Jouluaaton tunnelmia

Tulin vain tänne huikkaamaan jouluaaton tunnelmia ja siitä miten itselle kitsi voi muuttua silmissä kauniiksi. Sain joskus ystävältäni tämän Disney-astiaston ja hänelle astiasto oli ns. ”ihan kiva”, mutta kauhistus. Hän oli saanut anopilta lahjaksi kyseisen astiaston ja lapseton pariskunta hieman ihmetteli astiaston lapsellista maailmaa ja koko tarkoitusperää.

Annoin ystävälleni Arabian Saara-astiaston, joka ei omaa silmää hivellyt ja ystävä kysyi, haluaisinko minä heidän kellarissa lojuvan Disney-astiaston. Silloin mietin, että onpa kiva astiasto lasten kannalta, mutta muuten aivan kamalan kitsi. Mutta otetaan ja käytetään sen aikaa, kun lapset ovat pieniä. 

No arvaatte varmaan miten vuosien varrella on käynyt. Olen kiintynyt tähän lapsenmieliseen astiastoon, sillä tällähän on vuosikausia luotu meidän joulumuistot. Muistuu vielä mieleen, milloin lapset pohtivat ja vähän kinasivatkin, minkä astiaparin he haluavat itselleen aattona.
Näin jostain kitsistä voi tulla omaan silmään kaunista, jokin asia ei ole enää se ulkokuori, vaan sisin ratkaisee eli näihin astioihin paketoidut muistot. Sama pätee ihmissuhteisiin, kaikkeen. Kun näkee ihmisen sydämeen, pintaa miettimättä, sieltä löytyy se kaunein kultakimpale. Joulun kaunein sanoma onkin rakkaus. 
Rakkaus oli meilläkin eilen aattona käsin kosketeltavana. Vaikka appivanhemmat eivät ole  kovin muistavaisia enää tai ei juuri lainkaan, sain heistä aivan ihania kuvia, miten anoppi istui appiukon sylissä ja suukotti appiukkoa otsalle. Miten anoppi oli iloissaan saamastaan paketista ja miten itse lahjan saaminen eli se paketti oli ihmeellinen ja iloa tuottava asia.
Kun appivanhemmat olimme vieneet takaisin Espooseen, juttelimme lasten kanssa ja aikuisten lasten kanssa myöhään yöhön. Kerroimme myös lapsille, että nämä hetket ovat meidän elämässä niitä parhaita. Nämä hetket ovat meille elämän tarkoitus. Se ei ole hieno auto pihassa, ura tai materia, kaikki sellainen on merkityksetöntä, loppupeleissä vain perheellä on merkitystä. 
Niin nämä kitsin kamalan ihanat Disney-astiat taltioivat taas  yhdet meidän parhaimmat muistot lisää, joulun 2018. Näiden lautasten äärellä herkutellaan ja jutellaan paljon, nautitaan siitä joulun parhaasta asiasta, yhteisestä kiireettömästä ajasta. 

Aikuinen tytär toimi taas maanmainiona joulupukkina ja ihanaa, että pukki tuli kylään. Taaperoita ei enää ole, mutta kyllä joulupukki vaan ilahdutti kaikkia appivanhempia myöten. Toi pisaran sitä sadunomaista joulun henkeä meille, lapsenuskoa. Muistoja niistä hetkistä,  kun me kaikki vielä uskoimme joulupukkiin. 

Nautimme tänään runsaan aamiasbuffan lasten kanssa ja tällä hetkellä osa lapsista on joulusaunassa. Pian aikuiset lapset puolisoineen matkaavat äitinsä luokse joulua viettämään ja me vietämme pyjamapäivää herkutellen ja joululeffoja katsoen. Näihin hetkiin tiivistyy joulu ja kyllä joulussa on aidosti jotain ihmeellistä. 

Miten siellä on joulu mennyt, jos olette joulua viettäneet? Oliko hyvä joulu ja mikä joulussa on parasta? Sydämellistä joulupäivää kaikille. <3


40 thoughts on “Jouluaaton tunnelmia”

 • Ihanasti kirjoitit, juuri tuollaiset asiat tekevät elämästä elämisen arvoisen. Kyyneleet tulivat ja muistot omista vanhemmista ja jouluista. Nyt odottelen tyttäreni perhettä ja lapsenlapsiani tänne mummolaan sieltä pääkaupunkiseudulta.

  • Vanhempia tulee varmasti kova ikävä. Minä olen menettänyt vasta minut kasvattaneen vaarini. Enää ei ikävä tule suruna, vaan usein iloiset yhteiset hetket tupsahtaa ihan yhtäkkiä mieleen, mutta sitten on nämä juhlapäivät, silloin ikävä iskee.

   Ihanaa tapaninpäivää. <3

 • Samainen astiasto meillä myös😅 Nuorena, reilu parikymppinsenä, sitä ei tajunnut miten naurettavalta tuo vielä näyttääkään. Minulla on viha-rakkaus-suhde mokomaan, joka joulu sen pöytään katan ja haaveillen tyylikkäämmästä jouluastiastosta. Viime jouluna jopa täydensin puuttuvat Autot ja Frozen hahmot astiastooni. Se hyvä puoli on, että systerillä on noita myös ja sain sielä lisälautaset, että eilen oli kaikille 17lle samanlaiset lautaset. Samu Sirkka on mun suosikki!
  Rauhaisaa joulupäivää sinne ❤️
  Sannikaarina

  • Ymmärrän hyvin, sillä aluksi en ihan oivaltanut tämän astiaston ihanuutta, mutta nyt ymmärrän. <3 Oi ne Frozenit olisin muuten halunnut itsellekin, miten unohdinkaan ostaa.

   Täällä ihan sama suosikki ja sanoinkin sen tänä jouluna ääneen. 🙂

   Ihanaa tapaninpäivää Sannikaarina. <3

 • Minä olen useinkin haaveillut jouluastiastosta, mutta säilytystilat ovat jo aivan liian täynnä kaikkea, joten järki on voittanut 🙂 Helppo uskoa, että jouluastiastoosi liittyy erittäin paljon ihania muistoja.

  Hienoa, että jouluunne on kuulunut lasten kanssa arvokeskustelua siitä, mikä elämässä on oikeasti tärkeää. Raha ja materia ovat toisarvoisia, mutta itse olen sitä mieltä, että elämäänsä voi löytää tärkeyden ja rakkauden muutenkin kuin perustamalla oman perheen. Maailmassa on taiteilijoita, tutkijoita, hyväntekijöitä, eläinsuojelijoita ja vaikka mitä muita mahtavia tyyppejä, joiden suurimman rakkauden kohteena on se, mitä he tekevät.

  Ihanaa joulunjatkoa sinulle ja perheellesi!

  • Juu meilläkin säilytetään tätä astiastoa autotallissa ja jos muutettaisiin vaikka kerrostaloon, niin eihän se meille enää mahtuisi.

   Olen niin samaa mieltä kanssasi ja todellakin voi olla onnellinen ilman lapsia, eikä kaikkia ole tarkoitettu edes vanhemmiksi. Tämä meidän keskustelu osittain sivusi tätä, sillä aikuiset lapset puhuivat, että haluavat lapsia ja esim. haluavat olla isänsä kaltaisia vanhempia, sain minäkin kasakaupalla kehuja, mutta en tohdi niitä tähän laittaa. Sanoimme myös lapsille, että meille lapset on suurin onnenlähden ja perhe, mutta ei se todellakaan tarkoita, että niin tulisi olla kaikilla. <3 Onnea on monenlaista.

   Oikein sydämellistä tapaninpäivää Rva Kepponen. <3

 • Hyvää joulupäivää Tiia <3 Ihanaa, että appivanhemmat ovat olleet kyläilemässä ja noin hyvällä tuulella. Ihan varmasti jouluastiastoonne tulee aina liittymään upeita muistoja yhteisistä jouluista. Kaikenhan ei tarvitse olla ihan täydellistä tuodakseen hyvää mieltä.

  • Appivanhempien käynti meni paremmin kuin uskalsimme toivoakaan. Hyvä mieli tästä joulusta. <3 Omat sukulaiseni ovat taasen isän vaimon sukulaisilla ja täti taas poikansa kanssa meidän 97vee mummin luona. Meillä on aina vähän erilainen joulu.

   Kaiken ei todellakaan tarvitse olla täydellistä, eikä ollutkaan, mutta silti meille täydellistä.

   Ihanaa tapaninpäivää Marjo <3

 • Minustakin on tosi kiva kuulla, että olette hakeneet appivanhemmat luoksenne jouluaaton viettoon. Nuo hetket ovat niin tärkeitä kaikille. Mekin saimme tänään äitini meille joulupäivälliselle muiden sukulaisten kanssa ♥ Disney-astiasto on hieno ja kiva, kun se sai teiltä uuden kodin. Hyvää joulupäivän iltaa sinulle, Tiia ♥

 • Meillä ei kummallakaan ole enää vanhempia joita voisi kutsua kylään ja voin sanoa että on ihana asia kun voi kutsua noita rakkaita omaisia luokseen, vaikka sitten muistamattomia olisivatkin.
  Äitini viimeisenä jouluna hän, isäni ja pikkuveljeni tulivat monen tunnin matkan Ahvenanmaalle meille ja äitini oli jo silloin aika huonona. En kuitenkaan aavistanut että hänellä oli enää vajaa kuukausi elinaikaa jäljellä. Tuntui ihanalta kun oltiin haluttu heidät meille hänen viimeisenä joulunaan. Siihen jouluun palaan usein muistoissani.
  Ihanaa pyjamapäivää teille ja pitäkää hyvä huoli toisistanne <3

  • Olen ihan samaa mieltä, vaikka seuraavana päivänä enää muistaisi meillä ollenkaan, niin hyvä mieli jäi sydämeen joulusta. <3

   Voin kuvitella, että tuo viimeinen joulu äitisi kanssa jää ikuisesti sydämeen. <3 Minullakin on ikävä vaaria, joka on minut kasvattanut, mutta nykyään monesti muistuu mieleen kaikki lapsuuden hetket vaarin kanssa.

   Kiitos samoin ihana Kristiina ja sydämellistä tapaninpäivää sinulle. <3

 • Hassua, mun mielestäni tuo astiasto ei ole ollenkaan kitsi vaan ihana. Olen haaveillut siitä jo 20 vuoden ajan, mutta mieheni ei anna minun hankkia astioita vain joulukäyttöön – tavaraa on yllin kyllin muutenkin.

  Ihanaa ja tunnelmallista joulua <3

  • Tämä pohjautuu johonkin siihen, että kun sain astiaston, tyyli ja värimaailma oli pelkistetytympi ja silloin pidin astiastoa niin kitsinä ja osaan kuvitella, että joissain ihmisissä se herättää hämmästystä, ihanaa ettei sinussa. Sillä nykyään rakastan tätä astiastoa niin paljon ja joulu ei ole joulu ilman sitä. <3

   Ymmärrän tuon hyvin ja en olisi tätä astiastoa hankkinut ehdoin tahdoin, mutta kun sain lahjaksi, otin avosylin vastaan.

   Sydämellistä tapaninpäivää Ei-Leen <3

 • Ihana joulu teillä.
  Sun astiasto on kyllä hieno. Itse tykkään joulussa niistä perinteistä, joita on vuosien aikana luotu. Ja ne koristeet, jotka joka joulu kaivetaan laatikosta. Kuusen tähti, joka herättää muistoja ja on joka vuosi yhtä hankala saada pysymään latvassa. (pitäiskö jo ostaa uusi)
  Ja kyllä se se on perhe, joka tekee joulun. Meillä tytöt hoitotyössä, joten vuorotyö vähän vähän verottaa yhteistä aikaa. Kaikki ovat kuitenki käyneet täällä.
  Minun ja mieheni vanhemmat ovat kuolleet, joten heitä muistetaan käymällä haudoilla ja viedään kynttilät.
  Mukavaa iltaa perheen kanssa sinne
  >Leena

  • Ihan sama juttu ja on aina ilo juuri jotkut tietyt joulukoristeetkin ottaa esiin. <3 Tähän astiastoon kätkeytyy paljon muistoja, se on siksi jo niin rakas ja toki, kun olen Disney-fani. <3

   Haudalla käyminen on harras hetki ja voi miten kaunis hautuumaa on aina jouluna. Lapsuuteeni kuului aina hautausmaalla käynti.

   Sydämellistä tapaninpäivää Leena <3

 • Voi, miten ihanat joulumuistot olette taas keränneet muistojen albumiin! <3
  Minä vietin mieheni kanssa kahdestaan joulua! Siis mitä!? Kahdestaan! =O
  Poika lähti yksin Suomeen lunta ja pakkasta ihmettelemään ja me vanhukset jäimme ihmettelemään millaista on olla kahden joulu!
  Ihan mallikkaasti ja tunnelmallisestihan se menikin. =)
  Mutta olihan se hieman outoa, koska joka vuosi on ollut muutama läheinen joulupöydässämme.
  Perinteistä pidimme huolen ja joulusaunaankin päästiin!

  Herttaisia joulupäiviä teille!

  • Voi, että tulee tuokin meille, että aatto menee kahdestaan. Joulu muuttaa muotoaan, mutta jokainen erilainenkin joulu on hyvä. <3

   Totta on tuo, että läheiset ja ihmiset ja jaettu ilo on tietenkin ihan oma juttunsa.

   Sydämellistä tapaninpäivää Susanna <3

 • Kivat tunnelmalliset joulukuvat – ja perhe/ ystävät on parasta. Hyvää loppuvuotta sinulle ja perheellesi.

 • Minä olen jo monta joulua ihastellut tuota teidän astiastoa, se on täydellinen <3 Ihan huipulta kuulostaa teidän aatto. Me odoteltiin tytärtä töistä, saunottiin ja syötiin massut täyteen. Illalla vähän vielä herkuteltiin ja katseltiin leffaa. Minustakin ihan täydellinen päivä meillä oli <3
  Ihanaa joulupäivää sinulle Tiia <3

  • Kiitos kovasti ihana Outi. <3 Teidän vapaat kuulostaa just eikä melkein. <3 Ihanaa. <3 Sydämellistä tapaninpäivää teidän ihanalle perheelle. <3

 • Olen melko lailla luopunut joulukoristelusta, mutta pöydän pitää olla kauniisti katettu. Se tosin katetaan sekalaisesti, mukana on niin Ikeaa kuin antiikkiastiotakin, sekalaisia ruokailuvälineitä ja eriparilaseja. Yhdessäolo on kuitenkin tärkeintä.

  Teillä on ollut tunnelmallinen ja viihtyisä joulu. Rauhaisia pyhiä.

  • Omaan niin hyvän maun, että mitä kuvista näin, teidän joulukattaus näytti upealta. <3

   Yhdessäolo on tärkeintä ehdottomasti. <3

   Sydämellistä tapaninpäivää Tuuli <3

 • Ihanankuuloinen joulu teillä! Me olimme aaton oman perheen kesken. Joulupäivänä näimme sukulaisia. Tänään taas kotona omalla perheellä. Hyvä tunnelma on ollut tänä jouluna. Mukavia vuoden viimeisiä päiviä!

  • Ihanalta kuulostaa ja oman perheen kesken on hyvä ja välillä sitten taas isommalla joukolla. Kaikenlaiset joulut ovat ihania. <3

   Sydämellistä tapaninpäivää Minna. <3

 • Ikävää, että selaimeni aina sensoroivat blogisi kuvat (ne eivät vain lataudu), mutta toivotan kuitenkin rattoisaa Tapanin iltaa ja vuodenvaihdetta.

  • Ou no mistähän johtuu. Onkohan kuvat liian isoja latautumaan? Onkohan muilla samoja ongelmia. Ihanaa uutta vuotta Cheri ja kiitos kun kerroit <3

 • Siis niin makee astiasto ja sopii teidän jouluun täydellisesti kun tykkäät Disneystä ja teillä sisustuksessakin punaista ♥Täälläkin oli oikein leppoisa joulu koko perheen voimin, nyt sitten vain sohvailtu ja syöty suklaata 🙂 Mukavaa ltaa ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud