Onnesta kakona Kakolassa!

Onnesta kakona Kakolassa!

*Kaupallinen yhteistyö Hotel Kakolan kanssa

”Kakolanmäki on saanut hiljattain täysin uuden elämän, ja nyt osaksi elämystä on rakentunut vielä huipputason lifestyle-hotelli. Hotel Kakola on täysin kotimainen ja yksityinen, ja hotellin ainoat ketjut löytyvätkin Viinituvan katosta.

Hotellissa on 148 laadukasta huonetta klassisista perusvarustelluista huoneista upeisiin sviitteihin, ravintola, baari, kokous- ja tapahtumatiloja sekä viihtyisä kesäterassi. Hotel Kakola tarjoaa rohkeimmille myös mahdollisuuden majoittua vanhaan eristysselliin.

Hotellin kylkeen ensi vuoden lopulla avautuva Kakola SPA tulee tarjoamaan laajan valikoiman erilaisia hyvinvointipalveluita kuten esimerkiksi saunamaailman, elämyssuihkuja ja -altaita, hierontoja ja hoitoja. Kakolanmäeltä ei tarvitse välttämättä poistua mihinkään, sillä mäeltä löytyvät kaikki tarvittavat palvelut.”

Vaikea valinta, yöpyäkö sellissä vai Standard huoneessa tai jossain muussa Hotel Kakolan huoneessa, sillä yksikään Hotel Kakolan huone ei ole samanlainen. Yövyimme tällä kertaa tavallisessa hotellihuoneessa vaikka ei siinäkään mitään tavallista ole, mutta jos selliin vertaa. 🙂

Ensinnäkin on sanottava, että paksut muurit takaavat äänettömät yöunet. Käytäviltä ei kuulunut hotellihuoneeseen pihahdustakaan.

Peukut huoneen ammeelle, isoille ylellisille pumppupulloille suihkutuotteita ja vartalotuotteita, muhkean mukavalle sängylle, tilavuudelle, hiilihapotuslaitteelle, parvekkeelle ja kahvikoneelle.

Meitähän viehättää tiilirakennukset ja tiiliseinät ja koimme Kakolan alueen erittäin viehättäväksi. Kakola on oma pieni maailmansa hotelleineen, asuntoineen, leipomoineen, olutpanimoineen ja ravintoloineen.

Sellissä on mahdollisuus yöpyä ja missä se suihku sitten on. No se on ihan vieressä käytävällä. Tämä pienimuotoinen selliseikkailu kutkuttaisi kyllä kokea. Pääasia on, että vessa löytyy ja lavuaari.

Kun ja jos yövytte Kakola Hotellissa, ostakaa opaskierros, joka oli järisyttävän mielenkiintoinen ja avasi parin tunnin kierroksella paljonkin Kakolan saloja, joita hotellinkin seinät suorastaan kuiskii. Kakolan käytävillä ei voinut kuin ihmetellä.

Volvo Markkanen, kesäkilju, puuroviina saappaassa, rundi, kakkakolehti, juu luitte oikein ja tämä kolehti oli vartijoiden päänmenoksi vankien yhteistuumin suunnittelema juttu.

Huone jossa yöpyi kahdeksan miestä kerrallaan ja jotka pääsivät kerran viikossa suihkuun ja vessana vain ämpäri. Miehet luonnollisesti polttivat tupakkaa eli ilma huoneessa taisi olla erittäin sakea.

Kakolan panimon olut oli miehen makuun ja miehen lempimaku oli ”Riviera Ipa.”

Ruoka oli Ravintola Rubenissa erittäin hyvää ja myös positiivisella tavalla erilaista ja nautin mm. elämäni parhaat ranskalaiset. Palvelu oli ainutlaatuisen ystävällistä, olo oli huomioitu ja tuntui, että kaikilla tarjoilijoilla oli koko ajan silmät selässä palvellen kaikkien ravintolassa olijoiden tarpeita sähäkän vikkelään.

Luonnollisesti hotellin ravintolasta löytyy Kakolan omat drinkit ja maistelimme mm. Kakolan muulia, Muuria ja Lautatarhaa.

Mennä kotoa pois hetkeksi oman rakkaan kanssa ja hengähtää. Joku toinen toi ruoan pöytään ja sai vain olla, ihan parasta.

Onnesta kakona. <3

Menopäivänä satoi kissoja ja koiria taivaalta, mikä ei haitannut tahtia lainkaan, sillä vietimme päivän hotellilla ja opaskierroksella.

Sunnuntaina päätimme ajaa Funikulaarilla ja Förillä ja käyskennellä Kakolan alueella ja pistäytyä mm. leipomossa, jossa myydään aivan älyttömän herkullisia leipiä ja croissanteja. Croissantien valmistamiseen käytetty voikin lepää omassa tilassa, täydellisessä lämpötilassa.

Mutta ensin nautimme aamiaista rennosti omassa hotellihuoneessa, mikä on myös erittäin turvallinen vaihtoehto, jos yhtään arveluttaa mennä aamupalaruuhkaan. Tosin aamupala hotellilla on porrastettu, joten huolta ei todellakaan pitäisi olla. Eli 10€ lisämaksusta saa aamiaisen hotellihuoneeseen ja on jokaisen euronsa arvoinen.

Mitä luxusta ja aamiainen oli yksinkertaisesti aivan mieletön, munakokkelia, pekonia, erilaisia lähituottajien leikkeleitä, tuoremehua, jossa koristekukka piste i:n päällä, lattea, teetä, hilloa, croissantteja, karjalanpiirakoita, herkullista leipää, jogurttia, marjoja ja granolaa. Unohdinkohan jotain. Mutta olipahan vaan upea aamiainen. Ei mikään perussämpylä.

Unohdinpa mainita suklaamoussen ja toscakakun ja ne orvokit. <3

Kakolan panimolla kannattaa käydä ja ostaa oluita kotiin. Mutta jos sunnuntaina olette liikenteessä, niin sitten Förillä yli ja vastapäisen rannan Föri K-supermarkettiin ja sieltä oluet kotiin.

Parvekkeet mahtava lisä, joissa kesäaikaan on kiva istua tuolilla ja ihmetellä Kakolan alueen maisemia.

Ehdimme nauttia tänään vielä Ravintola Rubenin brunssin ja brunssilla on hintaa 29€ ja siihen kuuluu skumppa. Jälleen kerran paikalliset leikkeleet, juusto, croissant, ryttyperunat, katkarapuskagen ja friteerattu kana ja paljon muuta vei kielen mennessään.

Juuri vapauduttiin vankilasta ja jestas miten elämyksellinen miniloma meillä oli Hotel Kakolassa🧡

Ilmapiiri Kakolassa on uniikki ja elämyksellinen ja sellien seinät kuiskii omia tarinoitaan🧡

Koko elämystä ei pysty täydellisesti edes sanoin kuvailemaan, Hotel Kakola pitää itse kokea ja ehdottomasti opaskierroksen kera, jotta Kakolan salat avautuu edes osittain🧡

Bonuksena iloinen ja huomioiva henkilökunta ja herkullinen ruoka🧡

Pakko päästä uudestaan, jahka Spa aukeaa🧡

KIERROSVARAUKSET JA TIEDUSTELUT[email protected] tai 044-745 14 59

Oletteko jo vierailleet Hotel Kakolassa tai onko aikeissa mennä vierailulle? Onko kertoa tarinoita Kakolasta?

Leppoisaa tulevaa uutta viikkoa kaikille. <325 thoughts on “Onnesta kakona Kakolassa!”

 • Ihania herkkuja ja mielenkiintoisia tarinoita. Turussa olisi kiva käydä pitkästä aikaa ja Kakola olisi hyvä tukikohta.

  Ystäväni asui Kakolassa kun se vielä oli vankila – ei sentään vakilarakennuksessa vaan heti sen vieressä, hänen isäpuolensa oli silloin vankilanjohtajana.

  • Oi te tykkäisitte ehdottomasti. <3

   Onpa mielenkiintoista, ystäväsi isäpuolella olisi varmasti paljon tarinoita kerrottavana.

   Ihanaa päivää Tuuli. <3

 • Olipas mielenkiintoinen postaus. Kakola on varmasti aivan omanlaisensa hotelliympäristö. Tällainen miniloma tekee taatusti hyvää. Itse mietin yhtenä päivänä, kun kaikki tuntui kaatuvan päälle, että otan hotellihuoneen jostain ja sulkeudun sinne päiväksi.

  Ihanaa sunnuntai-illan jatkoa sinulle Tiia <3

  • Kyllä, todella elämyksellinen, kaikkialla näkyy ns. se vankila ja vankilan ote, mutta todella freesillä tavalla eli toimii.

   Eikö olisi ihana sulkeutua päiväksi tai vuorokaudeksi hotelliin ja vaan olla.

   Ihanaa päivää Mannilainen. <3

 • Ihana viikonloppu teillä on ollut kaksin ukkelin kanssa! Vitsit mitä ruokia siellä on ollut tarjolla. Olisi kyllä mielenkiintoista vierailla tuolla. Muistan ukkini kertoneen juttua Kakolasta karanneista kahdesta vangista, jotka eivät kuitenkaan olleet mitään järjen jättiläisiä ja olivat jonkin tyhmän virheen takia sitten jääneet kiinni 🙂
  Ihanaista iltaa Tiia <3

  • Juu Kakolasta on karannut useampi vanki ja ne tarinat on aika hurjia monet. Tuo opaskierros kyllä täydellisti meidän reissun.

   Ihanaa torstaita Outi. <3

 • Saan puistatuksia pelkästä ajatuksestakin… Olen lukenut niin hyviä vankilakirjoja ja katsonut niin hyviä vankilaelokuvia ja vankilasarjoja, että olen satavarma, että jos minä päätyisin jostain syystä vankilaan (vaikka hotelliin), niin maailmassa tapahtuisi juuri silloin jotain ja joutuisin olemaan vankina loppuelämäni 😮

  Mutta upeeta, jos sinä tykkäsit ❤️ Parasta pian alkavaa adventin aikaa sinulle, Tiia ❤️

  • Kyllä, katsottu sarjoja ja luettu Papillonit ja kaikki, mutta ei tehnyt huonoa, niin hienosti uusittu, että turvallinen olo oli, mutta totta kai seinät kuiskii tarinoita.

   Kiitos niin paljon Rita ja miehen kanssa tykättiin kovasti.

   Ihanaa marraskuun jatkoa Rita. <3

 • Tuonne haluaisin päästä yöpymään. Vankilan alue on minulle aika tuttua sillä olemme muutaman kuukauden asuneetkin tuossa samassa pihapiirissä olevassa vanhassa kivitalossa. Hiukan häiritsee kun tuon hotellin nimi on Kakola, vaikka Kakola olikin iha eri rakennus kuin tämä. Tämä hotelliksi muutettu rakennus oli nimittäin nimeltään Turun Lääninvankila ja Kakola puolestaan oli iso harmaa rakennus joka oli Vankimielisairaala . Se on tietääkseni nykyään muutettu asuinkäyttöön.
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle!

  • Ehdottomasti sinun on päästävä, koska aluekin niin tuttu ja toki muutenkin, onhan tämä hirvittävän kiehtova paikka.

   Kiitos täsmennyksestä. <3

   Ihanaa viikkoa Kristiina. <3

 • Voi että miten ihana viikkis teillä oli kullan kanssa. Varmasti teki hyvää, itse olen taivaassa jo siitä, että pääsee valmiitten patojen ääreen. Mitä valoisinta uutta viikkoa Tiia <3

  • Sitä just juteltiin, miten ihanaa oli päästä valmiiden patojen ääreen ja aamiainen huoneeseen oli superluxusta. Vieläkin tätä lomaa muistellen. <3

   Ihanaa viikon jatkoa Taru. <3

 • Ihana miniloma teillä onnellisilla <3
  Täällä blogissasion varmasti upeimmat kuvat Kakolansta sen pitkän historian ajalta. Kiitos!
  Hyvä, että rakennuksille on keksitty käyttöä.
  Meidän perhe parkkeerasi Turkuun, kun palasimme Suomeen ja minulla oli luokkakaverina Kakolan vanginvartijan lapsi, jonka tarinoita tykkäsin kuunnella.
  Luokkakaverin tarinoiden innottamana luin Anu Salmisen ja Rauno Lahtisen kirjan Kakolasta.
  Hyvää uutta viikkoa Tiia!

  • Samaa mieltä, hyvä että rakennuksille keksittiin käyttöä, saivat uuden arvon. <3

   Oi mahtavaa ja kiitos kirjavinkistä, olet tosiaan saanut sitten ihan sisäpiirin tietoa ja niitä tarinoita riittää.

   Mukavaa torstaita Kirsti Kaija. <3

 • Siis wauuuu, ihan lumouduin teidän , sanoisinko seikkailuista ♥
  Kuulostaa mielettömältä seikkaalulta ♥

  Mukavaa maanantaiehtoota Sinulle Tiia ♫ ♥

  • Oli kyllä iso elämys, jää ikuisesti mieleen ja pakko mennä uudestaan. <3

   Ihanaa loppuviikkoa Marja-Terttu. <3

 • Oi että, miten ihana postaus! Tämä oli kyllä kiva vinkki, tähän pitkään syksyyn tekee hyvää pieni haaveilu ja joku reissu Turun lähelle on vähän suunnitelmissa johonkin kohtaan ensi vuotta. Pitää pistää tämä ihana paikka muistiin.

  • Tämä miniloma teki niin hyvää, katkaisi synkän marraskuun. Lämmin suositus Kakolalle ja henkilökunta siellä on ihanaa.

   Kiitos kovasti Maijus ja ihanaa marraskuun jatkoa sinulle. <3

 • Oi, mikä ihana tarina Kakolasta. Vaikka Turussa asunkin, niin tuonne pitää joskus mennä nauttimaan jännittävästä tunnelmasta ja ihanista ruuista. Ja kuuntelemaan tiilenpäitten ja seinien tarinaa.
  Minun työkaverini isä oli vartijana Kakolassa, mutta se tuntui silloin vain työpaikalta, vaikka vähän erilaiselta. Eikä työkaverini sieltä mitään jännittäviä tarinoita kertonut, vartijoilla oli vaitiolovelvollisuus, joten ne tarinat jäivät sinne muurien sisään. Mutta nyt on Kakola herännyt uudestaan henkiin… Jippii!
  Linkkasin tämän tarinan vartijan tyttärelle 🙂

  • Ehdottomasti ja kannattaa kokeilla ravintolaa tai brunssia, oijoi miten hyvää.

   Voi ei, ajattele miten paljon tarinoita nuo seinät kätkee sisälleen ja muutamia saimme kuulla ja olivat ne sellaisia, ettei ikinä olisi oma mieli osannut kuvitella. Eli opaskierrokselle sitten Tuula. <3

   Ihanaa viikon jatkoa ja superpaljon kiitoksia linkkauksesta ja terkkuja tyttärelle. <3

 • Voi, teitä kyyhkyläisiä ihanalla ja mielenkiintoisella kutulomalla Kakolassa, mikä on erikoinen ja hauskakin hotelliympäristönä. Ja Turku on Suomen kauneimpia kaupunkeja.

  • Tämä oli kyllä sellainen kyyhkyläisloma, mutta samalla erittäin mielenkiintoinen.

   Turku kyllä on upea, nyt kun käynyt siellä jo kolmatta kertaa vuoden aikana noin, niin mieli halajaa sinne takaisin. <3

   Ihanaa päivää Marja. <3

 • Mua kans häiritsee tuo, että hotellin nimi on Hotel Kakola, eikä silti ole Kakolassa (Turun Keskusvankilassa) vaan ihan eri vankilassa, eli Turun Lääninvankilassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud