Hyvää joulua!

Hyvää joulua!

Niin se vaan taas on, että huomenna on jouluaatto ja mennyt vuosi herättää monenlaisia ajatuksia. Koronakriisistä lähtien koko mieli on yrittänyt korostaa niitä hyviä asioita mielessä ja niitä on loppujen lopuksi paljon.

Miehen tuttavan sairastuessa, totesimme yhteen ääneen, että vaikka kipuilemme ajoittain, meillä on aivan kaikki ja enemmänkin. Mahdotonta on joka kerta muistaa arjessa rinnastaa omaa elämää suurimpiin suruihin, mutta hyvä muistuttaja suru välillä on.

Joulu on monissa kodeissa tänä vuonna erilainen. Moni ihminen viettää joulua yksin, moni vanhus. Totuttu perhejoulu onkin pienemmässä koossa.

Muistetaan kuitenkin vaalia tätäkin joulua ja jos ei joulu tänä vuonna tunnu joululta, nautitaan vapaista, pysähtymisestä, me kaikki joilla vapaata on.

Vietämme joulua kuuden ihmisen kesken eli ydinperheen. Poika ja pojan avovaimo saapuvat meille tapaninpäivänä yöpymään. Kun on neljä lasta uusperheessä ja kaksi aikuista puolisoineen, jouluun tulee meillä kaikilla hajontaa.

En osaa vielä edes ajatella, miten joulut menevät tulevaisuudessa, kun teinit ovat kasvaneet aikuisiksi ja saattavat viettää tahoillaan uusien puolisoiden kanssa tai heidän vanhemmillaan joulua.

Eilen illalla saimme kuitenkin nauttia teinien piparkakkupajasta joululauluineen. Sydän tuntuu täydeltä. <3

Mutta joulu on aina tullut, on sitä vietetty kaksin tai yksin tai isolla porukalla. Joskus olen viettänyt joulun yksin ja Latviassa asuessa vietimme miehen kanssa jouluaattoa kaksin. Monenlaisia jouluja on koettu ja mielestäni kaikki erilaisuudessaan yhtä hyviä, jopa se yksinäinen joulu.

Tänä vuonna miten ikinä joulua vietätte, toivon vaikka läheisiä olisi raastava ikävä, että voisitte nauttia joulurauhasta, pysähtyneisyyden tunnelmasta, joululauluista, kenties hyvästä kirjasta tai joululeffasta, herkuista tai mikä ikinä omaan jouluun kuuluu.

Jos ette vietä joulua, niin toivottavasti saatte vietettyä ansaittuja vapaita ja levähtää ja te arjen sankarit jotka olette töissä, toivottavasti ensi vuonna saatte nauttia joulusta kotosalla.

On vain yksi joulutoive tai oikeastaan jouluhaaste. Mitäs jos laitettaisiin viestiä jollekin ihmiselle jolle emme normaalisti laita viestiä? Toivottaisimme hyvää joulua henkilölle, joka on kenties meille vieraampi, ei niin läheinen tai läheinen ihminen johon aika on tuonut etäisyyttä.

Toivotetaan hyvää joulua ja näytetään, että juuri sinä siellä olet meidän ajatuksissa, lähetetään rakkaudellinen viesti vaikka pelottaisi, että tulee torjutuksi.

Välitetään läheisistä ja laitetaan rakkautta kiertoon, sillä rakkaus ja lähimmäisenrakkaus on joulun ydinteema.

Alla oleva kuva: Eero Heikkinen ja teksti Laura Armi Pennanen.

Tämä joulutoivotus kamuselta Lakelta kolahti suoraan sydämeen. Ajattelin laittaa juuri tätä kuvaa eteenpäin niin läheisille kuin niille, joista en ole pitkään aikaan kuullut.

Oikein hyvää joulua teille kaikille. <354 thoughts on “Hyvää joulua!”

 • Ihanan jouluiset kuvat! Hienoja pipareita olette leiponeet. Minä jätin tänä vuonna kokonaan piparkakkujen leipomisen ja tein kaurakakkuja niiden sijasta. Meitä on yksitoista huomenna koolla ja pitipä ottaa kesähuoneen pöytä lisäksi että saamme kaikille ruokailuun tarvittavan tilan.
  Oikein ihanaa joulua koko perheellesi<3

  • Sama juttu, mutta onneksi teinit leipoi. 🙂 Teillä olikin aika iso kokoopano, toivottavasti oli aivan ihana joulu. <3

   Hyvää uutta vuotta Kristiina koko teidän perheelle. <3

 • Ihana jouluhaaste Tiia ❤️. Vuosi on ollut niin outo, mutta siinä on ollut paljon hyvää ja niistä tärkeimpiä ovat ystävyys ja läheiset ihmiset. Tämä joulu on omalla tavallaan jotenkin hyvin intensiivisen tunnelmallinen. Ihanaa joulua teidän perheelle ❤️

  • Kyllä ja niistä ihmiskohtaamisista on nautittu aivan eri tavalla koko sydämen täydeltä. <3 Ihanaa uutta vuotta Sari ja ensi vuonna uudet kujeet. <3

 • Oikein lämminhenkistä joulua koko teidän perheelle!
  Me olemme joulun kahden. Tyttö on töissä koko joulun ja Tonttutyttö on äidillään, ehkä saamme hänet isänsä kanssa tänne joulun jälkeen. Joulu tulee tänä kummallisena vuotena ja kahden on hyvä olla joulunakin.

  • Toivottavasti teillä oli aivan mahtava joulu ja joulu tulee joka vuosi vaikka näyttäytyi tänä vuonna monille eri muotoisena, mutta toivottavasti oli yhtä hyvä kuitenkin.

   Sydämellistä uutta vuotta Marketta. <3

 • Oikein ihanaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi Tiia 💖🎅🎄ja niin ihana toive sinulla. Kuvissasi on niin lämpöinen joulun tunnelma 💖Täällä Israelissa joulu ei ole virallinen juhla, vaikka joulun merkkejä näkyykin, ja jouluaatto täällä normaali päivä, tosin saimme taitaa huomenna tai ylihuomenna täällå alkaa 3. ja toivon mukaan viimeinen täysi lockdown ulkonaliikkumiskieltoineen. Mutta mielessä on joulu 🎄vaikka sitä ei täällä olekaan

  • Voi Jael, pidän peukkuja, että olisi viimeinen, kunpa tämä painajainen loppuisi. En odota mitenkään innolla uutta vuotta, koska uuden vuoden alku mennään samoissa merkeissä ja muuttuukö mikään vielä vuonna 2021 ja syveneekö vaan yritysten ahdinko ja ihmisten.

   Mutta oikein sydämellistä uutta vuotta ja parempaa sellaista. <3

 • Ihana jouluinen tunnelma 💚.

  Totta, rakkaus riittää joulun lahjaksi. Aineellinen kalpenee sen rinnalla 💖
  Hih onkohan mun pää tärähtäny,🙃 ku olin jättävinäni kommentin edelliseen postaukseen😘
  Oikeen ihanaa Joulua Sinulle ja perheellesi 🎄⭐💞

  • Ei ole pää taatusti yhtään tärähtänyt siinä mielessä tai ainakin toivon kovasti niin, ettei sattunut pahemmin.

   Oikein ihanaa uutta vuotta Marja-Terttu, voi hyvin. <3

 • Jouluisia, tunnelmallisia kuvia!
  Hieno haaste, josta mielelläni otan kopin.
  Parasta joulua ikinä sinulle ja läheisillesi!

  • Ihanaa, jos otat. Sydämellistä uutta vuotta teidän perheelle Kirsti Kaija. <3

  • Hyvä joulu oli varmasti näinkin ja toivottavasti ensi joulu taas toisin. <3 Sydämellistä uutta vuotta teille molemmille. <3

 • Oikein hyvää ja rauhallista joulun aikaa sinulle ja perheellesi. Tämä on erilainen joulu mutta ensi vuonna sitten taas yhdessä koolla isommalla joukolla ja perinteisemmin. Nautitaan <3

 • Hyvää joulua koko teidän uusperheelle! Ja toteuttamisen arvoinen asia tuo etäisemmän, unohtuneen tai vanhan ystävän muistaminen,

 • Kiva kirjoitus Tiia ❤️.

  Just nyt tuntuu siltä, että tästä joulusta tuli yksi mieleenpainuvimmista. Ja nimenomaan hyvällä tavalla, joten koronalla ei ole ole osuutta asiaan. Tai ehkä on, muttei vaan pienessä sivuroolissa.

  Justiin sanoin miehelle, että olispa aina näin rauhallinen ja stressivapaa olo. Ihana ja erikoinen tunne.

  Kaikkea hyvää sinne teille koko poppoolle ❤️

  • Lämmin kiitos ihana Annukka. <3

   Stressivapaa on ihan parhautta ja tämä joulu taisi monella perheellä mennä vähällä suorituksella, mikä on valtavan hyvä juttu. Näin se on, joulu on hyvä oli se minkä muotoinen tahansa.

   Sydämellistä uutta vuotta Annukka teidän perheelle. <3

 • .. siis nimenomaan pienessä sivuroolissa.. (ihan turhaa näitä korjauksia jälkikäteen lähetellä, koska tiedän että olisit skipannut mun painovirheen, mutta harmittaa itseä kun ei tule tarkistettua ennen lähetystä

  • Kauhea ikävä rakas ystävä. <3 Sydämellistä uutta vuotta teidän perheelle. <3

 • Voi miten täydellisiä pipareita. Kissat ja koirat tuovat kyllä leppoisuudellaan joulun tunnelmaa – meilläkin kissat viihtyvät lampaantaljalla kuusen ääressä. <3 Tänä jouluna olen koronankin takia yrittänyt muistaa mahdollisimman monta vanhaa ystävää ja sukulaista. Erityisesti olen ajatuksissani muistanut nuorta sukulaista, joka joutui vakavaan auto-onnettomuuteen juuri ennen joulua. 🙁 Koronasta huolimatta tuli käytyä kahdessa kyläpaikassa ja kutsuimme myös vieraita. Oikein ihanaa joulunaikaa!

  • Teinit leipoi, heille kiitos. <3 Itse kun en tykkää hehe leipomisesta. 🙂

   Voi ei teillä siellä suurta murhetta ja huolta ja vielä joulun alla. Toivottavasti nuori sukulainen selviää kaikista ehjin nahoin.

   Joulunne kuulostaa ihanalta. Oikein sydämellistä uutta vuotta Annie. <3

 • Toivottavasti sinulla oli mukava joulu.

  Me otettiin miehen kanssa rennosti – syötiin ja löhöiltiin. Molemmilla oli kerrankin pidempään vapaata, peräti neljä yhteistä vapaapäivää, mikä on ollut varsinaista herkkua.

  Ihanaa sunnuntaita!

  • Meillä oli aivan ihana joulu ydinperheen kesken, kiitos kysymästä Jonna. <3

   Teidän joulu kuulostaa aivan ihanalta ja just se, että saitte viettää sen yhdessä usean päivän ajan.

   Mitä ihaninta uutta vuotta Jonna. <3

 • Toivottavasti teillä oli ihana joulu! Meillä joulu meni mukavasti, vaikkakin erilainen se oli:)
  Tämä on myös minulle pysähtymisen paikka, kun syksy meni vauhdilla ja tätä lomaa olen odottanut!
  Mies joutuu kuitenkin kotikonttorilla hommissa olemaan, mutta voimme ainakin lounastaa yhdessä päivän aikana, jos pääsen ylös ennen sitä:D

  • Oli aivan ihana joulu, erilainen, mutta hyvä. <3

   Ihanaa nauttikaa lounashetkistä ja sinä vapaista.

   Sydämellistä uutta vuotta teidän perheelle Minna. <3

 • Hyvää joulun jälkeistä aikaa, vuoden viimeisiä päiviä. Olen vakuuttunut, että vuosi 2021 on jo hiukan ruusuisempi. Meillähän joulunvietto on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ollut vain tämän meidän oman perheen juhla. Kun ei ole sukua tällä suunnalla, niin pitää pärjätä sillä mitä on. Sikäli tämä ei muista jouluista poikkea. Tosin lasten kavereita ei ole kyläilemässä välipäivinä, ja se tekee joulusta rauhallisemman.

  • Samaa toivon kovasti vaikka samoissa ankeissa merkeissä alkaa ja pelkään yritysten ja ihmisten ahdingon lisääntymistä. Kunpa rokote auttaisi ja pääsimme normiarkeen. <3

   Teidän joulu vaikutti aivan ihanalta ja kiva koirulivideokin siellä oli.

   Sydämellistä uutta vuotta Johanna teidän perheelle. <3

 • Samoissa mietteissä olen täälläkin. Tämä vuosi on ollut tosiaankin erilainen, jännittävä ja tylsä yhtä aikaa. Omalla kohdallani asiat ovat kuitenkin olleet hyvin. Vaikka asumme pääkaupunkiseudulla, ei lähipiiriin ole sairastumisia vielä osunut. Siksi olen tähän asti jotenkin tuudittautunut siihen, että asiat ovat kuitenkin ihan hyvin. Mutta maailma voi romahtaa koska vain.

  Ihana ehdotuksesi tuo soitto yksinäisille. Tällä hetkellä on paljon yksinäisiä ja vanhuksiä, jotka tarvitsevat paljon apua ja muistamista <3

  • Ihan samoilla ajatuksilla ja kyllä tähän on tylsyyttäkin mahtunut ja paljon. Olo on ollut odottava.

   Niin totta, asiat ovat kuitenkin hyvin, mutta muistutuksen olemme jo saaneet, kaikki voi muuttua pienessä hetkessä eli kunpa ihmiskunta nyt heräisi jollain tapaa. Mutta kun kaikki alkaa rullaamaan, eiköhän sama meno rullaa taas ja seuraavaksi saammekin jonkun vahvemman viruksen.

   Lämmin kiitos Ei-Leen ja sydämellistä uutta vuotta. <3

 • Ihanat joulukuvat . Yritin siihen jouluiseen kattausblogiinkin kommentoida, mutta jotenkin ei heti onnistunut niin se jäi. Ne Disney-lautaset on tosi kauniita ja joulunahan vanhakin jo nuortuu, joten ne tuovat takuuvarmasti joulufiiliksen, jouluhan koostuu perinteistä, joita toki voi välillä muuttaa jos siltä tuntuu. Olen aika konservatiivi, joten se on omalla kohdalla aika vaikeaa:) Itselläni on ne puurolautaset ja muu on sitten sinistä, punaista tai yleensä perusvalkeaa, kun muuta koristetta ja väriä jo on. Mukavaa alkavaa vuotta, olen ollut pitkällä paussilla, mutta josko sitä nyt taas jaksaisi:)

  • Disney astiaston sain ajat sitten ystävältä, jolla ei ollut lapsia ja joka ei ollut Disney fani ja sai astiaston anopilta. Annoin hänelle taas vastavuoroisesti Arabian Saara astiaston vaikka ei vaihtokauppa ollutkaan, mutta kun ystäväni piti taas tuosta astiastosta, tuntui hyvältä antaa hänelle se.

   Meillä oli tuolloin aikuiset lapset nuoria ja sitten vielä seuraavat lapset siihen ja kaikki Disney faneja, niin on tämä astiasto tuottanut paljon iloa ja nyt se on vähän niin kuin perinne. 🙂

   Sininen, punainen ja valkoinen, omat lempivärit eli hyvin kauniit jouluvärit. <3

   Kiva, että olet täällä, täytyy tulla kurkkamaan sinun blogiin mitä kuuluu.

   Sydämellistä uutta vuotta Irja. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud