Elokuvaviikko Snowpiercer ja Kuinka kesytät lohikäärmeesi 2 ja ihana Vero Moda mekko!

Maanantaina pääsimme mieheni kanssa kaksin leffaan ja koska miltei kaikki scifi uppoaa valitsin elokuvaksi Snowpiercer elokuvan, joka houkutteli scifiteemalla ja loistavalla näyttelijäkatraallaan, Tilda Swinton, Ed Harris ja John Hurt.

Iloitsin tiedosta, että elokuva meni Porvoon Bio Rexin Rex-salissa, jossa saa mukavasti penkit makuuasentoon. Shaali oli taasen mukana ja pehmeä vakitrikoomekko, villasukat unohdin kotiin….

Leffa tuntui heti kättelyssä oudolta jopa tälläiselle scififriikille, kuin olisi katsellut ylinäyteltyä teatterinäytelmää. Näytteleminen oli ulkokultaista ja yliampuvaa, itse juoneen oli teatraalisuuden takia vaikea pureutua kiinni. Tilda Swinton veti roolinsa prikuulleen samoilla maneereilla kuin Moonrise Kingdomissa jossa esitti sosiaalivirkailijaa. Tildan rooli veti niin överit, että minulla lopahti hetken leffaa katsellessa fiilis.

Jos elokuvassa tapetaan ihan järjetön määrä ihmisiä ja Tilda samalla suorastaan parodioi komediannen roolia karikatyyrimäisesti, niin ei uppoa minuun. Komedia, järkyttävä tappaminen ja väkivalta nivottuna yhteen, ei ole minulle miltei kaikkiruokaiselle ja leffanälkäiselle sulatusuunille se juttu. Kaikkinensa tuli olo, etten imeytynyt leffaan sisään vaan seurasin näyttelemistä vierestä.

Loppua kohden alkoi juonikin hahmottua, josta löytyi vahvaa evoluution sanomaa ja samalla myös haluttiin alleviivailla ihmisen ahneutta ja hyvän ja pahan taistelua kaikissa meissä. Loppukohtaus oli suorastaan raamatullinen ja kenties elokuvan paras osuus. En inhonnut, mutta en tykännytkään, kolme tähteä. 🙂

Tänään veimme sateisen päivän ratoksi typyt katsomaan Kuinka kesytät lohikäärmeesi 2 elokuvaa, joka herätti minussa kaikki mahdolliset tunneskaalat. Kakkososa teki sen mitä harva kakkososa kykenee tekemään, oli parempi tai ainakin yhtä hyvä kuin isosiskonsa Kuinka kesytät lohikäärmeesi 1. Silkkaa nautintoa ja ehdoton 3-D elämys. Suosittelen kaikille lapsellisille ja myös lapsenmielisille aikuisille.

How to Train Your Dragon 2

Ainoa mutta tämän päivän leffakäynnissä oli, kun perinteinen leffatrikoomekkoni oli pesussa. Laitoin venymättömän puuvillakankaisen mekon leffaan joka ei joustanut tissien alta piiruakaan. Leffakokemus ei siis ollut täydellisesti viilattu ainakaan mukavuuden suhteen.

Kuinka kesytät lohikäärmeesi elokuvalle antaa paukautan viisi tähteä ja miinuksen itselleni perään, miinus johtuu kireästä tukalasta mekostani, joka ei antanut tuumaakaan periksi, enkä pystynyt syömään himottua määrä Rollotoffeita. Niin pienestä se on kiinni, että leffakokemus on napakymppi.

Leffan jälkeen paukautin Vero Modaan, jossa olin nähnyt 20:lla eurolla kivoja trikoomaisia, hieman yöpukumaisia mekkoja ja kävin ostamassa uuden raidallisen mekon. Täytyy sitä nyt vaihtoleffamekko ihmisellä olla, ettei käy juuri niin viheliäisesti kuin tänään, että vakimekko lojui turhan panttina pyykkikorissa.

Sain tänään ystäväni siskolta ihanan kortin. Hän lukee blogiani, hän kiitti siitä tiedosta, kun täällä olen kirjoitellut, että käytän neuleshaalia aina leffoissa. Hänkin kuulemma käyttää ja aikoo ensi kerralla ottaa myös villasukat mukaan leffaan. Tulin kortista niin iloiseksi ja liikutuin kovasti, kortti oli hyvin herkkä ja kaunista tekstiä sisältävä. Ja ylipäänsä se, että sain oikean fyysisen kortin, eikä tekstiviestiä tai sähköpostia! Ihana aarre. <3 Teki hopeareunuksen tähän päivään.

Mielestäni on ajatuksena aivan mieletöntä, jos meistä keski-ikäisistä tulisi sellainen villasukkakansa leffoissa käydessä. Kuten ystäväni sisko kirjoitti, elokuvateattereissa on usein kylmä. Niin on siellä on hitsin kylmä!

Nyt kaikki villasukilla leffaan tai ainakin viimeistään syksyllä. 🙂 Jos näen jonkun toisen leffateatterissa villasukat jalassa, voin ajatella siinä istuu ”sielunsisko”. <3

SLEEVELESS STRIPED MAXI DRESS, Snow White, main
Ohessa uusi leffamekko, trikoota, ei kiristä ei purista. Vero Moda 21,95 suosittelen!


2 thoughts on “Elokuvaviikko Snowpiercer ja Kuinka kesytät lohikäärmeesi 2 ja ihana Vero Moda mekko!”

 • Wow,mikä mekko.Täyttää kaikki tilanteet jolloin ei kaipaa puristavaa tunnetta. 😀
  Mukavaa viikonjatkoa. 🙂

  • Ihanaa Tanja kun jaksat aina kommentoida. 🙂 Niin täyttää ja ei purista mistään, tosin meinasin kompastua helmaan tänään. 😉 Saapi nähdä jos kutistuisi hieman pesussa, koska en halua uusia aiempaa kokemaani vaaratilannetta, jossa kompastuisin metron portaissa liian pitkään mekkooni ja kierin alas noin 5-metriä. Polvet vain meni ruvelle, mutta päälleni kaatui useampia ihmisiä ja lapsia, jotka itkivät. Kauhea katastrofimekko se edellinen, toivottavasti tämä uusi ei aiheuta hirmuisia jalankulkijoiden kolareita. 🙂

   Kivaa loppuviikkoa sinulle.

   Tiia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud