Kaksi herkullista syysreseptiä ja mukavaa pyhäinpäivää

Kaksi herkullista syysreseptiä ja mukavaa pyhäinpäivää

Mahtavaa pyhäinpäivää kaikille ja kommenttilootaan olisi kiva kuulla, jos vietätte pyhäinpäivää tai halloweenia, niin mitä olette touhunneet. Meidän mustakissa lähettää teille synkät miaut.

Täällä ei ole vietetty viikonloppua mitenkään kummemmin. Tytär tosin tilasi Torista edullisesta hääpuvun, joka kuralla tahrattiin ja tytär oli eilen Tim Burtonin corpse pride ja tyttären ystävä taas Tim Burtonin toinen hahmo. Tytöillä oli aivan jäätävän hienot lookit ja ottivat kuvia ulkona pimeässä ja kuvista tuli valtavan hienoja. Oi kunpa voisinkin jakaa ne täällä. 🙂

Mutta mahtaviin syksyisiin kanaruokiin, jotka lämmittää mieltä ja sydänalaa ja samalla massuakin. Molemmat herkulliset reseptit löysin eri blogeista ja nämä reseptit olivat meillä hitti. Helppoa ja hyvää. Noudatin kerrankin prikuulleen ohjeita ja kyllä kannatti.

Kanapekonipastaa pinaatilla ja herkullinen resepti löytyy Voita ja Suolaa blogista.

Ohessa vielä resepti tännekin:

400g Broilerin filettä
2 dl Kuohukermaa
1 dl Ruokakermaa
4-5 siivua Pekonia
3 rkl Creme Bonjour Ruohosipulituorejuustoa
70g Babypinaatin lehtiä
1 Sipuli
1 Valkosipulin kynsi
1 tl Timjamia
Suolaa
Mustapippuria
paistamiseen
1 rkl Öljyä
1 rkl Voita

300g Pastaa

Broilerinfile voi olla missä muodossa tahansa kunhan sitä ei ole uitettu hunajamarinadissa. Mulla oli mallia ohutleike joten suikaloin sen pienemmäksi. Suikaloi myös pekoni.
Sipuli ja valkosipulin kynsi luonnollisesti hienonnetaan.
Laita paistinpannu kuumenemaan öljyn ja voin kera. Pastavesi kannattaa laittaa viimeistään tässä kohtaa kiehumaan. Muista suolata sekin. Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi


Laita pannulle mukaan sipulit, pekoni ja broiskusuikale. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Ruskistele kohtalaisella lämmöllä kanat kypsiksi asti ja lisää pinaatti, tuorejuusto sekä timjami.


Kun pinaatti on kutistunut niin lisää kermat. (pastan pitäisi olla jo tässä kohtaa keittymässä hyvää vauhtia). 


Keittele hiljalleen kasaan viitisen minuuttia ja tarkista maku.
Kippaa mukaan valutettu pasta. Sekoita ja nauti välittömästi.

Sitten Mansikoita ja vaahtokarkkeja Maikun kutkuttavan lämpöinen Syksyinen kanapata, jota nautimme tämän viikonlopun ja aijai tämä pata vaan paranee yön yli.

Syksyinen kanapata

2pkt naapurin maalaiskana filee mango-chili n 800g

3 porkkanaa paloiteltuina

pussillinen salottisipuli halkaistuina

5 valkosipulin kynttä

2 rll vehnäjauhoja

rasvaa

Liemi

vettä n 8 dl

kanafondikuutiot 2

tomaattipyrettä 3 rkl

soijaa 2 rkl

timjamia 1/2 ruukkua

murskattua valkosipulia

-Keitä vesi johon lisää fondit, pyree, soija, valkosipulimurska ja timjami.

-Pilko kanafileet reilun kokoisiksi paloiksi ja paista parissa erässä kevyesti pintaväri ja laita kanapalat pataan. (Alle kanaa väliin vihannekset ja päälle loput kanasta. Itse käytin kannellista savipataa.)

-Pilko porkkanat ja sipulit, purista pari valkosipulin kynttä lientä varten ja lohko loput.Paista reilussa rasvassa lohkotut valkosipulinkynnet porkkanoiden ja sipuleiden kanssa. Paiston lopussa lisää pari rkl vehnäjauhoja jotta kastike vähän saostuu. Kaada vihannekset kanojen päälle.

-Hauduta uunissa eka tunti 175 asteessa ja sen jälkeen laske lämpö 150 asteeseen ja anna hautua ainakin toinen tunti.

Ohessa kaksi meidän tämän viikkoista ruokahommelia, joista ollaan nautittu oikein urakalla. Blogit on kyllä helmiä, kun löytää kivoja uusia reseptejä käyttöön.

Nyt on hieman teema, että pyritään kokeilemaan eri reseptejä, herkästi aina tulee nautittua samoja ruokia, koska se on helppoa ja nopeaa, eikä tarvitse mieltään vaivata.

Saa vinkata teidän herkullisia reseptejä, mitä tykkäätte kokata syksyllä tai muutenkin. Niitä olisi mahtavaa saada tänne lisää.

Mukavaa viikonloppua kaikille. <3



22 thoughts on “Kaksi herkullista syysreseptiä ja mukavaa pyhäinpäivää”

  • Syksyllä teen useenkin pataruokaa, kun takas pitää lämpö valakiaa ja kun saa pellin kiinni, niin tiukkaan padan sinne. Siä se porisoo ihan itteksensä. Yleensä se koostuu perunasta, porkkanasta, sipulista ja jostakin lihasta, kuten kyljyksistä. Kyljykset ruskistan ja paistoliemi, johon suolaa, mustaapippuria sinappia, makiaa silikastiketta, hunajaa, siis ihan yksinkertaasta sapuskaa 🙃
    Sinulle Tiia hyvää Pyhäinpäivä ehtoota 💖 ja mustalle kissalle silitykset 🐈

    • Oijoi ihania pataruokia siellä ja pitääpä kokeilla kyljyksistä meidänkin ja laittaa erilaisia vihanneksia mukaan. 🙂

      Oikein ihanaa tiistaita Marja-Terttu ja kiitos vinkeistä. <3

  • Ihanat kuvat ja niin herkullisen näköisiä ruokia, Nam!:) Täällä vietetään Halloweenia hirrrrveästi herkutellen:)) Leppoisaa Pyhäinpäivä viikonloppua❤️

  • Mustakissa on kyllä niin päivään sopiva. Mä olen katsellut tänään Netflixiä ja lukenut kirjaa. Näyttäisi siltä, että Halloweenin kiertelyn sijaan ihmiset viettivät juhlaa rauhallisemmin pienen porukan kesken. Pastaresepti meni korvan taakse 🙂 Kiitos siitä!

    • Ihanalta kuulostaa ja niin totta, että sielläkin perinteiset ovelta ovelle halloween meiningit ovat varmaan nyt himmattuina.

      Ihanaa tiistaita Johanna. <3

  • Herkullisia reseptejä; tykkään itsekin haudutella kaikenlaisia patoja 🙂

    En itse vietä halloweenia (minusta se on vähän outo juhla! ja olin sitä paitsi töissäkin lauantaina ) mutta teini järjesti pienet kekkerit ja naapuristakin tuli kaksi pikkuista noitaeukkoa virpomaan (tai mitäsenytikinäonkaan ;D)

    • Ihanaa, että lapsilla ja teineillä oli kivaa ja enemmän taitaa ollakin nuorten juhlia nämä, mutta joskus on aikuisena kiva heittäytyä, tosin ei tänäkään vuonna.

      Ihanaa tiistaita Marika. <3

  • Kyllä maistuu tuhdimmat syysruoat täälläkin; tänään taas teen ison satsin blogissanikin ollutta Lyonin kanaa, kun äiti tulee syömään. Käydään ensin yhdessä uimassa tuolla meressä ja sitten lämpimän sapuskan ääreen.

    Kirjoitin juuri muutamia päiviä sitten jutun, missä on kauteen sopivia ja suosituimpia reseptejäni niille, jotka kaipaavat virikkeitä kokkaamiseen – käypä kurkkaamassa 🙂

    Tuo kanapasta vaikuttaa syntisen ihanalta, kaikkine energioineen, mutta niitähän syksyllä kroppa ja mieli kaipaa <3

    Ihanaa marraskuun ekaa sunnuntaita Tiia <3

  • Pyhäinpäivää vietettiin lasten vuoksi Halloween kemujen muodossa, itse en muuten Halloweenistä niin välitä. Lasten ilosta sai kuitenkin itsekin energiaa, ja olihan meillä kaikilla hauskaa kun pukeuduttiin asuihin. Pieni piristys tähän harmauteen.

    Kiitos vielä reseptivinkeistä, nyt kun lapsiviikko voisin kokeilla jompaa kumpaa kanaruokaa. Silloin kun muksut eivät ole mulla, pyrin syömään kasvisruokaa.

    Valoisaa marraskuuta ihana Tiia <3

  • Kanapadasta tuli mieleen, että pitäisi varmaan tehdä kanakeittoa pitkästä aikaa, se on todellista lohturuokaa syksyn hämäryydessä. <3

    Ihanaa sunnuntaita Tiia. <3

    • Todellakin ja mies tykkäisi siitä, rakastaa keittoja. <3

      Ihanaa tiistaita Jonna. <3

  • Herkullisia ruokia siellä. Eilen meillä oli ruokana lihapullukoita ja pastaa ja tänään tein paahtopaistia ja paistettuja perunoita. Ei vietetty mitenkään erityisesti halloweenia tai pyhäinpäivää. Sytytin illalla kuitenkin kynttilät rakkaiden muistolle täällä kotosalla.
    Ihanaa sunnuntaita rakas ystis <3

    • Ooh kaikki kuulostaa herkulliselta. Olen kerran tehnyt paahtopaistia siinä onnistumatta ja luovutin. Pitää kysyä vinkkiä sulta. <3

      Oikein sydämellistä tiistaita Outi. <3

  • Hei Tiia, pitkästä aikaa 💖 Kiitos näistä kahdesta reseptistä, ihan varmasti kokeilen molempia – meillä loppui juuri (vähän hankala) lihaton lokakuu ja varsinkin kaikki kanareseptit kiinnostavat tällä hetkellä tosi paljon!

    Mä en oikein ole oppinut Halloweenin viettoa, vaikka sitä aikoinaan vaihtarina jenkeissä pääsinkin viettämään aidoimmalla mahdollisella tavalla. Lapsi puetaan aina naamiasiin, mutta siinäpä se yleensä onkin. Tänä vuonna ostin Porvoon Cafe Cabriolesta ihan älyttömän herkulliset Halloween-leivokset meille jälkiruuaksi, siinä oli meidän kurpitsajuhlan vietto tänä vuonna 🙂 Pyhäinpäivänä käydään haudoilla ja tavataan myös vanhempiani toisen heistä synttäreiden merkeissä.

    Iloa alkaneelle marraskuulle Tiia!

    • Hei Emma. <3 Tosi kiva, jos kanareseptit innostaa. <3

      Sama juttu, joskus on tosin vietetty ja se oli hirmuisen hauskaa, että tämä leikkimielisyys olisi kiva valjastaa jälleen kyllä.

      Oi kiva kuulla, Cafe Cabriole onkin superpaikka, ne kakut ja leivarit nam. 🙂

      Oikein sydämellistä marraskuun alkua Emma. <3

  • Harmi kun emme näe tyttäresi Halloween-asua, joka kuvailusi perusteella oli varmasti hyvä.
    Olen joskus kun veljeni tyttö, kummityttöni oli vähän pienempi pitänyt Halloween henkisen
    illallisen ja tehnyt hämähäkkipastaa ja kummitusmunia sekä kurpitsakeittoa. Nyt tuokin perinne on
    jäänyt kun tyttö on jo 13v. Kiitos resepteistä, jotka menevät kokeiluun jossain vaiheessa.
    Kivaa alkanutta marraskuutta Tiia <3

    • Niin minuakin harmittaa ja olisi ollut ihana saada ne kuvat, mutta ei näytti vaan. 🙂 Teinit. <3

      Voi itku lapset kasvaa ja sitten omista kamuista tulee niin tärkeitä, ettei aikuisten seura nappaa vähään aikaan enää samalla tavalla.

      Oikein sydämellistä marraskuun alkua Marjo. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud