Piiloutua beigeen

Piiloutua beigeen
No nyt kävi sellainen juttu, josta en oikein saa itsekään kiinni. Viikko sitten sanoin Kodin Kuvalehden toimittajalle, ettei beige, harmaa ym. ole meikäläisen värimaailmaa vaan kirkkaat kesäiset värit ovat ja pukeudun samoihin väreihin ympäri vuoden. Etten beigestä saa otetta tai inspiraatiota vaikka monet muut näyttävät hillittömän tyylikkäiltä beigessä. 

Noh mitä tapahtuu seuraavaksi, yhtäkkiä iskee hillitön himo saada beigejä vaatteita ja niitä myös kävin hankkimassa. Tänään tunsin koteloituvani beigeihin vaatteisiin hyvin ja tunteneeni oloni turvalliseksi.

Tuntuu hirmuisen hämmentävältä toimia omia ajatuksia vastaan ja vielä näin nopean aikavälin sisällä kääntää  kelkkansa. Siksipä on olemassa sanonta ”vannomatta paras.”

Ei ne beiget tai värikkäät Disney vaatteet, vaan mikä ihmeen käänteisprosessi on käynnissä? Ymmärsin sen, että aiemmin sain Disney vaatteissa häröillä huomaamattomana ja oikeastaan juurikaan ajattelematta kyseisiä vaatteita. Disney vaatteita ja värikkäitä vaatteita oli tullut hankittua, koska ne energisoivat ja toivat iloa. 

Yhtäkkiä Disney vaatteista syntyikin, ei nyt numero, mutta kuitenkin punainen lanka lokakuun Kodin kuvalehden ”persoonallinen pukeutuja” juttuun. Alitajuntaa vissiin alkoi hirvittämään, sillä nyt alkaa tehdä mieli paeta beigeen ja sulautua syyslehtien väreihin, olla huomaamaton. 

En sano, että tämä on tyypillinen sisäisen karhun talviunille projekti. Vaan luulen, että tälläinen äkillinen pieni huomio pukeutumiseni suhteen, joka ei ole ollut koskaan eikä missään vaiheessa nro 1 ja ei ole ollut juuri tapetilla täällä blogissakaan, tuntuu jotenkin hämmentävältä  ja pelottavalta. 

Olen aina pukeutunut raitapaitoihin ja klassisiin vaatteisiin, myös työelämässä paljon beigeen, mustaan ja harmaaseen. Se, että olen tavallinen pukeutuja, on suorastaan iskostunut mieleeni ja yhtäkkiä sana persoonallinen kaikuu kaikessa outoudessaan mielessäni.

Oletetaan ettei aiheena olisi edes pukeutuminen tai beige, sillä sehän on vaan tavallaan tässäkin seuraus mielen oikuista. Vaan on hyvin mielenkiintoista miten ihmismieli toimii. Jos saa huomiota ja vielä sellaisen asian tiimoilta, jota ei ole oikein itsekään ajatellut, asiasta voi hämmentyä ja seurata henkinen krapula ja tulla halu piiloutua maan alle, oli asia mikä tahansa. 
Oli miten oli, olen hämmentynyt siitä, että viikko sitten oli aivan toiset ajatukset. Viikolla risteilyllä aloin kyllä kiinnittämään huomiota, että ryhmäkuvissa omat värikkäät vaatteet, muiden pukeutuessa syksyisempiin sävyihin, alkoi omaan silmään näyttää oudolta eli minä sittenkin haluan kuulua ryhmään, enkä kulkea omia polkuja.

En ymmärrä miten tässä näin kävi, kävi vaan, mutta väkisinkin taustalla kaikuu tuttu häpeään liittyvä tunne. Toki ei beige sulje pois värikkyyttä ja voi olla erilaisia päiviä, mutta oli tämä silti jännä juttu ja jos en tätä olisi lähtenyt analysoimaan, olisin saattanut kulkea enemmän vielä kohti beigen värin tuomaa turvaa ja antaa alitajunnan ja jonkin asteen häpeän tunteiden määrätä valintojani. 

No niinpä, tulisipa taas kesä ja saisi pukeutua punaiseen paitaan tuumii myös Nalle Puh. 

Olkoon beige hyvä turvaväri ja turvaakin välillä tarvitaan, sen tietää nallekarhutkin, jotka vaipuvat talviunille.  

Miten siellä, mikä on teidän turvaväri, huomaatteko muutoksia pukeutumisessa vuoden aikojen vaihtuessa tai mielialojen vaihtuessa? Huomaatteko tekevänne alitajuntaisia ostopäätöksiä, niin että asiat tapahtuvat suorastaan tiedostamatta? Oletteko muuttaneet mieltä äkkiä,  ymmärtämättä oikein edes miksi tai ymmärtäneet syyn tähän muutokseen ja onko teillä jokin turvavaate tai turvaväri?

Iloista viikon jatkoa kaikille ja hei kaikki värit ovat kauniita. <3
35 thoughts on “Piiloutua beigeen”

 • Sinulle kyllä sopii tuo beigekin, olet upea nainen♥ Minulla ei taida olla oikein mitään varsinaista turvaväriä, tai olisikohan sittenkin pinkki/musta:) Kesäisin tulee kyllä käytettyä värejä enemmän. Vuodenaikojen myötä tulee kyllä välillä mieli "uudistua" ja silloin saattaa vaikkapa hiusten väri muuttua hyvinkin radikaalisti:) Värit ovat välillä kivaa piristystä! Mukavaa viikon jatkoa♥

  • Oi ei kiitos niin paljon. ❤️

   Värit kyllä tuo voimaa ja energiaa ja toivoisin, että osaisin värikkäästi pukeutua myös talvella.

   Ihanaa päivää Päde🤗

 • Hyvä ihme miten ihanasti sulle sopii beige ja hameen toffeeväri! Aivan ihana yhdistelmä ja olet niin upean näköinen Tiia <3
  Minulla taitaa olla ympäri vuoden niitä samoja värejä, hiekkaa, mustaa, armyvihreää, valkoista, farkkua. Niitä höystelen sitten vuodenajan mukaan jollain extravärillä. Nyt olen ihastunut takeissa värikkäämpiin versioihin, kuten tyrninoranssiin, mistä kirjoitinkin juuri. Löytyy myös vaalean sininen ja vihreän keltainen takki. Jos käytän muuten värejä, niin ne ovat yleensä ripauksina asusteena tai yläosana. Olen todennut, että tämä on helppoa ja myös edullista, kun niitä voi yhdistellä keskenään eikä tule riitasointuja. No, ei se aina niin edullista kuitenkaan ole, koska tulee hankittua uutta tuon tuosta.
  Ihanaa perjantaita heleys! <3

  • Kiitos sinä ihana ja aina niin tyylikäs Maarit❤️❤️❤️

   Se vaaleansininen takkikin on niin ihana😍 se on totta, että klassisiin sävyihin on helppoa yhdistää asusteilla värejä. Tällä ajatuksella olen sisustanut meidän kotona, mutta pukeutumisessa laajemmin värejä.

   Ihanaa sunnuntaita tyyliguru❤️🤗❤️

 • Eihän Sinun tartte piiloutua. Puetpa minkä färiästä asua päällesi, olet aina yhtä tyylikäs ja kauniin näköinen. Turvaväristäni en tiedä, mutta kesällä vaaleat ja kirkkaat färit, talavella tummemmat ☺

  Ihanaa viikonloppua Sinulle Tiia ♫ ♥ ♫

  • Oi ei, mutta kiitos kovasti. 🤗

   Näin se monesti menee, että talvella tummemmat.

   Ihanaa päivää Marja-Terttu ❤️❤️❤️

 • Minusta beige on kaikkea muuta kuin turvaväri. Se on äärimmäisen eleganssin väri. Osittain jo siksi, että se on väri, jossa kaikki virheet näkyvät, ja jopa korostuvat, ja beige vaatii siksi kantajaltaan erittäin hyvää itsetuntoa, toisin kuin esimerkiksi musta tai sen lähikaveri tummansininen.

  Oma turvavärini onkin juuri tummansininen, jossa joskus haasteellisina päivinä mennään kuorrutettuna ihan päästä varpaisiin. Outoa kyllä, omia turvavärejäni ovat myös punainen ja valkoinen, mutta eri syystä. Punaisessa jakkupuvussa ei kukaan, koskaan, ikinä tule avautumaan mitään negatiivista, varsinkaan jos sen parina on 10 sentin korot ja valkoinen taas rauhoittaa omaa mieltä ja olo on viileän, rauhallisen rentoutunut -kunnes siihen jämähtää ensimmäinen tahra 😂

  Tuo asukokonaisuutesi on muuten ihan mielettömän tyylikäs!!!

  • Oi sain nyt niin paljon uutta ajateltavaa. Kiitos kovasti mielenkiintoisesta värianalyysistä. 🤗

   Täällä punainen ja sininen ovat lempivärejä eli olisikohan ne omia turvavärejä.

   Punaisessa olo tuntuu varmemmalta ja se tuo hyvää energiaa, totta kai kun nyt ajattelen, se myös välittyy muille.

   Valkoiseen voisin pukeutua kesällä kaiket päivät, mutta olen valitettavasti sottapytty. 😅

   Kiitos kovasti ja todella uutta ajateltavaa antavasta kommentista.

   Ihanaa päivää sinulle. ❤️🤗❤️

 • Hah! Vannomatta paras! Mulle on käynyt useasti just noin, ensin "kovaääinisesti" toimitan että keltainen ei ole yhtään mun väri ja kuinka ollakkaan ostan seuraavaksi keltaisen paidan. 🙂
  Mutta, beige on hyvä väri ja sopii sulle mainiosti. Tuo hame varsinkin on kaunis. Toisinaan harmittelen, kun en työssäni voi käyttää hameita.
  Mukavaa viikonloppua! <3

  • Hihi just tämä. 😅 Heti kun vannoo, alkaakin tehdä mieli, ihan hullua. 🤣

   Kiitos kovasti ja ihanaa päivää Kaisa❤️🤗❤️

 • En yhtään kiellä, etteikö olisi TODELLA outoa nähdä sua noin beigessä asussa. 😀 Sopii kuitenkin tosi hyvin. Mä en varmaan äkkiseltään tunnistaisi, jos tulisit vastaan. Meillä kaikilla on kuitenkin värikautemme. Jos palaisin siihen millainen olin parikymppisenä (kaikki vaaleanpunaista), epäilen, etten säkään tunnistaisi mua. 😀

  Ihanaa viikonloppua Tiia. <3

  • Hihi no eikö. Kyllä työelämässä pukeuduin usein beigeen. Ysärinä ei muuta, kuin mustaa, harmaata, tummansinistä ja beigeä ei kuulunutkaan. Ehkä näistä syistäkin kartan suurimpia osaa näitä värejä.

   Niin hienosti sanottu, meillä kaikilla on omat värikautemme. Kun täytin 40v, ostin paljon lilaa ja luumua, jälkikäteen ihmettelin mikä himo näihin väreihin tuli, se oli joku kausi.

   Joo en ihan hevillä osaa suakaan ajatella vaaleanpunaisessa. Hauskoja nämä.

   Ihanaa päivää Jonna. ❤️🤗❤️

 • Beige sopii sinulle todella loistavasti, koko asukokonaisuutesi on kaunis! Itse pidän myös beigestä silloin, kun haluan pukeutua tyylikkäästi. Oma turvavärini on joskus ollut pinkki, nykyään varmaankin musta, siihen on kai helppo piiloutua (?!).Kaunista ja aurinkoista syksyn jatkoa sinulle Tiia! Toivottelee Sari.

  • Oi kiitos niin paljon. ❤️🤗❤️Musta on aina kelvollinen turvaväri ja joskus siihen tekee mieli suorastaan upottautua.

   Oikein ihanaa syyssunnuntaita sinulle Sari ❤️🤗❤️

 • Et häviä joukkoon beigessäkään, tuo asuhan nostaa sinut joukosta näkyviin tyylikkäänä! Kaunis yhdistelmä.

  Maanläheiset värit kuten hiekka, vanha roosa, meleeratut harmaat ja musta ovat omia turvavärejäni. Niissä on mukava olla, vaikka tiedän esim. kirkkaan punaisen sopivan minullle. Kun meikkinikin on yleensä tehty luonnollisilla väreillä, on vaatteetkin helppo matchata meikkin -tai toisinpäin.

  • Oi ei sanaton. Kiitos niin paljon Tuuli. ❤️🤗❤️

   Kirkkaan punainen sopii sulle ihanasti, se mieletön kimono. Mutta ymmärrän nämä turvavärihommelit, aina ei voi eikä pysty pukeutumaan punaiseen.

   Ihanaa päivää Tuuli ❤️🤗❤️

 • Kaunis asukokonaisuus. Sulle sopii beige hyvin. Tuo hame on kyllä ihana.
  Joskus huomaan, että olen pukeutunut tummansiniseen ulko takkia ja housuja myöten. Silloin tekis mieli lähteä vaihtamaan jompi kumpi toiseen väriin.
  Sininen on ollut mulla vuosia sellainen, josta tykkään. En sanois sitä turvaväriksi.
  Mustaa kammoan, vaikka nytkin on Ruskovillan silkkivilla paita päällä. Tai oikeestaan alla, kun on vielä ohut neuletakki. Olen vilukissa. Mutta musta tekee mun kasvot omasta mielestä keltaiseksi.
  Outo väri on myös yksi vihreä sävy, joka mun mielestä käy mulle, johtuisko siitä, että alkuperäinen hiusväri on vähä punertava.
  Tuo turvaväri on siis vähä hakusassa. Pitää miettiä mikä se vois olla.
  Mukavaa viikonloppua
  >Leenalii

  • Kiitos ihan mielettömän paljon. ❤️🤗❤️

   Tummansininen on ihan lemppari, mutta ymmärrän tuon päästä varpaisiin fiiliksen.

   Musta voi kyllä tehdä kalpeaksi ja jotkut värit eivät vaan sovi omalle iholle.

   Vihreä toimii kyllä ihanasti punapigmenttisillä. 😍

   Turvaväri voi vaihdella mielialojen mukaan.

   Ihanaa päivää Leenalii❤️🤗❤️

 • Oikein hyvältä näytät beigessäkin <3 Todellakin huomaan eron pukeutumisessani, kun taas tuli syksy. Minulla sävyt tummenevat kun sääkin tummenee. Turvavärini taitaa olla musta tai harmaa. Olen aika tummanpuhuva tyyppi 🙂
  Ihanaa viikkistä ystäväiseni <3

  • Juu talvi tuo tummat vaatteet ja kesällä suomalaiset herää värien suhteen eloon, niin tuttua.

   Ihanaa päivää Outi❤️🤗❤️

 • Tuo piiloutuminen ei kyllä onnistunut. Säväytät beigessäkin.
  Eikä sinulla ole piiloutumiseen syytäkään.
  Käytän tyttäriltäni saatuja vaatteita. Se, mitä aion tehdä, vaikuttaa vaatteen valintaan.
  Ihanaa viikonloppua Tiia <3

  • En kestä, kiitos paljon ja olet ihana. ❤️🤗❤️

   Niin totta tuo, tekeminen edellä.

   Ihanaa päivää Kirsti Kaija ❤️🤗❤️

 • Beige sopii sinulle hienosti ja samoin kirkkaat värit. Ei ole syytä häpeään jälkimaininkien ristiriitaisissa tunteissasi. Ei taida olla joko tai kysymys, vaan värejä voi aina yhdistellä. Itse en pukeutuisi ikinä kokonaan ja täysin beigeen, koska se ei ole mielestäni enää kaunista vaan menee yli. Turvavärini – jos sellaista ylipäätään on – on tumman sininen. Kokonaan mustaan pukeutuminen on näin äkkiväärästi sanottuna mielikuvituksen puutetta. Kivaa viikonloppua sinulle!

  • Sinä ihana kiitos. ❤️🤗❤️

   Tummansininen on täällä myös ihan lemppareita, joskus pukeudun mustaa kun, mutta en mielelläni. Sitä tuli käytettyä paljon töissä.

   Ihanaa päivää Marja❤️🤗❤️

 • Ihana asu tuo beige. Itsellä ei taida olla mitään turvaväriä, valitsen silti turvallisia yksinkertaisia, helppohoitoisia vaatteita jotka kestää pesua. Yritän pitäytyä syksyn murretuissa sävyissä; burgundyä ostan usein koska tiedän että se sopii. Siksi rakastan syksyä, koska kaupat on pullollaan just mun värejä. Toisaalta pidän kukkaron nyörejä niin tiukalla etten ole tänä syksynä ostanut yhtään mitään vaikka työnikin puolesta niitä hiplailen päivittäin. Jos joskus räväytän ja ostan jotain kuviollista, kyllästyn siihen alta aikayksikön, joten nykyisin jätän ne ostamatta. Joka syksy ihastun yhtä paljon hyvälaatuisiin palmikkoneuleisiin, ja nytkin olen iskenyt silmäni erääseen luonnon valkoiseen jossa on korkea kaulus, ja mä niiiin näen sen mun päällä, mutta epäilen etten osta sitä tänäKÄÄN vuonna. Ovat ryökäleet laittaneet siihen akryylia mukaan. Ei paljon, mutta tarpeeksi aiheuttaakseen närkästystä 😀 Toisaalta tekisi juurikin mieli täysin beigeä asua, päästä varpaisiin, jossa ainoa väriläiskä olisi burgundy huivi. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  • Tämän syksyn muoti on sinua just eikä melkein. Burgundy sopii ihanasti beigen kanssa. 😍

   Palmikkoneuleet on ihan parhaita, parasta aikaa sellaiseen kääriytyneenä. 🤩

   Sieltä se tuli beige asu ja Burgundy huivi, täydellistä. 🤗

   Ihanaa päivää Hanna🤗❤️🤗

 • Sinulle sopii oikein hyvin tuokin väri. Mulla tullut punaisen värin kausi ja myös vihreä on taas suosikkeja tällä hetkellä.

 • Beige on kiva väri välillä ja itsekin käydän sitä toisinaan. Se rauhoittava ja
  yksinkertaisen tyylikäs. Minulla jatkuu punainen kausi – ostin nimittäin
  punaisen takinkin 😀

  Kivaa sunnuntaita Tiia ♥️

 • Ole vaan ihana värikäs itsesi Tiia 🙂
  Tämä maailma tarvitsee enenemmän väriä ja personaallista otetta.
  Mua ainakin piristää kauheasti kun katselen sun värikkäitä kuvia ja asuja 🙂

  Hyvää syksynjatkoa!

  -Nina-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud