Mitä shoppailin Riiasta ja mitä Riian-risteilyllä voi tehdä

Mitä shoppailin Riiasta ja mitä Riian-risteilyllä voi tehdä
*Yhteistyössä Tallink Suomi
Näillä näppäimillä Silja Europa starttaa kesän toisen erikoisristeilynsä Helsingin Länsisatamasta kohti Latvian pääkaupunkia Riikaa. Lupasin teille vielä vinkata mitä kesäkuun pressimatkalla tuli shoppailtua Riiasta ja miten laivalla saa kulutettua aikaansa. 

Miehelle ostin muutaman erikoisoluen ja Riiassahan alkoholi ja olut on vielä erittäin halpaa. Pullopantteja ei vielä ole käytössä, joten sekin halventaa oluen hintaa. Mies sai jopa kolme erilaista olutta nautittavakseen ja yksi näistä oli kuvan hauskan näköinen puteli ja toinen oli Zelta olut, jota mies nautti aikoinaan Latvian vuosien aikaan. Zelta tarkoittaa kultaa eli kyseessä on Latvian kultaa. 🙂
Neljän vuoden aikana Latviassa asuessa tuli luonnollisesti jyskytettyä paljon erilaisia latvialaisia juustoja. Kuvassa lempijuustot noilta vuosilta ja eritoten etualan kermaisen täyteläinen yrteillä kuorrutettu juusto on suurta herkkua. Eli kannattaa tuoda ehdottomasti tuliaisina erilaisia juustoja tai ainakin maistella niitä ravintolassa. 
Latvialainen Laima merkki on vähän, kuin meille Fazer. Tällä kertaa, en sortunut kuitenkaan suklaatuliaisiin, vaan kyseinen peltipurkillinen kovia karkkeja miellytti silmää, Riian vanhan kaupungin taloineen. Namuset sisältä olivat osa herkullisia hedelmänamuja ja osa taas aivan Fazun parhaat pussit makuisia, mm. Tosca-karkki oli selkeästi edustettuna. 

Mutta jos haluatte nauttia täydellisestä suklaasta, menkää Emils Gustavin suklaakonvehtiliikkeeseen tai kahvilaan, jossa myydään suussasulavia käsintehtyjä konvehteja. 
Stenders on ihan ehdoton lempi luonnonkosmetiikkamerkki Latviassa. Kaikki tuotteet tuoksuvat taivaallisilta, ovat kauniissa pakkauksissa ja mikä parasta, lahjapakkausten sisälle voi valita haluamiaan kuivakukkia antamaan lahjalle extrasipauksen luxusta. Stenders-liikkeitä löytyy useita, kuvan Stenders löytyy Centrs Galerija ostoskeskuksesta, joka taasen sijaitsee keskeisellä paikalla vanhassakaupungissa. Sieltä löytyy myös kosmetiikkaliike Drogas, josta löytyy sellaisia markettikosmetiikka merkkejä, kuten Bourjous ja monia muita, joita ei Suomesta löydy. 

Ennätin vikkelään käydä Reserved-liikkeessä ja ostaa kuvan paitulin ja paitamekon, hintaa näillä ei ollut juurikaan. 

Accessorize-liike löytyy myöskin, joka oli yksiä lempiliikkeitä aikanaan Suomessakin, mutta Accessorize lähti pois, niin Suomesta, kuin Ruotsistakin. Accessorizehän myy laukkuja, koruja, vaatteita, sandaaleja ja paljon muuta. 
No mitä Silja Europalla sitten voi tehdä, no ihan samoja juttuja, kuin Tukholman-risteilyilläkin, mutta Silja Europalla löytyy myös kauneushoitola, jossa voi ottaa käsihoidon, hartiahierontaa, jalkahoitoa tai vaikka magnesiumhieronnan. Kannattaa käydä varamaassa aika heti, kun laiva irrottautuu satamasta, kauneushoitola on todella suosittu. 

Ei kannata myöskään unohtaa laivan Show-esityksiä tai musiikkiesityksiä tai vaikka saunomishetkeä. 

Laivan kosmetiikkakaupassa saisin kulutettua tuntitolkulla aikaa ja myöskin löytyy monia  merkkejä mitä ihastella, joita maista ei saa, mm. yksi suosikeistani Rituals. Kuvan Nina Ricci Bella uutuustuoksu tuoksuu aivan raparperilta, ehdottomasti paras Nina Riccin ”omenatuoksu” ikinä, joka jäikin mieltä kaivelemaan. Laivalta löytyy myös vain laivalla myytäviä tuoksuja,  kuten Jean Paul Gaultierin erityisiin vintage raita-asuihin vanhan ajan merimieshenkeen puetut tuoksut. Kannattaa käydä kurkkaamassa, himoittavia nekin. 

Grill Housessa on mukavaa käydä syömässä oikein pitkän kaavan mukaan ja ottaa joko ihan pääruokana alkupalapöydän, jolloin se on hieman hintavampi ja yhdessä jälkiruokapöydän kanssa tai sitten alkupalapöytä, pääruoka ja jos vielä mahtuu, niin jälkiruokabuffet. Alkupalapöytä on pullollaan kaikkea ihanaa ja voin taata, että sekin riittää ihan pääruoaksi. 
Silja Europalta löytyy myös Starbucks, joten siellä voi käydä nauttimassa erikoiskahveista ja parhaassa tapauksessa nauttia vaikka kahvit kannella tai vaikkapa sitten ihan skumpat. 

Jos sää suosii, kannella voi ihastella näinkin upeaa auringonlaskua ja viettää muutenkin aikaa. 
Kiireetön aamiainen on ihan yksi parhaimpia juttuja Riian-risteilyllä, sillä laiva saapuu vasta 11:30 Riikaan ja näin voi nukkua aamulla pitkään ja nauttia rauhassa aamiaisesta ja ihastella samalla pitkää kanaalia, jota pitkin laiva rantautuu Riian satamaan. 
Riian-risteily Helsingistä on aivan mielettömän kivaa vaihtelua perinteisempään Tukholman-risteilyyn ajatellen. Todella toivon, että risteilyjä Riikaan olisi useamminkin, sillä vaihtelun vuoksi matkaisin todella mieluusti pian taas Riikaan, sillä siellä on aina niin paljon uutta nähtävää. 

Tässä hieman viimeisiä fiilistelyjä kesäkuun erikoisristeilyltä, mutta kannattaa mennä lukemaan aiemmat postaukset reissusta, sillä toisesta niistä kerron paljon yksityiskohtaisemmin Riiasta ja toisessa taasen lisää mitä laivalla voi  herkutella. 🙂 Hakusanaksi blogin ”hae tästä blogista” laatikkoon voi myös laittaa hakusanat ”riika ja Latvia” ja näin löydät aiemmat Latvia-aiheiset postaukset ja hakulaatikko näkyy Internet-versioissa eli ei mobiililla, jos ihmettelette mitä horisen. 😉

Miten siellä, houkuttaako risteily Riikaan ja koetko, että se voisi olla kivaa vaihtelua Tukholman ja Tallinnan sijaan? Oletko käynyt Riiassa? Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille. <3

Silja Europa erikoisristeily Riikaan                                     Terkkuja Riiasta!


HUOM. VAHINGOSSA PAINOIN POISTA, KUN PITI JULKAISTA JA KAIKKIEN KOMMENTIT KATOSIVAT BITTIAVARUUTEEN. NÖYRÄSTI PAHOILLANI ASIASTA. 


3 thoughts on “Mitä shoppailin Riiasta ja mitä Riian-risteilyllä voi tehdä”

  • Oi, itse mielellään lähtisin risteilylle Riikaan. Vaihtelua Tukholman risteilyille. Aurinkoista ja toivottavasti helteistä alkavaa viikkoa! <3

  • En ole koskaan käynyt Riiassa. Olet kertonut Riiasta ja Latviasta aina niin kauniisti, että ehdottomasti olisi kiva päästä näkemään tämäkin maa.
    Ihanaa sunnuntaita Tiia <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud