Silja Europalla Gotlantiin. Gotlanti satujen saari!

Silja Europalla Gotlantiin. Gotlanti satujen saari!

Pressimatka Tallink Suomi

Hyvät hysselit, käväisin juuri paratiisissa, jossa yhdistyy Peppi Pitkätossun kaupunki, Skotlannin jylhyys, jotain tuttua Riiasta ja Saksasta. Merellinen tunnelma, auringon paahtamat hymyilevät gotlantilaiset, henkeä salpaavat maisemat ja unohtamatta mainita jäätelöpuotia, jossa on tarjolla yli 300 eri jädemakua.

Silja Europa tekee tänä kesänä kuusi erikoisristeilyä Visbyyn. Elokuun reissuille on kuulemma vielä tilaa, vink vink kaikille.

”Tarujen saari Gotlanti on koko perheen ehdoton lomakohde. Lyhyiden välimatkojen ansiosta saarella ehtii kokea paljon jo viikonlopun aikana ja jopa yhdessä päivässä. Visbyn kaupungissa on jo runsaasti nähtävää ja elokuussa järjestetään mielenkiintoiset Keskiajan viikot. Luonnonnähtävyyksiltään koko Gotlanti on oikea aarrearkku. Visbyssä ja muualla Gotlannissa on majoitusvaihtoehtoja hotelleista mökkeihin ja huoneistoista lomakyliin.”

Me matkasimme bussilla eteläiseen Gotlantiin ihastelemaan maaseutua ja miten häkellyttävän kaunista kaikkialla olikaan. Ajoimme rantaviivaa pitkin kohti Djupvikin kalastajakylää, josta oli upeat näkymät Karlsön saarille.

Lounaan nautimme Majstregården-ravintolassa, lähellä Hoburgia, josta löytyy tunnettu raukki, eli kalliosta nouseva kivipilari Hoburgsgrubben. Majstregården-ravintolan ruoka oli herkullista ja wow millä paikalla ravintola sijaitsi.

Juttelin ruoan lomassa kuljettajan kanssa, jolla on oma maatila. Hän kertoili, että paikalliset ovat hyvin omavaraisia ja hänen lempiherkkuaan oli raparperi, kuten itsellänikin, nam.

Reissuilla haluan aina maistella paikallisia juomia ja herkkuja ja tällä kertaa ruoan kanssa juomana oli paikallinen sitruuna vichy Loka.

Pääsimme vierailemaan Körsbärsgårdenin taidenäyttelyyn ja puutarhaan. Mitkä näkymät ja kukkapellot silmänkantamattomiin Körsbärsgårdenissa olikaan.

Saimme myös maistaa täyttävää Gotlantilaista pannukakkua, jonka reunat olivat rapeat ja pohjalla oli pähkinöitä ja pannukakku oli kuorrutettu mansikkahillolla ja kermavaahdolla.

Kyselin mitä on tarjolla turisteille ja paljon myydään lampaantaljoja. Tällä Härdarve Gård lammastilalla oli pieni puoti, josta saattoi ostaa kotiin mm. lampaantaljoja, jotka olivat pumpulinpehmeitä. Taljoja löytyy myös toki Visbystä. Talon 16-vuotias kissa piti meille seuraa iloisesti naukuen.

”Hansakaupunki Visby on erittäin hyvin säilynyt keskiaikainen kaupunki kaupunginmuureineen ja mukulakivikatuineen. Kesäisin Visby on täynnä elämää: viehättäviä ravintoloita ulkoterasseineen, pikkukauppoja, kahviloita ja aktiviteetteja, kuten vuosittain elokuussa järjestettävät keskiaikaiset juhlat. Kaupunki on lisäksi tunnettu ruusuistaan, jotka kukkivat kaikkialla kaupungissa alkukesästä jopa loka-marraskuuhun saakka. Vuodesta 1995 ollut UNESCON maailmanperintökohde.”

”3 kilometriä Visbystä etelään sijaitsee Kneippbyn, joka on kaikkien perheiden kesäparatiisi. Sommarland tarjoaa tekemistä koko päiväksi: vieraile aidossa, alkuperäisessä Peppi Pitkätossun Huvikummussa, hurjastele vuoristoradassa, temppuile pomppulinnassa – yli 50 kohdetta kutsuvat seikkailuun. Vattenland puolestaan kutsuu vesileikkeihin: alueella on mm. 13 vesiliukumäkeä ja 7 lämmitettyä uima-allasta.”

Maistelin kuskimme Gunnarin vinkkaamaa limoncello jädeä ja kylkeen otin ananasjädeä ja hyvät hyssykät miten hyvää. Energiaa kaipaaville oli tarjolla myös Red Bull jädeä.

Runsaat ruusupensaat, jotka kasvavat talojen kyljissä kiinni jaksoivat hämmästyttää. Merellinen tunnelma ja viehättävät talot ihastuttivat.

Tässä osa meidän iloisesta joukosta. Vasemmalta Tallinkilta Armi, keskellä Aurinkorasvaa ja aloe Veraa blogin Veera, Toimistossa Thea ja Kristallikimaran Minna.

Silja Europalta löytyy kaikkea kivaa, voi käydä kampaajalla tai vaikka hieronnassa, napata hyttiin Starbucks kahvit, maistella herkullista Tavolata pitsaa tai vaikka kylpeä ja saunoa tai nauttia aurinkoisena päivänä olostaan kannella. Lapset on myös hyvin huomioitu.

Oi mitä ruokia nautimmekaan Grill House ja Tavolata ravintoloissa.

Pääsimme myös piipahtamaan komentosillalla, mikä on aina jännää.

Gotlannissa ehdimme viettää aikaa peräti 9,5 tuntia ja laiva saapui Helsinkiin klo 16:00 eli tällä risteilyllä on kivasti aikaa, niin maissa kuin laivalla.

Koska vietimme suurimman osan päivästä maaseudulla, jäi polttava nälkä nähdä Visbytä enemmän. Miehen kanssa mietimme, lähtisimmekö elokuussa laivalla vai menisimme vuoden päästä laivalla Tukholmaan ja ajaisimme Gotlannin lautalle n. 60km matkan ja lautalla n. 3t Gotlantiin. Näin näkisi Gotlantia oikein kunnolla ja voisi viettää Visbyssä pari päivää.

Ehdottomasti kesän viehättävin risteilykohde!

Oletteko käyneet Gotlannissa ja onko antaa matkavinkkejä Gotlantiin, olisi ihanaa kuulla meidän seuraavaa Gotlannin reissua ajatellen?

Aurinkoista viikkoa kaikille. <3



14 thoughts on “Silja Europalla Gotlantiin. Gotlanti satujen saari!”

  • Enpä ole koskaan käynyt Gotlannissa. Näyttää kyllä aivan ihanalta paikalta. Joistain maisemakuvista tulee ihan Irlanti mieleen. Ihanaa matkaseuraakin sinulla ollut. Kaunista viikkoa Tiia ❤️

  • En ole ikinä käynyt Gotlannissa. Paristi olen saanut alkukesästä idean, että tänä kesänä voisin lähteä, mutta majoitus ja lennot ovat olleet loppuunmyytyjä.

  • Ihanat reissukuvat! Ja ihanat mekot!! Saanko udella, mistä mekot ovat (erityisesti komentosillan mekko)?

  • Voi että miten kauniita maisemakuvia ja ihanan paljon <3. Kiitos, kun näit niitten eteen vaivaa (toki kuuluu asiaan, mutta silti). Gotlanti on nimittäin ollut jo vuosia haavelistalla, mutta en tiedä, milloin tulee tilaisuus sinne lähteä.
    Etenkin, jos haluaisin (niinkuin tottakai haluaisin) lähteä oman ukkelin kanssa.
    Luulen, että osuitte sinne ihan kauneimpaan mahdolliseen aikaan. Tai ainakin kukkamerimielessä sen "viime hetkille" . Elokuu ei ehkä enää ole samalla tavalla kaunista, mutta mistäs minä toisaalta siitä mitään tiedän, kun en kerran ole käynyt :).

    Ja voi vitsit sun mekkovarastoa <3. Aina löytyy sävy-sävyyn kauniita asuja ja arvostan sitäkin, että huomioit aina sen mihin olet menossa ja kuvista tulee kauniita. Aika vaikea olisi keksiä, mikä laiva olis väritykseltään mun kapeaan mekkovalikoimaani sopiva. Varmaan joku jäänsärkijä :D:D.

    Kiitos kauneudesta ja ihanaa jatkokesää <3

    • Ehkäpä teette kuten mekin, eli Tukholmaan laivalla, autolla Gotlannin lautalle? Näin ajateltiin. Ymmärsin myös, että ruusut kukkii ihan lokakuulle ja siellähän on lämpimämpi ilmasto, joten elokuussa on varmasti nättiä.

      Hih ennemminkin on mekko edellä ja sitten napataan kuva, jos se sopii johonkin tilanteeseen. Etukäteen en mekkojen värikoodeja mieti, en pysty sellaiseen, mutta paikan päällä osaan värikoodailla jotenkin, kun mekko on päällä.

      Kiitos ihana Annukka ja kiitos aivan ihanasta kommentista. Pus. <3

  • Kiitos Tiia, olipa ihana virtuaalimatka Gotlantiin. Minä en ole koskaan käynyt. Tämän esittelyn perusteella laitan tämän kohteen ja laivamatkan aarrekarttaani <3

  • Olipa ihana lukea postauksesi. Meidän vastaavasta Gotlannin matkastamme on aikaa jo neljä vuotta. Visbyhyn tutustuimme silloin ja sattumalta vielä juuri keskiaikaviikolla.

    Gotlanti on tullut minulle tutuksi monista ruotsalaisista dekkareista, joita olen lukenut. Anna Jansson on varmaan kaikille tuttu (minulle tosin liian raakoja). Itse tykkään Marianne Cedervallin Anke-sarjasta (ei suomennettu). Tällä hetkellä on kesken Maria Bengtsin uusin, tosin joulunaikaan sijoittuva dekkari. On mielenkiintoista miten hyvin manner-Ruotsista poikkeava kulttuuri on Gotlannissa, siellä muualta tuleva ruotsalainenkin on outo lintu.

    Siljan Gotlannin risteilyyn en kyllä ollut tyytyväinen ja annoinkin palautetta sekä blogissani että lankomiehen välityksellä suoraan Siljalle.

    https://hempeathepeneet.blogspot.com/2018/08/siljalla-visbyn-vieraiksi.html?m=1

  • Aivan ihana postaus ja kuvat! Omasta Visbyn reissusta on ainakin 15 vuotta ja se oli työmatka, jolloin ei juurikaan nähty noita kaikkia maisemia. Olisi kyllä mainio idea tuo lautalla tulo Tukholmasta ja auto mukana. On kyllä ollut taas ihanat ruoat laivalla – onneksi meillä pari reissua kesällä risteillen, toinen sinisellä ja toinen punaisella laivalla. Nyt vielä viimeiset työjutut kansiin ja sitten hetkeksi lomalle : ) Ihanan rentouttavaa & akkuja lataavaa lomaa sinne <2

  • Gotlannista ja Visbystä olen vuosia haaveillut. Harmi ettei nyt osu tämän kesän osalta nuo ajat omiin aikatauluihin. Visbyn idyllisyys, ruusut ja meren läheisyys houkuttelevat. Talot näyttävät kuin nukkekodeilta ja kaikki on niin kaunista . Kaikki Gotlannissa käyneet ovat menettäneet sinne sydämensä ja luulen, että minulle kävisi myös samoin. Oi, mitä herkkuja laivalla. Tässähän tulee nälkä vaikka juuri söin tukevan aamiaisin. Kivaa sunnuntaita Tiia <3

  • Visby vaikuttaa todellakin viehättävältä paikalta. En ole koskaan käynyt siellä laivalla Suomesta. Olemme ajaneet kaupungista läpi useita kertoja matkalla sukulaisten mökille, mutta jostain syystä ei koskaan tullut tutustuttua perusteellisemmin. Sen virheen pitää korjata ehdottomasti.

    SIlja Europa on itselleni tuttu laiva. Sinne tekee mieli päästä aina uudestaan. Laitan nyt heti toivelistalle 🌞.

    Tukholman kautta mennessä loppumatka tuntuu jostain syytä aika uuvuttavalata. Ehkä laivalla ei silti pysty nukkumaan hyviä yöunia, plus aikainen heräty (tultiin aina Turusta, laiva oli Tukholmassa jotain 6.00). 3h lauttamatka oli kuin tervan juonti. Nukutti, väsytti, kunnon ruokaa ei ollut. Siitä on tosi vuosia aikaa, voi olla että nyt nuo lautat ovat matkustajaystävällisimpiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud