Hauskaa vappua 2021

Hauskaa vappua 2021

Muistellaan taas hieman vanhoja vappua, koska ei ole vuosiin tullut vappua juhlittua ja korona ei tässä kohden muuta omaa vappukäyttäytymistä niin mitenkään.

Nuorena vappu oli maailman hauskin juhla. Koin silloin, että synkkä Suomi heräsi keväiseen eloon ja meno muistutti etelänmaiden karnevaaleja. Sillä toki erotuksella, että örveltäjiä näkyi paljon liikenteessä ja rehellisesti sanottuna, on itsekin tullut nuoruuden vappuina örvellettyä. 


Kerran vappu osui jotenkin viikonloppuun niin, että vappua tuli vietettyä peräti 4vrk putkeen. Hui kauhistus ja nuorellekin kropalle jo rankkaa moinen hommeli. Vappupäivänä makasinkin raatona omassa sängyssä lapsuudenkodissa ja täti pelmahti käymään ja kysäisi ”miksi nukut yo-lakki päässä”, olin vastannut, ”en ole jaksanut ottaa sitä pois.” Hehe kuvaa varmasti hyvin väsynyttä nuorta juhlijaa. 


Graniitti Anttilan talossa asuessa meillä oli elämämme vappubileet, jonne oli kutsuttu ne ystävienkin ystävät eli niin paljon väkeä, etten todellakaan itsekään tuntenut kaikkia. Oli mahtava meininki ja juhla ylimmillään, kun kaksi meidän ystävää tippuivat 3-metrin pudotuksen välikatolle. Kummallekaan ei käynyt mitenkään loppupeleissä, jos ei iskun saamia kolhuja lasketa. Pahinta mitä toiselle tapahtui, koska joutuivat sairaalassa kuitenkin viettämään aikaa, niin piilolinssit olivat unohtuneet silmään ja niitä ei kukaan hoksannut tarkistaa. Ymmärtääkseni näkökykyyn tuli pieniä ongelmia. 

Tuo ystävien tippuminen ikkunasta, heidän istuessa ikkunalaudalla ja toisen alkaessa tippua ja toisen yrittäessä auttaa ja tippuen mukana oli sellainen piste i:n päälle, että sen jälkeen vaput olivat jo hieman hillitympiä. Sillä tilanne oli kova järkytys meille kaikille, sellainen painajainen joita tapahtuu elokuvissa ja yhtäkkiä todellisuudessa omien silmien alla sellaisena karmena hidastettuna kohtauksena. Hullu ja kamalakin nuoruus. 


On ollut ratkiriemukkaitakin vappuja ja aina mentiin Kaivariin eli Kaivopuistoon vappupäivänä, säällä kuin säällä. Brunsseja ei ikinä jaksettu viettää eli ihan nestemäiset eväät oli mukana ja Kaivarin jälkeen rymistettiin pitsalle. Vappupäivän tunnelmaa Kaivarissa ei vaan voittanut mikään. Nyt kokisin itseni aivan liian vanhaksi kyseiseen juhlahumuun, mutta ehkä siltikin vielä kerran se on koettava, sillä vappupäivällä ei luonnollisesti ole ikärajoja. 


Muistan kerran Viiskulmassa asuessani, kun vappupallo lensi rapussa korkealla katon rajaan ja raijattiin ystäväni kanssa polkupyöräteline rappuun ja käytettiin niitä tikkaina. Pakko sanoa, että vappu on myös hyvin vaarallista aikaa. 

Muistelen silkalla lämmöllä kaikkia nuoruuden toilailuja ja sitä huolettomuutta mikä oli. Saadessani perheen, tietty nuoruuden hullu huolettomuus katosi. Näin pitääkin toki tapahtua ja kasvaa aikuiseksi, mutta joskus olisi kiva saada pieni pisara tuota huolettomuuden tunnetta, kuin olisi ”kuolematon” jälleen kerran edes pienen hetken.

Mutta olen iloinen, että olen todellakin päästänyt nuorena kaikki höyryt ulos systeemistä ja pitänyt viattomasti hauskaa. Ei ylilyöntejä, mutta juhlittu kyllä on.

Paras bilejengi ja sieltä pari ystävää on jäänyt tähän päivään ja yksi kuvan henkilöistä tänä päivänä edelleen läheisimpiä ystäviä.

Yhtä asiaa kyllä näitä kuvia katsoessa mietin, etenkin tätä alinta. Että miksi vaatteiden piti olla niin suuria? Ei ne silloin pientä ihmistä pienentäneet vaan kyllä suurensi. En ymmärrä, mutta eipä tarvitsekaan. Koomista katsoa tätä muotia, joka on osittain tehnyt ajoittain paluun. Kuvassa on askel hieman epävakaa, mutta kerrankos sitä.

Tänään meille tulee aikuinen tytär miehensä kanssa ja grillaillaan. Ihanaa, ettei ihan nelistään kotona olla eli tulee sellaista pientä juhlan tuntua. Aikamoista, että aikuinen tytär miehensä kanssa on jo niin aikuinen, että seurakasi kelpaa me, me vanhemmat. 🙂

Eilen saimme Pfizer rokotteen, eikä rokotteesta tullut minkäänlaisia sivuoireita, ei edes käsivarsi kipeäksi. Vähän jänskäsin pilaako tämän päivän, mutta ei. Rokotekeskustelua en aio käydä, ei kiitos vastakkainasetteluja. Meille oli selvää ottaa rokote, mutta en tuputa omia mielipiteitäni muille ja toivon, ettei rokotevastaiset myöskään tuputa omia ajatuksiaan minulle. Kunnioitetaan toisiamme, eikä anneta näiden asioiden repiä ihmisten välejä kahtia.

Mutta hyvät fiilikset rokotuksesta jäi ja Porvoon Taidetehtaan hoitohenkilökunnalle suuret peukut. Lämmintä ja sydämellistä palvelua, sillä kaikkia varmasti jännittää jonkin verran tämä tilanne ja itse rokote.

Miten siellä vappua vietetään tai on aikanaan vietetty?

Sydämellistä vappua kaikille. <326 thoughts on “Hauskaa vappua 2021”

 • Ensiksi, isoo kiitos Sinulle vieraalusta ja kommentistasi blogiini, oot kultaa ♥
  Tiäkkö, jotta näistä sun ihanista Wappukuvista tuli omatkin nuoruuden vaput elävästi mielehen (toki niistä on niin kamalan pitkä aika) ☺Jösses, jotta elämä olikin melekoosen huoletoonta ja juuri vappu, se oli kesän alakamisen merkki☺
  Hih, simaa ja munkkia taas tytär toi, kun tietää jottei äiteensä saa hyvää simaa tehtyä (kilijuasiitätuppaatulla)☺☺
  Tämä vappu vietetähän taas ystävien kans ♫ Ja ollahan niin mielettömän kiitollisia, jotta muutama hyvä ystävä on pysyny rinnalla. Erityysesti tänä aikana, kun jotkut vain heittää ystävänsä roskiksehen, sen kummemmin perustelematta toimintaansa.

  Ihanaa Wappua Sinulle Tiia Ystäväni ♫ ♥ ♫

  • iso kiitos ihanainen sinulle. <3

   Niin ei sitä enää edes muista, miltä moinen huolettomuus tuntuu, mutta on se kiva, että sellaistakin aikaa on saanut elää.

   Ihana tytär ja äiti siellä ja niin kävi täälläkin, että aikuinen tytär miehensä kanssa toivat simaa ja munkkeja, nam.

   Onneksi on ystäviä ja ehkä sellainen joka heittää toisen roskikseen, ei ole ystävä ollut laisinkaan.

   Sydämellistä uutta viikkoa Marja-Terttu. <3

 • Kotona vappua on aina vietetty, kuten tänäkin vuonna. Kun olin siinä iässä, että baareihin olisin päässyt, olin jo äiti. Joten kaikki sellainen juhliminen on jäänyt väliin, ja lasten kanssa aina on juhlat vietetty. Tyttö tulee miehineen asuntovaunun kanssa tänne pihalle. Saamme edes ulkona seurustella ja hiukan vaihtelua tähän eristykseen. Itse en ole rokotusta vielä saanut kaiken sekoilun takia. Ensi viikolla on aika ja ehkä saan sen edes mielestä jättää.
  Hauskaa vappua teille kaikille sinne!

  • Mutta ihana äiti sinä. Täällä ei oltu äideiksi valmiita ihan parikymppisenä vielä, mutta innokkaasti sitten, kun sen aika koitti. Kaikki menee kuten on tarkoitettu. <3

   Ihana kuulla, että tytär siellä kylässä, mutta kunpa saisit rokotteen pian.

   Paljon halauksia uuteen viikkoon. <3

 • Meillä juhlitaan rauhallisesti vappua kotioloissa terassipiknikillä.

  Muutama vuosi sitten treffasimme kaveriperheen kanssa pitkästä aikaa ja siitä saakka meillä on ollut jatkuva sopimus piknikistä Ulliksella, mutta sää- ja siitepölyvarauksella. Ei ole osunut sen jälkeen parametrit kohdilleen. Ullanlinnanmäellä on kyllä erinomainen juhlatunnelma. Ja näin varttuneempana ja perheellisenä juhlina voi onneksi jättäytyä hieman reunemmalle piknikkeilemään.

  Opiskeluaikoina vappua on tullut vietettyä ihan urakalla. Aatto aloitettiin Tuomiokirkon portailta, sitten Mantan lakitukseen ja usein lopuksi ainejärjestön tai osakunnan bileisiin. Sitten vähän unta, jääkaapista piknikeväät ja Ullikselle. Minulla oli opiskelijajärjestön haalarit kahdessa eri koossa sen mukaan, että vaatiko sää haalarin alle toppavaatteet vai ei 😀

  Olihan se vapun vietto nuorena aika kosteaa, mutta ei osaltani örveltämistä. Yhtenä vappuna saimme Mantan lakituksessa paraatipaikan kiipeämällä jo ajoissa ratikkapysäkin katolle. Meitä oli neljä naista, kaikilla erivärinen opiskelijahaalari, kaikilla samanlaiset vappupallot, vappulasit ja käkkäräkampaukset. Kun menin käymään vapun jälkeen vanhemmillani, niin isäni totesi, että ”sulla ja kavereillasi oli sitten oikein aitiopaikka Mantan lakituksessa”. Kysyin, että mistäs sinä sen tiedät. Isä sanoi nähneensä televisiosta. Ensimmäisessä väläyksessä oli jäänyt pieni epävarmuus, että oma tytärkö se siellä pysäkin katolla viettää vappua. Mutta pidemmässä pätkässä edes vappulasit eivät peittäneet henkilöllisyyttäni 😀 😀 😀

  • Teidän vapun kävin just lukaisemassa ja tuli niin hyvä fiilis. <3

   Kyllä se Ullanlinna vielä kerran elämässä pitää kokea. Pitäisi vaan asua stadissa, jotta pääsisi yleisillä ja saisi nauttia skumppaa. Luultavasti täällä Porvoossa asuminen on syypää siihen, ettei ole tullut asiaa kummemmin ajateltua viime vuosina.

   Huikea nero, opiskelijavaatteet kahdessa koossa, ihan mahtavaa.

   Samat perinteet, Mantan lakitus, siitä bilettämään ja seuraavana päivänä Ullikselle.

   Niin ihana tuo tarina, että päädyit telsuun, nauratti.

   Oikein kivaa uutta viikkoa Rva Kepponen. <3

 • Itse aion ehdottomasti ottaa rokotteen, se on ollut selvää alusta asti. Ilokseni huomasinkin, että Helsingissä aukeavat 50-55-vuotiaiden ajat näillä näkymin jo ensi viikolla. Parhaimmillaan saan viimein hampaat lopulliseen kuntoon ja koronarokotteen samalla viikolla – oi näitä keski-ikäisen iloja!

  Ylivoimaisesti paras vappumuistoni on rakkaan, jo edesmenneen ystäväni tokaisu, kun puhuimme Ullanlinnamäellä miehistä Vappupäivänä. Hän totesi ”No ei kukaan mies uskalla tulla 10 metriä lähemmäksi, kun sä revit jo pään irti”. Päätin todistaa olevani mukava miehillekin ja laitoin viestin miehelle, jonka kanssa olin treffaillut vuotta aiemmin. Loppu on historiaa, nyt ollaan oltu Klausin kanssa 19 v. yhdessä!

  • Mahtavaa kuulla ja sama homma täällä, ehdottomasti otetaan.

   Ihan paras vappumuisto, ihanat te ja kohta juhlitte jo 20v päivää. <3

   Kivaa uutta viikkoa Tuuli. <3

 • Sanotaanko nyt näin, että ne nuoruuden vappujen tapahtumat on autuaasti unohdettu ja myös sensuroitu… 😀 Nykyjään ollaan ihan rauhassa perheen kesken ja huomenna käydään meidän pikkukylällä katsomassa, että onko siellä mitään tapahtumaa. Todennäköisesti ei.

  Olen ollut tosi hiljainen kommenttipuolella usean kuukauden ajan, kun on ollut vähän rankkoja aikoja, mutta nyt taas kaikki hyvin, joten päädyn varmaan tännekin useammin. Ihanaa ja pirskahtelevaa vappua sulle Tiiaseni!! 💛💛💛

  • Ihanaa kuulla susta Emma. <3

   Ei tarvitse mitään selittää, välissä elämässä tulee vaiheita, ettei jaksa ja pysty. <3 Ihanaa, että olet täällä ja toivottavasti oli oikein ihana vappu.

   Aurinkoista uutta viikkoa Emma. <3

 • Ihania olivat nyo sinun nuoruuden kuvat. Minäkin juhlin nuorena vappua oikein olan takaa ja askel ei ollut vakaa. Sehän kuuluu nuoruuteen ja jonkinlainen huolettomuus. Vappu oli nimenomaan kevään juhla. Pantiin ensimmäistä kertaa kesävaatteet päälle. Keski-iässä kehitystehtävät ovat toiset, esimerkiksi perhe, toisista huolehtiminen ja työ. Iloista vappua sinulle!

  • Lämmin kiitos kultainen Marja. <3

   Kyllä se näin on, mutta ihanaa, että sai elää nuo huolettomat vuodet.

   Aurinkoista uutta viikkoa Marja. <3

 • Nuorena toilailtiin Mian kanssa usein myös vappuna yhdessä. Muistan kerran kun juotiin vaaleanpunaista kuoharia ja siitä tulikin sitten Mialle paha olo. Hän meni yökkimään vessaan ja samaan aikaan äitini soittaa minulle (Mian perheen kotipuhelimeen) ja minä siinä soperran, että mitään ei olla juotu…ennen kuin Mia huuta samaan aikaan veskistä, että Outi tuu kattomaan, tuli ihan vaaleenpunaista yrjöä…Ai kamalaa 😀
  Tänään vietetään vappua kotona, pidettiin piknik tuolla meidän takapihalla, siellä tarkeni iltapäivästä hyvin.
  Ihanaa vappua Tiia <3

  • Ihanat te ja aijai kun nauratti tämä kertomus. Kiitos kun jaoit ja onhan se ihanaa, että on saanut kokea nuo huolettomat vuodet.

   Toivottavasti oli oikein ihana vappu ja mitä mukavinta uutta viikkoa Outi. <3

 • Voi miten kivoja vappumuistoja 🙂 Me vappuillaan täällä mökillä, pihahommia, grillausta ja kohta saunomista.
  Ihanaa vappuviikkistä Tiia ♥

 • Maalaistyttönä vappu oli aina niin työntäyteistä aikaa,että ei sitä mihinkään rientoihin lähdetty.Mutta en mitenkään ole edes harmissani,se oli niin luontevaa olla kylvöillä ja istutuksissa.Äidin munkit ja sima oli silloin parasta,joskus myöhemmin tuli maistettua väkevämpää simaa ja siitä oli hyvä olo kaukana.
  Rokotteen myöskin minä otin ja henkilökunta terveyskeskuksessa aivan loistava!

  • Ymmärrän hyvin, olet elänyt erilaisen nuoruuden. <3 Ja juurikin tuo, että ihania aikoja olivat. Oi noita muistoja ja kiitos Tuovi kun jaoit omat muistosi.

   Ihanaa kuulla, että rokotus kokemus oli myönteinen, sama täällä.

   Sydämellistä uutta viikkoa Tuovi. <3

 • Ihania vappukuvia! Onpa sinulla ollut hurjia vappuja… minun villi nuoruuteni oli oikeastaan vasta aikuisiällä. Lämmöllä muistelen seikkailuja, mutta en ehkä jaksaisi enää yhtä hurjaa pyöritystä. 🙂

  • Aikuisiällä nämäkin, päälle kaksikymppisenä. 🙂

   Enää ei kyllä millään jaksaisi, ei enää vuosiin.

   Ihanaa uutta viikkoa Annie. <3

 • Jep, vaatteet oli suuria ja todella tätimäisiä. Näytettiin parikymppisenä 50v toimistotyöntekijöiltä. 😀 Mäkin fiilistelin blogiin omia lapsuudenvappuja, koska isompana niitä ei ole tullut vietettyä. Näitä kommelluksia oli hauska lukea.

  Aurinkoista sunnuntaita! <3

  • Kyllä, miten ihmeessä piti näyttää ikäistään niin paljon vanhemmalta, ei mitään järkeä, mutta sellaista se muoti oli. Nyt tuntuu hassulta.

   Kiitos Jonna ja aurinkoista uutta viikkoa. <3

 • Kyllä niitä toilailuvappuja löytyy omasta repertuaarista, mutta onneksi ei koskaan mitään kamalaa ole sattunut:) Hurjaa nyt, kun omat nuoret bilettää, mutta koronan takia meno on hiukan rajoittunutta.
  Meillä kotivappu ja mukavaa oli:)
  Hyvä, kun saitte rokotteen, minä saan viikon päästä! Jee!

  • Ihanaa, että oli kiva vappu ja että saatte tekin pian rokotteen. Sydämellistä uutta viikkoa Minna. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud