Elämäntaparemppaa 5-viikkoa takana, mitä on tapahtunut?

Elämäntaparemppaa 5-viikkoa takana, mitä on tapahtunut?

Olen selvästi harhainen, sillä olen eilen ja tänään vuorannut itseni villasukilla, villatakilla ja vielä kietoutunut shaaliin ja ajatellut tätä se on se laihan ihmisen elämä. Luut kolisee ja viluttaa.

Päänsärkykin vaivannut eilisestä ja menin ostamaan appelsiineja, kun uumoilin että nyt on verensokerit pahasti laskussa. Hui kauhia sokeriton elämä. Appelsiinit olivat muuten todella, todella pahoja, sellaisia on suorastaan laidatonta edes myydä. Tuhat siementä ja aivan mauttomia ja pehmeitä… Että petyin pelastavan herkun edessä.

No mutta kappas olikin kuumetta, enpä osannut arvata kun ei ole nuhaa, mikähän nyt riivaa…

Joka tapauksessa, elämäntaparemppa on sujunut sinänsä hyvin, että painoa oli viime lauantaina lähtenyt 6,5kg ja tilanne myös tänään sama, mikä ei niin lohdullista. Kun niin hyvin jo lähtenyt painoa, sitä kuvittelee, että menee vauhdilla koko ajan alas. Mutta heh lopultahan sitä ei olisi olemassa vaan hengettömänä leijailisi, joten pakkohan painonlaskun on välillä pudottava hitaammin käsijarrulla.

Sampan ja minun lenkkimaisemat.
Mäki alas ja meri odottaa, kävelemme
pitkän pätkän meren rantaa ja Porvoon joen viertä,
kunnes tulemme aavalle pellolle
ja sieltä päädymme metsän keskelle.
Ah sielu lepää. <3

Ihana metsä, merkillisen rauhoittava paikka.

En edelleenkään mahdu normivaatteisiin, vielä on taivalta tahkottavana. Mutta päättäväisenä olen, ainakin toistaiseksi.

Siviiliminäni sai Omronilta testiin aktiivisuusmittarin, joka mittaa askeleita ja kaloreiden kulutusta.
Aktiivisuusmittaria on todella helppo käyttää ja tietojen asennuksetkin laitteeseen kävivät leikiten>paino, pituus, syntymäajat ym.

Lievästi järkytyin kuitenkin siitä, että ensimmäisenä päivänä aktiivisuusmittarin saldo näytti 10500 askelta, joka edesauttaa välttymään tulevaisuudessa kirurgisilta sairauksilta. Tarvitaan 12000-15000 askelta painonpudotukseen. Hetken jäin kyseisiin lukemiin roikkumaan, tuumien etteihän tästä tule yhtään mitään. Mutta jos ajatellaan että rempan myötä askeleita on kuitenkin aiempaan löntystelyaikaan kertynyt tuhansittain enemmän tai oi wau kymmeniä tuhansia viikossa ja ruokavalio on muuttunut, niin onhan silloin pakko rasvan sulaa?!

Aktiivisuusmittari on kyllä loistava apukeino mielen nostoon niinä karuina päivinä, kun laiskottaa. Kun askel-lukemat näyttävät vain muutamaa tuhatta, tulee tunne että nyt paisun jo kadonneet kilot takaisin.

Kyseisen söpöliinin löydät myös täältä.

KLIK

VERKKOKAUPPA

Eli aktiivisuusmittari on aivan loisto vääpeli minulle. Hieman haasteita aktiivisuusmittarin kanssa aiheuttaa se, että monissakaan vaatteissani ei ole taskuja eli mihin mittarin sujauttaa. Keinot olen keksinyt ja pidän mittaria, kyynärpään yläpuolella, on niin kevyt ettei häiritse siellä lainkaan.
Tosin tästä aiheutunut nyt se, että mielihalu ranneaktiivisuusmittarin hankkimiseen on kasvanut suuresti.

Suklaasta olen pidättäytynyt tänään tasan 5-viikon ajan. Kenties sinä päivänä kun en enää tätä surullista eroa laske viikkoina, olen vihdoin vapaa, vapaa suklaasta tai pahimmassa tapauksssa taas huitelen sukulaatipötkylöitä huuleen. 😉

Kivaa keskiviikkoa!


86 thoughts on “Elämäntaparemppaa 5-viikkoa takana, mitä on tapahtunut?”

 • -6,5kg 5 viikossa on hieno saavutus! Sanoisin, että tahtihan on suorastaan kova, ammattilaisetkin suosittelevat sellaista 0,5-1kg per viikko. Nauti saavutuksesta, mutta älä suklaalla 😉

  Tsemppiä projektin jatkoon. Minunkin niin pitäisi.

 • Mahtava tahti! Nyt on taas joku kulkutauti liikkeellä, esikoinen oli 4 pv kuumeessa ja taudinkuvaan kuului päänsärky ja nivelkipuja. Minulla sama tauti ilman kuumetta. Toivottavasti tauti pian hellittää ja pääset taas rantoja tallaamaan ja mittarilukemia kerryttämään <3

 • Vau Tiia! Aivan upea saavutus! Miten aina pääset kaikenmoisiin testiryhmiin … minäkin tahdon! 🙂 mulla on Polar Loop aktiivisuusmittari,se roikkuu kuin rannekello vasemmassa ranteessa ja sitä tiirailen aika ajoin! Se tosin mittaa esim. Käsien liikkumista, ei pelkästään askelia! Myös unen laatua seuraa kun nukun! 🙂 tsemppiä Sinulle Ihana Tiia ♡♡

 • Hienoa Tiia! Kyllä se välillä se paino on paikallaan ja sen pitää kai saada taas potku/järkytystä ja sitten se taas lähtee tippumaan. Jatka vaan samaa tahtia, hyvin olet reilassa:)
  Pode nyt se kuume hiiteen ja huomenna taas tavataan. Haleja <3

 • Näitä sinun juttuja on tosi kiva lukea. Voi kun itsekki saisin tuon painon tippumaan. Olen aina ollut karkkiriippuvainen, mutta nyt olen ollut yli 2 vuotta ilman karkkia enkä enää uskalla edes maistaa. Työkaverit nauraakin mulle töissä ,että pelkäänkö mulle käyvän kuin alkoholistille että jää "karkkiryyppy "päälle jos maistan. Niin varmaan kävisi. Tuo sinun painonpudotus on kyllä hieno juttu. Tsemppiä jatkoon.

  • Oi kun kivaa kuulla, kiitos Sanna kovasti <3

   Oi että nostan sulle niin paljon hattua ettet tiedäkään, en varmasti koskaan pystyisi tuohoin, ilman karkkia, wau! Heh hauskasti kirjoitettu, karkkiryyppy, ymmärrän niin mitä tarkoitat. <3 Minulla se ollut siitä lähtien kun sain ruveta syömään kiinteitä ruokia. 😉

   Ihania unia <3

 • Hyvä SInä, ihan loistavaa. Ymmärrän että vaatii ihan hillitöntä itsekuria!
  Ajattele sitä joka keksisi suklaan jossa ei olisi kalorin kaloria mutta ihana suklaan maku. Me naiset ja ehkä joku mieskin, tekisimme hänestä miljonäärin.
  Tässä ei nyt ollut tarkoitus "kääntää veistä haavassa" sanoin vain sen takia, että tämä herkku on niin monelle aika korvaamaton lohtusyötävä ja vaikea jättää pois.
  Tsemppiä edelleen!

  • Et vääntänyt <3 Niinpä miksi ei sellaista suklaata ole voitu keksiä, kun on tietokoneet ja kuuraketit. Kaloriton suklaa se, se vasta olisi jotakin. Mutta aito on aina aito, niin suklaassakin.

   Ihania unia Vikki <3

 • Paranemisia ♡
  Hienosti on paino pudonnut. Hyvä tahti on 500g-1kg/viikko ja sullahan ylittyy se.
  Ja sit, HUS pois sieltä vaa`alta kun ja vain kerran viikkoon punnityspäivänä 🙂 Ja mitä palelemiseen tulee, sitä on tiedossa, kun paino putoaa. Minä oon kahdet pitkikset ja paidat päällä päivittäin ja niitä villasukkia tuskin riisun kesälläkään. Hikeä ei helposti tule enää, ei siis samalla lailla kuin ennen.
  Minulla on Polarin sykemittari , mikä mittaa aktiivisuutta myös. Olen muutaman vuorokauden pitänyt ja antaa heti palautetta, jos on esim tunnin istunut , siis laiskotellut 🙂
  Tsemppiä ja sisua ♡
  Muista myös Positiivisuus ☆
  -päivi-

  • No voi että käyn joka pv edelleen vaa'alla ja välillähän se jopa masentaa. Yritän parantaa ja kuunnella sinua. <3

   Oi minäkin tarvitsisin myös sellaisen istumamuistuttajan, koska olen kova istumaan tai pötköttelemään. 🙂

   Ihanasti kirjoitettu, muista positiivisuus, sinä ihanilla zempeillä tuot sitä tänne. <3

   Kauniita unia <3

 • Hyvä saavutus tuo 6,5kg, nostan hattua! Tuo aktiivisuusmittari on kiinnostava, olen sitä harkinnut minäkin. Pikaista paranemista 🙂

  • Aktiivisuusmittariin jää koukkuun ja se pötkii liikenteeseen. Nyt tämä kuume ja lämpöily jarruttaa mikä harmittaa.

   Ihania unia. <3

 • Hyvä vauhti sinulla painonpudotuksessa. Ja tuo aktiivisuusranneke on huippuhyvä mittari. Sitä helposti narraa ja uskottelee itselleen olevansa reipas ja aktiiviinen. Mutta mittari ei valehtele 🙂 Itse ainakin koin ylläreitä paljonkin silloin alussa. Nyt sitä osaa jo arvioida askelmäärän aika kohdilleen!
  Pikaista paranemista sinulle!

  • Olet niin oikeassa ja olen niin narrannut ja nyt luullut, että olen mukamas kovakin kuntoilija. Varmaan oppii jossain kohti laskemaan askeleet jo unissaan. 🙂

   Kauniita unia <3

 • Olipa mukavaa lukea miten sinulla menee. Tuollainen mittari on kyllä hyvä. Minulle kävi niin, että kun sain uuden puhelimen, siinä oli askelmittari ja sain sen jotenkin vahingossa päälle. Ensin se vähän ärsytti mutta niin vain alkoi asia kiinnostaa ja nyt tulee joka askeleita kerättyä =D. Tsemppiä sinulle, täällä ollaan hengessä mukana (ja pitäisi tehdä ihan sama juttu =D).

  • Taitaa omassakin puhelimessa olla askelmittari, mutta laiskuuttani en ole jaksanut asentea. Tuo aktiivisuusmittari on täydellisen helppokäyttöinen minulle. .)

   Kiitos kovasti Katinka zempeistä, niitä todella tarvitaan sillä matka on pitkä.

   Ihania unia <3

 • Hienostihan tuo paino on tippunut. Itse olen sitä mieltä, että suurin osuus painonpudotuksessa on ruokavaliolla. Pelkästään sitä muuttamalla voi laihtua, mutta liikunta tietysti tukee myös tavoitetta ja ehkä nopeuttaa tahtia.

 • Hienoa, onnittelut! Hyvin olet pärjännyt taistelussa imelänhimoa vastaan.
  Minä sain tahtomattani suklaalakon aikaiseksi kun sairastuin niin kaameaan flunssaan etten ainakaan kymmeneen vuoteen ole näin kipeä ollut.
  Ei maistu imelät, ei mikään. Pakolla pitää jotain yrittää alas saada.
  Nyt on ehkä jo pahin selätetty, kun vielä ruokahalu pysyisi hiukan normaalia heikompana jatkossakin niin hyvä.

 • Ihanat lenkkimaisemat teillä on. Hyvin olet saanut painoa laskemaan, tsemppiä vaan edelleenkin.
  Aktiivisuurannekkeet ja -mittarit ovat kyllä oivia välineitä. Itselläni on Polarin ranneke ja se on kyllä saanut minut liikkumaan paljon entistä enemmän.

 • Paranemisia – kesällä olet jo rantakunnossa tuolla vauhdilla – vaikka jos minulta kysytään olet sitä jo nyt.

  • Siihen en kyllä hihii pääse enää koskaan. 🙂 Jos laihtuisin liikaa, jäisi sellainen isohko tyhjä hernepussi vatsan alueella roikkumaan.

   Ihania unia <3

  • Kiitos, kiitos, kiitos <3 Koskaan ei kyllä tule sellaista upeaa kuin sinä. Mutta kuhan nyt jollain lailla ei palleropullero, niin olen tyytyväinen. 🙂

 • Hienosti olet saanut painoa tippumaan! Mulle aktiivisuusmittari oli hyvä herätys; vaikka järkikin sanoi, että joskus tulee liikuttua aivan liian vähän. Mutta vasta mittarin kautta asia konkretisoitui, kun näki, miten vähän askeleita saattaa kertyä.

 • Voi kun kauniit lenkkimaastot. Mä olen kulkenut jo vuoden aktiivisuusranneke kädessäni. Pois en sitä ota 😉

 • Kauniit on lenkkimaisemat! Tuo metsäkuva oli upea. Se on kuin jostain maalauksesta tai satukirjasta, taianomainen.

 • Ihanat lenkkimaisemat teillä ja oletpa ollut ahkera tuon mittarisi kanssa ja painonpudotuksen kanssa. Maltahan kuitenkin levätä flunssa pois jottei tule jälkitauteja! Lämpimästi mummon villasukkia jalkaan ja lepoa ja nestettä.<3 Pikaista paranemista ja aurinkoa loppuviikkoon<3

  • Ihana Sari, nyt en ole kahteen päivään lenkkeillyt, muut ovat hoitaneet koirulin. Mutta mieli polttelee jo askeleita kerryttämään.

   <3

 • Hyvin edistyy sun elämäntaparemontti, mahtavaa 🙂 Askelmittari on kyllä kova sana sekä hyvä kannustin ja tuo 12 000 – 15 000 askelta on kyllä hyvä tavoite, aika paljon saa kyllä kävellä, muistaakseni laskin että itselläni siihen kuluu kaksi tuntia 😀 Mulla askelmittari löytyy puhelimesta ^_^ Haaveilen Fitbitin Tory Burch-malleista, ne ovat jo koruja! Saatanpa toivoa sellaista mieheltä synttärilahjaksi..:D

  • Juu aamulla lenkki ja illalla.. Mutta en ole iltaihminen, aamulla lähtee, mutta illlalla jo laiskottaa. Hyötyliikuntaa pitäisi lisätä ja sitä ettei mene autolla joka paikkaan. Oo mikä on Fitbit? <3 Minäpä googlaan. 🙂

   <3

 • Mahtavia tuloksia elämäntaparemontissa. Olisipa kaikki remontit noin tuloksellisia ;).
  Onnea vaan kiloista!
  Ihanat metsäkuvat. Tuollahan niitä askeleita olisi kiva ottaa niin monta tuhatta kuin tarve on. Pikaista paranemista lenkkikuntoon!

 • Upeita remppatuloksia! Saat olla kyllä ylpeä itsestäsi. Vau, mitkä lenkkimaastot sinulla on; merta ja noin kaunista metsää… Noilla poluilla kelpaa kyllä lenkkeillä. Pikaista paranemista ♥

  • Tyytyväinen olen, mutta myös harmitusta, että miten päästin menemään tilanteen niin pitkälle. Mutta se oli helppoa, suklaata syömällä siinä onnistuin ja laiskottelulla. 🙂

   Kiitos kovasti Anu <3

   <3

 • Pikaista paranemista!
  On todellakin "laitonta" myydä mauttomia hedelmiä. Itsellenikin monta kertaa käynyt niin, ei tiedä koska niitä mandariinejä yms. voi ostaa, ku meneekö kaikki roskikseen mauttomuuden takia. 🙁
  Hyvä saatuvus on 6,5kg onhan siinä jo 13 voi pakettia! 😉
  Mä kans toisaalta haluaisin tuollaisen aktiivisuus rannekeen, laiskana sohvaperunana, josko se lisäis liikkumisen iloa!?!?
  Ihania maisema hyviä, et on kyllä lenkkeily maisemat. <3

  • Samaa mieltä, eivätkä ole edes halpoja. Hirveä pettymys! Eikä viat päälle näy, kai sitten kauppiaallekaan… Hih täytyy ajatella voipaketteina niin tulee oikein hyvä fiilis. Mittari ainakin tuo syyllisyyttä jos ei liiku, mutta ei vielä riemua, koska ei ole täyttynyt nuo askeleet riittävästi. Mutta hyvänä mittaria pidän, se ei valehtele. 🙂

   <3

 • Voihan kuume :(. Tuntuu, että aina kun pääsee jossain hyvään vauhtiin, tulee eteen jotain, joka pilaa sen. Ehkä sitä elimistö reagoi muutoksiin tolla konstilla, en tiedä. Mutta samaa palelua (tai siis kuumeetonta palelua) on moni siellä mun noudattaman puhdistuskuurin palstalla ihmetellyt ja ravitsemusasiantuntijan vastaus oli, että kun ruuansulatus lähtee käyntiin, verenkierto siirtyy vatsaan (tai jotain sinnepäin) ja sitä ei silloin niin riitä muuhun kroppaan ja sen takia palelee.

  On noi mittarit kyllä aika kivoja. Ihan siihen mulla ei kärsivällisyys riitä, että alkaisin tietoja siirtelemään koneelle. Riittää se, että katson, mitä taulussa seisoo ja se on sitten siinä. Mutta jotenkin sitä heti tuntee olevansa itseään parempi ihminen, kun päivän tavoitteet ylittyy.

  Pikaista paranemista <3

  • Eikö vaan ja ei nyt saisi tulla töyssyjä lenkkeilyyn, ettei vaan kohta käy niin, että lenkit taas lyhenee… Eikö vaan tulee paljon parempi mieli kun askeleet ovat täynnä, tyytyväinen ole. Niin hauskasti taas kuvailit asian. 🙂

   <3

 • Tuollainen aktiivisuusmittari voisi toimia hyvin minullakin! Teen istumatyötä ja väitän, että useampana päivänä viikossa jäävät askel-tavoitteet vajaiksi.. :/

  • Varmasti toimisi, se on armoton ja toisaalta todella herättävä. Aukaisi silmät kaikilta itsepetoksilta, luulin liikkuvani paljon enemmän.

   <3

 • Upeat metsäkuvat! Mulla on vanha Omronin askelmittari, patteri lopussa, mutta kyllä se oli toimiessaan aika hyvä kirittäjä. Aika pian kyllä oppi arvioimaan askelmäärät ilman mittariakin. Liian vähän tuppaa niitä askeleita kertymään päivän aikana… 😮

  • Varmaan muuten oppiikin ajan kassa ja nythän kun teen samaa lenkkiä, niin tiedän tasan tarkkaan miten paljon askeleita tulee. 🙂 Mutta mittari on niin hyvä syyllistäjä silloin kun laiskottaa. 😉

   <3

   <3

 • Olipas hauskasti sanailtu 🙂 Onnittelut hienosta etenemisestä ja parane pian!

 • Ihania lenkkimaisemia teillä, kyllä noissa mieli lepää ja samalla kilotkin tippuu ;D
  Toivottavasti paranet pian <3

 • Go Tiia Go ❤️ Hienosti olet saanut painoa pudotettua *peukutus* parane pian ❤️

 • Minulla on fitbitin chargehr aktiivisuusmittari, tykkään! Instassa joku kuvakin lie… aniskanen on tunnus.
  Pakko tunnustaa, että minäkin kiipeän puntarille joka aamu. Puntarina mulla on fitbit aria, saan painon sitten kännykän sovellukseen ylös, välillä on kiva seurata painokäyrää… Jos fitbit kiinnostaa, niin sitä kännykkäsovellusta voi tutkia jo ennen laitteen hankkimista, näkee onko sovellus itselle helppokäyttöinen ja pääsee trackkerin avulla testaamaan, miten piirtää kuljettua matkaa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud