Kanarialaisissa tunnelmissa El Patio-ravintolassa Porvoossa!

Kanarialaisissa tunnelmissa El Patio-ravintolassa Porvoossa!

Päätimme ukkelin kanssa, että koska tänä kesänä ei matkusteta minnekään, niin tehdään lähimatkailua kotikaupungissa Porvoossa. Omasta kotikaupungissa käynneistä muodostuu hieman kuin ruokakaupassa käynti, aina tulee ostettua samoja juttuja eli aina tulee käytyä samoissa ravintoloissa vaikka täällä Porvoossa on paljon erinomaista tarjontaa.

Aina haluan käydä sushilla, tai Porvoon Rossossa syömässä maailman parasta pitsaa tai Cafe Cabriolessa kakuilla. Haluan kyllä edelleen ja eilen kävin pikkuserkkujen kanssa taas kakkusilla, kun ei Cafe Cabriolen kakkusia vaan voi vastustaa. Mutta päätimme mieheni kanssa, että testataan hieman porvoolaisia ravintoloita ja yritetään löytää muitakin suosikkeja, kuin noita samoja joissa olemme jyskyttäneet vuosia.

Juttelimme siitä, miten reissuilla tulee syötyä kaksi kertaa päivässä ravintoloissa ja reissuilla se ei tunnu suurelta jutulta, mutta täällä Suomessa sitä on enemmän laihialainen, sillä kyllä ravintoloihin saa kulumaan paljon rahaa. Mutta kun reissuja ei ole ollut kohta pariin vuoteen eli ulkomaanreissuja, jollei vuoden takaisia Riian matkoja lasketa mukaan, niin voihan sitä sieltä matkabudjetista siirtää pennosia ja sijoittaa ne omaan kotikaupunkiin.

Totta on, että loma on loma ja arki on arkea ja arjessa sitä budjetoi toisella tavalla, mutta lomalla ollaan nytkin, niin siitähän on syytä nauttia.

Arki-iltana oli kiva käyskennellä jälleen Porvoon vanhan kaupungin kaduilla. Välillä mietin, että toivottavasti joku siellä ei kyllästy jo näihin Porvoo postauksiin, sillä vuosien aikana näitä on ollut paljon ja samoja taloja on varmasti tullut kuvattua ja samoja nurkkia. 🙂 Toisaalta voiko Porvooseen ikinä kyllästyä, en minä ainakaan ja totta kai sitä haluaa joka käänteessä mainostaa omaa asuinpaikkaa ja sen antia.

Kadut olivat hiljaisia ja pahin kuumuus oli tipotiessään, oli kuin etelän lämpö ja kun nautimme vielä El Patio-ravintolassa kanarialaisia herkkuja ulkopihalla varjon alla ja pieni puheensorina ympärillä ja hersyvän iloiset tarjoilijat, niin ehdottomasti tuli saavutettua aivan täydellisen yhtä upea tunnelma, kuin ulkomailla konsanaan ja sitä paitsi miksi ulkomailla olisi upeampaa, korkeintaan eksoottisempaa.

Ryppyperunat Mojito-kastikkeella taivaallisia, jetsulleen sellaisia kuin muistan meidän kanarian reissuilta vuonna yksi ja kaksi. Aiolissa välittyi myös kanarian maut, ihan parasta aiolia ikinä. Katkaravut valkosipuliöljyssä, noh ihan parhautta. Hampurilaiset pääsivät toisen lempparihampurilaisen kanssa samalle viivalle eli Löylyn hampparin kanssa.

Ihan parhautta hampurilaisessa oli briossisämpylä, joka on ehdottomasti maukkaampi kuin tavalliset vehnäsämpylät. Kanarian vihreälle Mojito-kastikkeelle maistuva runsas aioli hampurilaisessa teki hampparista raikkaan ja pihvi oli täydellinen. Ihanaa kun hampurilaisen välissä ei ollut perus sooseja.

Meidän ensimmäinen ravintolakokeilu oli erittäin onnistunut, eli ehdottomasti El Patioon uudestaan. Jos paellaa haluat nauttia El Patiossa, se pitää tilata kahdelle vuorokautta ennen. Paella on meidän seuraava kokeilu, nam.

Ketsupin sijaan pyysin saada ranskalaisten kanssa dipattavaksi aiolia. Ketsuppi menee pienesti hampurilaisten välissä, mutta ei sitä välttämättä tarvitse olla lainkaan. Tykkään enemmän aiolista ja en ole mikään ranskalaisten fani, mutta muutama ranskalainen on aina herkullista dipata aioliin.

Meidän ilta oli erittäin onnistunut tai suorastaan napakymppi. Minkälaisia elämyksiä vaan voi löytää ihan omalta paikkakunnalta, välillä sitä on vaan sokeutunut lähitarjontaan.

Haluan myös samalla suositella Hamarikuplan melontaretkiä, joita pitää fantastisen oloinen tyyppi. Seuraamme toisiamme Instagramissa ja meillä on hyvin erilaiset elämäntyylit. Ihailen tämän naisen seikkailunhalua ja luonnonläheisyyttä, yöpymisiä ulkona, riippumatossa puussa, melontaretkiä, joka aamuisia uinteja säällä kuin säällä. Kannattaa ottaa Instagramissa seurantaan ja jos tulette Porvooseen, kannattaa lähteä melontaretkelle. 🙂

Nyt olisi mukava kuulla juuri teidän oman kotikaupungin parhaita paikkoja, missä sinä tykkäät käydä katsomassa maisemia, harrastamassa, ravintolassa, kaupoissa tai mitä vaan? Suomi-matkailu on ihan parhautta ja vinkkejä otetaan ilolla vastaan. Toki saa antaa lisää Porvoo vinkkejä myös. 🙂

Aurinkoista päivän jatkoa kaikille ja seikkaillaan omilla kotinurkilla, jee. <3



11 thoughts on “Kanarialaisissa tunnelmissa El Patio-ravintolassa Porvoossa!”

  • Ihania herkkuja siellä taas on nautittu. Me käydään tosi harvoin ulkona syömässä juuri sen vuoksi että siihen saa rahaa menemään ihan turhan paljon. Juuri eilen söimme”ulkona” omalla terassilla ja kun sää oli hiostavan kuuma niin tuli tunne kuin olisi oltu syömässä jossain etelässä. Ruoka oli älyttömän hyvää, eikä aterian päätyttyä tarvinnut pyytää laskua kun kaikki oli jo etukäteen maksettu 🙂
    Ihanaa kesän jatkoa sinulle Tiia<3

  • Hemaisevia kuvia jälleen.
    Kiva idea testata Porvoon ravintolat ja kertoa niistä sitten meille lukijoille.
    Porvooseen ei ole meiltä pitkäkään matka ja siellä tulee toisinaan piipahdettua.
    Ja niinhän siinä on käynyt, että ruokapaikaksemme on valikoitunut aina yksi ja sama ravintola joen rannalla.
    Ihanaa lomaa Tiia!

  • Kanarialainen ravintola tapaksineen kuulostaa ihanalta, mutta kastike taitaa olla mojo-kastike, eikä mojito. Mojo verde ja mojo rojo, vihreää tai punaista mojo-kastiketta.
    Kaukokaipuu on kova ja etniset ravintolat auttavat siihen. Pitäisiköhän sitä lomalla poiketa Porvooseen.

    • Hih no todellakin on Mojo-kastike, eikä Mojito.🤣Ai että naurattaa, mistähän tuon Mojiton drinksun olen tuonne ja tuohon maahan repäissyt. 😅Kiitos täsmennyksestä. ❤️

      Lämmin suositus, meillä ainakin auttaa ja suunnitteilla on jo seuraava uusi ravintola meille.

      Ihania kesäpäiviä Sanna ja tervetuloa Porvooseen.☀️

  • Nam, näyttää niin herkulliselta ja niin komiat kuvat kaikkineen. Minä en ainakaa kyllästy näihin sun upeisiin kuviisi ♥♥
    Omalla terassilla on nyt lounas ”tariooltu”, mutta päivällä ei terassille ookkaa asiaa. Sinne läkähtyy tällä helteellä ☺☺
    Lämmintä alakavaa viikkoa Sinulle Tiia Ystäväin ♥

  • Herkulta kuulostaa! Niin kauniina parina siellä poseeraatte.

    Me kävimme koko perheen voimin perjantaina pizzalla Lappeenrannan satamassa. Hyvää oli ja täyteen tuli!

  • Ihan kuulostaa kunnon lomaruokailulta teidän homma. Porvoo on yksi kauneimmista kaupungeista joita tiedän ja itsekin uskon siihen, että siihen ei voi kyllästyä koskaan.
    Espoossa parasta on ulkoilureitit ja Nuuksio kokonaisuudessaan. Nuuksiossa voi telttailla tai mennä vaikka hotelliinkin. Tytär oli telttailureissulla tänäkin kesänä Nuuksiossa ystävänsä kanssa. Teltan pystyttivät veden ääreen ja kävivät uimassa ja paistelivat ruoat nuotiopaikalla.
    Luonto siis taitaa olla Espoossa parasta!
    Ihanaa viikkoa sinulle Tiia <3

  • Me olemme käyneet nyt lomalla useamman kerran ulkona meille uusissa paikoissa syömässä ja parikin kertaa on tällä viikolla suunnitteilla. Kun reissuun ei nyt lähdetä, lomaelämyksiä haetaan kotikaupungista. Ihan kodin lähellä Lauttasaaressa on kiva rantakahvila, jossa välillä käydään, työpaikan viereen Uudenmaankadulla on auennut monta kivaa ravintolaa eli ei edes tarvitse lähteä kovin kauas normireiteiltävaikka uusia paikkojakin ”metsästän”.

  • Herkullisen näköiset ruuat!
    Kyllähän sitä voi mainiosti lomailla kotkaupungissaan. Peukku sille! Minulla lomaan kuuluu olennaisesti uiminen ja Helsingissä sitä on helppo harrastaa. Omat suosikkini ovat Stadionin ja Leppävaaran maauimalat, Allas sea pool, Suomenlinna ja Seurasaari jossa molemmissa on kivat rannat ja Suomenlinnassa yleensä aina ihanan viileää vettä.

    Minähän olen löytänyt paljon kaikkea kivaa mökkipaikkakunnaltakin. Esimerkiksi Sjökulla bypias concept store on niin tyylikäs, että olo on melkein kuin ulkomailla ja kivoja kesäravintoloita/kahviloita on auennut lisää Kirkkonummelle.

  • Wow, espanjalainen ravintola Porvoossa! 😅 Piti muuten googlettaa toi aioli ja varmistaa, tarkoitatko sillä aliolia. Hauskaa, että suomeksi se on tosiaan aioli, vaikka voisihan se mennä tuolla alioli-termilläkin. 😁 Alioli tai aioli on miunkin lempparia dipattavaksi. 😋 Ja totta muuten, että matkailla voi lähelläkin ja mieluiten matkailenkin Teneriffan saarella. Tosin nyt tulin Suomeen, kun tuli pakottava tarve nähdä omaa perhettä. Tuntuu, että maailma muuttuu vain hullummaksi. Eipä enää oikeastaan teekään mieli matkustella kauemmas. Muista asioista on tullut itselle paljon tärkeämpiä. Hyvää kesää, Tiia! ♥

  • Jo noiden Gambas al ajillo -katkisten vuoksi kannattaa lähteä sinne syömään, ehkä tullaankin vielä kun vieraiden kestitsemiseltä ehditään! On kyllä tärkeä tukea paikallisia ravintoloita ja kahviloita, mekin on ”ulkoistettu” nyt paljon kokkausvuoroja, kun ei jaksa koko ajan helteisessä kesäkeittiössä huhkia : ) Ihania kesäpäiiä sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud