Uusi vuosi ja uudet kujeet?

Uusi vuosi ja uudet kujeet?

Jos Samun pään päällä olisi puhekupla siinä voisi lukea ”toivon, että vuonna 2021 isäntä ja emäntä ja miniemännät olisivat yhtä paljon kotona kuin vuonna 2020. Jotain hyvää siis, Samulla on ollut valtavasti seuraa vuonna 2020.

En ole kuoppaamassa vuotta 2020 mitenkään onnesta soikeana, enkä odota, että vuosi 2021 tekisi autuaaksi. Olen huolissani, että yritysten ja ihmisten ahdinko vaan lisääntyy ennen kuin koronarokotus on saavuttanut kaikki niin, että laumasuoja on saatu. Tästä olettamuksesta toki lähdetään vaikka ei voi tietää.

Tavallaan vuosi 2021 alkaa yhtä ankeissa merkeissä kuin vuoden 2021 jätämme. Joten mitä vuoden vaihtuessa juhlia, no vaikka sitä että on elossa.

Mummin viimeiseksi kutomilla lapasilla vilkutan kuitenkin heipat vuodelle 2020, joka oli haastava, odotuksen ja pelon tunnelmaa täynnä, suru näytti muotonsa, tuli luopumisen aika, oli syvää ahdistusta ja hiljaa taustalla loimuavaa hermostuneisuutta.

Olen kuitenkin elossa, tässä iässä jokainen vuosi on jo kotiinpäin ja kaikille ei näitä vuosia suoda. Läheisten läheisillä suuria suruja ja sitä miettii koska suru ja sairaudet iskee lähipiiriin.

Pelko on tullut lähellä. Ymmärrys elämän hauraudesta tuntuu laajemmin kaikkien sydänalassa kuin koskaan. Ensin olemme saaneet pelätä jotain uutta ja odottamatonta, ymmärtää ihmisen pienuuden luonnon voimien keskellä.

Loppupeleissä meillä ei ole mitään sanottavaa, jos luonto päättää niin. Maapallo kyllä jatkaa elämäänsä, mutta onko ihminen siinä tulevaisuudessa mukana, siitä en ole niin varma.

Näin suuri elämän peli luo turvattomuutta ja nakertaa toivoa, järkyttää mieliä. Olisimmeko uskoneet tasan vuosi sitten olevamme tässä?

Tänään oli videopuhelu läheisten ystävien kanssa ja se piristi. Myönsimme kaikki olevamme hieman ahdistuneita ja että syksy on ollut raskas, tämä vuosi on ollut raskas.

Samaan hengenvetoon kuitenkin kiittelimme perhettä, ystäviä, tulonlähteitä ja jopa somea, sillä jos korona olisi tullut ennen nettiaikaa, olisimme silloin olleet aika eri tavalla yksin.

Mitä hyvää on mahtunut vuoteen 2020?

Uskon, että tämän aivan parhaiten oivaltaa jälkikäteen. Myöhemmin ymmärrämme, että tähän vuoteen mahtui vaikka mitä hyvää.

Oppia aidosti nauttimaan hyvin pienistä asioista. En sano etten aiemmin olisi niistä nauttinut, mutta nyt juuri ne pienet hetket saivat sen hopeareunuksen.

Ihmiset. Ne hetket kun rakkaita ihmisiä on nähnyt, ne hetket ovat olleet aiempia suurempia siinä mielessä, että on tullut oivallettua, ei ole ”sitku” elämää.

Vaikka toki ajatukset pyöriikin tulevaisuudessa, ajassa jolloin ei enää ole koronaa, niin itse onnen hetket ovat olleet tiiviimpiä, nöyrällä tavalla arvostetumpia. Koska niistä hetkistä on tullut imettyä joka sekunti. On tullut ymmärrettyä, ettei ystäviä tai sukulaisia voi laittaa pulloon odottamaan ja milloin on sopiva hetki avata tuo pullo.

Ja tämä on tainnut koskea meitä kaikkia, tuo kiireen ilmapiiri, oravanpyörä jossa on eletty. Nyt ihmiskunta on osittain pysähtynyt ja samalla pysäytetty miettimään omaa elämäänsä.

Ikävä ihmisen lähelle on konkretisoinut kaiken. Millään muulla ei ole merkitystä kuin rakkailla ihmisillä.

Vuonna 2020 olen ollut varmasti surullisempi ja ahdistuneempi kuin ikinä liittyen myös oman elämän tapahtumiin ja esivaihtarit tässä cocktailissa ovat sotkeneet mieltä vain lisää, mutta samalla myös toiveikkaampi ja kiitollisempi kuin koskaan. Oppinut ja pelännyt mitä kaikkea sitä voisikaan menettää ja kiitollinen, että en ole menettänyt.

Juuri vuonna 2020 olen pyrkinyt somessa ”kitisemään” vähemmän omia tuntojani vaikka toki on varmaan tullut myös kitistyä. Fiilis on ollut se, että pyrkii luomaan vain hyvää fiilistä niin paljon kuin pystyy ja samallahan sitä vahvistaa tällä tyylillä omiakin positiivisia tunteita.

Valittaminen ei ole kivaa ja on ollut tunne, ettei siihen ole maailman perspektiivissä ollut varaakaan. Se ei silti tarkoita sitä, ettei ajoittain olisi ollut ihan himputin kökkö fiilis. Ahdistus on ollut aika läheinen ja hiljainen kaveri tänä vuonna, etenkin iltaisin hiljentymisen hetkinä.

Eli vaikka kuinka olisi iloisia ja kivoja kuvia, ei se tarkoita sitä, että olisi ollut niin iloinen ja kiva fiilis. Ihminen kun ei määränsä enempää jaksa katsella sarjoja ja lukea kirjoja, ulkoilla tai pyöriä somessa ja ihminen nyt vaan on sellainen epeli, jopa introverttikin, että sitä kaipaa toisten ihmisten lähelle.

Omasta työstä ei nyt sen enempää kuin, että on ollut hyvin samanlainen vuosi kuin 2019 eli en valita vaan olen nöyrän kiitollinen. Olen pieni tekijä, mutta saan tehdä.

Onneksi on perhe ja vaikka teinejä ei juurikaan kiinnosta meikäläisen seura vaan viihtyvät parhaiten omissa huoneissaan, niin oman rakkaan kanssa vuosi on ollut loppupeleissä palkitseva. Joulu koko ydinperheen kanssa oli aivan huikea.

Olen myös hoksannut sen, kun koko maailma pysähtyi viime keväänä ja olimme kaikki totaalisesti kotona, että olemme aika hitsin hyvä tiimi perheenä.

Eläkepäivät tuntuvat nyt huomattavasti lohdullisemmilta kevään etätöiden valossa ja kenties maailma ei murru, kun viimeinenkin lapsi lentää pesästä, sen verran hyvä tiimi olemme oman rakkaan kanssa. Viihdymme hiljaa ja puhumme paljon ja paljon kaikkea muuta.

En uskalla toivoa tulevalle vuodelle 2021 kummempia, sillä olen jo oppinut sen, ole varovainen mitä toivot. 🙂 Monilla asioilla on monta puolta ja ne puolet vasta oivaltaa, kun haave on konkretisoitunut. Kaikkea ei vaan voi kuvitella ennakkoon.

Mutta toivon koko sydämestäni, että maailman ahdistus helpottaisi vaikka näistä tuhoista kestää maailmantaloudellisesti aikaa toipua. Ja että suurin osa jälkikäteen muistaisi ne hyvät asiat joita tapahtui vuonna 2020.

Kun se ainoa asia, jolla on viime kädessä merkitystä on se, ettei ihminen ole mitään ilman toista ihmistä. <3

Rakkautta ja toivoa kaikille vuoteen 2021. <3

Minkälaisissa mietteissä siellä mennään kohti vuotta 2021 ja minkälaisilla fiiliksillä vuodesta 2020? Nyt saa purkaa sydäntä. Oli ihanaa tänään ystävien kesken hieman valittaa ja tunnustaa, että meitä kaikkia ahdistaa jonkin verran, se jo helpotti ahdistusta. <337 thoughts on “Uusi vuosi ja uudet kujeet?”

 • Yllättävän hyvillä mielin olen siirtymässä uuteen vuoteen. Paljon hyvää oli tässä vuodessa, mutta myös todella paljon huonoa. Toivottavasti uusi vuosi toisi enemmän vapauksia tavata kavereita, koska olisi kiva päästä sinunkin kanssa tapaamaan.
  Ihanaa uutta vuotta 2021 sinulle Tiia ❤️

 • Samoja mietteitä täälläkin! Ei vuoden 2020 taakse jättäminen tuo sen parempaa uuden vuoden alkua, ihan samassa tilanteessa ollaan kun uutisia vähänkin kuuntelee. Se mikä itseä motivoi on juuri se uuden alku ja jotenkin tammikuussa on helppo aloittaa tyhjältä pöydältä ja olla avoin uusille mahdollisuuksille. Tässä vuodessa oli paljon hyvääkin, se kohteli loppukädessä itseäni aika silkkihansikkain ja voiton puolelle jäätiin, mutta niin moni yritys kaatui ja kärsi pahimman mukaan. On syntynyt uusiakin yrityksiä ja tämä on antanut uusia alkuja myös monelle.

  Ei tässä oikein muu auta, kuin mennä eteenpäin positiivisella ja odottavalla mielellä, ollaan ainakin hyvin varautuneita, tuo sitten vuosi 2021 mitä vain. Kaukomatkoista on turha haaveilla, kiva jos pääsi kotimassa kokemaan mukavia ja arkea rentouttavia minilomia!

  Leppoisaa uuden vuoden odotusta! Täällä tilaukseen meni eilen jättisushiplatteri ja hot dog värkit jääkaapissa odottavat myöskin, joten hyvien makujen saattelemana lähdetään kohti uutta vuotta : )

  • Sydämellistä uutta vuotta Heli <3

   Niin totta, että uusi vuosi on leikkauskohta, voi jättää vanhan kuonan taakse, uusi alku.

   Totta tuo, että hyvää on, että on syntynyt paljon uusia ideoita ja yrityksiä, ihminen on sellainen selviytyjä. <3

   Näin on, nyt matkahaaveet jäiin ja koti-Suomessa seikkaillaan. <3

 • Vuoden 2020 piti olla unelmieni täyttymyksien vuosi.. Siitä tulikin kauhein vuosi ikinä. Uusi unelmien oma koti pettikin täysin ja nyt eletään evakossa ja odotellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.. Epävarmuus ja epätoivo päällimmäisinä tunteina. Toiveissa on, että uusi vuosi olisi parempi .. tavalla tai toisella ja että ainakin tämä korona taittuisi, jotta sosiaalinen elämä voisi edes normalisoitua. Voimia ja valoa vuodelle 2021. Kiitos kivasta blogista.

  • Voi ei Terhi. tiedän tämän painajaisen kokeneena, mitä hirveyttä käytte läpi ja tätä en toivoisi kenellekään. Olen niin pahoillani teidän puolesta. <3 Toivon teille kaikkea hyvää ja että selviäisitte tästä kaikesta murheesta, jotenkin ehjin nahoin. <3 Voimahalaus. <3

 • Kaunis postauksesi kuvineen teksteineen ♥
  Vuosi on ollut todella erikoinen ja luulempa, jotta meistä moni on oppinut montakin asiaa, jota ei enne tullut ajatelleeksi ja joista voi olla kiitollinen. Terveyttä on riittänyt, mitä nyt pientä kremppaa, mutta se onkin todella toisarvoosta sen rinnalla, jotta kaikki rakkahat voi hyvin, ystävien kans on tavattu, mutta nyt kaksin uusivuosi vaihtuu. Toivossa on ystävien kans vietettävät illanistujaaset, joista saa voimaa pitkäksi aikaa ☺

  Oikeen Hyvää Uutta Vuotta Sinulle Tiia Ystäväin ♥ ♫ ♥

  • Lämmin kiitos ihana. <3

   Kyllä kiitollisuus ja nöyryys on kasvanut ja pienistä asioista nauttiminen. Juurikin näin, kunhan kaikki pysyvät terveinä, muulla ei väliä.

   Paljon halauksia uuteen vuoteen Marja-Terttu. <3

 • Eipä tuohon paljon lisättävää. Itselläni tosin arki muuttui siinä mielesssä aika vähän ,että sote-alalla työskentelevänä siellä töissä joutui tai sai,miten sen ottaa, käymään ihan normisti.

  P.S. Mistä tuo alimman kuvan ihana mekko?

  • Ymmärrän niin hyvin, on niitä ammatteja, jotka eivät ole etäilleet lainkaan. <3 Alimman kuvan mekko on Indiskasta ja on vuoden takaista mallistoa. Sain keväällä sen alesta 10:llä eurolla eli mieletön löytö.

   Sydämellistä uutta vuotta Kirsi ja anteeksi, että kesti vastata. <3

 • Kiitos ihanasta postauksesta.

  Minä iloitsen siitä, että vuosi vaihtuu. v 2021 alkaa puhtaalta pöydältä, ilman virheitä ja toivon, että siitä tulee parempi kuin koronavuosi 2020 oli. Tavalla tai toisella, ehkä rokotusten myötä. Rakkaudellista, sädehtivää uutta vuotta 2021 sinulle ja perheellesi ja kiitos kuluneesta vuodesta ihana Tiia!

  • Toivon kaikkea hyvää tähän vuoteen Taru ja sydämelliset kiitokset. <3

 • Mies on todennut usein, että me pärjätään kahdestaan, kun on jo monta vuotta harjoiteltu eristystä. Vaikeinta on saada ulkopuoliset asiat hoitumaan mm. ruuan hankinta. Silmälasit, henkilökortti ja moni muu jäi saamatta. Vaatteet alkaa olla käytetty, kun vuoteen en ole mitään ostanut. Juu yritän nyt etsiä nettikauppaa, jolla on kotiinkuljetus.
  Lapsien ja veljen apu on ollut korvaamatonta, kun yksin en vaan kaikesta selviä. Ystävien soitot ja netti on ollut päivien pelastus. Olen myös huomannut, että pärjään aika hyvin niinäkin päiviä, kun mies ei jaksa touhuilla. Kai me täällä vielä hetki pärjäillään.
  Ensi vuosi, hymm. Sairaudet ei katoa ja ikää tulee kummallekin lisää. Korona pyörii ja aikaa menee ennen rokotuksia ja saammeko niitä, auttaako ne. Mutta jokainen aamu on lahja ja olemme kaksin vielä ja apuja saamme. Olen onnekas ja toiveikas kaikesta ja olenhan jo niin paljon saanut; vuosia, kokemuksia, onnea ja rakkautta.
  Hyvää uutta vuotta sinulle ja terveyttä!

  • Ootte kyllä kultaa ja kyllä te pärjäätte ja onneksi on apujoukkoja. <3

   Toivon, että pärjäätte vielä pitkään vaikka on teillä ollut kyllä kova vuosi.

   Niin kauniisti kirjoitettu, voi Marketta täältä sinne oikein iso haliruttaus. <3 Hyvää uutta vuotta. <3

 • Ihan hyvä fiilis. Utelias tulevasta, samalla oudon luottavainen. Toivon, että 2021 on hyvä meille kaikille.

  Ihanaa uutta vuotta, Tiia! ❤️

  • Ihanasti sanottu, juurikin näin. <3 Sydämellistä uutta vuotta ihana Iina. <3

 • Paljon on samoja ajatuksia, vuosi oli hyvin erikoinen ja ainutlaatuinen, toivottavasti tilanne maailmanlaajuisesti hellittää pian. Mä ajattelin keväällä, että apua, kuinka käy kun teinit kotona
  etäkoulussa, minä etätöissä, koiranpentu juuri saapunut ja miehelläkin muttui työajat, mutta yllättävän
  hyvin sitä sopeutui ja olen ihan samaa mieltä että aikanaan kun jäädään kahdestaan niin hyvin varmasti
  selvitään. Sen näytti korona-aika ♥

  Onnekasta, turvallisempaa ja tervettä Uutta Vuotta Tiia ♥

  • Kyllä ihminen vaan sopeutuu kaikkeen, näin se menee. Vaikka välillä on rankkaa, niin silti saatu olla kotona, on ruokaa ja katto päällä.

   Oikein ihanaa uutta vuotta Maikku. <3

 • Toivon ensi vuodelle sitä, että kaikki saisivat rokotuksen, ja tulisi laumasuoja. Ehkäpä koronan kiihtyminen taas kesäkuukausiksi taittuu kuten viime kesänäkin. Mutta ihminen on tuhonnut jo niin paljon luonnon moninaisuutta ja aiheuttanut ilmastonmuutoksen, että en usko, että tämä jää viimeiseksi pandemiaksi. Minulla on vahva toivo, että vuodesta 2021 tulee parempi vuosi niin henkilökohtaisella tasolla että koronan kurimuksessa. Rakkaudellista uutta vuotta sinulle!

  • Tätä toivotaan täälläkin. Samaa mieltä myös, ettei ylikansoittuminen voi jatkua loputtomiin, luonto hoitaa asian kyllä, mikä on pelottavaa ja korona laittoi meidät jo kyykkyyn.

   Sydämellistä uutta vuotta Marja. <3

 • Taas kerran ihanat kuvat ja niin viisaita sanoja. Sain itse laitettua juuri eetteriin yhteenvedon kamalaakin kamalammasta vuodesta 2020, jonka toivon häipyvän kauas menneisyyteen. Korona on tietysti ollut puheenaihe numero 1, mutta jotenkin tuntuu, että tähän huusholliin on tänä vuonna kaadettu lisäkauhallisia hieman liikaakin. Toivon, että ensi vuosi olisi terveempi.

  Ihanaa uutta vuotta ja paljon terveyttä teille kaikille!

  • Luin ja en kestä miten haastava vuosi teillä oli. <3 Nyt toivotaan, että tänä vuonna menee kaikki paremmin. <3 Toivon teille oikein hyvää uutta vuotta. <3

 • Toivon sinulle kaikkea hyvää tulevaan vuoteen. Yhdessä olemme selvineet kuluneesta vuodesta, joten uskon ja luotan että selviämme tulevastakin. Vuosi vaihtuu odottavin ja epävarmoin tunnelmin, mutta päivä kerrallaan eteenpäin.
  Ihanaa alkavaa vuotta sinulle Tiia! <3

  • Ihan samat sanat kaikesta Kaisa ja onneksi on perhe. <3 Sydämellistä uutta vuotta teidän perheelle Kaisa. <3

 • Oli erikoinen vuosi, paljon ikävää, mutta paljon hyvääkin. Uuvuin aika lailla iäkkään läheisen asioiden järjestelyssä ja samalla menivät välit toiseen läheiseen, mutta nyt ollaan mukavassa suvantovaiheessa. ainakin iäkkään läheisen tilanteessa. Toisen kanssa tuskin välit palaavat ennalleen, mutta senkin olen hyväksynyt. Katson muutenkin eteenpäin elämässä.

  Alkuvuodesta tilanne voi mennä pahemmaksi kun joulun ja uuden vuoden aikaan on kokoonnuttu ja uusi virusmuotokin jyllää, mutta odotan rokotteen tuovan muutosta. Harvoinpa tällainen neulakammoinen on odotellut näin kiihkeästi pääsevänsä piikille.

  • Ymmärrän niin hyvin, ihan kohtuuttoman paljon hommia oli sulla Tuuli. <3 Ihana tytär olet. <3 Mutta ei ole mukavaa kuulla, että läheisen ihmisen kanssa on välit kylminä. Toivon, että lämpenevät vielä ja aika kultaa. <3

   Ihan sama juttu tuosta piikkihommasta, rokotusta odotellessa. <3

   Ihanaa uutta vuotta Tuuli. <3

 • Hyvää uutta vuotta – ja hyviä pohdintoja taasen! Epäilen, että vuosi 2021 tuo tullessaan vielä lisää koettelemuksia, mutta itse suhtaudun asioihin sekä käytännöllisesti että henkisesti, joten koen, että maailma ja ihmiset käyvät läpi nyt eräänlaista ”herättelevää” mullistusta. On tärkeää vastustaa negatiivisuutta ja pitää yllä positiivisuuden liekkiä (vaikka se välillä vaikeaa onkin). Itse en ole rajoittanut elämääni enempää kuin on pakko, mutta olen toki ollut varovainen. Kun on töissä tuhannen oppilaan koulussa ja asuu Helsingissä, on luotettava lähinnä hyvään vastustuskykyyn ja hyvään onneen. Mielestäni suuri osa uutisoinnista on ollut pelottelua, jolla ihmiset yritetään saada ahdistumaan. Mutta toivotaan ja luodaan yhdessä parempaa uutta vuotta!

  • Samaan uskon minäkin, mikään ei ole vielä ohi. Ihan samaa mieltä tuosta herätyksestä ja ihmisten/ihmiskunnan tulisi ja pitäisi herätä.

   Ihan juuri näin, sitä voi pyöriä negatiivisuuden lammikossa ja pyöriä kehää tai nähdä se hyvä jokaisessa päivässä.

   Oikein sydämellistä uutta vuotta Annie. <3

 • Innolla ja valoisin mielin, levänneenä, otan vastaan uuden vuoden. Ei paljoa tarvita, että tästä tulee parempi kuin edellisestä.

  Kevät, kun kaikki oli uutta ja tuntematonta, oli ajoittain ahdistavaa. Pitkä jakso etänä ja eristyksissä oli outoa ja omituista.
  Olen tottunut olemaan yksin. Viihdyn yksin ja pidän siitä kun ympärillä on hiljaista. Silti se, että eristys oli pakotettua, alkoi ajan kanssa kuormittamaan.
  Kesä oli helpompaa kun tilanne asettui jonkin verran ja päästiin lähemmäs normaalia. Syksy ja kaamos taas raskaampaa.
  Eiköhän tuosta mennestä vuodesta opittu paljonkin. Välittämisestä, yhteisöllisyydestä, vastuusta. Ja valinnoista. Voi päättää olla täysin hysteerinen tai sitten rennompi ja luottavainen.
  Kyllä tämä jossain vaiheessa asettuu.

  Tuleekohan ”vanhaa normaalia” koskaan takaisin? Vai muokkautuuko sosiaalinen käyttäytyminen, matkustaminen, jopa tervehtimen uudeksi? Kättelemmekö jatkossa koskaan?

  Onneksi vuoden alussa saa ja pitää olla positiivinen ja katsoa eteenpäin toiveikkaana. Onneksi valo lisääntyy päivä päivältä. Onneksi tulee kevättalvi, kevät, kesä. Onneksi on luonto. Onneksi on olemassa teknologia, jolla pitää yhteyksiä. Onneksi on musiikki, leffat ja kirjat.
  Onneksi läheiset ovat säästyneet koronalta.
  Onneksi on paljon hyvää.
  Onneksi saa päättää onko lasi puoliksi tyhjä vai puoliksi täynnä.

  Kiitos kun jatkat blogimaailmassa ja tuot iloa, hassuttelua, kauneutta ja väriä meidän arkeemme. Niin, ja, nuo ihanat lemmikit vielä! Kiitos!
  Onnellisuutta ja terveyttä ja toiveikasta mieltä alkaneelle vuodelle!

  • Ihan samaa mieltä, että ei paljoa tarvita, että tästä vuodesta tulee parempi. <3

   Sama juttu, kun oma aika ja eristäytyminen on vapaaehtoista, se on ihanaa, mutta kun se on pakotettua, se ahdistaa.

   Juurikin näin, voi päättää ollako hysteerinen vai ottaako asiat sellaisenaan ja selviytyä siitä ja nähdä siinäkin kaikessa jokin hyvä. Jokaisessa päivässä (miltei jokaisessa) löytyy jotain hyvää ajateltavaa.

   Nyt on terveenä oltu kohta vuosi, ei edes flunssia eli tästä kaikesta se johtuu. Jotenkin on tunne, että kätteleminen saattaa jäädä ja sitä kautta paljon flunssat tarttuukin. Halaamisia jään kaipaamaan, sillä monia on tullut tervehdittyä halaten, ihmiskosketus on tärkeää.

   Listasit paljon onnen aiheita ja niitä riittää. Lisään yhden, onneksi on suklaa. 🙂

   Kiitos sinulle, kommenttisi on aina kultaa, jotka muistan aina ja yhdestä olen ottanut kuvakaappauksen, sillä saan siitä voimaa. Eli suuret kiitokset sinulle ja kaikkea hyvää tälle vuodelle. <3

 • Kiitos Tiia menneestä vuodesta, en olisi selvinnyt siitä ilman sinua! Olen saanut tilittää, kun jokin on painanut ja apu on ollut aina lähellä, vaikka fyysisesti kauempana. Mikään muu ei viime vuodessa harmita kuin se, ettei ehditty/pystytty näkemään kertaakaan. Se on korjattava tänä vuonna! <3

  Ihanaa uutta vuotta 2021!

  • Jonna ja kuin myös ja kiitos sulle, että olet niin hyvä ystävä. <3 Ihan kyllä kauhea juttu, ettei nähty kertaakaan, toivottavasti tänä vuonna menee tässä asiassa toisin ja nähdään useammin..

   Sydämellistä uutta vuotta ja kiitos ystävyydestä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud