Ilmaisia ämpäreitä ei ole olemassakaan!

Ilmaisia ämpäreitä ei ole olemassakaan!
Hyvä suomalainen, tiesitkö sinä sen, ettei ”ilmaisia ämpäreitä” ole olemassakaan? Sivutaan nyt hetken niitä itse ämpäreitä, niillä on tarkoitus houkutella sinut kauppaan, joka jakaa ämpäreitä, kuluttamaan ja ostamaan kaupan hyödykkeitä. Jos et tällä kertaa hae, kuin ämpärin, sinulle jää kuitenkin juuri kyseisestä kaupasta alitajuntaan positiivinen mielikuva ja seuraavan kerran, kun tarvitset vaikka uuden kodinkoneen, saattaa askeleesi suorastaan harhautua juuri siihen kodinkonekauppaan, joka oli sinulle joskus hyvä ja joka antoi sinulle sen ilmaisen ämpärin. 

Toisekseen ämpärissä yleensä on kaupan logo ja tuota ämpäriä vuositolkulla retuuttamalla ympäriinsä, kauppa saa mittaamattomasti mainosta pelkän ämpärin hinnalla. Eli loppupelissä suorastaan miltei ilmaiseksi, eli aika fiksu kauppias. 

Tiesitkö sinä suomalainen, että ilmaista hyödykettä ei ylipäänsä ole olemassakaan, eikä kenellekään ole varoja jakaa ylimääräistä ilmaista tavaraa vailla vastinetta? Kenelle sitten tavaraa jaetaan, no sellaiselle henkilölle, joka pystyy tarjoamaan tavaralle mahdollisen vastineen ja myös mahdollisen alustan, jossa kyseinen tavara saa näkyvyyttä, eikös vaan?


Otetaan sitten esimerkiksi blogialusta ja blogipostaus ja blogiin mainosta varten annettava hyödyke ja postaus,  joka siis jää nettiin vielä ikuiseksi mainokseksi. Eli jos ajatellaan vaikka yhtä konserttilippua, lippua vastaan käytettyä kaikkea aikaa; konserttiin käytettyä aikaa ja matkakuluja, niin palkkio ei ole sellainen, jota kenenkään tulisi kadehtia. 


Eli  kyseinen ”ämpäri”, jota moni suomalainen janoaa, voi olla joskus myös muunlainen ”ämpäri”/ tapa mainostaa, vaikkapa blogeissa. 

No  mistä tämä ämpärikeskustelu sai alkunsa. Pinkit korkokengät Maiju sai Twitterissä kyselyn, että ”onko eräs  konserttilippu itse ostettu vai työllä ja tuskalla palkkatyöllä ansaittu”. Eli mitä tästä kommentista tulkitsen? Hyödykkeellä on vain arvo, jos se on ansaittu työllä ja tuskalla ja ihmiset ovat eriävää mieltä siitä, mikä sitä oikeaa työtä on. Totta on, että on kutsumusammatteja, lääkäri, pappi,  lakimies jne. joiden ammatteja kutsutaan nimikkeellä professio, joka tarkoittaa suomennettuna ”vahvan ja yhteiskunnallisen aseman saavuttanut ammatti”. 

Henkilökohtaisesti en arvota ihmisiä työn mukaan ja arvostan kaikkia töitä, miten monta kertaa on mennyt sormi suuhun, kun on tarvittu, niin lakimiestä, sairaanhoitajaa, päiväkodin henkilökuntaa, kuin putkimiestäkin, kaikki yhtä tärkeitä ammatteja ja ei tämä maailma pyörisi sillä tavoin, että jokainen tekisi samaa työtä, jokaisella meillä on paikkansa.

No mutta sitten bloggaaja/tubettaja/somettaja, siinä vasta turha ammatti/harrastus, vai onko. Mitäs jos bloggaaja voi alustallaan esim. teksteillään auttaa muita ja antaa vertaistukea, uskallan jopa nyt näin reuhkasti väittää, että näin on joskus omassakin blogissani tapahtunut tai ainakin lukijat ovat niin kertoneet tapahtuneen ja minä kyllä luotan ihmisten sanaan. 

Voiko bloggaaja sitten auttaa jotenkin yrityksiä, eikö kuulostakin jo näin kirjoitettuna vähän tyhmältä kysymykseltä? Näin yksinkertaistettuna, jos bloggaajan somekanavat tavoittavat tuhatmäärin ihmisiä ja bloggaajan blogissa oikeaan kohderyhmään sunnattuna joku hyödyke esiintyy,  niin tässä kohden voidaan puhua mainostamisesta ja ihan samanlaisesta, jota tapahtuu lehdissä, televisiossa ja radiossa. Ihmisethän ostavat hyödykkeitä mainosten perusteella, etenkin silloin, jos kohderyhmä on oikea.


Bloggaaja myöskin maksaa työstään ja sovituista yhteistyöstä saamistaan hyödykkeistä veroa eli verottajakin pitää bloggaamista ihan oikeana työnä. Kun työpaikkoja kuolee, on hyvä, että uudenlaisia työpaikkoja myös syntyy, tämä on sitä uutta aikaa. 

Tälläistä blogissa esiintyvää mainostamista sitten taasen kutsutaan yhteistyöksi ja yhteistyöhän sanana tarkoittaa sitä, että yritys ja bloggaajat molemmat hyötyvät. Yritys saa lisää myyntiä ja bloggaaja saa joko hyödykkeen tai jopa maksun tekemästään työstä, työstä johon bloggaaja mitä todennäköisemmin on käyttänyt useita tunteja omaa aikaansa eli voitaisiin jopa puhua tuntipalkasta, joka monesti jää bloggaajan osalta kuitenkin aika vaatimattomaksi.

Vielä oikein yksinkertaistettuna, voin blogityöstä saada joko palkkaa tai hyödykkeen, onko se sitten parempi asia muiden silmissä, että saan blogityöstäni ihan kovaa rahaa ja ostan sillä sitten tämän hyödykkeen eli tässä tapauksessa sen konserttilipun? Ehkei kuitenkaan ole, sillä eihän bloggaaminen ole oikeaa työtä, niinhän se meni.  


Siinä kohden, kun Twitterissä vastaillaan, että ”on eriarvoista, että bloggaaja saa lipun konsertteihin ja tavallinen fani ei”, niin silloin ympyrä sulkeutuu ja on pakko todeta, uskokaa jo, ilmaisia ämpäreitä ei ole olemassakaan! Tavallinen fani ei valitettavasti omaa tuhansien kohderyhmää sille lipulle eli yritys ei saa lipulleen kaipaamaansa vastinetta. Eli tavallisen fanin tulisi saada ilmainen lippu tekemättä mitään, sekö on loogista ja tasa-arvoista? Tähänkin oli muuten meidän konserttiarvonnassa mahdollisuus arvonnan muodossa eli lippuja jaettiin myös faneille. 

Voi pojat olen kuullut, miten kenelläkin on asiat niin paljon paremmin, kuin toisella, on se hieno omakotitalo, laukku tai auto pihassa, se se on suurta vääryyttä, kun ihan ilmaiseksi ilman kovaa työtä nekin ovat vaan taivaalta tippuneet. Olen myös kuullut, että sinähän saat tuota ilmaista tavaraa, mutta osaako kukaan arvata miltä tuo luonnollisesti tietämätön sammakko kuulostaa minun korviin? Se kuulostaa ajattelemattomalta ja joissain tapauksissa jopa ylimieliseltä. Henkilö joka päästää sammakon arvottaa oman työnsä arvokkaammaksi, kuin minun ja hänen aikansa on myöskin arvokkaampaa, kuin minun, minun työllä ja ajankäytöllä ei ole  samanlaista arvoa.

Nyt haluan irrottaa tästä  kaikesta sen, minähän en valita, rakastan harrastusta/osaaikatyötäni ja ihan minä itse olen tämän toimintani valinnut. Joskus on rankkaa ja joskus on mieletöntä ja yleensä kaikkea siltä väliltä. 


Lieveilmiöt tämän oman rakkaan työni/harrastuksen ympärillä välillä särähtää, sillä eihän bloggaaja vaan ole mitään, somettaa jotain ihan turhaa ja tätä turhaa lukevat sitten omassa blogissa parhaimmillaan 14000 uniikkia ihmistä kuukaudessa, koska kaikki tekstini on vaan niin turhaa ja kuka vaan voi perustaa oman blogin tuosta noin vaan ja saavuttaa yhteistöitä ja tuhansittain lukijoita päivässä. 


Mikä parasta näin kuulkaas on, ihan kuka tahansa voi perustaa blogin ja tehdä vielä paremmat ja paremmin, mutta siihen ei kuulkaa se päivä riitä, kyllä tämäkin vaatii sitä pohjustustyötä ja jokapäiväistä työtä, ote ei voi herpaantua. 

Miten se lippuasia sitten lopulta meni Maijulla,  Maiju jota arvosteltiin ja perään huudeltiin. Maiju oli ostanut itse lippunsa, mutta kun tarjoutui yhteistyömahdollisuus, Maiju lähti rakkaan asian tiimoilta vielä yhteistyöhön ja sydämellisenä ihmisenä ajatteli, että nyt hän vielä voi antaa oman ostamansa lipun kaverille, lipun jonka hän olisi voinut myydä ja varmasti aika moni olisi lipun myynytkin, ihan normaalia. Maiju vaan sattuu olemaan ihan erityisen sydämellinen tapaus, eikä ikinä laske jokaista euroa. 

Ehdotan nyt seuraavaa, että Suomen kansa ymmärtää, ettei ilmaisia ämpäreitä ole, vaan niihin aina kätkeytyy joku juju. Toisekseen ehdotan, että jätetään muiden tekemisen arvostelu vailla minkäänlaista kaikupohjaa tai ymmärrystä tai ilman toisen saappaisiin astumista ihan sinne oman pään sisälle muhimaan ja parempaan mietintään.

Niin ja menkää katsomaan UIT ”Tuhansien ämpäreiden maa”, siellä tehdään mojovaa huumoria suomalaisen perusytimestä eli kateudesta. Löytyy revyystä myös maailman kateellisin mies näytelmäosio, joka on mitä herkullisinta katsottavaa ja ah niin kovin tuttua. 


Ai niin ja ihan minut sinne UIT hommaan kutsuttiin ja Maijun otin aveciksi ja miksi kutsuttiin, no en voi toki yrityksen puolesta täysin vastata, mutta ehkä UIT sitten katsoi, että minun blogissa he saavat revyylle mahdollisesti mukavaa mainosta, näin ainakin minun maalaisjärkeni tässä pähkii.

Sitten vielä ja mitä hitsiä kenellekään kuuluu, onko lippu blogityöllä ansaittu vai päätyön ”työllä ja tuskalla” palkkatyöllä ansaittu, tässä erästä lainatakseni? Siis oikeasti tai mitä kenellekään kuuluu muiden tekemiset tai se parempi kaara pihassa? Uskokaa pois ei mitenkään ja tuollaiset kyselyt vaan kertoo kyselijöistä, eikä  kohteesta yhtään mitään. 

Minusta on mieletöntä, että jotkut ihmiset menestyy tekemällä sitten ihan mitä työtä tahansa ja se ei ole minulta pois, vaan se pikemminkin sparraa myös minua tai saa näkemään omassa elämässä ne hyvät asiat mitä elämä on minulle antanut. Keskittykää hyvään, eikä muiden asioiden pohtimiseen, niin saatte valtavasti virtaa omaan elämäänne ja sitä kautta ihan taatusti onnistumisia. 

Näin on kuulkaas näreet ja ei en ole koskaan jonotellut ilmaisia ämpäreitä, tämä mainostaktiikka ei vetoa meikäläiseen, koska sen tarkoitusperä on niin ilmeinen. Mutta olen saattanut jonkun muun tarjouksen perässä mennä kauppaan muka säästääkseni ja ostanutkin kottikärryllisen kaupasta samalla muuta ja kalliiksi tuli. Eli helppo olen minäkin ja saanut huomata, että mainostaminen toimii, niin mainoslehtisissä, televisiossa, radiossa, kuin blogeissa, niin se vaan on, ei ne yritykset muuten sitä yhteistyötä tekisi ja yhteistyöhän sanana tarkoittaa molempia hyödyttävää toimintaa. 


En ole koskaan myöskään ajatellut tehdessäni hyväntekeväisyystyötä, että hyväntekeväisyydestä tulisi saada jonkinlainen palkkio, silloinhan tämä hyväntekeväisyystyö ei olisi enää hyväntekeväisyyttä. Enkä taatusti ole ajatellut, että minun tulee saada lippuja jonnekin, vain koska olen niin kova fani ja kokenut asiaa osaltani eriarvoiseksi, jos joku jolla on antaa lipulle vastiketta, on lippunsa saanut tätä vastiketta vastaan. 

Hei ja te, jotka ette osta mitään tai käytte vaan kirppareilla, sekin on todella hieno arvo, sanonpa sen tässä vaan jo etukäteen, niitä kommentoijia ajatellen, jotka eivät haksahda mainoksiin, heitäkin on. 


Muistuttaisin myös, että me Maijun kanssa jatkuvasti mainostamme kanavillamme elokuvia, ravintoloita, matkakohteita, ostamiamme tuotteita jne. ihan myös välittääksemme näiden asioiden ilosanomaa. 

Rauhaa ja rakkautta ja hei keskitytään omiin asioihin, eikä siihen, miten se vieraan ihmisen konserttilippu on saatu tai hankittu ja siihen, että naapurin Leilalla on se uusin Vuitton, Blogiakin tehdään sydämellä, jos tätä tekisi vaan ”ämpärit” kiiluen silmissä, väitänpä ettei yhtäkään ämpäriä tänne siinä tapauksessa postitettaisi. Ihmiset on viisaita ja he kyllä huomaavat bloggaajankin motiivit, niin yritykset,  kuin lukijat. 

Kommenttikenttä on vapaa, mutta mitään turhaa ilkeilyä tai inttämistä, niin ettei ole päätä eikä häntää en julkaise, rakentavaa ja fiksua, niin antaa palaa. Kivaa tiistaita. 

58 thoughts on “Ilmaisia ämpäreitä ei ole olemassakaan!”

 • Omiin asioihin keskittyminen, koshana se oikeasti osattaisiin tässä maassa? Vaan hyvä kirjoitus ja pitää todeta sekin, että ostin äidille synttärilahjaksi UIT:n liput, itselle siinä siivellä sitten samalla. Millaisetkohan ukaasit siitä pitää laittaa, että "maksoin ihan ite!" 😀

  Ihanaa ja aurinkoista tiistaita Tiia! <3

  • En tiedä tosiaan koska, mutta onhan se ikävää huudella muiden asioista. Hih voi maar, en ole muuten ikinä edes osannut ajatella siltä kantilta, että kaikki ne kerrat, kun maksan itse, pitäisi pohtia niitä ihmisiä, jotka ovat saaneetkin kyseiset asiat sometyötä vastaan. Yhtälailla en ole ajatellut, että heille pitäisi vielä mennä asiasta huutelemaan. Kun kirjoitankin tätä, niin kuulostaa vaan niin hassulta.

   Kiitos niin paljon Satu ja upeaa aurinkoista päivää 💖

 • Kiitos Tiia kirjoituksestasi. Kateelliset ihmiset on jotenkin onnettomia. Kateus kertoo vain siitä, ettei ole elämäänsä tyytyväinen. Ajattelen, että jos joku pärjää hyvin, ei se ole minulta pois. Olen pitänyt blogia vasta vuoden, mutta olen jo kokenut vähättelyä. Helppoahan se niinku on, kun niinku vähän niinku kirjoittelee ja niinku laittaa kuvia. Sinä teet paljon kaupallista yhteistyötä, mutta teet todella paljon ihan oikeaa työtä sen eteen. Niin perusteellisia postauksesi ovat.Olet palkkasi tai tuotteesi ansainnut. Olen itse tehnyt muutaman kaupallisen yhteistyön ja tuntui, että siinä oli jotenkin pelottava vastuu, mitä sanoo. Sain myös tuta, miten paljon aikaa se vie esim. taustojen lukeminen, kuvaaminen, ja vihdoin viimein se niinku kirjoittaminen. Mieluummin kirjoitan vapaasti, mitä haluan. Koska kirjoittaminen on kivaa ja hyvää vastapainoa ylisosiaaliselle työlleni. Varmaan suurin osa blogin pitäjistä kirjoittaa täydestä sydämestään ja kirjoittamisen riemusta. Siksi tuntuu ikävältä, että jotkut pitävät blogin pitäjiä laskelmoivina ja narsistisina ihmisinä. Pitäköön. Niinku.

  • Vähättelyä taitaa kokea kaikki, ei voi voittaa, aina on jokin, johon ihmiset tarrautuu, oli asia mikä tahansa. Jotkut ovat näitä kuittaajia, jotka jatkuvasti vertaavat omaa elämäänsä muiden elämään ja jotkut keskittyy elämään sitä elämäänsä. Keskitytään me vaan hih niinku jälkimmäiseen.

   Aurinkoa päivään Marja💖

 • "keskitytään omiin asioihin, eikä siihen, miten se vieraan ihmisen konserttilippu on saatu tai hankittu ja siihen, että naapurin Leilalla on se uusin Vuitton"

  Juurikin näin. Sillä aikaa voisi keskittyä vaikka siihen, miten niistä omista mahdollisista haaveista voisi tehdä totta. 🙂

 • Kirjoitit niin totta ja iät ajat tuota on ollut. Aikuinen ihminen on ainakin oppinut, että mikään ei ole ilmaista. Mutta ei, tämä on vaan tätä.
  Kiva, kun noista kirjoittelet olkoonkin osaksi mainosta. Minäkin pääsen kurkkimaan, kun muuten en mene.
  Aurinkoa sulle Tiia!

  • Marketta ihana sinä ja sinä aina niin järkevästi ilmaiset missä se kaappi seisoo. Sitä mietin hieman, etteikö nämä huutelijat ymmärrä, että he näyttävät vähän juuri hassulta muiden silmään. Myös ne anot huutelijat, koska itselleen eivät ole anonyymeja ja joutuvat kuitenkin kohtaamaan myös saamansa palautteen. Tämä huutelijat sentään esiintyi omilla kasvoilla ja nimellä, peukut sille. Seisoo sentään sanojensa takana.

   Ihanaa päivää Marketta💖

 • Kateellisten ihmisten katsantokanta ja maailmankuva on todella ahdas ja pahansuopa.
  Voimia sinulle ja Maijulle, että kaikesta huolimatta jaksatte pitää iloista mieltä yllä ja tehdä kivoja blogijuttuja meidän ei-kateellisten iloksi ja hyödyksi:)

  • Tästä juuri juteltiin miehen kanssa eilen lenkillä, että kun elää pienessä kuplassa, ei näe kokonaisuutta. Joskus murheet vie sinne kuplaan ja muu maailma näyttää ärsyttävältä. Surullistahan tämä on.

   Ilo kattoon aina. 💖 Ihanaa päivää Sari💖

 • Some työpaikkana ja ylipäätään minään on niin uusi asia ihmiskunnalle, että on varmaan luonnollista, että se aiheuttaa ensimmäisinä vuosikymmeninään hämmennystä ja haasteita. Se on kenttänä niin valtava, ja koska sillä ei ole selkeitä johtajia, selkeitä sääntöjä, raameja ja rajoja, joita voitaisiin myös valvoa, vaan rajat perustuvat monesti etiikkaan ja arvoihin, niin ei se helppo paikka ole.
  Musta on hienoa, että jokainen pitää hyvää huolta omasta tontistaan kommentoimalla asiallisesti, moderoimalla omia sivujaan parhaaksi katsomallaan tavalla ja asioista puhutaan asiallisesti ja hyvää tavoitellen.
  En ole varma miksi kaupallisuuden yhdistyminen blogeihin on niin punainen vaate joillekin. On toki hyvä, että kaupalliset yhteistyöt merkataan selkeästi ja bloggaajat jossain määrin avaavat sitä, millaisin periaattein he kaupallista yhteistyötä tekevät.
  Minua ei haittaa blogien kaupalliset yhteistyöt, sillä kaupallisia ja muita hyötymistarkoituksisia kytkyjä on ollut koko maailman siivu ihan kaikkialla. Se vaatii medialukutaitoa ymmärtää aina eri konteksteissa, että millaisilla tavoin meihin yritetään vaikuttaa. Vielä jaksan uskoa siihen, että tulevat sukupolvet ovat meitäkin viisaampia näissä hommissa.
  Mukavaa loppuviikkoa 🙂

  • Tämä on selvää, että muutos herättää aina vastarintaa. Siksi näitä on hyvä avatakin, jos joku vaikka älyäisi, vaikka mieskin eilen totesi, ettei kuplassa elävät ymmärrä, he vaan sitä omaansa. Surullista. Ainakin voisi pitää mölyt mahassa.

   Kaupalliset yhteistyöt ärsyttää, koska tavis saa jotain hyötyä ja iloa, siis rivi-ihminen, eihän hän sellaisia ansaitse. Kaikki näyttää niin helpolta. Ei ymmärretä, kun ei osata astua niihin saappaisiin, että tämäkin vaatii paljon työtä ja tähän kuuluu yhtälailla pettymyksiä, kuin mihin tahansa muuhun.

   Kiitos viisaista sanoista ja ihanaa päivää 😘

 • Hieno postaus taas kerran. Aivan uskomatonta, kuinka ihmiset voivat olla kateellisia. Itse voin ainakin sanoa suoraan, että teatteriesitykset, jotka käyn katsomassa pressilipuilla, ja joista kirjoitan postauksen, vievät aikaa. Keskimäärin yksi tällainen ajatuksella tehty postaus vie vähintään 3-5 tuntia. Se on aika paljon, etenkin kun blogi on harrastus töiden ohella. Ihailen sinua Tiia, että sinulla on mahdollisuus tehdä tätä lähes kokopäiväisesti. Onhan sinullakin perhe ja kotiasiat hoidettavina eli aina ei vain voi olla somessa. Jatkakaa Maijun kanssa samaan malliin. Kateellinen ihminen ei ole kaunis.

  Ihanaa tiistai-iltaa <3

  • Niin niihin menee ja toki menee esim.täällä jokaiseen päivään stadissa 15e matkakuluja ja siihen työt päälle. Tuntipalkka jää pieneksi, mutta tämäkin on rakkautta lajiin.

   Kateellinen paljastaa itsensä, parempi olisi hakata vaikka nyrkkeilysäkkiä,kuin nolata itsensä.

   Ihanaa päivää Mannilainen😘

  • Tuo matkakulujuttu on hyvä pointti. Itsellä taitaa kulua lähemmäs 13 euroa, kun käväisen Helsingissä. Ei sekään ilmaista ole. Ei kannata edes laskea tuntipalkkaa.

   Aurinkoista helatorstaita <3

 • Samainen ihminen kävi Instagramissa kommentoimassa jo puoli vuotta sitten erästä lippuani. Tuntuu, että ne liput on se kirosana, vaikka me teemme niiden kanssa halpaa pr:ää.

  • Tiedätkö muistan eli stalkkaan sun elämää ja pohtii sun saamista. Valitettavan surullista. Niinpä kunpa tietäisivät, että jotkut saavat lipun lisäksi vielä palkkaaminen.

   Ihanaa päivää Maiju💖

 • En tiedä montaakaan ammattiryhmää, joita joku ei keksisi kadehtia. Hyvin kirjoitettu Tiia tästä meidän suomalaisten kansallistaudista. En ole koskaan ymmärtänyt, miten se on muka minulta pois, kun toinen pärjää ja on hyvä siinä mitä tekee. Arvostan kaikkia, jotka tekevät työnsä antaumuksella. Samoin heitä, jotka harrastavat "tosissaan".
  Iloista illan jatkoa ja hyvää huomista!

  • Kyllä jokainen saa oman osansa, kateellinen on jotain vailla omassa elämässään, sitten on toki hupi-ilkeilijöitä, trolleja. Kaikenlaista hiihtäjää.

   Sama juttu ja mielestäni ihminen, joka saa työstään tai harrastuksestaan iloa, säteilee iloa muille, kuten Maiju. Se ilokin ärsyttää joitain.

   Ihanaa päivää 😘

 • Aivan loistava kirjoitus ja niin asiaa. Itse törmäsin tuohon "ilmaiset messuliput" kommenttiin. Kerroin tällakin sanojalle, mitä ne "ilmaiset" merkkaavat. Tajusi kyllä, että aika paljon työtä vaativat loppujen lopuksi nekin liput.
  Ihania olette Maijun kanssa ja te ajattelette toisten parasta aina.

  • No hei niinpä, ei sellaista nyt vaan ole, kuin ilmainen.

   Kiitos niin paljon ja sinä myös kuulut ihan samaan konkkaronkkaan meidän kanssa. Outi <3

 • Voi morjens taas. Mitä väliä on kenenkin lipulla? Onko se jotenkin itseltä pois? Tai jos joku kirjoittaa jotain? Tai ylipäätään ansaitsee muulla tavalla kuin 80-luvulla tunnetulla ammatilla?

  Kateutta. Ihan pelkkää sitä. Jos niin kovin ärsyttää, kannattaa kadehtijan tehdä yksi elämänlaatuaan oleellisesti parantava teko. Lakattava lukemasta. Kukaan kun ei haulikolla osoittaen pakota viettämään aikaansa kaupallista yhteistyötä tekevien blogien maailmassa.

  • Hih no sepä se, en vaan tajua, en millään. Oma maailmankuva on niin erilainen, en mieti muiden saamisia tai ei saamisia.

   Se on kateutta, vaikka kuinka yrittäisi kiertää, kuin kissa kuumaa puuroa ja kieltää asian, niin sitä itseään se harmi kyllä on. Kateellinen näyttäisi fiksummalta, jos kadehtisi omassa ylhäisessä yksinäisyydessään, sillä kateus on aina hieman noloa katsottavaa muille.

   Ihanaa torstaita sinulle Nelina <3

 • Huh heijaa! Kiitos tästä kirjoituksestasi, niin totta joka sana. Kateus on kuin kirosana, joka vie kaiken ilon elämästä. Nautitaan omista sekä toisten onnistumisista 🙂
  Kivaa viikon jatkoa!
  Terveisin, Johanna

  • Niinpä, keskitytään omiin asioihin. Eikä kaikki edes ole sitä mitä päälle aina näyttää, siksi on parempi vaieta.

   Ihanaa viikon jatkoa Johanna <3

 • Sinun menestys ei tosiaankaan ole keneltäkään toiselta pois – päinvastoin, jaat paljon iloa ja tietoa ja kivaa lukemista jos katsomistakin. Meikki- ja muut esittelyt ovat asiaa ja Maijukka on ihana. Kateutta turhempaa tunnetta en tiedä, mutta ehkä kadehtijalla on joku tosi huonosti ja jouduit(te) turhaan maalitauluksi, mitä ei tietenkään tarvii sietää. Mikään ei ole ilmaista, vaikka olisikin maksutonta, kaiken maksaa aina joku, ehkäpä se pöhkö ämpärinhakija oheistuotteilla, luovuttaja mainosmielessä ja ellei muuten niin verorahoilla loput. Kateutta turhempaa tunnetta ei maailmassa olekaan. Jaksamista ja iloista mieltä Tiia ♥

  • Juu nyt oli ihan Maijusta kyse, mutta riittäähän näitä. 😉

   Juu ja ei varmaan ole hyvä olo, mutta tosiaan tämä oli jo toinen kerta, kun sama henkilö kuittailee Maijulle ja valittaa siitä, että on joutunut fanina maksamaan omat konserttilippunsa itse. Kuulostaa oudolta, lähden aina siitä ajatuksesta, että joudun maksamaan kaikki itse, esim. juuri maksettiin kahdelle lapsellekin konserttiliput, eikä halpaa ollut. Yhteistyö taas on aina yhteistyö ja siinä yrityskin saa vastinetta.

   Kiitos niin paljon sparrauksesta Irja ja ihanaa viikon jatkoa <3

 • Hih… mulla ei ole enään mitään rakentavaa sanottavaa, koska kirjoitit jälleen kerran loistavan postauksen. Peukut kirjoitukselle ja ISO halaus sinulle (ja Maijulle myös) <3

  Aurinkoista keskiviikkoa! Nautitaan elämästä, ihan jokainen <3

 • Niin totta tuo kirjoituksesi,ilmaisia ämpäreitäkään ei ole ja kaikella on hintansa.Kateus,tuo hirvitys vie kyllä kalatkin järvestä,sanonta täällä päin.Mukavia pohdintoja sinulla,jatka samaan tyyliin.

 • Ai että oli asiaa ja niin totta, joka sana.
  Kateus vie kalatkim vedestä – samoi jo vanha kansa. Kateus saa ihmiset tekemään ja sanomaan ihan käsittämättömiä asioita – niin kuin taas nähtiin.
  Ilmaisia ämpäreitä ei tosiaan ole; kunpa ihmiset tosiaan ymmärtäisivät joko teitä bloggaajia tai vaikkapa maanviljelijöitä kadehtiessaan. Nämä ammatit ovat ääripäitä, mutta kumpaakin ammttiryhmää kadehditaan. Bloggaaja saa kadehtijan mielestä "ilmaisia" lippuja yms.Maanviljelijä ilmaisia tukia. Ihmiset haluavat syödä puhdasta, kotimaista lähiruokaa, mutta se ei saisi maksaa mitään eikä maanviljelijöitä saisi ainakaan "ilmaisilla" tuilla tukea että he leipäviljaa, lihaa, maitoa tuottavat meille. Monikaan ei tajua mitä vaaditaan, että ne tuet saa. Mitä direktiivejä pitää noudattaa, miten tarkkaa on täyttää lomakkeet.Jos teet lasku-tai huolimattomuusvirheen, siitä tulee sanktioita. Muualta määrätään, mihin päivään mennessä olusi kylvöjen olla tehtynä – vaikka sataisi lunta kun pellolle pitäisi mennä…Tässä vain ihan tämmöinen ääripään esimerkki, joka ei liity millään tavalla bloggaamiseen tai tubettamiseen.Mutta en voinut olla liittymättä sinun puhkumiseesi Tiia – omalta näkökantiltani.
  Minä en osaa olla kateellinen sinulle tai Maijulle- päinvastoin saan niin paljon iloa teidän teksteistänne, jotka joskus todella niin riemukkaita. Monta kertaa tekstejä luettuani tulee tunne kuin itsekin olisin ollut paikalla – ja se riittää minulle.Toki Mamma Mia musikaaliin tekee nyt mieleni entistä enemmän.Mutta se ei taida onnistua haaveistani huolimatta.
  Se ei ole kuitenkaan syy kadehtia teitä tai ketään muuta, joka paikalle pääsee. Mamma Mia musikaalin näkeminen on siis edelleen unelmalistalla lähellä kärkeä … ja jos niin on tarkoitettu, näen musikaalin tavalla tai toisella 😊
  Ihanaa ilon ja valon täyteistä viikkoa sinulle Tiia ( ja Maijulle myös !) ❤

  • Ritva olipa hyvä, että kerroit ja raoitit sinun elämää, koska ei näitä tule ajateltua, kaikkea mutkia ja mitä kaikkea joutuu ihminen tekemään. Kadehtijat ja huutelijat oikovat reittejä, eivät he syvenny, eivätkä mene toisen saappaisiin, he vain anteeksi, että nyt sanon rumasti, ajattelevat vain "minä minä minä". Jos jotain onni joskus potkaiseekin, niin taatusti on surua ja murheita mahtunut hänen elämään, joten eiköhän suoda onnenpotkut, tukiaiset ja yhteistyöt ihan kaikille. Jos nyt oikein olen kamala, niin ihmisten tyhmyys, se on se mikä eniten ottaa kupoliin!

   Toivon todella, että unelmasi toteutuu, koko sydämestäni, harmi ettei ole keinoja siihen vaikuttaa, mutta toivottavasti käy onnenpotku.

   Haleja ja ihanaa loppuviikkoa sinulle Ritva <3

 • Mahtavaa Tiia, taas hyvä kirjoitus 🙂 <3 Aurinkoisia, iloisia päiviä!

 • Voihan lippu ja ämpäri sentään. En jaksa nyt yhtään tollasta edes miettiä, mutta sitä vaan halusin tulla sanomaan, että itse olen tässä viimeisen viikon aikana antautunut aika monenkin mainoksen edessä ja itselleni epätyypilliseen tapaan naputellut arvokkaita (omalla mittapuullani siis) tilauksia surutta menemään :). Surutta siksi, että kyseessä on joko jotain, mille on ihan oikea tarve (niinkuin nyt vaikkapa uudet Eccon golfkengät vanhojen tilalle, koska vanhoista irtosi pohjat ja niillä on aika hankala kävellä :)) tai vaihtoehtoisesti kyseessä on vaan yksinkertaisesti kaunis käyttöesine, jota ilmankin tulee hyvin toimeen, mutta joka on pitkäaikainen haave, jonka toteuttamisen viimeinen sysäys oli täsmämainos ja siihen liittyvä alennus. Enkä tunne mistään huonoa omaatuntoa, vaan ihan puhdasta iloa, koska eilen justiin mietin, että no voi nyt hemmetti. Olen 53, joten eiköhän sitä jo voisi välillä unohtaa sen ikuisen järkeilyn ja perustelun ja vihdoin ostaa jotain ihan vaan siltä pohjalta, että "koska mä voin".

  Kävi mielessä, että voisin nämä ostokseni blogissakin esitellä, jos saan aikaiseksi. Tuskin saan.

  Ja siis minähän luen kannesta kanteen ihan kaikki mainoslehtiset, jotka kotiin kannetaan (no okei, Puuilo jää välistä, koska meillä ei ole sellaista liikettä lähimaillakaan) kannesta kanteen ihan vaan mielenkiinnosta. Paitsi ruokamainokset. Niin viitseliäs en ole, että lähtisin jonkun tarjouskahvin perään.

  Kyllä maailmaan mainoksia mahtuu :). Lopullinen valinta kumminkin kun on ihan itsellä.

  PS. Pitäisköhän järjestää arpajaiset? Sellaiset, jossa arpaliput laitetaan ilmaisämpäriin ja palkintona on ilmaislippu :D. Lohdutuspalkintona sitten se ämpäri…

  Iloa sinne <3

  • Hih juu ja tuon lippu ja ämpäri asian voi kyllä aivan hyvin unohtaa. 😉 Hyvä sinä, kyllä kuule se on niin, että jos jostain on itselle kovin iloa ja siihen on mahdollisuus, niin antaa palaa vaan. Tiedän, että järki on aikamoinen jarru, mikä on tosin hyvä asia, mutta välillä kun antaa palaa ilman käsijarrua, niin tuntuuhan se mahottoman hyvältä. Juu ja varmaan et olisi itsellesi tuota kaunista esinettä oikein sallinut tai tuli pieni pysähtymisen ja kelauksen hetki, kun piti hankkia kuitenkin järkiostos eli ne tarpeelliset kengät.

   Olisi kiva, jos esittelisit, mutta paineetta paras. 🙂

   Kyllä täällä esim. Lidlin ja Tokmannin mainokset luetaan ja sitä kautta on mm. tullut ostettua monet kerrat halpaa vessapaperia sun muuta.

   Hihi pitäisi sun järkätä ja uskon, että kyseinen arvonta olisi hitti!

   Iloa ja aurinkoa sinne Annukka ja nauti ostoksistasi <3

 • Loistava postaus! Tähän ikään mennessä on jo "turtunut" ajatukseen että kaiken eteen on tehtävä töitä eikä mikään valmiina putoa käsiin..tai tosiaankaan ole ilmaista:) Tuota toisten kadehtimista en ole koskaan ymmärtänyt.. Halauksia sinne ja kaunista kevättä♥

 • Hei, varmasti on ikävä saada ilkeitä viestejä. Kateutta on ollut aina, tuskin kukaan jaksaa oikeasti kadehtia sinun saamia ilmaisia tavaroita tai kutsuja tilaisuuksiin. Sinä tavallaan olet valmis tekemään asioita mainostajien puolesta ehkä pelkän tavaran hinnalla. Välillä tuntuu, että bloggaajan tulee kertoa kuinka raskasta on.

  • Sieltä se sana taas tuli "ilmainen". Infona etten tee sovittuja yhteistöitä tavaroita vastaan. Jos saan kutsuja tai tuotteita, on niistä postaaminen täysin vapaaehtoista. Mitä Mamma Miaan taas tulee, kyseessä oli sovittu yhteistyö, jossa fanitkin saivat itselleen lippuja eli heitäkin hemmoteltiin.

   Minusta bloggaja voi kertoa blogissaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, yhden asian nostaminen kokonaisuudesta on yksinkertaistamista.

   Kuten tekstissä kirjoitin, teen tätä vapaaehtoisesti eli oma valinta ja tähän liittyy kaikki tunteet, ne raskaat, ne mahtavat, leipiintyminen, tasainen ilo jne. Ihan kaikki eli ihan normaalia, tuntuisi jotenkin hassulta aina suitsutella, kuinka ihanaa vaan on.

   Aurinkoista kevään jatkoa ja kesää <3

 • Miten ihmisiä jaksaakin kiinnostaa jonkun saama "ilmainen" lippu. Ja vielä niin paljon, että jaksaa ilkeitä kommentteja lähettää.

  Aurinkoista helatorstaita!

 • Ei ole ilmaisia ämpäreitä. Tämä juttu sivusi niin minunkin blogitaivaltani. Minä onnekas teen yhteistyötä tai saan viplippuja Turun teattereihin. Ja kirjoitan niistä teatteritunnelmista. Yksi tuttuni jaksoi aina ihmetellä sitä, että minä sain ilmaisia lippuja. Sanoi, että hänkin kävisi mielellään teatterissa, mutta kun liput ovat niin kalliita. Pyysin häntä sitten kerran mukaan avecikseni teatteriin. Sanoin teatterin jälkeen, että hän voisi nyt kiitokseksi kirjoittaa minulle mielipiteensä tai analyysinsa teatterista. Ja mielellään muutamalla sadalla sanalla. Sanoin, että voisin siitä mukailla sitten blogipostaukseni. Tuttuni sanoi, että ei hän osaa kirjoittaa! Muuten hän on kyllä sanavalmis.
  Hyvä kirjoitus taasen Tiia <3 Aurinkoista loppuviikkoa!

  • Mikä esimerkki, josko ystäväsi ymmärsi nyt, että aika kova työ on yhtä lippua vastaan somettamiseen, että kyllä tähän tarvitaan intohimo, jotta nappaa tehdä.

   Ihanaa äitienpäivää Tuula😘

 • Olipahan vuodatus
  Sen verran totuutta viestissä oli, että kyllä kaupallisesta yhteistyöstä olisi hyvä ilmoittaa. Esim toi vikan kuvan Arabia ja Paulig, että kumpi siellä sponssaa vai molemmat.

  Kesää sinne!

  • Kahvista on jo ilmoitettu aiemmin "saatu", samasta kahvistahan ei tarvitse ilmoittaa kymmeniä kertoja uudelleen ja uudelleen, silloin tulee vääristymä, että kahvia on saatu lukemattomia paketteja. 🙂 Kyseessä ei myöskään ole kaupallinen yhteistyö, jolloin bloggaaja on sopinut yrityksen kanssa somettamisesta maksua vastaan. Kyseessä on Pauligilta siviilipersoonana saatu muutaman euron kahvi. Jos kurkkaat Pauligin Instagram tiliä, niin Pauligilla on kampanja, Paulig arpoo seuraajien kesken kahveja. Ilmoittaakohan muute kaikki siviilipersoonat kahveistaan "saatu". En tee Pauligin kanssa yhteistyötä harmi kyllä, silti olen jo Instagramissa tämän kuvan kohdalla kertaalleen ilmoittanut "saatu" ihan varmuuden vuoksi.

   Luonnollisesti minun ei tarvitse omista astioistani ilmoittaa, että joku on itse ostettu, tässä alimmassa kuvassa kyseessä on vielä tätini kotoa otettu kuva ja hänen astiat.

   Kaikissa yhteisöissä joissa on merkintä kaupallinen yhteistyö:saatu maksu sometusta vastaan. Merkitty sanalla yhteistyö: saatu jokin isompi hyödyke sovittua kirjoitusta vastaan. Tavara jota olen testiin pyytänyt:pr-näyte, tavara joka on yllätyksenä lähetetty:saatu, pr-yllätys tai gifted.

   Toivottavasti tämä tarkensi asiaa. 🙂

   Kivaa kesää myös sinulle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud