Saat sen mitä ajattelet ansaitsevasi

Saat sen mitä ajattelet ansaitsevasi

Netti on pullollaan vastaavia viisauksia tai jopa kliseitä, mutta lause ”saat sen mitä ajattelet ansaitsevasi” kolahti jonnekin syvälle sisimpään.

Totta kai ihmiset resonoivat keskenään ja mm. hyvä luo hyvää ja paha pahaa. Uuden ihmisen kohtaaminen huonona päivänä voi antaa vastaanottajalle vääränlaista energiaa.

Miten nousemme pystyyn jokaisen eletyn surun jälkeen, on kauneinta mitä olen ikinä nähnyt -Rubi Kaur

Mutta itsetunnolliselta kannalta en oikeastaan ole juurikaan pysähtynyt miettimään, että saan sellaista rakkautta tai sellaisia ihmissuhteita, mitä ajattelen ansaitsevani.

Joskus eksyn haaveissani oivaltamatta, että elämäni sellaisenaan on jo ihmeellistä -Rubi Kaur

Tähän voisi sopia myös toinen viisaus joka tipahti verkkokalvoille jokin aika sitten: ”Kun tavoittelet monia tähtiä, voit menettää itse kuun.”

Ensin oli teini-iän idealismi, jolloin keskustelut ystävien kanssa olivat kovinkin lennokkaita ja idealistisia ja luulimme tietävämme enemmän kuin koskaan tiesimmekään. Nyt tiedän, että tiesimme vain murto-osan, jos sitäkään.

Et vain herää yhtenä aamuna perhosena, kasvu on prosessi -Rubi Kaur

Seuraavaksi oli nuoren aikuisiän vääriä rakkauksia, jolloin ihastuksen kohde oli vain jokin haavekuva, joka ei kestänyt syvempää katsomista ja olihan sitä itsekin vielä aivan kykenemätön raakile.

Sama päti joihinkin ystävyyssuhteisiin, sitä antoi yksinkertaisesti helpommin muiden ihmisten kävellä yli tai ei osannut puolustaa itseään, kertoa mitä tahtoo ja ajattelee, eihän se toinenkaan ihminen ole mikään arvauskone.

Kesti aikansa olla pelkäämättä rakkautta ja henkilöä jota rakastan -Rubi Kaur

Kaikkia ihmisiä ei vaan ole tarkoitettu samaan cocktailiin, kaikki ihmiset eivät toimi keskenään, välttämättä syy ei ole kummassakaan osapuolessa. Joku ihminen voi olla hirmuisen innostava ja viedä mennessään, kunnes huomaatkin kadottavasi itsesi tämän ihmisen kanssa.

Tähän sopisi hyvin kaikkien huulilla ollut Mauno Koiviston lause:

”Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.”

Luotan epävarmoina aikoina, että päädyn sinne minne kuulun ja hyvä tulee luokseni -Rubi Kaur

Onko se tämän toisen ihmisen vika, jos et osaa sanoa mitä tahdot, olet liian kiltti ja myötäilet. Tällaisistakin ihmissuhteista voi jalostua timantteja, jos osaa pukea tarpeensa ja tunteensa sanoiksi, olla rohkea ja näin on mahdollisuus kummankin kasvaa ja muuttua, tulla vastaan ja kohdata uudella syvällisemmällä tavalla.

En anna huonojen päivien ja kokemusten määrittää kuka olen -Rubi Kaur

Sitä saa mitä antaa, siitä on hyvä lähteä. Mutta joillekin ei mikään riitä vaikka annat ja annat ja tässä tullaan siihen tilanteeseen, että saat mitä ajattelet ansaisevasi.

Huomaan, että tähän ikään mennessä on vierellä syvällisempiä ihmissuhteita, mutta myös paljon helpompia, sellaisia pehmeämpiä, joissa ei ole teräviä kulmia. Sellaisia joissa välillä vaan olla lillutaan ja sellaisia, joiden kanssa selvitetään ne syvimmätkin sokkelot.

Ylpeydellä ei ole sijaa tai pätemisellä. Sydän on aivan alasti ja sitä saa täysillä sitä mitä ajattelee ansaisevansa ja toivoo myös antavansa saman toiselle.

Ehkä sitä on vihdoin kasvanut aikuiseksi tai sitten tulevaisuuden harmaahapsinen minä, hymy kasvoillaan pudistelee jossain kaukaisuudessa päätään. 🙂

Menneisyys ei määritä sinua ja tulevaisuus ei pelota, kuulut juuri tähän hetkeen -Rubi Kaur

Näin ystävänpäivänaattona, rakkaudellista ystävänpäivää kaikille ja muistakaa, te ansaitsette juuri sen, mikä ei riko vaan hellii teidän sydäntä.

💙

Mikään ei voi korvata sitä tunnetta, miten elämäni naiset saavat minut tuntemaan -Rubi Kaur

Kiitos, että olette, te kaikki siellä. 💙

Rubi Kaurin runot vapaasti suomennettu, kuin ne tulkitsen. Jos avautuvat teille toisella tavalla, se on vain rikkaus.

Kaikesta kokemastasi huolimatta, olet hengissä -Rubi Kaur

❤️❤️28 thoughts on “Saat sen mitä ajattelet ansaitsevasi”

 • Näiden viisauksien pariin vielä palaan uudelleen,koska näitä pitää vielä makustella ja mietiskellä. Kuten kirjoitit, ne voivat avautua eri ihmisille eri tavoin. Ja komppaan myös sitä, että se rikkaus. Sama on myös laulujen sanoitusten kanssa. Sama biisi voi aueta aivan eri tavalla eri kuulijoille.
  Hyvää huomista ystävänpäivää <3

  • Juu näitä saa muhitella ja jokainen kokee nämä varmasti omien kokemusten kautta ja se on kyllä rikkaus.

   Ihanaa keskiviikkoa Tarja. <3

 • Tässäpä sinulle ystäväiseni mietelause, joka kuvaa hyvin meidänkin ystävyyttä:
  ”Kaikki on mahdollista, kun sinulla on ne oikeat ihmiset tukemassa”.
  Kiitos kun olet olemassa ja että olet mun ystävä. Oot tärkeä <3
  Hyvää ystävänpäivää <3

  • Niin niin ihana, oot tärkeä Outi ja samoin sinne. <3

   Ihanaa keskiviikkoa. <3

 • Hyviä elämänviisauksia! Kiitos! Kiva postaus, hyvää sisältöä! Samoihin lopputuloksiin olen päätynyt minäkin monessa asiassa elämänkoulussa.

  Samaan sarjaan kuuluu mielestäni Eleanor Rooseveltin viisaus: Meidät saa tuntemaan alemmuutta ainoastaan medän luvallamme. (Tai paremminkin näin tuon voisi tulkita: Ylitsemme voi kävellä vain meidän luvallamme.)

  Monessa asiassa sitä saa mitä tilaa.
  Meitä kohdellaan (useimmiten) ansaitsemallamme tavalla. Elämän bumerangi lennähtää takaisin. Joskus valitettavaa, joskus ilahduttavaa!

  Mutta kannattaa muistaa, että ei tietenkään aina. Elämässä tapahtuu paljon epäreilua, aina ei synnytä onnellisten tähtien alla. Tasan ei käy onnen lahjat. On onnettomuutta, sairautta jne. johon emme voi vaikuttaa.
  Paljoon voimme kuitenkin vaikuttaa: on kiinni omasta itsestä ja asenteesta, miten pelaamme niillä korteilla, jotka olemme saaneet.
  Olivatpa ne miten mitättömät alunperin tahansa.

  Elämisen laatuun voi vaikuttaa niin paljon. Toisten kohteleminen ystävällisyydellä on edelleen yksi hyvää mieltä elämään tuova asia.

  Olemme niin rikkaita kuin elämässämme on asioita, joita ei rahalla saa.

  Ihanaa ystävänpäivää ja laskiaista sinulle, Tiia ja kaikille näillä kommenttipalstoilla seikkaileville!

  • Niin ihanaa kuulla susta. Ja yhden kommentin säilytinkin ihan kännykkään kuvakaappauksena, saan siitä voimaa kun maailma murjoo eli suuret kiitokset siitä ja että paneudut ja sanot painavaa sanaa.

   Nytkin osaat pukea sanoiksi paljon taitavammin sen, mitä yritin tässä postauksessa hakea, mutta en ollut täysin vireessä.

   Viisas Eleanora, koska se on juuri noin. Toki tämän alitajunnassa tiedostaa, mutta on välillä hyvä havahtua siihen, että miksi alennan itseäni tai miksi annan muiden kävelle ylitse.

   Juurikin näin ja niin kivasti sanottu tuo elämän bumerangi.

   Kyllä se klisee on totisin tosi, että hyvä tulee hyvän luokse ja hyvät ajatukset vahvistaa positiivista ajattelua. Jos jää märehtimään ja syyttää muita, etsii vikoja muista, ei tapahdu henkistä kasvua. Se onkin jännä ilmiö, että joillain on energiaa näihin syytöksiin, kun katsoo somea ja lehtien keskustelupalstoja, kun tämä valtava energia käytettäisiinkin hyvään.

   Miten hyvä mieli tulee, kun on ystävällinen muille ja näkee miten vastaanottaja tulee hyvälle mielelle. Paras tunne.

   Elämän parhaat asiat ovat ne, joita ei rahalla saa. <3

   Kiitos sinulle taas kerran sydäntä lämmittävästä kommentista, joka oli pullollaan viisautta, kiitos että käyt täällä. <3

   Aurinkoisia talvipäiviä Madame Dragonfly. <3

 • Ihanaa ystävänpäivän iltaa sinulle Tiia!
  Kirjoitit tosi hyvin kasvusta – ja etenkin ystävyydestä sekä siitä, että joskus se voi myös loppua. Itsenikin pitäisi olla sille tosiasialle armollisempi, huomaan. Minua on jäänyt vaivaamaan jotkut taannoiset menetetyt ystävyyssuhteet – jotka ovat ehkä vain kuihtuneet pois ilman kummempaa dramatiikkaa. Turha sellaisia on enää murehtia. Asia on juuri niin kuin sanot: kaikki eivät vain soi yhteen. Teiden erkaantumiselle on ollut syynsä. Ehkä minunkin pitää oppia vaan hyväksymään se. Tärkeää on panostaa niihin ystävyyssuhteisiin, jotka ovat tasapainoisia ja ystäviä ollaan molemminpuolisesta halusta, ei velvollisuudesta. Kiitos Tiia <3

  • Kiitos niin paljon Pilvi. <3

   Sama juttu, välillä sitä huomaa miettineensä menetettyjä ystävyyssuhteita ja myös sitä, että teinkö jotain tyhmästi, olisiko pitänyt sanoa enemmän tai jotain. Toisaalta on hyvä ajatella, että hyvät muistot ja kaikella on aikansa. Mikään ei kuitenkaan poista yhdessä jaettuja hetkiä ja kaikkien ystävyyssuhteiden ei ole tarkoitus kestää läpi elämän.

   Kyllä juuri noin, ystävyys on halu olla ystävä, ei velvollisuus. <3 Kyllä se sieltä ja kuule samojen asioiden kanssa painiskellaan. <3

   Ihanaa viikon jatkoa Pilvi. <3

 • Hyvää ystävänpäivää Tiia!

  Olet koonnut miettimisen arvoisia ajatuksia. Mä yritän muistaa nyt näiden omien nuorten kanssa, että joskus sitä on itsekin ollut yhtä varma ja ehdoton omista mielipiteistään. Elämä sitten hioo. Toisaalta on kiva, että ovat niin ehdottomia 🙂

  Meillä tämä ystävänpäivä on enemmänkin rakastavaisten päivä, mutta mä tykkään oikeastaan enemmän suomalaisesta tavasta juhlia ystävyyttä. Kiitos Sinulle blogiystävyydestä, kaikista niistä asioista, joilla jaksat ilahduttaa joskus vähän harmaitakin päiviä.

  • Juuri näin, elämä hioo ja kaikkien on kuljettava se matka ja annettava omien kokemustan pehmentää kulmat.

   Se on niin totta, että teillä se on rakkauden päivä ja meillä taas muuttunut ystävyyden päiväksi. Molempi hyvä.

   Kiitos sinulle ihanasta blogista, jota on kovin mielenkiintoista täältä Suomen kamaralta lukea ja kiitos ihanista kommenteista Johanna. <3

 • Hyvää ystävänpäivän iltaa, ihaNainen Tiia <3 J
  Pitkälti olen samaa mieltä tuosta otsikon ajatuksesta (muihin palaan vielä paremmalla ajalla) ja ajattelen, että hyvä kasvattaa hyvää, paha pahaa. Mutta olen lopen kyllästynyt kaikkiin heppoisiin elämäntaito-oppaisiin, joissa annetaan liian helppoja ratkaisuja meidän ongelmiimme ja elämäämme – jokaisella on omat surunsa ja ilonsa ja silloin, kun on vaikeaa, ovat oppaiden sanat yhtä sanahelinää. Mutta: viisailta ihmisiltä voi ottaa opiksi ja kannattaakin!

  • Kiitos ihana Lady. <3

   Niin ymmärrän sua ja en ole sitten teini-iän lukenut yhtäkään elämänviisauskirjaa. Ne ei sovi mulle, mutta voivat antaa taas paljon monille. <3

   Tähän postaukseen syntyi ajatus ja sitten kävi niin, että näin erään henkilön storiesissa nämä runot ja tämä intialainen nuori runoilija iski sieluun kokonaisuudellaan. Tuli tueksi niille ajatuksille, joita on itsekin tullut ajateltua ja joskus toinen osaa tulkita omat mietteet paljon paremmin.

   Mutta juu elämänviisaus oppaat ei ole muakaan varten, tykkään pureskella ja ajatella itse.

   Mitä ihaninta viikon jatkoa Ladysein. <3

 • Onpa hienoja viisauksia, en ole ennen kuullutkaan Rupi Kaurista (Rumi on minulle tutumpi). Tuo ensimmäinen varsinkin totta – paljon puhutaan manifestoinnin merkityksestä: saat sitä, mitä alitajuisesti toivot. Kannattaa olla tarkkana, mitä ajattelee ansaitsevansa. Itse olen monta kertaa saanut sitä, mitä olen toivonut – mutta alitajuisesti olenkin toivonut jotain muuta kuin mitä olen luullut. Ja sitten olenkin saanut koettelemuksia. Ehkä juuri tuo, mitä alitajuisesti ajattelet ansaitsevasi, onkin tärkeää.

  • Viisaita sanoja ja juurikin näin. On tullut toivottua monia juttuja, mutta ei ole tullut ymmärrettyä niitä lieveilmiöitä mitä asioiden mukana tulee eli kun toive toteutuu, kokonaisuus voikin olla muuta eli ihan samoja kokemuksia kuin sinulla Annie.

   Oikein sydämellistä viikon jatkoa sinne. <3

 • Tuo kolahti juuri tänään: ”Luotan epävarmoina aikoina, että päädyn sinne minne kuulun ja hyvä tulee luokseni ”-Rubi Kaur
  Täällä nyt niin paljon murheita, että pakko vaan hengitellä rauhallisesti ja uskoa, että elämä kantaa.
  Halaus ja myöhästynyt ystispäivätervehdys <3

  • Kyllä se näin aina lopulta menee, vaikka kauhistusta ja kammottavuutta voi olla siinä välissä. Toisaalta kaikki on myös suhteellista ja kaikkia ihmisiä koetellaan.

   Halaus Taru sinnekin. <3

 • Myöhästyneet ystävänpäivän toivotukset sinulle. Osa oli todella hienoja ajatelmia Rubi Kaurilla, josta en ole aikaisemmin kuullut. Nimi muistuttaa vähän arabimystikko Rumia, jonka runoja olen lukenut.

  • Ihana kuulla Marja ja tuo Rumi ei ole itselle tuttu, mutta nyt aion tutustua. <3

   Sydämellistä keskiviikkoa. <3

 • Pysähdyin kovasti makustelemaan näitä & aloinkin pohtimaan ajatuksen voimaa <3 Varsinkin tuo otsikon ajatus kolahti. Jossakin elämänvaiheessa piti lukea kaikki mahdolliset self help -oppaat, sarasvuot, tabermannit ja helstenit, se oli kai vähän muotiakin, mutta ei tule nykyään niin harrastettua. Nyt tosin kuuntelin pitkän tauon jälkeen Saku Tuomisen Kaikki on hyvin – juu, ihan kiva ja toi vähän perspektiiviä tämän vuoden tapahtumiin. Mukavan pirteätä viikkoa sinne!

  • Niin totta tuo ajatuksen voima. <3

   Sama juttu, teininä meni muutama opus, mutta sen jälkeen vuorovaikutus, muut elämänkokemukset ja itse asioiden pureminen, on ollut mielekkäämpää. Sanoja voi myös viljellä niitä ymmärtämättä.

   Pitäisi kuunnella tuo Saku Tuomisen Kaikki on hyvin, kiitos Heli vinkistä. <3

   Ihanaa tätä viikkoa. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud