Kotiraidat päähän!

Kotiraidat päähän!
Heissan, olen joskus toteuttanut Tädit tubettaa kanavalle ainakin hiusraitavideon ja varmasti toki jauhanut asiasta täällä ennenkin, joten toistoa saattaa olla. Olen valehtelematta 25-vuotta raidoittanut hiukseni Schwarzkopfin (siksi tuon vaikean sanankin osaan jo ulkoa Schwarzkopf:) ja jos olen raidoittanut jollain muulla tai välillä vähän syrjähyppeillyt brunettejen maailmassa, niin ai kauhistus minkälaisia hiusmokia olenkaan tehnyt. Olisipa niistä kuvamateriaalia. 

Joka tapauksessa Latviassa töissä ollessa työkamukin totesi, että ”hiuksesi ovat, kuin taidetta, koskaan ei tiedä minkälaiset ne seuraavana päivänä ovat.” Noh tämä johtui siitä, että vedessä oleva kupari värjäsi vihreäksi blondatut hiukseni ja yritin monin keinoin olla vähemmän vihreä Hulk. 
Tosiaan 25-vuotta olen järkähtämättömästi luottanut Schwarzkopfin Poly Blondeen, enkä mihinkään muuhun ja kun sain pressitoimistosta tämän uudistetun raita-aineen mukaani, niin suhtauduin siihen hieman epäluuloisesti. Hyviä asioita, kun ei saa muuttaa! Vielä enemmän jännitti, kun huomasin, että aine on sinistä, kun aina se on ollut valkoista ja pelkäsin, että pukkaa Pirkko Liinamaa-efekti. 

Kun raita-aine hiuksissa alkoi muuttua siniseksi, tässä kohden alkoi jo alahuuli väpättämään… Mutta ei pelkoa, kun hiukset olin pessyt, tulos oli aivan normaali. 

Uusi aine oli muuten sattumoisin parempi, kuin aiemmat, jotka jättivät hiukset miltei ratisevan kuiviksi. Hiuksista tuli pehmeät ja jotenkin freesit, ei niin keltaiset, joten kait se sininen sävy teki hiuksissa taikojaan. Luonnollisesti ei hiukseni tai raidat päässä ole mitenkään kampaajan laatua vastaavat, mutta kyllä näillä kehtaa päänsä sentään näyttää kaupungilla. Älkääkö kysykö miksi on niin outoja ilmeitä, kai se oman lärvinsä poseeramiinen valokuviin monen kuvan verran samana päivänä, käy vallan työstä. 

Kaksi ihmistä on muuten vielä todennut hiusraidoistani, että onpa kivat ja molemmat tekivät hiuksille kampauksen ja tutkivat pääkoppani siten perusteellisesti, noin ulkoisesti meinaan. Toinen oli Fifty Shades Freed-leffan kutsuvierasnäytöksessä, kun Glitterin pisteellä tehtiin kampauksia ja toinen oli I Love me-messujen yhteydessä, kun itse Outi Broux totesi, että ”kuule ei nämä ole lainkaan hullummat nämä sun raidat, että hyvin olet ne vetänyt.” Joten Schwarzkopfilla mennään seuraavat 25-vuotta, jos vaan hengissä pysytään. 


Alla vielä suorastaan löytö edukkaalta Schwarzkopfilta got2b hiuslakka, joka tuoksuu marjoilta ja antaa hiuksille hyvän ja ilmavan pidon, tykkään!

Eilen ehdin pikaisesti treffata Souliinaa teellä, kun satuimme samaan aikaan keskustaan. Illalla sitten pukkasikin karmea flunssa. Perheen kuopus on ollut 5-päivää kovassa flunssassa ja 3-päivää kuumessa ja mitenkäs nyt äiti näiltä taudeilta välttyisi, no ei vissiin millään,  joten nyt koomaillaan täällä, mutta hei hiukset hyvin, kaikki hyvin. Tai no näkisittepä oikeasti miltä flunssainen blondi näyttää, ei kauhean kehuttavalta. 

Miten siellä, mikä on pahin hiusmokasi ikinä, värjäätkö hiuksia kotona vai luotatko ammattilaiseen? Mukavaa torstaita kaikille ja pysyköön kevätflunssa teistä poissa!

*Juuri kyseinen raita-aina saatu pr-näytteenä ja hiuslakka, mutta 25-vuotta raidoitettu hiukset ihan omalla kustannuksella. 


53 thoughts on “Kotiraidat päähän!”

 • En ole aikoihin itse värjännyt, ja harvemmin tulee siellä kampaajallakaan käytyä 😀 Viime kerrasta onkin taas useampi kuukausi, joten voisi katsoa josko jossain välissä raaskisi tyttösen jättää isänsä hoiviin siksi aikaa, että kävisi kampaajan penkissä istahtamassa 🙂

  Aurinkoista torstaita 🙂

 • Hyvin raidoitus sinulta onnistuu. Itselläni oli nuorempana vaaleat hiukset ja punapigmenttisyyttä. Kun sitten kampaajalla hiuksiani raidoitettiin hieman tummemmilla raidoilla, oli lopputuloksena vihreät raidat. En ymmärrä mitä tapahtui ja kampaaja oli sitä mieltä, että minä en ollut hänelle kertonut kaikkea. Eli, en ollut sanonut, että hiukseni ovat punapigmenttiset. Jälkeenpäin ajatellen, luulisi kampaajan sen osaavan katsoa. Pigmenttisyyden kun aiemmin oli minulle kampaaja sanonut. No, pettyneenä lähdin kampaajalta kotiin. Mitä korvausta en saanut, vika kun oli minussa. Illalla opiskelukaverini värjäsi hiukseni kotiväreillä ja hyvät tuli. 🙂
  No, nykyään en hiuksiani värjääkään. Kun harmaita tulee, niin sitten ehkä taas. 😉

  • Ei ole totta, kyllähän se kampaajan tehtävä on huomata ja kysellä ja myös korjata mokansa, aikamoinen keissi. Jotkut ihmiset kun eivät vaan ole koskaan väärässä, nämä on näitä.

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Pakko luottaa ammattilaiseen. Punapigmenttiä on pohjalla sen veran, että hiukset elävät omaa elämäänsä. Eddie on värjännyt hiuksiani monta vuotta ja silti miltei aina hän pestessä joutuu toteamaan, että täytyy vielä laittaa lisää viileää tuhkaa. Muuten jää liian keltaiseksi. Kerran yhdellä kampaajallakin hiuksita tuli kuin Ruotsin lippu; juuresta keltaiset ja latvasta siniset, vaikka olin varoittanut hiuksista todella helposti tulevan keltaiset. Sinne en mennyt enää.

  • Mahtavaa, kun on luottokampaaja! Hiuksesi oli muuten todella kauniisti keskiviikkona, eli kampaajasi todella osaa asiansa.

   Voi elämän kevät, olisipa muuten kaikista hiusmokista valokuvat, hih, vaikka siinä hetkessä ei nauratakaan. <3

   Ihanaa viikonloppua. <3

 • Hyvältä näyttää <3 Yleensä värjään itse hiukset (nytkin vaalennus päässä), joskus on tullut värjätty parturissa 🙂

  Kai niitä mökia on vusien varrella tullut, mutta jotenkin niistä on aina selvitty 😀

  Aurinkoista loppuviikkoa Tiia <3

 • Höh flunssalle, vaikka kyllä hehkeälle näytit eilen 🙂 En uskalla lähteä töhrimään mitään hiusvärjeä kotona, hieman pelottaa että saan kylppärin huonon näköisesti tummilla väreillä ja olen kyllä aika malttamaton tekemisissä. Joten kampaaja on saanut hoidella minun pääni. Ihanaa loppuviikkoa ja pikaista paranemista <3

 • Pahin hiusmoka!!! Oli se kun menin Siljan laivalla kampaamoon tarkoituksena vain pestä ja föönata hiukset. Kuinka ollakaan sanoin virolais-kampaajalle, että jos hiukan latvoista leikataan kuivia pois.. Bad decision ;D . Juu, leikkasihan hän; hiukset lyhyiksi ja jumalattoman kraaterin takaraivolle :O :O :O Arvaapa, ottiko aivoon ja olipa niissä hiuksissa kasvattamista takaisin. Meillä onkin jäänyt elämään lause miehen kanssa, jos olen menossa "vieraille kampaajille", että otetaan vain KUIVAT POIS 😀 😀 … Onneksi hiukset ovat uusiutuva luonnonvara!
  Pikaista paranemista flunssasta!
  Terkuin, Johanna

  • Eikä tämä on jo ihan legendaarinen, voi että ja miten hän nyt niin päätti alkaa saksimaan ja olikohan ennen saksia nähnytkään…Hih kuivat pois, en kestä, voi teitä, mutta silloin hirveää ja elämään jäi kuitenkin hauska muisto.

   Kiitos kovasti Johanna ja ihanaa viikonloppua <3

 • Hyvä lopputulos tuli.
  En raidoita enkä värjää itse. Käyn kampaajalla kuuden viikon välein.
  Värjäys loppui, kun istuin kylppärissä muovijakkaralla pyyhe niskassa. Vähä nykäsin jakkaraa ja kuis ollakaan, kaaduin lattialle ja siinä hötäkässä värit lenti hiuksista ympäri kylppärin seiniä. Ei auttanu, kuin alkaa pesemään väriroiskeita seinistä kesken värjäyksen. Siihen loppu kotivärjäys.
  >Leena

  • Voi ei mikä keissi ja siinä on muuten ihan mahdoton homma, yrittää saada paikat puhtaiksi väriaineesta, jämähtää kiinni, kuin täi tervaan!

   Kiitos kun jaoit tämän, kaikkea mahtuu värjäämis elämään.

   Ihanaa viikkistä Leena <3

  • Juu ja kun laittaa vaan tyvikasvuun aina, niin hiukset kestää kyllä, kun ei raidoita päälle monia kertoja.

   Ihanaa viikkistä Maiccu <3

 • Tosi hyvän näköinen lopputulos! Aikoinani värjäsin hiukset vuosien ajan itse ja olihan se aika hurjaa, kun kesäaikaan mökillä huljuttelin värit pois päästä järvessä. Ekologisuus (ja järjen käyttö) kaukana!

  • Ennen vanhaan tehtiin vaikka mitä, ihmiset kessuttikin päivät pääksytysten, onneksi nykyään tiedostetaan asiat paremmin.

   Ihanaa viikkistä Belladonna <3

 • Hyvältä näyttää <3
  Minä en tiedä mitä teen väärin mutta joka kerta kun olen kotona värjännyt hiukset raita-aineilla, niin lopputulos on ollut kanarianlinnun keltainen tai oranssi.
  Muilla aineilla värjääminen onnistuu ihan hyvin.
  Pikaista toipumista inhasta flunssasta <3

  • Hyvin sama juttu, paitsi tällä Poly Blondella ja olen myös huomannut yllättävää kyllä, että keltaiseksi voi hiukset muuttua, jos joko pitää väriainetta liian vähän aikaa tai liian kauan. 🙂

   Kiitos kovasti Heli ja mukavaa viikonloppua sinulle <3

 • Upealta näyttää❤ Sinulla on kyllä niin kauniit hiukset! Joskus ylä-aste ikäisinä ystävän kanssa blondattiin hiukset ja pilallehan ne meni.piti leikata hiukset ihan lyhyiksi sen jälkeen:) Leppoisaa viikon jatkoa❤

 • Kuvittelin sinun käyttävän kampaajan palveluita. Niin kauniit hiuksesi ovat.
  Minulla on itsepäiset hiukset, jotka aina ovat olleet murheenkryynini. Kun sairastin syövän kaksi eri kertaa, olen ollut iloinen, että hiukset ylipäätään ovat.
  Pikaista paranemista Tiia <3

  • Oi kiitos kovasti Kirsti Kaija <3

   Saa kyllä olla niin kiitollinen hiuksistaan, laitoit kyllä asiat perspektiiviin. Olet kyllä niin taikaa ja ihmeellinen.

   Sydämellistä viikonloppua <3

 • Oikein hyvältä näyttää mutrusuun hiukset <3 Mun pahin moka on kun valitsin keskiruskean hiusvärin ja lopulta tukasta tuli vihreänruskea kamaluus. Itkin ja voivottelin. Kävin sitten hakemassa seuraavana päivänä tummanruskean sävyn ja onneksi ei näistä värjäyksistä koko tukka tippunut pois. Nyt en ole melkein kahteen vuoteen värjännyt hiuksia ollenkaan. Välillä raikastan väriä sävyttävällä hoitoaineella.
  Pikaista paranemista muru ja leppoisaa torstai-iltaa <3

  • Voi ei, niin jännä tuo Hulk-ilmiö, täälläkin se vaivannut muutamaan otteeseen. Huh onneksi sait hetkessä hiukset kuntoon, mutta monesti nämä menee yön yli projekteiksi ja kauppaan joutuu mennä pipo tai lätsä päässä, heh.

   Ihanaa viikkistä ja kiitos Outi <3

 • Pikaista paranemista! <3 Mä käyn vakaasti kampaajalla, mutta oli aika kun värjäsin hiuksiani kotona varmaan 10 vuotta putkeen. 🙂

  • Sulla on niin mielettömän kauniit hiukset ja kampaajasi myös todella osaa ne laittaa. <3

   Ihanaa viikkistä Jonna ja kiitos <3

 • Tuota raita-ainetta mie olen aina käyttänyt, sillä tulee takuvarma vaalea eikä hiukset jää pissankeltaiseksi. Täällä pelätään että milloin kaikkialla riehuva mahatauti iskee meihin. Huomenna olisi lähtö ja mulla kyl jo pelottaa aika paljon että tähänkö tämä nyt kaatuu 🙁

  • Eikö olekin paras, eikä tule tosiaan pissan värisiä hiuksia!

   Eihhh toivottavasti ette saa sitä, vaan että teidän reissusta tulee mitä mahtavin, ihanaa reissua Nanni teidän perheelle <3

 • Minä värjään hiukseni lähes aina itse. Ei ole aikaa istua kampaajalla kuin nippa nappa hiusten leikkaamisen ajan. Väri päässä kotona ehtii tekemään paljon hommia ! 😂

  • No eikö vaan, aina täälläkin toimitetaan askareita raita-aineet päässä ja on jopa kuskattu lasta kouluun, hih. 🙂

   Ihanaa viikkistä Marketta <3

 • Poly blonde on paras, tuolla aineella laitetaan miehen hiuksiin hennot raidat : ) En ole itse värjännyt hiuksia varmastikaan 5 vuoteen, tein päätöksen, että käyn kampaajalla 4 x vuodessa ja maksan itseni kipeäksi, hih. Ei enää hiuskatastrofeja, joita sattui useita, kun yritän laittaa jotain sävytettä raitojen päälle, mikä meni aina liian tummaksi. Sitä sitten vaalennettiin ja hiukset olivat kuin venyvää purkkaa…;)

  • Sulla onkin aina niin kauniit hiukset, mutta tuttu on myöskin Poly Blonde. <3

   Venyvä purkka on kyllä tuttu käsite. 😉

   Ihanaa viikkistä Heli <3

 • Mie värjään myös aina ite väri odottanu taas pitkään kaapis ja hiukset ihan kamalat ku ei oo saanu aikaseksi.Nyt mekin pojan kanssa yskässä ja nuhassa kotona hain saikkuu töistä ei onnex kuumetta

  • Ei aina vaan jaksa, tiedän tunteen ja sitten kun tekee vaan, meneekin hujauksessa.

   Voi ei, täällä sama juttu, tämä flunssa on nyt jatkunut jo keskiviikosta ja tiukassa on.

   Pikaista paranemistsa eekku teille <3

 • Juuri nyt mietintämyssy päässä ja färiputeli odottaa aukaasua🤣
  Omassa perheessä parturi-kampaaja, mutta juuri nyt välimatka turhan pitkä etten viitti ihan aussiihin asti matkustaa 💥
  Hei nyt paikasta paranemista ja näiden flunssien kans ei kannata leikkiä 😴💕
  Mukavaa viikonloppua lepäillen Sinulle Tiia 😚🌹💕

  • Hihi oikeastiko, siellä samat hommat. 🙂

   No voi on kyllä kovin pitkällä toinen maapallon toisella puolella.

   Kiitos kovasti ja ihanaa viikonloppua ma-te <3

 • Taitaapa täälläkin olla tuolla samaisella merkillä hiuksia aikoinaan kotona raidoitettu.
  Hiusmokista muistan kerran, kun kerran nuorena ajattelin kokeilla värjätä hiukset ruskeiksi. Kaupasta valkkailin mieleisen sävyn ja voi taivas, mikä lopputulos! Hiukset olivat kyllä vaaleanruskeat, mutta vivahtivat vihreään.Ei tainnut olla ihan oikea sävy sen hetkiseen hiusväriin.Nyt vuosia, vuosia olen istunut luotto kampaajani tuoliin ja nauttinut olostani ja lopputuloksesta. Itse laittamalla säästäisi kyllä sievoisen summan!

  Aurinkoista viikonloppua ja paranehan pian! <3

  • Tuo vihreä on muuten monen ongelma, johtuuko se sitten siitä punapigmentistä? Niin totta, kampaamolla olo on pieni rentoutumishetki arjessa, joten siksikin kannattaa käyttää kampaajan palveluita. <3 Lisäksi vielä, jos on oma luottokampaaja, niin siitähän syntyy jo jonkin tasoinen ystävyyssuhde. <3

   Ihanaa viikonloppua Sari <3

 • Pikaista paranemista ♥

  Koskaan en ole värjännyt tai raidoittanut itse hiuksiani. Annan ne hommat suosiolla kampaajalle. Nykyisellä kampaajallani Kaisulla olen käynyt vuodesta 1998 joten meillä on tänä vuonna 20 yhteistä taivalta takana – apua, mihin tämä aika menee 😀

  • Sulla onkin niin niin upeat hiukset, että niitä pitääkin käsitellä jalosti <3 Ihana oma Kaisu kampaaja. <3

   Kivaa viikkistä ja kiitos Marjo <3

 • Hyvän väriset hiukset onnistuitkin taikomaan! Itse en ole enää vuosiin väriä hiuksiini laittanut (viimeisen kerran heti kasvohalvauksen jälkeen sävytys bloggaajien kauneuspäivässä) ja olen päättänyt, että olkoot – eipähän tarvitse juurikasvun kanssa kärvistellä. Ja niistä omista värjäyksistä olisi kyllä aika mojovia juttuja kerrottavana vaan jääköön toiseen kertaan;)
  Niinpä niin – naisen mieli voi muuttua monta kertaa päivässä – nimittäin tänään sanoin työkaverilleni, että nyt on raskas syksy ja talvi vienyt niin mehut naisesta ja hiuksista, että pitäisiköhän ottaa raidat;)

  • Ai niin se kauneuspäivä, ihana kun pääsit sinne hemmotteluun silloin. <3 Hihi saat vielä joskus kuule avautua niistä mokista. 😉

   Hih ihana ja kyllä ne raidat piristää ihan oikeasti ja se kampaajan tuolilla istuminen ja se päähieronta, ah.

   Ihanaa viikonloppua Lady ja toivottavasti kevääsi ja kesäsi on mitä kepein <3

 • Pikaisia paranemisia sinne ♥ Mä oon aina värjäyttänyt hiukseni kampaajalla, koska pelkään ihan liikaa että mulla ei olisi hiuksia enää ollenkaan jäljellä, jos itse niille alkaisin jotakin tekemään 😀 Ainoa asia, mikä omassa hiushistoriassa kaduttaa, on se, että 7.- ja 8.-luokan välisenä kesänä värjäytin hiukseni tummanruskeiksi ja sitten en tykännytkään tummanruskeista hiuksista. Lopulta oli pakko tehdä värinpoisto ja sitten värjättiin hiukset kylmemmän värisiksi blondeiksi. Hiukset kärsi tuossa operaatiossa ja paljon, mutta onneksi oon nyt viihtynyt useamman vuoden blondina 😀

  • Kampaaja sukulainen tosiaan joskus sanoikin, että kun on niin karheat, paksut hiukset, niin meikäläisen hiukset kestävät vähän rajumpaakin käsittelyä. Uskon kuitenkin, että nyt aineet on jo ihan erilaiset, kun vertaa 25-vuotta taaksepäin, kun tämän homman aloitin.

   Tuo värinpoisto on muuten kova juttu hiuksille, mutta ei varmasti tuossa tilanteessa muu auttanut. Kyllä silloin Latviassa soudin ja huopasin epätoivoissani niin paljon erilaisten ruskeiden ja punaisten sävyjen väleillä, kun ne blondit muuttui vihreäksi sen kuparin takia, niin katkesi kyllä niitä hiuksiakin siinä rumbassa.

   Kivaa uutta viikkoa Sofia <3

 • Ennen olen vallan värjännyt kampaajalla sekä itse. Nykyään tulee tehtyä itse raidoitusaine luonnonaineista (sis. mm. sitruunaa, hunajaa, soodaa) ja kesällä puristan sitruunan mehua hiuksiin ja menen aurinkoon 🙂
  Ihanaa sunnuntaita <3

  • Kuulostaa hyvältä <3 Tälläistä blondia ei tosin sitruunalla ja soodalla ym. saa aikaiseksi, yritetty hih joskus on. <3

   Ihanaa uutta viikkoa <3

 • Kyllä on helpotus jos saa itse raidat värjättyä! Ja lompakkokin kiittää! Mä en uskalla enää tyttären tukkaan koskea, kun silloin vuosia sitten meni niin pieleen!! Mutta kyllä se kovin on kallista tuo pitkien hiusten värjääminen vaaleaksi ja ei kestä kuin sekunti, niin taas on juurikasvu:) Itsellä tuo punainen sävy on kyllä helpompi homma, vaikka kampaajalla sen nykyisin aina laitatan. Käyn kyllä aika harvakseltaan, joten siinä mielessä..

  • Lompakko muuten todella kiittää, tulisi joka toinen kk 200e näihin hiuksiin muutoin laitettua ja kun näinkin on ihan yes. Leikkaan siis myös omat hiukset ja koko perheen, 😉 Aikamoinen säästö on ollut vuosien saatossa.

   Kyllä on kallista, kun tyttärilläsi on noin kolminkertainen määrä hiuksia verrattuna ihan perussuomalaisiin hiuksiin, saatikka sitten vielä liruhiuksisiin.

   Juu sinulla on paksut, mutta sentään lyhyet hiukset.

   Ihanaa uuden viikon jatkoa M <3

 • Nyt bongasin tutun bloggarin kun hain hyviä vinkkejä kotiraidoitukseen. Minulla ihan sama kokemus, eli ihan paras tuote. Juuri tätä uutta en ollut kokeillut.. mutta uskalsin kun luin juttusi. Onnistui. Minä olen yleensäkin ollut tyytyväinen itse laittamiini raitoihin. Mokia on kyllä matkan varrella sattunut. Silti.Poly Blond ei petä.t.Anne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud