10 hassua kysymystä

*Chloe tuoksu saatuBongasin Zaza’s Petals blogista kivan haasteen ”10 hassua kysymystä”. Tässä haasteessa on hieman poikkeuksellisia kysymyksiä, joten oli kiva lähteä vastaamaan haasteeseen. 


1. Imetkö hiuksiasi?

En ole koskaan imenyt hiuksia tai pitänyt hiuksia hermoleluina. Purin kyllä kynsiä 19-vuotiaaksi asti, mutta kun luin ”Eleet ja ilmeet kertovat” kirjasta, miten kynsien pureskelu on signaali muille epävarmuudesta, siinä kohden tahdonvoimaa löytyi niin paljon, että vaihtoehtoisesti kynsien pureskelun kauhea koukku tai muille paljastuminen, niin muille paljastumisen pelko voitti. 

Mikä kaikki tuntuu nyt ihan hullulta, mitä väliä, että on välillä epävarma, jokainen meistä tuntee epävarmuutta ja omalle epävarmuudelle tai epävarmalle tilanteelle voi nauraa. 


On niin jänniä nämä kasvojen menettämisen pelot, tunteet joita vieläkin tunnen vieraampien ihmisten parissa. Sanotaanko, että mieluusti jopa välttelen ihmisiä, jotka tuntuvat hieman ”pelottavilta” ja kasvojen menettämisen vaara on. Tyyppejä, jotka katsovat nenänvartta pitkin, kun hölmöilet, jotka ovat nostaneet itsensä jollekin ihme jalustalle. 

2. Petaatko pedin joka aamu?

Vielä ihan pari vuotta sitten aina petasin. Aina. Sitten muutimme syrjäiseen leffahuoneeseen, eikä meidän makkarin oven ollessa auki, makkari näy muualle tai muille.

Eli tässäkin päästään teemaan ”mitä muut ajattelee.” Eli petasin muiden takia ja siistimmän yleisilmeen takia, ettei  muut pidä huithapelina. Voi elämä, tätä elämää. Nyt petaan, jos vieraita tulee eli ulkokultaisuuden vuoksi.

Eräs ystäväni sanoi muutamia vuosia sitten, ”mitäh petaatko aina sänkysi, sehän on maailman turhinta hommaa.” Tähän ystävän ”viisauteen” tukeudun aina, kun laiskottaa. Eli onko suorittaminen tärkeää ja mitä teen itseni ja mitä taas vain muiden vuoksi.

3. Mikä on suosikkilaulusi?

Noh kaikista maailman biiseistä olisiko se nyt sitten vaikka Abban ”Gimme! Gimme! Gimme!, johon en ole tänäkään päivänä kyllästynyt ja joka saa jalat letkeäksi ja hyvälle tuulelle. Mutta määritteleekö tämä kipale jotenkin omaa persoonaani, tunteeko joku nyt tämän biisivalinnan vuoksi meikäläisen nyt paremmin, niin en usko. 
Rehellisesti sanottuna tälläisissä kysymyksissä ei ole päätä eikä häntää, sillä eihän kenelläkään voi olla vain yhtä suosikkilaulua vai voiko?
4. Mitä mietit, kun istut yksin autossa?

Anteeksi, mutta tämäkin on hassu kysymys. Siellä autossa tulee mietittyä milloin mitäkin ja kaikkea maailman väliltä ja mikä on milloinkin akuuttia. 
Autossa ja suihkussa tapahtuu sellainen asia, että mieli todellakin alkaa vaeltamaan moneen asiaan. Autossa ja suihkussa viipyillessä mieli on myös idearikkain, monet blogipostausideat ovat syntyneet kyseisissä paikoissa. Autossa tulee todellakin paljon kelattua, se on niin totta.

5. Mikä keittiötarvike olisit?

En ehkä kestä, miten kukaan voi olla keittiötarvike! No jos oikein pinnistän, niin olisin tietty muki, eikä tarvitse edes arvailla miksi. Jos jonkin syyn takia, niin rakkaudesta aamukahvihetkiin. 

6. Mikä eläin olisit ja miksi?

Siis oikeasti, kuvaako tämä kysymys jotenkin ihmistä ja ihmisluonnetta, no kuulkaas vallan ehkäpä saattaa jopa hieman kuvata.

Vastataan kuitenkin, olisin mukavuudenhaluinen kissa. Jolle ei kelpaa mikä tahansa ruoka,  joka ei tykkää siitä, että pompitaan iholle, joka ei vakuutu liian silmille hyppäävästä innokkuudesta vaan hienovarainen ote on se juttu. Joka on aavistuksen varauksellinen, mutta jonka sydän sulaa kyllä hetkessä, kun joku osoittautuu sydämelliseksi ja aidoksi tyypiksi. Kissa minussa vaistoaa epäaitouden. 


7. Mitä teet, kun olet vihainen?

Ikä on tuonut sen, että olen äärimmäisen harvoin vihainen. Myös sen, että tulee vältettyä tilanteita ja ihmisiä, jotka saavat vihaiseksi. Jos jokin saa vihaiseksi, se on epäoikeudenmukaisuus.

Ihmiset jotka luulevat tietävänsä kaiken ja tietävät täten minunkin asiat, luonteen ja tuntevat minut paremmin kuin itse. Ihmiset, jotka peilaavat ja määrittävät muita ihmisiä, oman subjektiivisen kokeman ja tunteiden kautta eli laput silmillä ja kuplassa asuen ja syntyy epäreilu tilanne.

Epäreiluus saa raivoihin ja joskus, kun olen äärimmäisen raivoissani, tulee itku. En tosin muista milloin näin olisi käynyt, siitä on hurjan pitkä aika.
Väärinkäsitykset myös saa joskus vihaisiksi, kun väärinkäsityksistä tulee sota, eikä ihmiset kysy, varmista tai kuuntele. Ja kyllä sorrun tähän itsekin ja pelkään kysyä asioita suoraan, jos tulee kiperiä tilanteita. Aika monelta riidalta vältyttäisiin, jos ihmiset puhuisivat suoraan, minäkin. 
Huumoriin kätketty ilkeys saa myös vihaiseksi tai alentava kohtelu, molempi epäreilua. Kuinka moni huumorilla piikittelijä kestäisi moista itse. Jos otat herneen nenuun, olet huumorintajuton eli näiden ihmisten kanssa et voi voittaa. 
Alentuva kohtelu on toinen, toisilla on valta käyttäytyä alentuvasti ja jos sanot asiasta, hei tämä ei tuntunut hyvältä, niin toinen suuttuu. Vaikeita nämä. 
Kuuntele, kuuntele, kuuntele ja kohtaa toinen ihminen avoimin sydämin, silloin ei pukkaa vihaisuutta. Älä oleta, äläkä kuuntele mitä muut puhuu, sillä sanansaattajalla saattaa olla ihan omat jauhot pussissa ja agendat. Eli päättele itse ja kohtaa toinen ihminen aidosti, tutustu ennen kuin tuomitset. 

8. Mitä toivot tällä hetkellä eniten itsellesi?

Ajattelen aina itseäni perheen kautta, koska elämme tietynlaisessa symbioosissa eli kaikille tasapainoista ja pitkää elämää. 
Mutta ihan, ihan itselle. Noh enemmän virkeyttä ja että pitäytyisin tässä ruokavaliohommelissa, enkä taas sortuisi, kuten aina sorrun. Lähtökohtaisesti on aika ikävää aloittaa edes mitään elämäntapamuutosta, kun usko omiin vahvuuksiin on nolla ja nolluus on syntynyt vuosien kokemasta ja lipsumisista.

9. Millainen olet humalassa?

En ole ollut olisiko 10 vuoteen humalassa. Mutta eräs on sanonut, että heh olin silloin paljon hauskempi. Eli olin vapautunut, rento, kaikki oli maailmassa mallillaan ja rakastin hurjasti kaikkia ihmisiä, jotka olivat siinä tilanteessa ja rakastin koko maailmaa myös samalla. Onnellinen ja euforinen. 
Myös sählääminen korostui, eli laukut ja lompakot katosivat aika moneen kertaan baarivuosina. Milloin unohtui nakit ja perunasalaatit narikkaan tai visa piikkiin tai kotiavain oli aina kateissa, jonka lopulta vyötin kiinni rinkulalla vyöhön, jotta ainakin kotiin pääsisin, vaikka kaikki muut romppeet olisivatkin kadonneet. Kävin henkilöllisyyden tunnistamisessa baarivuosina kolme kertaa, koska kaikki henkkarit toki katosivat käsilaukkujen ja lompakkojen katoamisen myötä. 
En kaipaa noita aikoja, aika aikansa kutakin vaikka olenkin nyt tylsempää seuraa. 

10. Käytätkö hajuvesia?

Kyllä ja anteeksi tuoksuallergikkojen vuoksi tämä asia. Rakastan pirteitä, hedelmäisiä ja kukkaisia tuoksuja, koska kaiketi olen itse niin löysä ja nuupahtanut. Saan tuoksuista paljon iloa, energiaa ja boostia. Tuoksut vaikuttavat mielentilaan ja kuten olen loputtomiin blogissa kirjoitellutkin, luon tuoksujen kautta tuoksumuistoja.
Ensi kesänä Pariisiin ja reissulla on ihan pakko korkata jokin uusi tuoksu, johon on sitten pullotettu Pariisi. Aina kun Suomen kamaralla avaan tuoksupullon korkin ja tuoksutan Pariisissa käyttämääni tuoksua ja suljen silmäni, voin kuvitella itseni Pariisiin. Aika käteviä matkustusvälineitä ja aikakoneita nuo tuoksut.

Tälläisiä kysymyksiä ja vastauksia tällä kertaa. Blogikamuille heitän haasteen eteenpäin ja teiltä muilta kysyn, löytyikö lainkaan samaistumispintaa ihan mihin vaan kysymykseen?

Oikein iloista ja sydämellistä viikonloppua kaikille. <3 Huomenna meille tulee kissanpentu, yksi yö enää, jee tätä on odotettu. <340 thoughts on “10 hassua kysymystä”

 • Tämä olikin hauska kysely ja vastaukset! Keittiötavaroista olisin paistinpannu, käyn välillä kuumana 🙂 Eläimistä ehdottomasti norsu, viisas ja isokokoinen. Itselleni haluaisin rauhallisuutta lisää ja hemmotteluna jonkin kasvohoidon tai muun.
  Tuoksut on <3

  Ihanaa viikonloppua Tiia ja voi miten odotankin jo kuvia pikku kisusta <3

  • Sinä ihana paistinpannu siellä! Hemmotteluun sun ois päästävä, olisit sen niin ansainnut. <3

   Ihanaa viikonloppua ja nyt on julki oikea kissanpentupläjäys! <3

 • Hauskoja kysymyksiä. En imeskele hiuksia, mutta olen kyllä vauvasta asti pyöritellyt hiuksia ajatuksissani. Siitä tavasta en pääse eroon. Katsotaan, jos saisin kopioitua tämän postausidean ja vastattua muihinkin kysymyksiin.

  • Juu hiukset on kyllä hyvä hermolelu, kuten kynsien pureskeleminenkin. Kiva, jos toteutat tämän, on aika hassu postaus ja tätä lukiessa oppii uutta ihmisestä.

   kivaa sunnuntaita Tuuli. <3

 • Jännät kysymykset ja yhtä jänskät vastaukset. Kyökkitavaroista olisin mieluusti joku joutilas, vaikka taidankin olla puukko tai puntari kun välillä tuntuu siltä:) Tuo sängyn petaaminen aloittaa mielestäni päivän hyvin, jos se venyy tai jää jopa petaamatta kuten sairastellessa tai surun yms vuoksi päivä on jotenkin pilalla:) Joten teen sen siisteyden ja hyvän mielen vuoksi, tokihan sitä siistii jos vieraita on tulossa, ellei ole just siivonnut niin että kaikki on tiptop, no ei kai meillä useinkaan ole. Teille tulee ihana kissanpentu, onneksi olkoon ja ihana juttu. Monesti ajattelen että karkasiko onneni Pinkun myötä jonnekin tähtiin:(

  • Olen niin samaa mieltä, että järjestys ja rutiinit tuovat mielellekin selkeyttä ja tasapainoa. Täällä selvästi on sitten hieman kaaos. 😉

   Voi Pinkku. <3 Sydämellistä sunnuntaita Irja ja kiitos kovasti. <3

 • Ihanat kuvat💓 Olipas hauska kysely ja mukava oli lukea sinun vastauksia:) Tuossa astia kohdassa kerkesi nousta silmiin kuva Disney mukeista ennenkuin edes kerkesin vastaustasi kysymykseen lukea:) Oi kisu on varmasti söpö, kuvia odotellaan:) Oikein mukavaa viikonloppuasinne teille💓

 • Mukihullunainen täällä olisi tietenkin myös muki ♥ Minäkään en ole ollut humalassa vuosiin, mutta nuorena olin myös aika rempseä menijä ja kerran on polliisisetä tuonut minunkin käsilaukkuni kotiin, kun se oli iltareissulla kadonnut. Kiva hhastis, vaikka jotkut kysymykset tosiaankin olivat hiukan outoja. Ehkäpä nappaan tämän tästä mukaani.

  Kivaa viikkistä, Tiia ♥

  • Ilman muuta olisit muki. <3

   Hihi voi meitä, siinä on laukut kadonneet jos toisetkin, ihanaa että sait oman laukkusi takaisin. <3

   Olisi kivaa, jos tekisit tämän haasteen, tässä saattaa tulla toisesta ihmisestä aina jotain uutta.

   Sydämellistä sunnuntaita Kristiina. <3

 • Tosi mukava lukea sun hassujen kysymysten vastauksia<3
  Abban musiikki on aivan superhyvää, minkä vuoksi se on aina suosittua. Miten he pystyivätkin tekevmään lukemamttomia mielettömän hyviä, ajattomia, tarttuvia, melodisia biisejä…? 🙂
  Tosiaankin on aika vaikea sanoa yhtä suosikkilaulua, ihan mahdotonta.
  Hyvin kirjoitit myös huumoriin kätketystä ilkeydestä ja alentuvasta kohtelusta. Nuorempana katsoin sellaistakin läpi sormien, mutta en enää nyt!

  Rentouttavaa viikonloppua Tiia <3

  • Abba is best, näin on näreet. <3 Sitä ei pysty ymmärtämään, että miten ovat luoneet miljoona hyvää biisiä ja jotka kestävät vielä aikaa. Abban taika ei katoa.

   Sama juttu, nuorena sitä nieli kaiken, enää ei jaksa, itseään pitää jo ajatella.

   Ihanaa sunnuntaita ja kiitos kivasta haasteesta Sari. <3

 • Kivat kysymykset ja pohdiskelevat vastauksesi. Ui, teille tulee kisu mirri. Alkaa niin kuin uusi aikakausi rakkaudella. Olette vähän niin kuin pikkulapsiperhe. Toivottavasti hän ei häiritse yöunia.Mukavaa viikonloppua sinulle!

  • Ihanasti kirjoitettu ja siltä tuntuu, meille tuli vauva. Ensimmäinen yö meni tyttärien kainalossa, mutta kyllä luulen, että vielä villiintyy ja tulee yörallit meille.

   Kivaa sunnuntaita Marja. <3

 • Hauska kysely ja upea Abba-kuva – voi luoja noita vaatteita. 😀 Minäkin olisin musta kissa, mutta vähän isompi eli musta pantteri. Olen aivan hulluna mustiin panttereihin, joita olen nähnyt eläintarhoissa ja videoilla. Jotenkin tosi persoonallisia ja mystisiä. <3

  • Hihi nuo vaatteet, mutta Abban jäsenten päällä asuja ei edes kyseenalaista. 🙂

   Pantterit ovat yksiä uljaimpia eläimiä ja mystisiä samalla.

   Ihanaa päivää Annie. <3

 • Pysähdyin oikein miettimään tuota "Petaatko sänkydi joka päivä?" -kohtaa. Petaan kyllä, pakkomielteisesti. Mutta miksi ihmeessä,toisaalta. Jos vain suorisi peitot ja unohtaisi päiväpeiton. Olisiko se puolipetaamista ja riittäisiko se?

  • En tiedä riittäisikö, nämä ovat hyvin henkilökohtaisia asioita. Joku osaa ottaa rennosti, joku osaa ottaa vasta rennosti, kun sänky on pedattu. Täällä tykkäsin, että kaikki on aina tiptop, mutta kun kultainennoutaja tuli taloon ja täydellisestä siisteydestä tuli mahdottomuus, jossain kohti oli pakko luovuttaa ja ehkä sitä kautta opin myös rennomman elämäntyylin.

   Ihanaa sunnuntaita sinulle. <3

  • Sama tilanne täällä, koirien ilmaantumisen jälkeen mikään ei ole ollut enää niinkuin ennen 😊 Mutta kaikki on mennyt vain parempaan suuntaan! Myös siisteyspoliisina toiminnasta luopuminen.
   Iloa sunnuntai-iltaasi 😊

  • Hih noin se menee, ei ole täydellisen siistiä päivää. Mutta ehkä koirien kautta on joutunut opettelemaan hieman rentoutta ja armollisuutta. 😍

   Ihanaa torstaita sinulle. ❤️🤗❤️

 • Hassuja kysymyksiä 😀 Mietin voiko joku ihan oikeasti laittaa suuhunsa omia hiuksiaan… 😀
  Ihanaa kun uusi kisu tulee taloon. Varmasti ensimmäiset päivät ovat pikkuiselle jänniä mutta onneksi pennut ottavat paikat nopeasti haltuun.

  En ole hävittänyt elämässäni iltarientojen jälkeen kuin tukun sateenvarjoja ja hansikkaita. Yhtenä vappuna juuri ostettu rannekoru oli kotiin tultuani hävinnyt ranteesta. Olen ihan varma, että se putosi Bajamajaan. Yritin epätoivoisesti soitella Bajamaja firmaan mutta he kertoivat, että jos koru on pudonnut lattialle niin joku on varmaan napannut sen itselleen. Jos taas "sinne itseensä" voisi olla vähän vaikea löytää. Koru ei ollut edes kallis mutta harmitti.

  Mukavaa sunnuntaita Tiia ♥

  • Kyllä olen nähnyt hiuksia imeviä tyyppejä ja ehkä enemmän kuitenkin teininä.

   Voi ei tuota korua. <3 Ymmärrän niin hyvin. Setäni toi, kun olin teini Malediiveilta hopeisen delfiinirannekorun ja rakastin sitä. Olin sitten kerran ravintolassa ja jossain kohti rannekoru oli nutturassani, juu en ymmärrä miten on mahdollista. Sujautin ranteeseen ja bussimatkalla kotiin iski täystyrmistys, koru oli kadonnut. Samaten tätini antama kultainen medaljonki hukkui Sipoon mökillä mereen. Koska se korujen tunnearvo. <3

   Ihanaa sunnuntaita Marjo. <3

 • Hei pitkästä aikaa!

  Tämä haastis oli niin hauska, että pakko napata myös itselle tämä!
  Vastauksesi olivat todella kivoja ja tuota ensimmäistä mietin, että voiko joku tosiaankin imeä hiuksiaan. Iselläni on niin lyhyet hiukset, etten edes ulotu 🙂

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  • Ihanaa kuulla susta Tuulaanneli, kiva kun tulit vierailulle. <3

   Kiva jos teet tämän ja tulen sitten lukemaan ja kommentoimaan. <3

   Hehe olen kyllä varsinkin teininä nähnyt näitä hiusten imijöitä. 😉

   Kivaa uutta viikkoa. <3

 • Hauska haaste! Nappasin tämän heti mukaan 🙂
  Abba on kyllä ihana bändi ja nuo vaatteet, niiden aikakausi on niin nostalginen.

  Oikein mukavaa viikkoa sinulle <3

 • Kiitos haasteesta Tiia <3 Mainio haaste, vaikka itse koin, että eivät ne niin hassuja olleet kaikki kysymykset. Sinulla on hienot ja harkitut vastaukset. Samoja yhtäläisyyksiäkin löytyi, mutta paljon erilaistakin.
  Mukavaa viikkoa sinne <3

  • Juu ei kaikki missään nimessä. 🤗

   Kivaa lukea sitten sinun vastaukset, jos päätät toteuttaa tämän.

   Ihanaa päivää Tuula. 🤗🧡🤗

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud