Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella?

Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella?

En ole oikein tiennyt mitä tänne kirjoitella, sillä kaikki on kaiken valossa tuntunut aivan liian hömpältä ja pinnalliselta. Tosin nyt jos koskaan myös kevennystä tarvitaan ja monihan viettää aikaansa neljän seinän sisällä.

Eilen olin Helsingissä, kun uutisointi ylitti kaikki kynnykset. Olen suhtautunut koronaan järjellä, miettinyt prosenttilukuja tukeutuen niihin, mutta tämän hetkiset moninaiset varokeinot ja myös ihmisten kaupasta ruokatavaroiden hamstraaminen herätti myös pienen pelon sisimmissä.

Toinen puoli ajattelee, että kaikki menee hyvin ja toinen puoli ajattelee, mitä jos ei menekään, mitä jos tästä tulee vaikka vuodenkin kestävä pandemia, niin että koko maailma pysähtyy. Välillä mietin, että olemmeko vielä autuaan tietämättömiä seurauksista ja vielä kuvitellen, että kaikki järjestyy.

No kaikkihan järjestyy lopulta, mutta miten monia ihmisiä ja myös yrityksiä korona niittää alleen. Miten jaksavat töissä mm. arjen sankarit, sairaanhoitajat, lääkärit ja niin monet, monet muut. 

En olisi lähtenyt kaupasta hamstraamaan vessapaperia, enkä muutakaan, ellen olisi somessa nähnyt niin paljon kuvia tyhjistä hyllyistä ja jo peläten riittääkö meille enää ruokaa ja vessapaperia. No normaalistikin ostamme aina ison säkin vessapaperia ja talouspaperia, että kolmen vessapaperipaketin ostaminen ei oikeastaan muuta mitään.

Tiedostan myös, että asioiden pitkittyessä kolmella vessapaperipaketilla ja muutaman päivän ruoilla ei pötkitä pitkälle. On hämmentynyt olo, kuten kaikilla siellä.

Tänään tein sitten aamulla äidillisen päätöksen, että meidän lapset jäävät koulusta kotiin. Meillä on kuitenkin riskiryhmään kuuluva lapsi ja toinen lapsi puolikuntoinen toipuessaan flunssasta. En tiedä auttaako tämä mitään, kaupassa kun on välillä käytävä ja mies käy töissä.

Omat menot varmasti supistuu täysin ja jos lapset jäävät kotikouluun, niin olemme yhdessä täällä ja varmasti viettäen monella tapaa historiallisesti ja muutenkin ikimuistettavaa aikaa. Jotain hyvääkin tästä on keksittävä. Onneksi ihmisluonne on sellainen, että huonotkin asiat kääntää positiiviseksi, miten ottaa tästä tilanteesta se hyvä irti.

Joten kepeyttäkin tarvitaan, joten tämän blogipostauksen kuvissa hyörii viimeiset Disney muki hankintani. On suorastaan ihme, että näitä yli 10 vuotta sitten lopetettuja mukeja löytyi samaan aikaan, toinen Huuto netistä ja toinen Tori.fi sivustolta. Mukien kannalta on ollut hyvin onnekas viikko vaikka muuten maailmassa on kaikki sekaisin ja uskon, että kohta vielä enemmän sekaisin, kuin uskommekaan.

Tämä tulee myös olemaan yksiä viimeisiä blogipostauksia bloggerin puolella, sillä kolme viikkoa siihen meni, mutta nyt on kaikki blogger materiaalit siirretty uudelle alustalle. Nyt sitten viilataan sivustoa. Mutta laitan tänne vielä ohjeet, mistä löytyy uusi sivusto.

Sen voin jo kertoa tässä, että osoite on tiiakoivusalo.fi Nuo vaikeat ääkköset jäävät unholaan, maailman huonoin blogiosoite pullollaan ääkkösiä ja kuten olen kertonut, on aika lakata hämmästelemästä omaa ikäänsä, hämmästellään sitten muita asioita. 🙂

Miten siellä, millä fiiliksillä olette? Kun kukaan maailmassa ei oikein osaa sanoa varmuudella mitään, toki on paljon tilastoja ja ennusteita, mutta mikä teidän tunne on siellä? Onko fiilis, korona tulee, jos tulee ja se sairastetaan tai pelottaako. Täällä tunteet aaltoilee vähän joka suuntaan.

Kaikesta huolimatta oikein sydämellistä viikonloppua kaikille ja pysykää terveinä. <3



50 thoughts on “Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella?”

  • marketta13. maaliskuuta 2020 klo 17.23
    En tiedä, mikä tässä koronassa on se juttu,että se sai kaikista maailmanlopun odottajia. Kuitenkin tässä lähihistoriassa on ollut tappavampiakin pandemioita. Kai se on uutisoinnin ja somen vaikutus. Joku laittaa kuvan, että nuudelit on kaupoista loppu ja porukka hysterisoituu. Vakava asia kuitenkin, en minä sillä ja toimet viruksen pysäyttämiseksi on tarpeen.
    Myöntää täytyy, että itsekin kyselin onko minulla kouluun ensi viikolla asiaa, kun alkaisi lähiopiskelu. Lupasivat ilmoitella, jos koulu sulkee ovensa. Hieman kyllä naurettiin kotona, että mahdankohan saada paljon ystäviä, kun esittelen itseni ja sanon tulevani Kangasalta!

    • Tämä on kyllä hyvin vaikea tilanne ja mikä on oikein ja mikä väärin ja kaupassa kuitenkin pitää käydä ja monen ja monen töissä. Mutta ymmärtääkseni tässä on kuitenkin tärkeintä minimoida taudin saajat, ettei käy kuten Italiassa, että ihmisiä sairastuu kerralla niin paljon, ettei terveydenhuolto enää pysty hoitamaan kaikkia.

      Mitä luultavammin sielläkin koulu on nyt kiinni? Juuri kun vaihdoit koulua.

      Sydämellistä viikkoa Marketta ja tsemppiä kaiken keskellä. <3

  • Laura | @laurantaina13. maaliskuuta 2020 klo 18.12
    Terkkuja mun perheen arjen sankarilta (joka tod.näk. tulee hoitaa potilaita) että seuraavat *8* viikkoa kannattaa ottaa iisisti ja vältellä kaikkea. Kyynerpäihin asti saippuapesu, on tehokkain. Mä aattelin pysytellä kotona ja käydä korkeintaan ostaa safkaa 🙂 Tsemppiä sinnekin!

    -Laura / Laura Loukola Beauty Blog

    • Kuin myös, ellei ole pakko lähteä jonnekin, niin kotona ollaan ja tilannehan on tässä taas muuttunut kovasti. Paljon halauksia Laura kaiken keskellä. <3

  • Majan Molla13. maaliskuuta 2020 klo 18.26
    Kaupassa kävimme tänään, koska kelirikkoinen tie kantoi ja kaikki alkoi olla lopussa kotona. Ostin vessapaperiakin, koska se vaan oli ihan lopussa. Näkkileipäpaketti ja jauhopussi taisi olla extraa. Kaikkea muuta hiukan enemmän, jos pariksi viikoksi nyt piisaisi. Myös apteekissa piipahdin, kun lääkitystä on vain pariksi viikoksi ja oli uusimisaika.
    Lapsista olen huolissani, kun ovat molemmat palvelualalla. Toisella oma firma, joka työllistää muutaman ulkopuolisenkin.
    Me pärjäämme täällä, kun vaan saan lääkkeeni haettua aikanaan. Pysymme kotona, kun tauti olisi meille iso riski. Tällä alueella ei ole vielä tartuntoja, mutta on vaan ajan kysymys milloin on.
    Tuijotan järveä ja toivon parasta sinulle ja kaikille muille!

    • Toivottavasti olette hyvässä suojassa siellä ja myös lapsenne pärjää hyvin, pidän peukkuja pystyssä. <3 Nyt elämme hyvin hämmentäviä aikoja ja ilo tulee ottaa pienistä asioista, onneksi te elätte hyvin kauniissa ympäristössä ja olet ihminen, joka osaa nauttia luonnon kauneudesta.

      Paljon lämpimiä ajatuksia täältä Marketta. <3

  • Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia13. maaliskuuta 2020 klo 18.32
    Tänään oppilaat veivät kirjat kotiin varmuuden vuoksi (jos koulu suljetaan), liikuntapäivä petuttiin, lukion tanssiakatemian opetusta ei ole (tytär harmittelee erityisesti tätä,), musiikkiopiston tunteja ei ole toistaiseksi, Variskankaan Marttojen kokoontumisia ei ole toistaiseksi, ylioppilaskirjoitusten aikataulu muuttui (tyttären kirjoitukset tiivistyivät viikkoon kahden sijasta), kansalaisopiston kurssit ovat tauolla toistaiseksi… Kaupassa oli mm. hiiva, kuivahiiva, vessapaperi ja jauheliha loppu. Muut hamstrasivat ruokaa, minä ostin ompelukoneen – ei lopu tekemiset, kun harrastusriennot ovat tauolla 😀 Eletään tosiaan aikoja, joka muistetaan. Marttojen kotivara ei ole ollut höpöhöpöjuttu,vaan nyt kovin tarpeen. Sydämellistä viikonloppua <3

    • Kyllä nyt eletään historiallisia aikoja. Nyt on jo tilanteet ehtineet muuttua kovasti ja kyllä mietin miten nuo yo-kirjoitukset toteutetaan. Nyt on monella isosti stressiä. Hyvä, että sinulla siellä on mukavaa tekemistä, lämpimiä ajatuksia täältä teille kaikille. <3

  • marja-terttu13. maaliskuuta 2020 klo 18.56
    Kyllä fiilikset heittelöö tääläki laidasta laitahan. Välillä tunne, jotta kyllä tästä selevitään ja välillä taas kauhukuvat täyttää mielen.
    Korona varmaan pelottaa eniten riskiryhmiin kuuluvia. Eikä taideta tautia saada kuriin, vaan se jatkaa leviämistä, jos ei oteta järeimpiä kieltoja ja ohjeita käyttöön. Se on vähän kuin ketjukirje, se kasvaa ja kertaantuu.

    Nyt on kyllä paras pysyä neliän seinän sisällä, mutta kaupas on melekeen pakko käydä ja tänään olikin kyllä ihmiset lähteny liikkeelle sankoon joukoon.

    Mutta nuo Sinun Disneymukit saa hymyn huulille ☺

    Aurinkoisen kaunista viikonloppua Sinulle Tiia ♥

    • Hyvin kuvattu, kuin ketjukirje. Nyt on otettu järeämmät keinot käyttöön ja kuinkahan vielä järeämmät otetaankaan. Kyllä nyt riskiryhmillä on huolen paikka ja täytyy tehdä kaikkensa, ettei altista riskiryhmiin kuuluvia.

      Kaupassa on pakko käydä ja on ihmisiä joiden on oltava töissä, he ovat nyt arkemme sankareita.

      Sydämellistä viikon jatkoa kaiken keskellä Marja- Terttu, pidä itsestäsi huolta. <3

  • Mentaalimatkaaja13. maaliskuuta 2020 klo 19.30
    Meillä tuli 10v pulpetin kans kotiin, karanteeniuhkan takia. Lukiolaisen Wilma ilmoitti samaa myöhemmin iltapäivällä. Minä yrittäjnä en pelkää, mutta huolehdin ja huomioin asiakkaat, he on etusijalla. Jatketaan matkaan vanhaan malliin, kyllä tämä tästä kuten sikainfluenssakin tasan 10v sitten! Silloin oli pienet kotiopetuksessa 1kk vauvan takia, koska muuten lastensuojelu puuttuu.

    • Pidetään huolta toisistamme ja sikainfluenssa oli myös kyllä iso juttu, siihen vaan löytyi sitten rokote. Kovasti tsemppiä teidän perheelle ja paljon lämpimiä ajatuksia kaiken keskelle täältä. <3

  • Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja13. maaliskuuta 2020 klo 20.35
    Jotenkin ihan epätodellinen olo tästä kaikesta, tämän viikon uutisista. Tavallaan ihan uusi aikakausi, tälläistä ei ole ollut sitten sotien jälkeen ja nytkin syy on vähän erilainen, ollaan kaikki ihan uuden edessä.
    Mua ei pelota omasta puolesta mutta meilläkin on perheessä riskiryhmään kuuluvia ja olis todella tärkeää pysyä terveenä. Siksi mekin käytiin reilummin kaupassa, ettei tarvii nyt välttämättä käydä moneen päivään, eikä näin ollen ottaa riskiä mahdollisesta tartunnasta.

    Toivotaan tosiaan että Suomessa olisi jokin onnenkantamoinen koronan suhteen eikä menetettäis
    ihmisiä.

    Kauniita sun uudet mukit ♥ Ihanaa viikonloppua!

    • Samaa toivon täälläkin, että saataisin epidemia suitsettua ajoissa. <3 Kovasti teidän perheelle lämpimiä ajatuksia kaiken keskelle ja kun on perheessä riskiryhmään kuuluvia, niin huoli on iso. <3

  • Matkatar13. maaliskuuta 2020 klo 22.29
    Hei! Kyllä täällä Espanjassa pelottaa. Olen ollut aika stressaantunut tästä tilanteesta, täällä se on vielä pidemmällä. Maahan on julkistettu hätätila, koulut, päiväkodit ja muut kaupat kuin ruokakaupat on suljettu. Meidän piti tulla autolla pääsiäisen jälkeen Suomeen, mutta aikaistettiin suunnitelmia kuukaudella. Sitten sairastuttiin flunssaan (kuka ties jos coronaan, oli aika rankka) ja nyt kun ollaan taas terveitä, Tanska pisti rajat kiinni. Eikämuutenkaan taida auton kanssa olla enää asiaa minnekään. Minä yritän tulla ensi viikolla Suomeen koiran kanssa ja mies autolla perässä sitten kun pääsee. Ikävä näinkin erikseen liikkua, mutten halua olla koko kesää Espanjassa ja tyttöjä on jo ikävä. Mutta yritetään selvitä – mukavaa viikonloppua! Vessapaperirullamemet on nyt niin parhautta heh!

    • Voi ei, teillä on nyt hurjan pelottavia aikoja ja pääsetkö vielä Suomeen. <3 Toivon kovasti ja pidän peukkuja ja totta on, että voi olla, että sairastitte koronan jo. <3 Suomi on selvästi jäljessä ja pelottaa ihan minkälaiset ulkonaliikkumiskiellot tässä vielä tulee. Toivottavasti ihmiset ovat hyviä toisilleen. <3

      Voimia ja niin toivon, että pääset Suomeen. <3 Diana kissa lähettää terkkuja. <3

  • Annukka13. maaliskuuta 2020 klo 22.40
    No täällä mun kotikaupungissa asetettiin viime viikolla 1. sairastunut kotieristykseen ja yli 30 altistunutta karanteeniin. Tällä vkolla suljettiin sairastapausten vuoksi ensin noin 400 oppilaan koulu ja heti perään kehotettiin lukiolaisia jäämään kotiin. Lisäksi joillakin työpaikoilla on kielto mennä töihin, jos ko henkilöllä on lapsia suljetussa koulussa. Ja tänään tuli ilmoitus, että opiston, jossa itsekin käyn kurssilla (viimeksi maanantaina kn tuli tieto ko. opiston opettajan sairastumisesta) toiminta keskeytetään. Että vaikea on olla hermoilematta, kun kaupunki on pieni ja kaikki jollain lailla jossain yhteydesssä enempivähempi toistensa kanssa tekemisissä. Vaan kaikkein eniten murehdin, että mitä jos vastikään muualle muuttanut kuopus sairastuu? Asuu yksin, eikä ole vielä ehtinyt muodostua sellasia ihmissuhteita, että voisi pyytää apua, jos on tarvis. Huoh. Olispa vaan jotain painajaista koko juttu ja aamulla voisi herätä ja todeta, että onneksi ei ollutkaan totta.

    Ihan oikein mun mielestä teit, kun päätit että tytöt jää kotiin ❤️. Ja vähän luulen, että kohta jää kaikki muutkin oppilaat kaikista kouluista.

    • Voi että ja nyt on moni asia tässä mennyt vielä enemmän eteenpäin. Ymmärrän kyllä, että kuopuksesta on kova huoli, on kamala ajatus, että lapsi sairastaisi yksin kaukana. <3 Voi, että minkä kaiken edessä olemmekaan. <3

      Näin siinä kävi, jo eilen tuli Porvoon kunnalta suositus etäopiskeluun. Nyt sitten hallitukselta käsky.

      Sydämellistä viikkoa Annukka ihana ja pysy terveenä. <3

  • Ansku13. maaliskuuta 2020 klo 23.21
    En oikeasti osaa sanoa mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella. Aika aaltoilevat ovat omatkin tämän hetkiset fiilikset. Neljästä lapsenlapsestani vanhin (3,5-vuotias) kuuluu riskiryhmään, kuten myös isäni, ja minä itse.
    Olen ammatiltani hoitaja, joten tiedän mitä minulta + lukuisilta muilta terveysalan ammattilaisilta tilanteen mahdollisesti eskaloituessa todennäköisesti tullaan vaatimaan.

    Oman henkeni puolesta en kuitenkaan osaa pelätä, mutta huomaan ärsyyntyväni ihmisten järjestämästä ”draamasta” ja kiukuttelusta, kun he eivät pääse esim. lomamatkalle, koiranäyttelyyn, konserttiin tai muuhun vastaavaan joukkotapahtumaan tulevien viikkojen/kuukausien aikana.
    Eiköhän meidän kaikkien terveys mene näiden kaikkien edelle? Ei tämä ole maailmanloppu, enkä halua lietsoa negatiivisuutta tai hysteriaa, mutta peräänkuulutan vastuuta. Joillekin tämä virus saattaa oikeasti olla kohtalokas. Minusta meidän jokaisen tulisi nyt erityisen kriittisesti miettiä, miten omalta osaltamme voisimme turvata paitsi itsemme ja läheistemme, mutta myös muiden kanssaihmisten terveyden ja hyvinvoinnin.

    Kaikesta huolimatta oikein hyvää ja rentouttavaa viikonloppua sinulle ihanainen ❤ Ja pysykäähän terveinä te kaikki siellä ❤

    • Sinulla on nyt hurja yhtälö, koska kuulut itse riskiryhmään ja pitäisi altistaa itsensä työn puolesta. Mitenhän tälläisissä tapauksissa, kun kuulut tosiaa riskiryhmään?

      Olet niin oikeassa, nyt on tärkeintä ajatella myös muita, kokonaisuutta, kokonaisuuden hyvinvointia. <3

      Kiitos niin paljon ja kovasti tsemppiä ja lämpimiä ajatuksia kaiken keskelle. <3

  • muksis13. maaliskuuta 2020 klo 23.27
    En ainakaan tässä vaiheessa vieläkään usko, että itse tartunnan saisin (kuulun riskiryhmäänkin), mutta kyllä tämä tilanne ahdistaa ja hämmentää. Juurikin tämä hamstraus ehkä nyt päällimmäisenä. Lapset olivat tänään kotona ja todennäköisesti ensi viikonkin ihan vain varotoimena. Työpaikalla tuli ”etätyöpakko” toukokuun loppuun asti. Kotietätöitä olen muutenkin enimmmäkseen tehnyt, joten siinä ei sinänsä mitään uutta. Matkoja ja tilaisuuksia on peruttu ja siirretty syksyyn.

    Kumma fiilis. Aika monta vuosikymmentä kuitenkin takana ja ensimmäinen kerta, kun on tällaisessa tilanteessa. Toivon voimia kaikille ja voi sitä ilon päivää, kun tämä tauti on selätetty!

    • Sama tunne, todella kumma fiilis, tälläistä ei olla ennen koettu, ihminen kyllä sopeutuu, mutta mitä kaikkea tämä vielä vaatii, mitä lieveilmiöitä tästä seuraa, välillä pelottaa ja välillä jaksaa toivoa.

      Hurjasti tsemppiä sinne etätöiden keskelle ja kaikkea hyvää teidän perheelle. <3

  • Tuuli – Lumo Lifestyle14. maaliskuuta 2020 klo 1.02
    Onhan tämä hämmentävä tilanne, ei tällaista tilannetta ole ollut meidän elinaikanamme. Olen kuutenkin ollut töissä normaalisti, tänään tapasin tuttuja, söin ravintolassa ja matkustin metrolla. Pesin toki käsiäni vähintään 10 kertaa, pidin vähän välimatkaa, olin kättelemättä ja ravintolassa kaivoin käsidesin käyttöön ennen ruokailun aloittamista ja metrossa olin hanskat kädessä.

    Sairastamista ja mahdollista karanteenia enemmän olen huolissani tällä hetkellä kaiken tämän vaikutuksesta talouteen, etenkin pieniin yrityksiin tämä iskee todella kovaa. Kotivara kyllä riittää sìihen kriittiseen 72 tuntiin ja vaikka viikoksi, vaikkemme olekaan hamstrailleet. Eikä pahemmin pääässytkään hamstraamaan, sillä mm. riisi, perunat, leipä, kaurahiutaleet, pavut, tomaattimurska sekä tietenkin vessapaperi oli loppu.

    • Nyt on paljon ehtinyt tapahtua viime päivistäkin ja kun nähtiin. <3 Kyllä tässä on kova huoli monesta ja juuri miten moniin yrityksiin tämä vaikuttaa rampauttavasti ja myös ihmisiin muutenkin. Huoli on kova ja samalla toiveikas.

      Sydömellistä viikon jatkoa Tuuli ihana. <3

  • Leena14. maaliskuuta 2020 klo 8.10
    Koronaa tulee tuutin täydeltä tiedotusvälineistä.
    Eilen illalla käytiin kaupassa ja mitä näin, tyhjiä hyllyjä. Käsidesi yks suosituin ostos. Vessapaperisäkki tännekin ostettiin, kun oli lopussa.
    Välillä mietin, mitä tämä oikein on. Toivottavasti tästä selvitään.
    Nuorimman lapsenlapsen opettaja on karanteenissa. Italiassa oli ollut.
    Lähellä siis on meitäkin.
    Hyvää lauantaipäivää sinulle
    >Leenalii

    • Elämme kyllä hurjia aikoja ja huolestuttavia. Ennen kokemattomia ja siksi pelottaa. Ainoa hyvä puoli tässä on, että tämä valmistaa meitä pahempaan, jos joskus tulisi ebola ym. Mutta se onkin ainoa hyvä puoli mitä tästä löydän.

      Hurjasti tsemppiä ja paljon lämpiiä ajatuksia täältä. <3

  • Nelina 14. maaliskuuta 2020 klo 8.55
    Pelottaa, kyllä. Eikä niinkään edes oma mahdollinen sairastuminen, vaan kaikki seurannaiset, jotka tästä väistämättä tulee. Niitä jo kirjoituksessasi pohditkin. Omassa henkilökohtaisessa elämässä viriää vielä toivo, että kesään mennessä ainakin pahin on ohi. Muuten siirtyy sellaisia asioita tulevaisuuteen, että en ihan pienellä veetutuskäyrällä siitä selviä.

    Pelottaa kyllä perheen puolesta, koska terveydenhuolto ei tule mitenkään kestämään jos vaikeasti sairastuneita on todella paljon kerralla. Kuka saa hengityskoneen, jos niistä alkaa olla pula? Entä kuka valvoo teho-osastolla vieressä, kun reservistä imuroidaan kaikki jo aikaa sitten eläkkeellekin jääneet ns. kauhanvarteen ja talkoisiin. Pelottaa lama. Sitten _tavallaan_ ymmärrän yhteiskunnallisen näkökulman, josta päivän lehdetkin kirjoittivat; ”Suositusten tarkoitus on, että tauti leviäisi suomalaisiin, mutta hitaasti. Näin terveydenhuolto ei kuormitu ja laumasuoja koronavirusta vastaan kehittyy vähitellen…” Tämän vuoksi meillä ei siis suljeta kouluja. Antaa levitä vaan, hillitysti. Kansalaisten kannalta on kuulemma myös parempi, mitä pidempään virus saa mellastaa Suomessa. Kuinkahan moni yrittäjä on tätä mieltä?

    Itse rajoitan kulkemisiani. Otin keskeneräiset työt työhuoneelta kotiin, ensi viikolle on tosin yksi asiakas varmuudella sovittu, ellei hän sitten peru. Pakollisia menoja ei ole juuri mitään. Mies on töissä, lapset ovat vielä toistaiseksi menossa kouluun maanantaina. Minulla on huomiseen aikaa miettiä, otanko kotiopetukseen…

    Kaikesta huolimatta, halaus viikonloppuusi. <3

    • Nyt hallitus teki meidän puolesta päätöksiä ja olen helpottunut, ettei olisi tarvinut tehdä koulun suhteen omavaltaisia päätöksiä. Toisaalta Porvoon kunta antoi eilen jo suosituksen etäopiskeluun.

      Ei tässä oikein ole muuta keinoa, kuin juuri ettei ihmisiä sairastuisi liikaa kerralla, ettei sairaanhoito kuormitu kuten Italiassa ja olisimme pulassa ja sairaat eivät saisi hoitoa. Siksi meidän kaikkien on nyt pysyteltävä niin paljon poissa kuin mahdollista.

      Oikein sydämellistä viikkoa kaiken keskelle Nelina. <3

  • Onneli Winter14. maaliskuuta 2020 klo 9.20
    Hämmentää ja pelottaa, päiväkodissa kun on töissä ei pöpöiltä voi välttyä, ei lapsia voi hoitaa metrin päästä. Eilen oli aavemaisen hiljainen kotimatka töistä ja viikonvaihde menee varmasti kotioloissa. Mitä ensi viikko tuo tullessaan, sitä ei tiedä kukaan. Aurinkoa kuitenkin mieliin meille kaikille <3

    • Kyllä te olette arkemme sankareita, arvostan niin paljon. <3 Tsemppiä hurjasti Onneli töihin ja pysy terveenä. <3

  • Johanna – Omamaamansikka-blogi14. maaliskuuta 2020 klo 15.31
    Mä ajattelen niin, että varmasti tähän sairastun mutta ihan vielä en haluaisi. Eilen uutisia katsellessa kunnolla tajusin kuinka tärkeää on, että kaikki eivät sairastu yhtäaikaa. Vaikka valtaosa selviää pienin oirein niin osa tarvitsee tehohoitoa. Meillä tässä maassa ei ole kapasiteettia kovin isolle hoitopiikille.

    Juuri luin, että kaikista hienoista puheista huolimatta ihmiset eivät pääse testeihin. Läheinen yli miljoonan asukkaan kunta oli saanut kolme (3, aivan totta) testipakkausta. Testaile siinä sitten. Ei ole ihme, että meidän lukemat näyttävät vielä pieniltä.

    Pesen käsiä, yritän olla koskettelematta kasvoja, hoidan välttämättömät asiat ja siinäpä se.

    Teille sinne toivotan hyvää vointia! Uusi sivusto kuulostaa hauskalta. Onnea tulevaan!

    • Se juuri, ehkä tämä käy kaikki läpi, kunhan sairaanhoito ei ruuhkaudu ja ihmiset saa hoitoa. <3 On muuten hyvä muistaa olla koskettamatta kasvoja, niitä tulee kosketeltua paljon, kun oikein ajattelee.

      Kiitos niin paljon ja toivottavasti näemme täälläkin. <3 Hali ja voimia kaiken keskelle. <3

  • marja 50+ eloa ja oloa14. maaliskuuta 2020 klo 15.48
    Tiedotusvälineet ja tämä somekin on täynnä koronaa. Ja, kyllä osittain aivan syystä. Marttojen kotivara 72 tunniksi on hyvä niksi, ja meillä on aina melko paljonkin hätävararuokaa, koska mies on hamsteri. Pelottaahan tämä. Etenkin vanhempien ja sairaiden läheisten takia. Mutta pidetään huolta toisistamme, ja kesään mennessä pahin on ohi.

    • Ihana hamsu mies siellä. <3

      Pelottaa ja haluaa toivoa kuitenkin parasta, sellainen ihminen on.

      Pidetään huolta ja toivotaan, paljon lämpimiä ajatuksia Marja sinne kaiken keskelle. <3

  • Mannilainen14. maaliskuuta 2020 klo 18.34
    Vaikka tänään postasinkin Instaan Kaupan vessapaperiosaston ja -graffitin kuvat, en yhtään ihmettele, että ihmiset alkavat ostella kaupasta erilaisia hyödykkeitä. Torstai oli selkeästi se päivä, jolloin Suomessa korona räjähti ihmisten tietoisuuteen. Mies oli myös perjantaina ostellut kaupasta hieman säilykkeitä ja makaronipusseja. Tänään ostimme jotain pientä lisää ja kissalle ruokaa. Sanoin kyllä miehelle, että jos sairastuisimme tai joutuisimme karanteeniin, niin onneksi nykyään voi tilata ruokaa kotiinkin. Sikäli mikäli kaupat pystyvät pitämään ovensa auki ja saavat lisätäydennystä hyllyihin. Erittäin huolestuttava tilanne.

    Töissä olisi mielestäni pitänyt laittaa kaikki sellaiset henkilöt etätöihiin, joille se on mahdollista, mutta tällaista päätöstä ei ole annettu. Itse olen maanantaina vapaalla, kun pitää mennä Meilahteen (mikäli eivät peruuta aikaa). Otin koneen kotiin ja kerroin esimiehelleni jääväni etätöihin, jos tilanne näyttää kriittiseltä. Oman astmani takia en halua sairastua ja mies kuuluu useampaan riskiryhmään. Teit siis erittäin järkevän teon, kun jätit lapset kotiin.

    Toivotaan kuitenkin, ettei korona meitä tavoita. Iloa iltaasi. <3

    • Maailma muuttui torstaina meille suomalaisille kertaheitolla. Kissanruoka oli muuten ihan lopussa meidän Lidlissä eli sitäkin oli hamstrattu ja ymmärrän sen, kun kaikki hamstraa, pakko on itsekin ja siitä syntyy joukkohysteria.

      Toivottavasti siellä voit olla etänä ja sinä ja miehesi pysytte suojassa. Hurjasti lämpimiä ajatuksia Mannilainen teidän perheelle kaiken keskelle. <3

  • pipsamuori14. maaliskuuta 2020 klo 21.49
    Onhan nämä tunnelmat tosi hämmentävät ja ristiriitaiset sekä pelottavatkin😕 Pitää kai vaan luottaa asiantuntijoiden ohjeistukseen ja katsoa päivä kerrallaan mitä tuleman pitää.Jonain päivänä hän tämäkin koettelemus on ohi ja osataan varmasti kaikki taas arvostaa asioita,lähimmäisiä ja elämää yleensäkin, entistä paremmin.Näin minä toivon koska mielestäni tälle toivomukselle on nykymaailmassa tilausta. Positiivista mieltä ja aurinkoa alkavaan viikkoon💕 Ja hei,onnea Porvoo ja Akilles😊🏆🏑

    • Kyllä tämä opettaa katsomaan elämää taas aivan uusin silmin ja keskittymään oleelliseen, ihmisistä välittämikseen, arkeen ja perheeseen. <3

      Olen ihan samaa mieltä, tälle on tilausta vaikka tilaus tulikin tälläisessä muodossa.

      Sydämelliset kiitokset ihana Pipsamuori ja tsemppiä kaiken keskelle. <3

  • JonnaH.15. maaliskuuta 2020 klo 9.35
    Ehkä vaan parempi, ettei joka paikasta tuuttaa koronaa.

    Itse koitan välttää somen vöyhötystä asiasta, kuunnella viranomaisia ja toimia ohjeiden mukaan, ei tässä kait muutakaan voi. Itsellä kuitenkin toinen työ sellainen, ettei voi mitenkään vältellä asiakaskontakteja, joten parempi pitää vain pirteää mieltä, hygienista entistäkin suurempaa huolta ja olla panikoimatta. 🙂

    Aurinkoista sunnuntaita Tiia. <3

    • Juuri sama, enkä ahmi koko ajan hulluna tietoa ja vielä jaa sitä ympäriinsä. Järki matkassa ja hygienia. <3

      Oikein ihanaa viikkoa Jonna ihana. <3

  • Anonyymi15. maaliskuuta 2020 klo 14.56
    Ei haittaa laisinkaan tämä uusin virus. Minulla on pieni talviasuttava torppa Saimaan saaressa ja sinne ei ulkopuolisia tule kutsumatta. Olen muutenkin erakkoluonne eikä mitkään pippalot ole itselleni elämää tärkeimpiä.

    Ruoka piisaa ja olen aina pitänyt ns. kotivaraa. Nautin hiljaisuudesta ja olemisesta luonnon keskellä. Kaikki eivät aina ole ymmärtäneet tätä elämäntapaani, mutta nyt jostain syystä ymmärtävät.

    • Aivan ihanaa kuulla, ne arjen pienet ilot ja luonto ja kaikkein tärkeimmät asiat, ne siellä Saimaan saaressa nivoutuu yhteen. <3

      Ymmärrän hyvin elämäntapasi ja joskus kaipaisin, että ihmiset enemmän siirtyisi tähän tapaan elää ja olla, vanhempaan aikaan, mutta toki ei se maailma rullaa, jos kaikki siirtyyk, ennen kuin tapahtuu jotain suurta ja mullistavaa, kuten nyt on tapahtumassa.

      Sydämellistä viikkoa sinulle ja tätä oli ihana lukea, arvostan elämäntapaasi kovasti. <3

  • Outi Krimou/Outi’s life15. maaliskuuta 2020 klo 19.18
    Minä itse kuulun riskiryhmään, mutta olen sen niin ajatellut, että se tulee jos on tullakseen. Olen tarkkana käsihygienian kanssa ja vältän isoja tapahtumia. Muuten jatkan elämääni normaalisti. Meillä pojan koulusta tuli viesti, että seuraavat tilannetta ja heti tulee viesti, jos koulu pitää sulkea. Heidän koulussa ei ole yhtään koronatapausta ainakaan vahvistettu.
    Ihana kupponen ja heti muuten kirjaudun uudelle alustalle kun saat sen toimintaan!
    Leppoisaa iltaa Tiiuli <3

    • Hyvä juttu, pidä itsestäsi kovasti huolta ihana Outi. <3 Kiitos, että tulet tänne, olen superkiitollinen ja nyt sain ohjeet miten tänne voi laittaa lukulistan ja sen kyhään tämän viikon aikana, sitä ennen luean bloggerin kautta.

      Ihanaa viikkoa Outi. <3

  • Kaisa15. maaliskuuta 2020 klo 21.46
    Hyvin samanlaisia ajatuksia täälläkin. Kovin mietin huomista, tulisiko lasten jäädä koulusta kotiin. Itse pystyn tekemään työt etänä ja mies on maailmalla työreissulla. Kaupassa täytyy käydä välillä, ei nyt joka päivä ja hiukan varastoakin on kotona että pärjätään. Joten, uutisia seurailen ja aamulla varmaan teen päätöksen.
    Tsemppiä meille kaikille, pidetään toisistamme huolta! <3

    • Oi miten miehesi pääsee kotiin? Onko tähän tullut selvyyttä, kauan matka kestää. Nyt on kyllä huima tilanne. Tsemppiä hurjasti teidän perheelle ja pidetään itsestämme ja toisistamme huolta. <3

  • Heli-Hannele – Beach House Kitchen15. maaliskuuta 2020 klo 21.59
    Kauniita mukeja, tuovat kyllä iloa arkeenkin ja varsinkin koronan lamaannuttavaan elämään! Täälläkin varaudutaan pysymään kotona, tehdään etänä ja lapsi kotona. Käydään vaan pakolliset kauppaostokset ja ulkoillaan lähimetsissä. Toivottavasti pysytään terveinä : ) On perusjärkipirkko olo, vaikka välillä hieman kauhistuttaa ihmisten välinpitämättömyys ja nuo viimeaikaiset Espanjan uutiset. Madridissa asuva kaveri ei saa poistua huomenna ollenkaan ulos 600 euron sakon uhalla, eli jos tulisi meille vastaavaa, niin silloin kyllä voisi iskeä paniikki ja alkaisi hamstraus. Voimia sinne & ilonpilkahduksia arjessa, ihana kun on henkisiä luottokamuja lähellä vaikkei fyysistä kontaktia olisikaan!

    • Kyllä tässä kaikessa tarvitaan kevennystä, josta saa niitä pieniä iloa ja onneksi ihmismieli toimii noin ja tekee juurikin kotoisia ruokia ym. Koittaa hoitaa mieltä ja kroppaa. <3

      Kyllä tuo ulkonaliikkumiskielto olisi jo pelottava asia, pelottaa kyllä tämä. Toivottavasti näillä järeillä aseilla mitä hallitus on tänään päättänyt, saadaan tartunnat vähentymään ja terveydenhuolto ei kaadu.

      Kyllä nyt saa kiittää somea, jos koskaan, ystävät ovat kuitenkin lähellä täällä. Sydämellistä viikkoa Heli ja tsemppiä teidän perheelle kaiken keskellä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud