Kepein kuvin ja aavistuksen synkin mielin

Mitä kaikkea on taas ehtinyt pyöriä mielessä. Ilmastoahdistus, Ebola, joka tulee ja pyyhkii 90% prosenttia ihmisistä pois, sillä luonto kyllä korjaa ja hoitaa omansa. Suomen syntyvyyden lasku vaikka juu ihmismassan tulisi pienentyä, mutta syntyvyyden lasku Suomessa ei ole hyvä asia.

Sähköautojen ajaminen tulevaisuuden vaihtoehdoksi ja mistä se sähkö sitten saadaan, sieltä töpselistäkö oikeastiko, sehän tulee tarkoittamaan lisää ydinvoimaloita? Entäs sähköautojen ympäristöä rasittavat akut. 

Miettii asioita niin tai näin, niin väkisinkin tuntee toivottomuutta. Tavallaan toivoo, että joku mullistus tulisi, sillä sillähän asiat ratkeaisivat. Kenties siirtyisimme takaisin oravannahkatalouteen, omavaraistalouteen ja asiat palaisivat alkujuurilleen, lohduttavaa tavallaan, mutta kamalan pelottavaa. 

Sitten kun vielä mietin, että meidän lapset tuntevat tämän ahdistuksen moninkertaisena ja en tiedä miten heitä suojella uutisoinnin ylikuormitukselta. Toisaalta kuinka paljon on hyvä suojella ja kuinka paljon on hyvä toimia esimerkkinä ja laajentaa seuraavan uljaan sukupolven tietoisuutta. 

No mutta tälläisiä täällä alitajunta taas pyöritellyt ja nämä mietteet pyörivät taatusti ihan kaikkien meidän mielessä. Kuinka muutenkaan. 

No mutta asiasta pinnallisempaan. Koska kepeää murehtimistakin valittevasti on, ihmismieli on siitä kummallinen. Kepeää murehtimista mahtuu elämään niin kauan, kuin ne vakavat murheet tai vaikka mahdollinen sairastuminen vievät kaiken tilan ensimmäisen maailman turhilta ongelmilta. 


Eilen mietin hetken, että voinko julkaista Instagramissa tätä ilon täyttämää kuvaa, sillä tämän kuvan nappaisi meidän aikuinen tytär ns. salaa, tilanteessa jossa asukuvahommelit oli  onnellisesti ohi. 


Mietin, altistanko itseni taas hammashaukkujalle, joka vuosia piikitteli hampaistani, että tee niille jotain, ne ovat aivan hirveät ja mene nyt hyvä ihminen oikojalle. Noh suoria hampaita kun ei voi oikoa, vaan tosiaan nuo etuhampaiden sivuhampaat ovat lyhyemmät kuin etuhampaat eli implantit niihin voisi laittaa, mutta haluanko?


En ole koskaan pohtinut hampaitani, että tässäkö on nyt yksi Suomen karmeimmista hammasrivistöistä ennen, kuin anonyymi alkoi niistä nakertamaan ja vuosien ajan. No nyt sitä sitten miettii, että pitääkö antaa anonyymille valtaa, että pitää vaan esittää, ettei mikään tunnu missään. 

Välillä tuntuu enemmän ja välillä vähemmän. Kiusaajan olisi hyvä ottaa huomioon, vaikka tämä ei nyt tällä kertaa itseäni koske, että kiusattava ylipäänsä voi joskus olla aivan aallonreunalla ja yksi piikki joltain vieraalta voi olla se viimeinen sysäys. Kyllä kiusaajalla on vastuu, vaikka seurausta ei näkisikään omin silmin.

Eli edelleenkään ei olla päästy niin ihon alle, että lähtisin tässä laittamaan 2000e hammasimplantteihin. Koska olen itse oikein tyytyväinen hampaisiini, ne on terveet, suorat ja valkoiset ja niiden ei tarvitse olla täydelliset, siksi että ne vastaisivat jonkun toisen ihmisen kauneusihannetta ja vieläpä ilkeän ihmisen. Nyt jo ääneen vähän naurattaa koko asia!

Oma kauneusihanne on, ettei täydellinen rypytön ihminen jenkkihymyllä ole se juttu, vaan ihminen jossa on jotain rosoa ja pilkettä, johon tarttua kiinni. En nyt tällä sitten taas väitä, että vastaan tälläistä täydellistä rosoista ihmistä, koska omaan epätäydellisen hammasrivistön vaan ihan sitä, ettei minulle ole mikään juttu tai itsetunnollinen asia, että tavoittelisin täydellisyyttä. 

Mutta silti on päiviä, jolloin haukku tekee haavan, sitä on alttiimpi arvostelulle. Kuka toisin väittää, on ihmenainen tai ihmemies. Olen nähnyt itsevarmojen ihmisien antavan hyviä neuvoja, ”älä välitä”, mutta kun arvostelu osuu heihin, niin johan nousee rumba.
Minulle on myös moneen kertaan neuvottu, älä näytä ulospäin mielenpahoittamista, mutta miksi esittäisin muuta kuin olen.

Heh ohessa hassu esimerkki. Tällä viikolla tuli kiva kutsu, jossa luki ”paikkoja rajoitetusti.” Mietin siinä sitten, mikä on sellainen aika, että kehtaan laittaa viestiä ”olen tulossa”, etten vaikuta liian innokkaalta. Päätin sitten heti toppuutella itseäni, mitä ihmettä mietit, viestiä menemään vaan, mitä oikein pelailet. No viestiin sitten  kirjoitin ”olenkohan ensimmäinen.”

Vastaus tuli ja siinä luki ”kyllä olit ensimmäinen.” Josta tunsin hetkellistä noloutta. Mutta jokuhan on aina ensimmäinen ja jos ei vastaa vikkelään, voi mennä onnensa ohi. Mikä hassu pulma. 

Meninpä sitten vielä vastaamaan ”heh olenpa minä innokas, mutta mitäpä turhaa esittämään coolimpaa kuin on.” No tämähän toki meni jo Bridget Jones tyylisen selittelyn ja hölmöyden puolelle totta tosiaan. 

Vilpittömästi tuo on kuitenkin motto. Kun alan kipuilemaan mitä muut ajattelee, voinko hymyillä niin, että kitapurjeet raikaa, koska tuolla voi olla ihminen, jonka hammaskauneusihannetta en vastaa tai tuolla voi olla ihminen, joka nauraa, onpa tuo innokas hölmöläinen siellä, kun vastaa niin vikkelään viestiin. 


Niin jos näillä ajatuksilla itseään alkaa rajoittamaan, voi laittaa säpet suoraan kiinni ja lukita itsensä kotinsa suojaan ikiajoiksi. 


Aina tulee olemaan ihmisiä, jotka eivät tykkää, joita ärsytän, joiden mielestä omaan kamalan hymyn, olen vaikka mitä, vaikka se ylinnokas herhiläinen. Aamukahvilla Henriikka kerran minulle viisaasti sanoi, ”mutta sehän on heidän ongelma, eikä sinun.” 

Ah kiitos, voin kantaa murhetta maapallosta, lasten tulevaisuudesta ja omista ekologista teoista, mutta en voi kantaa murhetta jatkuvasti siitä, miellytänkö vai enkö miellytä jotain muuta ihmistä, oli kyseessä sitten oma habitus tai mielipiteeni. Sillä jos sammutan ja piilotan osia itsestäni ja vaimennan oman ääneni, minusta tulee vain hiljaa tuulessa sammuva liekki. 
Joten eilen kun bongasin itseni vielä Vauva.fi palstalta, sillä siellä jollain ihmisellä on aikaa miettiä meikäläisen ajankäyttöä. Jos vieraalla ihmisellä on energiaa miettiä toisen ihmisen ajankäyttöä ja kirjoittaa siitä vielä hih julkiselle palstalle, niin ehkä siinä kohden kannattaa  alkaa miettimään sitä omaa ajankäyttöä ja käyttääkö aikansa rakentavasti. 

Tätejäkin siellä arvosteltiin, miten pukeudumme ja meikkaamme niin räikeästi ja ai kamala, olemme blondanneet hiuksemmekin, miten karmeaa. 


Heh kyllä on ensimmäisen maailman ongelmia ihmisillä, jotka käyttävät aikaansa muiden ihmisten arvosteluun ja vielä niin pinnallisista asioista. Maapallo on täynnä räikeästi pukeutuvia, meikkaavia ja blondattuja hiuksia ja erilaisia hammasrivistöjä. 

Joskus on ravisteltava itseään, kun huomaa menevänsä liikaa muiden miellyttämisen imuun. Kun pelko ottaa vallan, kun joutuu miettimään pidetäänkö minusta. Näinä hetkinä on hyvä rohkaistua ja olla vielä rohkeammin oma itsensä, se aidoin minä. 

Voi näyttää, että kiusa välillä sattuu, välillä tuntee häpeää, välillä sitä on jokainen kyykyssä. Mielestäni tämä jos mikä vahvistaa. Analysoida, purra poikkipinoon asiat ja ymmärtää se, etten voi kantaa vastuuta siitä, mitä muut ajattelevat minusta, voin vain kantaa vastuuta siitä miten kohtelen itse muita ihmisiä. 

Joten näillä mietteillä, kirjoitelkoon Vauvapalstalla kukin mitä haluaa tai hammashaukkuja haukkukoon taas, te ette voi määrittää minua, te määritätte vain itsenne ja vahvistatte sen ikävän seikan, että te olette kiusaajia. 

Maailmassa on suurempia asioita murehdittavana, kuin ottaa vastuuta siitä absurdista yhtälöstä, että kaikki ihmiset tykkäisivät minusta.  
Miten siellä, samaistumispintaa? Aiheuttaako jokin kiusaaminen sellaisen reaktion, että alatte pienentämään itseänne? Ette ehkä hymyile enää samoin tai uskalla sanoa ääneen asioita, joihin joskus on joku tarttunut. Mitä tänä päivänä uskaltaa sanoa somessa, kun aina joku löytää asiasta jotain kiusattavaa tarttumapintaa?

Miten päästä irti tälläisestä ajatuksesta, olla antamatta valtaa muiden ihmisten negatiivisille mielipiteille? Miten olla potematta koko ajan myöskään maailman tuskaa? 

Pohditteko tälläisiä, että vaikutinko liian innokkaalta, miten himmentää innokkuutta, ettei innokkuus näyttäisi nololta. Tulisiko olla coolimpi vai olla vaan oma hömelö itsensä? 

Ilon kautta viikonloppuun vaikka vähän synkistelyksi meni. Täällä tänään miehen työpaikan 60 vuotisjuhlat ja toki taas jännittää, kuten aina, mutta hyvinhän kaikki menee, kuten aina. <3


69 thoughts on “Kepein kuvin ja aavistuksen synkin mielin”

  • Ihan oikeasti blondataanko me oikeasti hiuksia? Voi herranen aika sentään. Kehdataan käyttää meikkiäkin tässä iässä 😂

  • Siis… Onko jollakulla aikaa miettiä tuollaista? Jösses nyt taas ihmiset! Miten kellään on aikaa miettiä tuollaisia?

    Tosin kyllä sitä pohdin välillä olenko liian innokas johonkin, teenkö asiaa oikein ja muutenkin. Eikä se ole helppoa olla oma itsensä, Hesarissa oli (tilaajille tosin taisi olla vaan) häpeästä ja mitä se aiheuttaa. Pisti miettimään kyllä, miten monesti jotain on käyttänyt tekemättä tai sanomatta häpeän takia.

    Ihana Tiia ole oma itsesi vaan! Olet juuri täydellinen tollaisena kun olet ❤️

    • Jotkut kuluttavat aikansa muiden elämän murehtimiseen, toiset oman elämän kehittämiseen.

      Kyllä häpeä on aikamoinen jarru, josta yritän ravistella irti. Koko ajan se onnistuu paremmin.

      Kiitos ja kiitos samoin ihana Satu. Olen onnekas, koska olen saanut tutustua suhun livenä ja ollaan nautittu ne nepskiruoatkin yhdessä. Olet ihana. <3

      Kivaa uutta viikkoa teidän perheelle. <3

  • Aivan ihana kuva tuo ensimmäinen! Ja en osaa käsittää miksi jonkun mielestäsi hampaissasi olisi jotain vikaa. Nehän ovat täydellisen valkoiset ja hyvät. Tuo nopeasti vastaaminen on minuakin välillä mietityttänyt. Tarkoitan sitä kun joku vaikka facebookissa kommentoi jotain julkaisuani ja minä satun juuri samalla hetkellä olemaan facabookissa, niin vaikka tykkäisin kommentista niin tuntuu hölmöltä heti reagoida siihen. Joku voi vaikka luulla että roikun koko ajan siellä! Tuo kuva jossa pidät mukia kasvojen edessä on myös jännä.
    Oikein kivaa juhlailtaa teille!

    • Jokaisella on toki oma kauneusihanteensa, eikä siinä mitään. Mutta en ymmärrä täydellisyyden tavoittelua tai miksi minun tulisi olla täydellinen jollekin ja vielä jollekin ikävälle, heh niin absurdi yhtälö.

      Juu tiedän tuon tunteen, mutta usko vaan, muut ei näitä ehdi miettiä, kuin me, mutta tunnistan niin tämän tunteen.

      Kiitos kovasti ja oikein ihanaa uutta viikkoa Kristiina. <3

  • Voi eikö niillä vauvapalstalaisilla ole ne vauvat, joita pitää hoitaa, kun ne vaan roikkuu netissä ja arvostelee. 🤣 Mutta hei, mäkin olen sulle usein sanonut, että älä välitä, sillä tiedän, että kiusaajalle ei saa näyttää, että sattuu, sitähän se haluaa ja saa siitä itselle sairasta nautintoa. Toki se kurjalle tuntuu, että haukutaan, tiedän kun olen saanut itse lapsena sen kokea. Mutta mitä muuta neuvoa sitä voisi antaa🙄
    Toivotan kuitenkin mukavaa iltaa ♥️

    • Heh sitä mieti joskus, miten ihanat palleroiset vauvat ja vauva-sivusto, voi olla ilkeyden esikartano.

      Sanotaanko, että eilen nauratti, kommentteja tuli vielä kaikkiaan neljä, mutta joskus nipistää kommentit ja selvästi huomaa, että jonnekin alitajuntaan on jäänyt, että voiko tälläistä kitapurjeet heiluu kuvaa laittaa, koska altistaa itsensä taas vinoilulle. Kuten tässä myös kävi. Mutta tälklä kertaa, jotenkin vaan naurattaa eli kyllä riippuu niin omista fiiliksistä, että osuuko vai ei. Mutta ajattele, vaikka kuinka olisi inha fiilis, ei koskaan tulisi mieleen kiusata jotain netissä tai muutenkaan.

      Ihanaa uutta viikkoa Minna. <3

  • Hei, eikö kukaan ole arvostellut myös hiustesi pituutta? Minulla(kin on ikää ja pitkä tukka) ja kahvipöydässä yksi naapurin rouvista tiedusteli olenko ajatellut leikkuuttaa tukkani lyhyeksi. Niinpä, 50-luvulla tytöt leikkuutivat lettinsä mennessään naimisiin 🙂
    – Seijahannele

    • Hei Seijahannele <3 Ei vielä, mutta eiköhän sekin päivä vielä koita. 🙂 Sanotaanko, että karkea läpileikkaus suomalaisesta naisesta, on lyhyet hiukset permanentissa, silmälasit, se Marimekko paita ja kesällä tarrasandaalit ja ei siinä mitään, mutta ei kaikkien tulla olla samanlaisia, sellainen on tylsää. Joten annetaan vaan kutrien heilua ja ihmisten puhua, ne puhuu muutenkin, jos ei hiuksista, niin jostain muusta. 😉

      Kivaa uutta viikkoa. <3

  • Itse en juurikaan meikkaile (laiskuutta),mutta katselen ihastellen sinun ja monen muunkin bloggaajan kauniita,iloisia, (kts.ed.kommenttini)meikattuja kasvoja. Tuntuupa oudolta nuo anonyymin arvostelut,kun aina löytyy vaan negatiivista,lopettaisi jo,niin tekis itselleen sen suurimman palveluksen!Ja hei;Hymyile siellä juhlissa ihan koko kauniilla kasvoillasi💕😀😁 .Pitäkää hauskaa!t.nimim. hampaat framille🤗

    • Juurikin näin, kukin tavallaan. Enkä itsekään arkena meikkaille ja heh olen jopa ollut leffassa aamutohvelit jalassa. Meikkaan kun menen jonnekin, mutta pääasiassa en juuri liitele, vaan monesti kaikki jutut sattuu yhteen päivään. Eli viikossa meikkaan aika harvoin, enkä tykkää meikkaamisesta kuin aniharvoin ja silloin pitää olla ruhtinaallisesti aikaa ja oikea mielenlaatu.

      No tähän postaukseen pukkasi neljä viestiä samalta anolta ja tuumi, että olen huomionhakuinen. Nauratti oikein, että kukahan sitä oli eilen huomiota vailla. Mutta kaikenlaista hiihtäjää, ei välitetä niistä vaikka heikkoina hetkinä voi nipistääkin.

      Kivaa uutta viikkoa Pipsamuori. <3

  • Voi jestas, että joillakin on aikaa pohtia muiden blondaamisia ja menoja. Olette Maijun kanssa juuri niin hyviä sellaisina kuin olette. Äläkä vain suunnittele ikinä tekeväsi terveille hampaillesi mitään. Itseäni ottaa päähän omat huonot hampaat ja olisin niin iloinen, jos omat hampaani olisivat terveet.

    Mukavaa viikonloppua <3

    • Hihi juu kaikenlaista, kauheat blondatut hiukset. Sanaton!

      Kiitos sinulle Mannilainen ja arvostan niin paljon tervettä hammasrivistöä ja sitä faktaa, että on vain yksi paikka.

      Mukavaa uutta viikkoa sinulle. <3

  • Joku joskus sanoi minulle, että silloin vasta on tunnettu bloggaaja, kun löytää itsensä Vauva.fi palstalta. Onneksi olkoon siis 🙂 Minäkin löydyin sieltä kerran, siellä kovasti pohdittiin, miten mieheni on aivopessyt minut olemaan kanssaan ja myös, että en ole kelvannut suomalaiselle miehelle!!! Huoh! Kyllä nuo kiusaamiset muistaa, vaikka niiden ei varsinaisesti antaisikaan vaikuttaa. Oot upea ja muusta hitto viis <3

    • Hehe sitäkö se on. Mieluiten kuitenkaan en olisi siellä, jotenkin tahma tarttuu ja Vauva.fi on törkyisyydessään suorastaan ällöttävä.

      Ei ole totta, vallan aivopessyt ja hei on siinä ihmisillä hommaa, kun muiden asioita pitää analysoida, kirjoittaa julkiselle palstalle ja toivoa selvästi vielä, että siitä alkaa moniketjullinen henkilön ryvetys, josta eivät itse pidä. Että saavat muut mukaan tähän ilkeyteen. Ällöttävää kerrassaan. Keitä nämä ihmiset ovat, mikä ajaa heitä?

      Kiitos sinä upeuspakkaus itse ja oikein sydämellistä uutta viikkoa Outisein. <3

  • Toi eka kuva susta on ihanin ikinä��
    Äläkä ikinä implanttaa hampaitasi tai mitään muutakaan kohtaa itsessäsi. Sä oot aivan täydellinen…niinkuin me kaikki muutkin❣
    Äläkä enää koskaan mene vauva.fi-palstalle. Siellä ei juuri äly kuki��

    • Oi ei, sydämelliset kiitokset sinulle Susanna. <3

      En implanttaa, ehkä luomet saatan poistaa ja jos lippaluomet alkaa roikkua silmien yllä, niin kaiketi niille on sitten pakko tehdä jotain.

      Hih en enää mene ikinä, sillä likainen tahmeus tarttuu ja kuka sitä haluaa ylleen. Hyh.

      Ihanaa uutta viikkoa Susanna ja kiitos paljon. <3

  • Voi kyllä Tiia, samaistumispintaa löytyi tekstistäsi. Kyllä muiden kritiikki jälkiään jättää, vaikka miten yrittäisi olla välittämättä. Mutta jos joku kokee tarvetta kommentoida muiden ulkonäköä, se kertoo mielestäni vain heidän pienuudestaan ja ajatusmaailman köyhyydestä. Mutta helppohan se on muille sanoa, ettei kannata välittää. Sitten kun osuu omalle kohdalle, tuntee hetken olevansa ihan maan matonen ja miettii, että ajatteleekohan kaikki minusta noin. Silti olen sitä mieltä, että kyllä ne kurjatkin fiilikset saa paljastaa. Ihminen on kiinnostava aitona itsenään ja kyllä siihen kuuluu myös surua. Nauttikaa illasta!

    • Se menee juuri näin ja joskus menee enemmän ihon alle, joskus naurattaa. Eilen nauratti, kun ano laittoi peräti neljä viestiä. Jaoin sitten Faceen yhden älykkäimmän niistä ja niinhän siinä sitten kävi, että syntyi kollektiivinen hykerrys. Ei julmuudella vaan absurdiuden päivittelyllä.

      Olen samaa mieltä, että kurjatkin fiilikset saa paljastaa, se on inhimillistä ja miksi pitäisi esittää iloisempaa tai vahvempaa kuin on. Halua vapaasti olla juuri sitä mitä olen.

      Oikein sydämellistä viikkoa sinulle Hanna. <3

  • Luota siihen, että Vauva-palstalla(kin) kirjoittelee vain muutama hiukan vinksahtanut, omaan elämäänsä kyllästynyt entinen koulukiusaaja(väkivallantekijä), joka ei ole päässyt tavastaan eroon edes aikuisiän kynnyksellä. Suurin osa ihmisistä on hyväntahtoisia lukijoita. Nuo Vauvan muutamat kirjoittelijat jaksavat länkyttää kymmeniä ja satoja kommentteja eräästä toisestakin bloggaajasta, mutta jos se heidän pahaa oloaan jotenkin lieventää, niin parempi antaa heidän purkaa sisintään sitten siellä. Sinulla ei ole mitään hävettävää todellakaan. Ihanaa, kun jaksat olla juuri sinä. Olet niin paljon parempi ihminen kuin nuo reppanat, muista se aina. Olet luonnollisella tavalla hiukan höppänä ja säilyttänyt leikkivän lapsen sisimmässäsi hyvällä tavalla. Nuo kiusaajat taas eivät ole koskaan vielä edes kasvaneet aikuisiksi. Toki terapia voisi auttaa heitäkin kasvamaan, mutta jos ei edes tiedosta omaa pienuuttaan, niin tuskin älyävät hankkiutua ammattiauttajan pakeille. Ihanaa viikonloppua sinulle ja halauksia!
    Sari N. (fanisi)

    • Olen samaa mieltä ja tässä on kyseessä yksittäinen ja sama henkilö, joskus ehkä toinen. Koomisinta on ollut, kun ano on vastannut anolle eli itselleen. Näen Google Analyticsistä paikkakunnat mistä nämä viestit tulee, joten….

      Hyvin sanottu, kiusaajan persoona on kehittymätön. Jos lapsi kiusaa, se ei ole hyväksyttävää, mutta se, että aikuinen kiusaa, se on jo isosti noloa ja hävettävää.

      Monesti on kyseessä se, ettei jotain itselle salli ja miksi ei salli, voi johtua kasvatuksesta. Sitten kun toinen ihminen kehtaa toimia vastoin sitä, mitä itselle ei salli, syntyy kauhistu ja tuomitseminen ja tunne, miten toinen kehtaa. Viisas ihminen tunnistaa tälläisen käyttäytymismallin ja alkaa irrottautua siitä, ymmärtää, että vika on itsessä eikä ärsytyksen kohteessa. Jotkut taas tosiaan jäävät sinne juna-asemalle, eivät kehity, eivät mene eteenpäin ja vika on aina muissa. Tämä on surullista, jos mikä.

      Sepä se, mm. narsismista sanotaan, että sillä on hyvä paranemisennuste, jos henkilö saadaan terapiaan, mutta henkilö joka ei kykene näkemään vikaa itsessään, ei ole autettavissa ja tässä on se pulma.

      Oikein sydämellistä ja ihanaa uutta viikkoa sinulle Sari ihana ja kiitos viisaista saoista ja siitä, että sinä ja te kaikki tuotte sitä luottamusta, että viisautta ja hyvyyttä on niin paljon enemmän, kuin pahuutta. <3

  • Mä olen miettinyt monesti noita sinunkin haukkujia. Että miten jollain on oikeasti aikaa ja energiaa tuollaiseen? Täytyy olla pikkasen tylsä elämä näillä. Minä en ole edes kiinnittänyt sinun hampaisiin mitään huomiota ja nyt kun katsoin niitä, en todellakaan näe mitään huonoa��. Siis normaalia puhtaamman suun ja oikein pirtsakan naisen. Voi helvetti, kun olisi joskus kiva tavata noita nettien lahopäitä.

    Mukava lukea aina sun juttuja, kiva katsoa myös kuvia. Useat vaatteet olen sinun innoittamana ostanut. Lisää kaikkea tätä, etenkin sinua itseä! Tsemppiä pahvipäiden kommenttien lukemiseen����

    • No kyllähän siinä ylimääräistä aikaa on ja paljon, ehkä jopa tylsistyminen. Eilen oli aikaa jopa neljän kommentin verran ja pitkin päivää eli tuolla on henkilö, joka ei päättänyt vaikka tarttua kirjaan, keittää itselleen teetä, kilauttaa kaverille, mennä ulos happihyppelylle tai leffaa tai miettiä syntyjä syviä, miksi ajattelen muista negatiivisesti. Vaan hän käytti aikaansa täällä pyörimiseen ja mollaamisen. Surullista ja kehittymätöntä ja suorastaa kiusallisen noloa.

      Nettien lahopäät ns. ovat yleensä tuttuja, naapuri tai joku muu läheinen. Harvemmin sitä niin isoa inhoa tuntee ihan täysin ulkopuolinen. Aika hyvin mekin Maijun kanssa olemme jyvällä, kenen kengässä kivenä puristamme. 😉

      Kiitos mielettömän paljon Terhi kauniista sanoista ja ihanaa, jos täältä on löytynyt myös inspiraatiota, sillä iloa on ihana jakaa, oli se mitä tahansa.

      Superia viikkoa sulle. <3

  • Kiusaamisesta mulla ei ole kokemusta (oletan, että olen niin tollo, etten ole huomannut, kun joku on kiusannut). Mutta tuosta innokkuudesta: itte ajattelen aina, että toimin niin kuin itse toivoisin muiden toimivan. Tosin tiedän, että tämä ei välttämättä ole sikäli viisasta, että ihmiset toivovat eri asioita. Mutta luulen, että tässä innokkuusasiassa suurin osa ajattelee samoin, siis että jos esim. esittää kutsun, toivoo, että muut ilahtuneena tulisivat. Siksi vastaan aina just ja heti ja mahdollisimman innokkaasti. Samoin jos kirjoitan johonkin kommenttia, toivoisin, että kommentistani oltaisiin kiinnostuneita – siksi vastaan kaikkiin saamiini kommentteihin heti, kun ne huomaan. Samoin olen niin innostunut kuin osaan, kun saan jonkun lahjan, koska minusta itsestäni on niin kivaa, kun minun antamastani lahjasta innostutaan.

    • Mahtava näkökulma, innokkuus voi olla toiselle kiitos. <3 Olet empaattinen ja osaat olla toisen saappaissa ja tiedät myös omien tunteitten kautta, mikä sinusta tuntuu hyvältä, tuntuu myös toiselta ja tätä hyvää haluat laittaa kiertämään. <3 Tätä oli iloa lukea ja sain uutta kulmaa tuohon omaan innokkuuteen. Ei sitä tarvitse himmata vaan hyvä on olla aina oma itsensä, eikä myöskään liikaa pohtia.

      Oikein ihanaa ja sydämellistä viikkoa sinulle ja kiitos. <3

  • Hei, miksi haukkua haukkujia.Anna olla vaan ja jos olet tyytyväinen itseesi ja työpaikkaasi hyvä niin.

    • Hei, ei tässä haukuta haukkujia. Analysointi, jota kaikki ihmiset terapeuttisesti harjoittaa, ei ole haukkumista. Jos sanoisin samoja asioita, mitä haukkujat sanovat minusta, sitten voitaisiin todeta näin. En halua loukata heitä, en ketään, haluan ymmärtää ja toisaalta en halua ymmärtää, koska en voi, enkä osaa.

      Se, että totean haukkujien olevan ilkeitä tai että heillä on ensimmäisen maailman ongelmia, on selkeä fakta, ei haukkumista.

      Mutta viisaita sanoja ja olet aivan oikeassa, mutta kunpa elämä ja ihmismielen kulku olisi noin yksinkertainen, mutta kun ei se vaan ole, kuin aniharvoilla, että aina voi vain antaa olla.

      Ihanaa viikkoa sinulle. <3

  • Luin ja leukani loksahti aina vaan alemmaksi… Miten ikävästi jotkut ihmiset voivat toisia ihmisiä kohdella! Miten paha olo heillä mahtaakaan olla! Kaikista maailman uskonnoistakin löytyy yhteisenä tekijänä ajatus siitä, että jokaisen tulee kohdella muita ihmisiä niin kuin haluaa itseään kohdeltavan ❤️

    Itse nautin sinun ihanasta, pirteästä blogistasi kauniine kuvineen. Ja kauniista blogin pitäjästä. Rakasta itseäsi ❤️ sinä ihana ❤️

    Minun mottoni on "Olen hassu, mutta hassuja tarvitaan aina" ❤️ Ole sinäkin rohkeasti vähän hassu ❤️ Ja peeäs: minä en blondaa, peitän harmaani lämpimän ruskealla sävyllä ❤️

    • Juuri se empatian puute, voi johtua lapsuuden kokemasta, että itse on ollut kiusattu. Mutta toki viisaat ihmiset pyrkivät tästä käyttäytymismallista pois, ymmärtävät mitkä seikat ovat johtaneet siihen, että toiset ihmiset herättävät ärsytystä tai miksi heitä on halu panetella. Sitten on niitä, jotka jäävät asemalle pörräämään, huutelevat miten muissa on vika, miten maailma on heille velkaa ja nämä ihmiset ihmettelevät, miksi ihmiset eivät viihdy heidän seurassaan ja viha kasvaa vain lisää.

      Vastuun ottaminen omasta käytöksestä, se on kasvu aikuisuuteen ja kehittymiseen paremmaksi ihmiseksi, johon kaikilla meillä on elämänkulkuinen matka, mutta pääasia, että matkaa eteenpäin, ei junnaa menneessä tai junnaa paikallaan.

      Kiitos mielettömän paljon kauniista sanoista Rita. <3 Hih juu hiusten värjääminen, sekin voi olla toki jonkun mielestä paheellista, ehkä siksi, ettei itselleen sitä salli tai on lapsuudessa jokin kokemus tai nuoruudessa, että sitä ei ole tälle sanojalle sallittu.

      Oikein sydämellistä ja ihanaa uutta viikkoa Rita. <3

  • Mä ajattelen niin, että ihminen joka tuomitsee muita, on tuomitseva myös itselleen, kun ei muuta osaa. Tällaisille tyypeille pitäisi antaa iso, lämmin, myötätuntoinen halaus ❤️ Myötätuntoa myös sulle ihana Tiia! Ei ole kiva joutua kiusatuksi. Sehän on ihan persiistä! 😔

    • Juurikin näin, mitä ei itselle salli, ei salli muillekaan ja muiden ns. julkea käyttäytyminen herättää ärsytystä, miten tuo kehtaa meikata, pukeutua värikkäästi, nauraa niin, että kitarisat paistaa, koska itse ei kehtaa.

      Ehdottomasti he tarvitsisivat juurikin monta lämmintä halausta ja tunteen, että heillä on oikeus, he saavat elää oman näköistä elämää, eikä muiden määrittämää, kuten meistä jokainen. Kiusaaja on itse kokenut kovia ja kylvää kiusaamista eteenpäin, mutta valitettavasti tälläisessä prosessissa ei voi kasvaa ja viha vain lisääntyy ja vihaaja saa enemmän vihaa ylleen. Tämä jos mikä on surullista. Ehkä löytyy joku kärsivällinen ihminen, joka parantaa tälläisen ihmisen haavat rakkaudella. Toki on ihmisiä, jotka saavat nautintoa ilkeydestä, valitettavasti.

      Hih juu, eilen ano innostui neljän kommentin verran, tälläinen innokkuus kävi jo naurattamaan, mutta huonona päivänä olisi voinut toki tuntua pahaltakin.

      Ihanaa päivää ja haliruttaleita just sulle. <3

  • Toivottavasti juhlat sujuivat mukavasti.

    Ihmiset osaa olla ikäviä. Tuollainen on täydellistä kiusaamista, josta voi huonomman itsetunnon omaavalle jäädä traumat. Joskus miettii, että olisi kiva nähdä noista anoista niiden oma kuva, epäilen, että tokkopa ovat itsekään kovin täydellisiä, ainakin sisäinen kauneus puuttuu, täyttä myrkkyä vain.

    • Oli lämminhenkiset juhlat, kiitos Jonna. <3

      Sepä juuri, se huolettaa, että ymmärtävätkö nämä kiusaajat, että jollekin herkemmälle voi syntyä niin iso trauma, että siitä voi seurata vaikka mitä kamalaa ja surullista.

      Noh eivät taatusti ole, täydellisen viisas tai kaunis ei vaan kiusaa netissä tai muuallakaan, joten kyllähän se kiusaajan "epätäydellisyys" sieltä ensimmäisenä paljastuu. He eivät vain osaa nähdä tätä, lätkivät vain menemään tarkoituksena loukata. Mutta miksi, tätä olisi hyvä kysyä itseltä ja vanhuksena voi sitten miettiä, voinko olla ylpeä eletystä elämästä, elinkö hyvän elämän ja kohtelinko muita kauniisti. <3

      Ihanaa päivää Jonna. <3

  • Jokainen meistä on ainutlaatuinen ja arvokas sellaisena kuin on. Kun tietää olevansa arvokas, ei enää haittaa mitä joku huonosti voiva tai katkeroitunut itsestä ajattelee. Jossain vaiheessa se ei enää heilauta. Sen jättää omaan arvoonsa.

    Nuorempana se kuitenkin haittaa ja häiritsee ja jättää arpia ja jälkiä. Nuori on herkkä ja haavoittuvainen. Ennen kuin elämä vähän ehtii karaista.

    Kiusaaminen tuskin koskaan loppuu kokonaan, koska ihmisellä on taipumusta olla ilkeä. Pahaa oloaan voi purkaa nimettömänä tai ihan omilla kasvoillaankin ilkeitä kommentteja laukomalla.

    Itse jouduin työpaikkakiusaaminen kohteeksi. Työporukan kuullen minulle naljailtiin, minusta tehtiin pilkkaa ja minusta muodostettiin vitsiä. Joskus minulle sanottiin suoraan pääin kasvoja ikäviä asioita siitä miten puhuin tai joistain maneereistani tai jopa ulkonäöstäni.
    Koska siinä vaiheessa elämääni olin tasapainoinen ja itsetuntoni oli terveellä pohjalla, en itse huomannut ilkeyttä ilkeydeksi pitkään aikaan.
    Ajattelin aina, että tuolla ihmisellä oli huono päivä. Tai mielessäni puolustelin häntä, hän ei varmaankaan tarkoittanut mitään pahaa, vaan oli valinnut ikävät sanavalinnat jne.
    Kunnes kerran (kun tätä oli jatkunut jo yli vuoden ajan) yksi toinen aina paikalla ollut työkaveri kysyi minulta kahden kesken, että miten voin olla niin tyyni niissä tilanteissa kun tämä henkilö kiusaa minua kaikkien kuullen. Miksi en anna samalla mitalla takaisin? Havahduin siihen, että hän oikeasti kiusasi minua, eivätkä ne olleet vain epäonnistuneita sanavalintoja. Järkytyin siitä, että en ollut loukkaantunut niistä, vaan ne olivat tavallaan menneet ohi.

    Tuon havahtumisen jälkeen huomasin aina kun tämä henkilö piikitteli minua. Se ei ollut tietenkään hauskaa, mutta annoin sen sittenkin olla.
    Kun henkilö sitten lähti työyhteisöstämme ja irtisanoutui ilman ennakkovaroitusta, olin ainoa, jonka hän kävi hyvästelemässä. Ja kauniisti.
    Uskon, että se oli se anteeksipyyntö johon hän pystyi.

    Yksi vähän surullinen kappale elämässäni päättyi siihen päivään, mutta uskon, että kokemuksena se on ollut kuitenkin tärkeä. Olihan se sitä elämänkoulua. Jos ns. paskaa sataa niskaan, voi sen antaa valua kuin vesi hanhen selästä. Sisintä koskettamatta. Loukkaamatta. Jälkiä jättämättä.
    Tiedän, että kaikki eivät tähän pysty. Uskon kuitenkin, että tähän voi kasvaa. Jos minä olen tähän pystynyt, pystyvät muutkin.

    Olet arvokas. Olet ainutlaatuinen. Toista sinua ei ole koko maailmassa. Olet aarre. Olet jalokivi. Meistä jokainen on.

    Ihania syyspäiviä, sinulle Tiia ja muillekin täällä käyville.
    Mme Dragonfly

    • Juuri näin ja kun tuntee itse olevansa arvokas, ei myöskään kiusaa. <3 Hyvällä itsetunnolla varustettu ihminen ei niin toimi.

      Kiitos, kun kerroit tämän tarinan ja muutenkin kommenttisi on aina kultaa. Mielestäni kertoo sinusta, että omaat hyvän ja terveen itsetunnon, tunnet itsesi ja piikit todellakin ovat tippuneet kuin hanhen selästä. On varmasti tältä työpaikkakiusaajalta vaatinut paljon, että hän on tullut sinut hyvästelemään ja kauniisti. Ehkä olet ollut niitä harvoja, joiden kanssa hän on tuntenut olonsa turvalliseksi ja mahdollisuuden olla se ikävin itsensä. Vaikka tälläinen ei suotavaa olekaan, mutta tavallaan saanut lähimmäisen rakkautta taholtasi tätä kautta. On varmaan myös tuntenut sinua kohtaan lopulta arvostusta, ettet ole lähtenyt hänen tasolle, se on kunnioitettavaa.

      Tuohon voi todellakin kasvaa, mutta itseään on kyllä hyvä katsoa peilistä ja pohtia omia kipupisteitä, mistä juontaa mikin. Tähän ei kaikki pysty vaan jäävät paikalle junnaamaan, mahdollisesti katkeroituvat, syyttävät muita.

      Kiitos kovasti ja samoin sinulle sydämellistä syksyn jatkoa Mme Dragonfly. <3

  • Kasa haleja. Tsemppiä tulevaan viikkoon. Elä anna vaikuttaa. Toisten sanat kertovat vain heistä itsestään. Siitä, minkälaisia ihmisiä he ovat.

  • Ihanan iloinen ja aito kuva tuo on sinusta. Mielummin katson sinun hammasrivistöä, kuin implantteja terveissä hampaissa tai pahempaa; photoshopattuina!
    Maailmanmeno on pelottavaa ja ihmismielen oravanpyörä pelottaa minua ehkä eniten. Se, kun ihmisen on paha olla, pahempi, pahin. Mitä se saa aikaan? Vihaa, katkeruutta, kateutta, vääristyneitä kuvia, mielen sairautta.. ja mitä se kaikki saa aikaan? Eläinrääkkäystä, väkivaltaa, sotaa, varastamista, kiduttamista, seksuaalista väkivaltaa… Tekee niin pahaa! Ja jos mun tekee pahaa, olenko oravanpyörän lähellä? Pelottavaa.. on se vaan työtä yrittää pitää pääkoppa kasassa ja ajatukset positiivisina. Eikös. Iloita toisen puolesta, lohduttaa, tuntea surua toisen epäonnistumisesta. Elää niin, ettei ahneus ota valtaa eikä se ainoa asia maailmassa ole "minä minä minä, mulle kaikki".
    Kauneusihanne, mitä se on? Kauneus on kaikkialla, kaikissa. ja ihanne, se lienee keksittyä. Ainakin ne sairaan laihat ihanteet tai ettei lyhyt ja pyöreä voisi olla ihanne. Tai epämuodostuneet kasvot tai vaikkapa kehityshäiriöinen. Pötyä sanon minä!
    Vauva-palstasta sitten. Mitä uskaltaa edes sanoa? Haluanko päätyä ns. Huipulle? Niin,Kun sä siellä pysyt, olet huipulla. Sinut tiedetään niin hyvin, että liuta äitejä pystyy miettimään vaikka sitä, onko Tiialla suorat hampaat vai ei. Oikeesti!? Se, miten sinä käytät aikasi, näkyy blogissa. Se miten tietyt äipät, joilla oma aika on netissä, käyttävät aikansa, näkyy palstalla. Että silleen.
    Tottakai jokainen terve ihminen tuntee kipua sisällään toisten syytöksistä, haukuista, ilkeilyistä… Se tuntuu ihan yhtälailla, osuuko ilkeily kipeään asiaan vai täysin keksittyyn. Ainakin mulla oli alussa paha olla siitä, kun mietin, mistä moiset syytökset kumpuavat ja mitä mä olen tehnyt väärin. Enhän edes tiennyt silloin vielä, että anoilu on jokin vitsaus blogeissa. Viisautta on olla lähtemättä siihen peliin mukaan kostamalla tai vastaan sanomalla. Sä olet,Tiia, kaunis ja eloisa pakkaus, joka osaa pitää huolta myös itsestään lasten lisäksi. Sulla on menestyvä blogi, yhteistyöt kivoja, punatut huulet ja keräilymukit, matkustelet, syöt herkkuja illanistujaisissa.. ihan sama, onko sama herkkukuva tänään ja 10 kertaa myöhemminkin, riittää, että on. Siinä on 11 kertaa herkkukuva joka ärsyttää vähintäänkin 11 kertaa. Tottakai sä herätät kateutta. Sulla "on kaikki hyvin. Sulla on kaikkea!". Mutta eihän ne haukkujat näe totuutta. Totuutta siitä ihmisyydestä, että jokaikisella ihmisellä on myös huolet, surut, pelot. Kyllä! Myös maailman rikkaimmalla, miss maailmalla, meidän pressalla, naapurin sedällä, kirjaston tädillä, sinulla ja minulla, anonyymihaukkujilla… Ja jos kerrot niistä, olet valittaja. Huoh.
    No niin. Minäpä lopettelen tältä erää. Muiskis ja ihqua iltaa Disney prinsessa Tiiulille. Hih. Terkuin einiinsalainenkaaniloisuutesiihailija

    • Kiitos, kiitos ihana Viltsu. <3

      En osaa oikein tuohon sanoa, joskus 30 vuotiaana oli tosiaan kriisi, masennus, mutta sen jälkeen ei mikään taistelu tai epäonni ole vienyt pohjille tai katkeraksi vaikka hetkittäin on ollut todella paha olo tai vuosia. Olen pikemminkin käpertynyt silloin, en jaksaisi ajatella muuta maailma, saatikka huudella ihmisille julkeuksia.
      En myöskään koe, että yksikään onnistuminen olisi vienyt tilaan, että tulisi olo minä minä ja mulle kaikki. Ehkä se neljän lapsen äitiys ja monet tapahtumat, jotka laittaneet kyykkyyn opettaa, aina olen ollut vähän nössö. Pikemminkin ihmettelen miten tälläinen ihme voi tapahtua ja oliko tämä ainutkertaista, jos hyviä asioita tulee, kaikki on myös katoavaista. Mutta ymmärrän myös, etteivät kaikki ajattele näin, ei toimi näin.

      Se miten käytän aikaani, siitä näkyy osa blogissa, murto-osa. Muuten elämä on tavallista perhearkea kaikkine iloineen ja murheineen. Mutta näistä en valitettavasti voi kirjoitella, koska niihin liittyy muita ihmisiä. Mutta todellakin miten käytän aikani, blogiin toki ja kaikkeen muuhun tavalliseen.

      Niin viisaita sanoja, haukkujat eivät näe kaikkea, mutta viisas kyllä ymmärtää, että mitä somessa näkyy, se on murto-osa kokonaiskuvasta. Uskon vahvasti siihen, että jos ihmiset aidosti pääsisivät astumaan toisten saappaisiin, olisivat he paljon tyytyväisempiä tämän jälkeen omaan elämään.

      Mikä blogin parhaita puolia on, on te. En jää yksin, surut, murheet ja myös kiusatuksi tuleminen ovat yleismaailmallisia ongelmia, joilta kukaan ei säästy,

      Sinä ihana Viltsu, lämminsydäminen ja mitä parhain esimerkki siitä, miten joillekin vastoinkäymiset on voimavara empatiaan ja muiden ymmärtämiseen, eivätkä katkeroitumiseen. Olet super. Mitä sydämellisintä viikkoa halausten kera. <3

  • Kyllä kielteinen ja etenkin asiaton kritiikki jättää arven, vaikka kuinka yrittäisi olla välittämättä. Aina on joku, joka kokee tarvetta kommentoida suosittujen henkilöiden ulkonäköä ikävään sävyyn. Se kertoo enemmän kommentoijasta kuin sinusta, minkä varmaan tiedätkin. En voi sanoa; älä välitä, kun itsekin pahoitan mieleni vastaavista kommenteista. Miksi pitäisi olla näyttämättä innostumistaan? Eiköhän kutsun esittäjä vain ilahtunut, kun kutsu ei kaikunut kuuroille korville.
    Oikein ihanaa uutta viikkoa Tiia!

    • Viisaita sanoja ja niin se on, että maailman typerin sanonta on: ei haukku haavaa tee.

      Oikein ihanaa uutta viikkoa sinulle aina viisas ja sydämellinen Kirsti Kaija. <3

  • Ei taida sellaista teräsihmistä ollakaan, jota kiusaaminen ja kielteinen kritiikki ei ainakin jollakin tapaa koskettaisi. Ehkä silläkin tavalla, että päättää visusti olla välittämättä asiasta. Visusti ja tiukasti. Haavoittuvuus kuuluu ihmisen elämään. Se tekee meistä inhimillisiä. Eikä sinun hampaissasi ole tosiaankaan mitään vikaa.

    • Kiitos viisaista sanoista ja kyllähän se joskus nipistää ja joskus vähän kovemmin. Joskus jopa ei tiedä itkeäkö vaiko nauraa. Minusta ei ole noloa myöntää, että sattuu ja ilkeilijät jättävät arven. Tästä postauksestahan tämä vakiano innostui toki ja jätti eilen peräti 4 kommenttia, mikä jo nauratti vaikka enemmänkin olisi pitänyt sääliä tuntea.

      Kiitos kovasti Marja ja ihanaa viikkoa sinulle. <3

  • Sillon ku oon jotenkin epävarma ittestäni, huomaan miettiväni, että oonko liian sitä tai liian tätä ja häpeän tunteet nousee herkästi pintaan. Sitte ku tajuan, että jaa, tää kumpuaa nyt mun epävarmuudesta, ni se on jotenkin helpompi sietää se koko homma. Sitte voi olla rauhassa innokas tai mitä ikinä. Tajuaa, ettei se ookaan niin vakavaa.

    Kyllähän se niin on, että koska aikuiset kiusaavat niin paljon toisiaan, niin siksi myös lapset ja nuoret sitä tekevät. Ottavat mallinsa aikuisilta, että tollanen käytös ja kommentointi on ok. Aikuiset pitäis saada kuriin. Vika ei oo kiusatussa, vaan aina kiusaajassa. Ja sen näyttäminen ja kertominen, että kiusaaminen sattuu, on täysin ok. Ei tää maailma muutu tai kiusaaminen lopu, jos tekojen seurauksia ei näe missään. Kiitos, kun kerrot omista kokemuksista!

    • On niin totta, että ihmisellä on kausia. Välillä tuntee olonsa vahvemmaksi, välillä sitä on heikko ja maan nielemä.

      Olet viisas, juurikin tuo kyky tulkita mistä tunteet kumpuaa, mistä ne johtuu. Kaikilla ei ole tätä kykyä ja tälläinen pohdinta on elämän pituinen matka.

      Se on juurikin näin, näitä asioita ei voi lakaista, eikä kiusatun tule tuntea häpeää. Ilkeilijöiden sanat eivät saa määrittää meitä.

      Kiitos kovasti tästä, vaikka ano olikin sitä mieltä neljän kommentin kera, että olen huomiohakuinen. Heh tuli kyllä olo, että kuka se vasta huomiota hakeekin. 😉

      Sydämellistä uutta viikkoa LauraKatarooma. <3

  • Netin höpöttöjät kannattaa jättää omaan arvoonsa. Olt upea energinen hauska aikuinen nainen ja heitä vaan kismittää kun uskallat elää elämääsi omalla tavallasi. Jatka samaan malliin 🙂

    -Nina-

    • Yleensä se menee niin, mitä itselle ei salli, ei salli muille.

      Ihanaa uutta viikkoa Nina ja sydämelliset kiitokset sinulle viisaista sanoista, lämmittää. <3

  • Se että on coolisti ihan oma hömelö itsensä on parasta. Kaikissa meissä on hyvää ja pahaa, kukaan ei ole täydellinen, ei myöskään he jotka siellä vauva.fi sivustoilla kirjoittelevat. Kuinka paljon energiaa ja aikaa ihmiskunnalta meneekään hukkaan kun pohditaan ja seurataan toisten asioita, kiusataan ja saadaan siitä kiksejä. Jos kaikki tuo energia saataisiin valjastettu yhteiseen hyvään, voisi vihreä pallommekin paremmin <3 Iloa viikkoon Tiia <3

    • Niin on, se että on aito pakkaus kaikkine hassutuksineen, eikä salaa ja piilota näitäkään puolia. Itseään ei tarvitse hävetä ja itselle saa ja pitääkin nauraa.

      Olisi kyllä mahtava voima, jos kaikki viha ja ilkeily valjastettaisiin hyvään tai energiaksi.

      Oikein sydämellistä viikkoa sinulle Onneli ihana. <3

  • Maailman tuskaa ja ahdistusta on koettu täälläkin ja yrittänyt omin pieninkin teoin tehdä hyvää ja tuoda uskoa <3 Omaan järkeeni ei koskaan tule minkäänlaista tajua tai ymmärrystä siihen miksi pitää kiusata ja negatiivisesti märehtiä muiden asioilla, ulkonäöllä tai ominaisuuksilla. Ja vielä mennä jollekin palstalle tekemään ihan älyttömiä keskustelun avauksia tai jatkaa jonkun toisen kiusaamisketjua. Vaikka kuinka olisi vahva ja "hyväitsetuntoinen", niin kyllä ei ole mieltä ylentävää päätyä lukemaan itsestänsä viha- ai missä lie päissään lauottuja kommenteja. Ihanan iloisia kuvia ja kauniit hampaat, varmasti moni vaihtaisi oman hammasrivistönsä sinun täydellisen hohtaviin hampaisiin : )

    • Ja teettekin <3

      Hih no niinpä, aikamoinen vaiva on lähteä vauvapalstalle kirjoittamaan siinä toivossa, että muut innostuisi ja syntyisi oikea haukkumaketju. Ymmärrän kyllä, jos ihmiset jollain turvatulla yksityiselle sivulla pohtivat jotain, silloin kun on tapahtunut rikkomus tai kaltoin kohtelua, mutta siinäkään tapauksessa en ymmärrä sitä, että tätä rikkojaa pilkataan vaan hänen tekoa voi analysoida, mutta itse ihmistä, hänen ulkonäköään ym. asioita ei saa haukkua.

      Kiitos niin paljon ja ihanaa uutta viikkoa. <3

  • Kieltämättä kaikenlaanen kiusaaminen tuntuu tosi pahalta, kuin poljetaas maan rakoon.
    Täälä myös ajatukset myllerrykses.

    Sinun ihanat kuvat taas saa mielen ilooseksi ♫♥
    Ihanaa päivää Sinulle Tiia ♥♥

    • En vaan ymmärrä miten noin ihanaa ihmistä ja positiivista voidaan kiusata, mutta ehkä juuri siksi. Sinä olet kaikkea sitä, mitä negatiivinen ihminen ei ole ja kun ei hän itselle salli näitä tunteita ja tunteiden näyttämistä, niin ei kestä muita onnellisia ihmisiä.

      Olet ihan paras, muista se. Ihanaa uutta viikkoa Marja-Terttu <3

  • ..ja minun ensimmäinen ajatus kuvastasi oli, että ai kun nätit hampaat 🙂
    Ja nuo sinun kuvat on väriterapiaa tähän aina vaan sataa ja on pimeää-oloon. Kiitos

    • Oi ei, kiitos. 🤗Kai hampaat jakaa mielipiteitä. 😅

      Kiitos mielettömän paljon kauniista sanoista ja ihanaa syksyn jatkoa räntäsäästä huolimatta. ❤️😘❤️

  • Siulla on kiva blogi ja pidän paljon kirjoitustavastasi. Harmittavaa on se, että sie elät ihan hirveen epäekologisesti ja jaat sitä mallia ahkerasti muille. Missä ovat muovittomat pakkaukset esimerkiksi hiustenhoitotuotteissa? Miksi et eläinrakkaana boikotoi merkkejä, jotka tunnetusti käyttävät eläinkokeita testatessaan tuotteita? Miksi saastutat ahkerasti Itämerta laivamatkoilla ja ennen kaikkea risteilyilläsi? Miksi lähes jokaisessa postauksessa on uusia vaatteita? En usko siun vaatteiden olevan niin huonoja, etteivät ne kestäisi käyttöä ja sen vuoksi joutuisit hankkimaan jatkuvasti uusia vaatteita? Etkö sie mieti millaista esikuvaa sie tyttärillesi annat? Kerskakulutus on OK? Miun mielestä näitä asioita ei ees voi selittää sillä, että saat yhteistyössä tuotteita, sillä jos sie oikeesti haluisit elää eettisesti ja luontoa kunnioittaen, voisit tietysti kieltäytyä yhteistyöstä.

    Muuten ihan kiva blogi menee vähällä pieleen.

    • Hei, kiitos palautteesta, joka on annettu melko rakentavalla tavalla, arvostan.

      Tiedostathan kuitenkin, ettei blogini ole ekologisuus blogi, joten mietin tässä, että käytkö antamassa vastaavaa palautetta miljoonille muillekin blogeille, joissa on kulutusta, myös naapureille, ystäville, kanssaihmisille, miksi juuri minulle? Sillä en nosta häntääni ekoteoillani, yritä esittää parempaa kuin olen. Kommenttisi tarkoitushan ei ole olla toki ilkeä vaan muuttaa maailmaa eli olet varmasti barrikadeilla kaikkialla ja koko ajan?

      No mutta kuitenkin, talomme lämmitetään maalämmöllä, takat ja sauna lämpiää puulla. Toki itse maalämpö pyörii sähköllä, mutta maalämpö on tällä hetkellä kaikkein ekologisin lämmitysmuoto.  Kaikki kierrätetään ja olemme tehneet vuoden aikana ankarasti näitä kierrätyskeikkoja eli näissä puhutaan isoista energian säästöasioista, kuinka moni suomalainen voi sanoa tällä hetkellä samaa?

      Olen tosiaan käyttänyt kesäkuusta lähtien Botanicals hiustenhoitotuotteita, joissa suurin osa purkeista on kierrätettäviä, vaikka tämä vastaus menee jo nippeli-inttämiseksi. Pointti kuitenkin on, että ekologisuus on jatkuvia valintoja ja pyrkimystä parempaan vaikka myös huonoja valintoja tulee tehtyä.  

      Euroopassa ei ole eläinkokeita ja esimerkiksi jättiyhtiö L'Oreal tekee ankarasti työtä Kiinassa eläinkokeiden lopettamiseen. Isojen yritysten panostusta tarvitaan, jotta maailmassa loppuisi eläinkokeet kokonaan.

      Olen joutunut laittamaan suurimman osan vaatteista kiertoon ja hankkimaan itselleni uusia vaatteita, koska vartalo on ikääntyessä niin paljon muuttunut, tästä olen myös kertonut blogissani. Joten on ollut pakko hankkia uusia vaatteita tämän kesän ja syksyn aikana. Siksi niitä on nyt ollut tavallista enemmän, mutta vanhat vaatteeni ovat saaneet onnellisen uuden elämän, kuten tulevat saamaan myös nämä uudet ja tulevat pitkäaikakäyttöön, eikä hetkelliseen kerskakulutukseen.  
       Tyttäret olen opettanut kirppistelemään ja kotimme koostuukin kirppiskerroksista, niin monet matot, kuin esineet, purkit, kirjat ja myös vaatteet. Kun menemme ostamaan tyttärille vaatteita tai luistimia, menemme ensin kirppikselle, joten koen, että olen erittäin hyvä esikuva tyttärilleni.   

      Tässä päästään juuri siihen, että mitä ihminen loppupeleissä uskaltaa antaa itsestään, miten näkyä, kun aina löytyy ihminen, joka tuomitsee, joka ei edes tiedä kokonaisuutta? Saarna herättää helposti vastarintaa ja paras ekologisuusteko jokaisella on se, että pyrkii toimimaan mahdollisimman hyvänä esimerkkinä itse eli tässä toki viittaan sinuun, sillä itse en ole väittänytkään olevani täydellinen.

      Minun mielestä minun ei tarvitse selitellä asioitani, ei puolustella, koska en ole näillä asioilla myöskään koskaan kehuskellut. En nostanut häntää, että olemme isoissa asioissa tehneet meidän perheille hintavia valintoja, kuten valitessamme maalämmön ja puulla lämmitettävät takat ja saunan. Veikkaan, että perheemme hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi, kuin monen keskivertokuluttajan. Me emme myöskään syö juurikaan lihaa eli olemme vähentäneet lihan syöntiä runsaasti.

      Mietin, että sinähän saat loputtomasti kirjoitella tälläisiä kommentteja eri bloggaajille tai sanoa ihmisille, naapureille, tuolla kadulla, miten muut ihmiset elää ja on ja miten ihmisillä on elämä pielessä, koska meitä väärin eläviä on niin paljon.  

    • Tärkeintä on pyrkimys ja teot, että tekee niitä jatkuvia parempia valintoja. Maailma muuttuu hiljaa ja toki laivayhtiötkin pyrkivät etsimään luontoa vähemmän kuluttavia vaihtoehtoja eli maailman on myös pakko muuttua. Mutta ei se maailma sillä tavalla pyöri, jos kaikki lakkaisivat kuluttamasta, matkustamasta jne. Kuka ratkaisisi tästä juontavan työttömyyden? Eli parempaan on pyrittävä ja yritysten tulee etsiä vähemmän kuluttavia vaihtoehtoja, kaikki ei tapahdu sekunnissa. Mutta toivoakseni suunta on oikea ja vaikka ihmiset tekevät myös vääriä valintoja, pyrkivät ihmiset, maailma ja yritykset siihen, että mahdollistuu helpommin tehdä niitä oikeita valintoja.  

      Kiitos vielä kauniistakin sanoista, vaikka rivien välissä tässä arvosteltiin eläinrakkautta, äitiyttä eli tätä kautta niitä elämän suurempia ja tärkeimpiä asioita, enkä tätä pitänyt kovin tyylikkäänä. Eli näissä lauseissa olisi kyllä voitu puhua itse asiasta, eikä mitätöidä vaikka äitiyttä, minkälainen esikuva olen, pointin voi rakentaa muullakin tavalla.  

      Tässä kommentissasi ei käynyt lainkaan ilmi, minkälainen on sinun hiilijalanjälkesi, kotisi lämmitysmuoto, kierrätystottumukset ym. Koska mielestäni se ihminen, jolla on varaa heittää se ensimmäinen kivi, sen ihmisen tulee elää täydellistä elämää itse ja katson täydellisen elämän maapallon kannalta olevan sellaisen ihmisen, joka elää  omavaraistaloudessa, kasvattaa ja valmistaa ja kierrättää kaiken itse. Maailmaahan ei muuteta tälläisillä kommenteilla, sen varmasti ymmärrät vaan toimimalla itse esimerkkinä, kuten vaikka Greta Thunberg, jolla on tekojensa eli toimimalla itse esimerkkinä, varaa arvostella meitä kaikkia. Lisäksi kommentin anonyymiteetti vesittää myös sen painoarvoa. Ilmastoteoille ja ekologisuudelle tulee antaa kasvot. 

      Mukavaa syksyn jatkoa sinulle. 🙂

    • Juuri vastasin erään toisen bloggarin hieman vastaavankaltaiseen viestiin hänen kommenttiboksissaan, joten en viitsi toistaa sitä uudelleen. Vaikutat melkoisen nuorelta ja idealistilta, joka on sinällään todella hieno asia, mutta kannattaa muistaa idealismissaan, mikä on se tavoite. Siitä ei ole kenellekään hyötyä, että tehdään ilmastopolitiikkaa, joka tekee ihmisten elämän mahdottomaksi tai rajoittaa liikaa ihmisten elämää. Sellainen ei yksinkertaisesti toimi ja loppupleissä se kääntyy ilmastoidealismia vastaan (kuten jo nähdään). Ole siis kiltti ja jätä tällaiset yksittäisille ihmisille suunnatut kommentit ja käytä energiasi vaikkapa keräämällä roskia luonnosta, ompelemalla vanhoista lakanoista ostoskasseja tai ihan vaan vähentämällä netissä roikkumista, koska sekin on yksi hiilijalanjälkeesi vaikuttava asia.

      Sen verran lainaan omaa tekstiäni muualta, koska Tiiakin otti saman asian esiin. Jokaikinen meistä jättää jälkeensä hiilijalanjäljen –kuka isomman kuka pienemmän, mutta se koostuu meillä kaikilla eri asioista, joten emme voi tuomita toisiamme kun emme oikeasti tiedä mistä kunkin jalanjälki muodostuu. Esimerkiksi jos minulla on pieni maalämmöllä lämmitettävä asunto Rovaniemellä, ostan kaikki vaatteeni kirpputoreilta tai muuten jo useampaan kertaan ostettuina, enkä syö lihaa, mutta samaan aikaan lennän useamman kerran viikossa Helsinkiin töihin, niin hiilijalanjälkeni voi olla itseasiassa suurempi kuin ihmisen, joka asuu etelämpänä samankaltaisessa talossa, ei käytä autoa kuin satunnaisesti, ei juuri lentele, mutta syö lihaa ja ostaa uusia vaatteita tms.

      Minä en ainakaan voi ihmisestä päällepäin sanoa mikä hänen hiilijalanjälkensä on suhteutettuna vaikka sinuu tai minuun, joten en lähtisi ketään syyttelemäänkään. Harva meistä elää kuten opettaa eli Suomessa alle promille ilmastoahdistuneista elää kuitenkaan kuten esimerkiksi Pentti Linkola, mutta suuri osa meistä kuitenkin katsoo oikeudekseen tuomita muita. Sitä kutsutaan viherpesuksi ja oman egon pönkittämiseksi.

    • Kiitos tästä ja tosiaan jos henkilö on kovin nuori, ikä johon kuuluu ehdottomuus, niin se ymmärretään toki.

      Monesti ihmiset eivät vain ymmärrä mistä puhuvat, eivät tiedä kokonaiskuvaa, kunhan vain syyttelevät sanoja villeinä, tutkimatta omia tekojaan ja myös omia motiivejaa. Näinkö maailmaa muutetaan, että yksittäiselle henkilölle tullaan kertomaan se jokin oma totuus, joka on vielä mahdollisesti kaukana totuutta.

      Maailmaa muutetaan omilla teioilla toki ja sillä, että yritykset ottavat vastuutta, jota me myös vaadimme heiltä ja hiljakseen alkaa tulla koko ajan parempia vaihtoehtoja meille kaikille. Kuten kirjoititkin, ehdottomuus kääntyy ilmastoidealismia vastaan.

      Vaikka on vielä pitkä matka siihen, että tulokseni olisi toivottava, jos keskiverto hiilijalanjälki on 10300 ja jokaisen tulisi puolittaa hiilijalanjälki keskiverrosta, niin olen suht hyvällä tolalla. Koska se kokonaisuus ratkaisee.

      Voisikin sanoa, näytä minulle hiilijalanjälkesi, niin minä näytän sinulle omani.

      Sepä se, harvapa elää kuten opettaa, toki voi luulla elävänsä, mutta se saattaa olla aikamoinen itsepetos.

      Kiitos kovasti tästä järjen äänestä ja oikein mukavaa syysviikkoa sinulle. <3

      Tästä kiinnostuneena tein hiilijalanjälkitestin, alkoi sen verran kiinnostamaan. Keskiverto suomalaisen hiilijalanjälki on 7200-10300 välillä ja omalla kohdalla sain vastaukseksi kaikkine risteilyineen ja shoppailuineen 6600 eli keskivertoa vähemmän. Suunta on siis oikea vaikka vielä paljon parannettavaa toki on.

  • Voi Tiia et pysty etkä kykene miellyttämän kaikkia maailman ihmisiä, et edes meitä blogien lukijoita tai kirjoittajia. Aito sinuus on kaunista sekä saat asioita, elää monessa ja se saa monet kateellisiksi. Täällä tämä yksi mikä on kateellinen, silti en IKINÄ lähtisi ketään kiusaamaan. Sitä saa mitä tilaa.
    Itseluottamus saa välillä kolauksen jostakin tapahtumasta tai vieraan ihmisen kommentista. Sulla on ihana perhe tukena. ja kyllä Tiia voit olla yhtäaikaa hömelö nolo ja ensimmäinen joka on ihan täpinäissään suuri hymy huulillaan kaunista hammasrivistöä näytellen.
    Kivaa viikkoa täältä Tiia!

    • Näinhän se Marika on, ei kukaan pysty, aina on ihmisiä jotka eivät tykkää. Ei saa antaa vaikuttaa, mutta kaikilla meillä on heikot hetkemme, se on vain inhimillistä.

      Kateus voi olla voimavara, inspiraation lähde, hei minäkin haluan, teen omaa juttua ahkerammin. Negatiivinen kateus on sitä, että tullaan piikittelemään ja haukkumaan ja tälläinen on sekä noloa, että surullista. Eli sepä juuri se, vaikka kuinka on elämä potkinut, eipä ole koskaan tullut mieleen purkaa omaa pahaa oloaa muihin tai huudella vaikka vieraille ihmisille netissä, jotta oma olo helpottaa. Tälläinen on kovin keskenkasvuista.

      Kateutta on sinällään ymmärrä, sillä kaikella meillä on murheemme ja ilomme. Tuskin kukaan loppupeleissä haluaisi toisen saappaisiin vaihtaa, mutta pitäisi saada kokeilla, jotta ne omat saappaat tuntuisivat tämän jälkeen mukavemmalta.

      Kiitos sinulle Marika lämmöstä ja oikein sydämellistä viikkoa. <3

  • Aitous on luettavissa riveistäsi ja rivien välistä. Pidä tyylistäsi kiinni! Kateus, ylpeily ja ilkeily ovat kolme karmeinta asiaa, joista ei saa kuin pahaa mieltä ja harmia sekä antaja että saaja. Olen itsekin opetellut kasvattamaan pleksin, jonka läpi arkielämän pistokset eivät tekisi niin pahaa jälkeä. Oma mielentila vaikuttaa paljon. Jos on harmonisen hyvä olo niin kestää enemmän kuin huterassa olotilassa.
    Ihailen sinun taitoasi säilyttää innostunut asenteesi! Sydämellisin terveisin Tuija

    • Sinä ihana Tuija ja kuin myös. <3

      Kyllä se pleksi on koko ajan kehittynyt, jos vaikka ajattelee ihan ensimmäistä anonyymin ilkeää kommenttia vuosia sitten, niin meni yöunet.

      Mutta se on juuri noin, että mielentila vaikuttaa. Harmonisen hyvään oloon ei kukaan pääse tuikkimaan, mutta kukas nyt sitten on aina harmoninen, siinäpä se.

      Vaikka kuinka kertoisin blogissa iloisia asioita, ei voi tietää, murehdinko täällä juuri sillä hetkellä vaikka läheisen asioita. On typeryyttä luulla, että ihmisen koko elämä on blogissa. Mutta toki ymmärrän, että tälläisiä johtopäätöksiä saattaa jotkut tehdä, mutta silloin kannattaa sitä omaa älykkyyttä ravistella ja hoksata, hei kaikilla on murheita ja kukaan ei niiltä säästy tässä elämässä.

      Kiitos niin paljon ja sinulle täältä paljon haliruttauksia. <3 Lämmöllä Tiia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud