomainonta eli alitajuinen mainonta on valtava voima, tätä harjoitetaan kaikkialla mediassa, leffoissa vaikka tähti juo Coca-Colaa. Umpiohuoneeseen pitäisi muuttaa ja ilman niin mitään somelaitteita, jos haluaisi täysin puhdistautua ympäristön vaikutteilta. Tärkeintä on yrityksille se, että se kuva on nähty, niin raitiovaunupysäkin tolpassa, ohjelman välissä, se pakollinen mainos jonka joudun katsomaan, jotta pääsen katsomaan sen tubevideon, kaikki samaa massaa ja sydämen antaminen ei liikuta yritystä tässä nyt suuntaan eikä toiseen isolla mittakaavalla. Joten sen sydämen annan kanssasirille lojaaliuden ja ystävyyden ja sparraamisen merkiksi.

   Instan algoritmi on ihan peestä, allekirjoitan kaiken saman. 🙂

   Voit Heli palata juuri tuohon sinun haluamaasi moodiin ja se on juuri hyvä sinulle, koska se on sinun tapasi ajatella ja näin jokaisen tulee tehdä, kuunnellen sitä omaa sydäntään. <3

   Ei kommenttisi ole tyly, vaan se on yksi oma näkemyksensä asioista ja täysin oikeutettu. Itse olen tälläinen pehmo ja kannatan sydämien antamista ihan niille ihmisille. <3

   Tuo ryhmäfeedi olisi ihan mahtava juttu, nythän me joudumme katsomaan väkisin sponsoroituakin sisältöä, mutta jostainhan ne rahat jokaisen tulee saada ja niin tämä maailma pyörii.

   Muiskuja Heli ja kiitos virkistävästä mielipiteestä, me ihmiset olemme kaikki erilaisia ja se on juuri hyvä niin. <3

 • Olisi ehkä pitänyt jaksaa lukea koko vuodatus muutaman rivin sijaan. Onhan se nyt aika naurettava ajatus, että "mulla on somessa seuraajia – siis elän". Jollain tavalla ymmärrän tuon ajatusmallin nuorilla, jotka ovat kasvaneet someajassa, mutta että vanhat naiset…
  Aika paljon ihmisiä tuntui huvittavan se neiti X:n kysymys Napakympissä: "Montako seuraajaa sulla on instassa?" 😀

  • Jouduin tämän kommentin lukemaan useampaan kertaan, koska meni niin asian ja aiheen vierestä ja jouduin pohtimaan miten ihmeessä nuoret, elämisen tarkoitus tai Napakymppi liittyy tähän aiheeseen. Ai niin mutta kun et lukenut tekstiä, tulit vaan heittämään muuten vaan juttua. 😉

   Jos ihmiselle somettaminen on työ, kuten hyvin monelle tänä päivänä niin luvuilla eli seuraajien määrällä on merkitystä.

 • Olipa mielenkiintoinen postaus ja minulle tällä hetkellä erittäin ajankohtainen, sillä juuri tällä hetkellä ihmettelen noita lukuja ja yritän verkostoitua blogini kanssa täällä Suomessa. Samalla myös hieman ahdistava postaus, sillä bloggaaminen on ollut kivaa puuhaa ja ulkomailla asuessa se oli minulle yksi henkireikä, mutta näistä lieveilmiöistä en tykkää. Bloggarina olen ollut tähän asti hyvin yksin ja nyt nautin siitä, että lähettyvillä on useita kollegoita ja heidän kanssa voi jakaa kokemuksia. Blogia olen kirjoittanut jo useamman vuoden, mutta omat luvut ovat hyvin pienet kun vertailen niitä muihin blogeihin, olen aina ihmetellyt miten noita huimia lukuja voi oikein saavuttaa? Olen "avainkaulalapsi", joten sometus on minulle uutta, mutta opin siitä lisää koko ajan, sain tästä postauksesta hyviä vinkkejä esim. blogger vs. GA luvut, ilman tätä postausta olisin ilmoittanut ihan vääriä lukuja… Bloggaaminen on minulle intohimo ja se on avannut minulle ihan uuden maailman, olen oppinut paljon uusia asioita sekä löytänyt erilaisia kiinnostuksen kohteita ja niitä on ollut kiva jakaa lukijoiden kanssa. Joukkoon mahtuu aina monenlaista, minulle määrät eivät ole tärkeitä vaan laatu, lukijan kommentti on aina paras palaute!

  • Martta tiedätkö minustakin tämä oli ahdistava postaus ja kaikki se mietintä ja prosessi ja kirjoittaminen tähän vaikutti yöuniin negatiivisesti. Sillä negatiivinen luo negatiivista. Eli ahdistavaa ja ahdistava on ihmismieli, sillä oli mikä ihana juttu tahansa, sen aina pilaa lieveilmiöt, koska ihminen vaan nyt on sellainen.

   Tässä eittämättä tulee mieleen sanat, röyhkeys ja epäreiluus ja ihan valhe ja ne eivät ole kivoja piirteitä ihmisessä ja huomata niitä ihan blogikollegoissa.

   No minähän blogin alussa ilmoitin nämä blogger luvut, kun en muuta ymmärtänyt, mutta hiljakseen tässä koko ajan oppii uutta ja on ihan hyvä, että tietoa myös jaetaan.

   Määrä ei ole tärkeä, vaikka itse olenkin aika tiivistahtinen, mutta ihan jokainen omalla painollaan, niin kauan kuin meno on reilua, näin ajattelen, että kaikki kukit kukkikoon, paitsi vilpin kukat.

   Ihanaa viikonloppua sinulle Martta. <3

 • Hieno postaus ja karmaiseva ajatus, että pitäisi haalia seuraajia rahalla tai huijariseuraajilla. Onneksi olen niin laiska ja töissäkin on käytävä, etten tällaiseen puoleen ehdi syventyä. Tuohon Google Analyticsiin täytynee tutustua tarkemmin paremmalla ajalla. Olen onnellinen jokaisesta blogini seuraajasta, ja tiedän, ettei niitä ole paljon, koska blogini aihepiiri on muotoutunut kulttuuripainotteiseksi, eikä postauksia ehdi tehdä päivittäin. Kulttuuri on kuitenkin aika suppean ihmisjoukon mielenkiinnon kohteena. Se, minkä olen huomannut, että heti, jos esimerkiksi jokin teatteri linkittää blogipostaukseni jostain näytelmästään sivuillensa, kävijämäärä kasvaa. Ja onpa tätä kautta jopa tullut yhdeltä vanhalta ystävältä yhteydenottokin. 🙂

  On kuitenkin tosi ikävä lukea, että tällaista tehdään systemaattisesti. Siis ostetaan seuraajia. Itselleni Instagram on esimerkiksi enemmänkin elämän tähtihetkien tai vähemmän tähdellisten tuokioiden kuvauksia. Pitäisi ehkä aktivoitua siinäkin, ja linkittää sinne uusia postauksia, mutta jotenkin en ainakaan vielä ole tuntenut sellaista kovin omaksi jutukseni.

  Oli myös järkyttävä lukea siitä, kuinka joku uusi PR-henkilö saattaa poistaa 40+ -bloggaajan listoiltaan. Ajattelematonta, koska usein kuitenkin tämän virstanpylvään ohittaneet ovat niitä, joilla on rahaa, jota kuluttaa, jos halutaan ajatella asioita rahassa.

  Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle Tiia <3

  • Oikotietä onneen ei ole, toki joillain voi käydä hirmuinen munkki, että breikkaavat vaikka jollain uskomattomalla luontokuvalla, mutta harvemmin ja pitäähän sitä sitten synnyttää niitä hienoja kuvia lisää. Toki on sellaisia staroka, kuin vaikka uskomattoman taitava valokuvaaja Konsta Punkka, joka on niin hienoilla kuvilla varmasti kasvattanut instatilin hetkessä. Mutta ei tavallisen pulliaisen tavalliset kuvat, etenkin Suomessa vaan vedä sellaista yleisöä ihan tuosta noin vaan.

   Tylsää, huijaaminen on vaan niin tylsää ja tyylitöntäkin.

   Ihan mieletön juttu, että vanhalta ystävältäkin on tullut yhteydenotto, blogimaailman tiet ovat merkilliset. <3

   Juu no tässä tapauksessa selkeästi on poistettu useampi 40+, kun ei aina ne nuoret ymmärrä meidän arvoa ja sitä, että me niiden rahakirstujen päällä istutaan hih.

   Ihanaa viikonloppua Mannilainen <3

 • Ihan kaikkia sanoja en edes tiennyt mitä tarkoittavat..voi minua tumpelo-maalais-blondia:( Harmi jos yrityksissä aletaan "syrjimään" 40+ ryhmää..se kun tosiaan usein on se eniten ostavin ryhmä:) …ikävä menetys niille yrityksille! Minusta tuntuu että paras fiilis tulee kuitenkin siitä kun on ihan omin voimin tehnyt sen minkä tehtävissä on..ja nauttii sitten niistä seuraajista jotka ovat mukana aidosta halusta/kiinnostuksesta.. Monessakin asiassa minusta se "Laatu korvaa määrän.." pitää paikkaansa! Leppoisaa viikonloppua♥

  • Ihana olet ja tämän julkaistessa kyllä mietin, että tässä on elementtejä, jotka voivat olla uusia ja vieraita. <3

   Ihan samaa mieltä tuosta, laatu korvaa määrän ja itsekin näen tuosta sivulatausmäärästä, että omat lukijat ovat sitoutuneita, se jos mikä lämmittää sydäntä.

   Kiitos taas ihanasta kommentista ja suloista sunnuntaita Päde <3

 • Minä en oikeastaan ymmärrä ihan täysin sitä, että bloggaajat ja instagrammaajat nostavat näistä asioista hälyä. Se, että tietää itse toimivansa oikein riittää minulle. Kaikilla aloilla on aina ollut ja tulee varmastikin aina olemaan "nousukkaita", jotka käyttävät hieman kyseenalaisia keinoja saavuttaakseen mainetta ja kunniaa. Uskon ihan täysin siihen, että jollakin aikajänteellä tällainen kostautuu, AINA. Ja mielestäni on täysin markkinoivan yrityksen moka, jos he lähtevät tekemään näiden kanssa yhteistyötä. He eivät saa markkinoinnilleen vastinetta siinä määrin, kuin toivovat ja HE ovat niitä, joiden kuuluisi tarkistaa, mihin markkinointirahojaan investoivat. Minulle on oikeastaan ihan sama, vaikka joku ostaisi itselleen miljoona seuraajaa. Jokainen saa tehdä rahoillaan ihan mitä lystää. Minua itseäni sellainen toiminta ole koskaan kiinnostanut ja siksi varmaan nukunkin yöni todella hyvin 🙂

  • Hei Frida, on virkistävää, että tulee eri näkökulmia. 🙂 Mitä hälyyn tulee, en ole nostanut asiasta hälyä, vaan tehnyt ihan normipostauksen, täällähän usein käsitellään vaikeita ja erilaisia asioita eli täällä se on luontevaa. Voisin kuvitella, että sisustusblogilla ei olisikaan ns. "tilaa" tälläiselle aiheelle mitä oma blogini taas antaa, siksikin kommenttisi on tavallaan hypoteettinen ainakin noin julkisella persepektiivillä, henkilökohtaisella mielipidetasolla toki ei suinkaan.

   Jos postauksesta sitten nousee "häly" niin selkeästi asia kiinnostaa ihmisiä ja herättihän tämä sinutkin kommentoimaan, mitä et normaalisti tee ja käytit ajatusta ja aikaasi kommentointiin. Mielestäni jokainen saa yhtälailla omassa blogissaan herätellä ja keskustella asioista, kuten sinunkin mielestä jokainen saa esim. tehdä rahoillaan mitä lystää eli juurikin näin.

   Mielestäni on erittäin hyvä, että asioista myös keskustellaan, muutenhan tieto ei koskaan leviä. Uskon myös sinun lailla, että tälläinen kostautuu aina, vaikka olenkin nähnyt tätä kuvioita eräiden harjoittavan tässä jo vuosia eli hieman olen jopa siitä huolissani, että onko tämän yhteiskunnan arvo nykyään se, että röyhkeydellä ja huijaamalla pärjää.

   Me perusbloggaajat etenemme tietenkin blogin ja myös lukujen yhteissummalla, meille luvut ovat mittaamattoman tärkeitä, niin tämä maailma makaa yhteistöiden tiimoilta. Uskon, että ketä tahansa myös inhimillisisesti harmittaisi, jos huijari veisi keikat nenän edestä. Bloggaajille ei ole vakituista yhteistyö/asiakaskuntaa välttämättä ja bloggaaja joutuu aina uudelleen ja uudelleen vakuuttamaan itsensä, joten ihmisiä kun ollaan, niin kyllä asia välillä syö meitä kanssasomettajia ja siitä päästäänkin siihen, että jos asia syö, niin asia on henkilökohtainen.

   En koe, että olen itse ns. vailla asioita, blogimaailma on kohdellut minua hyvin, mutta silti joudun jatkuvasti todistamaan itseäni Tiedän myös paljon loistavia ahkeria bloggaajia, jotka eivät saa kutsuja, juttuja, pääse listoille, koska listoilla on näitä huijareita ja he tavallaan täyttävät rehtienkin paikkoja, koska uusia paikkoja ei hevillä synny. Koko huijaamisen mahdollisuus on väärin niin kanssasomettajia, kuin yrityksiä kohtaan. Eli siinä kohden kun joku huijaamalla ja ostamalla ne miljoona seuraajaansa menee jatkuvasti muiden edelle, niin ei voi väittää etteikö harmittaisi, olisi valheellista edes väittää mitään muuta, kun porskutan huijareiden kanssa ihan siinä samassa minilammikossa.

   Olet niin oikeassa, että vastuu on yrityksellä, kuten itsekin tekstiin kirjoitin, mutta vastuu on toki myös huijarilla. Vastuu ei ole minulla ja sen takia en koskaan lähtisi käräyttämään ketään, kuten myös tuonne tekstiini kirjoitin ja samalla likaamaan itseäni yrityksille päin.

   Tiedon levittäminen kuitenkaan ei koskaan saa olla pahe, vaiettu salaisuus, lieveilmiö, joka vain kuuluu tähänkin kuvioon.

   Ehkäpä tämä postaus estää jotain huijaamasta jatkossa, kun ihmiset paremmin ymmärtävät vaikka tätä postausta lukiessa, että on tilastoja ja raportteja joita katsomalla on mahdollista jäädä kiinni. Ehkäpä tämän postauksen löytää pienyrittäjät, jotka eivät ymmärrä näistä asioista mitään, ovat noviiseja ja he saavat apua tästä tekstistä, ymmärtävät jatkossa yhteistyötä aloittaessa pyytää ne oikeat raportit. Jos jonkun omaatuntoa kolkuttaa tämä aihe, sekään ei ole minun vastuulla.

   Tämä alla oleva lauseesi tosin hieman hämmentää, sillä kyllä minäkin nukun yöni hyvin, miksi en nukkuisi?

   "Minua itseäni sellainen toiminta ole koskaan kiinnostanut ja siksi varmaan nukunkin yöni todella hyvin"

   Mukavaa sunnuntaita Frida <3

  • Darling… en todellakaan tarkoittanut SINUA. Ihan varmasti nukut yösi hyvin 🙂 Vaan tarkoitin niitä, jotka kepulikonstein halajavat niitä seuraajia. Mutta voihan olla, ettei heillä ole samanlaista omaatuntoa, kuin meillä muilla ja nukkuvat silti yönsä hyvin.
   Enkä tarkoittanut sitäkään, etteikö näistä asioista saisi keskustella. Se on aina virkistävää. Ja jos joku asia vaivaa, niin siitä pitää ehdottomasti puhua. Tulinhan minäkin mielenkiinnolla tänne lukemaan, mitä sinulla oli asiasta sanottavana 🙂
   Tällä hetkellä aika monet bloggaajat ja ig-aktiivit (siis sinun lisäksesi) ovat alkaneet avautumaan tästä samaisesta asiasta mitä erilaisimmissa foorumeissa ja fb-ryhmissä. Sitä tarkoitin hälyllä… en sitä, että sinä olisit sen aiheuttanut tällä postauksellasi.
   Lisäsin nyt tuonne hymiöitä, jotta et ota tätä henkilökohtaisena loukkauksena itseäsi vastaan 🙂 🙂 🙂 sillä sitä se ei missään nimessä ollut 🙂
   Tämä oli vain minun mielipiteeni asiasta… halit sinulle ja ihanaa sunnuntaita <3

  • Hihi arvaa miten paljon nämä hymiöt muuten auttaa, hyvin tulkitset mua. <3 On siis tosi hyvä, että syntyy keskustelua ja mielestäni on ihan megahyvä, ettei vaivaa näillä päätään. Minä taas sitten olen henkilö jota vaivaa nämä asiat ja kun katsoo hommaa koko ajan aika läheltä, niin omg….

   Aah ja en tajunnut tuota yleistä hälyä, mietin mikä häly tässä nyt on, Tiian normaalia settiä taas kerran vaan. 🙂 En ole muuten bongannut aiheesta keskustelua muualla, minä toope, ihan kelasin, että nyt minä täällä tämän avaan. Missähän umpiossa olen ollut.

   Kaikki selvää ja juu tuo unihomma, hämmennyin kun en tajunnut ensin mihin viittaat. Ois pitänyt juoda ensin se aamusumppi, ennen kuin lähtee vastailemaan täällä unihiekat simmuissa.

   Juu ja en siis ottanut loukkauksena vaan mietin, heh ajatteletko että olen hyväkäs kun nostan tälläisen aiheen ja halusin puolustaa itseäni.

   Ihan mahtavaa, että vastasit takaisin, sillä aah helpotti.

   Muiskuja Frida ja hei toivottavasti nyt joskus nähdäänkin jossain, on mennyt iäisyys.

   Työn ja somettamisen iloa ja kivaa sunnuntaita <3

 • Mainio kirjoitus. Mietin mitä tehdä, kun ostamatta minua on alkanut seuraamaan joukko näitä, jotka myyvät tykkääjiä. Olen päätynyt estämään heitä yksi kerrallaan. Se vain on hidas tie, kun noita tuli ryöpsähdyksenä kymmenkunta päivässä useamman päivän ajan.

  • Täälläkin välillä poistetaan ja estetään, mutta aina en pysy kärryillä ketä tulee. Mietin jos ottaisin aikaa ja tutkisin joku päivä instan oikein kunnolla. Siinä on kova homma, mutta Lady of the Mess teki sen ja wow hänelle, supermimmi. <3

   Ihanaa päivää Satu <3

 • Luin tekstisi tarkasti ja sain valtavsti tietoa, josta oli vain ajatus itsellä. Noita instaseuraajia tarjotaan jatkuvasti ja ilmiannan jokaisen tuollaisen, joka ryhtyy seuraajakseni. Siksi kai seuraaja lukemani pysyykin niin pienenä 😉 Minulle on oikeastaan tärkeämpää se, että kuviani seurataan oikeasta mielenkiinnosta, eikä numeroiden vuoksi. Sama varmaan blogin kanssa ja olen oikeasti iloinen jokaisesta oikeasta seuraajasta, siis ihmisestä joka oikeasti on olemassa ja oikeasti kiinnostunut jutuistani ja kuvistani. Toimii myös toisinpäin. Ja koska olen tällainen pieni bloggaaja, niin eipä tarvitse paljoa yhteistyöjuttuja tehdä eikä seurantalukuja katsella ja tällähetkellä en oikeastaan ehtisikään. Minusta on mukavinta seurata 'oikeita rehellisiä blogeja' ja bloggaajia. Ja en todellakaan aina kommentoi vaikka tekstin lukisinkin, ihan vain laiskuuttani tai tilanteen sanalemana…Ja tiedän, että se peilautuu omaan blogiini tavalla tai toisella 😉
  Jälleen sinulla erinomainen teksti ja huomionarvoinen asia. Ja mitä numeroihin tulee, feikkahan ihmiset monesti myös ikänsä, painonsa ja syömänsä kalorit, niin miksi ei myös seuraajaluvutkin 😉

  Ihanaa sunnuntaita sinulle Tiia <3 Nyt leivon perheelle laskiaispullat 😉

  • Sinulla on niin niin upeat kuvat, että ainakaan kuvista ei johdu <3 Lisäksi olen ihan varma, että sinä olet se, jonka instakuvat vielä breikkaa ja hei kohta japanilaiset hyökkää joukkoina muumimukien kanssa.

   Minä itse en ole uskaltanut estää juurikaan, paitsi satunnaisesti näitä ees taas follaawia ja unfollaavia ja silikonitisseja sun muuta. Olen ajatellut, että se jatkuva estäminen on jotenkin minulle negatiivista ja kohta insta rankaisee tai jotain eli olen halunnut pysyä hajuttomana ja mauttoman eli voisin jopa sanoa vähän pelkurina.

   Ihan totta maar on täysin kaikkein ihaninta juuri te, jotka täällä olette ja miellän teidät jo ystäviksi, blogiystäviksi, se on iso arvo se ja se on parasta mitä olen saanut. Jotkut yhteistyökuviot todellakin lämmittää, mutta joskus kun blogini on haudattu, teidän lämpö on se, joka päällimmäiseksi muistikuviin jää ja se on aika mahtava juttu se.

   Hih ihan totta ja huijaaminenhan on vain yksi itsepetoksenkin muoto.

   Ihanaa sunnuntaita ja aina pakko sanoa, kunpa asuisit lähempänä, ne kakut ja pullat ja sinä ihana. <3

   Mukavaa sunnuntaita Satu <3

  • Kiitos ihana <3 Kun kesä tulee, niin yksipäivä saat viestin, että laitas kaffet tulille, täältä tulee kakku 😉 Minulla on pari opiskelukaveria sieltä suunnalta ja olen luvannut heille, että käyn kylässä..siinä samalla yksi kakkulähetyskin hoituu 🙂
   Niin ja tuohon mun 'breikkaamiseen'…ongelma on se, etten aina jaksa panostaa ja olla jatkuvasti 'läsnä' ja esillä. Ihailen ihmisiä joilla on se enrgia, minulla ei, tai minulta puuttuu pitkäjännitteisyys ja kiinnostuksen ylläpitö. Mies sanoi kerran minulle (kun tuli jotain suukopua jostakin) *Sinä olet …kuin kissa. Et kiinny suunnattomasti mihinkään etkä kehenkään, nautit kaikesta mukavasta ja kuljet vain omia polkujasi pysyen jaloilasi* Aika osuvasti sanottu ja kaipa lähes 30 vuoden yhdessäollessa toisen jo tuntee ;D

   Nautinnollista viikoa ja muista haaveilla 😉

  • Ihana sinä <3 En kestä, iiks kesää odotellessa. <3

   Mutta sinulla on pitkäjänteisyyttä ottaa mitä upeimpia kuvia, se harrastus tai into ei ole kadonnut eli on pitkäjänteistä. <3

   Aika hauska vertaus ja jotenkin kuulostaa täälläkin päässä tutulta. <3

   Ihanaa loppuviikkoa Satu ystäväin <3

 • En tainnut ymmärtää kaikkea, kuten en muutenkaan ilmeisesti somesta. Pointin ymmärsin lukijoiden epärehellisestä haalimisesta.

  Se minulle ei tullut mieleenkään, että seuraajia poistetaan. Itselläni on erikoinen instanimi, jossa on myös numeroita, koska haluamani nimi oli käytössä jo monilla numeroillakin. Itse käytän Instaa seuraamiseen, en julkaise koskaan mitään, harvoin tykkään tai kommentoin enkä ota seuraajia ja tili on yksityinen.

  Facebookia käytän samoin vain bloggareiden, firmojen, kirppisten ja ryhmien seuraamiseen. Näistä siis tykkään ja seuraan, kirppareilta ostan joskus. Harvoin tykkään julkaisuista tai kommentoin. Kavereita en ota, koska ystäväni eivät ole facebookissa, enkä halua julkaista mitään.

  Muutenkin nettimaailmassa haluan olla tuntemattomana (kuten muutenkin elämässä), facebookissa tosin olen nimelläni, joita on Suomessa useita, muuta en sitten halua kertoa julkisesti itsestäni. Harvoin kommentoin, koska käytän pääsääntöisesti tablettia, jota myös mieheni käyttää. Tällä on niin ikävä kirjoittaa, hidasta julkaista jo näitä kommenttejakin. Ilkeitä ja ikäviä kommentteja en kirjoita, koska ne pitää mielestäni esittää omalla nimellä ja naamalla.

  Minulle somekanavat ovat lehtien korvike, luen paljon ja välillä osallistun lukijakilpailuihin. Sanoisin, että olen introvertti somen käyttäjä ja toivon, että saan sellaisena pysyäkin.

  • No mutta onko sinun insta julkinen tai yksityinen? Joku voi laittaa hänelle ei mieluisan seurajan estoon, mutta vaatii ilmiantoja, jotta jonkun instatilin insta itse poistaisi. Eli ei sinulla ole tätä pelkoa ja vaikka on numerosarjoja nimen perässä, on niitä muillakin. Feikkitilit ovat monesti yksityisiä, monesti niissä on miehen naama jostain syystä tai vaikka joku gain followers teksti tai on maisemankuva kuten tuossa kuvakaappauksessa täällä ja vain muutama netistä lainattu kuva. Eli vaaditaan useampia tekijöitä toki, jotta näkee että tili on feikki. Kyseessä on mielestäni myös aina ulkomaalaiset tilit. Instafeedisikin on varmasti ihan normaaleja arjen kuvia pullollaan, eikä selkeästi muutamaa luontokuvaa lainattuna tai lääkäri tai sotilas lapsen kanssa. Feikkitilit ainakin minun mielestä noudattavat samaa kaavaa.

   Mielestäni hyvin kuvailet itseäsi ja mielestäni somekäyttäytymise on aivan normaalia ja sanotaanko vaikka sellaista, että omat aavistuksen vanhemmat sukulaiseni toimivat ihan samoin. Jokaisella on oikeus olla somessa juuri siinä määrin kuin itse haluaa ja sinulla on siihen oikeus. Mielestäni on mahtavaa kun kerrot niistä mukavista asioista, joita saat somessa. Somessa on paljon hyvääkin, oma tytär vaikka oppi enkunkielen, kun sai netissä ulkomailta pari ystävää. Jokainen juuri omalla tavallaan ja just hyvä näin.

   Mukavaa helmikuun jatkoa sinulle <3

 • Hei Tiia,
  tämä oli kyllä hyvä kirjoitus vaikkakin minulle suurin osa oli ihan hepreaa 😀 Mutta valotti kyllä asioita somesta minullekin. Olen itse ihan vasenkätinen some-maailmassa; minulla on ainoastaan instagram-tili (jossa on numerosarja :O) ja se on ihan kotikutoinen juttu omista asioista elämässäni. Minusta on mukava seurata instasta toisten ihmisten kauniita kuvia, kodeista, luonnosta, eläimistä, matkustelusta, kosmetiikasta, vaatteista, kahvimukeista :), kukista jne. Ja taidan olla myös kova kommentoimaan. Tarkoitukseni ja haluni on sanoa positiivisia ja iloisia asioita ihmisille, negatiivisuutta tässä maailmassa on ihan tarpeeksi.
  Luin näitä kommentteja, joita tämä kirjoitus on saanut aikaan. Ja olen monista samaa mieltä. En ymmärrä tätä seuraajien ja kommentoijien ostamista rahalla ja en myöskään sitä leikkiä, että kun seuraat minua niin minä seuraan sinua. Jotenkin lapsellista. Minusta ei myöskään kannata vertailla itseään toisiinsa tai kilpailla sillä kenellä on eniten seuraajia. Kun tekee tätä omaksi ilokseen niin se on paras palkka, ainakin minulle. Ja silmäni todella lepäävät ihmisten kauniissa kuvissa. Itse olen myös huomannut, että kuvaamiseni (räps) on lisääntynyt valtavasti ja katselen ympäriltäni kaikkea kauneutta paljon enemmän kuin aiemmin.
  Ja en ota osaa blogien tai instagrammin arvontoihin, koska koen, että minulla on kaikkea ihan tarpeeksi ja en halua enempää :). Vinkkejä omiin ostamisiini kyllä olen saanut sekä blogien kautta että instagrammista. Yksi on muuten Joe Blascon valonappi, jota sinä ja Sutkautuksia olette suositelleet 🙂 On ihan huippu tuote, jolle YSL:n valokynäkin jää kakkoseksi.
  Ja vielä yksi juttu; pidän ehdottomasti aitoudesta ja rehellisyydestä ihmisten somettamisessa, mikä ei tietenkään tarkoita, ettei kuvia voisi "lavastaa" jne… En nyt ehkä saa kirjoitettua tuossa olevaa pointtia oikein, mutta uskon, että ymmärrät mitä tarkoitan.
  Suloista sunnuntaita ja kiitos, että olet valoisa, iloinen, hyvänmielen tuoja niin tässä blogissasi kuin instassa <3
  Terkuin, Johanna

  • Murunen se numerosarja ei todellakaan yksinään <3 Eli tosiaan ulkomaalainen tili, miehen nimi ja numerosarja vaikka Larry 1234 ja muutama hyvä, ei yhtään hastagejä, kuvissa sotilas, lääkäri ym. ja yleensä aina yksinhuoltaja. Nämä tyypit mitä luultavammin yrittävät saada naiset lovestumaan ja saada heitä lähettämään rahaa. Sitten on myös ihan maksettuja tälläisiä ja monesti heidän tilit ovat myös usein yksityisiä.

   Olen ihan samaa mieltä, että kuvaaminen on herättänyt kauneuden tajun ja nyt näen kauneutta kaikkialla. Minäkin saan valtavasti iloa muiden kuvista ja muille iloa tuottavista aiheista. Joitakin instahenkilöitä on nykyään facebook kamujani, ties josko jonain päivänä livenäkin nähtäisiin eli nämä on niitä instan hyviä puolia todellakin.

   Arvontoja en edes mieti miten joku ei osallistu, jotkut eivät vaan piittaa edes sellaiseta. <3

   Joe Blascon valonappi, vaikka kuinka olen yrittänyt rakastaa montaa muuta, kuin Joeta, niin Joen luokse aina palaan, on paras. <3

   Kyllä kuvia saa asetella ja joskus jopa lavastaa, mutta ymmärrän mitä tarkoitat, ettei haeta kuitenkaan täydellisyyttä, vaan inhimillisempää otetta. <3

   Kiitos sinulle sydämellisyydestä, sinä tuot valoa minun elämään jatkuvasti.

   Ihanaa sunnuntaita Johanna <3

 • Ei mahdu mun ymmärrykseni trollit Facebookin ryhmissä, feikkiprofiilit Suomessa jne. Yritykseni sähköpostiin tulee vähän väliä mainoksia, että osta niin ja niin monta seuraajaa sometileillesi. En osta, ei ne feikkiprofiilit tuo mulle mitään sellaista mainostajia, millä saisi töitä lisää. Näin tiivistettynä 😉

  • Itsepetos on pahin petos ja tätä ilmiötä näkee ihan kaikilla osa-alueilla. Välillä se harmittaa, välillä surettaa, välillä turtuu, eikä jaksa ajatella. Hyvin naulittu, en osta minäkään ja periaate on, etten tyhjästä maksa.

   Kivaa iltaa Meemu <3

 • Olipa mielenkiintoinen postaus. Ja samaan koulukuntaan kuulun. Kiitos EI maksetuille seuraajille –
  missä tahansa kanavassa! Rehellisyys maan perii. Yritän yhä uskoa siihen.
  En huomannut tuliko tämä juttu esille jossain kommentissa… Minä olen hashtag-tykkääjä. Esim. kun olin Roomassa, niin etsin hashtagilla Rome -kuvia ja jätin kommentteja mielenkiintoisiin kuviin. Sieltä tupsahti seuraajia omalle tililleni. Saaristossa kommentoin saaristo-aiheisia kuvia jne. Eli välillä kuljen hashtag edellä tykkäämisissä. Eli silloin kun elän noita hetkiä ja tunnelmia.
  Ja kiitos tuosta arpomisaiheesta. Aion kohta järjestää omakustanteisesti vuosijuhlat -arpajaiset, johon olen itse hankkinut voitot. Ja tuossa jo mietin sitä, että haluaisin pitää arvonnan vain seuraajilleni. Sain vastauksen, kiitos!
  Kivaa sunnuntai-iltaa Tiia <3

  • Tuohan on fiksi, täytyypä joskus käydä vähän tykkäilemässä Disney mukeista ym. olisi kiva saada lisää samankaltaisia seuraajia ja seurattavia. 🙂

   Kyllä hyvin voit pitää vain seuraajilel ja jos itse kustannan voiton, niin ainakin vain seuraajille ylimääräinen arpa. 🙂

   Ihanaa uutta viikkoa Tuula <3

 • Hyvä kirjoitus Tiia! Käytän työni puolesta erilaisia some-kanavia ja arvioin niitä työni puolesta. Seuraajamäärät ovat tärkeitä, mutta kyllä myös sisältö, koska sitä kautta syntyy laatu ja sitoutuneisuus. Henkilökohtaisesti olen aktiivi Instakäyttäjä, siellä olen huomannut suhtpaljon erilaisia feikkitilejä. Blokkaan systemaattisesti kaikki miestä hakevat, rintavarustuksen tai muuhun anatomian paranteluun liittyvät sekä poliittiset hoopotustilit. Toivon, että mahdollisimman moni näkee tämän vaivan yleisen some-viihtyvyyden vuoksi.

  • Hyvä hyvä, täytyy siivota tuo oma instatili tässä joka päivä, vaikka se kirpaisee, mutta kerran vaan ja sitten se on tehty. Olen aina ajatellut, että nää feikit häipyy luonnollista tietä, kun eivtät hyödy minusta tai en ala seuraamaan, mutta ehkei kuten Lady tuolla kertoo siivonneensa 800 outolaista, niin ehkei ne oudot häivykään. Maailma on merkillinen paikka.

   Kiitos hirmuisesti Maija kun kommentoita ja ihanaa viikkoa sinulle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud