Movember? Naisten Movembervastine? Omg…

Siis mikä Movember, kauan tälläinen viiksihommeli on ollut valloillaan? Omaan tajuntaani se taisi iskeä viime vuonna, korkeintaan kaksi vuotta sitten? Omassa lapsuudessa viikset olivat sellaiset tursokkeet, että on oikein viiksitrauma. Sellaiset mursut ne oli silloin. Vaikka monille kyllä viikset sopii, en kyllä sitä sano. :):)


Uusi sukupolvi on luonnollisesti ajan hermolla. 
No sitten luin naisten vastineesta Movemberiin. Välikysymyksenä, miksi kaikki pitää tasa-arvoistaa, miksi naisilla pitää olla oma Movember? 

Naisten vastine siis ymmärtääkseni on ajelemattomat kainalokarvat. En nyt tiedä mitä tästä ajatella, eikös se nyt ole jokaisen asia, ajeleeko vai eikö ja eihän niitä kainalokarvoja kukaan näe, mikäs  salainen privaatti Movember se sellainen on? 


Miksi ei Lumiukolla ole muuten viiksiä?


Se se vasta olisi Movembervastine, jos meikäläinen menisi vaaleahkoissa kreppisukkahousuissa ajelemattomilla säärikarvoilla kaupungille ja korkkarit kauniisti jaloissa, siinä vasta olisi näky! Mutta ei se silti oikein istu tuohon ukkojen viiksivallujuttuun, koska nehän on ihan komeita viiksineen ja samaa ei voisi minusta ja karvakintuistani sanoa.

Että antaa ukkoliinien pitää Movember viiksivallujuttunsa ja pidetään me naiset omamme tai osallistutaan Movemberiin jollain muulla mielekkäällä tavalla, pitämällä Movemberpipoja, pinssejä tai muuta vastaavaa. En halua antaa omien kainalokarvojen enkä säärikarvojen rehotella ympäriinsä ja kauhistuttaa kanssaihmisiä vaikka erinomaisen hyvää asiaa ajaakin tuo Movember. Ja aion tasan tarkkaan nyppiä myös kaikki mahdolliset partakarvat jotka ikäydyttyäni alkavat leuastani poksahtelemaan. Ainoa huoli on, jos en vaikka kaksoisheltaltani sitten näe niitä. No se on sen päivän ongelma, toivoakseni, ui… 


Jouduin hieman muokkaamaan tässä matkan varrella tekstiä, kun aloin tutkimaan Movemberin taustoja tarkemmin. Hieno asia ja tästä tulee varmasti yhtä suuri vielä, kuin Roosanauhakampanjasta. <3


Movember on kansainvälinen hyväntekeväisyyskampanja, johon osallistuvat miehet kasvattavat itselleen viikset marraskuun ajaksi. Vuonna 2003 Australiassa perustetun kampanjan tarkoituksena on kerätä varoja ja lisätä tietoisuutta miesten terveysongelmista kuten eturauhassyövästä. Kampanjan perustajan Tom Bettsin mukaan kampanja sai alkunsa pubissa tehdyn vedon seurauksena.

Vuonna 2013 virallisia Movember-kampanja järjestettiin 21 maassa: Alankomaissa, Australiassa, Belgiassa, Britanniassa, Espanjassa, Etelä-Afrikassa, Hongkongissa, Irlannissa, Itävallassa, Kanadassa, Norjassa, Saksassa, Singaporessa, Suomessa, Ranskassa, Ruotsissa, Tanskassa, Tsekissä, Uudessa-Seelannissa ja Yhdysvalloissa.

Suomessa Movemberin pääyhteistyökumppani on Syöpäsäätiö. Movemberin tuotot ohjataan Syöpäsäätiölle, joka tukee varoilla eturauhas- ja kivessyöpätutkimusta.
Lainaus Wikipedia* 


Tätä kahvimukia olen pitänyt jemmassa. Piti täräyttää tänne vasta jouluna, mutta en malttanut, tämä on niin ihana muki. <316 thoughts on “Movember? Naisten Movembervastine? Omg…”

 • Meitsi vois jättää sheivaamatta viikset ja parran niin olis movemberit. Vai saisko kulkea kuukauden ilman rintsinoita!? Siis toki paita päällä, mutta mielikuva isoista ryntäistä ilman kannattimia ja siihen joku tiukka toppi tms. Meikitön kuukausi ottaa lujille. Jos ei laisinkaan saisi käyttää. Kajal on elintärkeä vähintään, mutta ripsarikin olis ihan kiva. Sulla oli taas niin hyvä ajankohtainen kirjoitus.

  • Hehee kirjoitus kertoo siitä, kuinka pihalla kaikesta olen, hih Vanhuus ei tule yksinään. 🙂 Mutta sitä juuri tässä mietin, ettei toi kainalokarvahomma oikein toimi, sillä nehän on näin talvella piilossa ja ei tässä ihan ovella ole iltapukujuhliakaan.. Hmmmpphhh… sulla Viltsu on tosi monta hyvää ehdotusta tuossa, näitä täytyy tuumia Ja juu partakarvat sellaiset miltei läpinäkyvät hahtuvat niitä on ja jonain päivänä ne on mustat ja sitten olen väkisinkin Movemberissä messissä. 🙂

   Ihanaista iltaa <3

 • Mä en itseasiassa ole kuullutkaan naisten vastineesta 😀 Omalle miehelleni, viiksivallulle ja viiksifanille, ostan yleensä joka vuosi jotain viiksekästä movemberin kunniaksi 🙂 Hänelle viikset ja lyhyt parta kyllä sopii, tuo kasvoihin raamit.

  Tuosta naisten versiosta vielä että olet kyllä aivan oikeassa, jos siis lähtökohtaisesti ei pidä omia kainalokarvojaan viehättävinä, niin miksi pitäisi sitten kärvistellä ja kasvattaa sellaiset? Eihän kaikki miehetkään niitä viiksiä kasvata! Teemapäivinä/tempauksina mielestäni parempia ovat "pukeudu johonkin väriin" tai "punaa huulet" tms.

  • Hehee itse asiassa omalla ukollanikin on jonkinlaiset viikset ja sellainen raamikas parta, joka ei ole poskilla. Tulee vaan niin mieleen ne oman lapsuuden tursakeparrat, jotka peitti huulet, peitti kaiken, aivan mahottomat puskat. 🙂

   Juu tuo naisten versio on vähän hakusessa, sillä koska miehillehän sopii viikset ja sen verran olen nykyaikainen etten hirveen innoissani ole itselleni kasvattelemassa kainalopuskia. 🙂 Tai muitakaan vaikka sellaisia säärimattoja, juu ei kiitos.

   Just joku väri, punaa huulet tai kynnet, tai laita kukkahattu päähän hakee vertaistaan Movemberista. Nimi olisi kiva kyllä keksiä? Tätä lähdenkin pohtimaan. 🙂

   Niin ja viikset sopii todella monelle miehelle. <3

   Mukavaa iltaa Salka. <3

  • Luulen Marru että sama juttu, vuosi sitten varmaan. Tutkin tuota naisten Movember vastinetta ja nyt vasta tutkinkin Movemberin taustoja, mitkä ovatkin hienot. Eli vuonna 2003 miesten eturauhassyövälle aloitettu keräämään varoja Movemberin avulla ja lähtenyt Australiasta.

   Eli hieno asia kuitenkin ja varmasti pian yhtä lailla tapetilla kuin Roosanauhakampanja. <3

   Ihanaista iltaa. 🙂

 • Kiitos taas tämän illan nauruista – niitä kuule tällä hetkellä tarvitsin;)
  Hieno idea tuo on ja olen samaa mieltä – annetaan miesten pitää se omana juttunaan – tuetaan sitten noilla muilla tavoilla!
  Ja muki on hieno, hieno!
  Hyvää loppuviikkoa sinne sinulle – jokos on matkalaukut pakattu? ♥♥♥

  • Hih no oikeasti on kyllä ihan pahin painajainen tuo ajatus ajelemattomilla säärikarvoilla kreppisukkiksilla, hui ihan vavisuttaa…

   Kyllä vaan hieno idea ja uskon, että tästä kasvaa vielä suuren suuri.

   Ihanaa myös jos sain naurua aikaiseksi, nauru se vaan aina mukavasti piristää. 🙂

   Muki on kyllä niin mahtava, kääntöpuoli siinä on kovin erilainen mikä yllättää. Tykkään hirmuisesti joulumielikuvasta. <3 Eli kiitos minähän olen onnellinen jos näitä minun rakkaita kehutaan. 🙂

   Nyt lähtee sauhu käymään, siivousta, isosti kauppaa ja huomenna matkalaukkuja pakkaillaan. Hieman nipistelee jo masuss. 🙂

   Ihanaa loppuviikkoa ja jaksuja sinne. <3

 • Olisikohan meidän naisten vastine Roosa nauha-kampanja, ei tosin liity karvoittumiseen millään lailla, mutta muistuttaa naisten terveydestä samoin kuin Movember miesten.

  Pinsetit ovat minulla ahkerassa käytössä, vaikken edes ole mitään kovin karvaista rotua. Ilman pinsettejä kuitenkin kulmani olisivat hetkessä kuin Cro magnon-naisen ja täytyyhän se itsepintaisesti leuasta puskeva karvakin nyppäistä.

  Mieheni on viiksekäs (ja partainen) läpi vuoden. Jos joskus aikoinaan joku olisi sanonut, että tuleva puoliso on parrakas, viiksekäs ja kalju, olisin nauranut katketakseni. Mielikuvien unelmaprinssillä oli tummat ja tuuheat hiukset… Sittemmin ymmärsin, että ei niillä hiuksilla ole niin väliä kun sydän on kultaa.

  • Roosanauhakampanja se on, aivan samaa mieltä. <3 Ei liity karvoittumiseen, mutta ehkä me naiset haluamme tukea ja kannustaa hieman naisellisemmalla tavalla, kuin antaa kainalopuskien rehottaa. <3

   Ja jetsulleen sama juttu leuan kanssa, pari itsepintaista hahtuvaa sieltä aina pukkaa esiin ja kamalinta on ettei jossain valossa niitä aina huomaa nyppäistä. Toisena päivänä sitten eri valossa näkee kauhean karvan, joka on siellä heilua viipottanut koko pitkän päivän. Sitä sitten miettiiovatko ihmiset sitä kaupungilla tuijotelleet…. UI…

   Kaljut ovat komeita kyllä, tykkään. Omalla miehelläni on kyllä tumma tuuhea tukka, tosin jo harmaantuu ja on sellainen ohut viiksihommeli ja raamikas parta joka ei kasva poskilla.

   Ihanasti kuvaat miestäsi, oikein sydämessä sykähti, ei millään muulla ole väliä, kuin että sydän on kultaa. Ja totuus unelmien prinssien suhteen on lopulta ihmeellisempää kuin taruissa. <3 Jokin ihme haavekuva minullakin aina oli, pitkä oli yksi ja sen mieheni täyttää, mutta olen vaaleahiuksisiin kallistunut, mutta nyt onkin tuollainen suomalainen tummaverikkö. Että kun sen oikean tapaa, yhtäkkiä kaikki odotusarvot katoaa.

   Kiitos ihanasta viestistä Lumo. <3 Mahtavaa loppuviikkoa Sinulle <3

 • Oman puolison viiksien kasvattelusta en niin välitä,pussaillessa ikävästi pistävät ylähuuleen. 😛 😀
  Ajatus sääri ja kainalokarvojen kasvatuksesta ei saa minua lämpenemään,salilla luulevat kohta minua itäblokin kuulantyöntäjäksi. 😉
  A-pua,sinulla matka on jo kolkuttelee ovelle,tsemppiä pakkailuun. 🙂

  p.s.Ihana muki <3

  • Aivan totta, kun ukollani on juuri se jonkinlainen viiksi/partavärkki trimmattu pistelee ihan mahottomasti. Hihii että nauroin tuota itäblokin kuulantyöntäjää, juu ei kainalokarvoja, ne ei vaan ole naiselliset, mutta tämä nyt on taas minun henkilökohtainen oma mielipiteeni.

   Matka kolkuttelee, nyt jännittää… Uuhh…. Mutta ihanaa myös, kun on saanut kaikki jutut tehtyä. 🙂

   Kiitos mukikehuista ne ilahtuttaa aina suuresti, koska ne on mun rakkaat. <3

   Ihanaa torstai-iltaa Sinulle. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud