Ostetut someseuraajat

Tämän vuoden helmikuussa noin vuoden pohdinnan jälkeen vihdoin uskalsin nostaa aiheen esille ”Mikä suututtaa somemaailmassa” eli aiheena oli huijaaminen somessa ja erityisesti Instagramin puolella maksetut seuraajat. 

Pähkäilimme Keyword:Love blogin Jonnan kanssa näitä kummallisuuksia ja tilejä, joista selkeästi näki miten kyseiset henkilöt olivat ostaneet seuraajansa ja ostivat vielä matkan varrella koko ajan lisää. Kyseessä oli muutamat bloggaajat, joiden blogit olivat varsin pieniä ja jotka päättivät ottaa askeleen menestykseen Instagramin puolella. Alunperin heillä oli n. 400-1000 seuraajaa ja pian tämä luku kasvoikin moniin tuhansiin ja toisilla jopa reilusti yli 10 000 ostetun seuraajan tileiksi.

Jonnan kanssa välillä aina jo yli vuosi sitten mietimme, että mikä on motiivi tälläiseen ostamiseen ja miten joku ihminen julkeaa ostaa itselleen seuraajia ja tämän jälkeen hakea itselleen suorastaan petoksellisesti hyötyä. Asian esille nostaminen oli kuitenkin vaikeaa, sillä vielä viime helmikuussa asia oli jollain tasolla vaiettu salaisuus, asiasta ei juuri puhuttu, moni asian tiesi, mutta asiasta vaiettiin.Postaukseni ”Mikä suututtaa somemaailmassa” oli kuitenkin todella paljon kommentoitu ja aihe herätti ihmisissä paljon tunteita. Siltikin samalla huomasimme Jonnan ja blogiystävien kanssa, että suurin osa näistä huijareista jatkoi vain toimintaansa entistä härskimmillä pelinappuloilla, ostaen sekä seuraajat, että tykkääjät. 

Tänä syksynä päätimme täti kamuni Maijun kanssa, jota on myös risonut huijarit somessa, nostaa aiheen myös Tädit tubettaa kanavalle. Mahtavaa oli saada rakas tätikamuni mukaan tänä syksynä taistelemaan hieman kenties jopa tuulimyllyjä vastaan, sillä joukossa olemme aina vahvempia. Kun helmikuussa tein oman blogipostaukseni ja se toki sai paljon katselukertoja, silloin koin kirjoittamisen aiheesta jopa hieman pelottavaksi, koetaanko minut ilkeänä, mikä on oma motiivini nostaa huijaaminen aiheena esiin. 

Mitä enemmän ihmiset asiasta kirjoittaa, sen suuremmin asia tulee kaikkien tietoisuuteen ja tällä hetkellä aiheesta jo rohkeasti ja vapautuneesti kirjoitetaan monilla eri kanavilla. Mahtavaa oli, että Maiju tilasi Meikkibeibiltä ”En hyväksy ostettuja seuraajia” napit ja napit ovat levinneet kulovalkean tavoin toiselta toiselle. Tietoisuus kasvaa koko ajan ja nyt tuntuu jo oudolta, että miksi vielä viime helmikuussa pelkäsin nostaa aiheen esille ja miksi pelkäsin niin kovin, että jos minut ymmärretään jotenkin väärin. Yhteisöllisyydessä on voimaa ja uskon aika vahvasti, että henkilöt jotka ovat sortuneet ostamaan seuraajansa, heillä on hieman tukalat paikat. Heitä käy sääliksi, sillä syyt seuraajien ostamiseenhan voivat toki olla monenlaiset. 


Näitäkin on mietty, mikä saa ihmisen ostamaan seuraajansa, miksi ei koe, että riittää juuri sellaisena kuin on ja kun on juuri sellainen kuin on, silloinhan kaikki mitä eteen tulee on aidosti ansaittua ja ihmisestä myös aidosti tykätään. Mikä voisi olla palkitsevampaa, kuin aito tykkäys, kun taas tyhjät robottiseuraajat kumisevat tyhjyyttään, eivätkä taatusti kenenkään mieltä lämmitä yön pikkutunneilla. 

Huijaajalla kaikki ”ostetut seuraajat” ovat yhtä heikko asia, kuin korttitalo, joka luhistuu siinä kohden, kun ihminen jää kiinni huijaamisestaan. Meillä kaikilla on vain se yksi maine ja kun maineensa menettää, sen menettää vain kerran. 

Myönnän tunnen sääliä näitä huijaajia kohtaan, mutta monella tapaa myös ärtymystä, ärtymystä siitä, että he yrittävät mennä sieltä mistä aita on matalin, eikä kovalla ja pitkäjänteisellä työllä, ärtymystä myös siitä, että miten he petoksellisesti huijaavat etenkin pieniä yrityksiä antamaan heille palveluita, matkoja, vaatteita ja kosmetiikkaa, mutta seuraajat ovat Intiassa kyhättyjä robottitilejä.

Kaikkeen hyvään kuuluu myös lieveilmiöitä ja seuraajien ostaminen on yksi näistä erittäin ikävistä lieveilmiöistä. Faktahan on myös  se, että huijari jää yksin ja häneltä jää kokematta somemaailman myötä tuleva yhteisöllisyys ja myös ystävät, hän jää ulkopuoliseksi kaikesta tästä hyvästä. Huijaamisella on siten myös hintansa. Kyllä tunnen  suurta surua näitä ihmisiä kohtaan, koska jokainenhan meistä voi joskus olla heikko ja tehdä väärin, sortua heikkona hetkenä ymmärtämättä oikein seuraamuksia. 

Rohkea teko voisi olla julkisesti tunnustaa miksi on toiminut miten on toiminut ja pyytää anteeksi. Ihmiset ovat hyviä ja heillä on tahtoa antaa anteeksi, jotka ovat heikkouttaan toimineet väärin. Poistaa huijaustili ja aloittaa rehelliseltä pohjalta alusta. Kenties maine on saanut aikamoisen tahran, mutta kyllä tälläiset asiat ajan myötä unohtuu, etenkin jos ihminen on valmis aidosti muuttumaan.

On ollut mielenkiintoista nähdä, miten eräs henkilö on laittanut tilinsä yksityiseksi, estänyt Maijun ja minut, perustanut uuden tilin ja ostanut sinne seuraajia. En edes tiedä mitä olen hänelle tehnyt muuta, kuin puhunut aiheesta helmikuussa blogissa ja nyt Tädit tubettaa kanavalla. 


Mitä tälläisen ihmisen päässä liikkuu, minä en enää tiedä, tämä menee jo niin pimeän puolelle, etten löydä minkäänlaista samaistumispintaa. Kenties jotkut ihmiset kokevat, että maailma on heille velkaa ja heillä on oikeutus elää kyynärpäätaktiikalla.

Edelleen olen sitä mieltä, että oma persoonani ja blogini saa elää kohtaamieni hyvien ihmisten kautta hyvyyden kuplassa ja ihmiset tekevät näitä juttuja. Kun olet aito ja sydämellinen, autat muita pyyteettä, et säästele kehuja, saat myös itsellesi moninkerroin hyvää takaisin. Tämä toimii myös somemaailmassa ja hyvä luo aidosti hyvää. 

Itsestäni ei koskaan tule isoa nimeä, sen olen jo alunperin tiennyt, että ikäkin on jo tälläisessä suosio hommelissa esteenä, mutta tiedänpä ainakin sen, että ne ketkä seuraa ja kommentoi, he tekevät sen aidosti sydämestään ja yksikin aito seuraaja on miljoona kertaa sykähdyttävämpää, kuin miljoona feikkiä.

Muistuttaisin myös moraalisesta ongelmasta, eli kun ostat seuraajia, tuet yrityksiä, jotka käyttävät Intian hikipajoissa työskentelevien köyhien opiskelijoiden elämäntilannetta hyväkseen. Tuet täten täysin epäeettistä toimintaa. 

Seuraajien ostaminen on siten monikerroksellisesti väärin, halajat itsellesi hyödykkeitä nollayleisölläsi, loukkaat tavallaan kanssasomettajia, jotka rehellisin keinoin puurtavat blogikanaviensa eteen ja laitat vielä rahaa yrityksille, jotka riistävät heikompia osapuolia Intiassa ym. maailmassa. 

Mielestäni tässä on monille paljon miettimistä ja siksi Minäkö keski-ikäinen on jo helmikuussa täällä blogissa ilmoittanut vankan kantansa ”Ei ostetuille seuraajille.” Tädit tubettaa lähti tähän myös tänä syksynä mukaan ja nyt on mahtavaa nähdä, miten Maijun  ideoimia ja tilaamia ja Meikkibeibin tekemiä nappeja on niin moni somekamu jakanut kanavillaan.

Helmikuussa en vielä rohjennut uskoa, että asiat muuttuu, kun nostin tämän aiheen esille, mutta nyt uskon siihen, että hyvä voittaa tässäkin asiassa ja huijaaminen tulee vankemmin kaikkien tietoisuuteen. Myös niiden huijattavien pienyritysten, joilla ei ole ollut tietoa ja resursseja ymmärtää, mikä on ostettu seuraaja, tykkääjä ja kommentoija. Mutta nyt kun asiasta vihdoin puhutaan, vaiettu salaisuus ei ole enää lakaistuna pöydän alla. 


Kannattaa lukea vielä helmikuussa kirjoittamani postaus aiheesta ”Mikä suututtaa somemaailmassa”, siellä on valtavan hyvää ja paljon pulinaa myös kommenttikentässä ja työkaluja vinkkinä siitä, miten selvittää huijaritilit. 


Kiitos Jonnalle silloin siitä, että rohkenin lähteä kirjoittamaan aiheesta eli henkisestä tuesta ja kiitos Täti-Maijulle siitä, että tänä syksynä lähdettiin voimalla yhdessä taistelemaan näitä huijaustilejä vastaan ja kiitos Meikkibeibille siitä, että toteutti Maijun toiveesta napit tämän kampanjan tueksi. Kiitos myös Souliinalle, jonka kanssa olemme myös tämän asian tiimoilta parantaneet maailmaa varmaan tuon parin vuoden verran. 

Lisäksi kannattaa ehdottomasti lukea Ylen artikkeli aiheesta, minkälainen riistobusiness näiden ostettujen tykkääjien taustoihin liittyy. Ehkä viimeistään tämä seikka laittaa jonkun miettimään ihmisoikeudellisista syistä, että ostanko seuraajani? 


Muistuttaisin yrityksiä myös siitä, että pyytäkää bloggaajilta Google Analytics-raportit blogilukemista, sillä erittäin paljon huijataan ja kerrotaan Bloggerin sivulatauksia suurennellen ym. Taivas on vain rajana lukemille, jos ei luotettavaa raporttia tarvitse yritykselle antaa. Tätäkin huijaamisen muotoa valitettavasti harjoitetaan erittäin paljon.


Ainakin sinisilmäisenä haluan nyt uskoa, että ehkä maailma on tänään ja huomenna taas parempi paikka ja yritykset ja etenkin pienyritykset säästyvät jatkossa huijareilta.


Yksityisyrittäjän tyttärenä olen aina pienyrittäjien puolesta, he ovat minulle sydämen asia. <3 Mitä mieltä tästä kaikesta? Kommenttikenttä on vapaa, mutta kuten aiemmin olen kertonut, henkilökohtaisuuksiin menevät kommentit, kuten anonyymin tämän viikkoinen, ”miten pääsen mahani kanssa ammeesta ylös” kommentit menevät suoraan roskakoriin. 😉


Fiksut ihmiset osaavat varmasti keskustella asioista menemättä henkilökohtaisuuksiin, eiks je. 🙂 Ruotsissa ja muualla maailmassahan on aivan normaalia ostaa seuraajia, joten on tämä mielenkiintoinen ja yleismaailmallinen monitasoinen moraalinen ongelma, josta taatusti riittää paljon ruodittavaa. 

Aiheen luonteesta huolimatta, mitä mahtavinta perjantaita kaikille ja hei yhteisössä on voimaa, muistetaan se. <3


Petos

”1 § Petos[1]
Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen, erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saa toisen tekemään tai jättämään tekemättä jotakin ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa erehtyneelle tai sille, jonka eduista tällä on ollut mahdollisuus määrätä, on tuomittava petoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.


Petoksesta tuomitaan myös se, joka 1 momentissa mainitussa tarkoituksessa dataa syöttämällä, muuttamalla, tuhoamalla tai poistamalla taikka tietojärjestelmän toimintaan muuten puuttumalla saa aikaan tietojenkäsittelyn lopputuloksen vääristymisen ja siten aiheuttaa toiselle taloudellista vahinkoa.
80 thoughts on “Ostetut someseuraajat”

 • Tiia, tiedät tasan tarkkaan mitä olen tästä mieltä! Somemaailma on kuin kupla, jossa vallitsevat viidakon lait. Minulla on muutama kerta vuodessa kirja-arvonta, vaikka se menee miinukselle, sillä postitus maksaa Suomessa kultaa, mutta on kiva jakaa lukemista. Silloin olen törmännyt outoon asiaan: Sama henkilö voi osallistua monella eri profiililla, joiden takaa ei sitten edes löydy mitään blogia. Olen nostanut kädet ihan pystyyn eli en jaksa tehdä tälle mitään.

  Te kaunottaret ja rouva suorasuut, ihanaiset, kertokaa tuolle kuvan brunettelle (onko hän Souliina vai Jonna, että hänellä on filmitähtisilmät!

  Mukavaa viikonloppua Tiia♥♥

  • No nyt on pakko myöntää, että olen käsittänyt väärin ja luullut että kirja-arvonnat on tarkoitettu lukijoille eikä vain bloggaajille. Meillä myös on samassa perheessä useampikin lukija jolloin osallistuminen tulee samasta osoitteesta mutta ovat kyllä kaikki (molemmat) silti ihan aitoja osallistumisia.

  • Kuten anonyymikin tässä vastaa, niin joskus monet eri sähköpostiosoitteet samasta ip-osoitteesta voi olla toki samasta perheestä. Ehkä silloin kannattaa laittaa arvontaan ruokakunnittain voitto?

   Anonyymille vielä, että Leenalla on tässä 100% varmasti tapahtunut lapsus eli Leena tarkoittaa oikeita profiileja, en usko, että Leena arpoo voitot vain bloggaajille ja miten hän edes tietää kaikista osallistujista kuka on bloggaaja, joten uskon, että Leenalta tuli kirjoitusvirhe. Itse en ole koskaan voittanut Leenan kirja-arvonnoissa.

   Souliinalla Leena on mielettömät silmät ja hän on kaunis nainen muutenkin. <3

   Ihanaa päivää Molemmille. <3

 • Tätä minäkin olen suuresti ihmetellyt, ja usein… Miten muutamilla bloggaajilla voi olla Instassa niin paljon seuraajia? Suorastaan enemmän, kuin joillakin kuuluisilla henkilöillä, Hollywood-tähdillä! Hyvä♥kun olette nostaneet tämän asian seinälle♥

  • Toki joillain upeilla tileillä voi olla paljonkin seuraajia, mutta jos kuvat ovat kovin arkisia, niin ei ne vaan tavoita helposti kymmeniä tuhansia seuraajia tai saa seuraajia 10 000 vuorokauden aikana.

   Ihanaa päivää ja kiitos Tuta <3

 • Mulle tulee päivittäin niitä "maksa 30 dollaria ja saat 10 000" seuraajaa-viestejä, olen hämmentynyt miten paljon näitä eri ostofirmoja onkaan! Itse kokeilin Insta-konsultaatiota: juttelin pitkään puhelimessa suomenkielisen ihmisen kanssa, joka neuvoi erilaisia tyylejä nostaa näkyvyyttä, sillä feedi nostaa kuvia esiin seuraajille vain, jos niihin tulee tarpeeksi tykkäyksiä, kommentteja yms. Tämä on typerää. Miksei voisi feedi vain näyttää uusimpia.

  Ja sitten siihen miksi nostaa näkyvyyttään: olen itse blogannutkohta 7 vuotta. Käyttänyt järkyttävästi aikaa ja vaivaa yms. Inhonnut filttrereitä ja kokenut, että kuville ei tule tykkäyksiä jos en filtteröi naamaa nukeksi tai kotiani vitovalkoiseksi. Se on sitten niin, koska itse koen, että filtteritkin poistavat paljon aitoutta. Mutta harmittaahan se, kun vuosia yrittää kaikkensa, eikä se tuota tulosta.

  Tällä hetkellä, kun maisteri-ihmisenä olen kirjoittanut kymmeniä työhakemuksia enkä päässyt yhteenkään haastatteluun, taistellut blogiyhteistöistä niitä saamatta on olo aika epätoivoinen. On raskasta pelätä aina, meneekö kortti ruokakaupassa läpi vai jääkö ostokset siihen. Mutta kun ei mikään työ tuota tulosta, niin tällä mennään. Tässä tilanteessa olen jopa harkinnut, että menen ja ostan 10 000 seuraajaa, ehkä sitten saa yhteistöitä ja pärjään arjessa paremmin. Ajatuksen tasolle in jäänyt, sillä onhan se hölmöä ja mistä tiedän saisinko sittenkään yhteistöitä. Mutta itselläni se kertoisi epätoivosta. Olen todella väsynyt itkemään kun juttuni eivät kiinnosta ja töitä ei saa, koko somemaailma ahdistaa ihan hulluna. Tässä oma näkemykseni asiaan. Tulipahan avauduttua.

  • Ennen oli insta kiva, kun näki kaikkien seurattavien feedit aikajärkässä, tämä uusi insta on ihan älytön ja siksi sitä ei kannata ottaa niin vakavasti, vaan kuvaa kuvaamisen ilosta. Laitan esim. aika paljon kuvia, mikä ärsyttää toisia ja he unfollaavat minut, mutta olen ajatellut instasta, kuten blogistakin, että ensisijaisesti teen sitä omaksi iloksi ja sitten toivottavasti niiden iloksi, jotka tykkäävät. Tämän pitää olla kivaa.

   En osaa auttaa tuohon ajatukseen, että kun ei ole tullut toivottua tulosta, muulla kuin, että tätä tulee tehdä pääsääntöisesti iloksi, muuten katoaa ilo, jos tuijottaa lukuja.

   Tuo on surullista ja uskon, että se paikka natsahtaa sieltä kyllä, hakijoita on niin paljon ja työpaikan saaminen ei ole kenellekään helppoa.

   Ymmärrän todellakin, että kaikilla on heikot hetkensä ja esim. insta seuraajien ostamiseen voi olla montaa syytä, epävarmuus, elämäntilanne, mitä tahansa, mutta siltikin huijaaminen on aina arvovalinta, kuten kerrotkin ajatuksen tasolle on jäänyt. <3

   Nyt on tälläinen tilanne, mutta usko Katja pois, kun saat töitä, ei ole enää aikaa niin paljon somelle, elämä normalisoituu ja nämä ajatukset tuntuvat siinä kohden kaukaisilta. Jos somemaailma ahdistaa hulluna, siitä ehdottomasti kannattaisi pitää taukoa ja ymmärrän ettei se ole todellakaan helppoa ja etenkin, jos ja kun se tuo vaikka pieniäkin tienestejä.

   Toivon todella, että työpaikka pian natsahtaa. <3 Helppo juttu ei ole sekään, kun on pienet tytöt, elämä on kyllä pullollaan raastavia ristiriitaisuuksia.

   Täältä paljon halauksi Katja <3

 • Yritin bimbona tuolta instasta katsella, mutta oikeasti ei tällainen tavallinen tallaaja osaa erottaa onko tilaajat ostettuja vai ei. Yksi Suomen suosituimmista bloggaajista sanoi joskus jossakin lehdessä, että jos seuraajia on valtavasti, mutta tykkääjiä kuville prosentuaalisesti vähän, niin seuraajat on ostettuja, Noh, mutta kun hänen omalla tililläänkin on ihan hirvittävä määrä seuraajia ( yli 40 000) ja kuitenkin suhteessa siihen lukuun nähden vähän kuvien tykkääjiä (n.2000) niin ei nyt ihan kuulostanut uskottavalta etsiä niinkään niitä huijareita.

  Miten näitä sitten oikeasti voi paljastaa, koska ei yrittäjilläkään ole aikaa tuntikaupalla jokaisen kohdalla etsiä tykkääjien feikkiprofiileja. Siis hitto kun pistää vihaksi niiden ystävien (pienyrittäjiä)puolesta, jotka mitä suurimmalla todennäköisyydellä ovat juuri tällaisen petoksen kohteeksi joutuneet.

  • 5% tykkäyksiä eli 2000 neljästäkymmenestätuhannesta on itse asiassa ihan hyvä luku.

   https://www.quora.com/How-many-likes-should-an-Instagram-account-with-2-1-k-followers-get-per-post

   Instan algoritmit näyttävät enää murto-osalle seuraajista uudet postaukset. Suurta osaa seurattavieni uusista postauksista en enää näe käymättä suoraan heidän tileillään.

   Jos seuraajissa on todella paljon sellaisia, joilla on yksityiset tilit ja nimimerkki nimi1234-tyyppiä, voi olettaa seuraajien olevan ostettuja. Todella nopea seuraajien määrän kasvu kertoo myös. Sellaisia tilejä on valitettavan paljon. Onneksi kasvajamäärien kasvun seurantaan löytyy työkaluja netistä ja Instakin alkaa putsata tällaisia ostajien tilejä ainakin osittain.

  • Ihana Tuuli, kun vastasikin jo puolestani. <3 Olen kaikessa Tuuli samaa mieltä ja ihanaa reissun jälkeistä sunnuntaita sinulle. <3

 • Ihan älytöntä touhua tuo seuraajien ostaminen. Mutta tavallaan mekin syyllistytään tuohon "ostamiseen", esim. kun järjestämme blogissa arvontoja joihin osallistuminen edellyttää lukijaksi kirjautumista.
  Oikein ihanaa viikonloppua <3

  • Olen tästä kyllä monikerroksellisesti eri mieltä, arvonnat ovat kivoja ja positiivisia tapoja hemmotella lukijoita. Moni lukija myös häipyy arvonnan jälkeen, mutta ihanaa, jos jotkut jää ja tykkää. Erityisesti instassa häipyy kaikki ne, joita ei sisältö pätkääkään kiinnosta.

   Ero on siinä, että me emme huijaa pienyrityksiä käyttämään rahaa nollayleisöön, me emme tue Intian ihmisoikeuksia rikkovia hikipajoja, jossa näitä robottitilejä väännetään. Jos me käytämme omia rahoja postittamiseen ja arvonnan järjestämiseen ja meille jää siitä bonuksena muutamia lukijoita, niin sehän on vain positiivinen asia Omissa arvonnoissa on aina tuo anonyyminä osallistumisen mahdollisuus eli todellakaan ei ole vain kirjautuneille lukijoille ja onpahan anonyynit usein voittaneetkin Make Up Revolution arvonnssa molemmat arvat meni anonyymeille, niin en näe huijaamisen kanssa millään lailla samalla viivalla arvontojen järjestämistä.

   Oikein ihanaa viikonloppua Kristiina. <3

  • Minusta bloggaajan arvonta ei ole millään tavalla seuraajien ostamista. Arvonnan järjestämällä bloggaaja antaa mahdolliselle yritykselle joka tuotteet arvontaa varten lahjoittaa (jos kyseessä on tällainen arvonta) huomattavan positiivisen näkyvyyden (kuka nyt ei haluaisi voittaa kivaa palkintoa?), yleensä isomman, mitä blogi normaalisti tavoittaa. Täysin win-win tilanne. Kun taas Instagram-tileillä tai blogeissa joiden pitäjät valehtelevat lukunsa yritys ei saa lainkaan sitä näkyvyyttä, mitä mahdollisesti on kuvitellut saavansa, koska kaikki perustuu valheellisuuteen. Tietenkin myös nuo Tiian yllä mainitsemat seikat ovat niitä, jonka vuoksi nämä kaksi asiaa eivät ole lainkaan vertailukelpoisia keskenään.

  • Olen kyllä havainnut tuon ilmiön että joku lukija häipyy arvonnan jälkeen. Ja instassahan on kovin yleistä että joku tulee seuraajaksi ilman että on edes muodon vuoksi tykännyt yhdestäkään kuvastani,joten niitä en lähde koskaan seuraamaan. Mulla on niin pieni blogi etten saa mitään arvontavoittoja mistään vaan omalla rahalla ne olen hankkinut. Siitä syystä haluan saada sen verran "hyötyä" tuosta rahallisesta uhrauksesta että edellytän arvontaan osallistumisessa lukijana oloa joko bloggerissa tai facebookissa. Tuollaisista robottitileistä minulla ei ole mitään tietoa 🙁 enkä tarkoittanutkaan että nämä kaksi asiaa olisivat täysin vertailukelpoisia, mutta periaatteessa hiukan hipovat toisiaan. Näin ajattelen edelleenkin.

  • En näe, että yritysarvonnat eroaa tästä, sillä he ehdottavat näitä ja ilomielin haluan ilahduttaa lukijoita ja myös järjestää itse postittamiani arvontoja ja hemmotella lukijoita ylimääräisellä kosmetiikalla, sillä ovathan lukijat se syy, että saan sitä kosmetiikkaa eli laitetaan hyvä kiertoon takaisin. Mikä on sitten syy itse ostaa arvontopalkintoja ja postittaa niitä eli selkeä hyöty ja siinä ei ole mitään väärää, kuten Jonna kirjoitti, kyseessä on win win tilanne, josta yritys hyötyy, bloggaaja hyötyy ja lukija hyötyy, kaikki hyötyvät, eikä niin, että huijari hyötyy yksinään ja hikipajat, jotka riistävät intialaisia köyhiä opiskelijoita.

   Eli uskon, että sinun omatuntoni sanoo sinulle Kristiina, että koska haet arvonnoista kuitenkin itsellesi hyötyä, vaikka muistuttaisin, että lukijasikin hyötyy, koet tilanteen itsellesi hieman ristiriitaiseksi ja omatuntoasi vaivaa, vaikka ei todella ole siihen syytä. Arvonnoissa ei ole mitään väärää ja ei ne lukijat jää, jos niitä ei jutut kiinnosta, mutta jos parikin jää, niin eikö se ole kaiken arvoista, että ihmiset löytävät blogiisi ensin sitten vaikka arvonnan kautta. Eli jos teet arvontoja vain siitä syystä, että haluat sillä lukijoita pelkästään, etkä ilahduttaa lukijoita, niin sitten voisin ymmärtää syyn tuohon vertailuun eli älä ole itsellesi liian ankara, jooko. <3

   Halit <3

  • No ei mulla siitä mitään omantunnontuskia ole, mietin vaan. Nyt jo harmittaa että sanoin mitään tuosta lukijoiden kalastelusta, enkä halua että tästä tulee joku solmu meidän blogiystävyyteen sinä kun olet aina niin mukava ja lojaali kaikkia kohtaan.

  • Höpsis ei tule. Älä turhaan mieti ja ymmärrän pähkäilysi ja hei eri mieltä saa olla. Etkä ole ainoa joka noin ajattelee.
   . Halauksia Kristiina💚

 • Olen niin ääliö tässä somemaailmassa etten ole tiennyt mitään tommoisesta "ostopalvelusta", oppia ikä kaikki. Mukavaa viikonvaihdetta 🙂

  • Et ole ääliö ja kuule ei näitä kaikkia inhoja asioita tarvitsekaan tietää, maailma on paljon parempi paikka ilman näitä.

   Ihanaa sunnuntaita <3

 • Mielettömän tärkeä asia, jonka voisin itsekin nostaa blogissa esille. Omien seurattavieni joukossa en näitä tykkäysten ostajia ole ainakaan huomannut olevan – olisiko yleisempää lifestylebloggaajien kuin esim. kosmebloggaajien keskuudessa..?

  • Varmasti on, sillä prosentuaalisesti lifestylebloggaajia on niin paljon enemmän, kuin kosmebloggaajia.

   Ihanaa sunnuntaita Mira <3

 • Jep, tulipa avauduttua aiheesta helmikuussa ja vihathan siitä niskaani sain. En enää jaksa sanoa aiheesta sen enempää, mutta tiedät kantani. Ei ole meidänkään vihreä genre puhtoinen..

  • Jep kaikki ei tykkää avautujista ja muistan kyllä miten helmikuussa pelotti postata aiheesta, mutta oli myös tärkeää olla sinunkin tukena asiassa. <3

   Ihanaa päivää Satu <3

 • Tiedän pari sellaista Insta-tiliä, missä seuraajat ovat ostettuja. En tajua miten joku edes ryhtyy sellaiseen, sillä sehän on niin helposti nähtävissä, kun katselee seuraajia, tai seuraajaluku nousee yhtäkkiä monella tuhannella, että seuraajat eivät ole aitoja. Sellainen kyllä ärsyttää. Hyvä että nostatte tämän asian esille:) Instagramhan kirjoitti että aikoo korjata sellaisia tilejä joissa ostettuja seuraajia,mutta toistaiseksi en ole vielä nähnyt että sellaista tapahtuisi.Hyvää alkavaa joulukuuta Tiia.

  • Vielä ei ole mitään tapahtunut, mutta toivon todella, että kaikki feikkitilit nollataan vaikka ja itsellekin ropisee koko ajan noita Prinssi Harryjä ja aina en ehdi niitä estää, vaikka estolista on kilometrin pituinen, niin pois vaan.

   Ihanaa sunnuntaita Jael. <3

 • Itsekin heti laitoin eri somekanaville napin esille. Tärkeää asiaa ajatte ja mielelläni tätä myös tuen! Kovasti kun tekee itsekin töitä bloginsa eteen ja on aitona asialla, niin kyllä tällainen viilunkipeli harmittaa. Ne someseuraajan ostot on mutten älyttömän helppo huomata. Heti bongasin yhden, jossa yhden päivän aikana seuraajia oli tullut 5000 lisää, huh huh!
  Tämä voisi olla aihe, johon sopii kolmen muskettisoturin sanonta: " kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta".

  • Pitääpä muistaa laittaa blogiin tuo nappi, taas unohdin. <3 Juu no kenellekään tavikselle ei vaan tule tuhatta seuraajaa vuorokaudessa edes, hyvä jos sataakaan ja vain silloin ehkä, kun on arvonta päällä.

   Tämä on niin monikerroksellinen aihe, kaikkien puolesta. <3

  • -Yritykset laittavat aikaa ja rahaansa nollayleisölle
   -Robottitilejä väsätään ihmisoikeuksia rikkovissa olotiloissa
   -Yritetään mennä sieltä mistä aita on matalin, ilman kovaa työtä

   Tässä nyt muutama kulma asian epäeettisyydestä.

 • Eihän tässä voi kuin ihmetellä maailman menoa ja ihmisten moninaista moraalia.. Olen kyllä noista kuullut ja joskus ovat kyselleet, haluanko lisää seuraajia – mutta että joku bloggaaja lähtee siihen oikeasti mukaan…? Minä seuraan ja luen juuri niitä kanavia, jotka kiinnostaa – seuraajien ja tykkääjien määristä viis 😊 Hyvä, kun nostatte asiaa esille!

  • Niin ostamisessa on hieman sellainen kyynärpäätaktiikka, mulle kaikkea heti tänne nyt ja ilman mitään työtä ja vaivaa. Muut puurtaa seuraajiensa eteen vuositolkulla ja jotkut haluaa kaiken itselleen ilman tätä työtä. Mutta eihän sekään, vaan miten pieyrittäjät esim. laittavat omaa aikaansa ja rahaa näihin huijareihin on kyllä niin surullista ja siksi tietoisuutta pitää levittää, vaikka lokaa tästä saa samalla itsellekin niskaan.

   Ihanaa päivää <3

 • Siis onko joku oikeasti suuttunut tästä keskustelusta? Miksi? Koska ihmisellä on ”oikeus” hankkia seuraajat miten haluaa ja se ei kuulu muille vai? 😀

  Hyvä vaan, kun puhutte asiasta. <3

  • Jep juuri näin ja onhan täällä nytkin näitä, että mikä tässä on ongelma. 😉 Kaikenlaista hiihtäjää.

   Näin on ja yritykset ovat kiitollisia, etenkin eräs yritys on ottanut tästä kovin itseensä, hänellä kun on käynyt kaksi huijaria ja hän on laittanut tuntitolkulla heihin aikaansa ja myös paljon rahaa kiinni.

   Ihanaa päivää Iina <3

 • Hienoa, että nostitte asian esille – tiedän tasan tarkkaan, miten kovan työn takana esim. instagram -tilin seuraajamäärän kasvattaminen on ja vaikka harvoin lähden mukaan blogiyhteistöihin, haluan, että yritykset saavat juuri sen aidon näkyvyyden, mihin ovat sijoittaneetkin. Reilu peli kaikin puolin.
  Tällä hetkellä omat seuraajamäärät tuntuvat vain laskevan – poistelen niin ahkerasti niitä ei-ostettuja feikkitilejä, jotka yrittävät rynniä seuraajiksi. Joku kysyi, että mitä haittaa niistä on – eiväthän ne kommentoi tai reagoi mitenkään postauksiin. No kyllä vaan on haittaa: näiden joukossa on huijareita, robotteja ja seuraajien myyjiä – ja uskon myös, että osa näistä feikeistä on juuri niitä, joiden kautta ohjaillaan noita myyntejä eli robotit käyvät meidän rehellisten seuraajia läpi ja yrittävät tunkea heidän tileilleen. Siksi on tärkeää saada nämäkin feikit estoon vaikka sekin on kuin tuulimyllyjä vastaan taistelisi. Yhtä poistettua kohden tulee ainakin 2 lisää ja kun aika ei vain riitä koko ajan seurata instatiliä, niitä sinne väkisinkin vielä jää.
  Suurin osa meistä sisällöntuottajista täällä pelaa rehellisin kortein mutta aina mahtuu mukaan heitä, jotka yrittävät kepulikonstein haalia hyötyä. Samoin kuin sinä, tunnen osaa kohtaan sääliä – mutta osa oikeasti oksettaa; se, että vaikka tietää paljastuneensa, ei näitä pahimpia näytä pysäyttävän vaan perustetaan uusia tilejä ja jatketaan samalla linjalla. Ja vaikka kirjoititkin, että maineen voi korjata, niin aina ei voi – jos ei edes näytä parantavan tapojaan, on se maine näinkin pienessä maassa kuin Suomi menetetty – ja takaisin sitä ei saa.

  • Niin on tuulimyllyjä vastaan taistelua, oma estolista on kilometrin pituinen ja joka päivä niitä tulee lisää ja lisää ja jos ei ole valppaana niin…

   Niin ehkei sitä mainetta 100% voi enää korjata, siipeensä on saanut, mutta ihmiset kyllä suhtautuvat nöyryyteen ja aitouteen positiivisesta, mutta sitä harva enää uskaltaa, jos on jo mokannut.

   Ihanaa päivää Lady ja jatketaan estelemällä niitä sheikkejä ja Prinssi Harryjä ja jos ei muuta, niin jotain rahaa tai muuta ikävää he ovat ainakin vailla.

 • Hiljaa itsekseni ihmetellyt samaa. Instassa ihmettelen myös niitä seuraajia jotka seuraavat, poistuvat, seuraavat ja poistuvat jopa kymmeniä kertoja. Usein tili on sellainen ettei itseä kiinnosta enkä siis lähde seuraamaan.
  Ajatus on että ne seuraavat joita oikeasti profiilini ja Kirjoitukseni kiinnostaa. Hienoa että olette lähteneet kampanjoimaan tätä!!!

  • Juu nämä jotka pelaa tuota leikkiä, laitan estoon, koska en jaksa sitä hommaa. Mikä ihmisiä vaivaa, eikö ole muuta tekemistä. Itse jos kerran unfollaan jonkun, en lähde uudelleen tuohon leikkiin mukaan. En myöskään unfollaa ketään ensin, ellei ole jotain outoja rivoja kuvia tai muuta.

   Kiitos kovasti Katja ja ihanaa sunnuntaita ja aitous lämmittää ja vaikka seuraajia tai kommentoijia olisi yksi, niin se riittää, kunhan se on aito <3

 • Ajattele, että joku viitsii laittaa rahaa menemään pelkkien maksettujen seuraajien takia! 😀 se on jotenkin surkuhupaisaa. Vaikka olisi edullisiakin seuraajia, niin silti.
  Hyvä, että olit ja olet rohkea ja jaksat Maijun kanssa tästä tiedottaa. Pieni sivujuonne aiheeseen: Olette te jonkinlaisia julkkiksia, koska kun tässä kuukausi tai pari sitten näin ystäväsi Maijun ohikulkiessani, niin mietin hetken, että mistä hänet tunnen/tiedän :).
  Ihanaa joulun odotusta! <3 Täällä on jo (pieni) osa joulunajan koristeista paikoillaan.

  • Ei olla julkkiksia, sehän riittää, kun seuraat meidän blogia, niin toki tunnistaa sitten katukuvassa ja Maiju etenkin kun on tunnistettava ihana värikäs persoona. <3 Minua ei niinkään vedä kukaan hihasta. 🙂

   Kiitos kovasti Ninnu ja oikein ihanaa joulun odotusta sinnekin ja täälläkin on ympäri vuoden taasen jo osa koristeista esillä, hih. <3

 • Kaikki asiallinen ja näkökulmia avaava keskustelu somesta, sen rajoista ja rajanylityksistä, lieveilmiöistä, hyvistä puolista, huonoista puolista, moraalista ja moraalittomuudesta on oikein hyvä asia. Se humpsahti ihmiskunnalle niin nopeassa tahdissa verrattuna kaikkiin aiempiin ympäristöihimme, että ihan varmasti menee aikansa, että sille löytyy ymmärrettävä ja hyvä muoto.
  Tosi hyvä, että nostit esille nuo ihmisoikeudetkin siellä robottitilastojen takana.

  Nostan hattua, että pidätte ja edistätte hyvän puolta tässäkin asiassa. Se kertoo siitä, että some on oikeasti monelle teille ammattibloggarille tärkeä asia, ja haluatte kehittää sitä hyvään suuntaan 🙂

  Mukavaa viikonloppua!

  • Juuri näin ja aina kaikkeen hyvään takertuu lieveilmiöitä, se on klassinen ihmisen hyvän ja pahan taistelu. Kaiken hyvän pilaa osittain lieveilmiöt.

   Kiitos kovasti Jantunen ja rehellisellä tiellä ihmisen ei tarvitse valvoa öisin, eikä pelätä jäävänsä kiinni.

   Ihanaa sunnuntaita <3

 • Tämä on aihe, mistä pitää puhua isosti. Ihanaa kun lähti nappi kiertämään hyvin. Aihe, josta pitää puhua, koska pienyrittäjät tekevät työtä usein tulonsa selkänahasta repien. Sitä me tädit ei hyväksytä.

  • Huippua kun keksit napit, mieletön keksintö Maiju, oot super. <3 Juu tädit ei hyväksy, että pienyrittäjiä tai oikeastaan ketään käytetään hyväksi.

   Ihanaa sunnuntaita <3

 • Olen tajunnut viime aikoina, että ilmeisesti jotkut tienaa Instagramilla. Mutta en millään ymmärrä, että miten se tapahtuu. Kuka maksaa, riippuuko seuraajamääräistä miten jne. Olen kehityksen kelkasta jo aika matkaa sitten tipahtanut.
  Niin, voisin ehkä olla eri mieltä jos tietäisin tuon asian.
  Nimittäin mulle on ihan sama, että maksaako joku lukijoistaan. Koska en ymmärrä koko hommaaa 😀 Kuulostaa se kyllä tosi säälittävälle, mutta jotkut ihmiset on egonsa vankeja tai haluaa päästä helpolla tms.
  Mitä itse seuraan toisten instoja, niin en ikinä ole katsonut, että paljon heillä on seuraajia :/ Kai minä olen aika ylimalkainen. Tai nopeat näpit. Katson vain kivat kuvat, ja jatkan eteenpäin 😀
  Oikeasti en nykyisin ajattele paljon mitään. Kärsin pahasta unettomuudesta, ja se on kyllä tyhjentänyt nupin täydellisesti. Ei ole enää kykyä ymmärtää asioita.

  • Kateellista kansaa nämä suomalaiset. Jos joku tienaa Instagramilla niin mitä sitten? Suotakoon se hänelle ja jos on ostettuja seuraajia ja sillä tavalla saa etuisuuksia niin sekään ei haittaa. Niiden etuisuuksien tarjoajathan tässä kohtaa eivät ole ajan tasalla.

  • Minna: Minulle on tarjottu moneen kertaan, että osta seuraajia ja hinnatkin halvat. Tässä tullaan moraali-ja arvokysymykseen, haluaako mennä "pimeälle" puolelle vai pelata rehdein kortein ja työllä tätä hommaa.

   Ymmärrän pointtisi, mutta jos ajattelee pienryittäjiä, joista jotkut voivat vaikka olla iäkkäitä eivätkä ymmärrä kaikkea somesta ja heiltä huijataan aikaa ja satojen eurojen panoksia, niin onhan se joka tasolla väärin. Kuten myös suosia näitä Intian hikipajoja, joissa riistetään ihmisoikeuksia. Toki näistä ihmisoikeudellisista asioista voidaan sitten mennä moneen kulmaan, vaatteet ym. mutta someseuraajien ostamisessa ei ole yhtäkään positiivista puolta.

   Ymmärrän Minna hyvin, ettei kaikkia nämä kiinnosta, eikä tarvitsekaan kiinnostaa. Oikea elämä on tärkeämpää, mutta on yrityksiä, joille tämä on elannon paikka ja on huijareita, jotka hankkivat elantonsa kepulikonstein, se on aina petos, näyttäytyy se missä tahansa muodossa.

   Toivon todella, että univaikeudet helpottaa, onpa surullista kuulla ja kun ihminen on väsynyt, niin silloin on vaikeaselkoista selvitä ihan arkisimmistakin asioista. Voimahali Minna. <3

   Anonyymi: eli sinun mielestä petos on ok, on ok huijata pienyrityksiä ja heidän rahoja, tuotteitaan ja aikaansa? On oikein tukea ihmisoikeuksia rikkovia Intian hikipajoja?

   Siinä olet oikeassa, että yrityksilläkin on vastuu ja sitä tietoisuutta mekin tässä yritämme kasvattaa. Minun ei tarvitse omilla seuraajamäärillä olla kateellinen kenellekään ja viimeisenä olisin kateellinen ihmisille, jotka ovat huijareita, ei sovi omaan arvomaailmaan ja pikemminkin heitä käy sääliksi ja hävettää heidän puolesta.

 • Apua! Miten joku jaksaa kus…anteeksi…pissiä itseään silmään? Tuohan on sama kuin voittaa pelissä huijaamalla. Kuin ajaisi osan matkaa maratonia autolla tai…no, kuin ostaisi seuraajat. 😀

  Olen kirjoittanut blogeja jo vuosia monta ja huomannut aikain saatossa, että ihmiset eivät enää niin hanakasti "sitoudu" seuraamaan. Jos tämä koskisi vain uusintani, voisin uskoa syyn olevan ihan vain kirjoitusten tasossa, mutta olen ymmärtänyt asian olevan yleisempi suuntaus (?). Ja tarkoitan tällä näitä pienen volumen blogeja, joiden lukijamääräkin on päivää kohti tilastollisesti sadan – kahdensadan väliä säännönmukaisesti, mutta seuraajia tyyliin kolme.

  Koko blogimaailma on muuttunut alkuaikojen päiväkirjamaisista pohdinnoista ammattimaiseen ja laadukkaaseen tapaan tuottaa sisältöä. Valitettavasti myös tuohon suuntaan, että jotkut ajautuvat ostamaan lukijoita, ehkä voidakseen jotenkin todistaa olevansa…öööö…en tiedä. Isosti näkyviä? Olenpa joskus epäillyt sitäkin tapahtuvat, että jotkut kommentoivat itselleen anonyymisti, että olisi enemmän kommentteja! :O

  En ymmärrä. Mitä sillä voittaa? Että mä olen näin super ja hyvä? Ihan vallan näin hyvä, että joudun ostamaan äänet? Ennemmin pieni ja nöyrä, kuin keinotekoisesti iso ja aidosti röyhkeä. 😉

  Tärkeä aihe ja kiitos rohkeudesta. <3 Toivon samaa rohkeutta myös jokaiselle kirjoittajalle, oli sitten aiheena kvanttifysiikka tai ruokaohjeet, että ollaan rehellisesti ja aidosti sitä mitä ollaan ja omilla eväillä.

  Minua seuraa instassa aina hetken (jotta "ymmärtäisin" seurata takas) joku tissittallinasta -yritys, tai muuten vaan selkeästi seuraajia kalasteleva instanssi. Tai ehkä se tissittallinnasta onkin joku vihje? 😀

  Hali viikonloppuusi. <3

  • Niin totta ja myös se, että itse luen usein mobiililla blogeja ja kynnys kommentoida on iso, etenkin kun google heittää aina pois ja joudun kirjautumaan uudelleen ja jos kommentoin ilman, että olen kirjautunut, niin kommentti vielä katoaa taivaan tuuliin. Kommentointi mobiililla on hieman liian hankalaa.

   Olen hypännyt blogimaailmaan vasta 5-vuotta sitten, mutta silloin instakin oli kivempi ja ehkä en vaan ollut tietoinen silloin vielä kaikista lieveilmiöstäkään.

   Ennemmin pieni ja nöyrä ja hyvä omatunto, nukkuu yönsä hyvin, ei tarvitse pelätä jäävänsä kiinni.

   Aina nämä kirjoitukset herättää myös anonyymien moninaisen kirjon ja näiden postausten jälkeen on kiva himmata ja kuvata kepeitä aiheita. 😉

   Juu silikonitissit menee aina estoon ym. mutta aina uudella profiililla sieltä tullaan pelaamaan tätä peliä, joillain on aikaa, eiks je.

   Ihanaa sunnuntaina ja paljon haleja sinulle ihana ja viisas Nelina jolla on upea blogi ja upeat tekstit, ollapa sinun nerokas mieli. <3

 • Ehdoton ei ostetuille seuraajille täältäkin. Samoin en lähde likes for likes tai follow for follow-juttuihin. Seuraan vain kavereita ja oikeasti kiinnostavia juttuja.

 • Mulle on joskus tullut näitä – ostaa lisää seuraajia- mainoksia/tarjouksia ja olen miettinyt, että laittaako joku oikeasti niihin rahojaan. Näköjään! Ja kaikenlaiset "käy tykkäämässä" ja "seuraa" -viestitkin ärsyttää sellaisilta Instagram käyttäjiltä, joista huomaa, että heillä itsellään on ihan hurja määrä seuraajia, mutta kuvia vain muutama. Teen itse valintani ja käytän omaa harkintakykyä siinä, että kenen tilejä seuraan ja kenen sitten en. Joten täältä peukku "ei ostetuille seuraajille". <3

  • Peukku sinulle Marie ja nuo unfollausta pelaavat ovat niin väsyttäviä, laitan estoon nekin, hih.

   Ihanaa päivää sinulle. <3

 • Asiaan tartuitte.Itseäni harmittaa ne ukot nimi ja numerosarja joita tulee Instaan. Vaikka estät aina tulee uusia. Yritysten kannattaakin katsoa kuvakohtaisia tykkäysten määriä. Itse latasin sen Google Analytic jutun myös..en vain oikein osaa sitä täydellisesti tulkita. No mulla bloggausta takana vasta niin vähän. Rakas harrastus tämä on vaikka väsynyt eskariope ei paljon viikolla jaksa bloggailla. Mukavaa joulukuun alkua💕

  • Hyvä, että otit tuon Google Analyticsin, omalla kohdalla tällä hetkellä esim. Blogger näyttää paljon pienempiä lukuja, esim. sivlautauksia näyttää 31000-32000, kun Analytics kertoo niitä olevan 36000.

   Google Alytics>Yleisö>Yleiskatsaus>sinne oikeaan päiväyskulmaan kuukauden päivät esim. 2.11.2018-2.12.2018 ja sitten painat käytä ja saat oikeat lukemat. Käyttäjät ovat uniikit käyttäjät joita blogissa käy ja sivulataukset ovat samojen käyttäjien käynnit. Yrityksille ilmoitat tietenkin nuo uniikit käyttäjät.

   Kävin katsomassa sinun Insta tilin nyt tällä työkalulla Hype Auditor kannattaa käydä itse kurkkaamassas ja sanomatta nyt sen enempää, näet sieltä kyllä itse.

   Mukavaa joulukuuta Kristiina. 🙂

 • Mää en tiiä ketään, jolla on ostettuja seuraajia, koska en seuraa toisten tilien seuraajamääriä tai ees kurki seuraajalistoja, ku ne ei kiinnosta mua. Silti en hyväksy tollasta seuraajien ostamista, koska pidän tota huijaamisena. Instagrammissa ärsyttää, ku aina jostain pölähtää joku jenkkisolttu seuraamaan ja kohta tulee viestiä, että hello beautiful. Estän ne saman tien. Samoten estän muutki jotenkin epäilyttävät uudet seuraajat. Sahaanko omaa jalkaani? Ehkä, mutta en välitä. Hyvä asia, että tällaisia asioita tuodaan esiin! En määkään tämmösistä oo tienny mitään, ei mun mielikuvitus oo riittäny keksimään seuraajien ostamista.

  • Et sahaa, täälläkin pyritään estämään nämä soltut aina kun ehditään, koska mitä heistä on hyötyä ja heidän tarkoitusperänsä on valheellisia. Pikemminkin kun koko ajan valveutuneisuus näitä feikkiseuraajia kohtaan kasvaa, niin heistä on haittaa.

   Sepä enpä olisi itsekään tajunnut, ellen olisi huomannut parin blogikollegan tilien kasvaneen 10 000 vuorokaudessa. 😉 Siitä se tietoisuus sitten heräsi, että miten tämä voi olla mahdollista.

   Ihanaa sunnuntaita <3

 • Muistan vieläkin sen päivän, kun eräällä bloggaajalla jota olin seurannut pitkään oli Instagramissa n. 500 seuraajaa, saman verran kuin minullakin siihen aikaan. Ensin niitä ilmestyi päivässä 5000 lisää ja ei aikaakaan kun luku oli 10 000 ja lopulta huideltiin jo 15 000. Mietin, että miten se voi olla mahdollista, kunnes erään youtube-videon nähtyäni tajusin, että niitähän ostetaan. Olin ihan pyöristynyt, että miten joillakin ihmisillä voi olla tuollainen mieli, että vaikka petoksen kautta halutaan näyttää suosituimmilta kuin mitä ollaankaan. Ilmeisesti pr-näytteet ja raha saavat ihmiset sekoamaan lopullisesti. :/

  • No me muistetaan tämä niin hyvin ja miten siinä omakin kupla särkyi, että mitä tässä tapahtuu ja silloin meille iski tietoisuus tästä epärehellisyydestä. Juu ehkä jotkut vertaavat itseään toisiin ja sitten halu saada samoja asioita, kun isoimmat bloggaajat on kova? En tiedä, minua potkii vaan tekemään enemmän työtä, jos jokin porkkana häämöttää horisontissa.

   Ihanaa sunnuntaita Jonna. <3

 • Eipä julkaistu kommenttiani – yllätys? Ei ollut, koska tämä jankkaaja haluaa vain häntä kehuvat kommentit näkyviin eikä yhtään poikkipuolista sanaa.

  • Anonyymi voi olla huoletta, että kaikki rakentava palaute kyllä julkaistaan. Mutta jos on halu vain olla negatiivinen, kirjoittaa "huutaen" painokkaasti suurilla kirjaimilla ja loukata bloggaajaa, niin tulisi ymmärtää, ettei bloggaajan tarvitse omalla henkilökohtaisella forumillaan julkaista tälläisiä kommentteja.

   Se jos ei anonyymi ymmärrä mitä on rakentavan ja pelkästään negatiivisen ja ilkeän palautteen ero, niin siitä ei bloggaaja voi ottaa vastuuta.

   Etenkin kun anonyymillä on nyt monen päivän JANKUTUS päällä ja kommentit ovat olleet tätä tasoa "miten pääset mahasi kanssa ammeesta ylös.

   Suosittelen tervehdyttävämpiä forumeita, tämä blogi on selvästi sinulle yhtä haitallinen, kuin vaikka tupakanpoltto. Turhaa täällä on käydä joka päivä ärsyyntymässä ja moneen kertaan.

 • Minulle tulee mainoksia ja tarjouksia aivan koko ajan, osta, osta halvalla someseuraajia. Harmillista, että aitous on jäänyt toisissa tapauksissa jo jalkoihin. Toinen asia mikä ihmetyttää, on bloggaajien piilomainonta. Mainostetaan tuotteita, palveluita, hotelleja ilman, että kerrotaan kaupallisesta yhteistyöstä. Aika moinen villilänsi tämä blogimaailma tuntuu olevan.

  • Kyllä saadut tuotteet, yhteistyöt ym. pitää postauksessa ilmoittaa, se on aivan selvää. On outoa, kun saatu vaatteita ja laitettu kuvan alle vaikka vaan yrityksen nimi, en tästä ota selvää, onko tuote ostettu vai saatu.

   Ihanaa päivää Peggy <3

 • Mahtavaa, että tämä nostetaan nyt esiin. Nyt vain toivon näiden huijareiden kantavan vastuunsa tilanteesta myöntämällä virheensä ja tarjoutumalla korvaamaan taloudelliset hyödyt, jos huijattu yritys niin toivoo. Sen jälkeen kunnioituksen ja arvostuksen uudelleen rakentaminen on mahdollista. Jos vaan vähin äänin yrittää lakaista koko tilanteen maton alle, muistetaan lopullisesti heidärt huijareina, jotka eivät pystyneet ottamaan vastuuta virheistään.

  • Samalla tavoin ajattelen, mutta vaatii ihmiseltä uskomatonta suuruuttaa ja tietenkin vahvaa omaatuntoa. Huijaamiseen voi toki inhimillisistä syistä sortua ja ei ole kuin yksi keino korjata asia, rehtiys, anteeksipyyntö ja kyllä tuo toisten ajan ja rahan käytön korvaaminen.

   Mukavaa sunnuntaita Annukka ja kiitos <3

 • Hei Tiia ja anteeksi tämä digiblondius. Minun pikkuruiseen digipäähäni ei mahdu, miten käytännössä ääniä ostetaan. Onkohan jotkut pimeät markkinat joille hiippaillaan keskiyön tunteina tekemään kauppaa? Ei sinun tarvitse tätä minulle selittää. Olen vasta-alkaja Instassa. Kunhan muistaisin laittaa sinne kuvia säännöllisesti. En muista. Sunnuntain rauhaa sinulle.

  • Marja, itselleni aukeni tämä huijausmaailma n. 3-vuoden bloggaamisen jälkeen eli ei kannata yhtään soimata itseään ja hei eikös sanota, että autuaita ovat tietämättömät eli tämä vain kertoo vilpittömyydestä Marja.

   Oletko kurkkinut onko sinun Instan viestiosioon tullut viestipyyntöjä, niistä ei tule mitään merkkiä vaan ne löytyy viestiosiosta. Tätä kautta itselleni viikoittain yritetään myydä seuraajia ja toki googlettamalla löytyy vaikka mitä.

   Sunnuntain rauhaa sinullekin Marja <3

  • Kun olet pääsivulla, paina talon kuvaa eli kotia. Näet ihan ylimpänä oikealla nuolen ja klikkaat sitä. Sitten olet viestiosiossa. Toivottavasti löytyy. 💖

  • On vain mukavampaa olla näistä tietämätön, paitsi toki jos olet yritys jota huijataan, eli ei näitä kaikkien todellakaan tarvitse eikä kannata ajatella. <3 Harmitusta mieleen vaan tuo.

   Postauksessa kirjoitinkin mitä nämä ihmiset hyötyvät, kun ostavat seuraajia ja huijaavat yrityksiä saadakseen matkoja, hyödykkeitä, hoitoja, kosmetiikkaa, ravintolapalveluita jne. Kaikkea maan ja taivaan väliltä voi hyötyä, mutta kun jää kiinni, niin on kyllä ikävää, sillä ainakin itselle hyvä maine on todella tärkeä arvo.

   Ihanaa sunnuntaita Ei-Leen <3

 • Hyvä ja tarpeellinen postaus. Hyvä, että tuotte aihetta esille. On aika hurjaa, kuinka instan puolellakin näitä seuraajia tuputetaan ihan viikottain!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud