Kaikki on vinkin vonksin tai ainakin heikun keikun!

Kaikki on vinkin vonksin tai ainakin heikun keikun!

Madara kasvoöljy saatu

Vaikka kuinka yrittää ilon valoliekkiä pitää yllä, niin kyllä se on niin, että himppasen ahdistaa ja tiedän, että kaikilla on varmasti samat fiilikset.

Miehen kanssa tässä aamiaisella juteltiin, että vaikka netin pitäisi olla se tietotulvapaikka, niin voiko netti jopa tyhmistää. Liikaa informaatiota, liikaa vastakkaisia mielipiteitä, tulee ahdistus ja alkaa epäilemään omaa vankkumatonta mielipidettään. Siis näin spekulaationa.

Ihan hirmuisen väsynyt netissä vastakkaisasetteluihin, ottaako rokotusta vai eikö jne. Kaikki poliittinen vastakkainasettelu, huhheijaa. Kaikilla sallittakoon omat mielipiteet (paitsi vihapuheet), mutta kun huomaa oman Facebook seinän täyttyvän vastakkaisesta tai jopa oman mielen suuntaisesta propagandasta alkaa väsyttää. En kaipaa kumpaakaan.

Juu osaan etsiä itse tietoni, ei tarvitse täyttää vielä Facebookkia ja Instaa, että yritetään käännyttää suuntaan tai toiseen. Hieman on maailmanlopunolotila ja, että ihmiskunta on totaalisesti jakautumassa kahtia.

Tuntuu, että aiemmin vastakkainasettelut tapahtui poliittisella saralla, mutta nyt on myös korona vastakkainasettelua. Näinhän se menee ja totta kai ihmiset ovat aikojen alusta tunteneet eriävästi asioista. Mutta edelleen en kaipaa propagandaa Facebook seinälleni. Pyörin nykyään Facessa aniharvoin, kun tuntuu, että siellä on jatkuvasti jonkinlaista kähinää ja kihinää.

Ihan paras ryhmä Facessa, on Kissaryhmä ei tosikoille, siellä kelpaa kaikki kissat, ulkokissat, maatiaiskissat, sisäkissat ja rotukissat ja nakukissat. Ketään ei yritetä käännyttää karvattomien kissojen kannattajaksi tai päinvastoin ja kenenkään kustannuksella ei koskaan naureta.

Hän on muuten perheenjäsenemme Pulla, liekö esitellyt tätä suloista tapausta aiemmin vaikka ollut perheessämme jo kuukausia aktiivisena perheenjäsenenä.

Toinen asia, näistä mukeista eli kyllä kerään niitä, erittäin epäaktiivisesti tosiaan nykyään, koska ainoa suuri keräilykohteeni eli Disneyn klassikkomukit, niiden valmistus lopetettiin vuonna 2007.

Mutta tosiaan ainoa asia mitä kerään on mukit. Muumeja kerätään tytöille. Mutta kun on niin moneen kertaan kyselty, että mitäs nämä mukit oikein on.

Nyt vielä on paha tilanne, kun koko ajan tulee oltua neljän seinän sisällä, eikä omaa tunkkaista naamaakaan jaksa kuvailla, niin kuvailen sitten aamukahvihetkiä, kuten olen tosin tehnyt 7 vuoden ajan. Pyöritellyt myös aika pitkälle samoja mukeja, mutta kun on paljon mukeja, niin toki kukaan ei muista, jos sama muki esiintyy useamman kerran. Olen saanut myös paljon lahjaksi mukeja, olen helppo kohde, kaikki tietää, että rakastan mukeja.

Mutta tosiaan mukit eivät liity tähän hävitä 5 asiaa päivässä juttuun, sillä en toki keräilyjäni ala hävittämään, koska saan joka päivä kahvimukeista iloa, kun ryystän niistä kahvia.

Tosin mukejakin lähtenyt aikuisten lasten koteihin, sillä mikä ettei. Jos lapset tykkää, niin saavat vaikka talon seinät viedä mennessään eli totta kai lapsille haluaa antaa vaikka silmät päästään. 🙂

Mutta siis mukeista on viime aikoina aika paljon kommentoitu ja sen kommentoinninkin kanssa kannattaa olla hienovarainen kommentoit sitten mistä asiasta ihmiselle tahansa. Eli jos kysyt mitä nämä muki jutut on tai kuinka paljon sulla on oikein mukeja ja laitat perään vaikka sydämen sijaan räkänauruhymiön, niin jään kyllä ihmettelemään sitä räkänauruhymiötä, että nauretaanko tässä meikäläisen kustannuksella.

Noh sitten voi toki nauraa vähän itselle, että olen vähän hullu, mutta ei tämä hulluus kaiketi vahingoita kuitenkaan ketään. 🙂

Näin se vaan menee, että tekstin kanssa pitää olla varovaisempi, kun ei ole niitä eleitä ja ilmeitä mukana eli maltilla niiden räkänauruhymiöiden kanssa. 🙂 Meikäläisellä voi olla koronakiukku tai pms-kiukku tai esivaihdekiukku, kaikkea löytyy eli voin vaikka vahingossa vetää herneen nenään.

Ja hei olen itsekin laittanut vahingossa vihahymiön Tallinkin viestintäjohtajan Marikan onnitellessa meikäläistä synttärinä, että näin voi kyllä maar tapahtua. Eli täytyy nyt itsekin ottaa ryhtiliike, eikä ärsyyntyä niin herkästi.

Näistä ärsytyksistä huomaan, että no niin, seinät alkaa kaatua päälle. Mutta jos viikon kohokohta on auton katsastus tai kauppareissu, jolla bongasin näin somia servettejä, niin vähemmästäkin alkaa ärtymään.

Olen siis huomannut, ettei liikaa kannata ottaa tietoähkyä, ihmisiä ei kannata ottaa liian vakavissaan ja lisäksi jos ärsytys tuntemuksia herää, niin silloin omassa päässä alkaa viiraamaan, sillä niinhän se on, oma mieli on se, joka antaa ärsyyntyä. Tai se räkänauruhymiö tai vihahymiö voi ollakin silkka vahinko. 🙂

Laitoin tänään Keyword:Love blogin Jonnalle kuvan, että rakastan tätä Madaran kosteuttavaa vitamiiniöljyä ja sitten mietin, että miksen vinkkaa tästä täälläkin.

Nimittäin luonnonkosmetiikan saralla en pysty moniakaan tuotteita käyttämään, sillä kasvot reagoi ja ilmestyy paiseita. Mutta tämäpä ei ole aiheuttanut paiseita lainkaan ja on ollut pakkaspäivien pelastus. Käyttöalueena ollut kynsinauhat, leuka ja nenänpielet.

Tässä on ihanin tuoksu mitä missään ihonhoitotuotteessa ikinä ja voisin nuuhkutella tätä öljyä jo ihan pelkästään. Ei jätä öljyistä pintaa iholle ja todella auttaa hilseilevän kuivaan ihoon.

Niin ja tietenkään ei toimi tuoksuallergikoille, koska tässä on voimakas, freesi ja ruohoinen tuoksu, joka ei jää tosin iholle pörräämään, mutta antaa fantastisen käyttökokemuksen. Tästä tuli sellainen tuote, ettei voi elää ilman ja en ole varma johtuuko siitä, että mitä tekee iholle vai miten mieletön tuoksu tässä on.

Mä näitä kahvihetkiä kuvaan kai viimeiseen asti. Tupsahti tässä Matin ja Tepon kipale mieleen. 🙂 Mihinkäs pantteri pilkuistaan pääsisi. Mutta hei Instatilillä on noin 80 vajaa 10 000 seuraajaa ja ei ne seuraajamäärät, mutta haluan kovasti swipe up linkin instaan, jotta voin suoraan instasta ohjata tänne blogiin ja muihinkin paikkoihin. Ehkä se 10 000 tulee tänä vuonna täyteen tai ehkä ensi vuonna, mutta pidän peukkuja pystyssä, että pian, helpottaisi tätä hommaa suuresti.

Mutta mukeja olen instaan eniten tykittänyt eli luulen, että maailmassa on muitakin ihmisiä, jotka rakastaa mukeja, hihi.

Sitten vielä kaiken maailman maskikyttäämisistä ja sun muusta. On hienoa, että välitetään ja pidetään huolta, mutta ajatelkaa jos jokainen meistä hoitaisi oman tonttinsa, niin se poikisi jo pitkälle.

Totta kai ymmärrän, että ihmiset, jotka pitää huolta asioista, niin heitä ärsyttää, jos muut ei pidä, ärsyttää itseänikin, mutta ei siitä kannata itselleen sädekehää alkaa kehittämään, eikä kärjistyneitä tilanteita, että alkaa vallan poliisiksi missä kuka ja ketä on käynyt.

Ihan merkillisiä ilmiöitä on tulvahdellut jopa ihmisiltä, jotka itse riekkuvat vaikka missä ja kuitenkin samaa aikaa toimivat poliisina missä muut kulkee. Näytetään hyvää esimerkkiä ja jätetään huutelu vähemmälle, niin hyvä tulee.

Kun jättää muiden ihmisten elämän spekuloimisen, vapautuu valtavasti hyvää energiaa omaan käyttöön ja hei myös aikaa.

Olen myös saanut omaan ärsytykseen apua siitä, että skippaan jutut, joissa vaahdotaan negatiivisessa mielessä liikaa ja kyllä vaikka olisin asiassa samaa mieltä.

Inttäminen, väittelyt, ei jaksa, koska menee niin paljon aikaa pitää ihan se oma pää positiivisessa moodissa neljän seinän sisällä.

Ymmärrän, että asioita purkautuu ja ihmisillä on tarve purkaa itseään, ihmiset ovat peloissaan, mutta voisiko silti yrittää positiivisen kautta.

Antaa hyviä neuvoja syyllistämättä muita. Ihan sama koskee tätä muki asiaa ja tämä on nyt poikkeuksellinen kommentti täällä blogissa, mutta mitä hitsiä se kenellekään kuuluu vaikka vuoraisin meidän talon mukeilla ja laatottaisin vielä ulkopinnat ja kylppärit mukeilla.

Hyvät ihmiset antakaa kaikkien kukkien kukkia ja olla just niin höpsähtäneitä kuin kukin on. Höpsähtänyt olen juu, sitä ei käy kiistäminen, mutta kukin tavallaan ja sellaista kuin täydellinen ihminen, niin sellaista ei olekaan, niin ihan turha on muita alentaa, siinä näyttää vaan oman höpsähtäneisyytensä.

kissa
satumetsämuki

Joten mukikuvat jatkuu edelleen ja ymmärrän ettei ne voi millään kaikkiin kolahtaa, eikä niistä tarvitse tykätä. 🙂 Rauhaa, rakkautta, lempeyttä ja hoidetaan ne omat tonttimme, niin kylläpäs maailma kukkii kivasti ja kauniisti.

Miten siellä, onko ollut pinna kireällä asioiden tiimoilta, ärsyttääkö, tukehduttaako, kaatuuko seinät tai miten suhtaudutte, kun teidän asioihin puututaan ja ette oikein tiedä onko tämä huumoria, hyväntahtoista settiä vai mitä tämä oikein on?

Lempeää viikon jatkoa kaikille ja hei lukekaa Maaret Kallion juttu, elämä koostuu pienistä asioista ja ihmisen turva.

Juttua lainatakseni ”armottomassa elämäntilanteessa kaipaamme jotakin muuta kuin nasevia neuvoja.” Käykää Maaretin blogista lukemassa mitä kaipaamme. <335 thoughts on “Kaikki on vinkin vonksin tai ainakin heikun keikun!”

 • Tämä netti- ja somemaailma on tavallaan yksi iso kupla, jossa jotkut ihmiset elävät ja kuvittelevat sen olevan kaikki mitä on. Tämän huomaa, kun pitää taukoa näistä ja palaa takaisin. Niin, plaah. Tunkkaista. Onneksi sinä olet niin sanotusti tervejärkinen ja ymmärrät kaiken suhteellisuuden. Teidän kaikki lemmikit ovat niin söpösiä! Hyvää viikon jatkoa sinulle!

  • Hyvin kiteytetty, meidän antama somekuva ei koskaan voi määritellä meitä ja toki se itsestä tuntuu hassulta, että jotkut ihmiset luulevat, että olemme juuri vain sitä mitä someemme annamme. Tunkkaista on hyvin sanottu, eiköhän meillä kaikilla se oikea elämä ole jossain siellä ihan muualla. <3

   Lämmin kiitos Marja ja kuin myös ja sinulle sydämellistä viikon jatkoa. <3

 • Postauksessasi oli paljon hyvää ja asiallista asiaa. Olen kanssasi samaa mieltä. Elä ja anna toisten elää. – toimii monissa asioissa.
  Minulla ei ole pinna kireällä. Ei jaksa kiristellä. Käyn töissä, arkea ja pikkuisen juhlaa perheen kanssa ja muutoinkin vapaa-ajalla kivoja juttuja. Seuraan somessa ja mediassa käytyjä aiheita ja keskusteluita. Usein ilahdun ja välillä en. En provosoidu, sillä eipä sitä tiedä, millaista se elämä ihan tarkalleen muilla on ja mikä on sanomisten ja tekemisten taustalla. Ja rokotteen otan tietty olipa tätä perussairautta tai ei. Muut tekevät niinkuin parhaaksi katsovat. Huumorilla, suvaitsevuudella ja ymmärryksellä siis täällä mennään. Se on meille kaikille tärkeää,että tulee kuulluksi. Siis kuuntelen ja ilahdun jos tulen kuulluksi. Ihanaa viikon jatkoa!

  • Kyllä, juuri näin, elä ja anna toisten elää. <3

   Just hyvä ja täällä luulen, että juuri kun se työkin tapahtuu täällä kotona ja esivaihtareitakin on, niin kyllä nämä voi mieleen vaikuttaa, ei tosin kaikilla.

   Se on juuri näin, et koskaan voi tietää mitä siellä kaiken takana on, joten ei kannata provosoitua. En niinkään provosoidu itsekään vaan skippaan tällaiset jutut, mutta toki kun suoria viestejä laitetaan, milloin mesellä, insta directillä tai kommentilla, niin sitten hieman jo provosoituu ja kokee jännäksi sen, miten ihmiset saattavat ajatella, että olemme heidän omaisuutta eli on oikeus sanoa asioita. Ei ole sen enempää kuin jos menet jonkun kotiin kylää ja tämä henkilö paljastaa kotinsa hänelle.

   Näin on, kaikilla on tarve tulla kuulluksi ja nähdyksi ja joskus se ilmaisu saattaa tulla töksähtäen ulos.

   Ihanaa torstaita ihana kultainen Tarja. <3

 • Mun rahkeet ei nyt riitä kirjoittamaan muuta kuin että pystyin niin samaistumaan sun tunteisiin.
  Itse kirjoitin tässä taannoin, että välillä väsyneenä toivon, että loppuispa jo Instan pulla- ja torttukausi, koska en jaksa enää yhtään laskiaispullan tai Runebergin tortun kuvaa. Eikähän se todellakaan ole oikeasti pullissa vika, vaan ihan mun omassa päässäni. Silloin kun on väsynyt, stressaantunut ja kertakaikkiaan ihan loppu, ei jaksa mitään. Kun sitten taas virkeänä iloisena selailee kuvia ja miettii, että ”jaa, laskiaispullahan se siinä” ja ”kappas vaan, onpas nätti ruuneperi”. Mutta ainoastaan jälkimmäisessä mielentilassa kommentoin, en ikinä silloin kun ärsyttää, koska se mistä kukin saa iloa, ei ole multa pois vaan päinvastoin. Rikastaa vaan elämää.

  Facebookia en käytä kuin pakon (työn) edessä ja Instastakin pysyn pois väsyneenä, koska en halua olla ilonpilaaja.

  Siinä missä sinä kaakeloit seinät mukeilla, meikäläinen vuoraa ne varmaan jollain jäkälillä ja molemmat on just hyviä, koska ne on meidän ilon aiheita. (Jos jaksat, kurkkaa mun postauksesta Sokoksen paperikassin tekstiä, joka on mun mielestä ihan täys kymppi ja kiteyttää sen mitä kirjoitat).

  Ja siis tuo teidän suloinen uusvanha tulokas (jota en muista nähneeni aiemmin) on kertakaikkisen lutuinen 😍.

  Ollaan mitä ollaan ja annetaan muiden olla myös olis mun väsynyt motontapainen. Parempaan en nyt pysty.

  ❤️

  • Luin postauksesi ja niin totta nuo pulla-ja torttu asiat, hyvinä päivinä valuu kaikki hanhen selästä ja huonona päivänä saattaa ärsyttää yllättävätkin asiat. Juurikin sama, en kommentoi ärsyyntyneenä koskaan ja toivon etten jätä asioita kommentoidessa myöskään tulkinnanvaraiseksi, niin että vahingossa vaikka pahoitan jonkun mielen.

   Sokoksen paperikassi oli mitä oivallisin, voisi kehystää!

   Pulla kiittää kehuista, on näistä pörröpäistä juuri paljon iloa näinä aikoina.

   Juuri näin, annetaan kaikkien kukkien kukkia, niin hyvä tulee. <3

   Sydämellistä maaliskuun jatkoa Annukka.

 • Näitä samoja asioita on tullut pyöriteltyä. Taidan käydä nykyään Facebookissa lähes ainoastaan siksi, kun siitä on tullut meidän viestittelypaikka. 😀 Tai se on se tärkein asia, miksi siellä roikun. Muita sit katon, jos huvittaa.

  Vastakkainasettelu on lisääntynyt huolestuttavasti. Mulle jo kotona opetettiin pitämään huoli omista asioista, siksi musta on suorastaan röyhkeää, että koronan avulla toiset kuvittelevat olevansa oikeutettuja puuttumaan toisten ihmisten elämään. Ennen näille samoille tyypeille riitti keskustelupalstoilla kielipoliiseina toimiminen. Nyt on siirrytty seuraavaan asteeseen. Kyllä, ärsyttäähän se, ettei kaikki pelaa samoilla säännöillä, mutta silti ei voi koskaan tietää 100% mikä on tuntemattoman ihmisen käytöksen takana, mikä itseään ärsyttää, joten siitä on turha alkaa toiselle silloin raivoamaan. Pahimmassa tapauksessa voi loukata jotakin pahasti. Joskus fiksu pitää mölyt mahassaan, vaikka kuinka ärsyttäisi.

  Sun mukeista, ne ei kuulu kenellekään. Vaikka niille olisi hankittuna oma asunto, niin ei sittenkään. 😀 Se, et jos vähentää tavaraa, ei koskaan tarkoita sitä, että tarvisi luopua asioista, joista kokee iloa. Eikös se tavaroiden vähennys perustu siihen, että luovutaan tavaroista, jotka eivät tuota enää iloa ja ovat siten turhaan nurkissa pyörimässä?

  Mukavaa viikon jatkoa Tiia! <3

  • Jep, aniharvoin käyn muutaman minuutin pyörähtämässä ja tykkään muutenkin enemmän instan positiivisuudesta verrattuna faceen.

   Ihan samaa mieltä ja monesti tällaiset asetelmat, kuten korona on niitä hämäyksen viittoja näille ihmisille, jonka turvin voivat tuntea paremmuutta.

   Jep kyllä mun mies sanoisi, jos muki asia olisi mennyt ihan överiksi ja tietää myös, että pystyn helposti myös luopumaan tavarasta, mutta en tietenkään keräilykohteista.

   Juurikin noin, turha tavara pois ja niinhän se on, että sitä saattaa kertyä ihan huomaamatta nurkkiin.

   Ihana viikon jatkoa Jonna. <3

 • Minä olen alkanut lukemaan blogiasi ehkä vuosi sitten. Ihastuin blogissasi kaikkiin ihaniin asioihin kuvissasi, ihania astioita, kauniita vaatteita (minkä takia päädyin selaamaan mm. Cath Kidstonin nettisivuja, mutta en uskaltanut tilata, kun ei ole kokemusta itselle sopivasta koosta), kauniita maisemia, suloisia eläimiä, herkullisen näköisiä ruokia… Noita mukeja olen miettinytkin, että mistä ne ovat ja ajattelinkin niiden olevan keräilytavaraa. Ne ovat ihania! Blogissasi on parasta sen visuaalisuus, kuvien värikkyys, leikkisyys ja sinulla selvästi pilkettä silmäkulmassa. Kiitos ja mukavaa loppuviikkoa!

  • Hei Jenna, onpa kiva kuulla ja totta kai ymmärrän, ettei nämä kaikkia viehätä, mutta tykkään kuvailla niitä asioista mistä itse tykkään ja jos kuvat ilahduttaa vielä joitain muita, niin voisiko olla mahtavampaa.

   Pilke silmäkulmassa mennään, itseään ei kannata ottaa liian vakavasti ja värit, leikittely ja hauskat esineet tuovat sitä pientä kivaa twistiä elämään. Jollain toisella voi olla joku muu kohde, täällä ne on mukit.

   Mitä ihaninta kevään odotusta ja oli ihana saada tällainen palaute eli lämmin kiitos Jenna. <3

 • Minä aina ihastelen sinun mukikuvia. Disney ja Muumimukeissa on juuri se hyvä, että kummallakin puolella mukia on kuva, joten sitä voi ottaa mukista ainakin sen kaksi kuvaa 🙂
  Vähän on juu tuollainen kyttäys valloillaan nyt meidän ihanassa kotimaassa, ehkä kaikki vaan tosiaan purkaa turhautumista tästä tilanteesta toisiin ihmisiin…mene ja tiedä!
  Aivan ihanaa loppuviikkoa sulle Tiiuli <3

  • Niin on ja Disney mukeista saa yleensä jopa kolme erilaista kuvaa eli ihan kuin olisi kolme mukia vaikka ei olekaan. 🙂

   Juurikin uskon näin, pelkoa ja turhautumista, täysin ymmärrettävää, mutta ei sopivaa.

   Ihanaa viikonloppua Outi. <3

 • Mua tämä korona-aika ei hajota ollenkaan, kun olen aina ollut koti-ihminen ja viihdyn hyvin juuri näin ilman isompia (tai mitään) sosiaalisia kuvioita. Kukaan ei myöskään puutu millään tavalla asioihini, kun en tuo niitä kenenkään tietoon somessa enkä muuallakaan. Ei siis tarvitse ärsyyntyä siitäkään.

  Ymmärrän kyllä kuuluvani pieneen vähemmistöön ja monelle tämä aika on hankalaa. Kaikki sympatiani taloudellisissa vaikeuksissa kärvisteleville ja yksinäisyyttä poteville ♥

  • Kyllä ehdottomasti kaikki sympatia niille, jotka ovat nyt yksinäisiä tai ovat ottaneet taloudellisesti kovan iskun ja toki myös kaikille koronaan sairastuneille. <3

   Tässä juteltiin aika pitkälle provosoitumisesta eli kun lukee Facebookissa, lehtien palstoilla jne. ihmisten erittäin ilkeitä lauseita tai kun joku jakaa koko ajan informaatiota omista voimakkaista mielipiteistä vaikka Facebookissa ja ne lyö omille silmille minun sitä haluamatta, niin tällaisista olen viime aikoina huomannut provosoituneeni ja olen todennut, että nyt oma mieli ei ole ihan kunnossa eli koronaväsymystä ilmassa, kun ärsyttää hieman asiat, jotka menevät normaalisti hanhen selästä.

   Olen tosiaan muistuttanut itselleni, jos ärsyynnyn, oma mieli temppuilee, sillä miksi ärsyyntyä muiden mielipiteistä, mielipiteitä ne vain on ja onneksi tällaista sisältöä voi rajoittaa Facebookissa ja Instagramissa ja toki täällä blogissa ja olla lukematta lehtien kommenttilaatikkoa.

 • Tuo hymiöjuttu on erikoinen ilmiö, kun tuntuu että mitään ei voi kirjoittaa ilman hymiöitä. Itse tykkään kirjoittaa ihan ilman niitä, mutta kyllähän niitä esim. whatsappissa tulee viljeltyä. Ajattelin itse, että se hymyilevä emoji ylösalaisin on joku ihan yli-iloinen tyyppi, mennyt ilosta nurin, mutta kuulin, että se tarkoittaakin jotain vi***ilua. MITÄ? Että voi olla suuriakin tulkintaeroja mitä ne tarkoittavat, itse yrittää olla superiloinen niin joku toinen ottaakin se kettuiluna. Sen kun luin joskus viime vuonna aloin enemmän vielä karttaa niiden käyttöä. Tuli vain mieleen nauruemojista.

  • Varmasti makuasia, mutta koska vastaanottaja ei näe eleitä ja ilmeitä, jotka ovat 90% viestinnästä, on helpompi laittaa perään sydän tai hymiö, jotta saadaan ne ilmeet mukaan ja näin useimmiten väärinymmärryksen määrä pienenee. Kirjoitettu teksti kun voi olla töksähtelevää ja oi miten paljon kirjoitetusta teksistä juuri näkee inttämistä netissä.

   Mutta toki sitten voi tulla laitettua vahingossa ihan väärä hymiö, kuten itsellekin on käynyt. 🙂

   Eikä toisen kustannuksella saa koskaan nauraa, eli jos vaikka laittaisin jollekin onpa ihanan näköisiä sämpylöitä, onko sun lemppareita ja sydän tai mikä tää sun sämpyläjuttu on ja räkänauruhymiö tai kuinka monta sämpylää oikein syöt päivässä ja räkänauruhymiö, niin kyllä näissä hyvin vivahteikkaan eri kaiku on.
   Tälläisiä räkänauruhymiö kommentteja saan usein: mahtuuko teille tosiaan vielä ja räkänauruhymiö, kuinka monta mukia teillä oikein on ja räkänauruhymiö. Mutta sitten tulee taas tällaisia, onpa ihana muki ja sydän tai onpa sulla paljon ihania mukeja ja sydän.

   Meidän teinien mielestä liika hymiöiden viljely on urpoa, mutta tiedän olevani teinien mielestä kaikkinensa varsin urpo ja tähän nyt laitan kunnon nauruhymiön. 😀

   Uskon, että sydämellä ei voi aniharvoin mennä vikaan ja siksi viljelen mieluiten niitä.

   Mukavaa viikonloppua Katja. <3

 • Mainio kirjoitus ja voin kyllä samaistua täysin: on voimapäiviä, jolloin mikään ei ärsytä ja sitten niitä päiviä, jolloin uppoaa jokaiseen suohon ja ahdistaa! On kyllä niin totta, että ihmisten huonovointisuus näkyy juuri vihamielisissä kommentoinneissa ja ulostuloissa. Hiukka ahdistaa sekin että pitää olla niin varpaillaan ja todella valita sanansa oikein, ettei ketään loukkaisi, vaikka kuinka olisi diplomaattinen mieli ja mielipiteet. En tiedä, onko sitten ihmisillä enemmän aikaa pohtia syntyjä syviä ja sitten helposti ajautua esim. negatiivisuuden kierteeseen, siihen tuntuu kyllä (liian) monella paukkuja riittävän.

  Minulle tuo lohtua ja jotenkin sellaista tyyntä oloa juurikin Maaret Kallio ja hänen lempeällä äänellä lausutut viisaudet ja lohtusanat – juuri tällaisia lempeitä järjen ja lohdun ääniä juuri nyt kaipaa. Ei ole helppoa kenellekään, mutta on siinä perää, että itse sitä voi vielä säätää huonommaksi valittamalla koko ajan ja jakamalla esim. vihapropagandaa, siksi valitsen itse positiivisuuden, huumorin ja ystävällisyyden, tokihan täältäkin tulee voimakkaita sanoja, jos minua kohtaan hyökätään. Voi kun voisi huudahtaa, että samassa veneessä ollaan ja samaan suuntaan soudetaan, ehkä siihen pitää silti uskoa, kun vastakkainasettelut repivät kansaa kahtia…

  Totta tuokin, että jos kukin hoitaisi sen oman tontin kuntoon ja pysyttelisi muutenkin siellä, jollei ole mitään hyvää sanoittavaa, heh! Nyt muuten pullista puheenollen taidankin instaan läväyttää herkullisen pullakuvan, onhan perjantai <3 Kauniin aurinkoista viikonlopun odotusta!

  • Varmasti on enemmän aikaa ja netistä on tullut paikka purkaa oman elämän patoutumia.

   Maaret on kyllä viisas ja osaa aina valita oikeat sanat hetkeen kuin hetkeen. Ja on tärkeää vaikka kuinka jokin epäreiluus kiehuttaisi, ettei mene samalle tasolle. On turha inttää, se vie jo omaa energiaa.

   Se on juurikin näin, hoidetaan omat asiat huolella, niin maailma on paljon parempi paikka.

   Ihanaa maanantaita Heli. <

 • Olen ajatellut ihanien mukiesi olevan keräilytavaraa ja ystäviltä lahjaksi saatuja. Sellaisilla on omistajalleen tunnearvoa. Eipä luulisi ketään haittaavan viattomien esineiden kuvat. Tykkään sinun blogissa, tekstin ohella, juuri kuvien monipuolisuudesta. Saan blogisi seuraamisesta vähän saman fiiliksen kuin joskus ennen naistenlehdistä. On ollut aikoja, jolloin ihmisten puuttuminen – tai tapa, jolla on puututtu – meidän lapsilukuun on ärsyttänyt. Silloin ei ollut sosiaalista mediaa. Sanottiin naamatusten. Eräskin sanoi, ”kyllä sitä lapsilisillä kuka vaan rakentaa ison talon. Hänelle mies sanoi, että hänenkin kannattaisi mennä kotiinsa lapsia tekemään.
  Muistetaan, että kaikesta huolimatta, olemme neljättä vuotta peräkkäin maailman onnellisin kansa.
  Ihanaa viikonloppua Tiia <3 !

  • Kyllä juuri sitä ne on. Mutta moni ihmettelee mitä ihmettä nämä mukit on. En ymmärrä miksi toisen asioita pitää ihmetellä, mutta kai ne sitten herää ihmetystä ja olen ns. vastuussa muille omista keräilyistäni: lue en siis ole. 🙂

   Kiitos niin paljon kauniista sanoista ihana Kirsti Kaija.

   Luulen, että tietyt ihmiset vaan puuttuu muiden asioita, oli kyseessä aiheena mikä tahansa.

   Huhhuh no niinpä ja hyvin sanottu, on helppo ”kadehtia” niin kauan, kuin ei seiso toisen saappaissa, se on juuri sellaista turhaa mölyä, sanahelinää.

   Kyllä, tämä muistetaan ja ihanaa päivää sinne. <3

 • Hieno postaus ja juuri tuo: ” Rauhaa, rakkautta, lempeyttä ja hoidetaan ne omat tonttimme, niin kylläpäs maailma kukkii kivasti ja kauniisti ” kolahti. Näin juuri.

  Itselllä on välillä pahoja ahdistuskohtauksia, tuntuu välillä, että EIKÖ tämä koronavaihe koskaan lopu? Onko korona vuodenkin kuluttua pinnalla? Niin toivon, että ei ja rokotukset tehoavat. Yritetään olla toiveikkaita ja uskotaan, että elämä kantaa, vaikka se välillä vaikeaa onkin. Valoa Tiialainen!

  • No juurikin näin, ihmiset ovat kovia huutelemaan ja asioista joista eivät edes tiedä, jos seisoisi toisen saappaissa, jäisi vähemmälle turha huutelu, mutta tähän saappaissa seisomiseen toki pystyy myös empaattinen mieli.

   Toivossa on hyvä elää ja siitä lähdetään. Sydämellistä uutta viikkoa Taru. <3

 • Kahvimuki kuvasi ovat päivän piristys. Ovat ihania mukeja.
  Mulla on tullu siivottua kaappeja tosi railakkaasti. Kuvaan poistot ja laitan tytöille kuvat. Saavat siitä valita, jos jotain haluavat.
  Minä olen siellä kissaryhmässä kattini kanssa. Mukavaa porukkaa siellä on.
  Välillä pidän lomaa facesta. Kesälläkin olin kolmisen kk vapaalla siitä. Joululomaa pidän sieltä myös. Instaan laitan jotain.
  Olen joskus vahingossa laittanu jonnekin vahinkohymiön. Saa kyllä olla tarkka niistäkin.
  Ihana hamsteri teillä. Mites kisut häneen suhtautuu.
  Voi Tiia, sinä kun tiiät nämä kasvovoiteet. Millä saan katoamaan punaiset laikut kasvoista. En ymmärrä mistä niitä tulee. Tarttis varmaan käydä kosmetologilla. Mitenkähän ne toimii tän koronan aikana.
  Mukavaa viikonloppua ja kahvihetkiä.

  • Kiitos Leena niin paljon.

   Ihana idea tuo kuvien välityksellä, niin pääsevät siitä suoraan valitsemaan, hieno idea.

   Kissaryhmässä on todella mukavaa porukka.

   Hihi juu kyllä niitä vahinkoja tapahtuu, mutta aina voi perään kirjoittaa, voi että oli vahinko. Olen minä saanut sellaisenkin viestin, että sori hymiö oli vahinko, että kaikkea mahtuu maapallolle, hehe.

   Kosteutusta ihosi on varmaan vailla, iho on todella pintakuiva. Tämä tuote on ollut mm. todella hyvä oman ihon punoitukseen: https://www.yliopistonapteekki.fi/vichy-mineral-89-tiiviste-50-ml-69730

   On todella kosteuttava ja hellii ihoa. Jos olisi mahdollisuus saada vaikka apteekista ensin näyte?

   Oikein ihanaa pääsiäisviikkoa Leena. <3

   • Kiitos Tiia. Mulla onkin tämä Vichy, n tuote käytössä.

    • Hitsi sitten tarvitset siihen päälle jonkun rauhoittavan päivä-ja yövoiteen. Samasta ongelmasta kärsinyt erityisesti tänä talvena. Lumenen Arktis sarja on talvi-iholle ihan huippu. Mutta toki nämä jutut on yksilöllisiä, mutta sitä suosittelen tai hintavamman Sensain tuotteita. Näillä saanut oman ihon punoitusta rauhoittumaan.

     Sydämellistä tiistaita Leena.❤️

 • Minä kanss olen lukenut, ja pohtinut, ja miettinyt tätä nettihommaa paljon. Mun oma huoli on lapset ja nuoret, joille virtuaali on todellisempaa, kun mitä voimme kuvitella ( tässä on vähän enemmän asiasta: https://viaperasperaadastra.com/2021/02/20/virtuaalimaailma-lapset/ ). Tällä negatiivisella asenteella ja törkeällä käytöksellä me aikuiset näyttämme esimerkkiä, miten virtuaalimaailmassa kuuluu toimia. Aika kyseenalaisia arvoja on tarjolla näillä näkymin.

  Toisaalta, ylenpalttinen negatiivisuus nostaa päätä juuri tällaisina epämääräisinä aikoina. Nettiin vuotaa pelkoja, epätoivoa, kipuilua, koska negatiivisia tunteita ei osata ilmaista ja käsitellä rakenteellisesti. Meitä ei ole opetettu siihen.

  Haluaisin itsekin osata, mutta en osaa. En tiedä, miten kuuluu olla, miten tunteita ilmaistaan ja miten toisten tunteisiin kuuluu reagoida. Erikoisesti negatiivisiin.

  En kuitenkaan halua lopettaa negatiivisuuteen. Haluan uskoa, että ajattelemalla ja toimimalla positiivisesti ja rakenteellisesti luomme tähän maailmaan enemmän iloa, valoa ja toivoa.

  • Näin on, on todella kyseenalaista esimerkkiä tällä hetkellä. Aikuiset kiusaa toisiaan netissä, miten meidän lapsilla voi olla toivoa. Ei auta kuin vanhempana jaksaa selittää, että vaikka jotkut ovat törppöjä netissä, kiusaaminen ei ole koskaan ok.

   Juurikin näin, pelko ja epävarmuus on monesti tietynlaisen ilkeyden liekkejä.

   Kyllä ja kun jokainen hoitaa oman tonttinsa, niin luulisi ainakin sen lähiringin toimivan hyvän kierteessä ja siitä se sitten leviää. Näin on mukavaa ajatella.

   Mukavaa uutta viikkoa Nadine. <

 • Ihana Pulla ! Häntä en ole ennen tavannutkaan, hurmaava otus… meilläkin on uusi perheenjäsen, siitä pääsiäisblokkauksessa ehkä jotakin. Mukivalikoimasi on kunnioitettava, minusta ne ovat hurmaavia. Koronarokotteesta sanoisin sen verran että suosittelisin sitä kaikille, mutta ymmärrän hyvin, jos joku ei kertakaikkiaan halua, nuorissa on paljon näitä. Osa jopa uskoo että on fuulaa koko juttu. Itse olen huolissani tilanteesta, mutta yritän elää sen keskellä käyttäen puskurina maskeja ja käsidesejä, vaikka tiedänkin että niiden suoja on riittämätön. Turvavälitkin on välillä olemattomat, mutta kuplassa on vaikea elää. Kaikkia ihmisiä ei voi koskaan miellyttää, joten kannattaa vain elää sitä elämää, jossa viihtyy ja joka tuntuu oikealle, muusta viis.

  • Pulla kiittää. 🙂

   Täytyy tulla kurkkimaan pääsiäispostaus, jee. <3

   Kyllä me otamme rokotukset, ainoa mitä mietin, on meidän perheen 14v sydänlapsi, miten hän, kun tällä hetkellä ei alle 16-vuotiaita rokoteta. Täytynee olla yhteydessä Lasten sairaalaan. Minkäänlaista ohjeistusta ei ole sieltä tullut.

   Kuplassa ei oikein voida elää, näin se on, täytyy tehdä parhaansa, mutta ruokakaupoissa on käytävä ja siellä ei todellakaan

   Näin se juuri on, kaikkia ei voi miellyttää vaikka aina ihmettyttää, jos ei miellytä, miksi se asia pitää tulla kertomaan. Ihmiset on jänniä.

   Mukavaa pääsiäistä Irja. <3

 • Onpa kummallista ja surullista, että sinun hauskoista mukeista ja mukikuvista on tullut ikäviä kommentteja. Ei ole sinun mukien keräily pois keneltäkään. Yleensäkin somessa ihmisten kannattaisi vähän miettiä kommenttejaan. Jos jokin ärsyttää, niin eihän sitä ole sitten pakko seurata tai lukea. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  • Juurikin näin, ei ole pakko lukea. Aina on kyllä ihmetyttänyt ihmiset, jotka vihalukee, heillä on vissiin paljon aikaa.

   Sydämellistä kevään odotusta Salli. <3

 • Olen ihan varma, että netti tyhmistää. Ja sosiaalinen media.

  Eilen kuuntelin mielenkiintoista juttua hymiöiden ja muiden käytöstä. Niistä keskustelivat nuoret ja he kertoivat mitä käyttävät ja missä yhteyksissä. Ja mistä tunnistaa, että joku on vanhempi. Silloin kuulemma on hymiöitä enemmän. Kaikenlaisten asioiden kanssa nykynuoret joutuvat painiskelelmaan, kuten mikä on korrekti tapa käyttää hymiöitä.

  • Kyllä, näin varmasti.

   Kyllä on noloa käyttää paljon hymiöitä ja heh meikäläinen just käyttää niitä paljon eli olen iäkkäämpi. Jänniä nämä.

   Niinpä, ehkä tämä on sitten tätä nykyajan suhdetoimintaa.

   Sydämellistä pääsiäisviikkoa Jenkkilään. <3

 • Minunkin suosikki face kissaryhmä on kissat ryhmä ei tosikoille. On aivan erilainen mitä kaikki muut facen kissaryhmät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud