Keski-ikäinen Ilta-Sanomissa kertomassa keski-ikäisyydestä

Hölkyn kölkyn, pääsin Ilta-Sanomien nettisivuille ”Hyvä olo-osioon”, kertomaan 10 seikkaa keski-ikäisyydestä. Mielenkiintoisia kommenttejakin sinne nettisivuille tuli eli tarkennettakoon tässä vielä, että toimittaja kyseli ja minä hänen kysymyksiin vastailin. Selkeästi oli juttutoiveena saada 5 henkistä asiaa keski-ikäisyydestä ja myös 5 fyysistä. Eli vaikka kerroin niistä viidestä fyysisestäkin puolesta, kun kerran kysyttiin, niin tämä ei tarkoita, että täällä koko ajan itseni vaan peilistä tuijottelen tai ulkonäkökysymyksiä pohdiskelen. 🙂

Myöskään en ole huolissani menojen vähenemisestä, koska niitä olisi aika pitkälle joka sormelle tämän blogin myötä, vaan päinvastoin nautin kotona olosta paljon ja kaipaan myös omaa aikaa.  Menojen luonne on myös muuttunut, enää en viihdy baareissa, vaan on kiva käydä joskus ravintolassa syömässä ja vaikka leffassa ja tietenkin kivoissa blogimenoissa ja tulla ajoissa omaan sänkyyn kotiin. 

En myöskään oleta, että ihmiset tulevat kadulla kertomaan minun kasvoilla olevista partakarvoista, vaan tälle nauraminen oli omalle itselle nauraminen oli sitä huumoria itsessään. Noh pidemmittä näihin kommentteihin enää tarttumatta, jutun voit  lukea täältä ja alussa on tosiaan video, joka otettiin Riian lehdistömatkan päätteeksi. Siinä kohden kyllä ajattelin jo hieman niitä ulkoisia seikkoja, kun hiukset olivat hiestä rasvaiset ja kasvoilla hyvä, kun oli enää meikkiä, mutta eipä se mitään, tuli mitä tuli ja  oikein kiva juttuhan siitä tulikin. 

Hyvä on myös keski-ikäisyydessä muistaa, että vaikka samaistumispintaa on, on kaikkien kokema subjektiivista, johon vaikuttaa hyvinkin monet asiat. 

Iloa päivään, tänään saan tietää miten menee astronauttihommissa, mutta en saa niistä pihahtakaan valitettavasti täällä mitään. Mutta perästä kuuluu joskus syksyllä, kun ohjelma tulee ulos. 🙂

Upeaa torstaita kaikille ja olisi kiva kuulla teidän tuumailuja keski-ikäisyydestä, hyviä ja huonoja puolia ja jos et ole vielä keski-ikäinen, niin mitä odotuksia tai pelkoja sinulla on keski-ikää ajatellen?
<352 thoughts on “Keski-ikäinen Ilta-Sanomissa kertomassa keski-ikäisyydestä”

 • Sä oot meidän keski-ikäisten ääni ulkomaailmalle😉Ja upea esimerkki siitä kuinka kauneudesta huolimatta partakarvat puskevat ennenpitkää jokaiselle, mutta iän tuoma itsevarmuus ei anna sen järkyttää mielenrauhaa.Mä oon niin ylpeä susta, kun saat positiivista julkisuutta olemalla rohkea ja ihana oma itsesi❤

  • Kiitos ihan mielettömän paljon ja oli kyllä kiva juttu, kun Ilta-Sanomat pyysi keskustelemaan aiheesta, sillä keski-ikäisyyden vaivoista on aina hyvä puhua, voi olla ujoja ihmisiä, jotka eivät vaikka kehtaa, niin mitä enemmän puhutaan, sen vähemmän verhoa asian ympärillä. 🙂

   Ihanaa viikonloppua Maiccu <3

 • Kiva juttu oli, vaikka täytyy sanoa, että kommentit (jotka viitsin lukea) oli suurin osa ihan pyllystä, pitääkö sitä aina arvostella ja arvioida ja antaa viisaista ohjeita kaikkeen. Olen samaa mieltä mm. tuosta painonnoususta, mä olen liikkunut aktiivisesti, katson mitä syön ja silti paino vain nousee ja en enää keksi muuta selitystä kuin nämä ihanaakin ihanammat vaihdevuodet ja keski-ikäisyyden, aineenvaihdunta vaan hidastuu ja hidastuu ja syömisen määrän pitäisi tippua niin kovasti, mutta entäs kun ihmisellä on nälkä…

  Kyllä minäkin arvostan enemmän ns. rauhallisia iltoja nykyisellään, joskus on kiva käydä syömässä hyvin ja istumassa hetki, mutta mihinkään meluisaan baariin en kyllä todellakaan kaipaile, saati sitten mihinkään yökerhoon, voi apua jos sellaiseen päätyisi…

  Mutta kivaa loppuviikkoa sinne!

  • Hihi huutelijoitahan aina riittää ja on se jotenkin surullista, että jotkut käyttävät omaa kallisarvoista aikaansa huutelemalla yleisillä palstoilla.

   Kyllä aineenvaihdunta hidastuu, se on ihan tieteellinen fakta ja vaihdevuodet ovat myös oma lukunsa eli mitähän sitä saisi syödä, jotta pysyisi hoikkana, enpä muuten ihan tiedä.

   Juu baarit on omalta osaltani toivoakseni nähty, mutta illalliset ovat kivoja ehdottomasti kyllä.

   Ihanaa viikonloppua Anu <3

 • Ihana video <3 Ja asiaa puhuit, niin partakarvoista, kuin kiloistakin 😀
  Aika pitkään oikean 25-synttäripäivän jälkeen pystyin kuvittelemaan itseni edelleen kaksvitoseksi. Mutta nyt 47v. se ei enään onnistu, peili kertoo totuuden! Mutta onneksi mieleltään voi olla minkä ikäinen tahansa 😀

  Aurinkoista päivää ihanuus <3

 • Tuo oli ihana juttu 🙂
  Eiköhän tässä keski-ikää mennä itsekin. Tosin se on niin laaja käsite, että välillä menen sekaisin, kun jo jotkut 30-kymppiset kutsuvat itseään keski-ikäisiksi… 😀

  Mä lähinnä odotan tästä ja tulevasta elämänvaiheesta, että jotkut asiat loksahtelevat kohdalleen, oppii hyväksymään paremmin menneen elämän ja sen mihin on päädytty. Pelkään ehkä eniten sitä, että kroppa alkaa hajoilla ja että se vaikuttaisi esim. liikkumiseen (mulla sikäli konkreettinen pelko, että nivelreumasta ei ikinä tiedä…) Muuten otan tämän iän ilolla vastaan, sillä koen olevani parhaimmillani nyt(kin).

  Ihanaa torstaita sinne! ♥

  • Niin hyviä pointteja, terveys on tärkein ja oma päämääräkin on löytää sellainen seesteisyys, ettei aina kävisi niin kiekoilla. 😉

   Ihanaa viikonloppua Tuula <3

 • Ihana Tiia! Kerrankin Iltasanomissa oli hyvänmielen juttu!

  Harmi, että Ilta-sanomien kommentointi oli jo suljettu. Olisin halunnut kommentoida sinne. Hassua, miten kirjaimellisesti jotkut ottavat tällaisen pilke silmäkulmassa tehdyn jutun. Ihan kuin kyseessä olisi ollut tieteellinen artikkeli. Lisäksi osa oli vaivautunut keksimään vaikka mitä negatiivista jutun sisällöstä. En ymmärrä heitä. Ehkä se on vaan niin suomalainen piirre, ollaan kateellisia ja negatiivisia. Toisen puolesta ei osata iloita. Itse luin jutun aamulla herätessä ja päivä alkoi hyvillä mielin.

  • Juu no joidenkin luetun ymmärtämisessä on hieman tulkinnan varaa, sellaista tartutaan yhteen sanaan. Toimittaja kuitenkin kyseli kysymykset ja toivoi tietynlaista juttua ja sellainen tehtiin, on kunnia-asia, kun pyydetään haastatteluun.

   En osaa analysoida lainkaan näitä nettitrolleja, koska oma aika on niin kallisarvoista, ettei tulisi mieleenkään käyttää sitä johonkin negatiiviseen tai nettipalstoilla vouhaamiseen, luen aina jutut, mutta kommenttikenttään en koske.

   Ihanaa kuulla, että tykkäsit ja löysit sieltä, niin vähän syvällistä, asiaa, kuin huumoria ja itselle nauramista.

   Ihanaa viikonloppua ja kiitos todella kivasta palautteesta <3

 • Mukava kirjoitus!

  Kuten Tuula yllä sanoi, on hassua että jotkut 3-kymppiset kutsuvat itseään keski-ikäisiksi. Vaikka ehkä se on ennemmin henkinen ikä. Ystäväni totesi täyttäessään 35 saavuttaneensa keski-iän. Oli aivan äimistynyt. En edelleenkään 13 vuotta myöhemmin koe itseäni keksi-ikäiseksi. Ehkä se alkaa 70-vuotiaana?

  Ennemminkin se on muiden silmissä. On aivan totta tuo mainitsemasi näkymättömäksi muuttuminen. Mikään ei ärsytä kuin lihatiskillä nuori myyjä, joka ojentaa pakettini eikä edes katso minua kohti. Anteeksi vain että joutuu palvelemaan tällaista keski-ikäistä naista!

  Huomenna jännitys päättyy! Aurinkoista torstaita <3

  • Niin mitä on keski-ikäisyys, sitä täälläkin on kyselty ja en ole varma kyselenkö enää. Omalla kohdalla keski-ikä on juuri nyt, mutta puolivaiheessa elämää on aika yes olla. 🙂

   Juu ja kyllä tätä näkymättömyysilmiötä on havaittavissa ja se on vähän kurja lieveilmiö, jotenkin sitä kokeen olevansa hyvin epäkiinnosta eli näkymätön ajoittain.

   Ihanaa viikonloppua Ei-Leen <3

 • Todella kiva juttu ja video sinusta!! Keski-iässä on parasta itsensä hyväksyminen ja se, ettei jaksa enää ajatella, mitä muut ajattelevat. Henkisesti rikasta ja kaunista aikaa. Parrankasvusta, lihomisesta huolimatta. En vaihtaisi viisikymppisyyttä nuoruuteen. Aurinkoista päivän jatkoa sinulle!

  • Ihan juuri näin ja sitä nuoruuden kipuilua ja epävarmuutta en kyllä kaipaa pätkääkään minäkään, se nyt vaan on jo nähty.

   Ihanaa viikonloppua Marja <3

 • Keski-ikäisenä on hyvä olla, sillä silloin alkaa hyväksymään itsensä kaikkine vikoineen. Nuorena tuntui että mikään paikka ei ole hyvin vartalossa, mutta mitä vanhemmaksi tulee, sitä paremmin alkaa hyväksymään oman ulkonäkönsä, kaikkine muhkuroineen ja ryttyineen =)

 • Juttu oli ihana! Pilke silmäkulmassa tehty mutta tärkeimmät asiat tuotu hienosti esille. Se, että uskaltaa jo olla oma itsensä sekä se, että kaikkia ei tarvitse enää miellyttää, ovat niitä isoja plussia, mitä keski-ikäisyys ja ikääntyminen yleensäkin tuovat. Niitä ikäviäkiän puolia on – ja yksi on juuri tuo, että ohitsemme katsotaan. Kannattaisi vain kaikkien muistaa, että ne ikänumerot juoksevat jokaisella ja aikaa ei voi pysäyttää! Itse tässä olen pähkäillyt, että miksi sitä itseään kutsuisi: varhaisvanhukseksi, senioriksi vai myöhäiskeski-ikäiseksi? Ehkä en luokittele ollenkaan, vaan olen vain minä, 61-vuotias nainen;)

  • Juu itselleen pitää pystyä nauramaan ja myös kipeille asioillekin voi nauraa. Hih josko me nyt ollaan aina vaan niitä keski-ikäisiä ihana Lady, varhaisvanhus on sellainen sana, jota ehkei ikinä olisi tarvinut keksiäkään.

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Hyvä siitä jutusta tuli, mutta olisi tietysti ollut kiva myös kuulla ne kysymykset, jotta ihmiset olisi ymmärtäneet, että miksi kerroit mitä kerroit. Mutta sillehän sinä et voinut mitään:)
  Keski-ikäisenä ei kyllä jaksa valvoa enää samalla tavalla kuin ennen ja tarvitsee kyllä niitä lepopäiviä, jos on kamalasti menoja:) Mutta kyllä tämä elämä on silti kivaa ja ei kyllä jaksaisi enää nuorena olla, mutta toki voisin 10 vuotta tiputtaa iästä poiskin, jos joku haluaa!
  Ajattelin just tänään, että mitenhän sulla siellä astronauttikisassa meni? Peukut oli pysytssä:)

  • Juu kun kysytään, niin vastataan, että sen mukainen juttu tuli mitä Ilta-Sanomat toivoi, mutta toki minun subjektiivisella äänellä.

   Syksyllä sitten selviää astronauttihommat, kun tulevat telkasta ulos. Kiitos M ja ihanaa viikonloppua <3

 • Toi juttu oli niin hyvä ja videota katselin yhdessä työkaverin kanssa ja kummatkin vaan nyökyteltiin, että näinhän se on. Karvoja tosiaan kasvaa väärissä paikoissa, pari suonikohjua kaunistaa pohkeita, hikivirtaa niskasta pyllyvakoon asti. Silti jaksan väittää, että on aika jees olla keski-ikäinen.
  Haleja muru <3

 • Kivaa, että sinusta on tehty juttu! Blogisi "sivutuotteena" olet opettanut hyväntahtoista itselle nauramista myös meille muille :). Minä olen keski-ikäinen, mutta en oikein enää mieti keski-ikäisyyttä sen kummemmin… pari vuotta sitten oli joku kriisin tapainen, mutta kun sen selätin, niin olen elänyt elämääni tuollaisia murehtimatta. Se edellinen ikäkriisini olikin kauan sitten 17-vuotiaana.. (..ja se olikin kovin paha, ajattelin tuolloin, että olen kohta jalka haudassa, kun äitinikin oli JO nelikymppinen :D).

  • Oijoi 17-vuotiaana, mutta kriisi ei katso, ikää, ei aikaa ja paikkaa, eikä ikäkriisikään, jonkinlainen leikkauskohta oma henkinen kriisi/murros aiheuttaa juuri ikäkriisin. Ehkä kun olet 17-vuotiaana jo niin sen kriisitellyt, niin sen jälkeen ei enää tule niin jyrkkiä kriisejä.

   Kiitos niin paljon Ninnu ja sydämellistä viikonloppua sinulle <3

 • Upeaa Tiia! Kiitos tästäkin ihanasta jutusta 🙂 Parasta tässä iässä viisikymppisenä on se, että voi todellakin olla sellainen kuin on. Ja minä ainakin yritän suhtautua kaikkiin keski-iän tuomiin muutoksiin huumorilla 😉 Mutta sen kyllä huomaa, että jos joskus harvoin on yöjalassa, niin toipumiseen menee kyllä melkein viikko, hihii. Eli "vanha" ei palaudu niin kuin joskus aikanaan.
  Ihanaa viikonloppua!!!
  Terkuin, Johanna

  • Se parhaiten nauraa, joka itselle nauraa, sillä silloin harmillisimmatkin asiat mitätöityy. 🙂

   Hih ihan totta, viikko menee, jos on yöjalassa, tosin en ole vuosiin enää ollut yöjalassa, mutta silloin jo.

   Ihanaa viikonloppua ihana Johanna <3

 • Hyvä huumorilla höystetty juttu. Tärkeitä asioita. Kommentit kyllä ihmetyttävät.
  Onnea "meidän ikiomalle astronautille"!
  En muista enää omaa keski-ikääni. Se on ollut ohi kauan sitten. (Muistaakseni) olen aina kokenut kulloisenkin ikäni juuri siksi parhaaksi.
  Erittäin ihanaa viikonloppua sinulle!

 • Huippua! Luin jutun ja katsoin haastattelun. 😀 Allekirjoitan kaikki henkisen puolen jutut. Viihdikset eivät ole vielä alkaneet, eli niitä kylmiä ja kuumia aaltoja sitten odotellen.

  Kiva, että laitoit että 90% keski-ikäisyys on kivaa. Koska näinhän se on ja tuppaa aina välillä unohtumaan kun yrittää lurppaluomia ja velttoa nahkaa sietää. Pään sisällä on kuitenkin niin valtavasti kaikkea hyvää, jonka vain eletyt vuodet ja kokemukset voivat tuoda.

  Hei, sullahan on synttärit siis joulukuussa. Parhautta! 😉

  Miten tässä jaksaa odottaa syksyyn astronautti-uutisia? 😀 Sulla on kyllä kaikkee upeeta meneillään. Huh sentään.

  Ihanaa viikonloppua Tiia. <3

  • Ihan juuri näin, pääasiassa pään sisällä on kaikkea kivaa ja nämä parrat ym. ovat vaan pientä hiekkapaperin aiheuttamaa hidastetta tässä elämässä. 😉

   Onko sullakin synttärit joulukuussa, oletko jousimies?

   Kiitos niin paljon ja ehtii teillä toviksi unohtua nuo astronauttihommat varmasti ja syksyllä sitten, kun ohjelma tulee ulos.

   Ihanaa viikonloppua Nelina <3

 • Oi, olispa mukavaa olla vielä keski-ikäänen eikä vaivaanen vanhus ☺ Partakarvojakaan ei tahro enää eroottaa. Täytyy sormenpäillä tunnustella ja toreta, jotta kasvaa kasvaa ne, eikä piittaa vaikka kuinka nyppiis kohta niitä taas piikittää ☺

  Ihanaa viikonloppua Sinulle Tiia ♫ ♥♥

 • Keski-ikäisiä on aina ollut ja nyt on olevinaan siihenkin asiantuntija ja keski-ikä julkkis. Voi tätä nykymaailmaa, LOL!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud