12×3 Asiaa

12×3 Asiaa
Tuulalla Oman katon alla blogissa ja Annukalla Kotonasi blogissa oli kivat postaukset aiheesta 12×3 asiaa. Postaukset olivat siksi niin kivoja, että vastaukset olivat niin mainioita ja mielenkiintoisia. 


Katsotaan mihin täällä päästään vastausten kanssa, mutta sitä ennen käykäähän ihmeessä kurkkimassa Tuulan ja Annukan blogeja, jos ette ole vielä käyneet, sillä tässä on kaksi bloggaajaa, jolla on sana todellakin hallussa ja molempien blogeihin olen ollut koukussa pitkään. 


Kolme asiaa, joista pidän erityisen paljon nyt: 

-Eilen kävin haastattelemassa Rahtikeskuksen puolesta erästä henkilöä ja haastattelu oli erittäin syvällinen ja mielenkiintoinen, antoi paljon.

-Tänään Tallinnaan ystäväpariskunnan kanssa ja oma rakas kainalossa mukana myöskin.

-Tuleva joululoma perheen kanssa jo horisontissa ja loma tarkoittaa yhteistä aikaa ja sitä ettei tehdä kummempia.

Kolme asiaa, joista en pidä erityisen paljon nyt:

-Se, että uunin piti posahtaa rikki juuri nyt, kun on kaikkien jouluruokien kokkaamisen aika.

-Jatkuva pimeys.

-Ihmissuhteissa on muutamia lankoja, jotka mietityttää ja painaa mieltä.

Kolme asiaa, jotka tein viikonloppuna:

-Viime viikonloppu oli aivan poikkeuksellinen, sillä oli yllätysjuhlat.

-Perheen kanssa vietetty synttäripäivä sushitellen ja leffaillen ja katsellen Helsingin jouluvaloja.

-Sain mieheltäni 50-vuotislahjaksi rakkauskirjeen ja luen sitä aina saadakseni voimaa ja muutenkin.

Kolme asiaa, jotka olen oppinut viime aikoina:

-Olen edelleenkin maailman surkein piparkakkujen tekijä.

-Ihmissuhdesotkuihin joutuu välillä tahtomattaan ja oikeastaan tekemättä edes mitään.

-Käyttämään uutta puhelinta, wow, vaikka toki ymmärrän, että vielä on taatusti lukemattomia toimintoja, joita en ymmärrä edes olevan olemassa puhelimessa.

Kolme asiaa, joita en vieläkään osaa yrityksestä huolimatta:

-Ymmärtää mitään somelaskemoivuudesta, eli miten saada täsmäosumia Google osumilla, miten koodata, miten ylipäänsä edes taikoa tälle blogille uusi ylevämpi ulkoasu. Sauhuan vaan, vaikka ulkokuori on roso, enkä edes oikeastaan välitä, kunhan on kivaa.

-Lukea minkään vempaimen käyttöohjeita, suoraan kimppuun vaan ja käyttämällä oppii on mottoni.

-Antaa ihan kaikkea anteeksi, vaikka haluaisinkin. Uskon, että olisi itselläkin voimavara jättää jotkut asiat taakse tai olla olematta välillä pieni ihminen.

-Kolme asiaa, jotka haluaisin osata juuri nyt: 

-Olla murehtimatta, murehdin miltei joka päivä jotain, puhumattakaan öisin. Pelkään koko ajan, että  jotain sattuu jollekin. En niinkään murehdi itseni puolesta vaan läheisten ja tämä on välillä raskasta. Voisiko tämä olla jonkinlaista kontrollinhalua, halua olla puikoissa ja suojella koko ajan perheenjäseniä mm. 

-Osata ja huom. jaksamisesta kiinni, tehdä huikean hienon blogisivun,  joka olisi silti oman näköinen ja aito. Hieno ja silti rouhea, hmmm.. 

-Haluaisin osata editoida megahienoja videoita ja ideoida uusia ideoita, mutta pää lyö tyhjää ja jos ideoita plumpsahtaakin, ei aina niitä jaksa toteuttaa. 

Kolme asiaa, jotka saavat minut rentoutumaan tällä hetkellä:

-Lukuvuorossa oleva hyvä kirja Philip Pullman ”Vedenpaisumus”.

-Tehtyjen töiden jälkeen on hyvä ja lupa rentoutua.

-Nukuin tällä viikolla sellaiset kerran vuodessa nukutut erinomaiset yöunet eli 12h putkeen ja aloitin  homman soffalta. Kyllä seuraavana päivänä pää oli niin klaari ja kirkas ja mieli reipas, enkä synkistellytkään yhtään. 

Kolme asiaa, jotka puen mielelläni päälleni tällä hetkellä: 

-Yöpuku ja aamutakki.

-Villasukat ja paksu villatakki.

-Lidlistä eilen ostamani lammaskarvatohvelit ja Pomarin maailman pehmeimmät Goretex talvikengät, jotka Pomar lähetti blogini puolesta. Kengännauhojen sitominen on mielestä varsin rasittavaa eli jos kengät voi vaan sujauttaa jalkaan, niin parasta!

Kolme asiaa, jotka haluaisin hankkia juuri nyt:

-Synttärilahjaksi saamani lahjakortti Minna Parikan liikkeeseen polttelee eli pupujussitossukat!

-Matkaliput perheelle jonnekin kauas ja lämpimään.

-Valmiin joulukinkun, koska uuni meni mäsäksi ja koska uuden upotettavan uunin hankinta rasittaa ja vielä se sähkömieskin pitää tilata siihen päälle. 


Kolme asiaa, joista unelmoin tänään:

-Aurinko.

-Thairuoka tai sushi tai molemmat 
.
-Että tulee kiva ja leppoisa Tallinnan reissu, eikä satu jotain sekavaa tyyliin laivasta myöhästymistä ym. 

Kolme asiaa, joita odotan innolla lähitulevaisuudessa:

-Odotan aina jotain suurta ja tuntematonta eli optimistisesti odotan kivoja asioita tapahtuvaksi ja monesti toiveeseen on vastattu. 

-Valoa saapuvaksi.

-Joululomaa yöpuvuissa ja suklaakonvehteja syöden, hyvää kirjaa hamuten ja samalla joululeffoja katsellen. 

Tälläinen oli 12×3 asiaa minusta eli oikeasti 36 asiaa meikäläisestä. Jos otsikossa olisi lukenut, että 36 asiaa minusta, mietin olisikohan kukaan tullut tänne blogin puolelle, sillä se on aika paljon. Toivottavasti ei ihan kamalasti kyllästyttänyt. 


Samaistuitko mihinkään vai oliko ihan kaukaista önkköä kaikki? Jos samaistuit niin mihin? Oikein sydämellistä ja toivottavasti aurinkoista lauantaita kaikille. <3


44 thoughts on “12×3 Asiaa”

 • ♥♥ Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut Sinulle Tiia ihanuus ♥♥

  Kivat "asiavastaukset" kauniiden kuvien kera ☺☺

 • Hauska aihe, heti kävi itsekkin miettimään mitä nuo olisi itselläni, samojakin löytyi.

  En tainnut osata laskea, sain vain 11×3…

 • Joihinkin asioihin kyllä samaistuin,sen ainakinmuistan yhden joulun alla kun aatonaattona joulusiivouksessa pölynimuri poksahti,kerran jouluateriaa syödessä piti lähteä lääkäriin päivystykseen 70 kilometrin päähän. Tuo mieheltäsi saama rakkauskirje onkin ihana,minullakinn on sellaisia säästetty tuolla piirongin laatikossa. Hyvää viikonvaihdetta sinne 🙂

  • Juu nää on pahoja, uunien ja imureitten poksahtamiset. Mutta tuo jouluateriaa syödessä päivystykseen, ei ole mukava juttu lainkaan. Meidän sydänlapsi oli kerran jouluna niin korkeassa kuumeessa ja sydänleikkaus oli vasta muutamia kk aiemmin tehty, niin päivystykseen piti lähteä myöskin.

   Rakkauskirjeet. <3

   Ihanaa sunnuntaita Pihakeiju <3

 • Hauskaa matkaa Tallinnaan, me lähdemme Tukholmaan. Jos myöhästytte (viimeisestä) laivasta, sitten vain ostamaan hammastahnaa ja muovikassin kanssa pokkana hotelliin. Nimim. Kokemusta on

  Pipareita en leivo kun hermo menee kaulimiseen. Sen sijaan olen tehnyt kolmisen kiloa joulunamuja, viimeiset suklaanamuset jähmettyvät juuri parvekkeella.

  Bloginäkyvyyttä voisi varmasti paljon nostaa, mutta en muista, jaksa enkä aina viitsikään promota kaikissa kanavissa, vaikka varmaan pitäisi.

  • Hih muistan niin hyvin tuon teidän laivasta myöhästymisen ja hei ehkei silloin naurattanut, mutta jälkikäteen näistä saa parhaimmat naurut. <3

   Juu täälläkään ei tuo kauliminen ole mieluisaa ja hauskaa on, että itsenäisyyspäivänä meni jo kaikki piparit.

   Sama juttu ja en ymmärrä google tavoitettavuudesta ym. mitään. Ei vain kaikkeen ole paukkuja.

   Ihanaa Tukholman matkaa teille Tuuli <3

 • Kiva postaus! Tuota alakuvan mukia on pakko kommentoimani. Tunnistin sen heti että minulla on ollut ihan samanlainen. Mihinköhän se on joutunut? Varmaan vielä jossain purkamattomassa laatikossa sellaisten tavaroiden joukossa, jotka eivät muuttaneet Pekingiin. Meni hetki, ennenkuin muistin mikä muki se on: Villeroy Bochin Foxwood Tales, eikö totta?

  • Oi onko sinullakin tuota Foxwood Talesia, täällä on kaikki mukit ja lautaset, yksi tosin mennyt rikki ja kippoja. Niin suloinen 90-luvun astiasarja. <3

   Ihanaa sunnuntaita Ei-Leen ja kiitos kovasti <3

 • Oikein mukavaa Tallinnan reissua teille <3 nauttikaa päivästä ja joulutunnelmasta.
  Tallinnan joulutorilla viimeistään löytää joulun hengen <3

 • Minä samastuin tuohon murehtimiseen. En osaa päästää irti 20-vuotiaasta tyttärestäni, joka opiskelee lääketiedettä Riikassa. (Sinä siellä asuneena varmasti hyvin tiedät , miten Riika sana pitäisi taivuttaa. Mutta oli miten oli. Taivutan sen ihan omalla tavallani. Täällä blogissa ei ole äidinkielenopettajia karttakeppiotteineen.) Tyttäreni on erikoisherkkä kuten minä. Meidän on vain pakko puhua joka päivä vähintään tunti puhelimessa. Ja kun hän tulee tänään kotiin varmasti pohdimme ja puhumme tuntikausia koko joululoman. On muuten hirveä työmäärä lääketieteen opiskelijalla. Myös surku tuli tuota teidän uunianne. Niin väärään aikaan posahti. Sinä, Tiia, olet niin kiltti ja lämminsydäminen, että et taida ymmärtääkään. Miten suositun bloggaajan lähelle tulee ihmisiä, jotka haluavat käyttää suosiota omaksi hyväkseen. Olen tunnistanut jo selkeästi yhden. Voinhan olla toki väärässäkin. Kun nämä ovat aika monimutkaisia asioita. Hyvää viikonloopua sinulle!

  • Juu tiedän miten pitää taivuttaa ja tosiaan kaupunkien nimet eivät taivu kuten ihmisten. Mutta johtunee varmasti vain siitä, että olen asunut siellä. 🙂 Täällä ei tosiaan karttakeppejä ole.

   Ymmärrän niin hyvin, voi että se on iso juttu, kun lapset muuttaa kotoa, ymmärrän sinua niin hyvin.

   On kyllä niin upeaa, että teillä on niin läheiset välit tyttäresi kanssa. <3 Nykyään ei ole sellaista ikäpolvien kuilua. <3

   Juu voihan uuni sentään ja en tiedä ennätetäänkö saada uunia jouluksi sähkömiehineen.

   Voi Marja ja en kyllä itse koe olevani suosittu, ihan minä Tiia vaan. Mutta kiitos niin paljon kauniista sanoista. Ehkä voisit laittaa minulle sähköpostia tuosta aiheesta mistä kirjoitit, voidaan jutella sähköpostitse enemmän.

   Oikein ihanaa sunnuntaita sinulle. <3

 • Rakkauskirje, mikä ihana lahja <3<3<3<3
  Luulin ensin että laivasta myöhästymisen sijaan olisi lukenut laivasta tippuminen, mutta onneksi ei sentään.
  Kiva postaus ja mietin itsekin tämän tekemistä, mutta saa nähdä nyt. Ja keksisinkö vastauksia kaikkiin kohtiin?!?!
  Mukavaa viikonloppua sinulle <3

 • Voi meitä mestarimurehtijoita. Se on kyllä ihan vihoviimeistä hommaa olla huolissaan vähän kaikesta vähän koko ajan (etenkin öisin), vaikka ihan hyvin tietää, että suurin osa niistä murehtimisen aiheista on ihan turhia, mutta kun ei vaan osaa kääntää aivojaan siihen moodiin, että mitäs jos kaikki meneekin hyvin? (niinkuin useimmiten menee).

  Ja niin ihana on kyllä toi sun ukkeli (ja pahuksen komeakin vielä :)). Oot oikea onnen-Tiia ja tiedän, että tiedät sen itsekin ja myöskin arvostat sitä <3

  Meillä ei ole enää vuosiin käyty läpi kinkunpaistohelvettiä (vihaan sitä hommaa, kun kinkku ei vaan kypsy ja perhe jo kierii nälissään lattialla ja mies polkee joka joulu Siwaan ostamaan uuden kinkunpaistomittarin, kun epäilen, että siinä on vika, vaikka tiedän ihan hyvin, ettei ole..), vaan on syöty valmiiksi paistettua ja peräti siivutettua kinkkua. Niin parasta ja stressivapaata. Mutta kyllä toimiva uuni silti aikas tärkeä kapistus on. Just nyt on nääs menossa pizzat uuniin :).

  Kiitos Tiia kivoista sanoista ja vastauksista ja ihanaa viikonloppua <3

  • Juu sellainen pieni ahdistus ja murhe aina pyrkii taka-alalta iholle ja inhoan sitä tunnetta ja turhan etukäteismurehtimista. Pitäisi murehtia sitten, kun tilanne on päällä, eikä käyttää energiaa etukäteen.

   Mies ja minä kiitämme kauniista sanoista ja onhan tuo oma ukkeli tietty kaikkein paras maailmassa. <3 Kiitos niin paljon Annukka. <3

   Minäkin täällä mietin valmiskinkkua, mutta mies meni vielä ja voitti 6kg kinkun arpajaisissa eli pakko kai se on uuni tässä hötäkässä vielä hommata ja istuuko se sentilleen keittiöön, että pitääkö sahailla puuapöytää, kun on upotettava ja ja ja. aarghh..

   Toimiva uuni on kyllä tärkeä, nyt on keksiminen mitä ruokia laittaisi, kun uuni ei toimi.

   Ole hyvä ja totta joka sana, kiitos sinulle Annukka kivoista sanoista ja oikein leppoisaa sunnuntaita. <3

 • Toistan itseäni, mutta innostun joka kerta tuosta sun uudesta puhelimesta ja voin vain kuvitella, miten kivaa sillä on taiteilla ja askarrella 🙂 Ja niin komppaan pehmeitä talvigoreja, tosin itselläni on nauhaversio, mutta se on jännä, miten joidenkin kenkien kohdalla tunne on kuin kotiin tulisi, kun ne laittaa jalkaan.
  Mukavaa viikonloppua 🙂 <3

  • Sama juttu, eilenkin kun Tallinnassa kuvailin, niin olin taas ihan wow tuosta puhelimesta. 🙂 Kiitos niin paljon.

   Ihan just näin, kun upottaa vaan ne jalat pehmeisiin talvi goreihin, niin ah mikä tunne. <3 Niin on näiden tohveleidenkin kanssa, jotka harmaat tytär ottikin ja kamu osti minulle beiget heidän Lidlistä eli loppu hyvin kaikki hyvin.

   Ihanaa sunnuntaita Jantunen. <3

  • Pakko lisätä kun tuli Lidlistä mieleen, että vertailimme tänään töissä mitä kenelläkin oli päällä tai suosikkivaatteina hankittu Lidlistä. Siitä on tullut yllättävän monelle ihan yks suosikkipaikkoja ostaa edullisesti hintalaatusuhteeltaan hyvä vaate. Itse odotan vielä toista kierrosta cashmirneuleita tälle talvelle, jos saisin perusharmaan…

 • Täällä sama juttu, unelmoin auringonvalosta ja joululomasta yöpuvussa suklaatia syöden ihan vain oleskellen. Itsellä blogini laahaa jotenkin ajastaan jäljessä, ehkä voisi vähän uudistaa mutta ajattelen että se on kuitenkin aivan näköiseni, mitäpä sitä muuttamaan. Tämmöinen postaus oli mukava, vaikkakin kysymykset minun kohdallani olisivat aiheuttaneet pienen tai vähän pidemmän miettimistauon, ainakin joiltain osin. Mukavaa oli lukea vastauksiasi – samaistuin kyllä aika moniin asioihin. Paitsi en ole koskaan maistanut sushia..
  Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne teille <3

  • Niin sepä, jos joku suunnittelisi minulle blogin ulkoasun, tuntuisiko lukijoilta, että tulevat tänne Tiian blogiin? Ehkä tämä ajatuskin muhii ja syntyy joskus aikanaan.

   Kyllä kun vaan alat kirjoittamaan, niin ne vastaukset sieltä tulla tupsahtaa, usko pois Tuulikki. <3

   Ehkä se sushin maistokin vielä tulee eteen ja sitä voi aloittaa vaikka kasvissushilla, jos raaka kala mietityttää ja on sitä lihaversioitakin.

   Oikein sydämellistä viikonloppua Tuulikki <3

 • Kiva postaus ja kuvat.
  Mahtavaa Tallinnan reissua teille!
  Minullekin kelpaisi matkaliput jonnekin kauas ja lämpimään 🙂
  Ihanaa viikonloppua sinulle Tiia <3

 • Minulla on aina syksyisin ja talvisin sellainen jatkuva auringon kaipuu ja haluan lämpöön, joten osaan hyvin samaistua näihin kohtiin.
  Toivottavasti teillä on ollut kiva päivä Tallinnassa <3
  Ihanaa iltaa Tiiuli <3

  • Juu aurinkoenergia auttaisi jaksamaan talven yli. Vielä kone jaksaa, mutta helmikuussa on aina tullut se pläts olotila.

   Oli oikein ihana Tallinna reissu. <3

   Sydämellistä sunnuntaita Outisein <3

 • Olipa mukava postaus. Ja, niin söpö kuva teistä ja rakkauskirjeen sait lahjaksi. <3 Ihana mies sulla!
  Mukavaa viikonloppua!

 • Ei kyllästyttänyt lainkaan! Päinvastoin, näitä on aina ilo lukea ja etsiä samaistumispintaa. Ääni ainakin ohjekirjalukemattomuudelle ja somelaskelmallisuudelle ja pimeydelle. Kuulostaa näin päin hölmöltä, mutta en osaa, en tykkää. 😀

  Ja hei, minäkin odotan aina jotain suurta ja tuntematonta kivaa tapahtuvaksi! Sillä tavalla tästä pimeydetä kai selviää edes jokseenkin järjissään?

  Iloa ja valoa päivääsi <3

  • Hih en minäkään osaa, en tykkää enkä jaksa. 🙂

   Kyllä sitä optimistisesti kannattaa aina toivoa ja unelmoida jotain tapahtuvaksi, sillä toiveet on tehty toteutettavaksi. <3

   Oikein ihanaa sunnuntaita Nelina <3

 • Kivahan näitä on lukea. Mukavaa kun jaksat yhtä innolla vielä bloggailla, minä en ole yhtään varma blogini tulevaisuudesta. Jotenkin on alkanut vähän ärsyttää se, että kaikki sukulaiset tai tutut tietävät asioistamme kaiken jo tavatessamme. On paljon "jännittävämpää" kertoa kuulumiset aina tapaamisilla ja pitää kaikki epätietoisuudessa, etenkin ne ei-niin-kivat-sukulaiset heh. Jos ymmärrät mitä tarkoitan. Tullut vähän tunne, että tietyt ihmiset haluavat tirkistellä kuulumisiamme blogin kautta eivätkä muuten välitä pitää yhteyttä. Sitten taas toisaalta tekisi mieli kirjoittaa edelleen blogia omien oikeiden seuraajien ja muiden bloggaajakollegoiden vuoksi.
  No joo, ei pitänyt sinulle tälläisiä ajatuksia alkaa purkamaan, heh. Tuli muuten mieleen, että jos olet epävarma blogin ulkoasusta, oletko ajatellut tilata joltain graafikko-koodarilta mieleisesi? Tai jostain Etsystäkin voi löytyä?
  Käsitin jutustasi että olet lähdössä Tallinnaan? Minäkin olen huomenna, voisiko olla niin että on mahdollisuus törmätä hihii?
  Mukavaa sunnuntaita!

  • Vielä jaksellaan vaikka postaustahti on aavistuksen hiljentynyt. 🙂 Saatan myös Havaintoja parisuhteesta hauskan lausuman omasta blogistaan, niin saatan soittaa jo samaa biisiä koko ajan. Mutta lähden siitä ihan ensimmäisenä, että omaksi iloksi ja jos ei tunnu hyvältä, kone kiinni ja kummasti vielä on löytynyt paloa.

   Ymmärrän tuon jutun kyllä ja sitä ei omassa kuplassa tule herkästi ajateltua, mutta kun kuulee sen ihmisten suusta, että ai sinulle on tapahtunut noita ja näitä. Kun sitä jotenkin kuvittelee kirjoittavansa edelleen johonkin tuntemattomuuteen.

   En ole ajatellut tilata, on ollut hieman periaate, etten rahaa sijoita blogiini, en facebook mainontaan enkä mihinkään eli menen luonnollisella kaavalla. Etsystä voisin ehkä tilailla, mutta kun olen kamujen seikkailuja asian tiimoilta, miten sitten koodaukset aiheutti sen, että putosi blogit kokonaan google hauista, ennen kuin jotkut koodit taas kohdillaan ja paljon harmaita hiuksia, niin ahdistaa yrittääkin, koska on sellainen hytinä, että jos jokin on mahdollista mennä pieleen, niin sehän menee. 🙂

   Olimme eilen Tallinnassa ja nyt lokoisasti jo kotona. Oikein ihanaa Tallinnan reissua teille ja olisipa vaan ollut hauska törmätä. <3

 • Tää oli tosiaan mielenkiintoinen ja kiva haaste 🙂 Oon ihan samanlainen siinä suhteessa, että en ikinä lue minkään laitteen ohjekirjaa tai käyttöohjetta 😀 Mun mielestä käyttöohjeissa kerrotaan yksinkertainenkin asia jotenkin niin monimutkaisesti, että jos niitä alkaisin lukemaan, niin kaikki menisi ihan ohi multa 😀 Käytännössä oppii parhaiten! Kivaa viikonloppua! ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud