Blogihaaste – Kysymyksiä ja vastauksia kodin tiloista

Blogihaaste – Kysymyksiä ja vastauksia kodin tiloista

Bongasin ystäväni Keyword: Love Jonnan blogista hauskan haasteen, jota on iloa lähteä kierrättämään ja olisi mahtavaa lukea myös muiden bloggaajien tarinoita heidän kodeista.

Koti on turvasatama, se paikka missä on mahdollisuus olla lökäverkkareissa juuri oma itsensä. Heh niin kuin muka en muutenkin kulkisi lökäpöksyissä, mutta kuitenkin. Tai sanotaanko parhaimmillaan koti on suojasatama, jonka seinien sisällä saa nuolla haavojaan, jonka sisällä koetaan arjen parhaat hetket, jossa on lupa välillä rentoutua ja vaan olla.

Koti on myös välillä stressipiste, jossa painaa arkinen aherrus ja joskus on hyvä mennä merta edemmäs kalaan, jotta muistaa taas miten ihanaa on palata kotiin takaisin.

Ja ei muuta kuin kysymyksiin ja vastauksiin. 🙂

Paikka, jossa viihtyy koko perhe?

Meidän kuusihenkinen perhe on tällä hetkellä ns. nelihenkinen eli meidän katon alla asuu neljä ihmistä ja siihen lisäksi vielä karvaisia olentoja muutama.

Paikka jossa kaikki viihtyy on keittiö, suihku, vessat, olohuone ja ruokapöytä ja keittiön tuolit ja keittiötaso. Lisäksi piha ja puutarhakalusteet.

Paikka, jonka sotkuisuus ärsyttää ensimmäisenä?

Keittiö ehdottomasti. Se on edelleen jännä miten väliasemalle eli lavuaariin löytää tiensä astiat ja välillä jopa maitopurkit ja leivänleikkuun jäljiltä saan olla pyyhkimässä leivänmuruja. Aina sitten vitsailen tuosta väliasemasta eli lavuaarista, että kukahan kotitonttu sieltä astiat ja purkit korjaa pois.

Paikka, joka kaipaisi remonttia?

Kotimme remontoitiin täysin tähän muuttaessamme takaisin vuonna 2009. Eli tavallaan isoja remontteja ei ole vailla, koska kaikki on tehty, mutta maalin sipaisuja, uusia listoja, mielellään uudet lattiat, koska valitsimme lattioiden sävyiksi sellaiset, ettei lika niissä näy niin herkästi. Keittiön kaapeista olisi pari ovea uusittava.

Paikka, jota haluaisit sisustaa seuraavaksi?

En periaatteessa mitään. Kaikki on ns. sisustettu, eikä ole tarve hankkia mitään uutta. Olemme hankkineet uudet matot, eläinperheessä matot kuluu ja viime viikolla hankimme uuden sängyn, joten kaikki on tällä hetkellä mallillaan. Meillä on yhteneväinen sisustuslinja kotona eli tavaroita voi vaihdella huoneesta toiseen.

Joskus polttelisi muuttaa koko kodin sisustuslinja, mutta se olisi jo massiivinen panostus. Ehkä vanhoilla päivillä.

Paikka, jossa rentoudut parhaiten?

Toivottavasti pian uudessa sängyssä, sillä vanha sänky oli jo kumiseva möhkäle. Mutta kenties rentoudun parhaiten meidän leffahuoneessa sohvalla, kun miehen kanssa katsotaan leffoja tai sarjoja ja popsitaan jotain hyvää tai sängyssä lukemalla kirjaa.

Kesäisin kuitenkin ehdottomasti ulkona puutarhakalusteissa lötkötellessä, lintujen laulu, tuulen humina ja happi rentouttavat kaikkein parhaiten.

Paikka, johon olet erityisen tyytyväinen?

Nyt tuli vaikea. Kaikkialle katsoessa näen hieman kuluneet listat ja maalit, että remonttia pitäisi alkaa hiljakseen tekemään. Mutta ehkä kokonaisuuteen, on tilaa ja avaruutta ja kaikilla tavaroilla on paikka ja nyt raivausrientojen jälkeen vielä mukavampaa ja väljempää, huom. tällaisen keräilijän kodissa. 🙂

Jollekin toiselle meidän tavarat voi olla kauhistus ja taas jonkun toisen minimalistinen koti minulle hieman sellainen ”sairaalamainen” olotila eli makunsa ja tyylinsä kullakin, tykkään todella monenlaisista kodeista. Joku tykkää pelkistetystä ja joku toinen vuosien kerroksista: perintöaarteet, reissutuliaiset, kirpparilöydöt sun muut.

Paikka, jossa olette, kun teillä on vieraita?

Ruokapöydän ääressä ulkona tai sisällä. Tämä on sinällään hauska, sillä muistan aina nuorena, kun oli kotibileitä, niin kaikki kerääntyivät aina siihen pikkuruisimpaankin keittiöön. Keittiön lähellä on ihmisen paras olla. Selvästi kivikautinen juttu, missä ruoka, siellä turva. 😉

Paikka, josta on paras näkymä?

Olohuoneen sohvaa vastapäätä on lattiasta kattoon isot ikkunat ja vuodenaikojen vaihtelua on sielua hemmottelevaa seurattavaa läpi vuoden. Tämä näkymä on myös yhdessä makkarissa, joka on nyt tyttären hallussa.

Nyt kaikki vastailemaan näihin kysymyksiin niin blogeissa kuin vaikka täällä kommenttilaatikossa. Olisi ihana kuulla, mikä on juuri sinun lempipaikka kotona tai muuta kotiin liittyvää.

Sydämellistä ja kodikasta uutta viikkoa kaikille. <339 thoughts on “Blogihaaste – Kysymyksiä ja vastauksia kodin tiloista”

 • Ihanat kuvat.
  Niistäkin jo näkee, että teidän kodissa on viihtyisä ja lämminhenkinen tunnelma.
  Mukavaa ma iltaa. Toivottavasti uni maistuu uudessa sängyssä.

  • Lämmin kiitos Leena ja ekat yöt uudessa sängyssä, ai että miten uni maistuikaan. Viime yö meni soffalla, kiitos miehen rockkonsertin. Hehe. Ihanaa viikon jatkoa Leena. <3

 • Kauniita kuvia viihtyisästä kodistanne. Kiva haaste ja sinulla kiinnostavia vastauksia kysymyksiin. Ellen olisi naimisissa puutarhan ja sadonkorjuun kanssa, ottaisin tästä haasteesta kopin. Paras paikka kodissani on tynnyrisauna pihan perällä ja sen yhteydessä olevat uima- ja porealtaat. Ihanaa uutta viikkoa Tiia <3

  • Oih teillä on kaikki herkut siellä. Niistä olisi kiva nähdä kuvia eli ehkä voit ottaa haasteen talteen ja toteuttaa myöhemmin. Ihanaa viikon jatkoa Kirsti Kaija. <3

 • Olohuone taitaa olla se lempipaikka. Meillä on avokeittiö, jossa on kuitenkin pieni näkösuoja keittiötasoille. Olohuoneesta voi seurustella keittiössä olevan kanssa ja katsella suurelle, puistomaiselle pihalle. Sitä mietittiin jo ostaessa kun huonejärjestya oli erilainen ja yksi seinäkin purkamatta. Kun asunnossa oli kaikki purettuna mutta ei vie mitään valmiina, mies letkautti sohvan paikalla seisoessaan ”Täällä sohvalla maatessa mä voin sitten huudella sulle keittiöön”.

  • On todella kiva, jos olkkarista voi jutella keittiöön, koska välillä sitä tulee kokattua vieraille ruokia, joita ei vaan heti pysty tarjoamaan ja silloin on kiva, että pystyy seurustelemaan. <3

   Ihanasti huudeltu ja järkevästi ajateltu ja toimii taatusti puolin ja toisin teillä vaikka ootkin superkokki. <3

   Ihanaa päivän jatkoa Tuuli. <3

 • Teillä on niin nättiä ja kodikasta <3 Mietittiin Rachidin kanssa kerran, että mikä olisi punaisen maton paikka meidän kodissa ja se olisi kyllä tuossa kohdassa kotia, josta näet sekä keittiön ruokailutilaan sekä olohuoneeseen. Minun lempipaikkani on keittiön puusohvalla tai sohvannurkassa olohuoneessa.
  Ihanaa viikkoa sinulle Tiia <3

  • Tykkään valtavasti teidän kodista ja teidän keittiö ja kaikki ovat niin kodikkaita. Joskus ajattelen, että olisipa ihana päästä sun kanssa turisemaan keittiönpöydän ääreen joskus. <3

   Oikein ihanaa viikon jatkoa Outi. <3

 • Teillä on ihanan lämminsävyinen ja samalla pirtsakan kaunis koti. Meidän lempihuone on keittiö, tuntuu, että ollaan vain siellä makuuhuoneen lisäksi. Joskus ajelehdin sohvan nurkassa. Ja on välillä hyvä niinkin.

  • Keittiö on kyllä kodin sydän ja teillä on niin kodikasta. Oikein ihanaa viikon jatkoa Marja ja kiitos kauniista sanoista. <3

  • Ihanaa, jos toteutat. Lämmin kiitos Kristiina kauniista sanoista ja oikein ihanaa päivää sinne. <3

  • Sohva on kyllä ihan paras ja heh viime yönä nukuin sohvalla, kiitos miehen rokkikonsertin. 🙂 Ihanaa päivää sinne. <3

 • Kodikas, teidän näköinen, viihtyisä koti on teillä.
  Lempipaikkoja täällä: sohvannurkka! Ja siellä peittoon kääriytyneenä nyt kesän kääntyessä syksyä kohden.
  Parveke, jossa kiva juoda aamukahvia. Edelleenkin onnistuu, vaikka aamut ovat viileitä.
  Kerrostalossa parveke on pelastus kun ei ole omaa pihaa.
  Sauna!

  Mutta on täällä sinulle kysymyskin: missä on suloinen Diana-kissa? Muuttiko toiseen kotiin? Jos olet jo kertonut tästä, vinkkaatko mikä postaus, täällä on mennyt ohi.

  Ihania, leppoisia loppukesän päiviä sinne!

  • Hei ihana Madame Dragonfly❤️

   Sohva paras ja parveke ihana. Olimme mieheni kanssa kesäkuussa yöpymässä vuokrattavasta asunnossa ja istuimme höpötellen parvekkeella aamu kolmeen. Tuumittiin, että seuraava koti on kerrostalo parvekkeella. Koettiin, että yhtä ihanaa kuin omalla pihalla, mutta vaivattomampaa. Parveke todella on upea lisähuone ja niin mukavaa, että sieltä löytyy sellainen. 😍

   Kiitos kysymästä. Diana menehtyi äkillisesti toukokuun lopussa ja oli koko meidän perheelle niin järkyttävä tapahtuma ja suru, että olen pitänyt sen meillä itsellämme, enkä ole asiasta kirjoitellut. Ikävää tietenkin näin, koska ihana Diana oli niin suuresti esillä täällä.

   Joka päivä ajattelen Dianaa, enkä voi ymmärtää miten pienen kissan elämän päättyminen aiheuttaa raastavaa surua vieläkin.

   Rommin hankimme Mikille kaveriksi, Miki muuttui apaattiseksi Dianan kuoleman jälkeen. Mutta toki Rommi on saanut paikan meidän kaikkien sydämissä vaikka toinen ei voi paikata toista.

   Sydämellisiä elokuun päiviä sinulle. ❤️

    • Niin on ja Dianan piti olla meidän ihan viimeinen vauva. Voi miten kaikki rakastettiin sitä ihanaa höpsöä kissaa. ❤️

     Halit sinne ja kiitos kovasti välittämisestä. 😘

    • Lämmin kiitos. Olen monesti ajatellut, että miten tämä tosiaan koskee niin kovaa, että joka päivä Diana pyrkii mieleen ja tulee surullinen olo. Jotenkin Diana oli se iltatähti meille. Rommi vielä tuo enemmän muistoja mieleen myös Dianan pentuajasta, mutta silti Rommia rakastetaan tietenkin täysillä. Ihana miten Rommi ja Mickey nukkuvat vierekkäin tai Rommi Samu koiran kyljessä tai miten Mickey pesee Rommia.

     Jotenkin kun kissa viedään ikiuneen vanhana, sen vielä ymmärtää, mutta tällainen äkillinen kuolema, joka oli meidän tytöille ja miehelle myös hirveä järkytys, niin se tuntui väärältä. Elämä on välillä raakaa.

     Kiitos välittämisestä ja ihanaa kun kysyit ja ajattelit Dianaa. On edelleen sellainen olo, etten taida koskaan tämän enempää puhua tästä aiheesta täällä. Sen verran voin kertoa, että mitään ei olisi voitu tehdä ja onneksi kukaan meistä ei aiheuttanut Dianan menehtymistä. <3

     • Kiitos kun vastasit kysymykseeni niin kokonaisvaltaisesti. Nyt toki ymmärrän, että ei välttämättä olisi ollut edes tarvetta selittää vaikeaa asiaa täällä tuntemattomalle.

      Ihanaa kun teillä on pikkuinen Rommi! On lohdullista, että on hassu söpö pentu paijattavana, mutta eihän toista kukaan voi koskaan korvata.
      Suloiset muistot jäävät elämään ja sinullahan on paljon kuviakin pikkuisesta. (Joskus kuvia voi olla myös tuskallista katsoa kun silloin ikävä vain yltyy. Oma kokemukseni ikävästä…)

      Kiitos kun huomioit meitä lukijoita kauniisti ja yksilöllisesti!
      Olet tämän maan bloggaajien ehdottomia valioita.

      Värikästä ja tunnelmallista syksyä sinulle!

     • Kiitos sinulle, että olet täällä ja jaksat kommentoida aina sydämestä ja ajatuksella. <3 Luin kommenttisi miehelle juuri, lämmitti sydäntä niin kovasti. <3 Valoisia syyspäiviä myös sinne.

 • Ihanan kodikas, värikäs ja tunnelmallinen koti teillä <3 Täällä myöskin lempipaikka liittyy keittiön seutuville ja ruokailupaikkoihin. Avokeittiö on meillä ollut aina kodeissamme, helppo viihdyttää (kokatessa) olohuoneessa olevia vieraita ja kyllä se menee niin, että kaikki viime kädessä pakkautuvat keittiöpöydän ääreen, oli vaikka miten ihana leposohva tarjolla : ) Kesäisin tulee oltua kesäkeittiö-ruokapaviljonki-leposohvalounge akselilla takapihalla, nyt vaan kylmistyivät ilmat niin, että eipä ole enää enää tarennut olla kuin hetken viltin alla. Voi tulisipa vielä kaunis sää elokuun viimeiseksi viikonlopuksi <3 Leppoisaa tiistaita & haleja sinne!

  • Sama täällä avokeittiö, jotta on tilaa istua ja nauttia ja olla vaikka emännän ja isännän seurassa, kun kokataan. 🙂

   Teillä mitä kuvista olen saanut tirkisteltyä, on niin kodikas koti ja teidän piha ja pihan sisustus on ihan mieletön.

   Toivotaan vielä, että saataisiin muutama lämmin päivä, ettei se olisi tässä, on niin syksyinen olo.

   Ihanaa päivää sinne. <3

 • Teidän koti on kyllä niin sun ja teidän koko perheen näköinen, etten pystyisi teille muunlaista edes kuvittelemaan.
  Sekä kaikessa siinä elämässä, josta olet täällä vuosien varrella kirjoittanut että teidän kotona on yhtä paljon kerroksia, väriä, konstailemattomuutta ja ”rosoa”. En sitä oikein osaa kuvailla, mutta uskon, että ymmärrät mitä yritän sanoa. Ja sanonpa nyt vielä kertaalleen senkin, että sulla on pettämätön värisilmä ja sellainen oma tyyli, jonka erottaa kuvista heti ensivilkaisulla, vaikkei edes tietäisi, kenen kuvista on kysymys (koska sen vaan tietää :)).
  Ja se on mun mielestä just hienoa <3

  • Kiitos niin paljon Annukka ja niin taitaa olla. Koti on tehty meidän näköiseksi, eikä ns. esittelytilaksi. Kodin pitää olla sellainen paikka, jossa kaikki viihtyy. Esimerkiksi ukkeli on sanonut ei vaaleanpunaista eikä halua pyöriä kukkalakanoissa ja näin sitten on, yhdessä tehdään päätökset ja aika vapaat kädet saan, kunhan noudata noita miehen antamia sääntöjä. 😉

   Ihanasti kuvailet ja juuri näen koen itsekin, että sitä rosoa, ei ole kuin sisustuskatalogista stailattu ja perinteisiä sisustuselementtejä pullollaan. Mutta omassa suvussa kaikilla on tällaisia koteja tai siis lähiperheenjäsenillä, että kait se sieltä on tarttunut tämä roinan hankinta ja vaalinta. Sukulaiset myös tietävät toistensa maun ja osaavat hankkia lahjoja toisilleen.

   Etkä voisi kauniimmin kehaista, koska tykkään tehdä omaa juttua ja onhan sille aluksi naurettu ja nauretaan vieläkin, mutta en saisi iloa, jos en tekisi omaa juttua. Varmaan kaikki saa inspiraatiota toisiltaan, mutta silti en halua matkia muita.

   Oot kultaa, lämmitti niin paljon sun sanat. Ihania elokuun päiviä Annukka. <3

  • ja vielä kiitos miten kauniisti kuvailit meidän värikästä perhettä. Lämmittää. <3

 • Voi Tiia, teillä on niin piristävä, kotoisa ja rento koti!
  Tartun harvoin haasteisiin, mutta tämä oli sellainen, johon innostuin vastaamaan myös – jo maaliskuussa. Eli hyvin on haaste jaksanut kiertää. Koti on tärkeä paikka 🙂

  • Voi mahoton, onko tämä kiertänyt niin kauan. Hitsi täytyy yrittää googlailla tuo sinun postaus myös. Kiva postausaihe kiertää pitkään. Oikein ihania elokuisia päiviä Cecilia. <3

 • Kiva postaus!
  Kauniita kuvia kodistanne. Minä yritän jatkuvasti pyrkiä kohti vähempää tavaraa ja minalistisempaa kotia, mutta eihän se ota onnistuakseen millään 😀 Meitä on toki iso perhe ja neliöitä saisi olla enemmän. Korona-aika on tuonut omat vaatimuksensa, koska olen työskennellyt 1,5 vuotta täysin kotoa käsin. Nyt sentään pystyn käyttämään poikien huoneita heidän ollessaan koulussa. Muutenhan keittiön pöytä on vakiopaikkani.

  Tämän haasteen haluaisin toteuttaa itsekin, mutta hitsit kun meillä tuppaa menemään paikat niin nopeasti sotkuun. Jos illalla siivoan, niin tuskin ehdin kuvaamaan päivällä ennenkuin sottapytyt ovat jo jättäneet tavaroitaan vääriin paikkoihin 😀

  • Lämmin kiitos. <3

   Kuule nämä kuvat olen ottanut ajan saatossa ja käytin vanhoja. Eli jos sieltäkin löytyy vanhoja kuvia, niin niitä postaukseen vaan tai muutama kuva vaan.

   Niin hyvin ymmärrän tuon etähommelin.

   Ota haaste vastaan ihan rauhassa ja toteuta sitten, kun siltä tuntuu.

   Oikein kivaa loppuviikkoa Rva Kepponen. <3

 • Ihanaa, kun teit tämän. Mä olen ihan varma, et sitten jos joskus muutatte, niin luultavasti siinä samalla sä teet sisustuslinhan muutoksen haluamaasi suuntaan. Tuonne kotiin kuuluu tuo tyyli. 🙂

  Ihanaa viikkoa Tiia. <3

  • Sä tunnet mut niin hyvin, just samaa ajatellut, että seuraavaan kotiin sitten. <3 Ihanaa päivää Jonna. <3

 • Oih, teillä on niin ihanan kodikasta. Hih, tääläki ollahan vieraiden kans keittiön pöydän äärellä ja herkutellahan yömyöhähän ☺☺
  Mukavaa keskiviikkoehtoota Sinulle Tiia ♥

  • Lämmin kiitos Marja-Terttu ja teidän yölliset keskusteluhetket kuulostaa just sellaisilta elämän parhaimmilta hetkiltä. Ihanaa päivää sinne. <3

 • Hei
  Upea keltainen kattaus Iitala Origo tarjouluastioiden kanssa. Minulle uusi malli. Minkä vlmistajan?

  • Hei Wilumiina, kiva että tykkäät. On Arabian Sunnuntai-astiasto. <3

   Ihanaa viikonloppua. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud