Kissa höpinöitä ja Royal Canin

Kissa höpinöitä ja Royal Canin

Kaupallinen yhteistyö Royal Canin Suomi

Pitkästä aikaa kissa juttua. Meidän Diana täytti marraskuussa vuoden, mutta on silti ehdottomasti perheen lellikki. Diana otettiin toki perheen iloksi, mutta myös Mickeyn leikkikaveriksi, mutta Mickey aika harvoin Dianan kanssa jaksaa leikkiä eli taitaa olla aika aikuinen kolli.

Dianalla on hauska tapa. Diana sutii meidän nuorimmaisen huonetta ja jättää aina pehmohiiren oven eteen ja tällä tavoin käskyttää meidän teiniä, että heitäpä hiirtä. Tämä oven aukaiseminen ja sutiminen jatkuu vaikka kuinka pitkään ja on hauskaa seurattavaa. Meidän Diana on aika fiksu. Ihanaa, että perheen teini jaksaa Dianaa leikittää ja paljon, jotta Dianalla on aktiviteetteja vaikka varsin omatoiminen kissa onkin.

Oi niitä aikoja, kun oli Minja, Senni ja Pikkukissa ja Osku, Oona ja Onni. Onnin sairastuminen sokeritautiin ja Oskukin sai munuaisvaivoja, on saanut vielä enemmän miettimään kissojen terveyttä ja ruokavaliota.

Tiesitteko sellaista seikkaa, että 1kg liikaa kissalla, vastaa 16 liikakiloa ihmisellä. Liverpool Weight Management klinikan mukaan miltei 44-72% kissojen omistajista aliarvioi kissojensa painon. Eli vaikka pyöreä kissa olisi kuinka suloinen palleroinen, on kissan terveydelle riski kantaa ylipainoa.

Jos kissa tai myös tietenkin koira, on 10-20% ylipainoinen, altistaa ylipaino sokeritaudille, virtsavaivoille, ihosairauksille ja niveltulehduksille ja reumalle. Meillä tuttuja sairauksia kissoille tuo inha sokeritauti ja virtsavaivat.

Onko sitten oma kissa palleroinen. Toki kissaa tulee käyttää eläinlääkärillä ja eläinlääkäri osaa kertoa onko kissalla ylipainoa, mutta itsekin voi tunnustella kissan rintakehää ja päätellä onko oma kissa ylipainoinen.

Monet kissat ovat pitkiä päiviä sisällä, kun omistajat käyvät töissä. Tällöin kissat saattavat hyvin nukkua ja kuluttaa vähemmän energiaa. Ylipaino vaikuttaa taasen liikkumiseen ja vaikeuttaa hyppimistä ja juoksemista.

Eli tarjoa kisullesi leikkiaikaa. Liikunnan määrä toki vaihtelee eri tekijöiden, kuten kissan iän, painon, rodun mukaan ja onko kissa kastroitu tai sterilisoitu.

Terveellinen ruoka-annos on pienempi, kuin kenties sitä osaa ajatella. Eli mieti tarkkaan ruoka-annos. Esimerksiksi meillä 1-vuotiaalle Dianalle oikea annosmäärä on 1 annos märkäruokaa ja 41 grammaa kuivamuonaa per päivä. Diana painaa n. 4kg.

Kissanruoan mukana tulevan ruokaoppaan avulla on kätevää määritellä oikea annos. Kahden tai kolmen suuren aterian sijaan jotkin kissat napostelevat mieluummin pitkin päivää. Siksi on tärkeää välttää liiallista ruokintaa näiden aterioiden aikana. Mittaa sen sijaan kissasi oikea päiväkohtainen annos ja jaa se sitten pienempiin aterioihin tai jätä kulho esille päivän ajaksi ja anna kissasi käydä sillä aina halutessaan, kissan omien mieltymysten mukaan.

Jos ruokit kissaasi kuivaruoalla, mittaa jokainen ateria huolellisesti vaa’an avulla ja jätä ne kissan saataville, jotta se voi palata syömään seuraavan ateriansa. Toiseksi, jos kissasi syö kaiken ruokansa ennen seuraavaa ateria-aikaansa, vältä kulhon täyttämistä aina sen tyhjennyttyä. Tämä voi auttaa ehkäisemään liiallista ruokintaa. Vältä myös kissan ruokkimista ihmisten ruoalla, sillä jo pienet määrät voivat täyttää suuren osan sen päivittäisestä energian tarpeesta.

Jos annat kissallesi makupaloja, on tärkeää ottaa nämä ylimääräiset kalorit huomioon, kun lasket sen päivittäisiä annoksia. Makupalojen tulisi viedä enintään 10 % kissan päivittäisestä ruoka-annoksesta. Käyttämällä nappuloita kissasi ruoka-annoksesta makupaloina, voit olla varma siitä, että kissasi saa tasapainoisesti ravintoaineita ja oikean määrän kaloreita.

Eri ikäiset ja erilaisissa olosuhteissa elävät kissat tarvitsevat erilaista ravitsemusta pysyäkseen normaalipainoisina, joten niiden kasvua on tarkkailtava ja ruokavaliota muokattava tarpeen mukaan.

Kissanpennut tarvitsevat neliviikkoisista nelikuukautisiksi runsaasti energiaa, koska ne kasvavat nopeasti. Niiden ruoansulatusjärjestelmä on kuitenkin vielä herkkä, joten ravinnon on oltava runsasenergistä ja helposti sulavaa, jotta se ei aiheuta niille epämukavaa oloa. Punnitse ne säännöllisesti ja muokkaa annosta niin, että niiden paino kasvaa tasaisesti eläinlääkärin ohjeiden mukaan.

Steriloimisella ja kastroimisella on huomattava vaikutus kissan painoon. Kissan energiantarve laskee 30 % mutta ruokahalu voi kasvaa jopa 26 % toimenpiteen jälkeisinä päivinä. Siksi kastroiduilla ja steriloiduilla kissoilla on suurentunut lihomisriski erityisesti heti toimenpiteen jälkeen. Tilanteeseen sopiva ruoka, jossa on vähemmän energiaa, toisenlainen ravintoainemäärä ja koostumus, auttaa ehkäisemään painon kertymistä ja edistämään kissan terveyttä.

Myönnän etten parikymppisenä juuri ajatellut näitä asioita, mutta onneksi ensimmäiset kissat elivät pitkään ja terveinä. Nykyään tulee ravinto asioita ajateltua aivan eri tavalla. Tietoisuus myös siitä, että nämä kissat saattavat hyvinkin olla meidän viimeiset kisuliinit, omaa ikääkin pitää tässä ajatella, niin totta kai haluamme, että kissamme elävät mahdollisimman pitkän ja terveen elämän.

Kuten kuvista näkee, meidän kissat ovat aivan höpsähtäneitä Royal Canin ruokaan. Kun ruokalähetys tuli ja en avannut sitä pariin päivään, erityisesti Mickey kävi laatikon päällä makoilemassa ja tuijotellen meikäläistä silmiin, että annas nyt. Kaiken kukkuraksi meillä on muutenkin Royal Caninia tarjolla, mutta boxin sisään kätkeytyvä ruoka, niin ah mikä houkutus se kissalle voikaan olla.

Kuten kuvista myös näkee, Diana ja Mickey menivät aivan onnesta sekaisin, kun ruokaboxi ”unboxattiin” eli avattiin. Toki itse laatikkokin kiehtoi, mutta kun kuppiin tuli ruokaa, alkoi onnellinen nautinnollinen ruokahetki.

Royal Caninilta löytyy räätälöidyt kissanruoat niin kissanpennuille, sterilisoiduille kissoille ja myös rotukissoille. Täältä voit kurkkia juuri oikean ruokavalion omalle kissallesi.

Meillä syödään Fit 32 kuivaruokaa, joka on tasapainoinen täysrehu aikuisille yli 1-vuotiaille kissoille – Kohtuullisen aktiivisille kissoille, joilla mahdollisuus ulkoiluun. Ja toisena meillä on kissoille tarjolla Sterilised 37 kuivaruokaa, joka on tasapainoinen täysrehu steriloiduille/kastroiduille kissoille (1-7 vuotiaille). Lisäksi meillä on tarjolla Sterilised märkäruokaa.

On ne vaan niin tärkeitä perheenjäseniä, niin kissat kuin koirat. Meidän Onnin sokeritaudista viisastuneena, panostamme nykyisin aivan eri tavalla kissanruokaan. Emme ikinä haluaisi Dianan tai Mickeyn saavan sokeritautia ja ainakin pyrimme oikean ruokavalion avulla tekemään kaiken minkä voimme, jottei sokeritautia tulisi vaikka aina nämä sairaudet eivät ole ihmisen käsissä. Niin ikävä sairaus se on kissalle.

Mitä iloa kissat tuovat elämään ja miten niihin kiintyy ja palavasti rakastuu vuosien varrella. Siksikin sitä haluaa pitää parasta huolta, leikittämällä, hoitaa rokotukset ja käyttää eläinlääkärillä ja pyrkiä antamaan se ihan paras ravinto kissalle, jotta varmasti on tehnyt kaikkensa pitkän ja terveellisen kissanelämän eteen.

Täältä voit lukea lisää kissan painonhallinnasta. Ja täältä tilanteista ja miten vaihtaa kissanruoka toiseen.

Miten siellä, onko Royal Canin tuttu merkki teille? Onko ollut kissoilla sairauksia tai ylipainoa? Ihan mitä tahansa tarinoita niin kissoista kuin koirista tai perheen lemmikeistä olisi mukava kuulla.

Sydämellistä viikon jatkoa kaikille ja teidän karvaisille lemmikeille ja toki karvattomille myöskin. <336 thoughts on “Kissa höpinöitä ja Royal Canin”

 • Ooh, mitkä onnen päivät. Eikös se ole vanha totuus, että jo kissa katoaa, heitetään vain pahvilaatikko keskelle huonetta. Siellä se kisu pian on😂 Auttaa tietysti jos laatikko on vielä täynnä herkkuja🐾

  • Ihania kuvia kissoista! Minäkin käytän Royal Canin kuivaruokaa kissoilleni.
   Minulla on kaksi erityistä, ihanaa kissaa. Toinen lyhytkarvainen löytökissa, toinen pitkäkarvainen lyhytkarvaisesesta emosta. Olen rakastunut näihin… tulivat minulle aikuisina, mutta tunsin molemmat jo hyvin nuorina, kun olivat hoidossa meillä.
   Haluaisin kysellä ja vaihtaa kuulumisia kokemuksista, kissojen käyttäytymisestä, rotuominaisuusksista (toinen kissoista sekarotuinen) jne. Onko semmoista foorumia ? Viimeksi, kylläkin vuosia sitten, katselin joitain juttuja, ja kommentoinkin ihan asiallisesti… siitä seurasi kamalat hyökkäykset ja ikävät jutut. Olisin tosi mielissäni, kun vaan voisin kysellä ja kuunnella toisten tunteita ja tietenkin päästä kehumaan omiani!

  • Ihanaa, kun saa nähdä upeita kuvia kissoista!
   Minulla on tekniikka hieman hakusessa it-asioissa, ikävä kyllä. Olisi vaan tosi kiva kysellä kissoihin liittyvistä asioista… en tainnut ihan onnistua viimeksi, mutta teksti tuli näkyviin.
   Kysyisin esim voiko kissan astman todeta keuhkoröntgenillä? Kysyin sitä kissaeläinlääkäriasemalta, mutta puhelimeen vastasi opiskelija enkä saanut selvää vastausta.
   Voisiko joku teistä tällä palstalla valottaa tilannetta minulle, kiitos.
   Terv. Anne ja Minttu-tyttö

   • Anteeksi Anne, että on kestänyt vastata.

    Ensinnä vinkkaan, että Facebookissa ”kissaryhmä ei tosikoille”. Sinne kaikki laittaa kivoja ja hassuja kuvia kissastaan ja ryhmän vire on täydellisen positiviinen. Kukaan ei arvostele, eikä kukaan arvostele onko sisäkissa vai ulkokissa tai mikä kissalle parasta. Siellä vallitsee hyvä henki ja varmasti voisit siellä esittää myös kysymyksiä, jotka mieltä askarruttaa. Tuossa ryhmässä ei varmasti kukaan hyökkää. Monet ryhmät aina kääntyy siihen, että joku ottaa sen herneen nenuunsa. Ja aina pitää päästä kehumaan omia kissoja ja ihanaa on tuossa ryhmässä, että siellä kaikki kehuvat vuolaasti toistensa kissoja. 🙂

    Ihana kuulla, että Royal Canin on tuttu merkki ja teidän kissatkin tykkää.

    Astmasta ei ole kokemusta eli tähän kysymykseen en osaa vastata, mutta ehkä joku muu tai eläinlääkäri. <3

    Ihanaa viikonloppua Anne ja Minttu. <3

  • Hihi juurikin näin. Olisi kiva ymmärtää, mikä niissä pahvilaatikoissa niin viehättää, myös niissä, jotka eivät tuoksu Royal Caninilta. <3

   Ihanaa viikonloppua Tuuli. <3

 • Samaa mieltä siitä, että kotieläimet (olivat ne sitten mitä hyvänsä) ansaitsevat parasta <3. Sitä rakkauden määrää, jota ne tuovat.. vaikea kuvailla. Suukkosia kaikille karvaisille (ja karvattomille) otuksille sinne ja ihanaista iltaa <3

  • Juurikin näin ja miten lohduttavat silloin, kun olet esimerkiksi kipeänä tai mieli maassa.

   Ihanaa viikonloppua teidän perheelle.< 3

 • No nyt on kissanpäivät! Olet ottanut ihania kuvia. Meillä lemmikit ovat usein ylipainoisia, ainakin mun silmään. Onhan niitä kiva syöttää, tarjota herkkupala jos toinen. Felix-koiraa pitää aina välillä varoitella naapuruston isokokoisista kissoista. Felix ei meinaa millään uskoa, että saattaisi jäädä toiseksi kissojen kanssa. Felix muuten on mieltynyt yhteen ainoaan kuivaruokaan ja vaikka olen kokeillut mitä, niin IAMS-papanat ovat ainoita mitkä käyvät.

  Kiitos vielä kuvista! Näistä tuli hyvälle tuulelle.

  • Kiitos Johanna kovasti. Nyt on kyllä oikeat kissanpäivät, herkullista ruokaa ja vielä iso pahvilaatikko!

   Voi Felix ja ihan totta, kyllä kissa kynsineen voittaa koiran. <3

   Kiitos Johanna ihanasta kommentista ja mukavaa viikonloppua teille. <3

 • Oi, miten söpöjä kissakuvia.

  Meidän kanssa samalla kadulla asuu mustavalkoinen Jessi-kissa, joka on nimetty Postimies Pate lastenohjelman mukaan. Vanha ja huonokuntoinen omistajarouva pitää kissaansa ulkokissana kaupunginjärjestyssäännöistä välittämättä. Kissa on kotonaan ikuisella dietillä, koska ylipaino olinmelkoinen. Siitä huolimatta kissa on jatkanut lihomistaan vuosi vuodelta. Jessi on hyvä saalistamaankin, ei tunnu ylikilot haittaavan. Todennäköisesti Jessi on löytänyt jonkun toisen tai useammankin kodin ruokailupaikakseen. Jessi on kiltti, tunkee pihoille ja terasseille kerjäämään rapsutuksia ja söisi mielellään kaiken mitä vaan saa. Minä olen pelästynyt useasti Jessiä, joka tunkee meillekin sisään muina kissoina ja tulee puskemaan jalkoihin, jos on pihaovet auki. Jessi on tullut meille myös tuuletusikkunasta 🙂 Yritän kouluttaa Jessiä olemaan tulematta meille sisään, mutta vähän vaikeaahan se on kun lapset ovat Jessiä paijanneet ainakin 10 vuotta aina kun hän kulkee meidän pihalla. Osa alueen asukkaista suhtautuu nihkeästi tai jopa vihamielisesti vapaana kulkevaan Jessiin ja Jessi päätyy ainakin pari kertaa vuodessa löytöeläintalolle.

  • Kiitos kovasti. <3

   Hihi ihana Jessi-kissa. Meillähän Samu tuli Samu ja Salla ohjelmasta taas, siis koiran nimi.

   Juu tuo on hieman ongelma, kun ei asuta maaseudulla kuten me. Ja toki naapurinkissa käy meillä ja meidän aiemmat kissat heillä. Nämä meidän Mickey ja Diana ovat niin arkoja, että viihtyvät pääasiassa sisällä ja pyörivät oman pihan puskissa ulkoillessaan, mikä on valtavan hyvä juttu.

   Kissat ovat kyllä maailman valtaajia ja näen sieluni silmin miten Jessi tulee teille kuin kotiinsa. Hehe ja ymmärrettävää se on, kun lapset paijaa, mutta toisaalta ei saisi siellä varmaan vapaana pitää.

   Voi Jessi. <3

   Ihanaa viikonloppua teidän perheelle. <3

 • Niin ihana kissajuttu! En tiennytkään tuota, että kastroiminen laskee jopa 30% kissan energian tarvetta. Se pitäisi ottaa huomioon meidänkin kissojen ruokinnassa. Mukavaa itsenäisyyspäivää sinulle!

  • En muuten minäkään tiennyt, mutta tottahan tuo on, minkä olen laittanut aiemmin iän piikkiin, että kastroinnin jälkeen herkästi alkaa kissoilla massu roikkumaan.

   Ihanaa viikonloppua Marja. <3

 • Royal Canin ruoka on tuttua meilläkin. Tosin Minnie nauttii koiraruokaa. Kyllä omasta lemmikistä huolehtiminen on tärkeä juttu, että se voi hyvin ja elää terveellisesti. Itsekin olen joskus sortunut antamaan
  liikaa ruokaa – varsinkin Minnien steriloinnin jälkeen – mutta onneksi on sitten palattu ruotuun. Lemmikin pulskistumisen takana on kuitenkin aina omistaja joten tarkkana saa olla. Tosin koirille ei pidetä samalla tavalla ”seisovaa pöytää” kuin kissoille mutta annoskokojen kanssa saa olla tarkkana.

  Eläimellistä viikonloppuan ja rapsuja/silityksiä teidän karvakavereille <3

  • Ihana kuulla, että Royal Canin on tuttu ja totta, kisuilla ja koirilla on omat erityistarpeensa. <3

   Juurikin näin ihan sama juttu, joskus on tullut hemmoteltua, mutta sitten taas ruotuun täälläkin.

   Juurikin näin, ne annoskoot.

   Samoin teille sinne, ihanaa viikonloppua. <3

 • Suloisia ovat kisunne. Aika paljon vaatii tietämystä kissojenkin ruokkiminen. Tuo Royal Canin on kyllä tuttu merkki meille niiltä ajoilta kun meillä oli koira. Ainakin silloin saman merkkistä koiran ruokaakin oli. Olen muistavinani että tuota merkkiä jopa valmistettiin täällä Ahvenanmaalla. Miten on nyt, sitä en tiedä.
  Jännää kun kissat aina niin tykkäävät noista pahvilaatikoista! Eikö Samu syö noita kissankuppeja tyhjiksi? Ainakin meidän kultsu olisi syönyt jos olisi saanut 🙂
  Ihanaa illan jatkoa sinne ”kissalaan”!<3

  • Mikä ihana aihe: ruoka ja esityisesti raksut! Mun lemppari RC:ltä on Digestive. Rakastan raksuja! Terkut Mickeylle ja Dianalle, ootte kivoja!

 • Voi, kuinka ihanat kuvat.
  Nosti hymyn, kun niitä katsoi.
  Kerroinki tuolla insta puolella mitä meillä Lyyli syö.
  Onneksi ei ole ylipainoinen.
  Lyyli syö pieniä annoksia, mutta on sellanen nirppanokka ruuan kanssa.
  Jokailtainen hepulikohtaus vaatii leikkimisen pingispalloilla. Minä heitän lattiaa pitkin ja Lyyli lyö pallon takasin. Makaa sängyn alla aivan liitteenä ja oottaa palloa.
  Välillä syöksyy ja nappaa pallon tassuihin. Sitten ruttaa maton ja potkii vimmatusti takatassuilla.
  Minä ja isäntä nauretaan meidän hupsulle kissalle.
  Mukavaa itsenäisyyspäivää sinne.

  • Ihanaa, jos sai hymyn huulille, kiitos Leena. <3

   Hihi aivan ihana Lyyli, suuri persoona. <3 Kyllä näistä eläimistä on niin paljon iloa.

   Ihanaa viikonloppua teidän perheelle. <3

 • Tuttuja ovat Royal Caninin kissanruoat. Aiemmin kolmen kissan taloudessa tilattiin aina kuivamuonaa 10 kg säkeissä, sitä kun meni! Itse vaihdan muutaman kuukauden välein ruokaa, nyt meneillään oral health hampaiden hyvinvointiin ja sitten jos kissa näyttää pulskistuvan, niin sitten annetaan sterilisoidun kissan fit-ruokaa. Royal Canin on myös ainoa kissanruokamerkki, josta löytyy eri roduille sopivat ruoat mm. Sphynx-kissoille omansa. On kyllä tosi tärkeä ruokkia kotieläimet laadukkailla tuotteilla, en suosittele kenellekään kauppojen kuivamuonia, joissa on hälyttävän korkeat tuhkapitoisuudet – ne juuri aiheuttavat munuaisvaivoja kissoille. Ihanat kissut siellä, söpöä päivää kaikille!

  • Olen samaa mieltä, mä en syötä edes kauppojen märkäruokia… Sheebat ja muut fancyt on niin roskapitoisia. Joskus ”hekkupäivänä” saadaan tölkistä, muuten suoraan lihahyllyltä. En syötä ihan kokonaan raakaruokavaliota, mutta oon tosi tarkka – etenkin raksuissa. 🙂

   Laura

  • Heli <3

   Ruokaa kyllä menee, etenkin kun on monta kissaa. Ihan mahtavaa kuulla tuo, että Royal Canin on ainoa, jolta löytyy teidän kissanrodulle se oikea ruoka.

   Se on juurikin noin ja meidän kissat on aivan hurmuna Royal Caniniin, muu ei edes kelpaa enää.

   Söpöisää viikonloppua teille. <3

   Ihana Laura, joka pitää kissoista niin hyvää huolta ja upeat kissat onkin. Hyvää viikonloppua teille. <3

 • Onpa ihania kissakuvia. Tällainen kissafani jaksaa katsoa ne moneen kertaan.
  Mukava yhteistyö-kumppani. Teidän kissoilla riittää nyt hetkeksi herkkuja.
  Tuttua muonaa tämäkin meidän kolmen kissan taloudessa.
  Eläinlääkäri antoi vähän satikutia Lyylin painosta, kun käytimme sen leikattavana ja rokotettavana. Luulin pyöreyden johtuvan vain Lyylin pitkästä karvasta 😀
  Hyvää itsenäisyyspäivän jatkoa teille!

  • Ihanaa kuulla ja kun näitä höpöjä ei tarvinut yhtään asetella, eikä kissoja voikaan komentaa vaan sai vaan kuvata räpsiä menemään. 🙂

   Ymmärrän hyvin tuon, pitkäkarvaisista kisuista ei samalla tavalla huomaa pyöreyttä.

   Oikein ihanaa viikonloppua teille. <3

 • Voi että! Mä rakastan kissahöpinöitä tai lemmikkihöpinöitä yleensä (en syrji!). Mulle oli ”uutta” ottaessani rotukissan, että kissojen paino ei ole absoluuttinen vaan luonnollisesti riippuu kissan koosta. Vanha maatiaiskisu oli ylipainoinen noin 5kg kohdalla, mutta sillä oli paljon allergia/yliherkkyys/ym ongelmia niin ruokavaliossa ei voinut olla ihan optimi. Välillä meni vain allergianaksut, jotka oli aika rasvaisia.

  Nyky-duosta Haku on taas 5.5kg ja ihan rääpäle. Eläinäläkäri oikein kehui miten hoikka pikkupoika sitä ollaan, sillä nimenomaan ylipainoa on (leikatuilla) kissoilla liikaa. Ruoka kyllä maistuu, mutta riehu/kasvu on niin kovaa ettei siitä jää ylimääräistä kroppaan. Cara on kuulemma ”just sopiva” normaalipainoinen, vähän reilu 6.5kg (kumpikin cooneja eli isohkoja ilveksiä ollaan <3 ). 🙂

  xx Laura / https://www.lauraloukola.net/fi/index

  • Niin totta tuo, ettei paino ole absoluuttinen. Meillä esimerkiksi Onni kissa painoi aikoinaan 8kg, ei lainkaan liikapainoa vaan hyvin lihaksikas kissa, kulman upein, kollien kolli.

   Niin upeita teidän kissat ja eläinlääkäri onneksi osaa aina kertoa, jos kissoilla on liikapainoa tai muita huolenaiheita. Eläinlääkärin käynnit onkin yksi iso osa huolenpitoa.

   Oikein sydämellistä viikonloppua teille upeuksille. <3

 • Edellisen poikueen kissamme vei munuaisvika, toinen kuoli siihen 6-vuotiaana ja toinen 17-vuotiaana. En tiedä, mikä tuohon munuaisvikaan altistaa. Silloin oli tosiaan myös kohu, jossa kiinalaiseen kissanruokarehuun oli lisätty melamiinia proteiinipitoisuuksien nostamiseksi (sama homma kiinalaiseen äidinmaitovastikkeeseen). Munuaisvika on kyllä todella tuskallinen ja ikävä, kissa laihtuu, oksentelee, ruoka ei maistu ja mikään juoma ei riitä.
  Nyt meillä on puolivuotaat kissanpennut ja yritämme syöttää niitä mahdollisimman monipuolisesti, mutta ei lihottavasti. Toinen ateria päivästä teollista märkäruokaa, toinen raakaa lihaa tai kanaa. Vaikea kyllä arvioida ruuan määrää, kun ei ole kissalle vaakaa.

  • Voi suru sentään, 6-vuotiaana. Mutta ei näille joskus vaan voi mitään vaikka hoitaisi miten hyvin. Teillä ollut iso suru. <3

   Voi että ihanat kissanpennut siellä, jotka taatusti saa parhaita hoitoa ja hellyyttä.

   Sydämellistä viikonloppua teidän pesueelle. <3

  • Niin on ja tiedän miten rakastat kissoja. <3

   Oikein ihanaa viikonloppua ja lämmin kiitos Minna kaikkien karvaisien puolesta. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud