Kiitetään sotiemme veteraaneja tänä jouluna

Kiitetään sotiemme veteraaneja tänä jouluna

Se on täällä taas, Postin postikorttikampanja sotiemme veteraaneille. Muistan hyvin parin vuoden takaa joulukortit/itsenäisyyspäiväkortit, jotka osoittivat suurta arvostusta ja kiitollisuutta sotiemme veteraaneita kohtaan ja miten ilahduttivat omaa mummia, lottaa, sotiemme veteraania.

Nyt mummi sekä vaari ovat molemmat menehtyneet ja sotaveteraneja on elossa enää pieni määrä. Tunnen valtavaa kiitollisuutta heitä kohtaan ja sotaveteraanit saavat monesti miettimään, miten loppupeleissä helppoa aikaa sitä itse elää.

Sotien kauhua ei pysty kukaan käsittämään, joka ei ole sellaista kauhua itse kokenut. Silti isovanhemmat olivat lämpimiä, sydämellisiä, huumorintajuisia, ei katkeroituineita vaikka kumpikin kantoi sisällään sotien traumoja. Tätä kaikkea on itselle todellinen vahvuus ja tätä kaikkea katson ylöspäin.

Tällä palopuheella Postin sivuilta löytyy ohjeet, joilla päästä ilahduttamaan todellisia sankareita ja kopsasin ne myös tänne. Tehdään hyvää yhdessä, ilahdutetaan rohkeita sotiemme veteraaneja.

”Suomen itsenäisyyttä puolustaneita veteraaneja on keskuudessamme vielä noin 6 500. Sotiemme naisia on noin 15 000. Veteraanien keski-ikä on jo 95 vuotta. Heidän ansiostaan meillä on itsenäinen, vapaa Suomi.

”Posti ja veteraaniliitot järjestävät jo kuudetta kertaa korttikampanjan, jonka tarkoituksena on tuoda helpotusta sotiemme miesten ja -naisten yksinäisyyteen, iloa itsenäisyyspäivään ja lämmintä mieltä joulun odotukseen. Haastamme kaikki suomalaiset mukaan, jotta jokainen sotiemme sankari ja sankaritar saa ainakin yhden ilahduttavan viestin itsenäisyyspäiväksi. 

Pienellä teolla saat välitettyä suuren tunteen ja ilon veteraanin arkeen. Osallistuthan sinäkin?

Kirjoita korttiin tervehdyksesi, osoita se veteraanille tai sotiemme naiselle.
Kiinnitä postimerkki ja lähetä kortti kampanjaosoitteeseen.

VINKKI! Voit lähettää useamman kortin yhdessä kirjekuoressa. Sinun ei tarvitse
lisätä postimerkkejä tai osoitetietoja kuoren sisällä oleviin kortteihin.

Lähetä kortit viimeistään 12.11.2020.

Posti Oy
Kortti veteraanille
PL 7230
00002 HELSINKI

Posti toimittaa kortit veteraaneille ja sotiemme naisille itsenäisyyspäiväksi Suomen Sotaveteraaniliiton, Sotainvalidien Veljesliiton, Rintamaveteraaniliiton ja Kaatuneitten
Omaisten Liiton antamien osoitetietojen mukaan.”

Muistellaan parin vuoden takaista käyntiä mummin luona, jolloin juuri käydessäni kylässä, mummin postiluukusta tupsahti nämä jouluntoivotukset.

Mummi oli korteista muikean tyytyväisenä ja itsellä silmät kostui, kun luin mummille korttien tervehdyksiä. Miten sydämestä ottava sykähdyttävä ele ja upea kampanja Postilta. Miten hienoa, että ihmiset ovat lähteneet mukaan. 

Joulukorttien lähettäminen alkaa muutenkin olla ikävä kyllä hieman historiaa ja ihmiset turvautuvat herkästi älypuhelimiensa viestitoimintoihin ja kyllä itsekin näin. Nyt mummini kuitenkin sai ainakin viisi joulukorttia tuntemattomilta ja hyväsydämisiltä suomalaisilta. 

Jos joku teistä tuntemattomista jonkin pienen ihmeellisen sattuman kautta tämän postauksen lukee, niin haluan kiittää teitä koko sydämestäni lotta mummini puolesta. Mummi oli 97-vuotias sitkeä ja positiivinen suomalainen nainen, joka ei valittanut turhista, puursi vaan menemään.

Vaikka en enää voi muistaa kortein omaa mummiani ja vaariani, haluan muistaa muita sotiemme veteraaneja ja lähden koko sydämestäni tähän postin kampanjaan mukaan. Lähde sinäkin.

Emme saa koskaan unohtaa sotiemme veteraaneja, ilman heitä maa jossa elämme, ei olisi tällainen ja ei unohdeta suomalaista sisua ja peräänantamattomuutta, hyvyyttä ja sitä, että ollaan yhdessä näinäkin vaikeina aikoina, joita nyt elämme, meillä on omat haasteet, isovanhemmilla oli omansa. Sitä ettei valiteta turhasta vaan tehdään, puhalletaan yhteen hiileen, sillä loppupeleissä ihminen on tekojensa, ei sanojensa mitta. <327 thoughts on “Kiitetään sotiemme veteraaneja tänä jouluna”

 • Siis aivan täysin ohi mennyt aiemmin tällainen kampanja! Missä tätä mainostetaan, olenko ihan puusilmä, voi ei. Hyvä kun kerroit!

  • Postilta tuli sähköpostia aiheesta, mutta et ole lainkaan puusilmä, niin on tämä jo usean vuoden kamppis mennyt itseltä myös ohi taannoin.

   Kiitos Katja ja mukavaa uutta viikkoa. <3

 • Olet hyvällä asialla, kun levität sanaa kampanjasta.
  Posti itseasiassa lähetti meiliä tästä ja päätin osallistua kampanjaan jo ennen postauksesi lukemista.
  Oikein hyvää viikonloppua Tiia!

  • Ihanaa kuulla, että siellä oltiin tästä jo tietoisia. <3 Mukavaa maanantaita Kirsti Kaija. <3

 • Ihan mieletön kamppis, todellakin aion tähän osallistua. Olen tehnyt myös kortteja sairaaloihin jouluksi, mutta vielä ei ainakaan mitään sellaisia ohjeita löytynyt mistään. Tämä on ihana ja kunnioittava tapa muistaa veteraaneja <3
  Ihanaa iltaa sinulle Tiia <3

  • Olet kultaa ja mahtavaa, että osallistut tähän myös. <3

   Oikein mukavaa uutta viikkoa Outi. <3

 • En ole aikaisemmin tiennyt tällaisesta kampanjasta. Kirjoitin osoitteen ylös ja aion osallistua. Kiitos postauksestasi.

 • Todella hieno ele muistaa sotiemme veteraaneja. Vuosi sitten ensimmääsen kerran osallistuin ja aijon osallistua nytkin.

  Isäni oli sodan käynyt, kuten äitinikin lottana. Mulla on tallessa äitini päiväkirja lotta-ajalta ja sielä on lottakavereiden kirjoituksia. Lukiessa niitä ihan silmäkulma kostuu.

  Sinulle Tiia ihanaa viikonloppua ♥

  • Ihanaa, että olet osallistunut ja osallistut nytkin. <3

   Voi mikä aarre ja varmasti kaikki ei ole aivan kevyttä luettavaa.

   Oikein mukavaa uutta viikkoa Marja-Terttu. <3

 • Hieno juttu ja upeaa, että olet lähtenyt mukaan. Mä muistan vielä ajan, kun veteraaneista ja lotista puhuttiin ikävästi. Ei osattu arvostaa heidän uhraustaan ja ei varmaan sitten itsenäisyyttäkään. Itselläni on isovanhemmat, jotka olivat siellä eturintamassa. Mun vanhemmat kärsivät sodan jälkeisestä ajasta. Itse olen viettänyt rauhan aikaa, ja haluan, että lapsilla se jatkuisi. Suomi on sydämessä aina ja ylpeys Suoemen sotilaista .

  • Ihan kauhea ajatellakin, ovat suuria sankareita kaikki. <3

   Samaa toivon minäkin, että lapset saisivat elää rauhan aikaa. Mihinkään ei voi kuitenkaan tuudittautua, maailma voi muuttua yllättäen ja mitä epätoivoisemmat ajat, sen herkemmin.

   Sydämellistä maanantaita Johanna. <3

 • Voi että! :´) Tää on NIIN kaunis ajatus ja pian pysyvästi poistuva tapa. Yhtälailla kuin kaikki mittaamattoman arvokkaat sotaveteraanit ja lotat. Voi rakkaus <3

  • Kyllä, mittaamattoman arvokkaat sotaveteraanit ja lotat ja omia isovanhempia ikuisesti kaivaten ja kunnioittaen. <3

   <3

 • IHANA idea kiittää sotaveteraaneja arvokkaasta työstä, ja sellainen jonka jokainen voi toteuttaa. Kiitos kun vinkkasit. <3
  Valoisaa mieltä viikkikseen <3

 • Voi miten ihanaa. Kiitos vinkistä! Jos et olisi kertonut tästä, olisi saattanut mennä ohi. Vielä ehdin eli teen sen jo tänään ♥️.

 • Upea ele ja postaus, jolla saada asiaa suuremman yleisön tietoisuuteen <3
  Mukana ollaan, omat mummot mielessä ja sodissa maatamme puolustaneet isoisät, joita en ehtinyt näkemään.
  Upean tunnelmallista viikonloppua & haleja sinne!

  • Ihanaa, että olet mukana Heli. <3
   Samoin teille upeaa uutta viikkoa. <3

 • Totta, kortit lähtee veteraaneille.
  Oma isäni oli rintamaveteraani ja äiti toimi lottana.
  Perheen kesken vietetään itsenäisyyspäivää. Perinne jatkuu meillä ja nyt tulee kymmenen vuotta täyteen, kun kokoonnutaan yhteiseen pöytään itsenäisyyden kunniaksi. Päivä on meille tärkeä juhla.

  • Niin hienoa kuulla Leena. <3 Kyseessä on kovin tärkeä juhla ja toivottavasti sitä aina vietetään kunnioittaen sotiemme veteraaneja ja sodassa kaatuneita. <3

   Sydämellistä uutta viikkoa. <3

 • Isoisäni oli jatkosodan veteraani, isoäiti hoiti yksin lapsia kotona. En voi kuvitellakaan sitä pelkoa ja ikävää, mitä ovat kokeneet. Korona on pientä sen rinnalla. Suuri arvostus heitä kohtaan, me saamme nyt nauttia heidän uhrauksensa hedelmistä. Minunkin isoisäni oli nuori mies sotaan joutuessaan, eikä ollut enää sama reipas ja iloinen katse silmissä, kun palasi takaisin.

 • Aivan mahtava kampanja! Erittäin mielelläni aion osallistua!
  Minäkään en ole huomannut tätä aikaisempina vuosina. Hienoa, että kirjoitit tästä!

 • Upea kampanja! Minun piti osallistua tähän jo pari vuotta sitten kun sinä taisit joskus tästä jotain Facebookissa tai blogissa mainita. Unohdin silloin joten kiitos kun muistutit.
  Kivaa sunnuntaita Tiia <3

  • Ihanaa, että osallistut Marjo ja kiitos kovasti. <3 Aivan mahtavaa uutta viikkoa sinne. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud