Hyvää pääsiäistä

Hyvää pääsiäistä

Kevät 2021 essiet saatu

Kuka tykkää Petteri Kaniinista. Postauksen kaksi Petteri Kaniini mukia ovat Cath Kidstonilta. Hirmuisesti meillä ei pääsiäistä koristella, mutta mies laittoi tyttären kanssa rairuohot ja hankkivat uusia tipuja, jotka Diana-kissa kaikki tuhosi. Ei tullut tosin yllätyksenä, sillä aiempina vuosina Osku-kissa imi kaikki pääsiäistiput ja tipuja löytyi märkinä lättänöinä ympäri taloa. 🙂

Olkaa varovaisia kissojen ja höyhenien kanssa. Meillä ei ollut höyheniä, mutta pari höyhentä tuli erään lähetyksen mukana ja eipä aikaakaan, kun Mickey-kissa oksensi höyhenen ja mustaa limaa. Eli huhhahhei, mitä nuo kissat eivät söisi.

Tykätään meidän värikkäistä CarpetVistan matoista kovasti ja kuten täällä aiemmin jännitin, tuleeko ne rullina vai neliöinä. Niin ei tulleet oikein kummassakaan muodossa, mutta valitettavasti ei myöskään rullina. Eli jouduin höyryttämään matoista ventit pois. Palautteena annoin 4 tähteä upeista matoista, jotka olivat juuri sitä mitä kuvat lupasi ja toimitus alle viikossa, mutta ne ventit. Mrrr…. Matot pitää pakata rullina!

Tilaisinko uudelleen, todellakin silti tilaisin ja itse ventit eivät olleet ehtineet juurtua kovin syviksi eli ovat olleet itse varastossa varmaan suorina. Joskus olen tilannut Ellokselta kelimmaton ja se tuli neliöksi pakattuna ja ne ventit eivät lähteneet ennen kuin mattopesulassa.

Vuosien varrella on kertynyt näitä lahjoiksi saatuja peltisiä pääsiäismunia. Tytöt pääasiassa saaneet isovanhemmilta ja keltaiset Lindtin munat mies toi Intian reissulta tytöille. Saavat nämä sitten, kun muuttavat kotoa. Pentikin lasiset pääsiäismunat on kiva laittaa rairuohon sekaan ja joskus vuosia sitten ostin pääsiäisen jälkeen alesta.

Tytöille kummien antamia porsliinipupuja ja joskus 90-luvulla lahjaksi saamia Villeroy Boch Foxwood Tales sadun figuureja. Petteri Kaniini muki on Cath Kidston.

Kirpparilta joskus löytyi tuo peltinen pääsiäisrasia ja Saimi-mummilta olen saanut tuon vanhan kukkorasian.

Tässä koronan aikaan olo ei tunnu ihan niin yksinäiseltä, koska seurana on aina karvakuonot. Mickey ei viihdy kuvissa, kumma juttu, aina kun kamera lähestyy, onnistuu kääntämään pään. Musta kissa on muutenkin haastavampi kuvattava.

Dianaa kiehtoo kyllä maitovaahdon tuoksu, mutta koskaan ei ole yrittänytkään lipaista, toisin kuin meidän edesmennyt Osku, jonka ahnasta kieltä sai olla aina varomassa, ettei vaan pääse nuolemaan maitovaahtoa.

Tämä muki on kyllä söpöistä söpöin.

Siinä nukuskelee lahjaksi saamani Villeroy Boch Foxwood Talesin jänö. Vaikka meillä ei hirveästi ole pääsiäiskoristeita eli tässä postauksessa ne kaikki esiintyy, niin mukava nämä suloisuudet on ottaa pääsiäisenä esiin. Meillä on aina muutama jouluinen juttu esillä, en ole esimerkiksi raaskinut laittaa pois muutamaa ystävältä saamaa Mikki Hiiri joulukuusenkoristetta ja viime jouluna saamani kukkakranssit vieläkin koristeina, puhumattakaan valonauhat. Mutta pääsiäinen siivotaan aina pois.

Kieli pitkänä valmiina hyökkäykseen. 🙂

Kun huomio on saatu, sitten turvallisesti levolle.

Nuo kolme puista pääsiäismunaa löytyi joskus kirpparilta eurolla kappale.

Siinäpä vielä upea essien kevätkokoelma, joista lemppari sävy on ehdottomasti paahteinen keltainen ”you know the espadrille.” Huikean erilainen ja piristävä sävy. Keltainen sävy on tosin kynsillä välillä haastava, kun taas nuo muut sävyt ja tummansininen on todella upeita kynsillä. Keltaisen kanssa ei ihan kaikki vaatteet sovi. Tämä toki oma subjektiivinen kokemus ja näkemys.

Tänään mies on kalassa ja teen hommia. Huomenna on miehen lempipäivä koko vuodessa, kaatopaikkapäivä, aarghhh oikein innolla odotan. Miehellä on miesluola, mutta autotalli on myös miehen tilaa ja sinne ei saa kertyä tavaraa. Naisen logiikalla se on juuri varastointia varten, miehen logiikalla siellä on tilaa ihastella työkaluja ja harrastusvälineitä.

No nyt vitsailen, tämän hävitä 5 tavaraa päivässä valossa olen odottanut innoissani huomista, sillä täällä on jo kasoja, joista nyt päästään eroon. Ns. hävittäminen sujuu hyvin edelleen ja olen innoissani, koska meidän naapuriin on tulossa kirppari. Toivottavasti korona helpottaisi ja sinne voisi viedä tavaraa myyntiin.

Mutta joo pääsiäinen on pitkä, jää vielä sunnuntai ja maanantai, mutta eiköhän silloin olla vaan ja herkutella.

Minkälaisia rakkaita pääsiäiskoristeita teillä on tai koristeletteko pääsiäistä, syöttekö mämmiä tai pashaa tai mitkä herkut kuuluu teidän pääsiäiseen tai aiotte tänä pääsiäisenä kokata?

Hyvää pääsiäistä kaikille. 🙂16 thoughts on “Hyvää pääsiäistä”

 • Kauniita ja tunnelmallisia pääsiäiskuvia <3 Ihania mukeja ja pääsiäiskoristeita <3
  Meillä syödään mämmiä ja pashaa, rahkaherkkuja ja suklaamunia 🙂
  Pääsiäiskoristeista rakkaimpia ovat tyttärien pienenä tekemät pääsiäistipuset. Tykkään pääsiäisen koristemunien koristelusta. Niitä onkin vuosien varrella erilaisia kertynytkin, vaikka kaikkia en olekaan säilyttänyt.
  Iloista pääsiäistä!

 • Ihanat peltirasiat! Jossain vaiheessa vähän keräisilin vanhoja peltirasioita, mutta nyt ei enää oikein ole järkevää paikkaa enemmälle.

  En pahemmin koristele pääsiäiseksi, kukkia olen hankkinut ja vaihtanut pöytäliinan. Huomenna syödään pääsiäisen ”pääateria” , silloin paistan lampaanpaistin. Lauantai on muuten ehkä pääsiäisen ”välipäivä”, mutta se on myös synttärini, joten huomenna julistetaan kaksistaan vähän meidän molempien synttäreitä, jotka ovat vain muutaman päivän päässä toisistaan.

  Aurinkoisia pääsiäisen päiviä!

 • Ihania koristeita teillä. Minä istutin tänäkin vuonna äidilleni ohraa ja askartelin sen sekaan koristemunan. Meillä on omassa kodissa kestoheinä jossa nököttää yksi tipu 😀
  En voi syödä mämmiä, koska maltaat eivät sovi vstsalleni mutta pashasta en kieltäydy.
  Ihanaa pääsiäisen aikaan koko teidän perheelle ❤️🐣

 • Niiiiin ihanan söpöösiä kuvia sulla kaikki, ilo kattella ♥ No meillä on pääsiääskoristeet monen vuoden vanhoja, mutta tuntuu aina yhtä kivalta ne kaivella kaapin kätkööstä pääsiääseksi ☺
  Nyt löydin kaapista äidin pääsiääsliinan, joka on varmahan kohta sadanvuoden vanha. Vähä se on ”knafti”, mutta herättää lapsuusmuistoja ♥
  Mämmi ja pasha kuuluu eherottomasti pääsiääsehen ☺

  Aurinkosta pääsiääslauantaipäivää Sinulle Ystäväin ♫ ♥ ♫

 • Minä otan tämän pääsiäisen rennosti – ei mitään rairuohoja, pajunkissoja ym. koristeita. Pääasia, että ehtii ulkoilla ja rentoutua.
  Voih, mekin tarvitsisimme isomman asunnon tai talon. Miesystäväni haluaisi sisustaa koko kämpän uusiksi, jos muuttaa tänne – ja lastenkin pitäisi mahtua tavaroineen omiin huoneisiinsa. No, sopu sijaa antaa, mutta olisi kyllä tärkeää, että kaikki pääsisivät omaan rauhaansa halutessaan suljetun oven taakse – mielellään omaan kerrokseen tai omaan tupaan! Joku maatila landelta voisi olla…
  Hyvää pääsiäistä! <3

 • Suloisia pieniä juttuja sinulta löytyy pääsiäiseen. Silloin kun lapset oli pieniä, näkyi meillä pääsiäinen eri tavalla. Nyt heräsin vasta jotenkin perjantaina, että onhan meillä koristeita, jos jotain laitettaisiin. Pieniä suklaamunia olen syönyt ihan järkyttävästi, niin että vähän hirvittää. Karitsaakin, mutta se on talvella aina meidän herkkuruokaa viikonloppuisin. Tänään mä ryhdistäydyn, syön järkevästi, urheilen ja raivaan tavaroita 🙂 Herkuttele, nauti ja ole vaan sinä vuorostasi <3

 • Mä en juurikaan koristele pääsiäistä, mutta kotikotona oli tapana. Mummo kun oli ortodoksi ja heille pääsiäinen on isoin juhla vuodessa, vaikka mummo kyllä tykkäsi eniten joulusta. 😉 Meillä kyllä siten pääsiäinen näkyi vahvasti aina kotona koristeina.

  Ihanaa pääsiäistä Tiia. <3

 • Näissä sinun aarteissa ja kuvissa on aitoa pääsiäistunnelmaa.
  Oli pakko katsoa kuvat useaan kertaan.
  Tämä pääsiäinen on miehellä ja minulla kuin tavallinen viikonloppu. Ollaan kahdestaan ja ulkoillaan.
  Kun kukaan ei tule käymään, emme viitsi itseämme varten koristella tai kokata erityisiä herkkuja.
  Oikein ihanaa pääsiäistä teille! <3

 • Ihania nuo sinun kuvasi taas. Ja nuo peltirasiat, vau!! Ihan himoitsen että pääsisin kirppareille, mutta jotenkin tämä korona-aika hyydyttää täysin. Parempi kuitenkin nyt niin. Eipä tule otettua riskejä eikä kerry lisää tavaraa.

  Kuvittelin pääsiäisenä olevani ahkera ja siivoavani kotia. Vaikka pääsiäisen kuuluisi toki olla suuri juhla eikä siivouspäivä. Mutta en saanut aikaiseksi kumpaakaan. Meillä ei ole koskaan juhlittu pääsiäistä niin vähän kuin tänä vuonna. Toki syömme hyvin, mutta niin teemme joka viikonloppu.

  Emme sentään pelkästään makoilleet. Kiitos erinomaisten ulkoilusäiden tapasimme ulkona sekä ystäviä, naapureita että iäkästä isääni. Ja lisäksi soitimme Meet-puhelun Pekingiin saksalaisille ystävilleni ja entisille naapureille. Ihanasti pojat jatkoivat Meetissä vielä tuntikausia aikuisten väsähdettyä. Emme ole tavanneet vuosiin mutta ystävyys on säilynyt 💜💛

  Niin suloinen on kissasi, joka himoitsee maitovaahtoa. Meillä olisi pojalla kova kissakuume, mutta hän on allerginen kissoille. Juuri juttelimme asiasta, että miten olisi ensin testaaminen hoitokissalla…

  Ihanaa pääsiäisen jatkoa ja kevään alkua, Tiia <3

 • Meillä on nyt meneillään perinnevapaa kausi 😁. Senkin lisäksi, että asumme ulkomailla, vielä karanteeni päälle. Kun poikamme ei syö makeaa (siis, lainkaan, kieltäytyi myös kinder munista tänä vuonna), niin ei kovin paljoa ole kokattu. Meillä oli uunikanaa ja nakkikastiketta pääsiäiseksi 🤣

  Onneksi tänä vuonna emme jouduttu pitämään kaatispäivää. Kaikki oli hyvin perusteellisesti siivottu ja viety kaatopaikalle edellisvuoden aikana. Oli aika monta tavarakasa putsattava silloin.

  Iloista pääsiäisen aikaa teille päin!

 • Meillä Laku tulee kans aina nuolemaan mun maitovaahtoja 🙂 Ja oon niin samaa mieltä että etenkin viimeisen vuoden aikana lemmikin ovat hoitaneet osaltaan sosiaalisen elään virkaa, olen niin onnellinen että vaikka oon allerginen niin siedän näitä koiria.

  Sulla on siellä kaikkia ihania pääsiäisjuttuja, oih! Meillä vain tulpaaneja ja muutama pupu, kun en päässyt kellariin etsimään pääsiäiskoristeita. Mies on nimittäin talven aikana ostanut remppatarvikkeita mökille, eikä saanut niitä mahtumaan viime viikolla autoon, kun lähti mökille puusavottaan ja niin mun pääsiäiskoristeet jäi kellariin. Hyvin pärjättiin kuitenkin ilman.

  Iloa ja valoa huhtikuun alkuun Ihanuus ♥

 • Yleensä en kauheasti koristele pääsiäiseksi ja tänä vuonna en mitään. Sattuneesta syystä. 🙁 Väriä tuli kuitenkin ruukkunarsisseista, joita ystäväni toi minulle. Kauniisti kukkivat terassilla. Isän ja hänen vaimonsa puolestaan toivat valtavan keltaisen tulppaanikimpun, joka oli pakko jakaa kahteen eri maljakkoon. Näiden lisäksi pääsiäisen kruunasi toisen ystäväni tuoma suklaapupu.

  Ihanaa ”uutta” viikkoa sinulle Tiia. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud