Miten se kellojen siirtäminen sitten sujui…

Miten se kellojen siirtäminen sitten sujui…
Eilen marisin parista asiasta omalla Facebook sivulla, tarvittaessa osaan marista kuin mikäkin peikkonen. Ensimmäinen asia oli ihmetystä uuden pesukoneen tiimoilta. Haluan pestä pyykit eko-ohjelmalla, mutta tuo kyseinen ohjelma on tehty hieman hankalaksi, sillä 60 astetta pesee pyykkejä 4-tuntia ja 40 asteen eko-ohjelma 3,15 tuntia… Pesukonettahan ei valvomatta jätetä, ei vaikka meillä sijaitseekin lattiakaivolla varustetussa autotallissa… Silti moiset pitkitetyt ohjelmat laittavat päivärutiinit vallan uusiksi, sillä pyykinpesu vie turkasen kauan ja pyykinpesua täytyy nyt sovitella päivärytmeihin vallan uudella tavalla. Tuumin täytyykö tässä tehdä pyykinpesulukujärjestys!!!

Toinen kummastukseni ja  narinani aihe on merkillinen kellojen vetkuttaminen edes sun takaisin. Jahka olen puolen vuoden päästä selvinnyt tästä talviajan aiheuttamasta jet lagistä, niin taas vaihdellaan ja miksi, tietääkö kukaan? Juu valoisan ajan määrä ns.lisääntyy. Mutta hei entäs vanhukset ja lapset, joilla on tiiviit, kiinteät rutiinit.  Kaikkihan menee vallan sekaisin, syömisrytmit, unirytmit, lääkkeen ottorytmit, apua sehän on kaaos!
Meillä herättiin tänään 5:ltä, perheen pienin tuumi, että nyt on aamu ja olisihan se aikaisemmassa rytmissä ollutkin kello peräti 6:00! Sofia on vielä sellainen vauhdikas epeli, alkaa laulanta, mikä on vallan suloista sinänsä, Samu koiran kanssa armoton häsä ja eipä aikaakaan, kun käydään kurkkimassa onko isi ja äiti heränneet ja kujertaen, ”äiti, isi, minulla on nälkä”. Jeps, olen pian 47-vuotias ja lapsonen on keväällä 10-vuotias, mutta pikkulapsiherääminen aina vaan jatkuu, siksi meille tuntikin kellojen vatkaamista on yksinkertaisesti kauhistus. 
Useat ystävät eilen kommentoivatkin Facebookin marinaani, mm.vanhainkodissa työskentelevä ystävä totesi, että vanhukset menevät aivan sekaisin näistä siirtelyistä ja rytmien ja rutiinien sotkeminen on kauhistus. Pitäisikö ryhtyä kellojen siirtämislakkoon, miksi kaikki taipuu moiseen siirtelyyn, vaikka omasta mielestäni asiassa ei ole himppusenkaan järkeä.
Miten te siellä, vaikuttaako kellojen siirtely teihin, onko se hyvä vai huono asia ovatko nämä asiat aikavarkaita vain ajan tuojia? Entäs pesukoneet, mikä on pisin pesuohjelma teidän koneessa, entäs lyhyin? Näin pienten, mutta silti isojen asioiden äärellä tänään. 
Aurinkoista maanantaita, kyllä se tästä lähtee, pyykit pyörivät tuolla jo neljättä tuntia ja hei ovat kohta valmiita. 🙂


55 thoughts on “Miten se kellojen siirtäminen sitten sujui…”

 • Tiia, tämän päivän Hesarissa on juttu, miten olisimme kuin uudessa maailmassa, jos kelloja siirrettäisiin vielä tunti lisää ja siihen jäätäisiin. Silloin olisime mm. Saksdan ajassa ja valoa olisi aamuisin enemmän täällä pimeässä maassa, jossa koululaisten täytyy herätä melkein koko kouluaikansa pimeään. Ja mikä parasta, saisimme hämärtyvät illat, jotka soipivat kuulemme tutkijan mukaan ihmisen luontaiseen rytmiin paremin kuin mikään muu. Uskallan jopa otaksua, että monet sairaudet vähenisivät, jos siirtyisimme pysyvästi tutkijan ehdottamaan aikaan.

  Aurinkoa sinnekin<3 Me lähdemme päiväksi liesuun: kynttilävarastoja täydentämään, jättimäinen valkoinen matto pesulaan, kirjastoon, lounaalle, kotiamme 3 viikkoa huushollanneille vähän jotain kivaa etc.etc.

  <3

  • Leena hyvä sinä ja Hesari, sopisi hyvin tuo, kunhan lakattaisiin vaihtelemasta, siitä en tykkää yhtään! Kyllä vaan tämä pimeys tekee meistä sairaita, masentuneita ja sitä kautta myös fyysisiä sairauksia.

   Aurinkoa ja hei nauttikaa, paljon ohjelmaa, mutta kivaa sellaista. <3 Katja myös <3

 • Kellojen siirtely on ihan syvältä. Vielä se taaksepäin menee, mutta keväällä mun koneisto menee ihan sekaisin. Aivan jonninjoutavaa touhua koko siirtely.

  • En tiedä kumpi on pahempi, on se nyt hävytöntä herätä 5:ltä, suorastaan kirottua!

   Jonninjoutavaa jetsulleen!

   Parempia aamuja toivottelen <3

 • Tunti ei tunnu minulla missaan, totun siihen silla hetkella kun kello on siirretty.
  Sinansa kesa-ajasta on ehka enemman iloa taalla etelan maissa, kun muuten tulisi kesallakin pimeaa turhan aikaisin.

  • Niin kaikille ei tule ongelmia ja ei oikeastaan minullekaan, muutoin kuin tuon lapsosen myötä. .) On jo nyt aivan väsynyt, valmistelee itseään unten maille, heh.

   Kivaa alkanutta viikkoa anu <3

 • Tsemppiä uuteen viikkoon! <3

  Mä heräsin tänä aamuna pirteänä kuin peipponen jo puoli seiskalta- tällä hetkellä vaikuttaa siis siltä, että kellojen siirto vaikutti vain positiivisesti! 🙂

 • joo o, aamulla oli tyttö menossa liian aikaisin kouluun.:D Mut eilinen oli oleviin paljon pidempi vaikka oli vain tunnin, kun mikään muu päivä, onneksi kerkesin vaikka mitään tekemään. Joten kaikki piti ottaa irti. Aivan älytöntä koko kellojen siirto, ton vois vaikka lopettaa 🙂 karvakamun rytmi meni ihan sekaisin. Mut kyllä sitä kaikkeen tottuu 😀
  Kivaa uutta viikkoa Tiia!

  • Nyt onkin meneillään kansalaisaloite, jottei keväällä enää kelloja siirrettäisi. Ei kun allerkirjoittamaan. Upeaa viikkoa ja eiköhän me kohta rutiinin totuta. 🙂

 • Kellojen siirtely on ihan älytöntä. Hoitolapset heränneet 5.30 tänä aamuna ja saas nähdä monelta heräävät päiväunilta.
  Pisin ohjelma meidän pesukoneessa on 90c ja kesto 4,05.
  Aurinkoista maanantaita murinan keskelle ♡♡♡

  • Uskon, että teillä menee kaikki päiväkodissa aivan sekaisin, nälkää, vessahätää ja pvunia myöten!

   hrrr.. teillä on täten 5min pidempi ohjelma kuin meillä. 😉

   Aurinkoa päivään <3

 • Toivottoman aamu-unisena ihmisenä tämä talviaikaan siirtyminen sopii minulle oikein hyvin, vaikutampa vähän normaalimalta. Muutenhan tämä on ihan kuin hölmöläisten peitojatkamis-hommaa. Kun toisesta päästä jatketaan, niin toisesta päästä lyhenee. Eihän tuo päivä siitä pitene vaikka kuinka kellon viisareita siirreltäis. Ihan joutavanpäiväistä hommaa koko kesä- ja talviajan siirtelyt.
  Minä ajoitan pyykinpesuhommat aina iltaan, koska silloin tulee varmimmin oltua kotona. Toivottoman hidas kone kun jysnkyttää tuntitolkulla.

  • Että kuvailit tätä hyvin, just niin ja jetsulleen! Iltaisin täällä ollaan niin iltaunisia, ettei iltapesut sovi pirtaan ollenkaan. Niin me ihmiset olemme erilaisia. 🙂

   Kivaa viikkoa Sude <3

 • Jos pesuohjelmalla kestää yli 4 tuntia niin huh! Meillä pisin on esipesun sisältävä ja kestää 3 tuntia 7 min. Nopein on superrikkaita 15 min ohjelma, jota en vielä koskaan ole käyttänyt ( kone ostettiin tänä keväänä).

  Kellonsiirto on niin tarpeetonta!

 • Meillä hajosi pesukone elokuussa ja piti heti hakea verkkokaupasta uusi masiina. Todellakin, nuo eco-ohjelmat kestävät sen 3-4 tuntia, onko se vaatteille edes hyvä noin kauaa liota? Vaatteille käytän pääosin tunnin ohjelmaa (40-asteinen), meni sitten enemmän sähköä tai vettä…En ehtinytkään edellistä paise&puksu-postausta kommentoimaan, mutta sun blogissa kyllä niin ihanasti vuorottelevat naisen elämän kauneimmat luksusasiat ja sitten noi kauhujutut! Ja mitä tietoa täältä saakaan, viikko sitten en tiennyt tarvitsevani kasvojen karvakonetta, nyt sellainen pitänee hommata! Peräpuksuista ei ole vielä kokemusta, en edes uskalla googlata mikä se on, mutta aavistelen se olevan jotakin tosi tuskallista….; ) kaikesta huolimatta mukavaa viikon alkua!

  • Tähän täytyy pureutua tarkemmin, tuntuu niin oudolle koko homma, puhdasta pyykkiä on tullut vähemmälläkin pesulla. Mutta on tässä yksi hyvä puoli, pyykki tuoksuu tällä hetkellä järjettömän hyvältä!

   Hahaa parranajolaite on ihan mahtava, siitä pian blogissa ja hei arvonta myös. 🙂 Hih peräpuksut on mitä on ja on parempi ettet tiedäkään mistä kyse. 😉 Kiitos ihanasta kommentista ja mahtavaa viikkoa Heli <3

 • Sehän oli päinvastoin ihan miellyttävän yllätys, kun sunnuntaina ponnistin klo 10:15 ylös, niin kello olikin vastata 9:15 😀 😀 😀

  • Hihihi, mutta kello viisi on niin epämiellyttävää, ai että. En edes tiedä tuommoisesta 10 tai 9:n nukkumisesta sitten teini-aikojen, hih mutta mahtaa olla ihanaa <3

 • Tykkään kesäajasta, kun illalla on tuntia pidempään valoisaa. Talviaikaan ei tarvitsisi vaihtaa ollenkaan. Ahdistaa lisääntyvä pimeys muutenkin!

  En näe kellojen kääntämisessä sen suurempaa ongelmaa itselleni. Pikkuisen kellojen kääntäminen voi aiheuttaa hämmennystä ja mietintää mitä kello nyt onkaan, mutta enhän toisaalta valita aikaeroväsymystä Tukholmaan matkustaessanikaan, vaikka sielläkin on kello on tuntia vähemmän.

  Meillä on n. 5-7 v. vanha pesukone, en muista tarkalleen. 60 C ohjelma (lakanat/pyyhkeet) kestää n 1,5 h ja 30 C ohjelma, jolla suurin osa vaatteista pestään alle tunnin -ja puhdasta tulee. 4 h pesuaika kuulostaa ihan järjettömältä!

  • Kaikkeen tottuu, mutta viiden heräämisiin en koskaan. Teidän kone kuulostaa unelmalta, juuri sellaiselta kuin meidänkin ex masiina oli, oi niitä aikoja. <3

 • Kellojen siirtely aivan turhaa ja meillä ei tällä hetkellä omaa konetta vaan käytän taloyhtiön pesutupaa.Nopein pesu noin 30 min ja ei ne muutkaan ole kuin alta tunnin

 • Mulle on aina sopinut luontaisesti tää normiaika eli talviaika paremmin, koska en ole pätkääkään aamuihminen ja siirtyminen kesäaikaan on aina aiheuttanut viikkojen sopeutumisvaikeudet. Tai oikeastaan justiin kun olen alkanut tottua siihen, enkä ole koko ajan kuin nukkuneen rukous, siirrytäänkin taas takaisin talviaikaan, joka sekin on alkanut ottaa pattiin ihan vaan siksi, että pimeä tulee melkein heti työpäivän jälkeen, joka tarkoittaa sitä, että vaikka golfkenttä on ihan huippukunnossa ja muuten vielä ehtis pelaamaan puolikkaan kierroksen illalla, niin nyt ei enää ehdi, koska kellojen kääntely päättää kauden ennenaikojaan. Kaikenkaikkiaan jonninjoutavaa (paitsi poikien mielestä, kun oli niin mahtavaa, kun baari, joka menee yleensä neljältä kiinni, olikin viime lauantaina tunnin pidempään auki, koska kelloja siirrettiin juurikin neljältä tunti taaksepäin :). No, itselleni se tiesi yhden unettoman tunnin lisää, koska en edelleenkään nuku kunnolla ennenkuin kaikki on takaisin kotona. Että tavallaan jatkuu täälläkin aina vaan se yö- ja aamuheräily lasten takia :D). Venäläiset oli paljon fiksumpia, kun päättivät ykskantaan, että kellojen siirtely loppu nyt ja jäivät pysyvästi yhteen ja samaan aikaan. Mutta me täällä vaan hissutellaan.

  Ja juu. Mitä ihmeen ekoa on siinä, että pesukone jolkottelee kolme tai neljä tuntia? Ei m i t ä ä n sanon minä. Jos nyt vaikkapa vettä säästyy, niin sähköä ei ainakaan. Pesenkin sen takia nykyään melkein kaiken yhdellä ja samalla "päivittäinen pesu"-ohjelmalla, josta voi valita kaikki lämpötilat käsinpesusta kuuteenkymppiin, mutta ohjelma kestää vaan tunnin. Ja ihan yhtä puhdasta tulee. lakanoitten ja pyyhkeitten kanssa kestää hermo ekoiluakin, kun niitä pestään kumminkin sen verran harvemmin kuin kuraisia housunpolvia. (Niitäkin kun vielä löytyy :D).

  • No eihän tuosta mitään tule, kun et pääse golfaamaan, hitsinpimpula! Juu tämä on yes, mutta tähän pitäisi jäädä, jotta tämä sekoilu loppuisi. Täällä on eräs lapsi aivan sekaisin ja niin sitten kaikki muut samalla. Hih juu tiedän tuon onko kengät tulleet kotiin fiiliksen tasan tarkkaan, kaksi takana ja kaksi edessä, muksua meinaan.

   En ymmärrä tuota pesukonehommaa, nyt kyllä täytyy jotain ammattilaista haastatella asian tiimoilta, voidaanko puhtaasti mainostaa ekoilulla, jos se ei vaikka ole sitä, pakkohan se on olla, kun mainostetaan, mutta ei mene meikäläisen naisen logiikkaan ei.

   Juu pölypunkit pitää nirhata ja ne jystkytän 60 asteessa ja pisimmän kaavan mukaan.

   Ihanaista viikkoa Annukka <3

 • Mulle, joka kukun ja nukun kuinka sattuu, joskus vähän kauemman ja joskus vähemmän, ei tuo kellojen siirtely oikiastaan tunnu mihinää☺ Eillen aamulla heräsin 4.30 (4 tuntia olin nukkunu) hirvittävähän selekäkipuhun ja oli pakko nousta sängystä ja keittää teet, sekä heittää burana poskehen. Soffalla sitte nukuun pari tuntia ☺
  Pyykkikones pyörii joskus pari tuntia ja joskus seleviää tunnis, riippuu vähä mitä se sisältää☺
  Ihimettelen eko konesta joka 4 tuntia pyykkää?
  Ihanaa maanantaita Sinulle Tiia ♫~♥~♫

  • Voi ma-te miten niin vähän nukut, selviätkö, ihan kamalaa, vai oletko niitä harvoja ihmisiä, jotka selviävät mahdottoman lyhyillä unilla?

   Minäkin ihmettelen säästääkö neljän tunnin ohjelma todellakin sähköä, vettä ilmeisesti säästää, mutta mikä on se todellinen hyöty?

   Ihanaa tiistaita ma-te <3

 • Ei muhun kellojen siirtäminen vaikuta mitenkään. Paitsi että on ihan huippua keväällä, kun valoisaa onkin tuntia myöhemmin kellojen siirron jälkeen! Ja syksylläkin tulee se ylimääräinen tunti, joten en ymmärrä sitä ainaista valitusta asiasta 😀

 • Kellojen siirtelyn voisi todellakin lopettaa, ihan turhaa touhua ja rytmit menee ihan sekaisin. Meillä pisin pesuohjelma taitaa olla sellainen pari tuntia ja nopein hiukan päälle 30 min.

  • Nopea ohjelma jättää ihan litimäräksi tässä uudessa, mutta kait siihenkin saa valittua linkoamisen, jahka viitsii lukea käyttöohjeet. 😉

   Kivaa tiistaita <3

 • Meikä tyttöhän (vanhus siis) heräs neljältä eikä uni tullut ei sitten hakemallakaan. Voin sanoa että otti päähän ja rankasti. Viideltä päivällä sit tulikin jo pimeä.

 • Hihhii, kellojen siirtämislakko olisi muuten mahtava veto! Mä olen iloinen, että nyt rytmi on "normaalissa" mutta kyllä se silti vähän väsyttää..

  Ja joo, mua mietityttää että miten nuo eko-ohjelmat ovat ekoja..kun tosiaankin niin kauan raksuttavat! Ihan siitä syystä en pese pyykkejä ekopesuilla. Astianpesukoneessa sen sijaan joo, siinä aika on inhimillinen kolme tuntia ja kone on puolet ajasta "äänetön". Eli kehtaa aika iltasellakin laittaa koneen pyörimään 🙂 Astioita se ei kuivaa vaan ne ovat märkiä, siksikin iltapesu on kiva että aamuun mennessä ne ehtivät kuivua. Kunhan jättää koneen luukun auki! Mutta juu, voisi mielenkiinnosta kyllä kokeilla pyykinpesukoneessakin eko-ohjelmaa. Ehkä täytyisi hakea lainaan sähkömittari, niin näkisi konkreettisen eron? 🙂

  Aurinkoa viikkoosi, Tiiaseni! 🙂

  • Hei mutta nyt on meneillään kansalaisaloite, ettei kelloja enää siirrettäisi. Mitä katsoin, siellä oli jo 10 000 allekirjoitusta, me emme ole yksin. 😉

   Juu en ymmärrä noita koneita, en alkuunkaan ja haluan kyllä tästä asiasta enemmän infoa. Kait on laskettu, että säästää energiaa, mutta kuinka paljon, en usko että paljoakaan… Millähän tuota mittaisi?

   Ihanaa viikkoa ihanainen Salka <3

 • Voisin pitää tuon kesäajan aina, en tykkää kun illat pimenevät aikaisemmin.. Nukkumaan voisi mennä jo kuudelta.. onhan ihan pimeätä. Pimeys = yö, niin minun sisäinen kello haluaisi lukea. Joten talvisin nukun paljon tai siis enemmän kun kesäisin (tykkään nukkua aina paljon.. 🙂 Tämä tunnin siirto ei paljon tuntunut, upposi hyvin mukaan yötunteihin 🙂

  • Sama täällä, tykkään nukkua aika paljon, en vain saa. Kun on hyvät yöunet takana, niin jaksaa kaikkea vallan mahottomasti ja elämä on iloa täynnä! Sama täällä, illlalla tulee aikaisin väsy ja aamullakin väsyttää, kun on siltikin pian pimeää. Ei sitten auta kellojen siirto ei.

   Zemppiä. <3

 • Heräsin tavanomaiseen tuskaiseen kipuiluun ja katsoin kelloa. Kohta soisi kello. Jipii ! Jäin odottamaan, mutta mitään ei tapahtunutkaan. Muistin, että kellot piti siirtää. Siispä tunti lääkkeittä tuskissani ja manailut siihen, ettei kellojen vaihto sairaalle(kaan) ole herkkua ! Meni päivä mönkään, kun pääsi kivut "päälle" . Semmosta täällä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud