Keski-ikäinen käy K1 katsastusasemalla auton katsastuksessa!

Facebookin puolella katsastusasema K1 haki bloggaajia testaamaan miten auton katsastus sujuu hieman sillä lailla Neiti Etsivän ominaisuudessa ja tuumin, jo vain ehdottomasti haen mukaan. Vaikka suhteeni autoihin on perin miesmäisen naisellinen eli osaan mielestäni ajaa varsin ok tyyliin, en anna musiikin kuuntelun vaikkapa vaikuttaa ajonopeuteen ja vaikkapa jos joku minut ohituskaistalla ohittaa, en ala hulluna kiihdyttämään,  jotta ohittajan olisi äärimmäisen vaikeaa ohittaa minua. Se tapa saa muuten minut vallan ärsyyntymään. Osaan autoillessa vetoketjusysteemin, jonka opin autoillessa Ruotsin maalla, eli annan aina yhdelle autolle tietä ja toivon, että seuraava jälkeeni ymmärtää myös antaa yhdelle tietä ja näin liikenne kulkee jouhevammin, eikä tule tukkoja. Harmillista tuossa vetoketjuhommelissakin on se, että aina joku tööttää perään, varmasti hyvin kiireinen mies, jolla on ainutlaatuisen tärkeää menoa, eli on kyllä perin vaikeaa olla kohtelias autoilija täällä Suomessa.

En siis osaa vaihtaa autoon talvi tai kesärenkaita, vaikka hieman sisimmässä asuva näyttämisenhaluinen minäni senkin haluaisi oppia. En osaa edes vaihtaa pissapoikaan pesuainetta, koska en juuri koskaan edes koko pesunestettä käytä. Mieheni aina kummastelee tätä asiaa, miten pissapoikaneste ei vaan kulu….

Tai vaikka autoja valitessa on tärkeää, että auto on automaattivaihteinen ja että väri on kiva ja kyllähän sen auton tulee tuntua pepun alla. Olen myös se henkilö, joka ensi auton saatuaan pitkään luuli ajavansa farkku Volvolla, sillä kaikki lapsiperheelliset ja Kultaisennoutajan omistajathan juuri niillä ajaa. Lopulta mieheni valaisi, minun kertoessa jollekin Volvostani, että ”rakas autosi on kyllä Wolswagen”…

No mutta jotain osaan minäkin eli käydä auton katsastamisessa ja renkaiden vaihdossa ja näitä kahta asiaa olenkin vuosia toteuttanut ja ihan ilman ukkelin olkapäätä mukana.

Auton katsastaminenhan on tehty hyvin helpoksi ja varaan aina katsastuksen Porvoon K1 asemalle netin kautta, näin saan lisäbonuksena 5e verkkovaraajan alennuksen. Laitan nettisivuilla rekisterinumeron, klikkaan sopivaa ajankohtaa kalenteriosiossa, joka on yhtä helppo, kuin oman älyluurin kalenteri. Maksan kortilla heti, mutta maksaa voi myös asemalla ja varausvahvistus tulee heti kännykkään ja sähköpostiin. Hirmuisen helppoa. Katsastusaikaa varatessa nettisivuilla on chät, jossa heti perin ystävällinen virtuaalinen apuhenkilö kysyy , Asiakaspalvelija K1
K1 asiakaspalvelusta hei, voinko auttaa? ihan hirmuisen hienoa moinen, ensikertalainenkin pärjää. 

No kävin sitten taasen auton katsastuksessa ja ainahan se hieman se auton katsastus jännittää. Tulee samanlainen syyllinen olo, kun törmää autoillessa poliisiin ja heti tuntuu, että jotain on vialla ja jotain on tehnyt väärin, puhallutuksessakin jännittää, josko se edellisenä päivänä syöty liköörikonvehti puskee mittarin lukemat pilviin. 

Mennessäni parisen viikkoa sitten Porvoon K1 asemalle, erittäin iloinen vastaanottovirkailija otti vastaan ja hymyili ja oli erittäin mukava, joten jännitys hieman hellitti. Hän myös lisäsi auton rekisterinumeron sähköpostilistaan, jotta ennen seuraavaa katsastusajankohtaa pukkaa sähköpostia, ole valmiudessa ja varaa aika auton katsastukseen. Bongasin sitten mystisen katsastusmiehen hieman kauempaa odottelemassa autoni katsastusta ja kyllähän katsastusmiehestä sellaisia auktoriteettisiä poliisimiehen viboja säteili.. Katsastusmies ei puhu eikä pukahda ja sitä tuumin, että kuuluuko se siihen auktoriteettiin, ettei asiakkaan kanssa kannata ottaa niin läheistä kontaktia, jos autossa onkin vaikka jotain oikein pahasti vialla. Ettei katsastusmiehelle tule sellaista oloa, kuin vaikka lääkärillä, että huonojen uutisten kertominen on sitten perin vaikeaa ja käy myös katsatusmiehen tunteille ja pilaa päivän. Eli varmaankin parempi pitää sellaista hajurakoa asiakkaaseen, jottei mennä liian syviin pintamutiin asiakaskontaktissa. Jotain meinaan jännittävää on näissä auktoriteettihenkilöissä, poliiseissa, lääkäreissä ja katsastusmiehissä, kuin heillä olisi sellainen suojakilpi tai suojakenno, johon ei saa oikein kosketusta eli mikään vilunkipeli tai sääliin vetoaminen ei tehoa, jos vaikka sieltä autosta löytyisi jättimäinen reikä pohjasta. Hyvä niin. 

Katsastuasemalla kaikki sujui jouhevasti, oli vessa ja oli hyvää kahviakin tai kaakaotakin tarjolla, Kahvikuppitiia arvostaa moista ja auton odottelu sujui mallikkaasti somessa surffaillen. Vielä kun autosta tuli ”Hyväksytty” päätös, niin taas sai todeta, että turhaan jännitin. Mutta kun jotenkin se katsastusmies on vaan niin cool. 

Tammikuussa on perheemme toisen auton katsastus ja tuumin, että pitäisikö minun mennä hieman sotkemaan se katsastusmiehen päivä ja pyytää päästä mukaan kokemaan ja kyselemään mitä kaikkea tapahtuu kun auto katsastetaan. Se voisi olla huisin jännää ja kiinnostaisiko teitä kuulla, mitä kaikkea katsastusmies touhuaa autoa katsastaessa ja miksi? Voisin toteuttaa sellaisen syväluotaavan raportin koko hommelista ja raportoida täällä. 🙂

Yksi juttu muuten tuli mieleen, että ihmettelin miten katsastusten hinnat ovat nousseet parissa vuodessa noin 20e, mutta ei ne hinnat ole nousseet, meikäläisellä on nykyään Diesel moottori, niin jotenkin sen Dieselin tarkkailu on vielä työläämpää hommaa. Tästäkin voisin katsastusmieheltä kysellä tammikuussa lisää, että miksi Diesel auto on kalliimpi katsastettava kuin bensakone?

Heräsikö teillä joitain kysymyksiä ja käyttekö itse katsastamassa omat autonne vai onko se miehen tehtävä?

Iloista torstaita kaikille ja ajelkaahan varovaisesti ja muistakaa katsastaa autonne ja hei vetoketjukohteliaisuus liikenteessä! Onni on katsastettu auto ja hyväksytty päätös!

*Yhteistyössä K1 Katsastuksen kanssa


68 thoughts on “Keski-ikäinen käy K1 katsastusasemalla auton katsastuksessa!”

 • Ennen kuin meillä esikoinen sai ajokortin, minä olin se, joka hoiti autojen katsastuksen, nykyään poika näyttää sen hoitavan. Meillä aina on katsastusmies kysynyt, että haluatko mukaan, en ole halunnut 🙂 Tai olen minä joskus ollut, silloin vanhaan hyvään aikaan, kun omistaja istui autossa ja polki polkimia katsastusmiehen käskyjen mukaan… Niin ja kävinhän minä viime vuonna katsastamassa opetuspolkimen, kun isäntä ei muka ehtinyt.

  On se muuten kummallista, miten siellä aina tulee vähän sellainen "syyllinen" olo, ihan kuin olisi jossain pahan teossa. Voishan se olla ihan mielenkiintoista kuulla, mitä ne katsastusmiehet siellä oikein syynää ja onko asiakkaan ulkoasulla tai auton siisteydellä mitään merkitystä :D?

  • Hyvä Anu, olet reipas! OOh koskaan ei ole kysyttyä, haluatko mukaan, hämmentävää. Täällä Porvoossa katsastusmiehet on sellaisia Ice Maneja kuules. Ei puhu eikä pukahda, sellainen fiksu auktoriteetin viitta harteilla.

   Oijoi opetuspolkimenkin olet käynyt, olet kyllä etevä nainen kuules. .)

   Kyllä tammikuussa on nyt ihan pakko selvittää, että mitä sieltä autosta oikein syynätään ja miten niin lyhyessä ajassa kuitenkin jokaisen pienen sivuvalonkin rikki menemisenkin huomaavat. Kyllä täytyy päästä mukaan ja myös zekata, että puhuuko ne katsastusmiehet vallan laisinkaan. 😉

   Hih ja juu auton siisteys, meikäläisellä se on yhtä siisti, kuin käsilaukku eli ei kovin siisti. 🙂

   Kivaa päivää <3

  • Ei muuten ole ajateltu teehöperöitä, ihan totta. Toivottavasti huomaavat tämän, josko ensi kerralla vaikka Pukkaa tai Yogia olisi tarjolla. <3

   Juu renkaiden vaihto on hankalaa, ne renkaat ovat niin painavia ja likaisia, tarttis onkun renkaiden vaihtohaalarinkin hommata.

   Aurinkoa päivään <3

 • Meillä mies on ottanut hoitaakseen molempien autojen katsastukset. Eihän tuo vaikeata konttorilla käynti ole, mutta jotenkin se vaan on ollut miehen homma. Hän kun ihan entisen ammatin vuoksi tietää jonkun verran enemmän noista autoista. Ja itse olen asioinut oman työni kautta ihan riittävästi katsastusasemilla.

  Olen mielestäni myös suht hyvä kuski ja kohteliaskin. Renkaita ne vaihda, enkä välitä taitoa edes opetella. Pissapojan osaan täyttää, tankkauskin onnistuu (vielä kun muistaa tankata oikeaa ainetta, toinen kun on diesel ja toinen bensa) ja mun homma on autojen sisäsiivous. Mies hoitaa ulkopesut. Meillä tämä homma toimii 🙂 Tosin tuosta tankkauksesta saan joskus vähän mainintaa, kun tankkaan yleensä vasta kun valo palaa.

  Katsastuskonttorilta on kyllä ihan kiva muistokin. Mulla oli 90-luvun alussa sellainen vm. -75 Fiat 126. Tosi pieni ja vihreä autontapainen. Hankkijan lypsyjakkaraksikin nimetty. Menin tämän pikku-paholaisen kanssa katsastukseen. Eikös katsastusmies ollut varmaan koko konttorin isoin mies. Sinne se sitten itsensä änkesi ja laittoi avaimen virtalukkoon. Yritti kääntää, mutta mitään ei tapahtunut. Oli kiva nuorena naisena opastaa, että tuossa etupenkkien välissä on tuollainen pikkuinen vipu, jota nostetaan, jotta auto käynnistyy. Siinä se sitten pikkuinen Fiat heilui puolelta toiselta, mutta käynnistyi kuitenkin 😀

  • Oon samaa mielteä, että on kyllä miesten hommaa. Mutta kun tuo ukkeli on äitynyt viherpeukaloksi, niin tasapuolisuuden nimissä, kun hää raapii puutarhaa, niin katsastan oman autoni, hih.

   Juu tuo tankkaus, varsinaista arpapeliä, jos vaihdat Dieselin ja Bensiiniauton välillä, hui. Aina oikein toljottamalla toljotan, että lataanhan varmasti Dieseliä. Kun sain ensimmäisen oman autoni, myös tankkaus jännitti ja vältin sitä kuin ruttoa. 🙂

   Oi iten suloinen Fiat tarina, kivaa kun jaoit tämän, näen ihan sielun silmin katsastusmiehen änkeämässä pieneen autoon. Menikö muuten katsastuksesta läpi?

   Aurinkoista torstaita Tuija <3

 • Autojen katsastus on niitä ainoita hommia, joiden suhteen olen ilmoittanut, että niihin en halua sekaantua millään muotoa (koska jännitin, että, osunko siihen montun päälle tai että mitä sitten, kun auto nostetaan sinne korkeuksiin (en tiedä, nostetaanko edes), niin alkaako korkeanpaikankammoista hirvittää ja mitä kaikkea…). Ja jotenkin helpottavaa, kun on edes joku osa-alue, jossa voi vaan heittäytyä totaalinaiseksi ja nostaa kädet pystyyn :). Riittää että korjaan digiboksit ja tietoliikenneyhteydet ja kaikki tekniset vempaimet talossa. joskin siinäkin on meneillään sukupolven vaihdos ja vastuu on siirtymässä nuoremmalle pojalle. Aaah, miten helpottavaa 🙂

  • Hih siellä renkaiden vaihdossa auto nostetaan ja katsastuksessa luulen, että tutkii, tarkkailee ja ajaa autolla. Mutta jos nostaa, niiin apuva, haluanko sittenkään ensi kerralla mukaan moiseen…

   No sinähän olet oikea virtuaalinero, niin kyllä se nyt on tasapuolisuuden nimissä selvää, että teidän perheen miehet hoitavat nuo autohommelit sitten. Mutta hei kivaa jos digoboxit sun muutkin hoitaa jälkipolvi, koska ei niitäkään kyllä oikein jaksaisi..

   Kivaa torstaita Annukka <3

  • Kiva lueskella näitä teidän kirjoituksia, menkää ihmeessä rohkeesti mukaan autoon kun käytte katsastamassa, Kyllä se katsastus mies neuvoo sitten kun autosta pitää nousta. Nosturilla kun ei saa henkilöitä nostaa samaan aikaan auton kanssa. =) Katsastusmiehet näyttää niin mielellään mikä osa on rikki jos sellaisen osan löytää. Yleensä ottavatkin ainakin täällä pk seudulla katsomaan alle.

 • Ihan loistava yhteistyö! Minä valitsin katsastukseen LÄHIMMÄN mahdollisen aseman ja ENSIMMÄISEN mahdollisen ajan heti että pääsisin piinastani ja kuinkas sitten kävikään…en saanut niiden nettisivuista mitään tolkkua, eli en saanut edes aikaa varattua sitä kautta, vaikka varaussysteemi oli. Ei ollut K1 asema 😉 Istuin operaation ajan katsastussalin nurkassa sydän tykyttäen ja tulihan se leima. Ensi kerralla odotan siellä rakennuksen ulkopuolella operaation ajan 😀 Ja joo, mene vaan ensi kerralla tutkimaan ja tsekkaamaan, mitä se katsastusmies siellä oikein touhuilee ja raportoi sitten meillekin. Hyvä Tiia!

  • Niin loistava yhteistyö, että oikein jänskäsin tulenko valituksi. Onhan se nyt mageeta, tehdä autohommeleistakin yhteistyöjuttuja eikä aina huulipuikoista. Kertoo, että olen sellainen moniulotteinen nainen näjes.

   K1 Asemalla on ajanvaraus netissä helppoa kuin nakki ja sitä paitsi, olen jo vuosia sitten siirtynyt K1 asemalla, sillä Porvoon edullisimmat katsastushinnat, näin on kuules näreet. Kannattaa niitä hintojakin tutkailla ja jos on vaikka Lappiin asiaa talvilomilla, niin buukkaat samaan katsastuksen jonnekin kauemmas, niin hinnot putoaa vielä roimasti.

   Niin katsos jos mekin sitten joko mentäisiin mukaan tai nojattaisiin katsastusaseman seinään sillä lailla coolisti ja merkitsevästi, että kyllä me niin tiedetään kuules mitä täällä katsastusasemalla taphatuu. Loppupeleissähän kaikki on omasta asenteesta kiinni, hih.

   Kiitos kovasti, juu oikein hämmästyin, kun mies kertoi jälkikäteen, että katsastukseen pääsee mukaan. Koskaan ei ole moisia katsastusmies ehdotellut eli en edes tiennyt, että voi päästä kytikselle.

   Kivaa päivää <3

 • OLipa kiva, kun pääsit yhteistyöhön. Hauskan ppostauksen sait aikaan 🙂 Huippuhieno uusi banneri, Jotenkin mun tyylinen viktoriaanisine taloineen 😉 Wau!

  • Todella hienoa, että valitsivat mukaan keski-ikäisen blondi naisen. 🙂 Ooo ihanaa, kun huomasit bannerin, sillä sen kanssa oli taas ongelmia, kun meni yli 4 tuntia, että sain kuvan muokattua oikean kokoiseksi. Voi maar olin loppu sen jälkeen.

   Ollaan kuules asuttu kyseisessä talossa Latvian Jurmalassa, meidän perheen tytärkin syntyi siellä ja ensimmäine koti oli kyseinen ihanuus. <3

   Kivaa päivää <3

  • Joskus olen asiaa sivunnut, mutta en koskaan tainnut kirjoittaa oikein kunnon stooria. Jotenkin suloisen haikeaa, on ikävä Latviaan kovasti. 🙂 Juu ja kuulin järkyttävän uutisen, että talo olisi pantu maan tasalle ja sen tilalle rakennettu moderni talo!!! En kestä mennä edes katsomaan….

   Kivaa viikonloppua <3

 • En olekaan netin kautta tilannut katsastusaikaa. Jatkossa tilaan, kiitos vinkistä!
  Minä käyn välillä katsastamassa autoni, mies käy välillä, riippuu kumpi ehtii.
  Käyn K1:llä Raisiossa. Sielläkin kysyvät, haluanko tulla mukaan. Yleensä jään kahvia hörppäämään pikkuleivän kanssa ja lehtiä selailemaan. Mutta seuraavalla kerralla olenkin fiksu nainen ja menen kurkkaamaan, mitä auton katsastuksessa tapahtuu.
  Mielellään lukisin sinun koekatsastuksestasi ensin, että osaisin esittää fiksuja kysymyksiä 🙂
  Olipa tämä kiva postaus! Kiitos Tiia-autonainen!

  • Juu netin kautta on helppoa kuin nakki ja näkee kaikki ajat ja sieltä vaan valitsee. 🙂

   Juu ehkä nyt kerran menen mukaan, mutta kyllä mieluiten somettelen ja juon sitä hyvää kahvia siellä sisällä lämpimässä. Ehkä katsastusmies on vaistonnut tämän, eikä ole udellut mukaan. Rehellisesti ei ole aiemmin kiinnostanutkaan.

   Kivaa kuulla, minut ja Porvoon katsastusmies on haastettu, ensi kerralla tarkka raportti mitä tehdään ja mitä tapahtuu, hui. 🙂

   Vitsi miten kiva kuulla ja sitä mietinkin, että kyllä tämä naisia kiinnostaa, ollaan niin eteviä näissä autohommissa. .)

   Ihanaa päivää <3

 • Mä kävin itse ihan katsastamassa autoni, kun kaiken teen itse. Ja kyllähän siinä sitten juttua riitti ja kyselin tosi kiinnostuneena asioista ja poika selitti innoissaan ammatistaan ;D! Ja loppu tulos—LÄPI MENI ;D!!! hahahaha

  • Wau olit oikein mukana, upeeta ja pakkohan munkin on seuraavalla kerralla, tämähän on jo haaste. 🙂

   Läpi meni, jee!!! Menisiköhän helpommin läpi, jos kyttää vieressä, no ei vaiskaan, aina on mennyt läpi ja tyytyväisenä olen vaan sumpitellut siellä hyvää kahvia. 🙂

   Kivaa päivää, hih. .<3

 • Tosi kiva kirjoitus Volvo eiku Volkswagen omistajalta 😀 Sen jälkeen, kun menin naimisiin, on mies-ihminen saanut hoitaa kaikki katsastukset ihan kaikessa rauhassa. En sitä jännitystä niin tahdo. Mutta ehdottomasti olisi kiva, jos tunkisit mukaan tammikuulla ja kertoisit mitä tapahtuu! Ps. Meillä on katsastushinnat laskeneet, kun paikkakunnalle tuli toinenkin katsastusasema ja ne kilpailee asiakkaista 🙂

  • Hihihii no mutta onhan Volvo farkku ja Wolswagen farkku vähän niin kuin sama, molemmissa oli samanlainen perä suurinpiirtein, heh. 🙂

   Juu on se jännä paikka ja katsastusmieskin kun on niin salaperäinen, niin pukkaa hikeä pintaan.

   Hienoa tuo kilpailutus ja olen googlaillut asiaa, Suomessa on hyvin hyvin paljon eroa katsastushinnoissa eli jos vaan reissua pukkaa muualle Suomeen, kuin Helsingin lähitiimoille, niin kannattaa katsastaa auto samalla reissulla. 🙂

   Kivaa päivää ja taas litimärältä Onnilta terkkuja <3

 • Olen parikymmentä vuotta käynyt katsastuksissa niinä vuosina kun on tarvinnut; uusilla autoillahan tuota ei tarvitse tehdä vuosittain. Tänä keväänä kävin ensimmäisen kerran K1:llä. Mainoksissa oli maininta 'puhuva katsastusmies', mutta se ei pitänyt paikkansa. Minulta ei edes kysytty haluanko mukaan 🙁 Normaalisti olen aina ollut koska on kiinnostaa nähdä auton mahan allekin. Tällä kokemuksella en toista kertaa K1:een mene.

  • Aivan totta, uusilla autoilla ei tarvitse, mutta aina on ollut käytetty, niin on tarvinut, hööhh. Jos lottovoitto, niin sitten suoraan pakasta. 🙂

   Juu K1 kampanjoi puhuvalla katsastusmiehellä ja siitä tässäkin postauksessa on kyse, eli nyt selvitellään, miten se katsastus sujuu ja puhuuko se katsastusmies. En ole hirmuisesti tehnyt itseäni tykö, sillä en nyt niin välitäkään jutella, ei niin nuo autoasiat kiinnosta. Mutta meitä on muunlaisia joita kiinnostaa, kuten sinä, niin tämä oli hyvä kommentti tänne. Kenties vuoden päästä puhuvat, koska tulee tätä puhekoulutusta kenties tämän salapoliisityön kautta? Siksikin kommenttisi oli arvokas.

   Olen ollut K1 asemaan tyytyväinen, sillä nettivaraus helppoa ja on edullisin katsastusasema Porvoossa. 🙂 Mutta tammikuussa joutuu katsastusmies nyt näyttämään auton mahan alle ja kertomaan koko homman mitä tapahtuu ja miten. 🙂

   Hyväksytty leima on iloinen asia. <3

   Iloa päivään <3

 • Höh! Miksen mä oon huomannut tälläistä yhteistyö mahdollisuutta, oisin voinut ajaa vähän kauemmaksi K1 katsastaa! Itse ku katsastelen omani autoni, joskus seisoin kaikki tietäväisenä jopa katsastus ajan auton vierellä, nykyään en. Jää mieluummin odottamaan kahvin merkeissä tuomioita ja jännittäen! 😀
  Mutta kiva että hyväksytty tuli. 🙂

  • No voi ei! Facessa sykki aina tuo mainos ja hain mukaan, mielestäni todella kiva tapa tehdä asiakastutkimusta ja kiva yheistyö muutenkin. <3

   Juu ehkä ensi kerralla menen nyt tutkimaan, kun oon ikään kuin haastanut itseni täällä, mutta jatkossa kopissa ja sumpista nauttien <3

   Kivaa viikonloppua <3

 • Olen katsastukseen mentyäni tiputtanut avaimen tiskille ja antanut heidän hoitaa loput. Surffannut netissä tai lukenut lehteä, mutta kyllä siihen kyytiinkin kuulemma pääsee jos haluaa.

  Kerran vuosia sitten Tallinnaan mennessäni tullimies muuten kertoi, että autoni olisi pitänyt katsastaa jo kuukautta aiemmin, mutta oli kiltti ja antoi blondin viedä auton maasta sillä ukaasilla, että tulen takaisin ja katsastan viikon kuluessa.

  Toisin kävi yhdellä vanhemmalla pariskunnalla jonka poliisi pysäytti työpaikan edessä ja pääsin avoimesta ovesta salakuuntelemaan keskustelua. Katsastus oli suunnilleen saman verran myöhässä, mutta poliisit ilmoittivat, että saattavat pariskunnan katsastusasemalle välittömään katsastukseen tai kilvet lähtevät.

  No, mulla onkin aina ollut ihmeellinen suhde tullivirkailijoiden kanssa. kaikki muut autot saatetaan tarkistaa satamassa paitsi mulle viittoillaan että rouva on hyvä ja lähtee vain ajelemaan…

  • Hih ihana, tullimiehet tykkää susta Lumo <3 Mutta voi vanhempaa pariskuntaa, ilmeisesti riippuu niin paljon tyypeistä ja heidän päivästä…

   Ihana tuo tullihomma, mulla on kerran meinannut tulla riita tullimiehen kanssa, ajoin silloin Latvian kilvillä ja jotain sönkkäystä siinä tuli, tuumivat että olen latvialainen, eivätkä kohdelleet kovin reilusti…

   Kivaa viikonloppua <3

 • Ennen kuin katsastin ensimmäisen kerran automme, ihmettelin, miksi en ollut tehnyt sitä aikaisemmin – tai että, miksi tahatuman yllä leijuu jokin salaperäisen miehisyyden varjo. Semminkin, kun viime kerralla autoni vastaanotti JA katsasti nainen ;)..

  • Leijuu muuten, hyvin kirjoitettu, todellakin leijuu! Hih ja sitten oli nainen, määä en kestä! Hehe. 🙂 Hauskaa viikonloppua Rouva Sana <3

 • Itse tykkään netistä varata ajan ja monesti itse toimenpide sujuu niin nopeasti, että hyvä kun ehtii espresson juoda! Maailma on siis muuttunut niistä ajoista, kun ensiauton kanssa piti käydä katsastusasemalla..naista siellä tuijotettiin ja muutenkin oli hieman epämääräisen näköistä touhua!

  Minäkin ajan vetoketjumallilla ja voi kauhistus noita jotka eivät päästä ohi. Muistan kerran moottoritiellä Pohjanmaalla asuessani, kun ohitin vanhanmallisen Volvon. Tämä auto lähtikin ihan kaasu pohjassa perääni, näin takapeilistä, että etupenkillä istui pieni, ehkä vain 5-v poika ja isä hullunkiilto silmissään! Eipä siinä uskaltanut jarruttaa vaan peräkanaa ajettiin 150-160 km nopeuksia…silloin kyllä pelotti. Onneksi sitten luovutti ja pääsin jatkamaan matkaa. Säikähdytti kyllä..

  • Toden totta, sähäkkää hommaa on ja nettivaraus kätsyä kuin mikä! On sulla ollut hirveä tilanne, miehellekin kerran käynyt noin. Saa miltei henkensä edestä kuules moisessa tilanteessa pelätä, ku ei tiedä mikä tyyppi siellä on, kun on liikenneraivo päällä! Hui kamala.

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Autotumpelo luki kiinnostuneena, ihan täyttä hepreaa nämä autoasiat, kun ei ole ajokorttia. TET-harjoittelussa muinoin Hankkijan koetilalla tuli ajettua traktoria pellolla. 😀 Hip hei!

 • Pääsääntöisesti ukkeli hoitaa kattastukset, mutta oonpa mäkin joskus sen homman hoitanu ☺
  Mukavaa torstaiehtoota Sinulle Tiia♫~♥~♫

 • Mä olin äitin mukana katsastuttamassa autoa ja siinä toimistossa oli sellainen lasiseinä ja nähtiin kaikki mitä autolle tehtin. Oli se aika vinhaa touhua seurata. Läpi meni sekin auto.
  Mukavaa torstai-iltaa.

  • Wau sä oot päässyt oikein seuraamaan tilannetta, ensi kerralla minäkin meen, se on saletisti näin. Upeeta, että läpi <3 Ihanaa viikonloppua <3

 • Kyllä mulla on helppoa kun mies hoitaa nämä jutut. Mutta en yhtään epäile, ettenkö itse osaisi hoitaa hommaa kotiin.

  Minulla on sinulle tunnustus ja haaste blogissani skooljakulaus.blogspot.com =)

  Oikein suloista torstai-iltaa <3

  • Osaisit ehdottomasti, kaiken osaa kun vaan menee, mutta jos ei ole pakko. 😉

   Kiitos upeasta tunnustuksesta Birgitta, kävin kurkkaamassa jo, ihana sinä. <3

   Lempeää viikonloppua <3

 • Mä en osais edes viedä autoa katsastukseen, oon aivan tumpelo noissa autoasioissa 😉 Mukavaa loppuviikkoa ❤️

 • Hihii, hymyilyttää täällä. Vaihdatutin viimeksi meidän renkaat ekaa kertaa elämässäni ja kyllä vähän jänskätti, vaikka oli tuttuakin porukkaa paikalla. Jouduin ajamaan auton paikalleen ja pelkäsin, että ajan ohi tai tööttään tai painan kaasua liikaa tai tipahdan jne 🙂 oli kiva lukea vaihteeksi tämäntyyppistäkin ja voisin olla kiinnostunut mitä se katsastustyyppi oikein tekee 😀

  • Inhoan ajaa niille liuskoille ja enää en vaan aja, jätän auton pihaan ja vien avaimet. Saavat vaikka kuinka huikata sieltä, että aja tänne vaan, ei osu kohdilleen kun tuijottaa tapittavat. Kiva kuulla, että kiinnostaisi, mä niin menen tutkimaan mitä siellä katsastuksessa tapahtuu tammikuussa. <3

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Haa, hauskan erilainen postaus ja mua autoilevana naisena tämäntyyppiset jutut kyllä kiinnostaa! Ihanaa loppuviikkoa Tiia <3

 • Elämäni ensimmäinen katsastus aikuisena naisena yli 35v. ja muistan sen tunteen kun istuin autossa, auto alkoi nousemaan ja siellä minä yritin istua hengittämättä, yritin liukua istuimesta alemmas, etten paljastu laskettaessa. Olin siis jäänyt vahingossa autooni 😀 Nyt jo naurattaa hölmöilyni.

  • Voi ei mikä tarina, mutta hei voit ainakin kehaista, että todellakin olet ollut katsastuksessa mukana. <3 Ihana viikonloppua Peggy <3

 • Osaan vaihtaa renkaat ja nykyisin myös ajovalojen polttimotkin. Yleensä katsastutan automme itse, koska minä olen eniten käyttänyt sitä. Kivuttomasti menee lähimmällä katsastusasemalla kahvia hörppiessä. Tänä vuonna on tullut ensimmäiset viat autoon ja jätinkin katsastuksen sitten miehen murheeksi 🙂 Edellisen auton kanssa tein pokerina niin, että kävin hakemassa katsastuksesta korjauslistan ja jätin auton viereiselle huoltamolle ja ne sitten tekivät uudelleen katsastuksen. Volvo pysyi erinomaisessa kunnossa 😀

  • Wau oot super ja se ajovalon polttimon vaihto ei ole helppoa! No mutta tuohan oli kätevä homma, heti hoitaa viat pois ja katsastuskin siinä meni samoin tein. 🙂 Upea homma!

   Hauskaa viikonloppua <3

 • Meillä täällä Maarianhaminassa on vain yksi katsastusasema, joten itse ei voi paikkaa valita. Oman auton (ja joskus miehenkin auton) olen vienyt katsastukseen monta kertaa. Nyt minulla on niin uusi auto (ihan luxusta) ettei sitä vielä tarvitse katsastaa, mutta kun se ensi kerta tulee, niin itse sen vien katsastusasemalle. Autossa en kuitenkaan istu sisällä, vaan kuten sinä, istun odotustilassa ja räplään puhelinta tai luen lehtiä.

  • No hööh, he sitten voivat ottaa aika korkeankin hinnan… Aah vielä suurempi onni onkin kyllä pakasta tullut auto <3

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Vitsi, sinä se saat asiaa jopa katsastuksesta… hih.
  Meillä täällä Espoossa on monta asemaa mistä valita (taitaa peräti olla ainakin 5 tai 6 ja ihan lähekkäin). Löysin muutamia vuosia sitten ihanan uuden aseman kävelymatkan päässä, mutta autollahan sinne on mentävä .. ja niin kivat pojat siellä.
  Tosin nyt vuosihuollatin autoni toisessa lähellä olevassa paikassa ja he sitten katsasti sen alakerrassa olevassa uudellla asemala. Mukavaa ja kätevää. Ja luultavasti vien sen sinne jatkossakin.
  Ensi kokemukseni katsastuksesta oli yli 45 v sitten. Meillä oli vanha rättisitikka, ja katsastusmies kokeili lattian kestävyyttä ja hakkasi siihen 2 reikää…. oli vähän lahoa. Ei mitenkään kiva kokemus. Tavat ja miehet on muuttuneet miellyttävimmiksi. Yleensä olen ollut seuraamassa katsastuksen etenemistä isoimmilla asemilla, kun niihin pitää itse ajaa auto sisälle, näihin pieniin ei enää pääse mukaan, kun ne miehet hakevat ja tuovat auton takaisin.
  Tulipahan pitkä kommi, sorry.

  • Hih taidan olla oikea "kirjoitusripuloitsija", kun tekstiä pukkaa.

   Eli sinulla on vain ja ainostaan todella mukavia kokemuksia ja niin on kyllä minullakin, vaikka tuollainen salaperäisyyden verho katsastusmiehissä onkin.

   No johan on ja vielä rättisitikka! Niissä on fiilistä. <3 Aika kuitenkin erikoista ja viheliästä toimintaa.

   Ei kun ihanaa kun on pitkä kommentti <3 Kiitos siitä. <3 Upeaa viikonloppua Orvokki <3

 • Itte katsastan ja autoja on tullutkin katsastuksessa käytettyä paljon, exä kun noita autoja jobbasi Euroopasta, niin minähän se myös niitä usiasti katsastin. Kaikki Oulun katsastusasemat on tulleet tutuiksi ja tietää, kuka on mukava ja reilu, kuka kassaneiti on aina iloinen ja kuka taas vähemmän:D
  Tykkään tosi paljon muuten Oulun Top Katsastuksesta kun on auki myöhään iltaan ja myös lauantaisin.
  Hauskaa tuomonen stalkkerointi 🙂
  Ihanaa päivää ihanalle Tiialle.

  • Wau myöhään iltaa ja lauantaisin, se on kuules kilpailukykyinen asia todellakin. 🙂 Hih juu olin oikea Neiti Etsivä, hieman jänskätti ottaa kuvia paikan päältä, että ihmettelevätkö siellä.. 🙂

   Aivan ihanaa viikonloppua ihanainen Anne <3

 • Nyt keski-ikäisenä olen onneksi voinut luopua autoilusta, kun ei enää edellispolvia tarvitse kuskailla. Vaan arvatkaas, mitä viimeksi olen tehnyt katsastusasemalla: Olin teoriakokeessa tulkkina, kun kokelas ymmärsi parhaiten ranskaa. Läpi meni, ja pienen kopin tunnelma sakeni, kun onnellinen afrikkalaismies halasi sekä katsastusinsinööriä että tulkkiaan…

  • Hei mahtava meininki, ihana tarina ja wau tuo ranskan kielen taito, siinä on vaan maailman kaunein kieli <3 Arvaa lämmittääkö kun kommentoit täällä ja vasta törmättiin ratikassa. 🙂

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Mulla olisi sellainen katsastus-stoori hihassa ettei mitään rajaa ^_^ Ja se oli vielä eka kerta, kun ikinä vein auton katsastettavaksi, siihen aikaan soitettiin old school-meiningillä puhelimella ajanvaraukseen 😀 Ja ihan syystäkin jäin katsastusmiehen työnkuvaa katsomaan ja kyselin iloisesti tyhmiä. Sillä muuten olisi _ehkä_ saattanut tulla hylsy, jouduin nimittäin puoli tuntia ennen katsastusaikaa soittamaan naapurin ovikelloa ja kysymään käynnistyskaapeleita..:D 😀 😀

 • Kuullostaa mielenkiintoiselta ja jännittävältä samaan aikaan ! 🙂

  Meillä mies on aina hoitanut nuo katsastus jutut.
  Itse olen aika poropeukalo koko autojen suhteen :DD
  Ajaa osaan, eteen ja taakse päin , siihen se jää.

  Autoni pitäisi kyllä tässä kuussa katsastaa, mutta korjausarvio on sen verta tyyris, että taitaa auto odottaa tallissa puolisen vuotta Laakkoselle pääsyä.
  Tulimme siihen tulokseen, että meidän kannattaa ostaa uusi auto ja tehdä tuo muruni sitten joskus kun on siihen hyvä hetki. 😀

 • Olipa opettavainen kirjoitus ja kommentteja! Minä nimittäin lopetin katsastuksessa käymisen ja sysäsin sen miehen niskoille juurikin siitä syystä että ne aina nostivat korkeapaikankammoisen sinne yläilmoihin! Enkä tykännyt yhtään… Hyvä jos eivät saa enää nostaa ihmisiä. Ja sitäpaitsi useimmat tapaamani katsastusmiehet olivat hapannaamaisia tosikkoja joiden kanssa ei juttu luistanut-> selkeästi hovikuvaajan hommaa.

  Osaan kyllä omasta autosta katsoa öljyt, nesteet (jarru, pissapoika tms), vaihtaa renkaat suht kaiken tarvittavan, mutta katsastusmiesten kanssa ei vaan juttu luista… -> miesten homma…:D

 • Kyllä mä käyn ainakin itse katsastamassa meidän auton tai sit mies menee, että kumpi vaan sattuu olemaan vapaana. Just oikeastaan tässä keväällä käytin katsastuksessa ja meni onneksi ensimmäisellä läpi. Itsellä tosin sama, että en osaa mitään renkaita tai muita vaihdella tai korjailla, mutta eipä miehenikään sen kummemmin osaa, eli onneksi on korjaamot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud