Jouluinen Tukholma

*Miia Halmesmaa Flowy dress konjakki saatu Weecos.com
Yksi ikimuistoinen Tukholman reissu taas takana. Vaikka sanaa ”disco” väläyteltiin, niin hyttibileiksihän se meni. Tosin sana ”bileet” on täysin väärä sana kuvaamaan yön pikkutunneille tapahtuvaa jutustelua ystävän kanssa. 

On eräs ystävä, joka aina hyvällä nauraa, kun juon aina reissuilla colaa ja mielin ajoissa hyttiin rauhoittumaan. Laitoin hänelle kuvat yhdestä drinksusta, jotka tilattiin ruoan kanssa ja viestitin, että täällä on sanottu ilmoille myös sana ”disco.” Vastaus kuului, ”hyvä tytöt, mutta kuitenkin olette hytissä klo 21:30.” Hih maaliin meni, sillä olimme hytissä klo 21:38. 

En kestä, vanhuus ei tule yksinään. Noh ei vaiskaan, bilevuosia on takana riittävästi ja ihan parasta laatuaikaa on jutella ilot ja surut, ilman hälinää ja taustameteliä yöpuvussa hytissä. Tähän on tultu ja tätä ei olisi ikinä nuorena uskottu. Mutta eipä sitä nuorena osannut käsittää tälläistä ikää numeroina, luultiin, että nuoruus kestää ikuisesti.

Takana on paljon herkuttelua ja miten tänä päivänä arvostaa enemmän pöytiin tarjoilua, kuin buffaa. Buffa on tosin huikea lasten kanssa. Tavolata ei pettänyt tällä kertaa ja omaksi suosikiksi muodostui sienirisotto ja suussasulava suklaaunelma. 

Tukholmassa ehdimme katsastaa vanhankaupungin, joulutorin, NK:n-ja Åhlensin joulut, Lagerhausin, Sephoran, H&M Homen ja kahvillakin ennätimme käydä. Pettymys oli, ettei tänä vuonna Tukholman Starbucksissa ollut kivoja joulumukeja lainkaan. Oli hopeaa glitteriraitaa, valkoinen muki, jossa hopeisia pilkkuja ja valkoinen muki, jossa hailukalla hopealla tai harmaalla piirretty joulukuusi ja jotain muuta sälää. Missä on piparminttukeppimukit tai joulupukit, jääkarhut, karhut, lumiukot, voi höh.

Tuliaisiksi tuli ostettua Joulutonttu vaahtokarkkeja, jotka maistuvat aivan lapsuuden Jätte vaahtonameilta ja niitä saa muuten Ikeasta tai on ainakin joka joulu saanut. Ritter Rum suklaata, joka ollut lemppari pikkutytöstä. Dröm crisp suklaa uudella nimellä, on samaa suklaata mitä rakastin ala-asteella ja nyt sitä taas. Mikä suuri ilo voi syntyä siitä, että saa maistaa lapsuuden lempimakuja ja ne maistuu yhtä hyvältä yhä. 

Tukholma ei petä, mutta missä on kaikki Tukholman vessat ja etenkin ilmaiset sellaiset. Ai niin nyt muistan, NK:n alakerran ravintolaosastolla on ilmainen vessa, vink vink kaikille. Mutta jos on vinkata lisää ilmaisia vessoja, kertokaa ihmeessä. Sillä nyt kävin tuhmana salaa thairavintolassa vessassa. Kahvilan vessassa oli n. 20 minuutin jono, eli muutkin ovat vessaa vailla Tukholmassa. 

No juu eipäs sentään liioitella, kyllä Tukholmassa vessoja on, mutta ne maksaa kaikki 5 kruunua per käynti. Kellä on tänä päivänä taskut täynnä viiden kruunun kolikoita. Helsingissä vessaan pääsee joka paikassa. 

No mutta, jos ei vessaasioita lasketa, niin Tukholma oli täydellinen tälläkin kertaa. Tämän reissun ja kaiken puhumisen voimin jaksaa pitkään. Tosin tämän reissun tiimoilta oivalsin, etten koskaan voi lähteä Afrikkaan safarille, sillä miten siellä päiväsafarilla villieläinten parissa pääsee vessaan lainkaan. Apua taas on yksi unelma murskattu!

Miten siellä, onko vinkata Tukholman käyntikohteita, jotain kivaa uutta ja niitä vessoja, niiden olemassaoloa taitaa moni kaivata. 

Iloista keskiviikkoa kaikille. <3

Flowy dress’

Tämä mekko on valmistettu tekstiiliteollisuuden ylijäämä materiaalista ja on 100% puuvillaa. Kauniisti laskeutuva ja polvimittainen oversize mekko solmittavalla huivikauluksella. Mekon sivusaumassa on taskut. Mekko on hieman pidempi takaa.


44 thoughts on “Jouluinen Tukholma”

  • Mukava matka teillä tuntui olevan. Muutaman kerran minäkin olen siellä käynyt ja varmaan olen ajanut metrolla siellä eka kertaa muinoin. Minua kiinnostaa vanhat rakennukset ja ylipäätään historia,ei tuo kaupallisuus ollenkaan, mutta sieltä kyllä löytyy meikäläisellekkin mukavia paikkoja,vanha kaupunki kun on. Mukavaa alkuviikkoa Tiia 🙂

    • Ihania vanhoja rakennuksia Tukholma onkin pullollaan ja paljon on tullut ehdittyä katsoa, kun olen asunut siellä ja myös käynyt miljuuna kertaa. Nyt piti keskittyä jouluun, tosin koko reissulta ostin vain yhden joululahjan, enkä mitään itselle.

      Ihanaa viikonloppua Pihakeiju. <3

  • Ihania jouluisia kuvia! Häpeäkseni täytyy tunnustaa etten osaa antaa mitään vinkkejä Tukholmaan. Tänä vuonna olen käynyt tasan yhden kerran Ruotsissa! Kuvittele, asutaan kahden tunnin matkan päässä sieltä eikä kuitenkaan "koskaan" siellä käydä.

  • Ihana jouluinen Tukholma. Tänä vuonnakin harkittiin joulumatkaa Tukholmaan, mutta päädyttiinkin Tallinnaan.

    Hotellien vessat ovat suosikkejani. Itsevarman näköisenä kun purjehtii hotellin aulaan (samalla vaivihkaa skannaillen vessakylttejä), ei kukaan tule sanomaan mitään.

    • Kumpikin yhtä hyvä. <3

      Ehdottomasti tätä aion harjoittaa, mutta missäköhän siinä ytimessä on hotelleja, varmasti ihan siinä hollilla.

      Ihanaa viikonloppua Tuuli. <3

  • Noin paljon kuvia, kiitos!Kai nyt kuitenkin sait tuon nalle/jääkarhumukin kokoelmaasi 🙄
    Huippunätti mekko,ihan kuin sulle tehty,sopivasti tyttömäinen🤗

    • Hih en ostanut sitä nalle/jääkarhumukia, kuvasin vaan. Se on lattelle vähän pieni ja kerään Starbucks mukeista vain joulumukeja ja tuo kun ei ollut Starbucksin, niin olin kovana, hih.

      Kiitos niin paljon kauniista sanoista, sinä aina ilahdutat, lämmittää. Oikein sydämellistä viikonloppua Pipsamuori. <3

  • Ihanat kuvat taas Tiia <3
    Tukholma, etenkään sen vanha kaupunki ei petä.
    Kaikkein useimmin olen käynyt Tukholmassa lasten kanssa ja pieni käsipuolessa olen päässyt jonojen ohi kahviloissa. En siis osaa antaa vessavinkkejä.
    Suloista tiistai-iltaa ja viikon jatkoa!

  • Ihania kuvia! Juuri tuollaisen Tukholman reissun pitää nykyään ollakin. Hyvää ruokaa pöytään kannettuna, paljon iloista rupattelua, mutta mieluiten omassa rauhassa. Discot voi jättää nuoremmille. 🙂

    Kivaa tiistai-iltaa <3

  • Tukholma on aina ihana! Jos johonkin muuttaisin, niin varmaan sinne. Seuraavan kerran ollaan menossa jouluristeilyn merkeissä, eli en aio kokkailla mitään jouluruokia. Paitsi joulutorttuja, kun ne on vaan niin best suoraan uunista tulleina 🙂

    Odotan sitä, että lapset olisivat sen verran isoja, että pääsisi syömään pitkän kaavan mukaan, mutta toistaiseksi joskus se buffakin kutsuu. Eikä ruoassa mitään vikaa, mutta ärsyttää se edes takaisin hyppiminen, kun lapset ei itse osaa vielä hakea.

    Tukholman vessat ovat kyllä ongelma. Muistaakseni kirjastossakin taisi olla maksullinen vessa, kun köyhänä opiskelijana yritin tietty säästää joka asiassa. Ja ihan periaatteessa mun mielestä wc pitäisi kyllä olla ilmainen esim. kauppakeskuksissa. Matkustinpa joskus Ikeaan saakka, kun siellä on ilmainen vessa ja käytössä oli esim. 3 vrk:n matkalippu ��

    • Tukholmassa oli kyllä kiva asua. <3

      Oi ihanaa, tuo on risteily, josta itsekin haaveilen, mutta niin kauan kuin isovanhemmat jaksaa tulla meille, niin ei vielä.

      Juu aikansa kutakin, niin mekin tahkottiin buffaa ja kiva onkin, kun sieltä löytyy kaikille jotain.

      Jos menee Mall of Scandinaviaan, niin siellä on ilmaiset vessat. Miltei olisi hotsittanut mennä sinne, koska samat kaupat ja vessa koko ajan lähellä.

      Todellakin on hirmuista, ettei pääse vessaan ja 5kruunua pitää maksaa siitä hyvästä tavarataloissa. NK:lla on siellä ravintolapuolella ilmainen vessa, vinkkinä. <3

      Ihanaa viikonloppua Muksis. <3

  • Onpa Tukholmassa ollut ihana jouluinen tunnelma! Tekisi mieli joskus käydä Gamla stanissa juuri joulun aikaan. ♥ Ja niin kivaa ollut teillä laivalla. Minä en ole koskaan matkustanut de luxe -hytissä, Commodoressa (suosikkini, etenkin perheen kanssa reissatessa myös tarpeeksi tilava) ja tietenkin A-hytissä, mutta pitäisi joskus kokeilla nuo de luxetkin. Ehkä seuraavan kerran, kun Tukholmaan menen…

    Tuollainen reissu hyvän ystävän kanssa tekee kyllä hyvää!

    Mukavaa viikkoa! ♥

    • Commodore on kyllä ihana, tilaa on. Deluxekin tuntuu todella tilavalta pikkuhyttien jälkeen ja on oikein kiva, suosittelen lämmöllä. On jääkaappi, jonka juomat kuuluu, suihkukoppi, josta ei suihkua vettä lattioille, puulattiat, iso ikkuna ja tuo kaksoivuode. Niin ja suihkugeelit, hammasharjat ja tahnat kuuluu myös hyttiin.

      Jouluinen Tukholma on kyllä ihana ja kyllä se vaan on kivempi, kuin jouluinen Helsinki, joka ei mielestäni kovin jouluinen olekaan.

      Teki kyllä niin hyvää, nyt on parannettu maailmaa kuukausien edestä. <3

      Ihanaa viikonloppua Katja. <3

  • Oi ei, miten ihania kuvia. Monesti menin ne läpi.
    Oli varmaan ihana matka.
    Tuo mekko on kyllä just sulle tehty.
    Mukavaa iltaa.
    >Leenalii

  • Oi tuota mistelikahvilaa – niin kaunista ja kivalla lailla joulufiilistä, hillitysti. En ole käynyt Tukholmassa vuosikausiin ja tekisi niin mieli mennä kun näitä kuviasi katselee. Kuten tiedätkin, minäkin olen illan torkku ja sänky vetää enemmän puoleensa kuin bilettäminen.
    Viime vuonna käytiin Tallinnan joulutorilla ja Helsingin keskustan joulu jäi kokonaan väliin – josko tänä vuonna suuntaisi edes sinne joulumieltä hakemaan.
    Ihana mekko sulla taas! <3

    • Niin ihana, vanhassakaupungissa ei muuten enää ole niin monia näitä sympaattisia kahviloita. <3

      Hih tiedän, mutta niin minäkin. <3

      Kiitos niin paljon Maarit ja oikein ihanaa viikonloppua. <3

  • Oi miten ihanaa, että pääsitte yhdessä tälle reissulle. Parasta on viettää iltaa ystävän kanssa niin, että saa rauhassa jutella ja ottaa rennosti, joten varmaan minutkin olisi hytistä ennen kymmentä löytänyt 🙂
    Aivan ihania kuvia ja niin jouluinen tunnelma on Tukholmassa jo ollut. Aivan ihana mekko, sopii sinulle täydellisesti <3
    Kaunista iltaa sinulle Tiia <3

  • Ihana juhlareissu teillä! Malja ystävyydelle! Kiva merimatka! Upeat kuvat! Ja herkulliset ruuat. Ja Tukholma! Ja kaunis mekkokin pitää mainita.
    Kivaa viikkoa sinulle Tiia 🧡

  • Teidän reissu näyttää kuvien perusteella ihanalta! Olisi ihanaa mennä Tukholmaan, oon käynyt siellä vain kerran joskus teininä. Aika hassua, kun pk-seudulta olisi niin helppo mennä, mutta jotenkin nokka on aina osoittanut muita kaupunkeja kohti. Joulun alla on tosi kiva tehdä kaupunkilomareissuja!

    • Totta on, että risteilyyn käytetyllä summalla pääsee jo Euroopan kaupunkeihin. <3 Mutta on noissa risteilyissäkin oma taikansa. <3

      Oikein ihanaa viikonloppua Emma. <3

  • En olekaan käynyt pitkään aikaan Tukholmassa, mutta näin joulun alla siellä olisi erityisesti ihana käydä. Teillä on ollut kiva reissu. Hyvä seura ja hyvä ruoka ovat tärkeitä juttuja reissussa. Mukavaa viikon jatkoa, Tiia ♥

    • Näin on ja se jo riittää, hyvä seura ja ruoka. <3 Oikein sydämellistä viikonloppua Kristiina ja toivottavasti pääset pian Tukholmaan. <3

  • Ihan mielettömän komeeta kuvia, jokka saa kyllä mielen niin jouluuseksi ☺♫

    Ihania viimeisiä päiviä marraskuun, ♥ Sinulle Tiia ♥

  • Niin upea tuo mekko, värit ja kuosi! Kävin heti googlailemassa, mekkoihminen kun olen : )
    Pääsin kokemaan Tukholman joulua viime joulukuussa, tosin vettä tuli kaatamalla. Ihania kuvia kaupungista olet napsinut!

    Ottipa minkä annoksen tahansa Tavolassa, niin ei tule hutia…siis käsittämättömän meheviä nuo kampasimpukat ja sitten risotto, jälkiruoista puhumattakaan.

    Buffet laivoilla on kyllä loistava lasten kanssa matkustettaessa, huoleton ja itsekin kyllä löytää sieltä juuri mereneläväis- ja kalatiskeiltä ihania herkkuja ja jälkkäriksi sitten sitä klassikkoa, eli suklaamoussea.

    Ei tosiaan tarvitse bilettää aamutunneille, kun juteltavaa ystävän kanssa riittää muutenkin, hytti(pyjama)bileet niitä parhaita todellakin <3

    • Kiitos Heli ja tämä mekko, kun putkahti vielä yllärinä, en osannut yhtään sitä odottaa, niin olin erityisen otettu. <3

      Sepä Tavolata on huippua ja kun matka vielä osuisi Symphonylle, jotta voisi toisen pätkän nauttia niistä suussasulavista susheita, aijai.

      Buffet on kyllä huippu lasten kanssa ja menihän tuo joulubuffa näin meilläkin, massunsa sai täyteen, mutta kyllä palvelu on parasta, kun saa vaan istua ja nauttia ruoasta häiriöttä, vanhaksi on tullut meikäläinen.

      Juuri niin, hyttibileet ihan parasta mitä tiedän. <3

      Mitä ihaninta viikonloppua ihana Heli. <3

  • Iiiiiiiiiihanat kuvat! Näillä pääsi kyllä tunnelmaan, oih.

    Tuo vessakysymys tulis mulle kyllä kynnyksenä. Hitokseen pieni rakko ja etenkin se rakontäyttymispaniikki! Miten kotona voikin sinnitellä hirveässä pissahädässä, kun ei vain jaksa mennä, mutta auta armias kun on vessattomassa paikassa! 😀

    Hyttibileet on parhaat bileet. Tosin minä en jaksais varmaan edes sinne puoleen yöhön. Wanha mikä wanha. Laillasi tuli ne bilevuodeet onneksi jo koluttua, niin ei sitten tarvitse enää haikailla.

    Suloista keskiviikkoa sinulle sinnen <3

    • Jee kiitos niin paljon ihana Nelina. <3

      Vessa-asia on ongelma, aloin meinaan juuri miettiä sitä, ettei tässä sitten ikinä voida mennä safarille, koska miten siellä päivän reissulla villieläinten parissa käydään vessassa niillä safariautoilla?

      Juu vessaton paikka saa oikein vessahädän kiihtymään. Heh leffateatterin saleissakin saisi olla vessat, niin eipä sitten varmaan leffassa käydessäkään vessattaisi, kaikki kun on pään sisällä, se vessastressi!

      Juu kyllä jaksaisit, jos et olisi ystävän kanssa ehtinyt kunnolla höpöttämään miltei vuoteen. <3 Oli ihanaa jutella, mutta lopulta uni vei voiton.

      Oikein ihanaa loppuviikkoa Nelina. <3

  • En ole käynyt vuosikausiin Tukholmassa muuta kuin satamassa. 😀 Pitäisi varmaan joku kerta verestää muistoja.

    Ihanaa viikon jatkoa. <3

    • Mitäs siellä satamassa vai oletteko jääneet laivaan lepäämään. Joskus, kun miehen kanssa risteiltiin varmaan pari kertaa vuodessa ja lasten kanssa myöskin, niin kerran jäätiin hyttiin vaan lukemaan kirjaa koko päiväksi, sekin oli aivan ihana ja levollinen vaihtoehto. Joskus tarvitsee lepoa.

      Oikein ihanaa viikonloppua Jonna. <3

  • Hmmmm. Hyvä tietää ja varautua kolikoilla. Lähtö sunnuntaina ja pari päivää tarkoitus joulumarkkinoita taivastella Ruotsin pääkaupungissa.

    • Juu kannattaa varautua ja NK:n ruokaosaston alakerrassa eli siis ravintolamaailman alakerrassa on ilmainen vessa. 🙂

      Oikein ihanaa Tukholman reissua teille. <3

  • Tukholmassa oltiin mieheni kanssa 2 viikkoa sitten,ihana kaunis kaupunki johon rakastutaan vain kerta kerralla enemmän. Ihan melkein harmitti lähteä siitä sitten eteenpäin kun niin oli leppoisa ja harras tunnelma Tukholmassa.

    Hyvää Joulunodotusaikaa sinulle ja perheellesi.

    -Nina-

    • Juu aina tekisi mieli jäädä hotelliin vielä yöksi ja jatkaa Tukholmassa vaikka olemme siellä asuneetkin. On vaan niin kiva kaupunki. Ihana kuulla, että tekin vastikään kävitte siellä,

      Oikein ihanaa joulunalusaikaa teille Nina. <3

  • Tukhoma on kyllä niin ihana! Mekin aina käyty marraskuussa, nyt ekaa kertaa menossa joulukuussa kun joulutorit ovat jo auki, niitä odotan kyllä kovasti! On ihanaa miten kaikki puetaan jouluasuun, eilen ihastelin teatterin valoja. Ei se paljon tarvitse niin tulee jo ihan mahtava tunnelma! Kivaa alkavaa viikonloppua!

  • Vessavinkkejä 🙂 eli kirjastoissa, ainakin Humlegårdenin Kungl. Bibliotekissa ja Stadsbibliotekissa on ilmaiset vessat. T-Centralenissa, Centralstationilla ja Kulturhusetissa, kaikki ihan keskustassa, samoin Åhlensilla on maksulliset mutta niitä tarvitse kolikoilla maksaa, herranen aika 🙂 Kortti kelpaa oikein hyvin, siellä on sellainen kortinlukija sisäänkäynnin kohdalla. Hotellien auloissa on ilmaisia vessoja, jos on vain pokkaa niihin liihotella, esim. aseman kohdalla Scandic Continental, Sergelin aukiolla Scandic Sergel Plaza ja Strandvägenillä kiva luksushotelli Diplomat. Itse olen käynyt kaikissa näissä hädän hetkellä ja hyvin on toiminut 🙂 Museoiden auloissa on usein myös vessat ennen kassaa esim. Nordiska Museet muistaakseni. Muuten Tukholma ei ole mikään ilmaisten vessojen kaupunki, valitettavasti 🙁 Toivottavasti näistä vinkeistä on jollekulle iloa!

    • Ihan mahtavaa, tuhannesti kiitoksia tästä, nyt kelpaa ensi kerralla lähteä reissuun ja nauttia sumpit, jos toisetkin. <3

      Jee herranen aika, Åhlensille on tullut korttihomma, ihan mahtavaa! En ole vuosiin edes viitsinyt käydä siellä vessassa, kun aina piti kolikoilla puleerata, hyvä että ovat menneet eteenpäin. Eipä tuollaista tule edes ajateltua, sillä Suomessa en ole törmännyt yhteenkään luottokortilla maksettaan vessaan.

      Näistä vinkeistä on paljon iloa, niin minulle kuin taatusti muille eli mielettömän paljon kiitoksia, että viitsit nähdä vaivaa ja tulla kertomaan. Kiitos. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud