Aivosumua, muistisairaus vai vaihdevuodet?

Aivosumua, muistisairaus vai vaihdevuodet?

Aivosumua, muistisairaus vai vaihdevuodet? Näitä olen joutunut miettimään muutaman viime vuoden aikana enemmissä määrin. 

Tänään olin ensin tankkaamassa ja tämän jälkeen menin kauppaan ja yhtäkkiä totaalinen muistikatkos enkä muistanut kortin pin-koodia. Painelin pariin kertaan väärän pin-koodin ja sanoin Lidlin kassalle, joka oli muuten ihana, että saanko mennä ostoksieni kanssa penkille istumaan ja muistelemaan pin-koodia. Ihana mummeli tuli lohduttamaan, että ”lohdullista, että muille käy myös näin, ettei hän ole asian kanssa yksin.” Eräs mies vinkkaili, että hän on kirjoittanut pin-koodin kortin kääntöpuolelle.

Näin jälkikäteen, kun paniikin ja häpeän tunteet ovat ohi, tilanteesta jäi päällimmäiseksi sellainen hyvä mieli ja yhteisöllisyys, hädän tullen sain henkistä tukea.

Onneksi homma selvisi, sillä verkkopankista löytyy tunnusluku, mitä en tiennyt vaan aloin paniikissa sijaiseleenä sukkuloimaan verkkopankissa, että olin niin kuin tekevinäni jotain.

Näin käy toki niin nuorille kuin iäkkäämmille, mutta iski hätäännys, iski hätäännys häpeästä. Häpeä on lujassa.

Vaihdevuosioireita on ollut muutenkin uusia, olen saanut 2x silmämigreenikohtauksen eli silmässä alkanut salamoimaan ja kaikki heilunut. Ensin kotona ja toisen pressitilaisuudessa, kun samalla söin suklaakakkua ja hölötin muina naisina menemään vaikka koko maailma keikkui ja olo oli etova ja merkillinen. Taas se häpeä, en kehdannut kertoa, että nyt on kumma olo.

Viikko sitten stadissa kesken erään keskustelun kaikki oli hyvin ja yhtäkkiä iski ahdistusaalto kuin pamaus ja piti lähteä kotiin ja puraista vähän lisää estrogeenia. Siinä sitten ahdistikin kolme päivää ja migreeni pukkasi samaan syssyyn, PMS. Viime viikolla oli myös kylmäkuuma öitä ja levottomia jalkoja. Ovatko vaihdevuodet notkahtaneet eteenpäin ja oma estrogeeni kropassa vähentynyt?

Juuri kun ajattelin, että asiat on suht balanssissa, niin eikä mitä.

vaihdevuodet, aivosumu, vaihtarit, menopaussi, esivaihtarit, muisti,

Onneksi pin-koodi löytyi verkkopankista ja kotona istahdin alas ja nautin tämän herkullisen sitruunamarenkileivoksen ja johan helpotti.

Miten siellä menee muistin, ruuhkavuosien, aivosumun, kiireiden tai vaihtareiden kanssa?

Sydämellistä torstaita kaikille❤️



9 thoughts on “Aivosumua, muistisairaus vai vaihdevuodet?”

  • Mulla on unettomuus ja jäätävä stressi tehneet ton, että tulee muistiin mustia aukkoja. Yhtäkkiä ei vaan muista jotain, mikä on ihan tuttu. Se on aika karseeta, mutta samalla naurattaa, ku niin absurdia.

    • Unettomuus tekee tätä just ja tietenkin stressi ja vaihtarit. Munkin mielestä tilanne on hämmentävä ja siksi karsea ja myös koominen kaikessa absurdiudessaan.

      Ihanaa syysviikonloppua <3

  • Et ole ainoa, jolla tulee totaalinen muistikatkos.
    Minulla kävi samoin ja ukkoni maksoi ostokset. Muistin koodini vasta kotona seuraavana päivänä kun menin kotikoneelle. Sormet muistivat koodin vaivatta (mutta aivot ei)

    • Heh yleismaailmallinen juttuhan tämä. Mutta se olo oli merkillinen ja etenkin kun oli eka kerta, että PIN-koodin kanssa kävi näin. Ihanaa, että siellä mies tuli hätiin.

      Aurinkoisia syyspäiviä Enkuli <3

  • On ikävää, ettei sinulla kaikki vaihdevuosioireet häviä, vaikka söisit estrogeenia. Minullekin on tapahtunut sama kaupan kassalla. On pitänyt jättää ostokset siihen. Ihania ihmisiä oli sinua tukemassa.

    • Niin on ja häpeän jälkeen muistan vain sen hetken, kun kaikki meitä siinä hetkessä yhdisti häpeä ja hyvä yhteishenki.

      Ihanaa päivää Marja ❤️

  • Hei, minä kärsin unettomuudesta ja todettiinkin asentouniapnea ja huomaa kyllä, että unohtelee asioita ja tulee mustia aukkoja….
    Kyllä tätä vaihdevuosirumpaa kestää, ehkä jotkut asiat helpottaneet, mutta tällä viikolla taas heräsin ihme hikikohtaukseen, joita ei ole kuukausiin ollut,,,,
    Toivottavasti Tiia Sinun oireesi pian helpottaa,
    Aurinkoa viikkoon,

  • No on noita sumupäiviä kuule täälläkin, että ei hätää. Testaa sitä mun muistikeinoa mistä kerroin sulle, on toiminut mulla jo vuosia 🙂
    Sehän se juuri on, että häpeä on suurin näissä tilanteissa vaikka kaikille sattuu näitä.
    Oot ihana <3

  • Minulla tuli myös kaikenlaisia outoja kohtauksia, kun elämässäni oli liikaa stressiä. Pelottavia olivat kummat migreenikohtaukset sahalaitakuvioineen ja puhekyvyn menetyksineen. Päänsärkyä oli hyvin vähän. Tila meni nopeasti ohi. Yleens myös välkkyvät valot aiheuttivat näitä.
    Pidän tunnusluvun nykyisin kirjoitettuna lompakossa piilossa lapulla, missä on myös puhelinnumeroni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud