Maailman suloisin pallero!

Maailman suloisin pallero!
Sitä mietin, että voiko pienestä eläimestä tehdä vallan blogijuttua, että onko sellainen hassua. No mutta miksi olisi ja tämä ei todellakaan ole mikään tavallinen pieni eläin. 

Olimme murheen murtamia aiemman hamsterin poismenosta niin järkyttävällä tavalla, että  poskipussi luiskahti ulos ja nuori hamsteri piti vielä eläinlääkäriin nukutettavaksi. Jutun voit lukea halutessasi täältä.  

Meille tuli tuolloin tunne, ettei enää hamstereita, elävät niin vähän aikaa ja suru on kuitenkin niin iso toisten poismennessä. Etenkin tuo poskipussijuttu kävi niin kovin koko perheen sydämelle ja tuntui suurelta vääryydeltä. Toinen pieni oli niin reipas, mutta poskipussi tuli ja pilasi toisen elämän.
Sitten perheen kuopukselle kuitenkin tuli tunne, että olisi se kivaa, jos taas perhettä ja häntä olisi ilahduttamassa hamsteri. Niinpä suuntasimme Faunattareen, mutta Porvoon Faunatar oli remontissa ja hamstereita ei ollut tuolla hetkellä myynnissä. Päätimme karauttaa Itäkeskukseen, sillä kaikkien meidän sydämessä oli hamsterin mentävä kolo. 
Ehdottelin toista hamsteria tyttärelle, mutta tytär tiesi, että tämän Nuudelin kanssa se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Tytär hamsua hoitaa (äiti myös aika usein), joten mitäpä tämä äiti siinä vastaan vikisemään. Toisekseen tyttären aiempikin valinta Nipsu, jolta luiskahti poskipussi ulos, oli luonteeltaan aivan täydellinen valinta. 
Nuudeli kun saatiin kotiin ja alettiin rakentamaan toisen pesää eli sisustamaan toisen kotia. Häkki on kauhea sana. Niin Nuudeli oli niin rento, että päätti kantokopassa ottaa heti tirsat. Moista ei ole koskaan aiemmin tapahtunut meidän hamsuilla vaan hamstereilla on ollut huutava tarve päästä kantokopasta pois. Todistusaineistoa löytyy varjoinstan puolelta eli täältä. 
Kun toisen kotipesä oli saatu valmiiksi, riemu oli aikamoinen. Kotipesässä oli mahtava pyörä, sellaista ei Nuudelin kauppakodissa ollutkaan. Nuudeli pyöri todistetusti pyörässä klo 17-03:00 asti yöllä ja tässä kohti Nuudelin uusi omistaja itse väsähti. 
Nuudeli on erittäin aktiivinen ja himoliikkuja, mutta kun emäntä ottaa Nuudelin ulos häkistä, Nuudeli voi chillailla toisen paijauksen alla vaikka kuinka pitkän tovin. Yleensähän hamsut ovat koko ajan liikekannalla ja yrittävät vain koko ajan karkuun. Ei Nuudeli, Nuudeli on ikiliikkuja, mutta osaa myös nauttia elämästä, kuten kuuluukin. Veikkaan Nuudelille tällä kombolla pitkää elämää. 
Koska Nuudeli tykkää chillailusta, Nuudelista saa myös paljon kuvia. Aiemmista hamsuista on ollut Luojan lykky, jos yksi kuva liikkuvasta hamsusta on ottanut onnistuakseen. Nuudeli tykkää esiintyä kuvissa ja eikä ihme, sillä onhan toisella harvinaisen kaunis pörheä turkki ja pepustakin roikkuu kaksi pitkää karvatupsua.

”Apua hirmu pelottava paita, karkuun äkkiä!!!” Miten toisen korvatkin ihan luimussa. 
Ajattelin ettei ikinä oman Eero-hamsterin jälkeen voisi tulla ihanampaa hamsua ja jota voisin rakastaa kuten Eeroa.  Eerohan liikkui huoneessani vapaana (olin silloin 17v) ja kävi yölläkin nenuani nuuhkuttamassa, koin että Eerolla ja minulla oli yhteys. Jätti poskipussiruoat kirjojen taakse kirjahyllyyn piiloon ja nautti elämästä. 

Kunnes meni ja puri sähköjohdon poikki, viiksikarvat paloivat korkkiruuville ja vaarini sanoi, kun koko kämpästä meni sähköt, että nyt Eeron jo hengissä pysymisen kannalta Eeron on pysyttävä jatkossa kolmekerroksisessa häkissään visusti.

Eero törötti häkissä allapäin ja ei pyörinyt enää pyörässä ja noin kolmen viikon päästä tästä sähköepisodista Eero kuoli silmieni edessä sydänkohtaukseen. Silloin mietin, että Eero kuoli suruun, koska vapaus oli riistetty, mutta jälkikäteen olen miettinyt, että aiheuttiko sähköisku Eeron pienelle sydämelle kuitenkin tiltin jälkijunassa.

Noh mutta, nyt on meillä Eeron veroinen hamsu, joka on niin ystävällinen, että saa paijata ja silittää ja toinen osaa nauttia. Tykkää olla linssiluteena ja jaksaa porheltaa pyörässä tuntitolkulla. Nuudeli on yksinkertaisesti ihana!

Miten siellä, mikä eläin on sinun elämässä ollut se ihanin tai voiko pienikin eläin varastaa sydämen?

Mukavaa viikonloppua kaikille. <3

Related Posts

Tuplasynttärionnea!

Meillä on tänään yhtä juhlaa, kun tuo hamtaromme Dobby täyttää huikeat 1-vuotta ja samalla siinä sivussa minäkin jyrsijä, 49-vuotta. Rakastan perhettäni niin paljon, koska meillä ei tehdä numeroa mistään, ei aamiaisia sänkyyn, ei kukkahömpötyksiä, ei paineita puolin eikä toisin. Tässä perheessä pystyn tuntemaan itseni vapaaksi, […]

Maailman järkyin selfie, pääkuhmuja, kevätturkkia, kakkusia ja sushia!

Tytär otti meikäläisestä tuollaisen kuvan (kuvankäsittelyohjelmalla), sitä on käyty hampaiden piennenysoperaatiossa ja ainakaan enää kukaan ei voi kutsua jänöpupuksi tai kurreksi, hehe. Nyt myös tiedän oman tulevaisuudenkuvan, miltä näytän sitten mumsana. 😉 Eilinen viikatemiesuni ja koulusta tullut viesti, että tytär oli kaatunut suorilta jaloilta ja […]40 thoughts on “Maailman suloisin pallero!”

 • Onpa Nuudeli suloinen, värikin tuollainen kaunis "strawberry blond". Oma hamsteri Hammu ja aavikkohiiri Siru olivat niin atkija, etteivät ne oikein osanneet chillailla.

 • Ihana Nuudeli!

  Totta kai on postauksen ja useammankin blogikirjoituksen arvoinen lemmikki mikä hyvänsä.

  Olen kiitollinen lapsuudenkodin kasvatusperiaatteesta, että lapsen pitää saada kasvaa eläinten kanssa. Meillä oli koiraa, kissaa, pupua ja viiriäisiä.

  Eniten tulen muistelleeksi Laku-kissaa, joka eräänä viikonloppuaamuna puski herätyskelloa, kunnes kellotaulu sojotti minuun päin, ja toisena nosti kynnellä varovasti yläluonta todetakseen, olenko tajuissani. Meidän versio lääkärileikistä.

  • Kiitos sinä ihana ja Nuudeli kiittää myös. 💛❤️💛

   Olen niin samaa mieltä. Lapset oppivat kunnioittamaan eläimiä, eivätkä pelkää myöskään niitä.

   Voi Laku-kissa, miten fiksu tapaus.

   Ihanaa päivää Anna❤️☕🌞☕❤️

 • Oih miten ihana Nuudeli onkaan! Pikku eläimistä rakkain minulle on ollut Tea-gerbiili, mutta kuvien otto siitä oli aika vaikeaa. Tea kuoli silmieni alla kuten Eero, mutta vanhuuteen – Tuija

 • Ihana Nuudeli!😍Niin söpö!
  Minulla on ollut samanlainen hamsteri 15-vuotiaana. Suru oli kova, kun se kuoli.
  Meidän lapsilla on ollut kääpiöhamsteri.
  Onhan se söpöläisiä.

 • Meillä on ollut kaksi ikimuistoistoista hamsteria Onni ja Pipari, kummatkin venäjän kääpiöhamsuja. Kaikista rakkain minulle on kuitenkin ollut meidän pupu Prinsessa. Hieno neiti, todella nimensä veroinen 😃
  Nuudeli on niin suloinen ❤️❤️
  Ihanaa lauantaita Tiuli!

 • Nuudeli pääsi asumaan kotiin jossa on hyvä olla <3 Monta iloista vuotta hamsulle! Mulla sydämen voi ihan viedä mikä eläin tahansa, vaikka pieni koppakuoriainen vaikkakin on hyönteinen 😉

 • Suloisista suloisin Nuudeli!
  Minulla oli teininä Mökö-kultahamsu. <3
  Ja Nuudeli nauttii kuvaushetkistä niinkuin meidän Bunny konsanaan! =)
  Ihanaa viikonloppua teidän pesueelle!

 • Voi mikä pikku hamu teillä onkaan
  Ja kuinka kauniit nappisilmät hänellä on.
  Eläimet on niin ihania.
  Meillä on ollut kaks hamsteria ja kaksi rottaa.
  Ensimmäinen rotta saapui meille yllättäen. Nuorimmainen oli isänsä kanssa sen hakenut eläinkaupasta.
  Ehkä, jos oisin tiennyt sen tulosta, olisin sanonut jyrkästi EI
  Kun näin sen, sanoin etten ikinä koske moiseen otukseen, mutta kuinkas kävikään..
  Minä ja rottapoika nukuimme sohvalla päiväunia yhdessä. Rottapoika mun kainalossa pää olkaani vasten. Meistä tuli kavereita. Itku tuli, kun poika sitten yllättäen kuoli.
  Nyt meillä on sitten Lyyli kissa.
  Mun mielestä maailman ihanin kissa.
  >Leenalii

  • Voi eihh miten suloinen tarina. Itsekin jännään rottia, mutta samanlaisia ihanuuksia nekin siinä missä muutkin karvapallerot.

   Ihanaa päivää Leena❤️💮💛💮❤️

 • Ihana hamsteri! Itselleni kaikki eläinpostaukset ovat toivottavia ja kiinnostavia (paitsi hämähäkit ja skorpionit). Hamsterit eivät ole tuttuja, itselläni on ollut vain kissoja, mutta vaikuttaa tosi hurmaavalta lemmikiltä. Toivoisin omaa postausta kaikista teidän eläimistä.

 • Ihana kirjoitus ja onnea koko perheelle uuden perheenjäsenen johdosta. <3

  Itselleni on tietysti rakas Herra Karvajalka se kaikkein rakkain lemmikki, vaikka lapsuudessani meillä olikin koiraa, kissaa ja kania.

  Mukavaa viikonloppua <3

 • Ihana Nuudeli. Hellyttävät kuvat.
  Taitaa tosiaan olla linssilude tämä söpöläinen.
  Kyllä eläimet voivat vallata sydämen. Isot ja pienet. Tietenkin kaikki omat karvakamut ovat olleet ja ovat niitä "maailman ihanampia".
  Kaikkea ihanaa viikonloppuunne!

 • Voi millainen söpöliini Nuudeli❤ kyllä eläimet ovat lähellä sydäntä. Itsellä ollut kissoja ja parasta aikaakin. Ovat ne persoonia. Iso tai pieni niin vievät sydämen.

 • Onpas Nuudeli söpöläinen!
  Ja ihanan värinen – ihanhan tässä nousee eläinkuume 🙂

  Kaikenkokoisiin ja -näköisiin eläimiin voi kiintyä.
  Tyttären jo edesmennyt gerbiilinelikko oli kertakaikkisen valloittava lauma, vaikka se ei koskaan kunnolla käsikesyyntynykään.

  Ja omista eläimistäni ensimmäinen kissa Rasmus, suuri maine coon -uros, ei unohdu ikinä.

  • Kiitos niin paljon ❤️🤗❤️eikä ole koolla väliä, kun eläinkaveria rakastaa. ❤️

   Ihana nimikin Rasmus ❤️sydämeen jää aukko, eläinystävät elää niin vähän aikaa❤️

   Ihanaa päivää Marika ❤️

 • Kaunis hamsteri! Minun ensimmäinen eläin oli hamsteri, mutta en tykännyt kun se koisi päivät ja piti hirveää elämää kun yritin nukkua. Sittemmin on ollut 5 marsua ja niistä tykkäsin tosi paljon, kun nukkuvat öisin ja olivat tosi seurallisia hamsteriin verrattuna, oppivat mm. nimensä. <3 Kivaa uutta viikkoa reissun jälkeen!

  • Hihi niin ne yleensä tekee. 😍Marsut ovat varmasti seurallisempia. Marsua meillä ei olekaan Huom. Vielä ollut

   Ihanaa päivää Katja ❤️🤗❤️

 • Voi kuinka söpö hamsteri teille on muuttanut. Kyllä eläimet vallottavat sydämet:) Meiltä löytyy kissoja, koiria, pupuja sekä kanoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud