Silja Serenadella Ahvenanmaalle

Silja Serenadella Ahvenanmaalle

Lehdistömatka Silja Line ja Visit Åland

Mikä fiilis päästä ystävien ja muutenkin huippuseuran kanssa matkustamaan Silja Serenadella Tukholman risteilyn tyyliin Ahvenanmaalle, suoraan Helsingistä ja Olympiaterminaalista. Matka-ajat ovat erittäin suotuisat. Vaikka Tukholmaa on ikävä, niin aivan yhtä hauskaa on matkata kaksi yötä laivaillen Ahvenanmaalle.

Päivä Maarianhaminassa -risteilyt Silja Serenadella Helsingistä 24.6.-30.7.2021 joka toinen päivä.

Silja Serenade lähtee Olympiaterminaalista klo 16.00 ja seuraavana päivänä aikaa n. 8 tuntia perillä idyllisessä Maarianhaminassa.

Mitä olisi reissu ilman maailman parhainta matkaseuraa. Mukana näissä kuvissa vaikka reissussa oli toki muitakin huipputyyppejä. Souliina, jonka upean postauksen reissusta voit käydä lukaisemassa linkistä. Kristallikimaran Minna , Mukana maku Dick, Mieskin Juri, Anna-Maria Secret Wardrobe blogista, Tasty Travellissimo ja Tallink Siljan ihastuttava Marika.

Kannella on aina käytävä ja menomatkalla vaikka olikin lempeän lämpöistä, oli hillitön tuuli ja meillä oli lapsenomaisen hauskaa, kun tuuli kuljetti kuin Linnanmäen entisessä Vekkulassa konsanaan ja hiukset pörheinä koko sakilla. Suosittelen lämmöllä kaikille tätä elämystä, tuulen tuiverrus on yllättävän hauska juttu. 🙂

Illallinen nautittiin lempiravintolassa Tavolatassa ja ah lemppari alkupala Salumi Misti.

Miten tyyni merenkäynti.

Ah Tavolatan jälkkärit ja se tunne, että pääsi taas Tavolataan herkuttelemaan.

Tällaista tuulitukkaa ja tuuheutta ette ole ennen täällä nähneetkään. 🙂 Matka taittui mukavasti koko matkaseuran kanssa höpistessä ja illan kohokohta oli ehdottomasti skumpat kannella ja pörheyttävä tuuli ja matkaseura.

Parhautta on cafe latte ja myönnän, että olen aina hotelliaamiaisiin hieman pettynyt, jos en saa kuumaa lattea. Mikään ei ole niin inhaa kuin kahvi, johon kaadetaan kylmää maitoa, eli hailukka kahvi, joka on valmiiksi jo kylmää. Kaikki muu on plussaa, mutta oman aamupalan kruunu on kuuma latte ja tämähän Tavolata aamiaisella onnistuu.

Kaikki muutkin herkut muikean hyvää, niin makeat, kuin suolaiset, toastit, pannarit, lohi, mädit, donitsit, konvehdit, pannarit, jogurtit, granolat, ihan kaikki. Tavolata aamiaisella on myös rauhallisempaa kuin buffassa, suuri suositus.

Aurinkoinen ja helteinen merellinen Maarianhamina, miten hienoa oli taas päästä eri tavalla Maarianhaminaan matkaamaan. Edellinen reissu tehtiin Turun kautta.

Maarianhamina on pullollaan toinen toistaan kauniimpia puutaloja. Jos on aikaa ja intoa, kannattaa reissuun lähteä autolla ja tutkia Ahvenanmaan upeaa luontoa ja maalaismaisemia, jotka hakevat vertaistaan.

Matkaohjelmaan kuului Pommern museolaivaan tutustuminen ja tämä on todella mielenkiintoinen nähtävyys ikään katsomatta. Saimme kuulokkeet korvaan ja pääsimme suoraan laivaseikkailuun mukaan.

Pommern tarjoaa vierailijoille tavanomaisen museonäyttelyn lisäksi myös ainutlaatuisen mieleenpainuvan elämyksen.

New Yorkilla on Vapaudenpatsaansa, Firenzellä Daavid-patsaansa ja Pariisilla Eiffel-torninsa. Maarianhaminalla on Pommern. Skotlannissa 1903 rakennetusta nelimastoparkista, jonka ahvenanmaalainen laivanvarustaja Gustaf Erikson osti 20 vuotta myöhemmin, tehtiin museolaiva 1950-luvulla. Silloin laiva oli seilannut maailman merillä jo pitkään, enimmäkseen Australiaan, jossa se lastattiin Eurooppaan myytävällä vehnällä.

PURJEHDUS MAAILMAN YMPÄRI

Uudessa näyttelyssä unelma toteutuu. Vierailijat palaavat 1930-luvulle ja pääsevät mukaan kuvitteelliselle purjehdukselle maailman ympäri sekä seuraamaan läheltä miehistön töitä ja laivaelämää.

Pommernin kolme eri kantta tarjoavat erilaisia perspektiivejä purjehdusmatkalle Maarianhaminasta Etelä-Australian Port Victoriaan. Äänet luovat tunnelmaa ja herättävät laivan eloon, ja modernin äänioppaan avulla vierailijat pääsevät salakuuntelemaan miehistön välisiä keskusteluja. Välikannen kahdeksassa eri aktiviteettipisteessä vierailijat voivat osallistua laivan töihin ja vapaa-aikaan, ja lastiruumassa he näkevät, millaisille haasteille miehistö altistui voimakkaan tuulen puhaltaessa ja meren velloessa.

– Eri kansien tarjoamien vaikutelmien ja elämysten avulla kävijä saa tilaisuuden perehtyä menneiden aikojen laivaelämään ja historiaan, Hanna Hagmark kertoo.

Hän mainitsee esimerkkinä todentuntuisesti kuvatun myrskyn, johon Pommern ajautui Kap Hornin kohdalla. Sääkannella kävijät kuulevat, miten miehistö suree laidan yli pudonneen työtoverinsa menettämistä, välikannella kävijät saavat auttaa korjaamaan myrskyn repimää purjetta ja lastikannella he saavat audiovisuaalisen esityksen avulla kokea merellä vellovan myrskyn.

– Elämys on todellakin vahva ja voi koskettaa syvältä. Samanlaista tuskin kokee tavanomaisissa museoissa.”

Kävimme myös tutustumassa Ahvenanmaan taidemuseoon ja kuvan taulu erehdyttävästi muistutti meitä kolmea. Taidemuseossa on Akvarellisti Lars Lerinin näyttely. Lars Lerin luetaan Pohjoismaiden lahjakkaimpiin akvarellisteihin.

”Ahvenanmaan taidemuseo toivottaa kävijät tervetulleiksi tutustumaan uusittuihin tiloihin ja uuteen kokoelmanäyttelyyn. Taidemuseo esittelee ahvenanmaalaista taidetta laajasta näkökulmasta aina maalauksista ja veistoksista installaatioihin asti. Lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä, jotka tarjoavat kävijöille uusia taiteellisia näkökulmia ja vaikutteita. Taidemuseo seuraa aktiivisesti nykytaiteen kehitystä ja pyrkii toimimaan taiteilijoiden ja taideyleisön kohtaamispaikkana. Osoite: Storagatan 1 , 22111 Mariehamn.”

Lounas sujui suorastaan kansainvälistä ilmapiiriä huokuvassa Boquerian ravintolassa, jonka ulkoterassi oli aivan hulppea. Herkullinen oli myös hauskalla tavalla puulaatikossa tuotu lounas, joka sisälsi erilaisia tapaksia ja risottoa.

Käyskentely ja vaan ihmetteleminen Maarianhaminan kaduilla on ihanaa puuhaa. Elämän ensimmäisen kerran näin juhannussalon.

Ihana Minna itse tekemässä kukkamekossaan.

Taidenäyttelyn antia.

Kaunis Souliina istui maisemaan kuin nakutettu. <3

Kissafanin unelmakahvila Svarta Katten, joka sisältä oli hurmaavan vanhanaikainen ja puutarhassa leivosten ja kahvin nauttiminen oli kuin olisi sukeltanut suoraan vanhaan aikaan.

Ahvenanmaalla voi tehdä myös kivoja ostoksia, omat suosikit namit, erilaiset leivät, juustot, hillot, hunaja, mehut ja limut.

Maarianhamina-päivän päätteeksi pienet alkoholittomat drinkit tunnelmallisessa Indigossa, ja drinksuissa oli selvästi raparperia ja Juri pääsi testaamaan cocktailin sekoittamista.

Mikä onnellinen ilme. Oli aika jättää ihana Ahvenanmaa taakse ja mennä nauttimaan toisesta illasta laivalla, Bon Vivant ravintolaan.

Hyvät hyssykät tämä alkupala oli pala taivasta, puhumattakaan risotto!

Hyvää yötä ja ah mitkä seikkailuntäyteiset päivät takana.

Yes ja vielä kerran lemppari Tavolata aamiainen kaikkine herkkuineen ja tietenkin se kuuma cafe latte.

Suuret kiitokset reissukavereilla, Silja Linelle, Visit Ålandille ja koko huikealla laivan henkilökunnalle, joista oikein huokui niin keskinäinen välittäminen kuin meistä asiakkaista välittäminen, miten ihanaa on matkata laineilla taas. Kaikilla oli todella hyvä fiilis ja se tarttui.

Miten siellä, onko haaveissa matka Ahvenanmaalle ja matkaisitteko Turusta vai Helsingistä risteilyn muodossa?

Upeaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille. <319 thoughts on “Silja Serenadella Ahvenanmaalle”

  • Miten ihana reissu meillä olikaan! ❤️Merimaisemat ja kaunis Ahvenanmaan saaristo! Ihanat kuvat sinulla täällä! Lisäksi sää oli ihan mieletön. Meillä oli hauskaa ja ruoka oli erinomaista! Kunnon aloitus kesälomalle! Kiitos seurasta❤️

  • Ahh ihanat nää sun kuvat <3 Vitsi kuinka upea reissu meillä olikaan ja seura teki siitä kyllä ihan täydellisen <3
    oli ihana päästä pitkästä aikaa reissuun ja nimenomaan laivamatkalle, sillä jotenkin niitä on ollut hurjan ikävä. Silja Serenade ei pettänyt tälläkään kertaa, loistavat ruoat, palvelu, no ihan kaikki. Olen vieläkin hämmentynyt siitä upeasta auringonlaskusta, jota pääsimme ihastelemaan <3
    Ahvenanmaa antoi kyllä parastaan, sääkin oli aivan täydellinen tällaiseen päivään. Olen kyllä niin vakuuttunut, että tänne on päästävä vielä uudestaan.
    Tuo sinun mekkosi on niin kaunis, taisin sanoakin sen aika monta kertaa reissun aikana ja niin kiitos vielä kerran sandaalien lainasta, sopi täykysti tohon mun mekkoon ja hajonneet varpaat kiittivät 😀
    Kiitos seurasta, tällä oli ihana aloittaa loma <3

  • Mehän olimme saman aikaan Ahvenanmaalla. Niin ihanat maisemat ja säät suosivat. Ajelimme ympäri Ahvenanmaata ihaillen superhyvinhoidettuja taloja ja kaunista maaseutua palaten illoiksi Maarianhaminaan. Klausilla lähtivät ostokset lapasesta; kotiin ja tuliaisiksi tuli omenamehua, hilloja, limuja, siidereitä, oluita, karamellia ja Ahvenanmaalaista rommia. Molemmat haluamme palata uudestaankin Ahvenanmaalle, olisi ihana vuokrata vaikka joku merenrantahuvila.

    Tuosta kahviasiasta olen samaa mieltä. Jollei ole lattekonetta, voisi ainakin olla lämmintä maitoa termarissa.

  • Nyt en muuta keksi kuin että on sairaan ihania kuvia! Ahvenanmaa on niin kaunis ja monipuolinen ja hieman menneen ajan tunnelmaakin. Kun on tuolla porukalla liikkeellä, on taatusti hauskaa 🙂
    Meillä oli suunnitelmissa lähteä miehen kanssa Vespalla alkukesästä ajamaan Rengastie ja mennä samalla Ahvenanmaalle, mutta laivat eivät kulkeneet silloin vielä kuin pari kertaa viikossa eikä sopinut aikatauluun sitten enää. No, sitten alkoivat ruuhkat tuolla Nauvon suunnalla, joten se jäi.

    Olen käynyt muutaman kerran Tavolatassa ja se on ihan parasta laivaravintolatasoa mitä tiedän, rentoa mutta tyylikästä ja ihanat italialaiset herkut! Ja näyttää olleen teilläkin!
    Ja tuo peilityyni meri on kuin piste i:n päälle – voi että.

    Lämpöistä viikonloppua Tiia <3

  • Kivoja reissukuvia!
    Minä olen käynyt Ahvenanmaalla viimeksi 1980-luvulla, joten olisi todellakin aika käydä uudestaan 🙂 Monena vuonna Ahvenanmaa on ollut haavelistalla, mutta ei ole lomapäivät riittäneet toteutukseen saakka. Tänä vuonnakin Ahvenanmää jäi Lapille kakkoseksi. Ehkäpä ensi kesänä sitten.

    • Ehdottomasti kannattaa, ihana paikka ja etenkin se maaseutu ja ihmiset. Ymmärrän hyvin, että jäi kakkoseksi tai sen, että oli vaikea valinta. 🙂 Aivan ihanaa reissua teille. <3

  • Kuulostaa ja kuvatkin sen kertoo, kuinka upia reissu teillä on ollut ♫
    Ihana kesätuulitukka ♥
    Usiamman kerran on Ahvenanmaa ohitettu, mutta olis se kyllä mukava joskus nousta laivasta maihin ☺
    Aurinkoista viikonloppua Sinulle Tiia Ystäväin ♥ ☺ ♥

    • Ensi kerralla sitten maihin, lämmin suositus, Ahvenanmaalla on ihanaa ja yhtä ystävällisiä ihmisiä kuin sinä. Aurinkoista perjantaita Marja-Terttu. <3

  • Kauniit kuvat taas sinulla. Oikein herkuttelu reissu teillä oli. Alkoi tehdä mieli noita herkkuja. Ilmat suosivat teitä ja sinulla oli kaunis mekko.

    • Lämmin kiitos Marja ja reissu oli kyllä napakymppi. Ihanaa viikonloppua. <3

  • Oi, miten ihania kuvia. Tuli ikävä laivalle, Silja Serande on vielä lempilaivani. <3 Mietin Ahvenanmaan-risteilyä perheelle kesäiloksi, mutta sitten innostuin varaamaan hotelli- ja kylpylälomia kotimaasta. Ihania nekin, mutta edelleen ajatus laivamatkasta kutkuttaa mieltä.

    • Kiitos paljon Katja. <3 Vaikeita valintoja, koska Suomi on pullollaan kaikkea ihanaa. Mutta hei vielä ehtii. 🙂 Kivaa viikonloppua teidän perheelle. <3

  • Oi, ihana Ahvenanmaa! Teillä on ollut aivan huikea reissu kyllä. Harmittaa kun olen jo kahdesta pr-reissusta joutunut kieltäytymään uuden koiravauvan tulon jälkeen. Reissussa olisi kyllä kiva olla mutta pentukoiran jättäminen vieraalle hoitoon myös vaikeaa. Ahvenanmaalla on kyllä tarjota kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja vaikka kuinka paljon.
    Kivaa uutta heinäkuun viikkoa Tiia <3

    • Ymmärrän täysin, pikkuinen koiruli tulee toki ykkösenä. Mutta ehkä vielä jonain päivänä seilataan yhdessä, sitä toivotaan. Ihanaa viikonloppua Marjo. <3

  • Oi, miten ihania matkakuvia! Kyllä me Helsingistä lähdettäisiin reissuun, autottomalle huomattavasti helpompaa. On muuten Riksu-Turku väli melkoisen kiertomutkan takana, jos sinne päin olisi asiaa. Onneksi ei ole Turkuun ollut vuosiin asioita. 😀

    Aurinkoista viikkoa. <3

    • Kyllä se Turku on niin aikaisin, että oma mieli on sellainen, kun Turun kautta mentiin, niin kaksi tuntia sain nukuttua, koska stressaan sitä anivarhaista lähtöä. Eli ihanaa, kun pääsee tämän kesän Helsingistä.

      Ihanaa perjantaita. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud