Neljä asiaa minusta

Facebookissa on pyörinyt hauska haaste, joka kuitenkin johonkin omaan kiire hetkeen vaikutti liian pitkältä ja jäi omalta osalta osallistumatta. Kun bongasin haasteen Keyword:Love blogin Jonnan blogista, päätin minäkin tarttua tähän kivaan haasteeseen nimenomaan blogin puolella.

Neljä paikkaa joissa olen asunut

Helsinki ja siellä tässä järjestyksessä Töölö, Viiskulma, Hernesaari, Viiskulma, Graniitti Anttilan talo, Ruoholahti. Elämästä ensimmäiset 31-vuotta meni näin.

Latvia Riika ja Jurmala, ensin 2-vuotta Riian vanhassakaupungissa ja seuraavat 2-vuotta Jurmalassa.

Tukholma 1-vuosi Rotebro.

Porvoossa olemme asuneet jo onnelliset 10-vuotta.

Neljä paikkaa joissa olen työskennellyt

Kirjastopalvelut ensimmäinen kesätyö, mikä olikin tosi kiva, sai työskennellä kirjatilausten ja levyjenkin parissa.

Hietaniemen hautausmaa pettymys, kun en päässyt ulkohommiin vaan istuttelin ja kastelin kukkia hikisessä kasvihuoneessa. Työaika oli 7-16 ja muistan miten aina juoksin kotoa hikipäässä töihin miltei suoraan sängystä. Se nuoruus.

Opstock Pankkiiriliike yksi mukavimpia työpaikkoja, parhaat työkaverit.

Finpro Riga, erittäin mielenkiintoinen työ Riian aikana ja mukavat silloiset työkamut Jorma, Inese ja Ilze. 

Neljä ohjelmaa joita olen seurannut televisiosta (ei saa olla Netflix ym.)

Lapsena lempisarjani oli Lassie, mutta lopulta sarjan katsominen kiellettiin, koska itkin hysteerisesti jo aina alkutekstien aikana. Vieläkin on porautunut mieleen, kun Lassie yritti pelastaa omistajansa veneestä johon tulvi vettä ja luulen silti, että eniten itkin juuri aina Lassien puolesta.

Taisteluplaneetta Galactica, joka on siis maailman paras sarja, minulle sarja nro 1. Kyseessä ei ole mikään scifi räiskintäpätkä, vaan erittäin monikerroksellinen ja syvällinen tarina elämän tarkoituksesta ja ihmissuhteista. Sarjan luoja on nero! Huom. 2000-luvun versio sarjasta. 😉

Downton Abbey, ihana pukudraama, joka toi mieleen lapsuuden ajan lempparin Kolmen kerroksen väkeä.

Ylpeys ja ennakkoluulo ja Colin Firth Darcyna tietty! Tämän sarjan katson aina kipeänä uudelleen, on oikea lohtusarja flunssaisiin päiviin.

Neljä paikkaa joissa olen käynyt

Monaco, road tripillä nuorena kolmen viikon aikana tuli nähtyä paljon ja monta maata ja ajettua mm. Belgian formula-rata ja käytyä pilvien yllä Itävallassa. (Ruotsi, Tanska, Saksa, Belgia, Sveitsi, Itävalta, Ranska, Italia muistaakseni jotenkin noin)

Italia, (Firenze, Rooma, Venetsia, Rimini, Pesaro)

New York ei tehnyt suurta vaikutusta, vaan enemmän miellyttää Lontoo, jossa on kaikkea samaa pienemmällä, mutta sympaattisemmalla mittakaavalla. San Fransisco myös miellytti ja California kokonaisuudessaan. Haaveena Road Trip jenkkilään perheen kanssa.

Amsterdam, jossa tuli rampattua useina vuosina, kuten muuten myös Barcelonassa. Amsterdamissa viehättää rentous ja tietty boheemius, kaupungissa on hyvä meininki.

Neljä ruokaa joista pidän

Olisikohan tämä kaikkein vaikein niputtaa numeroon neljä…

Thaimaalainen ruoka, voisin elää sillä.

Sushi,  pakko saada kerran viikossa ja eilen viimeksi kävin sushilla.

Nepalilainen/Intialainen

Pizza

Neljä juomaa joista pidän

Kahvi ja nimenomana latte, ehkä paras latte on Pumpkin Spice latte

Vesi

Vastapuristettu appelsiinimehu

Erilaiset herkulliset Mocktailit


Tässäpä tämä tällä kertaa, ehkä nämä kaikki asiat on tullutkin jo aiemmin horistua blogin puolella. Pakko taas todeta, että kylläpä oli vaikeaa pitäytyä neljässä ja ehken ihan pysynytkään raameissa.

Kaikki bloggaajat ottakaa ihmeessä tästä koppi ja teiltä muilta kysynkin, että miten te vastaisitte näihin kysymyksiin? 

Iloista viikonloppua kaikille. Täällä lähden Rahtikeskuksen hommissa Omakoti-messuille, meniköhän nimi oikein ja ukkeli lähti työmatkalle Berliiniin eli tyttöjen kanssa viikonloppuna herkutellaan ja ollaan vaan, kunhan ensin tästä päivästä suoriudutaan.












46 thoughts on “Neljä asiaa minusta”

  • Olikin mielenkiintoista lukea näistä blogin puolella hieman perusteltuna ja laajemmin! Räjähdettiin miehen kanssa nauruun täällä tuota, että sinulta kiellettiin lapsena Lassie! 😀
    Muistan itsekin muuten tuo taisteluplaneetta Galactica oli tosi kiva silloin nuorena!

    • No sano muuta, pelkäsin kuollakseni Lassien hengen puolesta. 😉

      Piti ihan tarkentaa postaukseenkin, nuoruuden Galactica oli hyvä, mutta viittaan tähän 2000-luvulla tehtyy, se on neroutta.

      Ihanaa viikonloppua <3

  • Toi ruokamaku on harvoja juttuja joka on meillä todella erilainen, tykätään samoistakin, mutta sitten noi sushit yms. muut itämaiset ei oikein itselle uppoa. Varsinkin sushi on itselle ihan BIG NO. 😀

    Ihanaa viikonloppua Tiia. <3

  • Iso peukku eritoten pumpkin spice lattelle!! =)
    Jep, ei ole helppoa valita neljää kun vaihtoehtoja olisi monta.
    Tällaiset haasteet on kuitenkin aina kivoja, koska niissä paljastaa itsestään asioita, joita ei ehkä muuten tulisi koskaan maininneeksi eikä aiheuta harmia kenellekään.

    Minun täytyy päästä vielä joskus Riikaan. Aivan hävettää, että on kiertänyt maailmaa mutta näitä lähiseutuja ei ole kolunnut.

    Iloa viikonloppuun!! ♥

    • Tulet varmasti rakastamaan Riikaa eli ihan ehdoton suositus. <3 Pumpkin Spice, vieläkään en ole yhtäkään Starbucksin Pumpkin Spiceä päässyt nauttimaan.

      Ihanaa viikonloppua Vivi <3

  • Moi! Mukava haaste, joita on facessa pyörinyt – mukavampi kyllä minustakin täällä blogin puolella.. voi lisätä kuvia ym 🙂 Noista paikoista/maista Italiassa on itsekin tullut reissattua, vaikken juuri noissa kaupungeissa missä sinä olet käynyt. <3 Amsterdam on myös minun yksi suosikeista, oikein kaipaankin sinne taas siihen kansainvälisyyteen ja symbaattisuuteen, joka tulee esiin ihmisten sosiaalisuudessa, välittömyydessä ja vieraanvaraisuudessa <3
    Tuo Downtown Abbey on minunkin suosikki tv:n puolella, on aina ollut ja tulee olemaan – ihastelen siinä muotiluomuksia, koruja, hiusmalleja, huonekaluja ja sisustusta, värejä, ja myös tuoksuja vaikken niitä pystykään haistamaan, mutta aina voin kuvitella sitä tuoksumaailmaa.

    Kivaa perjantaita sulle ja mukavaa viikonloppua!

    • Amsterdamin rentoa menoa kaipaisin Suomeenkin, siellä on niin hyvä fiilis. Ihmiset kivoja ja rentoja, tuntuvat onnellisilta.

      Ihanaa viikonloppua sinulle Thea Ester <3

  • Sushia söin ennen paljon, mutta nyt olen kyllästyny , mielestäni liikaa riisiä :0 . Amserdamissa pitää kyllä käydä, kaikki kehuu sitä. Hauskaa viikonloppua !

    • Totta, riisiä voisi olla hih puolet vähemmän. Amsterdam on ihana ja ihmiset siellä, lämmin suositus. <3

      Ihanaa viikonloppua Ulrika <3

  • Näihin vastasin blogin facessa, vastasin aika randomisti, keikki eivät olleet niitä lemppareita vaan sellaisia jotka sillä hetkellä tulivat mieleen.

    New Yorkia rakastan, jossain vaiheessa kävimme siellä vuosittain ja olen kierrellyt kaupunkia todella laajasti, New Yorkissa ei tosin olla oltu miltei kymmeneen vuoteen. Pitäisi ehdottomasti päästä takaisin, mutta ensin sinun suosikkiisi Lontooseen, johon ostin ihan mielijohteesta ensi kevääksi liput.

    Asuinpaikoista löytyi niin Kalifornian Sacramentoa kuin Connecticutin Rowaytonia ja sitten ihan kotoisia Helsingin Lauttasaarta ja Munkkiniemeä. Nuorena oli niin helppo lähteä, kome viikkoa aiemmin en edes tiennyt lähteväni ulkomaille ja yht'äkkiä olinkin Rowaytonissa.

    • Jännä en tajua miksi New York ei kolahtanut, mutta Lontoota rakastan ja sydän halajaa aina sinne.

      En kestä, että olet asunut Kaliforniassa, kade oon. <3

      Nuorena sitä kyllä oli helppoa, voi maar sentään, mutta nyt on kuitenkin vielä parempi.

      Oli ihana eilen sushitella yhdessä Tuuli <3

  • Tää on kiva haaste ja olipa kiva oppia susta taas kaikkea uutta! Mä olen ollut Viiskulman lähistöllä koulussa vuodet 1977-1988, joten ollaankohan me joskus törmätty siellä huudeilla? Ja hei, siis mitä häh – asuuko Graniitti-talossa oikeasti joku? Enpä totakaan tiennyt. Aika makee paikka 🙂

    Ihanaa viikonloppua Tiia <3

    • Asuin Töölössä 68-1990 ja 1990 Viiskulmassa ja siitä vuosia eteenpäin eli harmi ei olla samoilla kulmilla törmätty, paitsi että mistä me sitä tiedetään. Juu ja Graniitti Anttilan talossa oli tuolloin kolme asuntoa. 🙂

      Ihanaa viikonloppua Emma <3

  • Tämä on kyllä kiva haaste. Ehkä itsekin haastan itseni, jos vain ehdin.

    Luin vastauksesi alhaalta ylöspäin, koska piti vain hieman silmäillä, mutta sitten luinkin aivan kaiken. 🙂

    Ihanaa viikonloppua <3

  • Hauaka oli lukea tätä, ja itswkin olen tuon tehnyt, mutta Facen puolella. Kaunista viikonloppua Tiia

  • Ihana lukea tällaisia, kun mieleen muistuu omasta nuoruudesta monta juttua, mitkä oikeastaan oli jo unohtanut. Taidan tehdä jossain vaiheessa oman versioni tästäkin.
    Katselin itsekin aikoinaan Taisteluplaneetta Galacticaa, ja voi miten huisin jännä se oli. Ja Colin Firth mr. Darcyna, ou jee, katselen aivan silloin tällöin Ylpeys ja ennakkoluulo -sarjasta ne pari kutkuttavinta mr. Darcy -jaksoa… oi, mikä mies:) Ja joskus kaikki kuusi osaa peräperää:) Ihana sarja!
    Ihanaa viikonloppua Tiia<3

    • Juu nuoruuden Galactica oli hyvä, kuten Avaruusasema Alfa, mutta tämä nerokas sarja oli tosiaan 2000-luvulla tehty.

      Ylpeys ja ennakkoluulo ja Mr.Darcy, apua, ainoa oikea telsuversio, mikään muu ei voi koskaan enää päihittää sitä.

      Ihanaa viikonloppua Sari <3

  • Kiva oli lukea vastauksesi! Itse olen vastannut facessa, mutta paljon kivempi blogin puolella kuvien ja selitysten kanssa.
    Mukavaa viikonloppua!

  • En ole kovin innokas vastaamaan haasteisiin, mutta tämä oli nyt sellainen, mihin voisikin lähteä mukaan. Oli kiva lukea tätä ja olihan täällä vaikka mitä mistä en ollut kuullutkaan. Nämä avaavat mukavasti henkilön taustoja olematt siltikään liian henkilökohtainen.
    Ihanaa viikonloppua Tiia! <3

  • Kiva haaste ja kivat vastaukset!
    Olet matkustellut monessa maassa. Wau!
    Lassie oli ihana sarja ja taistelupleneetta Galacticaa tuli myös seurattua.

    Ihanaa viikonloppua Tiia!💕🍁🍂

    • Juu ja kun kaikkia maita ei voinut tähän edes tuupata. Mutta paljon on näkemättä vielä.

      Galacticalla viittaan tuohon 2000-luvulla tehtyyn versioon, vaikka oli lapsuudenkin versio jännä ja ne Cylonit, ai kauheaa miten pelottavia.

      Ihanaa viikonloppua Sari <3

  • Kiva haastepostaus 🙂
    Neljään rajaaminen on hankalaa, jos suosikkeja on paljon. Minulla ainakin olisi aivan liikaa ruuan ja paikkojen suhteen.

    Downton Abbey oli aivan mahtava. Toivottavasti se jatkoelokuva tulee pian! Melkein tekisi mieli lähteä Englantiin kiertelemään kuvauspaikkoja 🙂

    Mies katsoi uuden Taisteluplaneetta Galactican, mutta minulta jäi kesken. Se oli niin synkkä, että en ennen nukkumaanmenoa halunnut katsella sitä synkistelyä. Minusta se oli ajoittain myös tosi sekavakin.

    • Downton Abbeyn jatkoleffaa odotellessa. <3

      Galactica oli todella synkkä ja jos yhtään väsyneenä on katsonut, niin ehdottomasti voi olla sekavakin. Mutta kyllä se siitä valkenee ja on todella upea ja filosofinen juoni, hieno sarja.

      Ihanaa sunnuntaita Rva Kepponen <3

  • Mä en oo törmännyt tähän haasteeseen aiemmin, mutta olipa tää kiva! 🙂 Haasteet on mun mielestä siitä kivoja, että niiden kautta oppii ihmisestä aina jotakin uutta. Voisin kyllä itsekin toteuttaa tämän omassa blogissa lähiaikoina 🙂 Ylpeys ja ennakkoluulo on aivan mahtava sarja kyllä ♥

    • Ihan samaa mieltä, aina löytyy jotain uutta kivaa tietoa toisesta. <3 Toteuta Sofia ihmeessä. <3

      Ylpeys ja ennakkoluulo. <3

      Ihanaa viikkoa Sofia <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud