Designmatka Tallinnaan osa 3

Syksyn alussa olimme upealla design matkalla Tallinnassa, joista moni asia jäi mieleen kummittelemaan. Kuten tekstiilitaiteilija Mare Kelpmanin ateljee ja upeat villaiset takit, huivit ja shaalit. Alla olevassa kuvassa Pupulandian Jenni ja Mami Go Go:n Minttu Maren näyttävissä ja lämpöisissä villatakeissa, jotka ovat kuuminta hottia mm.Kalamajan alueella. Pupulandian Jenni osti takin itselleen ja postailikin takista taannoin. Mikä voisi lämmittää kuulaina syksyn päivinä paremmin, kuin villa. 
Kuvassa Mare, joka on Suomessakin kouluttanut tekstiilitaitelijoita jo vuosia. Maren ihastuttavia tuotteita voit käydä kurkkimassa täältä Kelpman Collections.


Kävimme myös pyrähtämässä Karl Annuksen Ateljeessa ja Karl valmistaa huiman tyylikkäitä puisia silmälasin sankoja. Sankoja testaillessa tuli tunne, miksi näitä ei aikaisemmin jo ole keksitty. No mutta tietenkin puiset silmälasin sangat! Sangat tuntuivat muuten päällä ilmaakin kevyemmiltä ja ajatus siitä, että silmälasin sangat tehdään täysin mittatilauksena omiin kasvojen mittoihin istuviksi on ajatuksena hieno. Vaikka olen omistanut minkälaisia prillejä, kalliita, halpoja, aina silmälasit alkavat painamaan. Karl Annuksen puiset kehykset eivät paina ja ovat erittäin tyylikkäitä.


Kehyksiä saa joko edullisimmilla ei taitettavilla malleilla tai taitettavilla malleilla. Molemmille on omat tyylikkäät silmälasikotelot, jotka pitävät myös ei taitettavaat mallit hyvin suojassa. Karlia oli todella mielenkiintoista ja vaikuttavaa kuulla, miten pieni business hiljakseen on kasvamassa isoksi. Miten vaikeaa oli löytää sopivaa puuta kehyksiin, joka taipuu ja kestää. Hintaa kehyksillä oli noin 300-380euroa, mikä ei ole paha hinta nenulle täydellisesti istuvista tyylikkäistä silmälaseista. 

Karl kertoi, että opputyönä opinnoilla tehdyt puukehykset nousivat pian hitiksi ja niitä halusivat myös Viron televisionkin silmää tekevät. Karlille alkoi tulla tilauksia ropisemalla, kuitenkin yksin kehysten tekeminen vie aikaa. Karl oli juuri palkannut työntekijän ateljeehen jakamaan töiden määrää ja hän voi itse keskittyä enemmän suunnitteluun. Karlista tulemme kuulemaan vielä!


Vierailimme myös uskomattoman upeassa Kulttuurikattilassa joka on rakennettu vanhan sähkölaitoksen tiloihin. Kulttuurikattilassa järjestetään erilaisia tapahtumia, konsertteja  ja sisältä löytyy myös äänieristetty musiikkistudio, joka on kaikille avoin paikka käydä soittamassa ja tallentamassa omaa musiikkia. Kulttuurikattila on upeudessaan mykistävä ja tilaa on peräti noin 700 neliötä käytössä! Kävimme Kulttuurikattilassa sen ollessa vielä rakenteilla, mutta marraskuussa Kulttuurikattila on avattu, joten suosittelen ehdottomasti tutustumaan silmiä hivelevän upeaan paikkaan. Kulttuurikattila sijaitsee vielä erinomaisessa paikassa eli sataman A-terminaalin läheisyydessä osoitteessa Pohja pst.27 Kalamaja. Kulttuurikattilaan pääsee satamasta helposti jalkaisin. 


*Kulttuurikattila on Tallinnan keskustassa toimiva luovuuskeskus ja tapahtumapaikka.

Kaikille avoimessa Kulttuurikattilassa järjestetään esim. työpajoja, seminaareja, konferensseja, festivaaleja ja näyttelyitä.

Nyt kokoaan remontoidussa rakennuksessa toimi vuosina 1913–1979 Tallinnan kaupungin keskussähkölaitos. Sen valmistuminen käynnisti aikoinaan sähköenergian laajan käytön Virossa.

Kulttuurikattila on nimetty vanhan kattilahallin mukaan. Kalkkikivestä rakennetun kokonaisuuden se osa, joka nyt on ”Kattilana” luovien taideihmisten käytössä, on valmistunut vuonna 1934. Vanha sähkölaitos sai ensi kosketuksensa taiteeseen oli vuonna 1977, kun Andrei Tarkovski kuvasi täällä Stalker-elokuvaansa.

Ensi viikolla lasten kanssa risteillään Tukholmaan, mutta mieli polttelisi minilomalle miehen kanssa Tallinnaan ja tiedän jo etukäteen, että siellä aika loppuisi taas kerran kesken. Mutta olisipa taas seuraavalle reissulle uutta nähtävää ja koettavaa. 🙂

Oletteko kuulleet Kulttuurikattilasta tai jopa käyneet siellä, entä puisista silmälasikehyksistä tai Maren ihastuttavista villatakeista ja huiveista?

Leppoisaa alkanutta viikkoa!
 *Yhteistyössä Tallink Silja ja Visit Tallinn 30 thoughts on “Designmatka Tallinnaan osa 3”

 • Tuo Jennin villatakki – ja nuo silmälasinkehykset – ottaisin ihan tältä istumalta;)
  Kulttuurikattila vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta – joskus pitää päästä tutustumaan itsekin!
  Hyvää uutta viikkoa sinulle, Tiia ihaNainen <3

  • Sama juttu, tännekin kelpaisi kaikki ja siihen vielä huivi ja shaali. 🙂

   Kulttuurikattila oli hämmästyttävän upea! Suosittelen. <3 Aivan ihanaa viikkoa ihanainen Lady <3

 • Puisia silmälasinkehyksiä katselin tuossa kahvila Klausin kupeessa olevassa liikkeessä kesällä. Tallinna on kiva kaupunki, joka kerta sieltä löytää jotain uutta.

  • Ne silmälasit tuntuu kasvoilla niin hyviltä, kovin kevyet ja vaikka niitä ei ollut omiin naamoihin mittailtu, niin silti tuntui kuin ei olisi ollut miltei rillejä päällä lainkaan. Niin totta Tallinnassa on aina vaikka mitä uutta. 🙂 Kivaa tiistaita Lumo <3

 • Mä en takeille niin lämmennyt, mutta olin ja olen kade kun olit Pupulandian Jennin kanssa samassa reissussa – hän on jotenkin mulle niin "the bloggari". 😀 Ihanaa uutta viikkoa Tiia!

  • Takit varmasti miellyttää tai ei miellytä, minä tykkäsin, näytti kivalta päällä. Voi että Jenni on kyllä kovin suloinen ja niin jalat maan pinnalla. Ilokseni olen saanut jo pari kertaa treffata. En kyllä ihmettele, että Jenni on niin suuri stara, ihana luonne, kaunis kuin mikä ja loistava maku.

   Ihanaa uutta viikkoa Katja <3

 • Mä lämpeen takeille! Ihan mahtavia! Ajattelinkin, että tulevalla reissulla haluan Kalamajan alueelle. Kiitti vinkeistä!g

 • Mä ihailin aiemmin noita puisia silmälasin pokia, olikohan Kristallikimaran blogissa. Aivan mahtavia <3
  Sä se näytät kauniilta jopa raksakypärässä 🙂
  Ihanaa viikkoa Tiia <3

  • Siellä varmasti, M kirjoitti jo pitkän aikaa sitten kehyksistä. Ovat upeita. 🙂

   No johan nyt, kiitos kaunis Outi, että olet ihana ja mukavaa viikkoa myös <3

  • Ooh saako vastaavia Suomestakin, oijoi, täytyypä tutkia. 🙂 Ihastuin kyllä näihin, kun sain niin pikkutarkan infopaketin miten huolella on suunniteltu. Niin vaatimaton tuo Klaus. 🙂 Olisiko puiset kehykset kyllä todella stylet. 🙂

 • Nuo villatakit muistuttaa hyvin paljon 60-luvun villapaitaa, jota täs kylällä silloin oleva tehdas valmsti ja olivat tosi suosittuja. Tietysti mulla oli kans tuo villapaita☺
  Nuo puukehykset olis varmasti paremmat kuin hyvät. Tuppaa nuo rillit aina painaa jostakin päin☺

  Ihanaa viikon alkua Sinulle Tiia ~♫~♥~♫~

  • Juu ja noissa takeissa on vuorikin, eli ovat todella lämpimiä. : Ihania <3 Niin painaa aina prillit, aivan ihanat olisivat puiset. <3

   Ihanaa alkanutta viikkoa ma-te <3

 • Noille villatakeille lämpenee juuri nyt kyllä eräs täällä. Ihania kuvia – ja kas, onhan siellä useampi tuttukin ;)…

  Tiesitkös muuten, että puisia silmälasinkehyksiä on Suomestakin saatavilla: ihan aitona, kotimaisena käsityötuotantona. Kraa Kraa, vink vink..

  • Iih en tiennyt voi, että puiset olisivat niin ihanat. Pitäisikö pukille laittaa toive. <3 Eikö ihanat takit, voi että jäivät kaivelemaan. 🙂

   Pian nähdään, enää vähän yli viikko <3

  • Oih pääsitkö, eikö ollutkin ihanan vaatimaton tyyppi. .) Juu hieman aurinkoisia säteitä syksyn keskelle tai talvihan kohta kait on. 🙂 Ihanaa iltaa Heli <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud