Lancôme kevään uutuuksia ja Amos Rex Magritte taidenäyttely

*Nyt keväällä 2019 Amos Rex esittelee belgialaisen taidemaalari René Magritten (1898-1967) ensimmäistä kertaa Suomessa. Surrealismin johtohahmona pidetty taiteilija on erityisesti tunnettu teoksistaan, joissa arkinen todellisuus käännetään päälaelleen; omena valtaa kokonaisen huoneen, ja nenä kääntyy piipuksi. Monille meille varmasti Magritte tuo mieleen juurikin omena aiheiset maalaukset. 
Magrittesta sanotaan, että ”tuttu onkin hämmentävän vierasta.” Koen itse hieman toisin. Kaikki me, jotka olemme säilyttäneet muistojen sopukoissa lapsuuden satumaailman, jotka näemme pilvissä ja vaikka suihkun mosaiikkitiilissä erilaisia hahmoja, voimme ymmärtää, että aikuisuuden suuria esteitä, on mielikuvituksen loppuminen ja vain järkeen käypiin kaavoihin kangistuminen.

Mikä voisi olla oivallisempi luovuuden kohde, valjastaa oma mielikuvitus lentoon, ripauksella lapsuuden tähtipölyä ja mukana vähän huumoriakin, kuin valkoinen tyhjä kangas. 
Mielenkiintoista on se, ettei Magritte ole avannut taiteensa merkityksen saloja vaan kaikki jää katsojan tulkinnan varaan. Henkilökohtaisesti koettuna, Magritten taide avautuu minulle siinä missä  kaikki lasten sadutkin, kaikki on mahdollista ja hieman aikuisen mieleen hullua. 


Otetaan vaikka esimerkkinä Maija Poppanen, koska tiedostamme kyseessä olevan ”lapsille” suunnattu satu elokuvan muodossa, osaamme heittäytyä, emme kyseenalaista, löydämme ehkä elokuvaa katsellessa sen oman sisäisen lapsen, jonka sisäinen mielikuvitusmaailma oli äärettömän rikas, jolle kaikki oli mahdollista. 
Taiteen taas tulisi olla ”vakavammin” otettavaa, aikuiset ihmiset haluavat löytää Magritten taiteesta vertaiskuvia hänen elämästään, itsemurhan tehneestä äidistään jne. Hyvinkin totta, Magritte on varmasti maalannutkin taidettaan vertauskuvin. Mutta mitä, jos Magritten taidenäyttelyyn menisi lapsi, miten hän Magritten taiteen kokisi ja näkisi. 

Henkilökohtaisesti näen Magritten taiteen sadunomaisena, jossa kaikki on mahdollista. Näen myöskin äidin itsemurhan käsittelyn, taiteen kautta erilaisin vertaiskuvin. Mutta näen myös leikkisyyttä, halua sekoittaa kaiken näkemämme pakkaa ja tuoden myös mystistä unimaailmaa maalauksiin mukaan. 

Meille aikuisille kaikki on tylsää ja ilmeistä, omena on omena, talo on talo, mutta omena ja talo voivat edustaa vertauskuvin ja myös lapsen silmin jotain aivan muuta. Tästä syystä itse pidän suorastaan herkullisena sitä seikkaa, ettei Magritte selittänyt taidettaan vaan Magritten taide voi jäädä jokaisen omaan tulkinnan varaan. 
*Taiteilijan surrealististen vaiheiden päämääränä oli päästä selvyyteen ihmiseen liittyvästä arvoituksesta – vastausta ihmisyyden universaalisti pohdittuun kysymykseen Magritte haki taiteensa kautta. Luotaamalla arkitodellisuutta hän koetti päästä käsiksi siinä piilevään mysteeriin.
Näyttelyssä annetaan puheenvuoro taiteilijalle itselleen: se on rakennettu Magritten luennon Elämänviiva pohjalta, jonka hän piti Antwerpenissa vuonna 1938. Tilaisuus oli yksi niistä harvoista kerroista, kun arvoituksellinen taiteilija avasi työskentelytapojaan ja taiteellisia vaikuttimiaan. Magritte oli muutoin aina kieltäytynyt selittämästä teoksiaan, jotka tarjosivat väläyksiä siitä, miltä ”maailman mysteeri” voisi kuvallisessa muodossa näyttää.
Esillä olevat teokset avaavat monipuolisesti Magritten työskentelyn kehitystä eri aikakausilla. Magritten elämänvaiheet ja ajatukset siivittävät matkaa taiteilijan vaiherikkaan uran läpi aina surrealismin esiasteista ”sikailukauteen”.

Sydämelliset kiitokset Lancôme Suomelle, jonka kanssa saimme viettää monipuolisen iltapäivän, niin herkkujen, Lancômen kevätuutuuksien, kuin taiteen parissa. 
Lancôme Teint Idole Ultra Wear meikkivoide, joka muuten tällä hetkellä ollut nyt muutaman viikon käytössä. Pitkäkestoinen meikkivoide, joka jättää ihon mattapintaiseksi, mutta samalla myös heleämmäksi, kuin vaikka peittävää Estee Lauder Doyble Wear meikkivoide. Meikkivoiteessa on suojakerroin 15. 

Nyt markkinoille on tullut keveämpi ja seerumimaisempi versio, joka on itselle esimerkiksi oivallinen kesään eli Teint Idole Ultra Wear Nude.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude -meikkivoide tuo iholle mattapinnan, joka kestää kosteutta ja hikoilua. Jopa 24 tunnin ajan pysyvä meikkivoide levittyy iholle ohuena, pehmeänä kerroksena ja muodostaa luonnollisen kiillottoman pinnan. Saatavuus mm. Eleven.fi ja näköjään Elevenillä on tarjous, jos ostat 45 eurolla Lancômen tuotteita, saat kaupan päälle näin kivan lahjan. Tämä ei ole mainoslinkki. 😉

Uusia luomiväripaletteja on tullut jopa kymmenen erilaista. Hypnôse Drama Palette on saanut ylleen uuden upean designin. Ihanan pehmeä ja kermainen koostumus on helposti levitettävä. Käytä sellaisenaan kuivana tai kostuta luodaksesi intensiivisen lopputuloksen. Hienojakoinen tekstuuri, joka ei varise päivän aikana.

Hypnôse tuuheuttava maskarakin löytyy nyt upean intensiivisessä sinisen sävyssä, joka tuo itselle mieleen ysäriajat. 
Blush Subtil poskipunia esiteltiin todella herkullisissa sävyissä ja kannattaa kaupoissa kurkata sävy ”541 Make it Pop”, kyseessä kauniin kirkas ja keväinen poskipunasävy. 

Uusia Lancôme Mademoiselle Shine kiiltopuniakin on ilmestynyt, jotka hoitaa ja täyteläistää huulia. 17 sävyä ja 2 keräilypunaa, jotka ovat saatavilla rajoitetun ajan. Mielettömän kaunis kultainen hylsy. Rakastan juuri kiiltoa antavia punia, joten nämä ovat ihan minun juttu. 
La Vie est Belle en Rose on ruusuinen uutuustuoksu La Vie est Belle tuoksuperheeseen. Tämä on myös ehdoton suosikkini kokoelman tuoksuista. Osa tämän tuoksun tuoksuperheen tuoksuista ovat olleet liian voimallisia minulle. Mutta esimerkiksi isäni vaimon lempituoksuja on juurikin La Vie est Belle. 

Nyt löytyi sarjasta vihdoin itsellenikin oma suosikki ja iso ihastus vielä osittain punaisesta tuoksupullosta. Omaan nenääni tuoksu aukenee marjoilla ja vadelmalla, muuttuu kukkaiseksi ilotulitukseksi ruusun ja kielon kautta ja lopussa viipyilee iholla läpimänä.

Alkunuoteissa punaisia marjoja, vadelmaa, punapippuria ja limeä.

Sydäntuoksussa ruusua, pionia ja kieloa 

Lopputuoksussa orvokkia, patsulia, santelipuuta ja myskiä

Tälläinen oli ihastuttava ja kulttuuripitoinen iltapäivä Lancômen kanssa. Aiotteko te mennä katsomaan Amos Rexiin Magritte näyttelyn, joka on nähtävissä aina 19.5.2019 asti.


Mitä pidätte Magritten taideteoksista tai minkälainen taide puhuttelee teitä. Täällä klassismi ja naivismi ja sen verran hömelö olen, että näistä viehätti eniten Magritten mainoskuvat, joissa kissoja ja tupakka-askit, ne nyt vaan sopisi juuri meidän kodin seinille.  

Mitä mieltä Lancômen kevään uutuuksista ja mikä on sinun suosikki Lancômelta, olisi kiva kuulla. 🙂 25 thoughts on “Lancôme kevään uutuuksia ja Amos Rex Magritte taidenäyttely”

 • No tuohon näyttelyyn en ehdi, mutta myöhemmin kesällä on tarkoitus tutustua Helsingin tarjontaan oikein kunnolla. Kaikki siellä on uutta minulle kun niin harvoin olen käynyt.
  Mukavaa päivää <3

 • Tervetuloa siniripsisten kerhoon! En tosin ole joka päivä sinistä ripsaria käyttänyt, mutta saatan käyttää enemmänkin kun olen saanut hieman väriä.

  Magritten näyttelyn kävin katsomassa heti ensimmäisenä viikonloppuna. Pidin itsekin myös Magritten mainostaiteesta, vaikkei Magritte itse sitä arvostanutkaan vaan teki henkensäpitimiksi.

  • Se toimi sulla niin mielettömän hyvin, että josko mullakin. 🙂 Juu näin ymmärsin, että oli pakko tehdä mainoksia tulojen saamisen vuoksi. Mutta minun silmiin nuo iskee, Magritte oli taitava mainoksissakin.

   Ihanaa viikkistä Tuuli <3

 • Ihana päivä teillä taidetta ja kosmetiikkaa. Minun mielestäni monet vaatteet ovat taidetta ja miksi ei kauniit meikitkin. Ainakin kauniita meikkejä on kiva katsella oli ne sitten luonnon- tai synteettistä kosmetiikkaa. Magritte on mieheni suosikkeja ja kaipa hän raahaa minut mukanaan näyttelyyn. Minä en pidä Magritten teosten asetelmallisuudesta ja eräänlaisesta kliinisyydestä. Se on melkein neuroottista. Lempitaiteilijani on Marc Chagall. Tykkään lentävistä viulunsoittajista, vuohista, hääparista ja tietty Chagallin sinisestä. Olen käynyt hänen synnyinkodissaan Israelissa ja kahdessa näyttelyssä Turussa ja Helsingissä. Olen sunnuntaimaalari ja olen aina ollut kiinnostunut oikeista tauluista ja taiteilijoista.

  • Olen niin samaa mieltä, kaikki design kaikissa muodoissa todellakin on taidetta ja niiden ihastelu on kauneuden tajua. <3

   Chagallin taide on kyllä ns. pehmeämpää, ilmavampaa. Mutta minulle Magritten ryhdikkyys kolahtaa ja tietynlainen naivistinen ote surrealismissa. Lisäksi Magritte vetoaa satumaailmaan minussa.

   Ihan mieletöntä, että olet käynyt hänen synnyinkodissaan eli jalanjäljillä. Olet todellinen fani.

   Ihanaa viikkistä Marja. <3

 • Olen aina pitänyt satumaisesta ja surrealistisesta taiteesta. Siinä saa päästää mielikuvituksensa valloilleen!
  Ihania tuotteita taas!

  Kevätaurinkoa sinne pohjoiseen! <3

 • Olen nenossa Amos Rexiin 11-vuotiaan, erittäin mielikuvitusrikkaan ja taiteellisen tyttäreni kanssa. Ehdottomasti kerron sinulle Tiia sitten miten tuo näyttely avautui lapsen silmin 😊

 • Aah! Nyt tuonne Amos Rexiin on pakko mennä. Kiitos mahtavasta vinkistä. Täytyy myöntää, että olen jättänyt koko ajatuksen Amos Rexistä jotenkin väliin, koska kaikki puhuivat sykysllä vain jonoista.

  Kivaa torstai-iltaa sinulle Tiia <3

  • Luulen, että ne jonot ovat alkaneet hellittää. Ihanaa, jos menet ja tämä Magritte näyttely oli niin. <3

   Kivaa viikkistä Mannilainen <3

 • Tuo näyttely näyttää upealta Lapsenomaisuus ja asioiden näkeminen myös lasten silmin tuo kaikkeen aina uusia ulottuvuuksia.
  Tuo uuden tuoksun haluan nuuskutella, koska tykkään tuoksuperheen tuoksuista muutenkin.
  Ihanaa torstaita sinulle Tiia <3

  • Ihan samaa mieltä Outi ja tiedän, että meillä kahdella on tuo lapsuuden liekki säilynyt. 🙂

   Joo kannattaa tuoksutella, tämä on mielestäni joukon raikkain ja siksi mieluisin minulle.

   Ihanaa viikkistä Outi <3

 • Näyttely vaikuttaa mielenkiintoiselta. Olen vaan kovin huono käymään näyttelyissä, jospa nyt tekisin poikkeuksen ja HKI reissulla kävisimme katsomassa.
  Oi, La Vie est Belle on lempparini. Täytyykin käydä tuo uusi tuoksu testaamassa. <3

  • Suosittelen ja vähän samaa vikaa kuule. 🙂

   Tuoksuttele ihmeessä, sillä tämä tuoksu on niin ihana. <3 Oih se vadelma ja kielo siinä.

   Kivaa viikkistä Kaisa <3

 • Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän pidän abstraktista taiteesta.
  Magritten näyttelystä kyllä tykkäsin surrealistisine teoksineen. Mutta luulenpa, että Frantisek Kupkan näyttely on vielä enemmän omaan makuuni, jos näitä kahta taiteilijaa edes kannattaa verrata keskenään.
  Mutta antoisa oli Magritten näyttely. Ja Kupka odottaa, Olen muutaman Kupkan työn nähnyt ja niistä tykkäsin.
  Kiitos kivasta esittelystäsi – Magritten taulut avautuvat meille jokaiselle eri tavalla ja se oli Magritten tarkoituskin.
  Kivaa loppuviikkoa!

  • Sama muuten juttu. Nuorempana viehätti vain klassismi. 🙂 Koenkin, että Magritten surrealismissa on kuvien jäntevyyden kautta hieman naivistinen ote. 🙂

   Ihan niin totta, se oli Magritten tarkoituskin varmaan ja hyvä niin. Että taiteilja antaa meidän kaikkien nähdä ja kokea eri tavalla hänen taiteen. Taisi olla nöyrä mies, kun ei taiteilijapiirien hömpötyksistä myöskään välittänyt.

   Ihanaa viikkistä Tuula. <3

 • Magritten näyttely on ehdottomasti "must to see" -listallani. Itse asiassa olin sinne jo menossa pari viikkoa sitten mutta jono oli niin hurja, että päädyin palamaan sinne myöhemmin. Surrealismi on kiinnostava ja niin moniulotteinen taiteensuunta.

  Kaikki Lanceomen tuotteet ovat ihania. Yhteenkään en ole elämäni aikana pettynyt (no ehkä Bifacils, joka ei sovi minulle enää). Ja Lancomea olen käyttänyt jo 20 vuotta 😀

  Kivaa Naistenpäivää Tiia <3

  • Ou no ja toivottavasti pääset pian ihastelemaan. <3

   Lancome on kyllä niin hyvä brändi, täälläkin käytetty vuodesta yksi ja kaksi. Silloin nuorena paras ripsarikin tuli ehdottomasti Lancomelta ja samaa mieltä olen edelleenkin tai sitten Lorealin ripsari, jotka ovat samaa yritystä kuitenkin.

   Ihanaa viikkistä Marjo <3

 • Kävin katsomassa Magritten näyttelyn ja pidin hyvin monista teoksista. Amos Rexin näyttelytilat ovat kyllä hiukan ahtaat, sillä vaikka Rexiin ei tarvinnut jonottaa, niin vapaata taulua sai etsiä 😉

  Tuo julistekuva, jonka olet laittanut loppuun on jotenkin hehkeä. Pidin myös niistä pilviaiheista, joissa tunsi sukeltavansa pehmeään ja hauskaan maailmaan.

  Laitoin sinulle pienen haasteen blogiini.

  Iloista loppuviikkoa <3

  • Meillä oli tuohon aikaa varsin hyvin tilaa, mutta ihmisiä kyllä oli.

   Sama juttu ja tässä jutussa on kuvattuna monet suosikit juuri. Tosin tilan ahtauden vuoksi omenapää jäi kuvaamatta. 🙂

   Ihanaa viikkistä Birgitta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud