Avene, atooppinen iho ja allergiatesteissä tänään!

Enpä vielä tiennyt istuessani Avenen aamupalalle Kämpin peilisalissa, että elämäni tulisi helpottumaan mullistavasti tuotapikaa. Olen sivunnut blogissani useamman kerran että ihoni on herkistynyt, olen kärsinyt kutinasta ja nivusten kohdalla olevasta ihottumasta. Olen etsinyt apua kaikkialta, vaihtanut pyykinpesuaineet hajusteettomiin, käyttänyt vartalolle vain luonnonkosmetiikkaa, ostanut uusia alushousuja luullen kärsiväni kuminauha-allergiasta. Vaihtanut siteet orgaanisiin, mikä on kyllä hyväkin asia, mutta totaalista apua en ole kutinaan saanut ja olen ollut ajoittain epätoivoinen…

Atooppiselle iholle suunnattujen XeraCalm uutuustuotteiden lanseeraustilaisuudessa siinä samalla raapiessa käsitaivetta oivalsin, että voisiko kutinani olla atooppista ihottumaa. Koivuallergikko, lapsuuden ajan maitorupi, lukioaikainen atooppinen ihottuma muistuivat mieleeni ja tuumin että tämä kutinahan on hyvin samanlaista kuin lukioaikoina. Kaksi vuotta oli ehtinyt vierähtää ennen kuin ymmärsin, että nyt täytyy kokeilla uusia ”lääkkeitä”. Mieskin oli moneen kertaan sanonut, että minun täytyy mennä lääkäriin, en voi elää kutinan kanssa, joka on välillä jopa tuskaisampaa kuin kipu ja saatoin raapia öisinkin ihon verille.

Sain kuulla luennolla miten lapsuusajan maitorupi, yleensä uudelleen lukioaikoina puhkeava atooppinen ihottuma ja myöhemmin ajoittain puhkeava atooppinen ihottuma hoidetaan. Tärkeää on jatkuva rasvaaminen, kortisonivoiteiden käyttö, perusrasvan käyttö ja oikeanlainen vartalonpesuaine.
Kortisonivoide kuulosti ensialkuun epämiellyttävältä, mutta näin on nyt käynyt, että noin kahden viikon aikana olen hillittömän raapimisien jälkeen olen saanut ihon rauhoittumaan, eikö ole tarvinut raapia lainkaan.

Iho rauhoittui heti Avenen Xera Calm Cleansing Oililla, mutta kutisi vielä. Kortisonivoide oli siten pakollinen.  Viikon kortisonivoidekuurin jälkeen kutina oli poissa. Olen saanut vieläkin viimeksi toissailtana nokkosrokkoihottuman ja siihen valitettavasti auttaa vain allergialääke. Mutta kädentaipeen ja nivusten oireet ovat hävinneet täysin, mitä on vaikeaa uskoa kahden vuoden raapimisen jälkeen.

Avenella oli esillä upeita meikkejäkin, koko sarja vakuutti. Meikkien ulkonäkö sopii mielestäni erinomaisesti apteekkikosmetiikkaan, vähäeleistä, vakuuttavaa ja kaunista.

Kolmen sarja ja kortisonivoide ovat pelastaneet kahden vuoden raavinnalta. Atooppinen ihottuma voi olla psykosomaattista tai stressin seurausta. Luennolla kerrottiin että lapsuuden ajan atopian jälkeen juuri lukioaikoina (kuten minulla) atooppinen ihottuma hyvin usein puhkeaa uudelleen, koska lukioaika on stressaavaa aikaa.

En omalla kohdallani osaa tarkasti sanoa miksi atooppinen ihottuma kaksi vuotta sitten on uudelleen puhjennut tasan 30-vuoden tauon jälkeen, mutta syytäkin yritän nyt selvittää. Kävin tänään ihottumani suhteen lääkärissä vaikka tilanne on juuri nyt rauhoittunut… Allergiatestit on nyt otetty ja ensi viikolla saan tulokset, pelkään kovasti että syynä on koira ja se onkin syy miksi olen pitkittänyt tätä kiperää ongelmaa näinkin pitkään. Mutta miltei viikottaiset nokkosrokko-oireet ja kahden vuoden raavinta veivät tiensä päähän jaksamisen suhteen, syy on selvitettävä. Jos en olisi Avenen valaisevassa tilaisuudessa käynyt, raapisin täällä vielä vimmalla itseäni ymmärtämättä syytä. Joten kiitos Avene atooppinen ihoni on nyt hoidossa.

Jos kärsit atooppisesta, herkästä tai allergisesta ihosta, suosittelen koko sydämestäni Avenen uutta sarjaa, joka vähentää kutinan oireita 97%. Tämä testaaja todentaa, että näin juuri on, kutina helpottui heti.

Tänään olen ollut jotenkin aivan tyhjiin imetty ja surumielinen, nyt ei ole paluuta entisen vaan nyt syys atooppiseen ihottumaan ja nokkosrokkoon selvitetään juurta jaksaen ja miksi atooppinen iho ilmestyi taasen elämääni?

Onko Avene sinulle tuttu tai oletko kuullut uudesta XeraCalm linjasta? Kärsitkö allergioista tai ihottumista?42 thoughts on “Avene, atooppinen iho ja allergiatesteissä tänään!”

 • Kiitos vinkistä, jonka aion kertoa ystävättärelleni, jolla on paha atooppinen ihottuma 🙂 Hineoa, että tällaisia tuotteita on kehitelty, jotta kaikki voivat nauttia kauneudenhoidosta.

  • Samaa mieltä, koska atooppisen ihon kutina on niin hillitön ja ei voi olla raapimatta. Nämä vähentävät kutinaa ja toimivat, joten ah raapimiskierre on nyt katkaistu. 🙂

   Hyvää viikonloppua <3

 • En ole kuullut enkä onneksi kärsikään mistään allergioista!! Minillä on kyllä todella kuiva iho, joten sen kanssa olen monesti ihan pulassa. Vaseliinit, öljyt ja kaikki on kokeiltu, mutta iho on aina yhtä harmaa ja näyttää, kun ei olisi ikinä rasvaa nähnytkään!

 • Pitääkin kokeilla. Itselläni luulin olevan atopia, koska aivan tyypilliset oireet. Minulla se tosin paranee aina ruokavaliolla. Mikä on sinänsä aika hämmästyttävää. Kun vaan ei repsahtaisi niihin paheisiin eli vaaleaan viljaan ja sokeriin 😀

  • Sari olisiko sitten ruoka-aineallergian aiheuttama atooppinen ihottuma? Kannattaisi kokeilla näitä, mutta hienoa että olet löytänyt syyt ja saanut avun jättämällä viljan ja sokerin, vaikka niihin on välillä aivan pakko sortua vai mitä. Niin hyvää.

   Kivaa viikonloppua <3

 • Minulla on myös iho-ongelmaa ja sain ihotautilääkäriltä muutama vuosi sitten jonkun hienon diagnoosin krooniselle kutiavalle iholle. Kasvojen alueella on myös ruusufinnintyyppistä oireilua, joka on puhjennut näin myöhemmällä iällä. Ihoni on ollut aina kuiva, eritysesti talvella ja ihoni reagoi mm. stressiin…ja suklaaseen…:( Olen saanut jokin verran apua iholääkäriltä, mutta postauksessa olevat tuotteet herättivät kiinnostukseni. Täytyypä ottaa asiasta selvää…

  • Krooninen kutina on erittäin raskasta ja joskus kutina on pahempaa kuin kipu. Yötkin menivät raapimiseen ja vaikuttivat elämänlaatuun. Kannattaisi kokeilla näitä, sillä jo ensihetkestä kutina alkoi helpottamaan, mutta toki oma atooppinen ihottuma ei olisi ilman kortisonivoidetta parantunut.Nyt näitä vuorotellen ja pesu pesuöljyllä.

   Satu oikein mukavaa viikonloppua <3

  • <3 en minäkään vaiha, nyt on tämä paranemisprosessi hyvällä mallilla, mikä on jotain aivan mieletöntä! Kyllä jo mieskin oli hermostunut kun raavin koko ajan.

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Ihanaa, että löysit apua kutinaan. Meidän tytöllähän on tuo atooppinen iho ja juuri nuo käden taipeet ovat pahimman näköiset aina kun kelit kylmenevät. Meillä kortisoni ja ihan tavallinen oliiviöljy ovat auttaneet, mutta kaikki apukeinot otetaan ilolla vastaan kun atooppisesta ihosta on kyse. Tätä suosittelenkin hänelle nyt. Kiva olisi löytää pitkäaikaista apua kutinaan.

  • Juuri ne käden taipeet ja lukiossa polvien taipeet myös. Mielenkiintoinen tuo oliiviöljy. Lääkitsin kaksi vuotta kutinaa kaikilla mahdollisilla voiteilla, mutta en saanut apua. Avenen luennolla sain infoa miten atooppista ihoa hoidetaan, eli kortisonia ja perusvoidetta vaihdellen vaikka viikko viikko periaatteella. Huh heti alkoi helpottamaan. Kyllä olin pönttö kun en ymmärtänyt mistä on kyse, mutta lukioajoista on niin kauan aikaa. 🙂

   Tuli heti suuri kiintymyyssuhde Aveneen, sillä pelasti kahden vuoden kurimuksesta.

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Allerginen atoopikko täälläkin. Mulla mennyt aika lailla kans tuolla kaavalla, lapsena maitorupi, ammattikoulussa paha allergia ja atopia, naama oli jatkuvasti auki. Vuosia seesteisempään, kunnes nyt sitten taas kädet on olleet auki yhtä kyytiä varmaan viisi vuotta, en tajua!! Näihin ei auta mikään!
  Avenen tuotteet kuulostaa ja näyttää ihanilta, olen käyttänytkin nuorempana.

  • Just samalla lailla, ihan jo unohtui koko vaiva, ennen kuin taas alkoi ja miksi nyt? Kaava on kuulemma se, että lapsena maitorupi, lukioaikoinan taasen ja sitten jossain kohti elämää uudelleen. Lukiossa ja yläasteella kärsin silmäluomien atopiasta, olivat aina aivan verillä, mikä oli hirveää.

   Kyllä näitä aivan koko sydämestäni suosittelen, sillä lievittävät kutinaa heti ja iho tuntuu paremmalta. 🙂

   Ihanaa viikonloppua <3

  • Toivottavasti vauvalla ei kuitenkaan ole. <3 Kasvosuihke on mahtava, tytärkin halusi omansa, siis aikuinen tytär. <3 Ihanaa viikonloppua Heli <3

 • Toivottavasti allergian syyt selviävät ja toivottavasti ovat vain ruokaan liittyviä:)
  Täältä allergiaperheestä vaan terkut! Kidun tyttären gluteiinittoman ruokavalion kanssa!

  • Teilläkin on monenmoista eli kyllä vaan tiedät tarkalleen mistä puhut. Juu toivotaan ettei ole koira, että olisi jotain muuta. Ihanaa viikonloppua M <3

 • Hyvä et menit tutkituttamaan, toivottavasti syy tuohon selviää. Ehkä se on vaan joku ruoka, eikä koira? 😉 <3

  • Sitä toivon, ei saa olla koira. <3 Pakko tutkia, mies käski, ei jaksanut katsoa raapimista enää. 🙂 Hih. 🙂 Ihanaa viikonloppua <3

 • Kärsin atopiasta ja allergiasta. Juurikin noin, että paha ihan lapsena, pieni tauko, lukiossa uudestaan ja sen jälkeen ihottumat ovat alkaneet kiertää. Välillä on vuosia taukoa ja sitten ihottuma ilmestyy yleensä eri paikkaan kuin edellisellä kerralla.
  Olen aika monta keikkaa heittänyt allergiasairaalaan. Viimeksi siellä lääkäri muuten varoitteli minua, että minun ei kannata lähteä mukaan luonnonkosmetiikkabuumiin lainkaan. Olen sen verran allerginen, etenkin erilaisille heinäkasveille, että riski oireisiin on liian iso.

  • Kuulostaa aivan jetsulleen samanlaiselta kaarelta. Ja siksi juuri en ymmärtänyt että nivusissa voi olla, kun ei ole koskaan aiemmin ollut ja kiusallinen ongelma vielä, noloa hieman…

   Sinulla on kovin rajuna ja on kyllä aivan pakko olla extrahuolellinen. Täällä on pahin koivut, mutta heinätkin ovat karkoittaneet kotiin mökin rannalta.

   Zemppiä Rva Kepponen <3 ja aurinkoa viikonloppuun <3

 • Sarja ei ole tuttu, mutta selkeästi olisi tutustumisen arvoinen. Itse olen kärsinyt atooppisesta ihosta aiemmin. Nykyään varmaankin ruokavalioni johdosta on tilanne parantanut.

 • Olen kokeillut jotain kosteusvoiteita Avenelta. Minulla ei ole atooppista ihoa, mutta vanhimmalla tyttärelläni on ja se harmittaa. Ei ole oikein löytynyt kunnon hoitoa siihen vieläkään. Voisi tätäkin kokeilla.
  Blogissani on muuten sinulle haaste!

  • Voi kun saisi näistä apua, minä sain koko konaisuudesta, mutta toki alkuun tarvitsin kortisoivoidetta ja paljon. Tuosta kokonaisuudesta se sitten lähti. Haaste huomioitu ja otettu kunnialla vastaan. <3

 • Olipa kiva, että oot löytänyt nyt sopivat tuotteet ja sekin, että olet käynyt allergiatestissä! Kivaa loppuviikkoa! Saa kait näin jo sanoa…Mun perjantai on jo huomenna 😀 Kun on perjantai vapaana…

  • Juu upeaa että kahden vuoden jälkeen sain avun. Uskaltaa jo sanoa ääneen, kun on jo kolmisen viikkoa ollut kutittamatta. Toivotaan kuitenkin etten ole Samulle allerginen, pelottaa…

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Lapsena minulla kutisivat aina talviaikaan reidet. Ajattelin silloin syyn olevan sukkahousuissa. Kutina oli aivan karmeaa eikä se loppunut millään, ei vaikka miten olisi raapinut. Ja iltaisin ja öisinhän sitä tietenkin eniten raapi mikä vain lisäsi kutinaa ja vaikeutti nukahtamista. Joskus aikuisenakin reidet ovat satunnaisesti kutisseet mutta onneksi todella harvoin. Kuivaihoinen olen kyllä aina ollut mutta ei minulla varsinaisia atopian oireita ole ollut. Kahdella lapsellani sitten valitettavasti on atopiaan taipuvainen iho. Onneksi oireet ovat olleet aika lieviä mutta kurjia nekin silti ovat.

  Tsemppiä tulosten odotteluun, pidän peukkuja pystyssä, että joku muu selitys löytyisi kuin koiruus!

  • Mikähän on ollut kutinan syy, ettei kuitenkin atopia? Toisaalta atooppinen iho näkyy kyllä silmin aivan selvästi. Kurjaa että lapsillasikin on, sillä kyseessä on kuitenkin elinikäinen vaiva joka hyvinkin saattaa uusia.

   Kutina on meinaan jotain kamalaa ja yöt olivatkin pari vuotta aivan kamalia… Niin sitä jännitän aivan hurjana, kunhan ei koiruus. Kiitos kovasti lämmöstä ja zempistä. <3

 • Ihan uusi tuttavuus ja kun jälleen heräsin klo 5, siihen että raavin käteni verille. Todellakin käytän jo vaikka mitä atooppisen iholle sopivaa kortisonia ja rasvaa. Vaan pahentuu välillä, välillä helpottaa, tuntuu et liittyen jotenkin stressiin. Minullakin tämä puhkesi noin 2 vuotta sitten takaisin. Allergia testeissä on tullut jo muksuna juostua ja kun uudelleen puhkesi ei löytynyt mitään mikä allergisoi ja samalla myös olen joutunut kovien,naama punainen ja polttava ja ei ihan silmätkään välillä ole auennut ja napsin siihen allergialääkettä. kohtaukset on vaan aika järkkyjä välillä. Nytkin kirjoitan valkoiset hanskat kädessä, kun on niin paljon rasvaa..heh..Joten tunnen olotilasi paremmin kuin kukaan 😀 tsemppiä!

  • Voi ei apua, sinulla paljon pahempana kuin minulla. Tosin tuo kutina on ollut niin järkyttävää, että olen tuntenut masennusta ja epätoivoa… Nuorena oli tosi paha ja oli luometkin ja kaikki verillä. Näytin kamalalta ja sain silloinkin avun kortisonivoiteesta, vaikka sitä ei olisi saanut luomille laittaa. Tuo on pahinta kun syytä ei löydy, toki voi olla psykosomaattista, samaa olen omallakin kohdalla miettinyt. Voi meitä ja aivan hurjana zemppiä sinne <3

 • No huh, en tiennytkään että se voi noin pahasti oireilla. Hyvä että olet saanut helpotusta oireisiin vaikkakin sinä hehkut aina oireista huolimatta 🙂 Ei ollut tuttu sarja mutta kyllä kerron siskolleni jolle on hyvin herkkä ja kutiseva iho. Toivotaan ettei allergiatestit osoita rakkaaseen koiraan, se olisi kyllä ikävä tilanne 🙁 Iloa ja rakkautta loppuviikkoosi <3

  • Hih voi sun kanssa, juu no kyllä tuo mies on ollut niin väsynyt ja minä myös tuohon jatkuvaan raapimiseen ja tuskaan ja jotenkin koin sen niin noloksikin etten aiemmin ennen kuin nyt sain helpotusta, ole kehdannut asiasta mainita.

   Samaa täällä toivon, siksi tätä on tullut siirrettyä ja siirrettyä, kunhan ei olisi koira…

   Aivan ihanaa ja rakkaudentäyteistä viikonloppua, kiitos tuesta, tuntuu täällä asti. <3

 • Mietin vielä tuota tilannetta että voihan se yhä olka stressin puhkesi maa nytkin. Olethan itse sanonut että huolta ja kiireitä on riittävästi. Älä siis vielä lannistu.

  • Viltsu kiitos, aivan samaa mietin itsekin ja hyvinkin on niin juuri, toivotaan. <3 Sitten täytyy kyllä miettiä tuota himmaamista. Ihana sinä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud