Juhannuksena koettiin päivän aikana neljä vuodenaikaa. :)

Matkasimme perheen kanssa appivanhempien mökille Veikkolaan juhannuksen viettoon. Juhannusta hauskuuttamassa oli toisen lapsemme kummit. On hassua ja pöljää miten paljon ruokaa ja juomaa sitä varaa viikonlopulle joka on erityisviikonloppu. Hyvä kun sakkimme mahtui autoon, taustanäkyvyydestä puhumattakaan, kun ruokaa takakontissa oli valehtelematta tornin kokoinen läjä.

Lampi
Niin olisi tehnyt mieli pulikoida, mutta ei tarjennut ei.

Ensin pakkaat kolmisen tuntia, matkaat mökille, matka meille onneksi lyhyt ja siellä taas purat. En välttämättä ihan joka viikonloppu vastaavan vaivalloista settiä jaksaisi käydä läpi. Pakkauksen taso ontuikin osittain. Olin pakannut viikonlopulle neljät housut, jos vaikka nauruntyrskähdyksessä pöksyihin lirahtaa, ikuisena optimistina useamman hellemekon, kalsareita ja sukkia kasakaupalla, mutta en yhtään paitaa!

 Asuni oli jokaisen muotipoliisin kauhu ja ei oikein kovin hyvä tukkapäiväkään tainnut olla matkassa mukana, kun ei tullut kammatessa peiliin pahemmin kurkittua. Vanha kansahan on opettanut, ettei sovi liikaa peilailla, tätä viisautta noudatan mökillä aina visusti.

Muotipoliisin kauhistus, velourpöksyt, joita oli matkassa neljät mukana, vihreä hellemekko, Stanford huppari ja sadetakki. Tukkakin kampaa vailla….
Karua on elo.

Lapsille pakkasin kotona jo valmiiksi tehtyä spagettijauhelihaa mukaan, sitä kelpasi joka välissä möksällä mikrotella. Meidän perheen muksut, eivät purematta niele kaiken maailman Mustapekka/homejuustomättöjä, joten helpommalla päästiin mikrotellessa lempparisapuskaa.

Lapsille pötyä pöytään.
SUITSUMEKK ON PAELEKAUBA!
Valion savujuusto Viron puolelta. Ihanan 50-lukulainen pakkaus. 

Lauantain aikana kaikki uljaat vuodenajat näyttäytyivät kaikessa kauneudessaan. Neljä tuntia auringossa paistattelua, rakeita, sadetta, tuulenmyräkkää. Ystävättären kanssa puhuimme vastakkaiskieltä, koska huomasimme sään Jumalatteren olevan armottomalla tuulella. Aina kun mainitsimme sanan aurinko, aurinko piiloutui sankan pilven taakse. Jauhoimme ihanasta ”raesäästä” ja kuinka toivomme rakeita lisää ja lisää. 🙂

 Kun mainitsimme ihanaa, ettei tuule, lensi lätsä päästä ja lepolasset jorpakkoon. Neljän tunnin bikinisää tyssäsi karusti miesten pöljyyteen heidän rantautuessa saunasta. Hehän olivat ihan kuutamolla vastakkaiskielestä ja alkoivat jauhaa ”oi kun aurinko niin nätisti hellii meitä” ja siihen tyssäsi aurinko ja päähän paukahti rankka raekuuro!

Rakeet, aurinko, tuuli ja sade niistä koostui Juhannus.

Raekuurojen toivominen ja manaaminen toimi ja saimme nauttia neljä tuntia bikinisäästä. Säästän teidät bikinikuvilta, jotten päädy 7-päivää lehden muotipoliisin hampaisiin, Juhannuksen omalaatuisin näky paikannettu Veikkolasta, juu ei.

Lapsia ei säänvaihtelut haittaa.

Juhannus oli leppoisa, mukava ja ihana, näin uskallan kuitenkin todeta ja toivoa ettei tästäkin suitsutuksesta lyödä vitsalla päähän.

Säänvaihtelut eivät luonnollisesti haitanneet myöskään Samua. Joka oli mökillä hieman sekaisin, jos perheenjäsenet oli tiluksilla eri paikoissa, ei tiennyt ketä vahtia ja säntäili paikasta toiseen.

Samu säntäilee vauhkona, missä on isäntä, missä on emäntä, missä lapset!
Missä tyypit!
Suomen suvi on taianomainen!

Lippu salkoon ja Juhannus alkakoon. 4 thoughts on “Juhannuksena koettiin päivän aikana neljä vuodenaikaa. :)”

    • Hih niinpä, neljä vuodenaikaa yhden päivän aikana on mielestäni aikamoinen harvinaisuus. 🙂 Vastakkainkieltä täytyy alkaa puhumaan varmaan muutenkin arjessa. 🙂 Jos vaikka onni sitten potkaisisi ei kun epäonni. 😉

  • Kaunista, vaikkakin kosteaa ja kylmää. Juustoa alkoi tehdä mieli. 🙂 Me ostettiin juhlapaikalta grillimakkarat. Olivat kylmiä, eikä grilli ollutkaan päällä enää! Omituista! Ja maksoi vielä 2 euroa kappaleelta! ARGH,

    • Hitsi kyllä maar gillimakkaran tulee kuumaa olla, miltei sellaista että huulia polttelee ja kuori poksahtaa hampaiden iskiessä kiinni. Yhden kylmän ziekuran hinnalla olisitte saaneet kaupasta kasakaupalla makkaraa. Ärsyttävää. Paha tuo juustonhimo. Välillä kun iskee suklaanhimo siivutan suuhuni Koskenlaskijaa, se kummasti auttaa makeanhimoon. 🙂 Tuo Valion Viron markkinoille suunnattu savujuusto oli herkkua, kermaista ja vain lievä savunmaku. Nams. Ystävät toivat möksälle ja tuumin vau siinäpä hauska juuston pötkäle. 🙂

      Iloa päivään Tiia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud