Mikä on blogimainos

Mikä on blogimainos
Anonyymeille, joka käytte ajoittain aina kommentoimassa postauksiin, ”taas mainos ja onpa tylsää.” Ajattelin avata tämän kerran miten mainokset näkyvät blogissani ja mikä on aidosti mainos. Paljon tuntuu olevan myös väärinkäsityksiä aiheesta. 


Tarkennuksena myös olisi ehkä hyvä ymmärtää, että vaikka lukijat ovat minulle kaikki kaikessa, kirjoitan kuitenkin blogiani lähtökohtaisesti oman mieleni mukaan, sillä onhan tämä minun ikioma forumi ja blogi, joka sivuuttaa minun elämääni. Toki postaustoiveita ja haasteita saa aina heittää. 

Esimerkkinä,  jos olen esimerkiksi kutsuttuna Huawein juhliin, se ei ole mainos. Minulle ei ole maksettu blogipostauksesta, en ole saanut sitä vastaan Huawein älypuhelinta. 

Olin yksinkertaisesti mieheni kanssa juhlissa, jotka olivat upeat, Anna Puu oli mieletön ja Huawein uudet puhelimet vaikuttavat todella loistokkailta kameroineen ja videokuvaus ominaisuuksineen. Kirjoitin kuitenkin tästäkin omaksi ilokseni ja jakaakseni myös samalla Huawein ilosanomaa. Älypuhelinmerkki, johon olen ihastuttuani tarttunut ensin omalla rahalla, brändi jota siis itsekin ostaisin ja olen ostanut. Kirjoittaisin ja kirjoitan myös vastaavista muistakin juhlista luonnollisesti blogissani ja myöskin omaksi ilokseni. 


Kun näet blogissa merkinnän ”kaupallinen yhteistyö” tällöin minulle on maksettu rahaa blogipostauksesta. Kaupallisia yhteistöitä eli niitä aitoja mainoksia on tänä vuonna ollut blogissa kaksi kappaletta. 

Saatan myös ajoittain vaikka aika harvakseen käyttää affliate-linkkejä eli mainoslinkkejä, joiden kautta ostamalla saan pienehkön provision. Linkin klikkauksista en luonnollisesti hyödy, kuten ei hyödy yrityskään. Nämä pienet pennoset olen käyttänyt arvontapalkintojen postimaksuihin. Jos blogipostauksessa on linkkimainontaa, on ne blogipostauksen alussa merkitty. Muut linkit, jos postauksessa ei ole merkintää, olen lisännyt tekstiin helpottaakseni teitä lukijoita löytämään tuotteet ja mistä niitä voi ostaa. 


Lisäksi blogiseinällä ei ole klikattavia mainoksia erilaisiin verkkokauppoihin eli blogialusta ei ole ns. mainosympäristö.

Kun sovin tuotteita, vaatteita, ym. vastaan tekeväni blogipostauksen, blogissa on merkintä ”Yhteistyössä”. Kirjoitan myös pääsääntöisesti itse ostamistani vaatteista, Cath Kidston, Minna Parikka ja Lidl vaatteet mitä näitä nyt on ollut viime aikoina. Vaateyhteistöitä ei blogissani ole tänä vuonna ollut yhtäkään. Matkayhteistöitä on ollut tänä vuonna yksi eli Tartto-matka. Kirjoitan myös blogissani niin yhteistyömatkoista, kuin omista matkoista aina. 

Eli ns. mainospostauksia on blogissa tänä vuonna ollut tähän mennessä yhteensä 3 kappaletta. Kaksi maksettua ja yksi yhteistyömatka. 

Saan paljon kosmetiikkatuotteita blogiin, joista nostan vain ja ainoastaan omia suosikkejani blogiin. Muut tuotteet lähtevät arvontaan, sukulaisille ja ystäville.


Tuotteet joita nostan blogiin, nostan omaksi ilokseni ja vaikka kyseessä on pr-näyte, kyseessä ei kuitenkaan ole maksettu mainos tai sovittu yhteistyö. Alla olevat Body Shop tuotteet saatu pr-näytteinä. Näistä en ole blogissa kirjoitellut, sillä tällä kertaa harvinaista kyllä tuoksumaailma ei kolahtanut omaan tuoksunenään. 

Voisin aivan hyvin aina vain Instata näistä tuotteista, kuten kovin moni bloggaaja tekee ja nostaa saadut pr-näytteet esimerkiksi vain Insta Storiesiin. Miksi muuten Instan puolella siedetään tätäkin paljon paremmin, kuin blogeissa. 


Nostan samalla tavoin myös itse ostamiani kosmetiikkatuotteita blogissa. Blogini on kauneuspainotteinen lifestyleblogi ollut miltei sen 5-vuotta. 

Kosmetiikka on intohimo, josta kirjoitan täplät innosta poskilla loimottaen vaikka tosiaan voisin vain laitella kuvia instaan tuotteista, joka olisi myös niin paljon vaivattomampaa. Minusta on kivaa jakaa kauneustuotteista vinkkejä täällä blogissa ja myös siitä omasta mielestä maailman parhaasta Huawein puhelimesta, vaikka kosmetiikasta kirjoittaminen ja kuvaaminen on omalla tavalla aikaa vievää ja vaivalloistakin. En näin tekisi ellei kyseessä olisi intohimo. 

Kieltäydyn myös maksullisista yhteistöistä, jos ne eivät sovi eettisesti omaan arvomaailmaani. Kuten upotetuista linkkiyhteistöistä. Tai kuten esimerkiksi kieltäydyin vastikään jumppapalvelusta vanhuksille tabletilta tai älylaitteelta katsottuna/jumpattuna. Vaikka näistä maksettaisiin hyvin ja riihikuivaa rahaa. Käyttäminen vanhusta testihenkilönä, joka ei ymmärrä mikä blogi on tai ei ole älylaitetta käytössä, olisi osaltani teennäinen yhteistyö, jossa jumppatilanne olisi luotu  keinotekoisesti omalla älylaitteella vanhuksen edes ymmärtämättä mistä on kyse. 


On todella tärkeää uskoa itse siihen mistä kirjoittaa, näin voi hyvällä omallatunnolla katsoa itseään peiliin. 

Vaikka kirjoitan myös ns. syvällisempiä blogipostauksia ajoittain, on aikakausia, jolloin elämässä ei mitään kummempia tapahdu tai mielen päällä liiku. On muuta isoa stressiä, joka valtaa mielen ja tällöin on mukavaa ja helpompaa kirjoittaa vaikka mukeista tai kosmetiikasta ja hakea sitä kautta piristystä omaan elämään, kuin aina huutaa tuskaansa ilmoille. 

Etenkin jos tuska on liitännäinen muihin ihmisiin, jotka eivät ole blogini keskiössä, eivätkä blogini aihepiiriin kuulu.

Ymmärtänette varmaan, jos sydämessä on avohaava ja siitä kirjoittelen blogissa ja asiasta tullaan vielä ilkkumaan, niin kuka nyt haluaa altistua jatkuvalla syötöllä tälläiselle kiusaamiselle. 

Mieluiten säännöstelen siten tekstejäni, kevyttä hömppää kuten vaikka naistenlehdissä, kosmetiikkaa, ihanuuksia, sisustusjuttuja, ruokaa, matkoja ja juhlia ja välillä niitä päänsisäisiä tuskaisia tai ilon tulkintoja.

Kun teen sen aidon oikean mainospostauksen ja oletetaan vaikka, että kyseessä on blogimatka. Matkoilla ei levätä siellä hotellihuoneessa, hilluta tuntitolkulla spa:ssa tai nautita kiireettömiä aamiaisia. Blogimatkoilla mennään hiukset putkella yleensä paikasta paikkaan ja itse reissu käy kaikkine valokuvauksineen ihan työstä. Tarton matkaan meni kaksi reissupäivää ja kaksi toista mokomaa päivää valokuvien käsittelyyn ja tekstin kokoamiseen. 

Näistä syistä olen tänä vuonna kieltäytynyt n. kuudesta blogimatkasta, sillä kohteen tai matkaohjelman täytyy olla minulle mielenkiintoinen, jotta olen valmis käyttämään 3-4 työpäivää kertoakseni kohteesta teille lukijat. Tai matkan tulee muuten sopia muihin aikatauluihin soljuvasti, eikä niin, että muut asiat tai omat energiat kärsii. 


Vielä kun en näistä reissuista saa maksullista palkkiota. En ole suosittu matkabloggaaja, jolle maksetaan matkoista ja reissuista somettamisesta palkkiota, sillä jostainhan sen matkabloggaajakin tarvitsee saada se voi leivän päälle. 

Mainoksia on joka puolella, ei tarvitse mennä omasta kotiovesta kauas ulos, niin johan on jokainen bussipysäkkki, elokuvateatteri, televisiosarja, YouTube, radiokanavat ja lehdet kyllästetty mainoksilla. 

Miksi kaikkialla muualla mainoksia niin hyvin siedetään, mutta blogeissa ei. Miksi jos kirjoitan vilpittömästi jostain hyvästä tuotteesta tai otetaan esimerkkinä vaikka Huawein juhlat, tämä mielletään heti mainokseksi. 


Miksi oma matka on yes, mutta jos olen saanut yhteistyömatkan, se ei olekaan enää niin yes vaikka tuo yhteistyömatka on ollut täyttä työtä, ihanaa työtä, mutta työtä kaikkinensa kuitenkin ja voisin matkustaa vaikka Tarttoon, Tukholmaan tai Viroon ihan itsekin ja olen myös matkustanut ja kirjoittanut niistä reissuista ihan yhtälailla täällä blogissa. 

Tätä kysyisin sinulta anonyymi, mikä sinua siinä, että bloggaaja saa myös hyötyä/palkkiota tekemästään työstä harmittaa. Onhan aina kuitenkin se mahdollisuus olla klikkaamatta blogiini, eikö vaan, niin helppoa on olla altistamatta itseään turhalle ärsytykselle.

Monestihan  nämä asiat myös menee niin, että mikä toisessa ärsyttää, on juuri se asia mistä itse salaa haaveilee.

On myös kaksi hyvää vinkkiä, klikata itsensä sellaisiin blogeihin, jotka eivät ärsytä, aikamoista negatiivisen energian säästöä tai toki voi olla vaikka lukematta blogeja kokonaan. Sillä maailmaan mahtuu ihan kaikenlaisia blogeja ja niillä kaikilla on varmasti myös oma lukijakuntansa ja omat täyttötarpeensa lukijoille. Tai voi perustaa itse blogin ja kokeilla olisiko se oma juttu ja miten se lähtee sujumaan. 🙂 


Mitä tunteita teissä juttu herätti. Asiallinen ja rakentava palaute luonnollisesti julkaistaan, mutta kuten viime vuonna tein päätöksen, täällä en enää julkaise henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja, suoraa kiusaamista tai sellaisia kommentteja, joille joudun puolustuskannalle, sillä en loppupeleissä ole tilivelvollinen kuin läheisilleni. 


Lisäksi vielä infona eli tässä blogissa julkaistaan tämän blogin pyörittäjän kiinnostuksen kohteita, oli ne sitten itse hankittuja tai saatuja hyödykkeitä. Blogin teema ja punainen lanka on pysynyt samana jo sen 5-vuotta. En ala yhtäkkiä mainostamaan asioita, vaikka niistä maksettaisiin, jos ne eivät sovi elämääni, blogiini tai arvomaailmaani.

Pointti oli kirjoittaa tämä blogipostaus siksi, että ymmärretään mikä omassa blogissani on mainos, mikä mainoslinkki, mikä yhteistyö ja mikä pr-näyte ja mikä itse kustannettu asia. Jos tulee jatkossa samanlaisia kommentteja, voin vain linkata tämän postauksen vastaukseksi. 

Ihanaa viikon jatkoa kaikille ja kiitos, että olette täällä. <3

87 thoughts on “Mikä on blogimainos”

 • Hieno on blogimainos ja aivan ihana tuo bambimuki. Minullakin on muuten disneymukeja muutamia. Tämä oli aiheen sivusta:) Joskus itse asia jää sivuun, mutta toivottelen hyvää pääsiäisaikaa ihanalle Tiialle ja sori etten ehtinyt keskittyä paremmin. Sinulla vauhti päällä, itsellä tulossa uusi pääsiäispostaus, mutta on vielä hieronnan alla. Arvonta oli jossakin, mutta ei ilmeisesti tässä, kiire, kiire, joten pitemittä puheitta lennän taas.

  • Tuo Bambimuki on niin rakas ja oi olisi ihana nähdä Irja sinun Disneymukit. Jos jaksat laita joskus kuvia vaikka instan kautta. <3

   Arvonta on edellisessä postauksessa, sinne vaan sitten, kun omilta kiireiltä ehdit. Kiitos kun jaksoit tulla kaiken hässäkän keskellä kommentoimaan. <3

   Ihanaa pääsiäistä Irja. <3

 • Mun mielestä tosi hyödyllinen postaus, koska myönnän, että ei ole mullakaan termit niin hyvin hallussa, että tietäisin, mistä milloinkin on kysymys. Paitsi sen verran toki jopa minä tajuan, että jos alussa lukee, että kyseessä on kaupallinen yhteistyö, niin silloin kyseessä on kaupallinen yhteistyö :D. Mutta "sisältää PR-näytteitä"-lausetta en ole koskaan sen kummemmin pohtinut. Että onko ne sellaisia, joista on jo etukäteen sovittu, että niistä kirjoitetaan tai että saako niiden lisäksi esittelystä jotain erillistä palkkiota vai miten homma menee. Tai että putkahteleeko näytteitä vaan postilaatikkoon mitään kysymättä (tuskin :D) vai kysyykö näytteiden lähettäjä ensin, että kiinnostaako testata (ja varmaankin myös osoite olisi hyvä tieto siinä kohtaa :D), jotta bloggaaja voi itse päättää, kiinnostaako vaiko eikö ja vaikka kiinnostaisikin, niin silti ei ole pakko kirjoittaa mitään, jos ei siltä tunnu.

  Tyhmältähän tää mun tietämättömyys varmasti kuulostaa (jopa omissa korvissa), mutta kertoo myös siitä, että en ole kateellinen kenellekään, ja valitsen lukemani blogit ja tekstit ihan muilla perusteilla kuin sillä, onko kirjoittaja kenties "saanut jotain ilmaiseksi" (käytän tarkoituksella tota yleistä harhakuvaa). Musta kun itsestä ei koskaan olisi niin täyspainoiseen työhön blogin parissa, että voisin kokea jotain vastaavaa ansainneeni.

  Kiitos viisastuksesta ja iloista pääsiäisen aikaa <3

  • Ihana Annnukka ja juu koin, että ehkä oli hyvä vähän avata termejä kuitenkin, jotta sitten paremmin tähän blogiin tulijat tietävät, onko mikä milloinkin mainos kyseessä tai ei mainos.

   Itse asiassa en sovi pr-tuotteita vastaan lainkaan blogipostauksia, eli en tee ns. mainospostauksia tai lupaa sellaista yrityksille kosmetiikkaa vastaan.

   Kosmetiikkaa tosiaan tulee kaikilla eri tavoilla, joskus kysytään haluanko testata, joskus on niin polttelevan ihana vaikka jokin tuoksu, että voin pyytää sitä, sen ympärille voi olla jokin ideakin jo keksittynä. 🙂 Ja kyllä olen siinä tilanteessa, että minulle putkahtelee aika paljonkin tuotteita aivan yllätyksenä. Eli yrityksillä on jo vanhastaan yhteystiedot ja näin niiden pr-näytteiden lähettäminen yllärinä mahdollistuu ja tänä päivän suurin osa on sitä.

   Et kuulosta yhtään tyhmältä ja kateuden hippusta sussa ei ole piiruakaan. Itse kiinny ihmisiin ja luen monia blogeja myös persoonan ja toki hyvien juttujen takia. Jos ei mainosjutuista tykkää, ne voi aina blogissa miltei pääsääntöisesti ohittaa ja olla klikkaamatta blogiin. 🙂

   Sinulla on ihana blogi ja ansaitset kuut ja tähdet taivaalta. <3

   Ihanaa pääsiäisen aikaa Annukka. <3

 • Itse luen harvemmin tätä blogia, mutta seuraan sua Instagramissa. Pakko sanoa, että olen itsekin todella monta kertaa miettinyt, että lopetan seuraamisen, koska tuntuu, että storyt on pelkkää tavaraa, tavaraa, ihanaa tavaraa ja ihania firmoja. Mutta siis ymmärrän 100% ajauksen siitä, että kukin bloggaaja ja vaikuttaja saa tehdä tasan sellaista sisältöä kuin haluaa, ja lukijat sitten seuraa tai ei seuraa. Ymmärrän myös, että et itse koe välttämättä mainokseksi kaikkia viestejä, etkä saa niistä rahaa tai muuta, mutta mulle se näyttäytyy mainoksena jos aina hehkutetaan jotain tavaraa/yritystä/sellaista kohdetta, josta pitää maksaa (hotellit yms). Mutta tämä nyt vaan tällaisena vastauksena kun kysyit, mitä tunteita postaus herätti, ja olen sattumalta tätä asiaa just monesti miettinyt. Ja mä oon kuitenkin sitten kaikesta huolimatta kuitenkin halunnut siellä Instassakin jatkaa aina seuraamista, eli plussan puolella ollaan kuitenkin. 🙂 Toivotan aurinkoista kevättä! Jatka vaan oman fiiliksen mukaan!

  • Ihan mahtava kommentti ja juuri sellainen rehti, jota tänne kaipailinkin. Hyvä pointti tuo eli ehkä sinne instaan kannattaa laittaa vähän enemmän muuta ja harvemmin mainoksia. Kiitos palautteesta, oli tosi hyvää palautetta. 🙂

   Yksi ongelma on se, että noita omia lapsia esim. kuvaisin vaikka kuinka, mutta täysi kielto heiltä, kuvia ei saa laittaa someen. En jaksa omaa naamaa tai arkisia aherruksia sinne storiesiin laittaa vaikka ne aherrukset voisi vaikka ollakin joskus ihan mielenkiintoisia. Yksi myös on, että olen itse hirmu laiska katsomaan storieseja, niin olen vähän niin kuin kiitellyt yritysten lähettämät jutut sinne. 🙂 Blogissa sitten kirjoitan kattavammin, mitä olen testannut ja mihin ihastuin.

   Jos kiinnostaa, niin minulla on myös @varjoinsta https://www.instagram.com/varjoinsta/?hl=fi Kaiken instan aiheuttaman kauneuden tulva paineen alla oli tärkeää muistaa se, mikä on aitoa ja mikä kaunisteltua ja miltä se aito elämä näyttää. Siellä on täysin filtteröimättömät arkikuvat ja mainosjuttuja ei juuri koskaan, ellei ole jotain vitsikästä tapahtunut sen tiimoilta. 😉 Mainokset eivät ole keskiössä. 😉

   Kiitos, että vielä jaksat seurata, se ei ole todellakaan mikään itsestäänselvyys.

   Annoit ajattelemisen aihetta Emmi. Ihanaa kevättä ja kiitos kovasti. <3

 • Hyvä muikkari meille kaikille mikä on mainos ja mikä kaupallinen yhteistyö! Sinä merkkaat ne kyllä hyvin aina.

  Itse ajattelen, että kyllähän yhteistyöt on hyvä juttu, mutta liika on liikaa. Mietin aina myös välillä sitä, että näkevätkö lukijat tosiaan sen toisen puolen tästä, että oikeasti blogin kirjoittamiseen menee aikaa ja se palkkio joskus silloin tällöin on kiva asia ja ehkä se osoitus hyvästä työstä.

  Ihanaa pääsiäisviikkoa Tiia <3

  • Jotkut osaa tehdä niin taiten yhteistyöt, että heidän blogeissa tuntuu, ettei mikään ole liikaa. Ehkä ovat niin juuri isoja blogeja, että valikoivat juuri oman näköiset blogiyhteistyöt. Oma blogi on ollut aina kauneuspainotteinen, onhan sitä kosmeblogeja, joissa kirjoitetaan vaan kauneudesta. Mutta ymmärrän toki, että tämä voi olla lukijalle ristiriita, että milloin tämä bloggaaja kirjoittaa syvällisiä juttuja joista lukija saa kiinni ja milloin kosmetiikasta, joista ei välitä ym. tai päinvastoin. Siksi pitää vaan tehdä omaa juttua ja niin, että on kivaa. 🙂

   Ihanaa pääsiäisviikkoa Taru. <3

 • Mielenkiintoinen postaus. Luen blogiasi päivittäin ja olen tykännyt kovasti. Sopivassa suhteessa kevyempiä ja vakavampia aiheita. Jatka samalla linjalla.
  Aurinkoista ja leppoisaa pääsiäistä.
  Terkkusin Satu H

  • Satu kiitos mielettömän paljon, on jotain aivan superia kuulla, että niin syvällinen kuin se hömpempi puolikin kiinnostaa. 🙂 Kaikkia ei toki kiinnosta ja voi sulkea toinen puoli myös ihmisiä pois, mutta ei kannata laskelmoida vaan tehdä juuri omaa juttua. Silloin on kivaa. 🙂

   Ihanaa pääsiäistä sinulle Satu. <3

 • Minun mielestäni ihmisten pitäisi nimenomaan ymmärtää, että tämä on sinun blogisi ja kirjoitat mistä olet kiinnostunut. Jos ei tykkää, ei ole pakko seurata. Piste. Todella yksinkertaista.
  Ja koska tämä on sinun blogi, sinun ei tarvitse julkaista asiattomia, loukkaavia kommentteja.

  • Sinä sen sanoit, ihana Marja ja olen aivan samaa mieltä. Tuntuuhan se hassulta, että joku vieras ihminen ajattelee, että voi ns. määritellä mistä täällä saan kirjoittaa. Sellaiset valitukset kannattaa kohdistaa vaikka ennemminkin lehdille. 🙂

   Ihanaa päivää Marja. <3

 • Hyvä, että avasit termejä. Itsekin vasta mietin, että mitä kaikkea sitä pitääkäön ikmoittaa postauksen alussa ja mitä ei tarvitse. Joku vois luulla että teen yhteistyötä Kierrätyskeskuksen kanssa, kun sitä aina hehkutan ha suitsuttelen ihanaa sanaa joka paikkaan, mutta väärässä olisivat. Minä, niin kuin sinäkin kirjoitan just niistä jutuista, joista itse tykkään ja jotka tuovat iloa. Jatketaan samaan malliin.
  Oot ihana ❤️

  • Uskon, että meitä kohtaan myös herää sellainen epäily, että mikä on saatua ja mikä ei, että joskus lukijan on vaikea erottaa asiaa. Ajattelin nyt kerrankin kirjoittaa miten tässä blogissa menetellään ja sitten jo lisää kyssäreitä tulee, niin linkkaan tämän heille. 🙂

   No näin minäkin ajattelen, välillä puretaan sydäntä ja sitten kaikkea mistä saa iloa.

   Ihana oot sä. <3 Muiskis <3

 • Minusta mainokset ja kaupalliset yhteistyöt ovat ihan ok, jos niitä ei ole liikaa. Jokainenhan voi ryhtyä bloggariksi ja haalia niitä, jos niistä haaveilee. Ei ole itseltä pois, jos joku toinen kovalla työllä saa jotakin.

  • Niinpä ja tuo on varmaan subjektiivinen kokemus, jollekin lukijalle on yksikin mainos liikaa, joitain ei haittaa yhtään jne. Myös se, että onko mainokset liian päälle liimattuja vai sopiiko ne blogiin, sekin on tärkeää.

   Ei ole tosiaan itseltä pois ei.

   Ihanaa päivää Satu <3

 • Hyvä postaus ja selkeästi selitetty anonyymeille. Voi miten hauska tuo kuva missä olet ylösalaisin😁miten ihmeessä saa tuollaisen tehtyä ?

  • Kiitos kovasti Jael ja ehkä tälläinenkin oli tarpeen tehdä. 🙂 Kuvat on kuvattu Tarton Ylösalaisin talossa, jossa siis kaikki huonekalut ym. ovat ylösalaisin ja kun itsestä ottaa kuvia siellä ja kääntää kuvat toistepäin, saadaan näin hassuja kuvia. 🙂

   Ihanaa viikon jatkoa Jael. <3

 • Minua ei häiritse kaupalliset yhteistyöt tai tuotesuositukset jos ne eivät ole blogin pääsisältö ja persoona ja blogi muuten miellyttää, kuten täällä. 🙂 Joskus on tullut vastaan blogeja joista tulee tunnelma että ilmaista tavaraa vastaan ollaan valmiita kehumaan mitä vaan eikä muuta sisältöä juuri ole. Voi olla että oma mielikuva on ollut väärä, mutta itsellä sellaiset blogit on jääneet pois seurannasta.
  Tykkään tavastasi merkitä nämä selkeästi, ja linjauksesi kuullostaa erittäin fiksulta – vain asiat joiden takana voi seistä on niitä joista kirjoittaa, sai siitä jotain itselleen tai ei. Kauniiden kuvien ottaminen ja hyvän esittelytekstin kirjoittaminen vievät aikaa, ja niistä on ihan aiheellista saada korvaustakin.
  Jatka samaan malliin! <3

  • Kiitos kovasti Taina ja itsellekin vaikuttaa kovasti se bloggaajan persoona, ei oikeasti sitten muut seikat niinkäänn.

   Ihan totta, että vievät aikaa enemmän, kuin moni ymmärtää, mutta se on toki oma valinta.

   Kiitos kovasti ja mitä ihaninta pääsiäistä teidän perheelle. <3

 • Hyvä avautuminen aiheesta. Internetin ihmeellinen maailma on pullollaan blogeja mistä voi valita mitä haluaa lukea ja onhan se nyt kumma että jos ei tykkää mainospostauksista niin niitä ei kukaan pakota lukemaan. Emme ole peruskoulun penkillä oppimista kartuttamassa. Mikä kumma ajaa aikuiset ihmiset kiusaamiseen? Olisikin vallan hyvä jos kommenttikenttä haistaisi negatiivisen kirjoittelun ja siinä samassa näyttöön näpsähtää peili. -"Katso ensin itseäsi ja motiiveja kirjoittamiseen, kun ajatuksesi ovat selkiytyneet ja savu hälvennyt korvien välistä voit palata kirjottamiseen". Aurinko paistaa ulkona joten ihanaa tätäkin päivää Tiia <3

  • Näin on, jokainen voi valita mihin aikansa käyttää, se on juuri näin. 🙂 Ymmärrän toki rakentavan palautteen, jos ja kun blogi tai oma blogi on muuttunut ja lukija ei pidä uudesta suunnasta vaikkapa.

   Juurikin näin, peiliin katsomisen paikka on aina meillä kaikilla, jos toiselle ihmiselle ilkeilee. Joskus olisi hyvä hengittää muutaman kerran.

   Ihanaa tiistaita Onneli. <3

 • Oikeastaan olen velkaa teille blogaajille, vlogaajille ilmaisista matkoista ja juhlista. Ilman väsymistä näen ja koen monia asioita. Mun hiiressä on myös rulla, jolla näppärästi ohittaa asiat, jotka ei kiinnosta.
  Matkustaminen alkaa olla mulle jo liian rankkaa, mutta nyt voin kokea sen kotona ainakin kuvien kera.
  Hyvää viikon jatkoa!

 • Elikkä jos verottajalta nyt selvittäisi sinun verotettavat tulosi, niin siellä näkyisi jokaikinen purkki ja purnukka tai vaate ja muu juttu, jonka olet saanut? Olen tätä kysynyt ennenkin, koska harva bloggari (paitsi nämä ammattilaiset) tajuavat, että jokaikinen juttu jonka saat on merkittävä kirjanpitoon, mutta et syystä tai toisesta vastannut.

  • Mitä luultavammin olet muotoillut kysymyksesi niin, etten ole ns. ollut edes fiksua vastata, sillä en ole lukijoille tilivelvollinen, en tuloista tai veroista eikö vaan. Joten tästä syystä olen varmasti jättänyt vastaamatta. Vastattakoon kuitenkin näin, että maksulliset yhteistyöt ovat menneinä vuosina olleen niin vähäisiä ja minimaalisia, että että nämä vaatteet joita olen esimerkiksi olen saanut, ovat menneet omalta osaltani harrastelijabloggaajan/verokortin piiriin ja ihan harrastustuloihin. Olen myös pitänyt siitä huolta, ettei tämä raja ole mennyt yli menneinä vuosina, että tähän rajaan on mahtunut nuo vaatteet.

   Toisekseen purkit ja purnukat, joilla ei ole jälleenmyyntiarvoa, eivät ole verotettavaa tuloa. Voidepurkki tai huulipuna, ripsari ym. niille ei lasketa jälleenmyyntiarvoa.

   Toivottavasti tästä oli nyt apua ja vastasin tällä kertaa, koska itse postauksen aihe sivuaa osittain tätä vaikka aihe ei sivuakaan henkilökohtaisia tulojani.

   Tänä vuonna on toinen kuvio, koska olen perustanut toiminimen juuri siitä syystä, ettei tuo harrastelijatulomäärä enää riittänyt ja maksan verottajalle ennakkoveroja tuloistani.

   Mukavaa pääsiäistä ja viikon jatkoa sinulle.

 • Blogisi on kiva; kirjoitat mielestäni elämänmyönteisellä ja humoristisella otteella. Minua eivät sinun vähäiset yhteistyöpostauksesi ole häirinneet enkä menetä yöuniani vaikka saatkin joitain näyte-eriä kokeiluun. (Toista ovat blogit joissa joka viikko löytyy uusi, aivan käsittämättömän iiiiiiiihana lemppari…)
  – Seijahannele

  • Kiitos niin paljon tästä palautteesta ja ihana kuulla. <3 Ymmärrän myös sen, että ärsytyksen kynnys on toki ihmisillä erilainen.

   Oikein ihanaa ja aurinkoista keskiviikkoa sinulle. <3

 • Minä huomasin miettiväni lukiessa että miten jollain ihmisellä ensinkään riittää mielenkiintoa/innostusta kommentoida jos luettu teksti ei kerta ole ollut omaan mieleen..Jokaiselle meille on varmasti joskus tullut vastaan jotakin semmoista mikä ei itseä kiinnosta, silloin se on vain skipattu ja luettu jotakin muuta:) Negatiiviset ja ilkeiksi tarkoitetut kommentit kertovat enemmän niiden kirjoittajasta kuin kommentoidusta tekstistä..Olen kyllä saanutkin sinusta kuvan että "mainostat" vain niitä asioita/tavaroita joita oikeasti arvostat ja koet hyviksi! Antoisia bloggailu hetkiä sinulle ja ihanaa pääsiäisen aikaa❤

  • Tämä on tämä ikuisuuskysymys, ihmisen kannattaisi luonnostaan välttää forumeita joista ärsyyntyy tai ne aiheuttaa pahaa mieltä. Mutta joskus ihmiset haluavat ärsytykseen toki hakea lisää ärsykkeitä.

   Kiitos kovasti Päde ihana palautteesta ja samoin sinulle. <3

 • Tärkeintähän on, että lukijalle selviää heti jutun alusta, jos se on yhteistyössä toteutettu. Ja yhteistyöt ovat aina kaikki kaupallisia, koska siinä vaihdetaan joko tuotteita ja näkyvyyttä tai rahaa ja näkyvyyttä. Samoin on tärkeää merkitä, jos postauksessa mainitsee tai kuvaa tuotteen/tuotteita, joka on saatu. Itse merkkaan yhteistyöt postauksen alkuun ja jos teen omaa juttua, joka ei ole yhteistyö, mutta siellä on mukana kuvissa tai tekstissä saatuja tuotteita niin merkitsen kyseiset tuotteet niin, että lukija näkee minun saaneen ne. Näin kun toimin tarkasti ja pitkäjänteisesti, niin lukijoille on aina selvää, millainen blogipostaus on kyseessä. Ja samoin, jos Instagramissa jaan kuvan, jossa on saatuja tuotteita kuten vaikkapa PR-näytteitä, niin varmistan, että sekin näkyy siitä julkaisusta.

  • Ihan juuri näin. Itselle tulee tässä se, että haluan, että lukijani läpinäkyvästi saavat tiedot mistä yhteistyöstä olen saanut maksun ja mistä vain tuotteen. Jos merkitsen kaikkiin kaupallisen yhteistyön (taistelen tuulimyllyjä vastaan kenties), niin lukijat voivat olettaa, että saan kaikista maksun tai ainakaan eivät voi erottaa sitä, mistä olen saanut ihan rahallisen korvauksen. Tämä on itselle niin tärkeää, tämä totaali läpinäkyvyys ja siksi merkitsen asiat näin. Jos siitä salama pian iskee, niin kai se on sitten taivuttava. Minun mielestä tähän tulisi keksiä paremmat termit, maksettu mainos vaikka sitten ja muut kaupallisia:saadut hyödykkeet. Nyt ei kukaan erota ja tiedän, että ihmisillä on erityisen tarkka syyni nimenomaan maksettuja blogimainoksia kohtaan.

   Ihan samaa mieltä, kun toimii tarkasti ja pitkäjänteisesti, niin lukijoille tulee luottamus, että tietävät aina missä blogissa mennään.

   Sydämellistä keskiviikkoa ihana Irina. <3

 • Hyvä hyvä! Se on kateellisten panettelua tuollainen anonyymisti kirjoittelu. Hienoa, että nostit kissan pöydälle.

  Ja esimerkiksi se teidän Tarton matka, niin jokaisen, joka luki jutun ajatuksella, on täytynyt tiedostaa, että teitä on viety tukka putkella paikasta toiseen. Se ei ole lomaa, vaikka kivaa varmasti on ollutkin.

  Tsemppiä sinne ja ihanat noi viimeisen kuvan lasiset, pienet pääsiäismunat <3

  • Joskus jotkut näkevät vaan ns. "hienot kuvat" tai sen skumppahetken, mutta yksikään reissu, jolla olen ollut, ei ole ollut lepomatka. Tällä en tarkoita, etteikö ne reissut olisi ollut aivan mahtavia ja mikään ei voi olla kivempaa, kun saada nähdä maailmaa. Mutta ne on kuitenkin ns. ihan työmatkoja.

   Kiitos Mannilainen kovasti ja juu ne olen ostanut vuosia vuosia sitten Pentikiltä. 🙂

   Ihanaa pääsiäisen aikaa. <3

 • Kiitos Tiia tästä termien avaamisesta, monelle vakiolukijallekin kun tämä meille tuttu blogimaailma on aika vieras. Blogin lukeminen kelpaa monelle ilmaiseksi, mutta jos sisällössä on jotain, josta bloggaaja on mahdollisesti vähääkään hyötynyt, se ei sitten aina kelpaakaan.

  Toki yhteistöistä, pr-tilaisuuksista ja -näytteistä jne. voi kirjoittaa monella eri tavalla, parhaimmillaan niistä tulee yhteistyökuviot tai saadut tuotteet hyvin ilmi kuten kuuluukin, mutta sisältö on ihan timanttia ja kiinnostavaa ilman päälleliimauksen tunnetta. Se vaatii kuitenkin kokemusta, mielenkiinoisen tulokulman ja sisällön miettimistä ja tekstien että kuvien hiontaa, joka on todella aikaa vievää.

  • Näinhän se on, että välillä jotain tuollaistakin on ilmoilla. Koetaan ehkä, että tämä on vapaaehtoinen harrastus, josta ei kuulu saada palkkiota. Vapaaehtoinen harrastus toki, mutta jos joku menestyy esimerkiksi, niin en näe siinä mitään eroa, minkä tahansa genren menestymisen kanssa. Mutta kai tämäkin kuuluu asiaan, että kaikki ei toisille työn onnistumisen hedelmiä suo.

   Ihan niin totta, että jotkut bloggaajat osaavat kirjoittaa niin timanttisia postauksia yhteistöistäkin ja siinä juuri kohtaa se aito kiinnostus sitä yhteistyötä kohtaan.

   Juu tämähän on periaatteessa ihan miltei koko päivätyö.

   Ihanaa keskiviikkoa Tuuli ja kiitos kovasti. <3

 • Hyvä kirjoitus Tiia, kiitos! Hienosti selventää termejä, mistä milloinkin on kysymys. Minua ei ole häirinnyt meikkiesittelyt, päinvastoin, olen saanut hyviä vinkkejä. Jatka samaan malliin! Hyvää pääsiäistä!

 • Kateus se ei ketään kaunista ja juuri niin, että mikä toisessa ärsyttää niin siitä itse haaveilee. Tämä verottajalta selvitys jo menee yli ymmärryksen.
  Minä nostan näkymätöntä hattua Sinulle Tiia. Miten paljon käytät aikaa blogisi päivityksiin. Postauksesi on niin huolella tehty, kuvat ihan mielettömän kauniisti kuvattu. Vastaat kaikkien kommentteihin ☺
  Paljon köyhempi olisi elämäni, jos en olisi löytänyt sattumalta blogiasi. Sinä jatkat samaan malliin ja "viis veisaat" kateellisille …… jauhajille.

  Ihanaa viikon jatkoa Sinulle ♫ ♥ ♫ ♥

  • Tuo verottaja selvitys teki ehkä hieman surulliseksi, sillä eihän minullekaan kuulu kenenkään toisten raha-asiat eli tässä jo rajat hämärtyy. Olen velvollinen ilmoittamaan teille mitkä kaikki on ns. mainosta tai saatuja tuotteita jne. Mutta toki en lukijoille ole verovelvollinen. Mutta tuli nyt tällä kertaa avattua sitten tuokin puoli vaikka juuri vannoin, etten ns. ala selittelemään asioitani. 😉

   En kestä sinua maailman ihanin Marja-Terttu ja kuin myös ihan samat sanat, olet uskomaton tyyppi, jolla on sanat hallussa ja mahtava huumori.

   Mitä ihaninta viikkoa sinulle. <3

 • Hyvä postaus Tiia. Tässä tuli kaikki todella hyvin selvitetyksi.

  Ihmettelen todella paljon sitä, miten joillekin ihmisille on oikein pakkomielle lukea blogeja, jotka selvästi ärsyttävät heitä. Luulisi, että olisi raskasta ottaa joka päivä ja koko ajan kierroksia jostain. Ajattelen niin, että elämä on liian lyhyt moiseen. Helpompi vain poistaa yhdellä klikkauksella elämästään asiat, jotka ärsyttävät, varsinkin jos se poistaminen on yhtä helppoa kuin napin painallus. Jää sekin energia sitten niihin ärsyttäviin asioihin, joita ei niin helposti voikaan elämästään poistaa.

  Ihanaa tiistaitai-iltaa. <3

  • Ehkä joillain on niin huono olo ja tätä haluavat ruokkia lukemalla ärsyttäviä blogeja. En tiedä, kun en ymmärrä ja kun niin sinä, kuten minä vältämme juuri ärsyttävää sisältöä, koska oma aika ja miten sen käyttää on niin tärkeää. 🙂

   Just näin, samat sanat. <3

   Ihanaa keskiviikkoa Jonna. <3

 • Hyvä kirjoitus. Mä en ole oikeesti, edes ajatellut noita asioita.
  Luen vaan, kun tää sun blogi on niin hyvä. Asiat, joista kirjoitat ovat mielenkiintoisia ja oikein odotan, että olet jotain testannut, matkustanut tai ihan vaan kerrot jotain tuntemuksiasi.
  Se, että vielä jaksat vastata meidän kommentteihin tarkoittaa, että välität myös meistä lukijoista.
  Kaikkea hyvää sulle Tiia, jatka samoilla linjoilla.
  Hyvää pääsiäistä
  >Leenalii

  • En kestä sinua ihana Leenalii <3 Sydämesi on kultaa. <3 Kiitos niin paljon ja arvaa vaan kuinka sinuunkin olen kiintynyt, koska se, että jaksat nähdä sen vaivan, että kommentoit tänne ja luet blogiani. Olen siitä todella kiitollinen.

   Ihanaa keskiviikkoa ja pääsiäistä sinulle. <3

 • Hyvä kirjoitus. Taas. Osaat lempeän napakasti pitää puolesi. Iso peukku. Ps. Sain ne ihanat tuotteet..oli kaiken sen kehun arvoiset. 😘t.Anne

  • Kiitos niin paljon Anne ja ihanaa, jos tykkäsit niistä hiustuotteista, ne on kyllä niin mainiot. <3

   Kivaa pääsiäistä teidän ihanalle perheelle. <3

 • Mistä näitä mielensäpahoittajia oikein sikiää? Jostain kumman syystä mieleni tekee juuri nyt lainata Forrest Gumpin elämänviisautta: "tyhmyys ihmisen tyhmentää" 😉

  Kiva kun avasit näitä termejä, sillä pakko tunnustaa myös oma tyhmyyteni eli se, etten todellakaan ole ollut välttämättä näistä mainitsemistasi yhteistyökuvioista kovinkaan hyvin perillä. Toisaalta, ei niillä ole minulle mitään merkitystäkään, sillä luen kaikki itseäni kiinnostavat postaukset joka tapauksessa 😀

  Jatka vain bloggaamista samaan aitoon ja ihanaan tapaasi Tiia! Oikein hyvää ja herkullista pääsiäisen aikaa sinulle ja läheisillesi ❤

  • Forrest Gump on kyllä äärimmäisen viisas hahmo sukulaateineen. <3

   Noh et ole lainkaan tyhmä vaan tuo kertoo juuri siitä, ettet kiinnitä näihin asioihin huomiota, kun jotkut taas lukevat niitä kuin piru raamattua. 😉

   Kiitos niin paljon Ansku ihana kauniista sanoista ja samoin teidän perheelle mitä mukavinta pääsiäistä. <3

 • Ehkä sellaiselle, joka ei itse pidä blogia, tulee jotenkin yllätyksenä se, että juttujen motiivi vaihtuu… ? En tiedä, mutta minä kyllä olen luullakseni ymmärtänyt kirjoitustesi motiivit, olivatpa ne kaupalliset tai ei-kaupalliset. Oma blogini on täysin erilainen kuin sinun, mutta ihan samalla tavalla ajattelen, että haluan postailla eri "kategorioissa". Ei kai kukaan jaksa jotain yhtä juttuaihetta loputtomiin edes lukea – enkä ainakaan itse jaksa kirjoittaa :D.

  En myöskään oikein ymmärrä, miksei voi jättää seuraamatta tai lukematta, jos ärsyyntyy – tai jos joku postauksen asia ei kiinnosta. Itseäni ei esimerkiksi yleensä kulutustuote- tai matkajutut niin paljoa kiinnosta (siis yleisesti missään blogissa), eli meitä on moneen lähtöön. Ja kuten ehkä olet huomannutkin, kommentoin yleensä, jos kirjoitat jostain muusta :). En silti voisi edellyttää, että kirjoittaisit vain siitä, mikä minua kiinnostaa, hahhah. Se, että kirjoitat tuotteista, on mielestäni nopeasti vilkaistu ja ohitettu, jos juttu ei ns. ole minua varten, joten ei siinä ole mielestäni ongelmaa. Ja hauskaa on ollut huomata sekin, että joskus joku tuotejuttusi onkin ollut hyödyllinen, vaikken olisi ajatellut!

  Arvostan sitä, että olet itse blogin keskiössä eivätkä lapset. Sitä näkee niin paljon sellaisia lapsikuvituksia, että en oikein pidä sitä kiinnostavana tai isossa määrin edes sopivana. Mietin aina, jos on kyse pikkulapsista, että voi voi, kun vanhemman pitäisi ymmärtää antaa lasten pitää anonymiteettinsä. Omien kasvavien lasteni kanssa olen käynyt samat keskustelut, etteivät halua, että postaan heistä esim. henk koht fb-kavereideni nähtäväksi mitään. Jos joskus olen postannut, olen saanut heiltä siihen luvan. Saati sitten, että avaisi lastensa ongelmia blogissa. Juu ei! Niitähän meillä on kaikilla, läheisiin liittyviä huolia. Komppaan sinua juuri siinä, että blogi on usein juuri siksi kevyt, pinnallinen ympäristö, että voi paeta omia tuskiaan. Kun jokin asia oikein painaa, voi olla todella rentouttavaa kirjoittaa jostain ns. turhasta ja saada ajatuksen vähän pois siitä raskaasta huolesta. Onpa se tuote punamulta tai huulipuna, niin saman asian se ajaa siinä kohtaa :D.

  • Juu ei jaksa samaa tai toki, jos on kauneusblogi tai ruokablogi, niin ymmärrettävästi niissä uutuudet ja reseptit ovat loputtomia. Mutta omiin teksteihin vaikuttaa paljon omat energiat tietenkin, koko elämä, mikä on tilanne milloinkin. Jos kirjoitan oikein syväluotaavan tekstin, olen huomannut, että sillä antaa tavallaan sydänverensä ja myös sitten niihin kommenttien vastaamiseen, en pystyisi sellaiseen joka päivä, enkä viikottainkaan, mutta sillä lailla kuitenkin välillä avautuen.

   Juurikin näin, enkä missään nimessä oleta, että kaikki jorinani täällä kiinnostaisi kaikkia tai edes yhtä ihmistä kaikki tekstit. Se on mahdotonta ja ymmärrän sen hyvin. Toki siitä saa antaa palautetta, mutta ehkä inttäminen käy jo tylsäksi. Koska teen tätä juttua ns. itseäni kuunnellen. Jos miettisin miten miellyttää kaikkia, tästä ei tulisi yhtään mitään, joten parempi vaan kirjoitella milloin mistäkin itse tuntuu ja sitten ehkä käy onni ja ne tekstit aina jotakuta kiinnostaa. 🙂

   Omat lapsetkin tietää, että heistä on joitain pikkulapsikuvia täällä ja se on heille ok, mutta siinä se. Teini-ikä on mm. kivualiasta aikaa ja herkkää aikaa, eivätkä he tietenkään halua altistua somelle, enkä minä altistaa heitä. Esim. aikuinen tyttäremme oli jouluna joulupukkina ja kysyin häneltä saako tämän kuvan laittaa someen ja vihreää valoa tuli. Pienillä lapsilla ei ole ns. äänioikeutta tähän, joten on vanhempien vastuullla toki miettiä, mistä voi kirjoittaa ja mitä kuvia voi laittaa. Raja voi hämärtyä helpostikin.

   Jos on neljä lasta, niin aina on yleensä jotain tilannetta päällä ja vanhempana energiaa kuluu paljon näihin, tiedät totisesti sinäkin. On muutkin ruuhkavuodet, itsellä vaihdevuodet ovella, lapset murkkuja, appivanhemmilla muistisairautta, niin onhan siinä mitä pohtia. Siksi juurikin on joskus ihana kirjoittaa jotain aivan kepeää, ihastella kaunista mukia tai huulipunan hylsyä, eikä se tarkoita, kuten eräs anonyymi kirjoitti "onko tässä sinun unelmien täyttymys, että täytän pääni näillä asioilla." Suorastaan jaksaa jopa hämmästyttää ihmiset, jotka kuvittelevat blogin olevan koko elämäni. Se on vain se siivu, jonka minä sallin näyttää lukijoille. 🙂

   Hih just noin, onko se punamulta tai huulipuna, kaikilla meillä on omat kotkotuksemme.

   Kiitos Pilvi niin paljon kommentista, johon käytit aikaa ja ajatusta, tämä vaan oli aivan ihana. Kiitos, että olet siellä juuri silloin, kun aihe nappaa sinulle. 🙂

   Mitä ihaninta pääsiäistä teidän perheelle. <3

 • Niin hyvä kirjoitus jälleen kerran ♥ Voin allekirjoittaa itsekin monen mainitsemasi asian,
  tämä oli oikein hyvä läpivalaisu siitä mitä bloggaaminen kaikkinensa voi olla.
  En vain jaksa ymmärtää miten joku voi pahoittaa mielensä tai ärsyyntyä blogeista, kun voi olla hyvin lukematta niitä.

  Tosi hauskat nuo ylösalas kuvat 🙂

  Ihanaa pääsiäisen odotusta Ihanainen♥

 • Tämä oli kuin minun kynästäni kirjoitettu. En vain olisi osannut pukea kirjoitustani noin fiksuihin sanoihin. Samanlaisilla yhteistyömuodoilla mennään, vaikka minulla on paljon pienempi blogi kuin sinulla.
  Hienoa, kun toit tätä läpinäkyvyyttä lukijoille. Ja jatka upeaa omaa tyyliäsi bloggaamisessa, se on täyden kympin työtä.
  Ihanaa pääsiäisen odotusta teille <3

  • Osaisit Tuula ihana todellakin.<3 Oot ihana. <3

   Niin on sinunkin, aivan napakymppi. <3

   Mitä ihaninta pääsiäisen aikaa ja kiitos kovasti ihana Tuula. <3

 • Jäin miettimään näitä anonyymejä, jotka ärhäkkäästi kommentoivat ja ärsyyntyvät milloin mistäkin.
  Itse en ole koskaan kokenut mitään epäselvyyttä, siinä kuinka esittelet kosmetiikkaa tms. Toki oli ihan hyvä, että avasit ja väänsit rautalangasta nuo eri termit.
  Minä seuraan tämän blogin lisäksi oikeastaan vain yhtä tai kahta muuta blogia. Koen jopa saavani hyödyllistä tietoa postauksistasi – kuten nyt viimeksi Huawein kutsutilaisuudesta postatessasi. Vanha Huawei kun on menossa vaihtoon, on todellakin hyvä kuulla kokemuksia uudemmista ja paremmista malleista.
  Välillä on taas mukava lukea myös niitä syvällisempiä aiheita, jotka saavat ajatusten virran liikkeelle myös omassa mielessä.
  Kiitos Tiia tästä blogista; he, jotka eivät osaa rakentavasti tai arvostelematta kommentoida, voisivat jättää seuraamatta blogiasi, jos niin kovin närästää.
  Nostan sinulle hattua kaikesta mitä teet blogisi eteen ❤
  Ihanaa pääsiäis-viikkoa sinulle 💕

  • Niin mukava kuulla, koska siksi kirjoitin niistä puhelimista, enkä vain itse juhlista. 🙂 Kiitos sinulle aina mieltä ja sydäntä lämmittävistä kommenteista, olet ihana ihminen. <3

   Mukavaa pääsiäisviikkoa sinulle Ritva. <3

 • Jos jaksaisin niin laskisin, montako kertaa ihana -sana toistui 😀 😀

  • Ihanaa, että jaksoit lukea tekstin ja ihana-sana löytyi tekstistä varmasti ihanan monta kertaa. Kyllä elämä vaan on ihanaa ja kaikki on ihanaa, tämä sinun kommmenttikin, niin ihana. 🙂

 • Just näin, tosi hyvin kiteytetty tuo asia. En ymmärrä kateellisia ihmisiä, miksi he vain eivät jätä jotakin juttua lukematta jos menee niin tunteisiin. :O

  Hih, luulin oikeasti että olet muokannut nuo ylösalaisin-kuvat, huiput! 😀 Millä kameralla muutes kuvaat, ja mitä muokkausohjelmaa käytät? Ihania kuvia! <3

  • Kuvaan ihan kännykällä eli Huawei Mate P20 on luuri. 🙂 Käsittelyyn käytän A color storya ja vsco:ta. Toivottavasti näistä on hyötyä.

   Ihanaa pääsiäistä Johanna. <3

 • Minä suhtaudun someviestintään siinä mielessä kriittisesti, että usein uskon, että viestijän mielipiteeseen on voinut vaikuttaa hänen yhteistyökumppaninsa. Sitä mielikuvaa tukee selvästi se, että somemaailmassa pyyhkii ylitse aaltoja. Yhtäkkiä kaikki syö Eloveena-kaurapuuroa, käyttää tiettyä hiuslakkaa tai kynsilakkaa ja hehkuttavat tiettyä ravintolaa. Kaikkien noiden tapahtumien taustalla on ollut markkinointi ja se näkyy lukijoille. Tämä ei nyt mitenkään liittynyt erityisesti sinuun.

  Sinuun ja Huaweihin liittyen. Uskon, että rehellisesti pidät heidän puhelimiaan hyvinä. Mutta en usko, että olet tehnyt kovin kattavaa vertailua Huawein ja muiden valmistajien uusien lippulaivamallien välillä. Uskon, että kokemustasi Huaweista vahvistaa käyttökokemuksesi lisäksi se, että he vaikuttavat sinuun omalla markkinoinnillaan. Minun näkökulmastani et enää edusta täysin puolueetonta näkemystä. Toki edustat henkilöä, joka on ollut tyytyväinen Huawein puhelimeensa. Tosin viimeisimmän mallin osalta, et ole joutunut miettimään, että saitko rahoillesi varmasti parhaan vastineen, koska ymmärtääkseni et maksanut puhelimestasi.

  Huawein juhlien tarkoituksena oli tietenkin saada positiivista viestintää yrityksen ympärille. Vaikka teknisesti ottaen postaukset juhlista eivät ole mainontaa, niin varmasti monen mielestä postaukset juhlista lähestyvät mainontaa. Huawei on saanut juurikin haluamaansa brändimainontaa. Tapauksessa ei ole mitään ihmeellistä, brändin rakentaminen maksaa ja sitä pitää luoda nykyisin monen eri kanavan kautta ja osa siitä tapahtuu vaikuttamalla somettajiin. Jotenkin toivoisin sinun jatkossa huomioivan paremmin sen, että sinuun yritetään vaikuttaa, jotta sinä vaikuttaisit lukijoihisi.

  Minusta oli mielenkiintoista päästä mukanasi kurkistamaan esim. noihin juhliin. Siinä avautuu aina pieni näkökulma siihen, että miten eritavoin brändiä rakennetaan ja miten kuluttajien mielipiteisiin yritetään vaikuttaa. Luen vastaavista jatkossakin mielelläni.

  • Uskon samaan, että mainonta vaikuttaa alitajuisesti ja väkisinkin ja huomaamatta meihin, juurikin nämä puurot, kynsilakat ja ihan kaikki.

   Muuten olettama vaatii pitemmän vastauksen. Ostaessani ensimmäisen Huawein puhelimen, tein hyvin tarkkaa vertailua eri puhelimien välillä. Lisäksi vertauskohtena Samsung, Lg ja perheen miehen huippu Samsung ja lasten i-phonet, lisäksi vertauskohteena mm. videon teoissa Pinkit korkokengät kallein i-phone. Liikkeessä tein paljon vertailuja ennen ostopäätöstä ja saman hintaisella Samsungilla huomasin kuvien olevan keltaisempia, kuin Huaweilla raikkaampia, lisäksi haastattelin Gigantin myyjää lukemattomilla kysymyksillä ja vielä apuna Google ja pohjatutkimustyö. Tällä kaikella oli iso merkitys ostopäätökseen eli kuvien laadulla. Kännykällä menen kamera ja videokuvaus edellä.

   Tämän jälkeen ahmin tietoa Huawei P 20 Pro puhelimesta ja ahmittuani kaiken maailman Muropaketti sivut ja vertailtuani teknisiä tietoja vastaavan hintaisten puhelimien kanssa vakuutuin, että tässä on puhelinkamera ominaisuuksineen mikä on pakko saada.

   Olen myös ollut monen monissa tilanteissa, joissa meitä bloggaajia on paljon kuvaamassa tai vaikka Venäjällä Kosmonauttireissulla lopulta kaikki halusi, että kuvat otetaan minun Huaweilla, koska kuvat olivat vaan parhaimpia Huaweilla. Nämä kuvat halusi myös Cloetan markkinointijohtaja, jonka kallis Samsung ei vaan pärjännyt Huawei P 20 Pro-laitteelle.

   Tällä hetkellä minulla on jo käytössä neljäs Huawein puhelin Mate 20Pro eli käyttökokemuksella jo Huawei on tullut erittäin tutuksi.

   Nyt kun markkinoille tuli uudet P30 puhelimet, olen ahminut taas tietoa tekniikkalehtien sivuilta, jotka ovat mainioita, koska siellä verrataan aina puhelimia muihin kalliisiin ja uusiimpiin malleihin, kuten juurikin Samsung ja i-phone. Lisäksi olen ahminut videoita YouTubesta, jossa esimerkiksi menee kolme kuvaa koko ajan, joko kuvina ja videoina ja joihin on merkitty, millä kännykällä samat tilanteet on kuvattu, jälleen uusin Huawei P30 Pro, Samsung ja i-phone. Näitä videoita katsellessa ei kuvaamisen kannalta ole voinut tulla muuhun tulemaan kuin, että Huaweissa on tällä hetkellä markkinoiden paras kamera. Lisäksi arvostettu TIPA (Technical Image Press Association) -tuomaristo on valinnut Huawei P30 Pron yhdeksi vuoden 2019 parhaista tuotteista, nimeten laitteen parhaaksi valokuvaamiseen soveltuvaksi älypuhelimeksi. Tämä on jo kolmas peräkkäinen vuosi, kun Huawein P-sarjan lippulaivamallille myönnetään kyseinen tunnustus.

   Mainonta on sinänsä mielenkiintoinen, en katso televisiota, en lue naistenlehtiä, joten Huawein alitajuinen mainonta on enemmänkin perustunut faktoihin, hankittuihin tietoihin ja blogiystävien kanssa jaettuihin kokemuksiin ja siihen, että olen ostanut ensimmäiset Huawein puhelimet itse, seuraavan kanssa itse ottanut yhteyttä neuvotellakseni pariinkin otteeseen yhteistyönä, jotta saisin juuri Huawein itselleni. En kääntynyt Samsungin tai i-phonen puoleen, koska miksi kääntyä, Huaweissa kaiken keräämäni puolueettoman tiedon ja oman kokeman kautta on tällä hetkellä markkinoiden paras kamera.

   Aito vertailu ja kiinnostus oli ensin ja alunperin, eikä niin, että ohhoh sain puhelimen ja nyt kehun sitä vain koska olen tyytyväinen. Täytyy myöntää, että tämä olettama sai aika blondin fiiliksen, vaikka henkilönä isommissa ostoksissa ja päätöksissä kuljen enemmänkin vastavirtaan ja olen tarkkana. 😉

   Kommentti jatkuu…

  • Totta tuo, vaikka Huawein juhlissa tosiaan oli pari Huawein bloggaajalähettilästä, eli ei ns. perinteistä somettajien armeijaa odotusarvona, että he somettavat puhelimesta eli kyseessä ei ollut lainkaan blogitilaisuus. Mutta ilman muuta juhlat ovat osa todella loistavaa ja onnistunutta markkinointia. Toki tämän ymmärrän, mutta ottaen huomioon kaiken taustatutkimuksen ja kokemuksen Huawein parissa, en näe, että juhlat vaikuttavat mielipiteeseeni Huaweista suuntaan tai toiseen ja täten koen, että juhlat olivat minulle aidosti vain juhlat, koska minulla oli vahva fiilis Huaweista juhlia ennen, eikä niin, että olen euforiassa, jos saan kutsun juhliin, sillä vastaavia kutsuja tippuu ovista ja ikkunoista. Tästä syystä en kokenut, että minuun voidaan enää vaikuttaa ja minulle juhlat olivat enemmän juhlat, kuin astia yrittää vaikuttaa omiin lukijoihin.

   Ehkä bloggaajan näkökulmasta vapaus olla kirjoittamatta juhlista juurikin tekee siitä ei mainoksen, kun taas saada hyödyke tai maksu postausta vastaan on selkeä mainos. Sieluani kun ei myydä Anna Puulla ja lautasellisella ruokaa eli jos näillä yritetään minuun vaikuttaa, niin aika helpolla menee, jos vaihtaisin tämän takia leiriä vaikka toiseen merkkiin. Samsungiakin on jossain tilanteessa joskus nimittäin heitelty ilmoille 😉 Eli ehkäpä naivia minulta muuta olettaa, ettei lukijat tosiaan pitäisi sitä mainoksena, mutta halusin selventää, miksi itse en pitänyt. 🙂

   Mukavaa myös kuulla, että ihan markkinointimielessä ja sen saloja avatessa, tykkäsit kuitenkin lukea Huawein juhlista. 🙂

   Oikein mukavaa pääsiäisen aikaa Rva Kepponen ja olet fiksu nainen ja arvostan todella paljon sitä, miten fiksusti annat järkevää palautetta. 🙂 Juuri näin kun muutkin osaisivat omat mielipiteensä sanoiksi pukea. <3

  • Kiitos Tiia kattavasta ja hyvästä vastauksestasi <3 ja pahoittelut, että pystyin palaamaan siihen vasta nyt. Takanani on vauhdikas perheloma Berliinissä.

   Somemaailma on sekä hyvässä että pahassa kaupallistunut niin paljon. Sinänsä ihan mahtavaa, että monet ovat onnistuneet luomaan itselleen ammatin somen avulla. Minua tosin välillä harmittaa, että "lifestyle"-tyylisissä blogeissa on valtasisältönä maksettu/sponsoroitu sisältö tai sitten kuva tuorepuurosta tai lounassalaatista. Blogien raju kaupallistuminen varmasti vaikuttaa siihen, että asiat saattavat näyttää hyvinkin erilaiselta "eri puolelta pöytää katsottuna". Se mikä toiselta puolelta näyttää mainoksen kaltaiselta sisällöltä voi olla toiselta pöytää katsottuna ollakin innostunut kehu, että nyt tulee entistä parempaa tuotetta saataville. Sinun vastauksesi näytti hyvin nämä eri puolelta pöytää tulevien näkemysten erot. Minä muistan, että olet tehnyt jonkinlaista kaupallista yhteistyötä Huawein kanssa, mutta en tiennyt (tai muistanut) että olet tehnyt noin kattavaa vertailu puhelimien kameroista.

   Arvostan sitä, että kanssasi pystyn käymään dialogia asioista!
   Kivaa toisen pääsiäispäivän iltaa!

  • Ihanaa, että tulit vielä kommentoimaan ja toivottavasti teillä oli upea reissu. <3

   Kaikki on niin totta ja myös tuo harmituskin on suhteellista, jotkut eivät kestä nähdä yhtäkään yhteistyömerkintää, jotkut taas sopivin aikavälein. 🙂 Siihen tulee lisämausteena myös uskottavuusongelma. Edelleen on omalla kohdalla tärkeää, että aidosti tykkään tuotteesta. Myönnän myös, että blogin alussa oli vaikeampaa kieltäytyä yhteistyöjutuista, niin innoissaan sitä oli, että otettiin yhteyttä, nyt osaa valikoida tarkemmin juuri ne omat jutut. 🙂

   Sinun kommenttisi auttoi ymmärtämään, että vaikka itse pidin Huawein uutuuspuhelinten lanseerausta vain juhlana, tosin saivat kiinnostumaan samalla uusista puhelimista, niin totta. Niin ymmärrän kommenttisi avulla, miksi taas lukijat kokevat postauksen mainoksena. Tässä oli kommenttisi niin hyvä muistuttaja, että riippuu niin kovin kenen kengissä seisoo. Siksi on hyvä olla huolellisempi itsekin miettimään jokaiselta kantilta. 🙂 Koska kyseessä on kuitenkin markkinointitilaisuus, niin onhan se mainos ja osunut ja uponnut minuun, koska halusin tehdä siitä blogijutun. 🙂

   Omalla kohdalla, kun en osaa järkkärikameraa käyttää, eikä sellaista ole, niin kaipaan kännykältä ihan sitä parasta kameraa. En ole edes mikään tekninen henkilö, mutta nälkä tiedon suhteen on kasvanut syödessä. Olen huomannut lumoutuneena katsovani erilaisia arvosteluvideoita uusimmista malleista ja ollut innoissani, että Huawein uusimmat puhelimet ovat osoittautuneet parhaimmaksi, sillä kuka haluaa vaihtaa luurin merkkiä, en minä ainakaan. Eli android on oma käyttöjärjestelmä ja Huaweissahan on aavistuksen erilainen käyttis, kuin aiemmassa Samsungissa oli, mutta opin nopeasti.

   Jatkuu…

  • En ole tehnyt kaupallista yhteistyötä Huawein kanssa, mutta olin mm. Wienin matkalla, jolloin sain tämän Mate P 20 puhelimen eli tavallaan muistat ihan oikein, olen tehnyt heidän kanssa yhteistyötä, mutta en maksullista. Myönnän myös, että koska Huawei on oma juttu, niin ehdottoman mielelläni tekisin heidän kanssaan kaupallista eli maksullista yhteistyötä. 🙂

   On ollut Huawein puhelin niin monta vuotta ja kun siihen sijoitin, niin halusin tehdä kattavaa vertailua puhelimista. En varmaan ole tästä toitottanut, ehkä olen ajatellut, että se kuulostaisi viisastelulta. On helpointa kehua sitä omaa käyttämäänsä, kuin sanoa, että teillä muilla on hmmm omaan makuun huonompi merkki käytössä, jos ymmärrät mitä ajan takaa. 🙂

   Lisäksi kokemus ja blogikamujen kanssa vertailu, videoiden teko vertailu ja esim. Pinkit korkokengät Maiju, harras i-phonefanikin myönsi alle vuosi sitten, että Huawei menee oman i-phonen ohi kameralla. Nämä on niitä monia tilanteita, kun otamme samoista tilanteista kuvia ja videoita ja huomaammekin, että humps Huaweilla vaan tulee parempia. Näitä tilanteita on ollut paljon.

   Eli oma Huawei kokemus on monen asian summa. Lisäksi Wienin matkalla tutustuin näihin toimittajiin, jotka tekevät tekniikkalehtiin/sivustoille artikkeleja ja nyt kun heidät ns. tietää/tuntee, tulee heidänkin artikkeleita luettua ihan eri innolla. Seuraamme toisiamme myös Instassa. 🙂 Eli tavallaan reissulla tuli uusia tuttavuuksia sellaiselta alalta, joiden kanssa en olisi heti ajatellut tutustuvani, mutta mahtavaa, että sain tutustua, sillä niin hyviä tyyppejä kaikki. Kukaan ei myöskään ihmetellyt, mitä tuo yksi bloggaaja tekee radiotoimittajien ja tekniikkatoimittajien joukossa. Herrasmiehiä.

   Mutta YouTubessa on kyllä maan mainioita vertailuvideoita uusimmista luureista, joten jos hankkisin uuden puhelimen, katsoisin sieltä, että mikä puhelin vastaisi toiminnoiltaan juuri niitä omia tarpeita. Ne tarpeektkin, kun kaikilla meillä ovat erilaisia.

   Täällä mennään kamera ja videointi edellä. Siihen Huawein juhlapostaukseen moitinkin tätä omaa Matea, kun pitkissä videoissa ei enää suu ja ääni kulje samaan aikaan, aika ikävä puoli. Lisäksi tässä Matessa oli yksi muu hauska juttu, josta annoinkin Huaweille palautetta eli otin kasvojentunnistimen käyttöön, mutta kun laitoi meikit nassuun, niin kasvojentunnistin ei toiminut. Puhelimessani ei ole myöskään maailman paras sormenjälkitunnistin, eli aika paljon joudun sitä sormeakin vilauttamaan heh mikä sanavalinta ja monesti joudun silti laittamaan pin-koodin. Uusimmissa puhelimessa ei ole enää kasvojentunnistinta ja sormenjälkitunnistin on kuulemma nyt vertaansa vailla.

   Olin tässä tämän viikon alussa ylpeä nippelitiedosta, kun Garnierin tilaisuudessa, eräs Lorealin työntekijä kysyi, olisiko suositella puhelinta, joka maksaa alle 400e ja siinä on hyvä muisti. Noh tuli kuin tykinsuusta, että Huawei 20 P, siinä loistava kamera tavalliselle kuluttajalle, muistia on 64GT ja jos haluaa maksaa hieman päälle, saa jo 128Gt muistin. 🙂

   Enpä olisi itsekään uskonut, että puhelin voi viedä niin mennessään ja tekniikka alkaa kiinnostamaan meikäläistä. Totta myös on, ettei tavalliselle kuluttajalle ehkä ole aina merkitystä minkä merkin puhelin on, sillä kaikissa uusissa puhelimissahan on nykyään niin hyvät kamerat ym. 🙂

   Olet huippu ja aiempi kommentti oli maailman paras esimerkki siitä, että miten palautetta tai eriä mieltä voi olla täysin neutraalisti. 🙂

   Kivaa uutta viikkoa Rva Kepponen ja kiitos, kun tulit tänne vielä uudelleen. 🙂

 • Minusta sinä olet linjannut selkeästi, minkä tyyppisestä postauksesta kulloinkin on kyse.
  Kaikesta huomaa, että olet panostanut blogiisi (lue uhrannut paljon aikaa sille).
  Sen huomaa siitäkin, että vastaat aina kommentteihin tällaiselle.
  Toivottavasti nämä anonyymit lukevat tämän postauksen huolellisesti ja sisäistävät lukemansa.

 • Kiva ja hyödyllinen postaus, hyvä kun avasit noita termejä. Jospa se vähän hillitsee kriittisiä arvostelijoita. Onhan sinulla noita tuotejuttuja, mutta en ole koskaan kokenut niitä mainostamiseksi. Mielestäni olet omalla rehellisellä tyylillä kertonut mielipiteesi kokeilemistasi tuotteista ja monesti tuonut esiin sen, että kirjoitat niistä, joista todella pidät. Aurinkoista pääsiäistä!

  • Nooh en tiedä hillitseekö, mutta voin toki aina laittaa sitten tämän postauksen vastaukseksi.

   Kiitos mukavasta palautteesta ja sydämellistä pääsiäistä Belladonna. <3

 • Mä luulen, että mainosta / yhteistyötä / mitä ikinä tuotteen esittelyä kestetään Instassa paremmin kuin blogissa paremmin koska Insta koetaan semmoisena "on the go" somena kun taas blogi on ehkä jotenkin semmoinen "sinne pitää mennä erikseen paikka". Itse ainakin koen nämä mediat niin, instaa selaan useamman kerran päviässä, suosikki blogejani luen silleen ajan kanssa rauhassa – eikä sitä enää ole oikein joka päivä sitä aikaa eikä pidäkkään ehkä taaperon äitinä olla.

  Tämän sanottuani, musta oot kyllä tosi hyvin aina merkinnyt postaukset. Ja toisaalta: Mitä väliä sillä on? Ihmiset näkee kauniin postauksen, mutta harvoin se työ sen takana nähdään. Itse lakkasin joskus kirjoittamasta reissuista pidempiä kuin yhden tai kahden kuvan postauksia kun totesin, että se vie lomasta ihan valtavati aikaa. Eikä se ole se tarkoitus.

  Kyllä mä olen huomannut koska on yhteistyö tai joku muu ja koska on löytynyt uusi paras tuote ikinä. Ja niitäkin postauksia pitää olla. Itse mietin jossain vaiheessa uskallanko enää edes kirjoittaa kohta enää kosmetiikasta tmv ettei tätä samaa leimaamista ja kiusaamista tule. Mä nimittäin luen näitä tekstejä tosi mielelläni, saan hyviä vinkkejä itselle kokeiluun. Toisaalta myös voin todeta tyylillä "ai se tuoksuu vaniljalle, hyvä tietää, niin ei mun juttu". Eli osaan karsia myös omia turhia ostoksia mm juuri sun tekemien postausten kanssa.

  Voisin vaahdota tästä vaikka kuinka, mutta lyhyesti: Sä oot merkinnyt aina selvästi kaikki ja mä ainakin haluan lukea. Olit sä saanut ne tuotteet ilmaiseksi tai maskettiin siitä kirjoittamsisesta tai ei. Jollain se sisällän tuoton maailmassa pitää ihmisen myös elää.

  Rentouttavaa pääsiäistä! <3

  • Ihan totta ja hyvin miettitty, instassa voi niin nopeaan ohittaakin sisällön, jonka haluaa ohittaa. 🙂

   Hyvin sanottu ja kuten Tuulikin totesi, ilmainen sisältö kyllä kelpaa, mutta bloggaajan ei tulisi hyötyä vaikka voihan lukijatkin hyötyä heille ilmaisista blogeista. 🙂

   Kiitos niin paljon Satu ja olen kyllä saanut ystäviltä ja sukulaisilta kasvotusten tosi kivaa palautetta, miten ovat löytäneet sopivaa kosmea juuri heille täältä blogista. 🙂 Juuri tuon, ai tuoksuu vaniljalle ym. ei ole heidän juttu, mutta sitten jokin mikä kuulostaa just eikä melkein heidän jutulle ja kokeilemaan kauppaan. 🙂 Tyytyväisiä tuntuvat olleen suosituksiin.

   Ihanaa, että haluat lukea, kiitos kovasti. <3 Niin hyvä tuo loppukaneetti, ilmainen blogi on ok ja kaikki se työ sen takana, mutta ei bloggaajan hyötyminen, jänniä nämä ajatuksen juoksut. Ihanaa, että osaat niin kivasti ajatella monelta kantilta. <3

   Sydämellistä pääsiäistä teidän perheelle. <3

 • Hyvä, ihana, Tiia! <3 Juuri itsekin olen samoilla linjoilla. Jos lähden yhteistyöjuttuihin, niin vain sellaisista asioista kirjoittaisin, joista oikeasti tykkään ja joiden takana voin seistä, eli joista on apua lukijoillekin. 🙂 Ja pöh noita anonyymeja. 🙁 Eihän nyt ketään pitäisi häiritä, mitä itse kukin OMASSA blogissaan kirjoittaa. Sen postauksen, kun voi ohittaa, jos ei nappaa. 😉 Ja itse näen sen niin, että kun kirjoittaa sellaista tekstiä, joka auttaa lukijoita, antaa hyödyllistä tietoa, niin se on vain ja ainoastaan positiivinen juttu. Kuka vaan tosiaan voi aloittaa oman blogin, mutta sen suosituksi tekeminen, lukijoiden sitouttaminen ynnä muu, se on jo toinen juttu. 😀

  Itse olen kyllä niin iloinen, kun omaa blogiani luetaan yhä enemmän ja enemmän. Ja olen nyt saanut sellaisen spritin tehdä blogia, niin myötä -kuin vastamäessä. 🙂 Hups, tulipas pitkä viesti. Mutta, mukavaa pääsiäistä! <3

  • Ihan juuri näin. 🙂 Juu se on aina mielenkiintoinen kulma, että jotkut ihmiset ajattelee, että he päättävät mitä bloggaaja kirjoittaa ikiomassa blogissaan. Hauska kulma on myös se, minkä Lumo toi esille, että ilmaista sisältöä kyllä luetaan mielellään blogeista, mutta bloggaaja ei saisi hyötyä työstään. 😉 Jänniä nämä.

   Ihanaa kuulla ja sullahan on maailman mahtavin blogi ja ihanan erilainen, kun asut niin paljon ulkomailla ja osaat kirjoittaa mielettömän hyvin.

   Mukavaa lauantaita Vivi Vinna <3

 • Äh, juurikin noin, että klikata voi aina muualle, jos ei tykkää. Miksi ihmeessä jäädä lukemaan ja kommentoimaan, jos ärsyttää?

  Minusta mainokset ja yhteistyöt ovat ok, kun ne on hyvin merkitty. On mielenkiintoista nähdä erilaisia paikkoja ja tuotteita, joihin ei muuten välttämättä törmäisi. (Vaikka myönnän, kosmetiikasta en ole tarpeeksi kiinnostunut = klikkaan niistä ohi 😉

  Ostopäätökset teen aina omista lähtökohdistani, en jonkun toisen suosituksesta, mutta onhan se kiva tietää, mitä kaikkea on tarjolla.

  • Tätä en tiedä, mutta ehkä ihminen jolla on kurja olo, haluaa ruokkia tuota oloaan käymällä mm. blogeissa, jotka ärsyttää ja laittaa sitä huonoa oloa kiertoon haukkumalla mm. bloggaajia.

   Ymmärrän täysin, ettei kaikkia kiinnosta kosmetiikka ja toivon itse, että omasta blogista löytyy muutakin. 🙂 Mutta juurikin niin, että sellaista ei todella tarvitse lukea, mikä ei kiinnosta. Kaikkien meidän aika on rajallinen.

   Ihana kuulla tuo, että kun tietää mitä on tarjolla, niin tavallaan sitten on valikoimaa mistä tehdä niitä ostopäätöksiä.

   Sydämellistä pääsiäisen aikaa Minna. <3

 • Hyvä kirjoitus ja juurikin näin!
  Olen käyttänyt paljon aikaa mielenkiintosyistä nykypäivän mainostamisesta lukemiseen ja eri mainosyritysten tutkimiseen. Yksi hyvä artikkeli kertoi esimerkiksi siitä, miten eri tavoin erilaisilla infonäytöillä, banderolleilla ja muilla on merkitystä ja vaikutusta ihmismieleen.
  Jaksamisia sinulle bloggaamiseen – on todella ikävää, että osa ihmisistä oikeasti jaksaa lähetellä ikäviä kommentteja. Älä välitä heistä!

 • Moikka!

  Olipa hyvä kirjoitus. Googletin alunperin, että mitä tarkoittaa pr- näyte niin postauksesi tuli googlehaussa tulokseksi. Sillä sitä googletin, että olen tekemässä postausta yhteistyökumppanin kanssa ja olen saanut tuotteet yhteistyön merkeissä, että tarkoittaako se pr- näytettä. Olen uusi näissä asioissa. 🙂 mutta jäin lukemaan tätä sun postausta ja hyvä teksti + perinpohjaiset ajatukset bloggaamisesta sekä anonyymista kirjoittelijasta. Ja mahtavia nuo sun kuvat tässä, mun piti itse kääntää oma pääni ylösalaisin, että näen paremmin että miten nuo sun kuvat on otettu (en varmaan ole ainoa joka on käännelly päätänsä tämän sun postauksen kuvien vuoksi :D)

  • Hei Jessica,

   Kiva, että löysit tänne ja koit saaneesi artikkelista apua.

   Sen verran säädökset/suositukset ovat tässä parin vuoden aikana muuttuneet, että nyt tulisi ilmoittaa ihan ensimmäisenä ”saatu tai saatu ilmaisuote.” Eli enää ei riitä pr-näyte. Mutta kyseessä on toki suositus ja mitä teet, jos yritykseltä tulee ohjeistus, että pr-näyte.

   Olen nyt itse kirjoittanut kuitenkin selkeyden vuoksi aina saatu. Osa saatuja ei riitä vaan tulee yksilöidä mitkä tuotteet on saatuja. Lisäksi jos sama tuote esiintyy monta kertaa, eikä ole enää kuvan keskiössä, tällöin samaa tuotetta ei tarvitse enää erikseen ilmoittaa. Mutta jos nostat aiemmin saamasi tuotteen postauksen tai kuvan keskiöön, niin tällöin pitää ilmoittaa taas saatu.

   Heh toivottavasti tästä tuli jotain tolkkua. Tilanne tuntuu elävän koko ajan ja mitä olen huomannut, että moni ei seuraa sääntöjä kuitenkaan. Mutta parempi olla läpinäkyvä seuraajia kohtaan ja ettei joudu kenenkään hampaisiin. Jos saa huomautuksen Meniltä, samalla yritys, jonka tuotteita vaikuttaja edustaa, saa huomautuksen.

   Juu kuvat otettu Viron matkalla ylösalaisin talosta. 🙂

   Ihanaa maaliskuuta Jessica. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud