Kotikutoiset kauneudenhoitoniksit ja edullinen raitamekkovinkki

Hurjaakin hurjempaa, olen jo noin 20-vuoden ajan raidoittanut hiukseni Schwarzkopfin Blonde raita-aineella. Välillä suurella menestyksellä, välillä surkeammalla. Aina kuitenkin yhtä jännää, minkälainen tulos tulla tupsahtaa.

Tätä liittoa jatkunut jo 22-vuotta.

Olen monesti syrjähyppäillyt muiden merkkien vaalennusaineilla ja peräti joskus tummentanutkin hiukset. Ympyrä kuitenkin aina sulkeutuu ja ikuisuusmerkiksi on valikoitunut Blonde raita-aine. Tököttiin voin luottaa, ei katko, eikä hamppua ainakaan suuremmalti hiuksia. Joskus on hiukset kärventyneet, mutta mitäpä rupean imuroimaan kesken blondauksen, eritoten kun imurointi johtaa aina lattioiden pesuun, pölypalleroiden häätöprosessiin jne. Lopulta päässäni on kiehunut Blonde tunni -kaksi yliaikaa.

Soppaa keitetään.

Jos jokin raidoituksessa menee pieleen, niin se että omaan takaraivoon on väriainetta todella hankalaa iskeä. Kampaajat, joilla käyn harvoin, koska epämäämääräisen pehkoni naksin useimmiten itse, päivittelevät kyllä pehkoani. Kyselevät hienovaraisesti ”värjääkö rouva itse hiuksiaan”.  No kyllä värjään, frisyyrini on kaukana täydellisestä, mutta joltisenkin kohtuullinen, ettei lätsä päässä tarvitse kaupungilla suhailla.

Taas saa otsa rypyssä jänskätä, tuleeko pissanvärinen vai kaunis helmenvärinen….

Kerran voitin muodonmuutoksen tosi tarinalla Kampaamo Pesulaan. Kerroin kuinka käytän vaarilta vuonna -84 joululahjaksi saatuja hiusrullia, jotka saattavat muuten olla paloriski, raidoitan ”pissanväriset” hiukseni itse ja naksinkin ne itse. Ei ihme että voitin muodonmuutoksen.  Kampaamo Pesulan mahtava kampaaja oli kyllä hieman järkyttynyt nähtyäni pehkoni, hieman hävetti, mutta toisaalta se oli kilpailun juju, epätoivoisimmat hiusväkästykset voittivat käsittelyn uuteen uskoon.

 Kampaajalla meni kirjaimellisesti noin 4-tuntia päivittää hiukseni ajan hermolle eli kauniin helmenvaaleiksi luonnollisella tummemmalla tyvellä. Oli kuulemma aikamoinen savotta. Hassua koko jutussa oli, että läheiseni ei niinkään huomanneet hiuksissani eroa, mutta kyllä meikäläinen ja kampaaja totta totisesti sen huomasi. On laadukkaita blondeja ja tälläisiä markettiblondeja, kuten minä. Markettimeininki säästää aikaa ja kasakaupalla rahaa. Voisipa sanoa, että näiden vuosien aikana olen säästänyt kampaamokäyntien suhteen useamman matkalipun verran.

Tälläinen kasa unohtuu päähän ajoittain tunneiksi kun siivoushirmu iskee.
Markkinoiden parhaat Liiterin peppupyyhkeet, joilla putsaan meikit nassusta ja joita hyvä pitää lähellä raidoituksen yhteydessä. Saa hetkessä pyyhittyä raita-aineet poskilta, niskasta jne. 

Joskus tulee kuitenkin pakottava tarve päästä kampaajan käsittelyyn, edes päänhieronnan ja hiustenleikkuun ajaksi. Miten euforista se on, kun joku muu räplii päätä kuin itse. Jos vanne oikein kiristää, toimii terapeutin tuolina kampaamontuoli oivallisesti.

Jokainen taaplaa tavallaa, itse nipistän tässä asiassa, vaikkakin hiukset ja kampaus ovatkin minulle tärkeitä, mutta hiuskasani ei tarvitse olla täydellinen, vaan passaa hyvin epätäydellisenä, juuri sellaisena kuin itsekin olen.

Ylimääräisenä vinkkinä hampaiden ”blondaukseen”, mahtava hammastahna jolla puhdistetaan kerran/kahdesti viikossa hampaat. Saa apteekista ja käytän yhdessä Yotuelin kanssa. 

Ihana kesämekko Citymarket 24,95 ja verkkokaupassa näitä oli viime viikolla 12e pinkkeinä ja oransseina. Josko vielä olisi, vink, vink.

p.s raitisaine on ollut päässäni koko tämän postauksen kirjoittamisen ajan, katsotaan uskallanko huomenna raportoida tänne miten kävi. 🙂2 thoughts on “Kotikutoiset kauneudenhoitoniksit ja edullinen raitamekkovinkki”

 • Täällä ilmoittautuu luomublondi, joka ei enää näytä niin blondilta kuin nuorena, Pitäisi saada uida meressä ja sitten kuivatella suolaisessa meressä kastuneet hiukset auingossa;) Näin tein aina teinininä eli olin suvisin blondiakin blondimpi ilman mitään kampaamoraitoja. Olen menettänyt monta ihanaa yötä alppihoteleissa raitojen kalleuden takia, mutta en kertakaikkiaan tohdi laittaa etenkään blondausta itse. Ja olen niin hajamielinen, että voin unohtua tähän kirjoittelemaan värit päässä ja sitten vasta muistan, kun päästä käry käy. Raidoitan 6.7 viiikon välein ja siinä se kipukynnys kukkaron suhteen kulkee.

  Olen koko ikäni käyttänyt Elmexiä. Tarina on pitkä ja menee kuumiin vuosiin, jolloin tutustuin eräässä yökerhossa Sveitsiläiseen Elmexin myyntiedustajaan…Loppu on sensuroitu! Mutta tarina Elmexin kanssa jatkuu. Siinä on maailmankaikkeuden paras fluori ja käyttömukavuus. En tiennytkään, että siitä on tullut tuollainen sperpuhdistus apteekkehin , joten kiitos vinkistä,

  Asuste olisi ihan minun pinkissä, mutta olen vannonut kaikkien Marimekko-vuosieni aikana, että ikinä ei enää vaakaraitaa! Lue rivien välit;)

  Mies testaa nyt yhtä hampaanvalkaisua, joten kerron siitä sitten, jos se onnistuu, taidan lähteä itsekin mukaan…

  Sun hiukset näyttää tosi hyviltä. Kuvittele, meillä on Salzburgissa hotelli, joka maksaa vain 40 euora per yö, jos tilaa helmikuussa eli kampaamokeikka vie aina kaksi yötä…

  • Moi Leena, voi vitsi mikä viesti. Siellä oli rivien välistä luettavissa tarinaa kerrakseen. Elmex tarina ihan vailla vertaansa ja sitä paitsi Elmex on paras. Ei ärsytyä suuta ja pesee hampaat niin puhtaaksi, että kielellä kun hampaita koskettelee tuntuu sileältä.

   Hampaidenvalkaisu kuulostaa todella mielenkiintoiselta, siitä haluan palavasti kuulla lisää. Olen itse valkaissut hampaat vuonna 2009 hammaslääkärillä teettämillä muoteilla. Jotka sitten heitin vahinossa roskiin talouspaperitollon sisällä, kuten hammaskiskotkin ja kiskojakin piti teettää uudet… Heitti muotit kerran mumminikin roskiin, kun olin hänen luona yötä, ikää hänellä 94-vuotta. <3 Mummin kukkamultien sotkemasta roskapussista muotit lopulta löytyivätkin, mutta vain kadotakseen uudelleen pihallamme nököttävän Sulon uumeniin ja lopullisesti.

   Valkaisu oli tehokas ja vaikka hampaani eivät ole nyt yhtä valkoiset kuin hampaidenvalkaisun aikaan, olen pitänyt "valkoisuutta" yllä Yotuelilla ja tuolla Elmexillä. Lisäksi pesen aina hampulit kahvinjuonnin jälkeen ja jätin colajuomat. Hampaat ovat minulle todella tärkeät, toisin kuin hampuusi tukkani. Neuroosinsa kullakin. 🙂

   Hmmm… joudun minäkin tarkkaan pohtimaan tuota vaakaraitaa…. Neuletakin ainakin vaatii peittämään omat kyljet tai siis mitkä kyljet. 😉 Tuossa vinkkaamassani mekossa on hyvää se, että vyö ja kuminauhavyötärö tulee rintojen alle, sellainen malli sopii tälläiselle michelinakalle mainiosti.

   <3 Sydämiä täältäkin ihanalle Leenalle <3 Kiitos kun liityit lukijaksi, se se vasta saikin riemun rintaan. 🙂

   Kyllä kuulostaa mielenkiintoiselta tuo hotelli Salzburgissa, siitäkin toivon kuulevani joskus lisää. Onko sinulla siellä erityiskampaaja jolle huomaan kutrisi luotat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud