Peter James, Kuolema leikkii tulella!

Sain toukokuussa Minerva kustannukselta Peter Jamesin ”Kuolema leikkii tulella” kirjan ja luettuani todella monta Peter Jamesia pötköön päätin, että tämän osan nautin rauhassa auringossa ja ulkona. Tuli kesäkuu satoi vaan, tuli heinäkuu ja aina vaan satoi…. Tuli elokuu ja näytti hetken pahalta, mutta kappas vihdoin koittivat aurinkoiset päivät ja täydellinen lukuilon maximointi. Kahvia, vettä, evästä, takapihalla oleilua tai rannalla makoilua ja hyppysissä hiuksia nostattava ja koukuttava Peter Jamesin uusin, aivan parasta ja rentouttavinta puuhaa. Vaikka näiden Peter Jamesin kirjojen kanssa tosin pukkaa käymään niin, että eivät anna mielelle rauhaa, ennen kuin kirja on luettu. 

Pääjuonen kiduttavan hidas juoni on varmasti asia, mikä saa ahmimaan Jamesin kirjat aina hetkessä… Josko pääsisi notkahtamaan edes askeleen eteenpäin suoraastaan piinaavaa juonta. Sen verran voin paljastaakin, että juoni on juuri niitä, jotka tekevät kirjasta koukuttavan ja joka saa lukijan jopa tuntemaan pienoista syyhyttävää epätoivoa.  
Tämä kymmenes Peter Jamesin kirja on kyllä kenties paras tai ainakin yksi parhaimmista osista ja itse kirjan yksittäinen juoni on huumaavaan jännittävä. Peter Jamesin luoma päähenkilö Roy Grace on mukavalla tavalla pohtiva hahmo, jonka yksityiselämä koukuttaa ja hänen selvittämät murhamysteerit ovat kiihkeää luettavaa. Kuolema leikkii tulella käsittelee Red Westwoodia joka kokee kohtaloista kauheimman, tutustuu deittipalvelun kautta hurmuriin, jonka synkkä menneisyys alkaa paljastua ja kyseessä kaikkeaa muuta kuin hurmaava mies, jonka valheet ja juonenkäänteet vievät lukijan narsismin synkkiin puoliin tai oikeastaan voisi todeta psykopaatin. Narsismi on luonteena ja piirteenä mielenkiintoista luettavaa ja tässä kirjassa siihen pääsee varsin syvälle. Eipä juonesta enempää, etten paljasta kaikkea, mutta voin sanoa että ei tässä taas kauaa nokka tuhissut ”Kuolema leikkii tulella” kirjaa lukiessa ja jouduinhan minä loppupeleissä auringossa aloitettuani lukemaan tätä myös sängyssä, vessassa, ruokapöydässä ja joka paikassa, siihen kannattaa varautua kun on kyseessä Peter Jamesin kirjat. 
Mahtavaa muuten että kirjoista ollaan tekemässä briteissä tv-elokuvien sarjaa, en malta odottaa ja toivottavasti ainakin Yle tulee esittämään kyseisen sarjan! En lainkaan ihmettele että Peter Jamesin kirjoja on maailmalla myyty 15 miljoonaa kappaletta. 
Loistavia uutisia muutenkin Peter Jamesin ystäville, aivan pian ilmestyy uusin Peter Jamesin Roy Grace kirja eli 1.9 ilmestyvä ”Kuolema merkitsee omansa”, iiks! Minervakustannuksen sivuilla on arvonta ja myös sinulle on mahdollisuus voittaa tuo uutuus itsellesi! Menkäähän kurkkaamaan!
Kahvi ja loistava kirja ja Osku kissa vielä jaloissa nauttimassa, voisiko olla parempaa kesäpäivän hupia!

*”29-vuotias sinkkunainen, punatukkainen ja hehkuva, tuhkaksi palaneen rakkauselämän raunioilla. Etsii uutta liekkiä syttyäkseen uudelleen. Hauskanpitoa, ystävyyttä ja – kuka tietää – ehkä jotain enemmänkin? ”

Red Westwood tapaa nettipalvelun kautta komean, hurmaavan ja rikkaan Bryce Laurentin ja ihastuu tähän välittömästi. Mutta heidän rakkaustarinansa edetessä Laurentin pimeä puoli ja synkkä menneisyys alkaa paljastua. Kaikki mitä mies on itsestään kertonut, osoittautuu valheeksi. Alun kiihkeä hurma vaihtuu vähitellen kauhuksi.


Poliisin suojeluksessa Red saa lopulta Laurentin ajetuksi ulos asunnostaan ja elämästään. Mutta todellinen painajainen on vasta alkamassa. Laurentille Red on pakkomielle. Hän on päättänyt, että ellei hän itse voi naista saada, hän pitää huolen, ettei tätä saa kukaan muukaan. Vaikka se sitten merkitsisi sitä, että hänen on tuhottava kaikki, mitä Red rakastaa – ja lopulta myös Red itse.


Kuolema leikkii tulella on rikosylikomisario Roy Gracesta kertovan kirjasarjan kymmenes osa.22 thoughts on “Peter James, Kuolema leikkii tulella!”

 • Oi, kiitti vinkistä. Olen lukenut kaikki suomennetut teokset Jamesilta, mutta en tiennytkään että uusin ilmestyy jo syyskuussa. Oi onnea, oi autuutta!
  Mitä olisi elämä ilman lukutaitoa ja kirjoja!

  • Niin luin ne kaikki aiemmat putkeen, etten ole tarkkaillut julkaisupäiviä, siis tarkalleen, että kuinka usein näitä on tullut ulos. Mielessäni ajattelin että kerran vuodessa, mutta varmaan hieman useammin. Pian pääset Heli uppoutumaan uuden Peter Jamesin pariin.

   Aivan samaa mieltä, olisi niin monet seikkailut ja maat jäänyt käymättä, puhumattakaan "sadut" onneksi on kirjoja, en tiedä parempaa tapaa rentoutua!

   Ihanaa päivää Heli <3

 • Aikasen koukuttavalta kuulostaa, vaikka oon niin huono lukemaan. Sängyssä jos luen niin kohta luomet räpsyy silimien päälle ja nukkumatti nauraa ☺
  Ihanaa alkavaa viikkoa Sinulle Tiia ~♫~♫~♥~♥~

  • Hih sitten ehkä lukemista kannattaisi kokeilla muualla. 😉 <3 <3 Se on muuten jännä, että erittäin mielenkiintoinen kirja pitää hereillä ja hidastempoinen vaivuttaa heti uneen. Mutta hei hienoa, että sinulla on hyvä uniapulainen eli kirja. <3

   Oikein aurinkoista alkanutta viikkoa ma-te <3

  • Eikö olekin ja ajattele Minna sulla on sitten vielä 9 lukematta, koska kohta ilmestyy uusin. Kamalinta on aina tilanteet, jos joku kirjasarja loppuu kokonaan, eikä lempikirjoja enää tule!

   Upeaa viikkoa <3

 • Huomaan kuinka olet koukussa tähän kirjaan. Ja koukkusi on tarttuvaa, aion hankkia ainakin yhden ja lukea sen. Toisaalta en ole lainkaan varma olenko lukenutkin jonkin, mutta sen sit näkee kun alan lukemaan. Olen nimittäin lahjakas unohtamaan mitä olen lukenut.
  Onko nämä ajallisesti jatkollisia, eli olis parasta aloittaa ekasta kirjasta, vai kuinka.

  • Mies ja täti lukenut näitä myös ja kaikki yhtä koukussa! Pääjuonen kannalta kannattaa aloittaa ensimmäisestä osasta, pääjuoni on kuitenkin tärkeä ja mielenkiintoinen vaikka eteneekin himskatin hitaasti. 😉

   Kivaa päivää Orvokki! <3

  • Hienoa hyvää että osallistuit, vielä ehtii molempiin, en ole vielä ehtinyt katkaista tuota 400 blogger lukijan arvontaa, niin kauan kuin on auki, niin sinne vaan 🙂

   Kirjan luku illalla on aivan paras tapa nukahtaa. <3

   Kivaa maanantaita <3

 • Kiitti vinkistä. Nyt olen epätoivoisesti yrittänyt lukea muutamaa kirjaa ja tökkii pahasti… eli kirjoissa on joku vika 🙂 Pitääpä etsiä jostain Peter Jamesin kirja, kaipaan juuri koukuttavaa kirjaa!!

  • Marre tarvitset selvästi koukuttavan kirjan ja tässäpä sinulle olisi niitä tarjolla jopa 11:sta kirjan verran, sillä viimeisinkin ilmestyy pian! Enemmän kuin suosittelen, laadukasta tekstiä ja koukuttavaa, kun aloitat, et voi lopettaa. 😉

   Hyviä lukuhetkiä <3

 • Häpeän myöntää, etten ole lukenut yhtään Peter Jamesin kirjaa. Kuulostaa kyllä juurikin ihan sellaiselta kirjalta minkä ahmisin alta aika yksikön 😀

  • Ei ole mitään häpeää kuules, vasta löysin itsekin nämä alle vuosi sitten. Kirjathan ei vanhene eli lukuiloon voi hypätä milloin vaan mukaan. 🙂

   Ihanaa viikkoa Marina <3

 • Tämä on mun lukulistalla myös. Pari kirjaa on luvassa ennen tätä, mutta nyt kun luin sun kirjoituksen, niin saattaapa olla, että hyppään suoraan tähän ja annan muiden kirjojen odottaa 🙂

  • Jani olen vuorenvarma että tulet tykkäämään näistä ja todella paljon! Kannattaa aloittaa kuitenkin ykkösosasta, koska tuo pääjuoni on niin niin mielenkiintoinen 🙂

   Kivaa päivää Jani 🙂

  • Lukeminen on mielelle ja sielulla NIIIIN parasta puuhaa. <3 Toivon todella että on aikaa lukea, että saa nollata ja nauttia kun kirjat vievät maailman ääriin. <3 Aurinkoisia elokuun päiviä Noora <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud