Kiinalainen uusi vuosi Pauligin ja Tomi Björckin kanssa

Kiinalainen uusi vuosi Pauligin ja Tomi Björckin kanssa

*Osa ruokatarvikkeista/mausteista saatu Paulig.fi Reseptit teille tarjoaa Paulig.

Eilen loihdimme yhdessä Pauligin ja Tomi Björckin kanssa virtuaalisesti kiinalaisen uuden vuoden menun. Mukaan kokkikaveriksi kutsuin tätini ja kylläpä tätiä tarvittiin ja kiirettä pukkasi meillä silti keittiössä.

Koska en ole mikään kokkimestari ja teen perinteisiä ruokia vasemmalla kädellä ja sitten, kun mennään eksoottisesti uusien reseptien pariin, niin meikäläinen ottaa stressiä. Onneksi täti pysyi rauhallisena ja pilkkoi kaikkea menemään.

Hei ja yhdessä onnistuttiin täydellisesti, ruoasta tuli taivaallista. Pikkelikurkut jäi meillä tekemättä, koska en sitten kuitenkaan ollut muistanut hankkia etikkaa. Olisi ollut kyllä mahtava hapokas lisä näiden ruokien kylkeen. Mutta ensi kerralla, sillä taatusti tehdään näitä ruokia toistekin.

Mies ylisti illalla myös ruokia, että olettepa tätisi kanssa onnistuneet mielettömän hyvin, eli ihan mieletöntä ruokaa.

Hiukan tosin tuhmailtiin, sillä nyhtökauran sijaan käytin itsemarinoimaa kanaa. En vaan vieläkään ole lämmennyt nyhtikselle vaikka kuinka olen yrittänyt. Himean syyllinen olo tästä, mutta toisaalta kivaa on myös se, että reseptejä voi muunnella omaan makuun.

Hong Kong Coffee&Cinnamon

Kourallinen jäitä

1dl Paulig Cold Brew-kahvitiivistettä

1 rkl kookosmaitoa säilykkeenä tai kondensoitua normaalia maitoa

4cl viskiä halutessasi

Pakko sanoa, että laitettiin kookosmaitoa aika paljon enemmän. Vaikka suuri kahvifani olen, niin tiukka cold brew ei ole ihan se omin juttu.

Oma lemppari, ai että kurpitsa on hyvää!

Kung Pao Pumpkin

Puolikas kurpitsa, tosin ehdottomasti kannustan käyttämään koko kurpitsan ja tekemään tupla-annoksen, sillä niin herkullinen resepti tämä on.

400g kurpitsaa

2rkl rypsiöljyä

Santa Maria Rock Salt ja Tellicherry Black Pepper-mausteita

Kuori ja paloittele kurpitsa mieleisiksi kuutioiksi. Teimme pienempiä kuin ohjeen 4x4cm.

Pyöräytä palat rypsiöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kurpitsanpalat uunissa 220 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes palat ovat kypsiä.

Kung Pao-kastike

1/2 dl pähkinäöljyä

15 kierrosta Santa Maria Chili Explosion-maustetta myllystä

1 kpl punaista tuoretta chiliä viipaleina

1/2 rkl inkivääriä raastettuna

1/2 rk valkosipulia raastettuna

5 kpl kevätsipulin tai purjon varsia 5cm suikaleiksi leikattuina

5 kierrosta Santa Maria Tellicherry Black Pepper-maustetta myllystä

Suolapähkinöitä

2tl sokeria

2rkl valkoviiniä tai vettä

4rkl Santa Maria Thai Soya Sauce-kastiketta

Raasta inkivääri ja valkosipuli, viipaloi tuore chili. Lämmitä pähkinäöljy. Pyöräytä chiliä myllystä, lisää tuore chili sekä inkivääri ja valkosipuli.

Kuullota, jotta maku saadaan irti. Läske lämpötilaa hieman ja ota hetkeksi sivuun.

Pilko kevätsipulin tai purjon varret 5cm suikaleiksi ja pyörittele pannulla. (Teimme kaikki pilkonnat kerralla alussa.)

Lisää muut makuaineet ja pähkinät.

Tarvittaessa kiehauta nopeasti. Kumoa joukkoon kurpitsa ja pyörittele kunnolla, jotta maku sekoittuu tasaisesti.

Dan Dan Miang-kastike ja nuudelit

5rkl rypsiöljyä

1tl Santa Maria Tellicherry Black Pepper-maustetta

3rkl hienonnettua valkosipulia

2rkl inkivääriä ( laitan ensi kerralla enemmän, tykkään että kunnolla maistuu)

5rkl kevätsipulia tai purjoa suikaleina

2rkl seesamitahnaa

2rkl Santa Maria Chili Garlic Sriracha-kastiketta

1 kasvisliemikuutio ja 2,25dl vettä

1pkt Cold&Green Nude nyhtökauraa. (Me tuhmeliinit käytettiin yksi kanapaketti, jossa n. neljä kanafilettä)

Lisäksi 1pkt Santa Maria Whole Wheat Noodles ja päälle korianteria

Annoksesta tulee neljälle henkilölle.

Valmista kasvisliemi annettuun määrään vettä ja nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuullota valkosipulit ja inkiväärit öljyssä, kunnes ovat pehmeitä.

Lisää kaikki muut makuaineet ja kiehauta nopeasti kuumaksi.

Lisää pannulle nyhtökaura ja pyörittele maku ympäriinsä sekoittamalla hyvin.

(Paistoimme kanat erikseen ja lisäsimme kastikkeeseen yhdessä nuudelien kanssa.)

Ja sitten nam jälkkäriin, josta tuli taivaallista!

Mandarin Curd&Green Pepper Mandarin, Sour Mandarin Creme

Mandarin Curd

1dl mandariinin mehua (n. 4 mandariinia)

120g laktoositon sulatettu voi/pehmeä voi

1,4dl sokeria

1 keltuainen

1 muna

1 liivatelehti

Valmista ensin Mandarin Curd. Purista mandariineista mehu ja kiehauta yhdessä sokerin kanssa.

Lisää kananmunat ja keltuainen ja vatkaa koko ajan kunnolla vispilällä, ettei kananmuna kypsy.

Ota pois hellalta ja lisää joukkoon liotettu liivatelehti ja pehmeä voi. Vatkaa joukkoon. Anna jäähtyä ja laita kylmään hetkeksi. Vatkaa uudelleen, kun curd on jäähtynyt.

Mandarin Creme

100g laktoositonta ranskankermaa

0,5dl laktoositonta vispikermaa

2 mandariinin kuorta

1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kaikki sekaisin ja mausta mandariinin kuorilla ja vaniljasokerilla.

Marinoidut mandariinit

4kpl mandariinin lihat eli n. 4 mandariinia

2tl sokeria

1/2 tl Santa Maria viherpippuria jauhettuna tai Tellicherry Black Pepper-maustetta rouhittuna.

Tarjoilu

Kokoa jälkiruoka kulhoon tai martinilasiin. Lisää pohjalle curd, päälle mandarin creme ja lopuksi marinoidut mandariinit. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla.

Tämä jälkkäri on taivaallista ja aika makeaa, tosin mandariininpalat ihanasti tuo kirpeyttä ja raikastaa jälkkäriä.

Ensi kerralla haluan kokeilla tätä samaa reseptiä niin, että laitan curdiin puolet sitruunamehua ja cremeen puolet sitruunakuoriraastetta. Tykkään kirpeästä.

Lisäksi tähän olisi kuulunut pikkelikurkut eli niiden resepti vielä.

Pikkelikurkut

1dl etikkaa

2rkl sokeria

1/2 tl Santa Marian korianterinsiemeniä jauhettuna

1/2 kurkku

Jauha korianterinsiemenet morttelissa. Kiehauta mausteet ja etikka nopeasti. Jäähdytä. Leikkaa kurkusta ns. tulitikkuja ja kieritä liemessä.

Superkiitollinen tällaisista tapahtumista, koska muuten nämä ihmiskohtaamiset ovat näinä aikoina minimissään. On kiva kokkailla yhdessä jotain uutta ja ihan virtuaalisesti omassa kotikeittiössä.

Miten siellä, kuulostiko herkulliselta ja olisiko jokin näistä resepteistä sellainen, että voisi lähteä kokeiluun? Pidättekö cold brew kahvista?

Mitä herkullisinta viikon jatkoa kaikille. <3



24 thoughts on “Kiinalainen uusi vuosi Pauligin ja Tomi Björckin kanssa”

  • Kaikki oli hyvää, mutta jälkkäri meidän suurin suosikki.

    Vaikka teinkin ruoat jo lauantaina, oli keittiön menoa kiva seurata eilen. Kokatessa kyllä vähän kaipailin sitä keittiössä joukolla sähläämistä ja yhdessä tekemisen meininkiä.

    • Voi vitsi miten kivoja hetkiä ollaan yhdessä vietettykään ja kokkailtu, jonain päivänä vielä.

      Ihanaa viikonloppua Tuuli. <3

  • Meillä lapset tykkäävät aasialaistyylisistä nuudeleista, varmasti pitäisivät tuonkin reseptin nuudeleista. Hra Kepposen kanssa ollaan kehitelty oma nuudeliresepti, mutta saisihan sitä olla välillä vaihteluakin.

    Minun mahani kestää paremmin cold brew kahvia kuin tavallista suodatinkahvia. Jonkin aikaa jaksoin tehdä sitä kannussa itse. Minula puuttui suodatin ja laitoin kahvinporot vaan kannun pohjalle. Kyllästyin sen sotkun siivoamiseen. Ostin itselleni uuden kahvikoneen ja toistaiseksi vatsani on kestänyt cappucinon per päivä.

    • Löytyykö teidän nuudeliresepti blogista, mietin jos tulen hakusanalla etsimään?

      Aah, makuelämyksenä cold brew on taas omaan makuun niin tiukkaa, etten vaan pysty. Mutta olisi varmaan ihana mauste kakkuihin sun muihin.

      Hitsi kun kahvia voisi ryystää pitkin päivää, täällä pulssi hakkaa ja iskee migreeni, jos luon kahta lattea enemmän. On nykyään siinä ja siinä, että kaksi voin juoda, yhteen on alkanut jäädä kahvihetket.

      Kivaa ja herkullista viikonloppua teille. <3

  • Voi ei, miten herkullisia kasvisruokia. Ihastuin kurpitsoihin. En ole suuri kiinalaisen ruoan ystävä, koska en tykkää sen makeudesta. Ja söin sitä opiskeluaikoina liikaakin. Mutta noissa resepteissä ei ollut makeutta liikaa. Kokkaan silloin tällöin thaimaalaista ruokaa, joka on mielestäni maku-ulottuvuuksiltaan monipuolista.

    • Kurpitsa on ihan mielettömän hyvää. Pakko tehdä pian kurpitsasosekeittoa.

      Thairuoka on sushin lisäksi oma lemppari.

      Sydämellistä viikonloppua Marja. <3

  • Lihan korvikkeistä härkis on ainoa, josta tykkään.
    Jälkkäri ja kahvijuoma menee kokeiluun ja hyvältä näyttää myös tuo tekemäsi nuudelit ja kana.
    Herkkuisaa iltaa sinulle Tiia <3

  • Hyvältä näyttävät kaikki, jälkkäri aivan taivaalliselta.
    Kurpitsaohjeen otin talteen. Kesällä hukumme kurpitsoihin, joten on kiva kokeilla itselle uutta reseptiä. Kiitos Tiia! Tytär vihki minut kylmäuutetun kahvin saloihin. Maistuu – etenkin kesällä.
    Hyvää illan jatkoa Tiia!

    • Kiva kuulla, että otit ohjeen talteen. <3 Ja ihanaa sitten kesällä laittaa kurpitsasta kaikkea mahdollista. Tuo kurpitsahomma oli kyllä oma suosikki.

      Ihanaa kuulla, että äiti ja tytär nauttii siellä cold brew kahvia.

      Ihanaa viikonloppua Kirsti Kaija. <3

  • Nämä reseptit menevät kyllä korvan taa ja kokeiluun H E T I! Tuli oikeastaan todella hyvään aikaan tämä postaus, sillä olen ollut innostunut (jostain kumman syystä) kokkaamisesta viime aikoina hyvinkin paljon ja tahdon todellakin kokeilla jotain uutta ja erilaista.

    • Jee ihanaa, kun innostuit. <3 Juu jostain kumman syystä ruoka on aika keskiössä tällä hetkellä.

      Ihanaa viikonloppua Paula. <3

  • Nam nam, nyt ku vatta tyhyjä, (pyöritähän kylillä) näyttää enemmän ku herkuulta👍
    Gold brew kaffeesta en oo kuullu, mutta olis mukavaa maistaa 🍵
    Ihaninta loppuviikkoa Sinulle Tiia 💞

    • Ihanaa kuulla, että innostuit. Cold Brew kahvia saa kaupasta, kannattaa kokeilla. Omaan makuun on vaan liian vahvaa, kun olen tällainen latte ihminen.

      Ihnaaa viikonloppua Marja-Terttu. <3

  • Ei iske cold brew täällä, mutta marinoidut mandariinit vaikutti herkuilta. :p

    Ihanaa viikonlopun odotusta!

    • Sama juttu, on vaan liian vahvaa omaan makuun. Juu nuo marinoidut mandariinit tuli tuohon jälkkäriin ja freesasi suht makeaa jälkkäriä ihanalla tavalla.

      Kivaa viikonloppua Jonna. <3

  • Oi mitä herkkuja! Ja ihanaa, että pääsitte kokkailemaan livenä. <3 Valoa iltaan Tiia!

  • Oi, kuulostaapa ja näyttääpä tosi herkullisilta tekemänne ruoat. Itse olen myöskin hieman laiska kokeilemaan uusien ruokien tekemistä, varsinkin jos tarvikkeita tarvitaan paljon erilaisia. Mutta, söisin kyllä jos joku muu tekisi. 🙂 Niin, ja juurikin tuo soveltaminen oman maun mukaan on tärkeintä, ei liian tiukkapipoinen reseptin noudattaminen.
    Mukavaa alkavaa viikonloppua!

    • Sama juttu, siksi olen tykännyt maateemoista ystäväpariskunnan kanssa, kun on tullut rohkeammin kokeiltua aivan uusia makumaailmoja. Tämä oli myös aivan mahtavaa, kun pääsi kokkaamaan ihan uusia makumaailmoja ja ostoslista kauppaan oli mm. tehty valmiiksi, niin oli hirmu helppoa hankkia loputkin tarvikkeet.

      Juu soveltaa kannattaa, koska miksi tehdä ruokaa, josta ei varmuudella pidä.

      Ihanaa viikonloppua Kaisa. <3

  • Cold brew menee vähän pitkin hampain eli enemmän ole kuumien kahvien ystävä. Olen kyllä yrittää opetella juomaan niitä mutta joku siinä ottaa vastaa 🙂 Ihania reseptejä, joita täytyy kyllä kokeilla jossain vaiheessa. On se muuten jännä miten Paratiisi astiasto on ihan erinäköinen tuossa värityksessä. Itselläni on se keltasininen mutta pidän myös tästä keltavioletista. Teillä ollut tädin kanssa kiva kokkailuhetki.
    Hyvää alkavaa viikonloppua Tiia <3

    • Sama juttu ja rakastan Pauligin maitokahvijuomia kyllä ihan hulluna, mutta cold brew on niin tiukkaa.

      Meillä on Paratiisia kummassakin sävyssä ja tykkään hirmuisesti molemmista ja löytyy myös mustavalkoisena kannu. Sen löysin joskus loppuunmyynnistä 20:lla eurolla. 🙂

      Ihanaa viikonloppua Marjo. <3

  • Oih. Vesi kielellä katselen tuota kaunista annosta kauniilla lautasella. Tuo on pakko kokeilla. Tykkään näistä värikkäistä ruuista. Intialainen ruoka on herkkua ja usein tehty niitä. Nyt on kokeiltava tätä kiinalaista. En tykkää näistä nyhtöjutuista. Tai eihän sitä tiiä, kun en ole kokeillu. Jotenki vaan ei nappaa. Ihanaa viikonloppua

    • Rakastan intialaista ruokaa, ihanaa kuulla, että sinäkin. Kannattaa kokeilla ja voi juuri soveltaa vaikka kasvisversion tai kanalla, kuten me tehtiin. Olen kyllä nyhtistä kokeillut ja syöhän sitä, mutta en vaan koe, että on ns. hyvää, vähän pitkin hampain menee.

      Ihanaa viikonloppua Leena. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud