Pelsepuupipäivän pelasti Jeffree Star!

Pelsepuupipäivän pelasti Jeffree Star!

No nyt rutisen vähän tai ehkä vähän enemmänkin, sillä välillä on pakko. Tosiaan, jos minä olen täällä jauhanut miehelle Lumene-keissistä, niin mies on jauhanut minulle taas maalämpöpumppu-keissistä. Molemmat olemme myötätuntoisina kuunnelleet toisiltamme asioita, joista kumpikaan emme jaksaisi viis veisata. 


Jeps tässä olen tyypilinen nainen, mutta koen, että miehelle kuuluu moiset pumppuasiat ja kun pumppu ei toimi, tuhat villatakkia päälle ja takkaan tulet. No mutta lyhyesti virsi kaunis, meillä on lattialämmitys ja tänä talvena varsinkin on ollut jopa pakkasilla vain 16 astetta olohuoneessa ja meidän makkarissa 18 astetta, ihan dorkaa hommaa!

Aiempinakin vuosina on ollut aika kylmä meidän nykyisessä makkarissa, mutta koska se silloin toimitti ylimääräisen olohuoneen virkaa ja leffahuoneena, emme oikein piitanneet tai miettineet asiaa. Nyt kuitenkin tämä kylmyys ja koko hitsin pumppu kävi miehen ihon alle niin, että mies on ollut vallan poissaoleva ja kun on ollut läsnä, niin on jauhanut vaan siitä himputin maalämpöpumpusta. 

Viime viikolla kävi joku huollosta katsomassa laitteen, juu ei mitään jatkakaa eloa vaan ja nyt on laitettu jutut kuntoon. No ei mitään muutosta tapahtunut muuta, kuin että lämmön jakaantuminen meni päinvastoin, eli makkarista tuli lämmin ja olkkarista jääkylmä, jihhuu ja 134e maksettavaa kiitos. 

Nyt tilasimme sitten kunnon huollon ja tyyppi tänään kertoi, että teidän kaivosta tulee liian kylmää vettä, jaahas mites sieltä niin kylmää tulee sitten. Lisäksi jakotukkien jotkut mitkä lie on hajalla, ne pitää uusia ja sitä kautta on vapaakierrolla (Joka on kallista) mahdollisuus lämmittää taloa. En jaksa, siis oikeasti kaivon vesi on liian kylmää, jotta talomme olisi pakkasilla riittävän lämmin. Ehdotti myös, että kaivoa on jotenkin mahdollisuus porata tai räjäyttää, en tajunnut yhtään mitään tuossa kohdin, mutta että se on sikakallista. Juu no ihan sikakallis oli tuo maalämpöpumppukin ja ei kait se oli kenenkään vika, että meidän kaivo on erityisen hyytävän kylmä eli onko nämä niitä asioita, joihin on vaan tyytyminen.

Lopputulema, meidän kaivo on normaalia kylmempi eikä näin toimita riittävän lämmintä vettä, joten itse laite joutuu käymään ylikierroksilla eli kovilla. Ennustaisinpa, jos maalämpöpumppu on meillä ollut nyt 10-vuotta ja kompressori, joka on sikakallis myös voi parhaillaan kestää sen 20-vuotta, niin vahva epäily, että tuo aparaatti on kohta tullut tiensä päähän. 

No nyt oikeasti miltei tuhanteen euroon menee koko tämä huolto ja uudet osat ja edelleen se kaivon vesi on liian kylmää. En ehkä hankkisi maalämpöpumppua, koska ei tässä elämässä ole oikeasti mistään takeita. Juu ja on meidän koko talon lämmityskustannukset pysyneet silti kohtuullisina, sille peukut, mutta kyllä 10-vuoden aikana ne olisi pysyneet paljon kohtuullisimpina, jos se kaivon vesi olisi yes lämmintä ja onko se kohtuullinenkaan kivaa, jos talo on pakkasilla kylmä. 

Oikeasti tälläinen asia syö ihmistä ihan tuhannesti ja nyt saa pelätä milloin tuo ylikuormituksella ollut rakkine tulee jo ennen aikojaan tiensä päähän. Maalämpöpun asennushan maksoi kaikkineen n. 20 000, ettei nyt puhuta mistään iloisesta asiasta, joka olisi jo maksanut itsensä takaisin. 

Olen ennenkin kirjoittanut kodinkoneiden joukkoitsemurhasta ja nyt on sitten tämä 6kk sitten hankittu läppäri tullut tiensä päähän ja se on ihan oma syy! Eli olen liian monta kertaa nostanut läppärin tuosta oikeasta kulmasta ja nyt sieltä paistaa niin johdot, kuin mikä lie läppärin sisin eli sisäkalut. Tämä on aiheuttanut sen, ettei läppärin kansi enää sulkeudu ja p-kirjain ja ?- eivät enää toimi. No miten ne tähän nyt kirjoitin sitten, olen kytkenyt tyttären näppiksen tähän läppäriin. ”Elämä on”, tuo maailman kauhein ja ärsyttävin sanonta, ai miten niin on, tekisi mieli kysyä elämältä. 

No mutta aamulla olin ihan pelsepuupina, kun tuo p-kirjain päätti lakata toimimasta ja kun kaivon vesikin on niin himskatin kylmää. MUTTA, kun kotiovelle pläjähti lähetys Oletkaunis-verkkokaupalta, niin ihmeellinen on naisen mielen suggeroinnin vahvuus, sillä joltisenkin huomasin olevani taas paremmalla mielellä, kun mallailin Jeffree hattusta Sampan ja omaan päähäni ja ihastelin mielettömiä Mini Velour Liquid Lipstick punia ja nämä on kuulkaas punia, jotka pysyy huulilla, kuin täi tervassa, mutta huom. sellainen positiivinen täi. 😉

Sävyjen nimetkin omg: Doll Parts, Calabasas, Wifey, Watermelon Soda, Anna Nicole, Prom Night, RedRum, Unicorn Blood. Iiks. Kyllä nainen vaan kosmetiikasta tulee iloiseksi, vaikka kaikki muu olisikin jälleen budjetillisesti ja taloudellisesti päin mäntyä. Tuo koko huulipunalaatikko muuten kustantaa 55e lahjapakkauksineen päivineen eli ihan käsittämättömän halpa! Tädit muuten aikoo sitten tubettaa näistä punista. 

Ai niin ja nyt kun täällä blogin puolellakin on kysytty näistä eläinkokeettomista kosmetiikoista, niin Jeffree Starin meikit saavat hyväksynnän myös Animalian listoilla eli näitä voi jokainen hankkia itselleen ihan surutta. 🙂
Samukin antaa peukut Jeffree Star suukoille, koska ne suukot eivät tahraa Samun turkkia, aikamoista, koska nämä punat eivät tuhraa eikä suttaa, kun ovat huulilla. 🙂

Miten siellä kodinkoneiden itsemurhia, turhia rahan menoeriä, maalämpö kellään ja toimiiko hyvin? Mitäs muuten piditte Jeffree Star punista? Upeaa päivää kaikille ja yllättävän monta kertaa tuota p-kirjaintakin tarvitaan tekstiä nakutellessa, vaikka kaikkeni olen tehnyt välttääkseni sanoissa juuri kyseistä kirjainta. Pirullista kirjoittaa hih kahdella eri näppiksellä, näkisitte vaan. 

Iloa keskiviikolle. <3


*Jeffree Star punat pr-näytteitä


25 thoughts on “Pelsepuupipäivän pelasti Jeffree Star!”

 • Tiia, kun ostimme tämän kivitalomme, se oli vain 5 vuotta vanha ja tuntui, että mitään ei tarvinnut muuttaa. Talossa oli maalampö eli olisi niinkuin edullista lämpöä. Katinkakat, maalämmöstä tuli elämämme painajainen. Ensinnäkin se vesivaraaja oli mitoietettu liian pieneksi ja kun oli iso perhe koolla puolet porukasta sai nauttia jääkylmästä vedestä saunailtoina.

  Sitten asia kaksi: Aina kun se pumppu lähti käyntiin alakerran pannuhuoneessa, minä yläkerrassa heräsin siihen ja valvoin aina sen käyntiajan…Juu, tätä vikaa edelleen liikeellä, sillä muutama vuosi sitten ystäväparskunta laittoi maalämmön ja kun sitten silloin tällöin kävin kahvilla, ihmettelin, miksi M. soittaa koko ajan musiikkia ja vielä kauhean kovalla. Kerran sitten kuljin siitä lenkillä ohi ja kuulin kun se kompura jysähti liikkeelle. Toisen kerran sanoin pöydässä istuessa, että olisi kivami jutella, kun sulkisit tuon musiikin. Kaunis järvimaisema siinä ikkunan takana ja kompura jysähti käyntiin. Totesin vain, että 'ei mennnyt teilläkään ihan nappiin.'

  Meillä kauheinta oli tietysti se taoudelliselta kannalta, että se kone hajosi muutama vuosi muuton jälkeen ja perhe oli suurimmillaan ja vauvakin vielä. Korjaus maksoi paljon, kun otti huomioon sen ajan olosuhteet ja ne kuopuksen allergiat ja lääkärikäynnit ja testit ja kaikki. Mutta se siis korjattiin. Siitä meni jotain vuosi, kun se kone hajosi kokonaan eli olisi pitänyt hankkia kokonaan uusi. Silloin katsoimme toisiamme silmiin ja totesimme, että 'ei ikinä enää maalämpöä meille.' Muutimme lämmityksen suoralle sähkölle, ja osa lattista niissä osissa missä on rempattu, on laitettu lattialämmitykselle. Lisäksi on hella, leivinuuni ja varaava takka. Aika pienet lämmityskustannutkset. Ja nyt on öiden rauha.

  Ne maalämpöputket kulkevat edelleen meidän lehdossamme ja putken pää on kauniisti suljettu eli jos joskus myymme tämän meille kahdelle jo liian ison talon pois, joku innokas voi ihan hyvin ottaa sen maalämmön uudestaan käyttöön, hah-hah.

  <3

 • Ensinkin Samu <3
  Mä haluan sen wifey punan, koska mies kutsuu minua sillä hellittelynimellä. Voikohan punia ostaa jostain vain sen yhden ja ainoa. Olen muuten huomannut tuon saman ongelman, aina kodin koneet hajoavat samaan aikaan, yleensä vielä kaksi tai kolme kerrallaan.
  Tsemppiä sinne kylmän kaivon omistajille. Parit villasukat päällekkäin jos ei muuten pärjää ja ukkelin kanssa nukutte lusikkana, niin pysytte lämpiminä.
  Puspus ihana Tiia <3

 • Ihanaa, että päivään mahtui sentään jotain positiivistakin 😊
  Meillä tuota koneiden massamassaitsemurhaa odotetaan tulevaksi. Alkaa olla iän puolesta kohta vuorossa jääkaappi, uuni ja tiskikone. Tiskikone välillä jo uhkailee, ja polttaa sulakkeita kesken pesun. Saisivat kyllä kaikki vielä muutaman vuoden kestää.
  Tsemppiä ja mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  • Voi eihh ja sitten ne varmaan menevät kaikki samaan aikaan. Nykyään ei nuo masiinat enää kestä, niin se vaan on, just ja just takuuajan kestää.

   Ihanaa viikon jatkoa Meemu <3

 • Voi mikä suloinen Samu!
  Olipas hyvä lukea sun ja Leenan kokemuksia maalämmöstä. Mies intoilee siitä vähän väliä ja olisi kovasti vaihtamassa lämmitysjärjestelmää, mutta minä olen pistänyt vastaan. Nyt vastustan vielä tiukemmin! Se on muuten kumma juttu, että kodinkoneilla on taipumus hajota samaan aikaan… Tsemppiä sinne ja toivottavasti saatte kotiin lämmintä!

  • Juu tänään juuri juteltiin, että tuolla rahalla olisi laittanut suorasähkön ja kaksikin varaavaa takkaap jne. Ettei nyt ihan maailman tyytyväisimpiä kyllä olla. Mikä on se todellinen syy, ettei ole koskaan riittänyt lämmittämään riittävästi, luulen ettei sitä kukaan edes tiedä.

   Kiitos kovasti Hanna ja ihanaa torstaita sinulle <3

 • No ei kiva juttu kun saa palella kotona 🙁 . Meillä on suora sähkölämmitys ja toimii. Mitä nyt laskut ovat aina talvisaikaan suurempia. Onneksi sähköyhtiöitä voi kilpailuttaa. Jollain ihmisillä meidän alueella on tuota maalämpöä, en ehkä itse valitsisi sitä. Kaukolämpö olisi jees, mutta sitä ei meidän alueella ole. Jos tulisi, ottaisimme varmaan sen.
  Teille lämpöisiä ajatuksia täältä 🙂
  Ps. Huulipunat olivat söpöjä ja Samu-mannekiini tietysti myös
  Terkuin, Johanna

  • Juu ja eräällä on täällä maakaasu, oisikohan se hyvä…

   Maalämpö on meillä säästänyt meillä kyllä pitkän pennin, verrattuna aiempaan, jolloin oli ilmalämpöpumppu, varaava takka ja suorasähkö, mutta silti aika oikkuileva on ja osa johtuu tästä 250 neliöstä ja nimenomaan yhdessä tasossa, yksi taso on haastava lämmitettävä.

   Ihanaa viikkistä Johanna ihanuus <3

 • Samu💚💛💜

  Massaitemurhaa täälläkin odotellaan, kodinkoneet ovat kohta 13 v.

  Appivanhemmillani on lähemmäksi 30 v. vanha talo ja ihan ensimmäisiä maalämpöpumppuja, joka edelleen toimii hyvin. Eli eivät kaikki ole ihan susia.

 • Kääk, jonkin verran on tullut luettua joskus rakennuskeskusteluja ja tosiaankin niiden jälkeen itse mietin, ottaisinko maalämmön itselleni..no veljeni aikoo sellaisen taloonsa laittaa, täytyy toivoa että heillä systeemit pelittäisivät 😀 Mutta niinhän se menee, mikään ei ole ikuista ja kyllä ne öljysäiliötkin voivat prekata ja sähkö on kallista jne jne..itse jos tekisin talon, miettisin varmaan aurinkoenergiaa ja sitä maalämpöä, sekä ilmalämpöpumppua ^_^ Tässä kodissa on onneksi kaukolämpö. Mutta uusiin tällaisiin kohteisiin on tulossa jossain vaiheessa aurinkoenergiaa, mikä on cool juttu ( ja varmaan talvisinkin cool, haha xD )

  Mutta iloinen kosmetiikkayllätys piristää aina ja saa tosiaankin pelsepuuppipäiviin iloa ^_^ Ja voi tuota kuvaa, jossa Samulla pipo <3

  • Kyllä sillä kuitenkin pitkä penni on säästetty. Ongelma on tämä meidän 250 neliötä yhdessä tasossa, todella haasteellinen lämmitettävä ja ilmeisesti meille on mitoitettu liian pieni pumppu.

   Aurinkoenergia olisi aika yes, mutta miten sitä siis riittää Suomessa.

   Ihan juuri näin, kosmeylläri pelastaa päivän, kuin päivän. <3

   Ihanaa viikkistä <3

 • Oih mitä punia!!!!!! Ehken joudun menemään ja tilausta tekemään. Hitsi, on niin ihania ja pakkauskin on houkutteleva! Voi teittii…ymmärrän kyllä. Täälläkin nuo kodinkoneet ovat harrastaneet harakiriä, aamulämpö keittiössä 19c ja jopa siis paremmin kun eilen. Jotain on jossain rikki (miehen aluetta se jokin jossain) ja onneksi on takkoja joka huoneessa, muutoin villasukat olisivat jo kiinni lattiassa. Meillä myös lattia on liittynyt tuohon harakiriin, varmaan kun vanhaa muovilaattaa isoilla raoilla rakennuttaja vuonna -80 tekemänä ja kaksi pentua jo käynyt läpi niin…aht, laatat mädät parista paikkaa ja juuri irroitettiin niitä. Alla pientä hometta, joka onneksi saatiin vielä pois, mutta nyt sitten paljas levy ja kaksi huonetta odottaa laattojen repijää ja siitä sitten uutta lattia hommailemaan. Elämä on???? No ainakin päästiin ajattelemassamme rempassa näin kätevästi alkuun.. 😀 Halaus ja ihanaa päivää lämmitellessä sinne ihanuus <3

  • Ehkä joudut ja mielestäni tuo lahjapakkaus on edukas ja punat niin laadukkaita. <3

   Juu elämä Maarit on, hometalokeissin koko talon uudelleen rakentamisineen, evakkoasumisineen ja oikeustaisteluineen, niin elämä todellakin on, huhhuh. Toivottavasti selviätte vähällä, eikä löydy lisää hometta. <3

   Hirmuisesti halauksia sinne ja zemppiä remppahommiin Maarit <3

 • Ihana Samu. Harvoin käytän tai ostan huulipunaa, mutta tämän markkinoit niin hienosti, että yksi on hankittava. Sen kerran, kun huuleni punaan, saisi puna kestääkin. Harmittaa puolestanne tuo maalämpö-juttu. Tuo on niin totta, että kodin vepeleet päättävät kiusata talonväkeä yhtäaikaa ja peräkanaa. Kaikesta huolimatta ihanaa maaliskuun jatkoa Tiia <3

 • Suloinen Samu. Hän näyttää ottavan kaiken rauhallisesti. Ikävä tuo teidän maalämpöpumpun oikuttelu. Kylmässä ei ole kiva olla. Kokemusta on.Jos uuneja ei lämmitä riittävästi pakkasilla.Nuo huulipunat olisi juuri minun makuun. Ei tarvitsisi korjailla punaa päivän aikana. Olen huulipunanaisia.

  • Samu ottaa kaiken rauhallisesti, paitsi meidän kotiintulon, vaikka se olisikin vain ulos roskapussin vienti, aamut on myös aika villiä aikaa ja Samuhan on kova itkemään.

   Minäkin tykkään siitä, että punat pysyy!

   Ihanaa viikkistä Marja <3

 • Siis wau, uskomattoman upeita sävyjä! ♥ Just sellasia, mitä itsekin käytän. En oo koskaan päässyt kokeilemaan Jeffreen huulipunia, mutta oon kuullut tosi paljon niistä positiivista palautetta, joten oon monta kertaa harkinnut edes yhden ostamista. Nämä ihanat sävyt, jotka tässä postauksessa näkyy, ei toki auttaneet yhtään asiaa 😀 Kivaa viikonloppua! ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud