Koulut alkoivat tänään ja miten tytöt yllättivät totaalisesti! #seuraavalletasolle #lgg3

Aina kesän korvilla kun koulut loppuu ja lapset jäävät kotiin 2,5 kuukauden ajaksi ihmettelen millä ilveellä saadaan päivät kulumaan ja kesäloma tuntuu loputtoman pitkältä ajalta, sekä hyvässä että pahassa. 🙂

Tänä kesänä kesäloma humahti sellaisella vauhdilla, että hyvä että ehti kissaa naukaista. Kesäkuu jatkoi epämääräistä leutoa talvea ja kesäkuussa muistan käyttäneeni villasukkia ulkona kahvitellessa.
Heinäkuussa alkoikin ryminällä sellaiset helteet koulujen alkuun saakka, että päivät nivoutuivat ja puuroituivat yhteen ja epämääräiset unirytmit villitsivät meidät. Ankaraa rantaeloa ja miten kummassa rannalla päivät soljuvat kaikkein nopeiten, vaikka vain katsellessa koko päivän lasten uintia?
Tänään jopa hieman itkettää, on haikea olo, lapset aloittivat taas koulunkäynnin ja vuoden isompina. Krista osuvasti kouluun kävellessä sanoi, että ”äiti kohta olen jo aikuinen, nämä elämäni 10-vuotta ovat menneet niin nopeasti.”
Ja siihen uskomattomaan yllätykseen. Heräsin aamulla peräti kello 7:00 astioiden kilinään ja kolinaan ja mietin mitä ihmettä keittiössä tapahtuu. Näin kaksi pitkähiuksista tyttöä ja heidän suloiset selät jo puettuna kouluvaatteisiin ja he tyhjensivät astianpesukonetta! Täytyy kyllä todeta, että silmät meinasivat popsahtaa päästä. Tytöt äkkäsivät minut ja huikkasivat iloisesti, ”äiti me ollaan jo puettu, nyt tyhjennetään astianpesukone ja sitten tehdään aamupalaa”. Lisäksi huomasin puhelimeeni tulleen ääniviestin Kristalta ja lähetetty kello 06:20. Viesti kuului näin ”äiti herätys, koulut alkaa”.
Ajattelin meidän sekavien unirytmien takia ensimmäisen koulupäivän olleen hankala, mutta ei hankala se oli vain minulle, jolla oli vielä kasakaupalla unihiekkaa silmissä.
Jotenkin ihan itkeä tihustutti, kun katselin tyttöjen tarmokasta touhua ja iloa. Tunsin iloa ja ylpeyttäkin, meidän ihanat tytöt.
Aamulla saattelin tytöt koululle, mutta käskivät häipyä kesken matkan. Iloitsen ja suren itsenäistymistä, voi mahoton, muksut kasvaa niin vauhdilla! Mahtavaa koulupäivää kaikille koululaisille ja meille aikuisillekin, on siinä sellaista hyvääkin fiilistä, kun pääsee taas rutiineihin kiinni. 
Siinä tyttöjen selät kohti minua ja nassut kohti uusia haasteita. Samukoirakin luovutti, meitä ei kaivattu. 
Minne ne kaverit hävisi, kivat kesäkaverit…. tuumii Samu reppana ja tämä äiti reppana.


12 thoughts on “Koulut alkoivat tänään ja miten tytöt yllättivät totaalisesti! #seuraavalletasolle #lgg3”

 • Surullisen ihanaa on nähdä pikkutyttöjen kasvavan ja napanuoran höltyvän… Kohta ne on äänekkäitä teinejä joita elämä kutsuu niin kovin, että äitiä ja isiä pakostakin välillä huolettaa… Nautitaan nyt täysillä vielä näistä pikkutytöistä ja kepparileikeistä jne. ❤️

  • Katjuli kivaa kun kommentoit täällä. <3 No niinpä, kaksi teiniä jo kasvatettu, joten todellakin harmissani tiedostan miten vikkelään ajan ratas pyörii. Nyt nautitaan, kohta eivät halua haliakaan. Mitä me sitten tehdään? Täytyy kai sitten urakalla halia tuota ukkoa. <3

   Tiia

 • Oi voi,tytöt on tosiaan päässeet heti aamusta yllättämään sinut. 🙂
  Toivottavasti teillä vältytään tulevaisuudessa niiltä kouluaamuilta jolloin koululaista/opiskelijaa ei saa sängystä ylös millään..kokemusta on muutaman vuoden takaa tästäkin.
  Reipasta koulun alkua tytöille. 🙂

  • Hih Tanja no yleensä aina pitää repiä ylös eli tämä aamu oli ihme. <3 Oli jo nuo kotoa muuttaneet lapset, joista etenkin toista piti joka aamu repiä sängystä. Ja kyllä näitä pieniäkin. 🙂

   Eli kyllä tämä aamu oli oikea wau elämys ja harvinaislaatuinen. 😉

   Kiitos kovasti, kiva oli kuulla että koulussa oli tänään kivaa. 🙂

   Tiia

  • Anu, vielä yritän tässä joku päivä taikoa blogiluetton nätimmin esiin. Ja tuntuu ettei sieltä kyllä kaikkia löydy vaan nuo bloggerin.

   Etanaellin blogi on ystäväni, kannattaa käydä kurkkimassa. 🙂 Ja kiitos muksut ovat villejä ja ihania. <3 Hih.

   Tiia

 • "Kohta olen jo aikuinen, nämä elämäni ensimmäiset 10 vuotta, ovat menneet niin nopeasti." Voi, miten viisas tyttö sinulla onkaan.
  Hellyttävä ja suloinen tarina ensimmäisestä kouluaamusta. Ja sinne tielle sinä ja koiruli jäitte tuijottamaan loittonevia selkiä.
  Hyvää kouluvuotta pikkuisille tytöille.

  • Ihana Tuulia, ihana kommentti. Juuri siltä tuntui, ne loittonevat selät saivat olon niin haikeaksi.

   Juu välillä sitä oikein pysähtyy miettimään kun villikkojen suusta tupsahtaa noita viisauksia. 🙂

   Kyllä se Samukoirakin ihmetteli, että minne ne kesäkaverit meni joiden kanssa miltei joka pv mentiin uimaan ja nyt vaan kaikkosivat ja jättivät Samu reppulin yksin…

   Kiitos kovasti toivotuksista.

   Ihanaa viikkoa sinulle. <3

   Lämpimin terkuin Tiia

 • Näinkin kattavan kommentin ajattelin jättää, kun on jotenkin huikea tunnelma tuossa ensimmäisessä kuvassa! <3

  • Maikki kattava kuin mikä, sinun kommentissa on kaikki. 🙂 Pieni vehreä oikopolku kulkee meiltä koululle. 🙂 Onneksi on tämä uusi luuri, muuten kuva ei olisi tuollainen. 🙂 Mutta ihana ja haikea hetki.

   Kiitos ihanasta ja lämmittävästä kommentista. <3

   Tiia

 • Miustaki nuo kuvat ihania… Oikea tunneryöppy tulee tuosta tyttöjen kuvasta… Siellä se elämä odottaa!
  .. Ja Samu.. ihan on pallo hukassa ��

  • Katjuli ihana yhveli, sinä sen tiedät, niin ne kasvaa…. Ja Samu totisesti ihan pallo hukassa, minne ne meni ja mihin mun nyt tarvii mennä, tuumii Samu. 😉

   Iloa päivään Tiia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud