Tyttötrio Turussa

Tyttötrio Turussa

*Majoitus ja alkumaljat saatu yhteistyössä Turun Seurahuoneen kanssa. Marc Jacobs tuoksu saatu

Ystävät kuin siskokset, tosin ystäväni ovat siskoja ja mikä kunnia, että kutsuvat myös meikäläistä siskokseen. Tunnettu on, kun nyt oikein mietin, niin vuodesta -73 jo. Muistin ensin, että vuodesta -75, mutta ei ystäväni oli 4-vuotias, kun tätini vinkkasi ystävälle, että kuudennessa kerroksessa asuu miltei saman ikäinen tyttö.

Nämä siskokset asuivat taas toisessa kerroksessa, ihan identtisessä asunnossa kuin meidän perhe. Ystävän siskoon oli ikäeroa, joka jossain kohden kapeni, kun löysimme toisemme työkavereina samasta pankkiiriliikkeestä. Siitä tämäkin ystävyys lähti, enkä enää muista, milloin meistä kolmesta tuli erottomattomat.

Niin se Töölön rapustakin löytynyt nuorin meistä täytti viime keväänä 50-vuotta ja alunperin oli tarkoitus mennä pariksi yöksi Tallinnaan ja vähän kauneushoitoihin.

Korona tuli ja synttärit siirtyi ja siirtyi. Mutta lopulta pääsimme juhlistamaan ystävää Turun Seurahuoneelle. Ihan ensimmäisenä tuli mieleen tämä art deco henkinen hotelli, joka on silkkaa naiseuden ylistystä ja kauneutta ja upeita yksityiskohtia kaikkialla missä silmä lepää.

Kippis ystävälle ja ystävyydelle <3 <3 <3

Hotellin puolesta oli huomioitu ystävän syntymäpäivä upealla tavalla. Huone oli tilava Solo King huone.

Kaikki laadukkaat Solo King-huoneet sijaitsevat kerroksissa 2-7. Huoneiden sykähdyttävä ja klassinen sisustus hurmaavat. Ylellinen ja muhkea King size -vuode (lev. 180 cm) hemmottelee, täällähän voisi viipyä, vaikka koko päivän! Huoneiden persoonalliset, kylpyhuonetilat on varusteltu, Ritualsin laadukkain kylpytuottein. Huoneessa on myös Dolce Gusto-keitin, jolla voit valmistaa erilaisia kuumia juomia.


Huoneita hotellissa on yhteensä 140. Kahden hengen huoneiden lisäksi tarjolla on saunallisia huoneita, neljän hengen kerrossänkyhuoneita, yhden hengen huoneita ja yksi sviitti. Hotellihuoneiden sisustus on ylellistä ja täynnä pieniä yllätyksiä.

Vuoteiden laatuun on panostettu ja kylpyhuoneissa on hemmottelevaa kosmetiikkaa. Helmet – 1920-luvun kenties yleisin asuste – toistuvat niin huoneiden kuin yleisten tilojen yksityiskohdissa: Turkulaisen BEdesignin hotellille suunnittelemat seinäpeilit roikkuvat kuin helminauhan varassa ja tuolien selkänojaa kiertää hohtavien helmien rivistö.

Soolomatkailijat ilahtuvat uusista yhden hengen huoneista. ”Erikoisuutemme on Suomen ehkä kauneimmat miniykköset.” Byskatan mukaan soppimaiset huoneet ovat kuin pieni lämmin pesä, jotka houkuttelevat oman laatuajan viettoon.

Kylpyhuoneen sävytetty lasiseinä tuo avaruutta eteiseen, ja vuode on juuri sopivan levyinen.Hotellin koko sisääntuloaula valaistuine ikkunoineen ja loungemaisine sohvaryhmineen on yllätyksellinen aulatila, joka kutsuu myös turkulaiset viihtymään, työskentelemään tai drinkille. Hotelliin voi kirjautua samalla, kun nauttii raikasta Belliniä tai talon itsepuristettuja mehuja.

Uudistunut Turun Seurahuone ja rakennuksen valmistusaikaa kunnioittava 1920-luvun henkinen artdeco ilme on todella ylellinen.  Huoneen kaikki yksityiskohdat on mietitty pieteetillä, eikä missään kohden ole lipsuttu. Artdeco henkistä helminauhaa ja naiseuden ylistystä näkyy hotellissa kaikkialla.

Iloisella kaksikymmentäluvulla ensi kerran avautunut hotelli Seurahuone oli aikansa raikkain arkkitehtoninen saavutus ja turkulaisen seuraelämän keskipiste. Nyt tämä 1920-luvun hotelliklassikko on tuotu modernisti nykyaikaan. Samalla Suomen ensimmäinen hotellipääkaupunki aloittaa uuden nousun kohti Suomen kiinnostavinta hotellielämää. Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone avasi ovensa 1.4.2019.

Suomessa matkailu oli 1920-luvulla vilkasta: Hangossa ja Terijoella kylvettiin, Katajanokalta lennettiin Tallinnaan ja Tukholmaan, Turun matkustajasatamasta risteiltiin Kööpenhaminaan ja Pietariin. Mutta suomalaisten kaupunkihotellien lukumäärä oli vielä vähäinen.

Niinpä uusi hotelli oli sen avautuessa 1928 varsin odotettu Turun ja koko Suomen matkailupiireissä. Myös 2020-luvulle tultaessa Turun matkailu on vahvassa nosteessa

.Arkkitehtien Erik Bryggmanin ja Ilmari Ahosen suunnitteleman Hotelli Seurahuoneen avajaisissa vuonna 1928 juhlaväki tanssahteli hapsumekoissa ja shaketeissa. Ravintolasali ornamentteineen ja tummanpuhuvine väreineen muistutti antiikin temppeliä.

Elettiin kieltolain aikaa, mutta kaupungin kermaa onnistuttiin palvelemaan onnistuneesti. Vuosikymmenten kuluessa hotelli näki monia aikakausia ja huoneet erilaisia sisustuksia, kunnes vuonna 2017 työn alle laitettiin Turun hotellitarjontaa täydentävä ylellinen ja hauska hotelli. Perusteellinen uudistus kesti runsaan vuoden.

Humalistonkadulle avautuneen Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen sijainti ei voisi olla parempi. Ympäristöstä löytyy Turun kattava kulttuuri-, ravintola- ja ostostarjonta, ja hotellielämysten ääreltä pujahtaa helposti kaupungin menoihin.

“Olemme halunneet luoda Turun majoitustarjontaa täydentävän ylellisen ja hauskan hotellin, joka tarjoilee vieraille paljon elämyksiä ja yllättäviä yksityiskohtia”, kertoo hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata. “Mielikuvissani uusi Seurahuone on kuin maailmaa matkannut, jännittäviä tarinoita kertoileva kummitäti, joka suorastaan kutsuu luokseen.

”Sisustusarkkitehti Jaakko Puron käsissä klassinen lady on kaunistunut modernilla tavalla. Työnsä innoittajaksi Puro poimi 1920-luvun upeat, pitsihansikkaita käyttävät daamit ja elämän iloisen kepeyden. ”Sisustukseen toin muun muassa 1920-luvun värimaailmasta tuttua tummaa liilaa raikkaiden väriyhdistelmien rinnalle.

Tiedustelin ystäviltä missä haluavat syödä ja syntymäpäiväsankari toki sai päättää. Pieni ennakkoluulo oli hotellin ravintolan ruokaa kohtaan, mutta kun meille koko illan tarjoillut aivan ihana Taru toi menut katsottavaksi, päätös oli selkeä ja helppo, jäimme Ravintola Gunnariin syömään. Tämä päätös kyllä kannatti. Ravintola Gunnar ei ole perushotelliruokaa vaan aitoa a la carte herkullisuutta rouhealla twistillä. Ravintolaan voi pukeutua juhlavammin tai farkkuihin, niin kiva ja monipuolinen ravintola on.

Söimme aivan uskomattoman seitsemän lajin menun, jonka hinta oli per henkilö 49,50€. Ruoka oli taivaallista ja hienosti suunniteltu, vaikka ruokaa oli paljon, koko iltana ei tullut ähky.

Ravintola Gunnar Eatery & Bar on markkinointitoimisto Foody Allenin ja Aki Wahlmanin sekä ravintolan henkilökunnan yhteistyönä suunnittelema elämyskokonaisuus, joka on keskittynyt sosiaaliseen syömiseen ja Turun lähialueiden pienruokatuottajien herkkuihin.

Menulla on paljon paikallisia tuotteita mustan mehiläisen hunajasta ja lähialueen lampaasta paikallisen leipomon artesaanileipään. Sosiaalisen ruokailuun kannustavassa Chef’s Tablessa ruoka nautitaan turkulaisesta vuorijalavasta käsityönä valmistetun pöydän ääressä.

Oli aivan fantastista syödä pitkän kaavan mukaan nautiskellen. Ystävät päättivät ottaa myös viinimenun ja itse nautin ruoan kanssa hieman kuohuvaa.

Ja pakko vielä suitsuttaa Tarua. Meillä oli yksi ihanimmista tarjoiljoista ikinä. Tai onko tarjoilija oikea nimike. Huomaamaton, mutta pulppuavan iloinen ja koimme, että hän oli osa kokonaisuutta ja elämystä. Harvoin tapaa näin mahtavaa ammattilaista, joka saa olon tuntumaan ainutlaatuiseksi ja viihtymään. Nyt me ollaan sitten Tarun kanssa Facekamuja ja seurataan toisiamme Instassa, sen verran ison palan sydännurkasta sai.

Nukun aina huonosti hotelleissa, se kuuluu luonteeseen, mutta ystävät suitsuttivat, että kiitos mielettömän mukavan sängyn ja hiljaisuuden nukkuivat paremmin kuin ikinä hotellissa.

Tällä huonounisella on jokin outo luonteenpiirre, kun parasta nukkua on vain omassa sängyssä. Mutta oli mahtavaa, että huoneessa oli kahvikone ja ennen aamiaiselle menoa sai nautittua sumpit ja koneen käyntiin.

Totta kai näin hienosta matkasta täytyy loihtia tuoksumuistoja ja muistot on pullotettu nyt Marc Jacobs ”Perfect” tuoksuun.

”Perfect” tuoksu viestii sanomaa, että jokainen on täydellinen juuri sellaisena kuin on. Perfect on kunnianosoitus juuri sinulle, itsensä hyväksymiselle ja persoonallisuudelle. Kuten Marc Jacobsin rannetatuointi ”perfect.”

Korkki tässä tuoksussa on aivan käsittämätön, leikkisä, uniikki ja kaunis kuin koru. Korkissa on figuurina niin kissaa, korkokenkää, banaania, tennaria, tähteä, dominonappulaa ja kirsikkaa. Tätä korkkia ei voi kyllä hävittää.

Ensituoksu: raparperi, vaaleat liljat
Sydäntuoksu: mantelimaito
Pohjatuoksu: setripuu, kashmir

Tuoksusta tunnistaa Marc Jacobsin tuoksumaailman, mutta silti sen ollessa eri. Kokonaisuus on makea, ei liian kirpeä. Perfect Eau de Parfum on yllättävä ja samalla harmoninen tuoksu, jossa raikkaat kukat kohtaavat pehmeät tuoksusävyt. Tuoksu avautuu mehukkailla raparperin ja narsissin sävyillä, ja sydäntuoksussa on kermaista mantelimaitoa.

Turun Seurahuoneella on yksi parhaista hotelliaamiaisista mitä olen Suomessa nauttinut. Lehtevä croissant, paikallinen omenamehu inkivääri twistillä, herkulliset erilaiset juustot ja leikkeleet, tuoreet yrtit ja salaatit ja vihannekset. Erilaiset leivät ja kahvikone, josta saa herkullista lattea. Munakkaat ja pannukakut. Silkkaa täydellisyyttä ja maha alkoi heti kurnimaan tätä kirjoittaessa.

Jee meillä oli aivan täydellinen reissu. Käyskentelimme Aurajoen varrella, pistäydyimme Kakolan alueella, ostimme kotiin olutta ja leipomosta leipää. Kirpputorillakin ehdimme piipahtaa ja sieltä löytyi kahdella eurolla harmaa villatakki.

Totta kai Funikulaari oli testattava ja sen meille vinkkasi Tallinkin Marika, johon oli aivan fantastista törmätä samassa hotellissa. Ystävät sanoivat Marikasta ”ihana tyyppi ja kuin olisi aina tuntenut.” Elämä, ystävät ja ihmiskohtaamiset on. <3

Paikallista katutaidetta.

Vaikka reissu aina rähjäännyttää ja univelkaa jää, niin mieli on ollut virkeä, sillä mikä piristäisi paremmin kuin ystävät ja vuorovaikutus. Juttelimme yömyöhään toki kaikkien kuulumiset ja lopulta keskustelu meni hyvin keski-ikäiseksi, asia jolle naureskelimme: vaivat, perinnöt, testamentit, onko kaikki mahdollinen huomioitu ja turvattu hyviä eläkepäiviä varten.

Upea reissu, jonka toivon saavani tehdä joskus vielä uudelleen. Kiitos rakkaille kamuille ja Turun Seurahuoneelle ja spessukiitos meitä palvelleelle ihanalle Tarulle, loihdit meidän illallisesta säkenöivän.

Ai niin ja sattuiko meille mitään säätöä, koska tämän trion kanssa aina tapahtuu ja sattuu. No ei oikeastaan muuta kuin, itse eksyin kamun hakureissulla, koska Oulun täti sattui soittamaan samaan aikaan ja en pystynyt navigoimaan. Tämä vähän viivästytti lähtöä.

Samaten navigaattori ei ymmärtänyt lainkaan Keilaniemen tietöitä sun muita remppoja ja pyöritti meitä minne sattui ja sanoi jopa navigoidessa, että ”flygstationiin on niin ja niin pitkä matka.” Ööh lentokentälle ei todellakaan oltu menossa vaan päinvastaiseen suuntaan. Sitten kun toisen meistä navi otettiin käyttöön niin löytyi reitit, mutta navigaattori oli kovin huolissaan, että Keilaranta menee kiinni tunnin päästä.

Kaikki tämä toi reissuun lisäminuutteja ja just ehdittiin hotellille ja heittää laukut säilöön ja alkumaljalle. Juu aikataulu petti, eikä ehditty ensin hotellihuoneisiin asettumaan. Mutta tämä oli pientä, mutta aiheutti toki naurua ja hikikarpaloita.

Onko Turun Seurahuone tuttu tai onko vinkata kivoja paikkoja Turusta? Muistoja Turusta? Mitä vaan Turkuun liittyvää, sillä eipä aikaakaan, kun menemme tässä mieheni kanssa pienelle kutulomalle Turkuun, mutta se on oma tarinansa se.

Sydämellistä viikon jatkoa kaikille. <338 thoughts on “Tyttötrio Turussa”

 • Turku <3!

  Syökää Jannen kattilamenu E.Ekblomilla, ei ole pettänyt ikinä. Vaihtoehtoisesti rohevampaa ruokaa Sergio's:sa. Tai jos oikein haluaa nauttia, niin Smör. Välipalaksi Linnaburgerit Kårenin alakerrassa.
  Kahvit vaikka Aboa vetuksen kahvilassa (siellä myös hyvät brunssit) tai kunnon kakkuöverit Gaggui-kahvilassa. Cafe Art jokirannassa on sekin ihana paikka, oma kahvipaahtimo ja ihanat kakut!

  Kiinnostaako olut? Kakolan lisäksi voisi kiertää Koulun ja Apteekin, kummallakin omaa panimotoimintaa. Apteekki on Reijo Mäen Vareksen kantapaikka 🙂
  Viinin ystäville suosittelen Vinhoa – sympaattinen pieni viiniravintola, eikä pidä unohtaa viinikoira Leniä.
  Valo Rooftopista on huikeat näköalat (suoraan torimonttuun…)

  Funikulaarin lisäksi voisi ajella ilmaisristeilyn Toispualt Tälpual ja takaisin Förillä.

  • Ihan mahtavia vinkkejä! Kiitos tuhannesti ja pian tässä koittaakin miehen ja meikäläisen Turku miniloma.

   Olut kiinnostaa miestä kyllä ja juuri ei perinteinen kaupan olut vaan erikoisoluet.

   Kiitos Marika ja oikein ihanaa marraskuun jatkoa. <3

   • Tarkistin ravintolasuositukset vielä oluenystävältä (puolisoni).
    Kakola /Kakolan panimo. En ole itse vielä käynyt Kakolassa, mutta tuotteet ovat maistuvia. Esim. Linnaburger keskustassa tarjoilee oheen Kakolan tuotteita.

    Koulu /koulun oma panimo. Koulu on miljöönä viehättävä, vanha koulu aivan kaupungin keskustassa. Paikka on säilytetty koulumaisena: löytyy pulpetteja, vanhoja kuvatauluja, opettajan kateederit, kuin menisit kouluun muutama vuosikymmen sitten 🙂

    Apteekki /oma panimo + muutenkin hyvä olutvalikoima. Apteekki on puolestaan entiseen apteekkiin tehty ravintola. Apteekkimiljöö – kaikkine vanhoine lipastoineen. Reijo Mäen (ja Vareksen kantapaikka) – on myös näkemisen arvoinen ihan vaan paikkana.

    (lisäksi meillä on myös Pankki, nykyään RiverBank, vanhaan pankkiin tehty ravintola; legendaarinen Puutorin vessa, nykyään Waterloo, entiseen julkiseen käymälään tehty ravintola – minulta meni vuosia ennen kuin pystyin menemään sinne, mutta oli ihan sympaattinen paikka sekin)
    Koulu-Apteekki-Pankki-Vessa -kierros on liki legenda. Järjestyksen voi valita itse 😉
    Apteekista valuu mukavasti Mantulle, jota joku tuolla alempana ehdotti.

    Hyvä olutpaikka on myös Cosmic Comic Cafe, mutta se on miljöönä tylsä, ja vähän hankalasti löydettävissä nyt tuon torikuoppahommelin takia.

    Heidekenistä puolestaan: aito turkulainen on syntynyt Heidekenillä – Neitsytpolun (!) päässä olevassa synnytyssairaalassa. Nykyään Heideken on erilaisten lasten hyvinvointiin erikoistuneiden järjestöjen käytössä, mutta aivan uskomattoman kaunis vanha rakennus, joka entistettiin järjestökäyttöön historiaa kunnioittaen. Minä – vaikka olen Turussa syntynyt – en tämän näkemyksen mukaan ole turkulainen, koska synnyin tylsästi TYKSissä 🙂

    Iloista ja leppoisaa Turkulomaa miehen kanssa <3!

    Tervetulo Turkku! (me emme koskaan sano turkusse, se on joku stadilaisten keksintö)

    • Kiitos Marika vielä ihan mahdottoman ihanasta kommentista ja monista vinkeistä lukuisia Turun reissuja varten. Meillähän kävi miehen kanssa nyt niin, että lauantaina satoi aivan kaatamalla eli ei tullut vietettyä aikaa kuin Kakolan alueella. Sunnuntaina kävimme sitten käyskentelemässä, mutta mm. Kakolan panimola ei ollut sunnuntaina auki.

     Mutta Turku jäi sydämeen, oli hieman kuin ulkomailla olisi ollut eli eläköön Suomi-matkailu. <3

     Voi meitä stadilaisia, eli Turkku!

     Ihanaa marraskuun loppua ja joulun odotusta .<3

 • Seurahuone on ihana hotelli, Gunnarin illallinen herkullinen ja aivan mahtava aamiainen . ehdottomasti paras hoteliaamiainen, jonka olen Suomessa syönyt.

  Marikan yllä ehdottama E. Ekblomin illallinen on myös ollut oikein hyvä.

  • Ai että herkuttelu on ihanaa ja tuo Gunnarin illallinen oli mieletön ja kyllä se aamiainen, kaikki täydellistä. Turun Seurahuone saa kyllä olla itsestään ylpeä. <3

   Ihanaa viikon jatkoa Tuuli. <3

 • Lämminhenkinen tunnelma ja ihana ystävyys huokuu tekstistä ja kuvista <3.

  Turkua, tai oikeastaan turkulaisia kohtaan oli aikanaan (siis kymmeniä vuosia sitten) ennakkoluuloja, joiden mukaan Turussa asuu pelkkiä missejä ja minkkiturkkinaisia :). Ja että kaikki ovat kovin sisäänpäinlämpiävää porukkaa. Mutta se mielikuva on karissut jo aikaa sitten, kun olen saanut tutustua kivoihin, ihan tavallisiin turkulaisiin niin oikeassa elämässä kuin täällä blogistaniassakin. Ja Turussa olen saanut myös todella ystävällistä palvelua niin kaupoissa kuin ravintoloissakin. Vielä kun se torin alue saataisiin kuntoon (ellei jo ole), niin olisi kiva taas poiketa. Ja nykyään meidän kuopuskin asuu siellä, joten on sikälikin tärkeä paikka <3

  • Lämmin kiitos ihana Annukka. <3

   Ihan sama juttu, muistan kun käytiin Turussa bilettämässä, niin pojat eivät ikinä tulleet iskemään kuten stadissa, hehe. 🙂

   Mutta turkulaiset ovat niin ystävällisiä, että mielen olen minäkin tästä asiasta täysin muuttanut.

   Oi kuopuskin asuu siellä, nyt vaan Annukka sitten Turun reissu kiikariin.

   Ihanaa marraskuun jatkoa. <3

 • Ei vitsit miten ihana reissu teillä on ollut! Sun siskokaverit on kyllä niin mukavia, toisen heistä olenkin pariin kertaan nähnyt ja törmättiinpä me kerran Tallinnassakin 🙂
  Turusta ei ole muita muistoja, kuin että oli upean näköinen kaupunki kesällä ja ystävällisiä ihmisiä ja kivoja kirppareita.
  Ihanaa iltaa sulle Tiia <3

  • En kestä niin mahtavaa, että olet törmännyt kamuihin ja kyllä ovat huippuja kuten sä. <3

   Ihanaa tiistaita Outi. <3

 • Ihana reissu teillä kolmella. Asuin opiskeluaikoina ja sen jälkeen kymmenen vuotta Turussa. Siitä on paaaljon aikaa. Olemme käyneet sen jälkeen muutaman vuoden välein Turussa. Ravintolaelämä on varmasti muuttunut, mutta uskoisin, että vielä apteekki- ja pankki-pubi ovat jäljellä. Apteekissa oltiin usein. Tuomiokirkko ja sen seutu, Aboa Vetus ja Turun keskiaikainen linna ovat aina näkemisen arvoisia ja ennen kaikkea Aurajoen rannat kesäällä ja kesällä. Menetin osan sydämestäni Turkuun.

  • Oi tunnet Turun hyvin. <3 Aurajoen ranta on huikea, Turku on hyvin kaunis kaupunki ja jotenkin sinne halajaa taas mieli.

   Ihanaa historiaa, kiitos kun kerroit. Mukavaa viikon jatkoa Marja. <3

 • Mikä ihana luxusreissu teillä on ollut! Itse olen huono antamaan mitään vinkkejä Turusta, vaikka siellä olen syntynyt ja puolet elämästäni asunut. Nyt olen kuitenkin ollut muualla jo niin kauan, että kaikki nuo uudet paikat ovat minulle vieraita.
  Tuonne Seurahuoneelle haluaisin kyllä päästä yöpymään.
  Ihanaa viikon jatkoa sinulle Tiia!<3

  • Ymmärrän hyvin ja ehdottomasti Seurahuoneelle sitten, kun toiseen kotikaupunkiisi matkaat. <3 Ihanaa päivää Kristiina. <3

 • Ihana ja herkullinen reissu teillä, oli varmasti henkisesti virkistävää, vaikka hotelliyöt eivät olisikaan sun juttu!
  Sama on vähän ristelyjen kanssa mulla, vaikka fyysisesti ne väsyttäisivät, pienet henkiset ilohypyt voittavat reissuväsyn.

  Iloa päivään ihana!

  • Juuri näin, kroppa oli vähän reissusta väsynyt, mutta mieli ei.

   Samoin sinulle Taru, ihanaa päivää. <3

  • Ihan mahtavaa, että Turku on niin tuttu. Kiitos kovasti ja ruoassa muuten on sitä jotain, yksi maailman kauneimpia kuvattavia.

   Kivaa viikon jatkoa. <3

 • Ihana reissu teillä ollut ja ihan mieletön tuollainen elämän mittainen ystävyys ♥ Marc Jacobsin tuoksut on mun mieleen, täytyy käydä nuuskuttamassa tuo! Ihanaa viikonjatkoa ♥

  • Kiitos Maikku ja käy ehdottomasti tuoksuttelemassa tämä tuoksu, on I H A N A .<3

   Kivaa viikon jatkoa sinnekin.< 3

 • Meillä on ollut ystävien kanssa vitsi, että mennään Turkuun vain sen takia, että pääsemme satamaan ja laivalla pois. 😀

  Vakavasti ottaen paras ystäväni asui vuosia Turussa, joten siellä tuli kyllä majailtua toisinaan öitäkin. Kiva kaupunki ja Mantun grilliltä saa koko Suomen parhaat makkaraperunat.

  Ihanaa viikon jatkoa Tiia. <3

  • Hihi voi mahoton. Mutta juu oikeasti Turku on ihana kaupunki. Saapa nähdä tuleeko vielä tilanne, että makkaraperunatkin maistuisi. 🙂

   Ihanaa tiistaita Jonna. <3

 • Turku <3
  Minähän olen turkulainen, se parjattu von Heidekenillä syntynyt turkulainen ja paljon olen saanut siitä kuulla. Olen siis oikeastaan jäävi puhumaan Turusta, mutta toisaalta , olenhan minä asunut jo yli 20 vuotta muualla, joten uskaltaudun toteamaan, että Turku on ihana kaupunki.
  Niin ihania kuvia olet ottanut ja ystävyytenne todellakin paistaa kuvistasi. Kuvasi herättävät minussa nyt ihan valtavaa koti-ikävää, ettei mitään määrää, mutta otan tästä vinkit talteen ja haaveilen jo seuraavasta matkastani kotiin.
  Hyvää loppuviikkoa Tiia <3

  • Ooh oletko turkulainen. <3 Apua nyt ei aukene tuo Heidekenin juttu/alue mulle, stadilaiselle.

   Kyllä samaa mieltä, Turku on ihana kaupunki.

   Ymmärrän niin hyvin, että tämä korona aika tekee sen, että ulkosuomalaisten koti-ikävä taatusti kasvaa aivan mahdottomiin mittoihin.

   Kovasti jaksamisia sinne ja ihanaa viikon jatkoa Marianna. <3

 • Turussa on kyllä taikaa ja ihan tulee fiilis kuin olisi ulkomailla!
  Ihana ystävyys teillä ja kuvista näkee miten onnistunut syntymäpäiväreissu teillä on ollut. Oli hämmentävän upea ja ikimuistoinen myös meidän toissakesän yöpyminen Seurahuoneella, miten tyylikäs hotelli yksityiskohtineen ja tunnelma oli ainutlaatuinen. Rankkasin minäkin aamiaisen yhdeksi parhaimmista koskaan! Niin ihania paikallisia herkkuja ja erikoisuuksia, niitä juuri kaipaa hotelliaamiaisella, peruskauraa kun saa kotonakin ; )

  • Meillä oli silloin ihana retki Turussa ja kyseisessä hotellissa, aijai Kunpa nytkin saisi tuota aamiaista. Ne lehtevät croissantitkin. <3

   Kyllä juuri tätä kaikkea on Turun Seurahuone pullollaan. <3

   Ihanaa viikon jatkoa Heli. <3

 • Ihanaa, kun ystävyys säilyy läpi elämän♥️ Itsellänikin hyvät ystävät ovat kohta yli 30 vuoden takaisia ja ihanaa, kun heihin voi luottaa ja tietää, että kateus sun muut ilkeilyt eivät iske väleihin kiilaa.
  Upealta näyttää hotelli ja ihanaa, kun pääsitte nyt reissuun. Noi navigaattorit ovat joskus hiukan turhan määräileviä ja on ollut itselläkin pakko katkaista reititys, kun ohjeet ovat olleet ihan hulluja.

  • Eikö vaan, tuttua ja turvallista, iätöntä ja kestävää. <3

   Hehe juu taisi meidän navit olla tuolloin perjantaifiiliksellä.

   Ihanaa viikon jatkoa Minna. <3

 • Seurahuoneen hotelliyöstä olen haaveillut jo pitkään. Olen nähnyt sieltä niin upeita postauksia, että uskon sen täyttävän odotukseni sitten, kun rohkenemme ihmisten ilmoille. Kotona nukun minäkin parhaiten ja muutaman kerran hotellissakin on uni maittanut paremmin kuin hyvin.
  Sinun postauksestasi huokuu aito elämän ilo ja onni ystävyydestä.
  Kiitos, kun jaoit ilosi! Tuija

  • Kyllä olen aivan varma, että täyttäisi kaikki odotukset. <3 Täytti meidänkin ja ystävät olivat niin iloisesti yllättyneitä. <3

   Lämmin kiitos Tuija ja ystävyys on kyllä ihana asia, ihmiset ovat valinneet toisensa vapaaehtoisesti, siinä on sitä jotain. <3

   Sydämellistä viikon jatkoa Tuija. <3

 • Minä olen koko ajan vähän jäljessä aikataulustani. Ja vasta nyt ehdin lukea tyttörion Turun reissusta. Teillä on ollut todella hienot synttärijuhlat. Seurahuone tarjoaa hienot puitteet juhlille. Ja Gunnarin ruuat. Hyvin valittu setti! Myöhäiset onnittelut päivänsankarille! On hienoa, kun on pitkä ja hyvä ystävyys takana. Elo ja olo on silloin helppoa näitten ystävien kanssa.
  Ja mitä Turku tarjoaa sinulle ja miehellesi. Seurahuone on aina loistava valinta, mutta Kakolan vankilaan on tehty myös uusi hotelli. Ja koko miljöö on kerrassaan upea ja historiallinen. En ole itse hotellissa käynyt, mutta olen kehuja kuullut. Siellä Kakolan miljöössä on ihana ravintola Kakolanruusu ja kivijalassa on leipomo. Ja kuulemma olutpanimo myös. Ja siinä lähellä on Turun linna, joka on aina kiinnostava kohde.
  Ja ne Paratiisi -astiat… upeassa Turun taidemuseossa on Birger Kaipiaisen näyttely. Se on mielenkiintoinen ja taidemuseo itsessäänkin on upea rakennus Puolalanmäellä.
  Nämä tulivat nyt tältä istumalta mieleen.
  Hyvää uutta viikkoa Porvooseen <3

  • Ihanaa, että luit ihana Tuula. <3

   Näin se on, voi vaan olla, mieli lepää ja introverttikaan ei rasitu, hih.

   Juu Kakolaan olemme miehen kanssa menossa eli osuit nyt ihan oikeaan. <3 Olutpanimossa käytiin viimeksi ja mies tykkäsi erityisestä yhdestä oluesta kovasti, joten eiköhän haeta uudestaan ja leipää on pakko hakea leipomosta, aijai nam.

   Birger Kaipiaisen näyttely olisi kyllä ihan mun juttu.

   Kiitos ihanista vinkeistä Tuula ja sydämellistä viikkoa sinne Turkuun. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud